- 13 Ocak 2009
- 4.913
- 401
- 698
desertflower evet sat a göre aldım çalışabilir raporunu canım...
yavru kedi bence 35. hafta çıkıcam izine inşallah.. 37 ye kadar gelmeyi düşünmüyorum..
ne guzel iste kardesin halleder herseyi benimkiler gelse bende dokunmazdim eminimmecburiyetten yapiyorum artik.hareketleri azalmiyorda eskisine gore daha farkli hissediyorum.kasigima baski yapiyor,yumruk seklinde dgeilde yuzuyormus gibi ordan oraya kayisini goruyorum.tekmede arada bir geliyor ama bizim kizi eli agir belli
ya kızlar ben 37 ye kadar gelirsem dönüş tarihim tam ramazan bayramı ertesi oluyo , eğer 35 te çıakrsam da ramazanın ortasında gelicem bende bölünsün istemiyorum ama çok mu zorlanırım onuda bilmiyorum bakalım zaman ne göstericek ...
ya kızlar ben 37 ye kadar gelirsem dönüş tarihim tam ramazan bayramı ertesi oluyo , eğer 35 te çıakrsam da ramazanın ortasında gelicem bende bölünsün istemiyorum ama çok mu zorlanırım onuda bilmiyorum bakalım zaman ne göstericek ...
memurmuydn ekinscim. ben memurum, dolayısıyla 2 ıllık iznim içerde beklettiğim için 40 onlar ediyo. 20+20 rapor alırım. doum izni de 13 hafta. 13 ağustosta doğum izni biter ardından 40 gün izin+ 40 rapor= 1 kasım oluyo . kasım+aralık ücretsiz izin alcam. sonra ocakta 20 izin,20 rapor hakkımı kullanıım, sonra mayısa kadar ücretsiz izin yine alcam. 1 yaşına getiricem bebişimi Allah izin verirsee
memurmuydn ekinscim. ben memurum, dolayısıyla 2 ıllık iznim içerde beklettiğim için 40 onlar ediyo. 20+20 rapor alırım. doum izni de 13 hafta. 13 ağustosta doğum izni biter ardından 40 gün izin+ 40 rapor= 1 kasım oluyo . kasım+aralık ücretsiz izin alcam. sonra ocakta 20 izin,20 rapor hakkımı kullanıım, sonra mayısa kadar ücretsiz izin yine alcam. 1 yaşına getiricem bebişimi Allah izin verirsee
ooo supersın cnmm ıkı yıllık ıznını nasıl kullanmadan beklettın benım gcen seneden bes gun ıznım var yanı 25 gun bende gıttıgı yere kadar ızın rapor halletcem en azından bebısımı altı aylıkk yapmak istiyorum
oooooooooooo süper yaaçok kıskandım canımmm benm öyle bi şansım yok malesef , özel sektör olunca ((
benim sadece 15 gün senelik iznim var onuda doğum iznine eklemeyip kışa doğru almayı düşünüyorum :)
sevgii birbirimizi motive edelim canımm 37 haftayı kolay görürüznisan 27 ye ne kaldı
valla duzenlı beslendıgım soylenemezz aslında herseyden yemeye calısıorum meyve fln cok yıyorumm yogurt her aksam yıyorum süt içmiorum hıc cunku ama son ıkı haftadır hıc ıstahım yok ve ıkı kılo vermısımm şok oldummm...maşallah canıminş daha da yarar minik prensine peki ne yiyip içiosun bakalım?
durumumla ilgili bir kaç bilgi kızlar... şimdi bana söylermisiniz nasıl güçlü olayım nasıl moralim bozulmasın?
tatlım bence böyle seyler okuyup moralını bozmaktan vazgeç bazen gerı cıkıo bırden ılerı gecıoo senduzenlı beslen elınden gelenı yap ıcının rahat etmesı ıcın bende baska bı doktora daha gıtt benım kuzenımın esıınınde ıkı hafta gerıden gelıodu gelısımı ama masallah sımdı cok tatlı bı kızı var aradakı farkı kapatırlar merak etmee yavrular hızlı büyüyoo
1-Tek umbilikal arter varlığında hamilelik sırasında ya da doğumdan hemen sonra bebek ölüm oranı %7-10 civarındadır. Ölümlerin üçte ikisi doğumdan önce olmaktadır. Doğumdan sonra kaybedilen bebeklerde ise sıklıkla doğumsal bir anomali izlenmektedir. Anomali olmayanlarda ise en sık karşılaşılan bulgu rahim içi gelişme geriliğidir.
2-Bu olguların %30'unda trizomi 13, trizomi 18, ya da triploidi gibi genetik bozukluklar vardır. Down sendromu ise nadir görülür. Genetik bozukluk nedeni ile tek umbilikal arter saptanan olgularda mutlaka amniyosentez yapılmalıdır.
3-Kordon hematomu olan bebeklerin yarısı kaybedilir. Tanı doppler ultrason incelemesi ile konabilir. Kordonda hematom saptandığında mümkün olan en kısa zamanda, akciğer olgunlaşması sağlandıktan sonra bebek doğurtulmalıdır.
kızım başlarda normal süreçteydi sonra 1 sonra 2 hafta geriledi ve şimdide göbek kordonunda sıkıntı varhayatımda hiç bu kadar içimin daraldığını canımın sıkıldığını ve moralimin bozulduğunu hissetmemiştim... 1 hafta çok zor geçicek!
anladım cnmmm ne guzel ıste sımdı ıstedıgın kadarrr kullanacaksınnnn:)canım ben akademisyenim. ünide izinler pek kullanılmaz. kullansak bile çoğu zaman gelriz izinli günlerimizde.. planladığım için gebeliği beklettim 2 yıllık izni. geçen yıl da ev alıp taşındık falan tatile çıkamadık. şehir dışına çıkarken izin yaptırıyoruz mecburen onun dışında kalıyo izinler. bazen yanıyo bile izinler:)
oooooooooooo süper yaaçok kıskandım canımmm benm öyle bi şansım yok malesef , özel sektör olunca ((
benim sadece 15 gün senelik iznim var onuda doğum iznine eklemeyip kışa doğru almayı düşünüyorum :)
sevgii birbirimizi motive edelim canımm 37 haftayı kolay görürüznisan 27 ye ne kaldı
canım ben de memurum yazdıkların arasında dikkatimi çeken bişi var. kasım aralık ücretsiz izin sonrası ocak ta yıllık izin ve tekrar rapor hakkını kullanabilmen için ücretsiz izni kesip iş başı yapman lazım ki yıllık izin, rapor kullanabilesin ama iş başı yap yıllık izin kullan sonra tekrar doğum sonrası ücretsiz iznimi kullanmak istiyorum dersen bildiğim kadarıyla artık öyle bir hakkın olmuyor (yanlış olabilirim ben böyle duymuştum) ama kullanacağın ücretsiz izinlerini nisan ortalarına kadar uzatsan kasımdan itibaren ücretsiz sonrası yıllık izin+rapor sonra işbaşı yapsan senin için daha rahat olur gibime geliyor tabi sen bilirsin bana böylesi mantıklı geldi fikrimi söylemek istedim.
bu arada raporlarla ilgilibir yıl içinde heyete girersen tek parça 30 gün+ parça parça alırsan toplam 40 gün rapor hakkı var yani toplamda heyet+tek dr rapor toplamı 70 gün dimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?