2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Beykoz Ben gordum yazısını ama ne sordugunu anlamadım ve sormaya fırsat bulamadım sonradan kızma cnm yaa yanı beni bildigim birsey olsa inan esirgemem senden mutlaka paylasırım senınle bılıyon gıı bizlerii..
Gecmiş olsun mu diyelim test negatif cıkmış artık bir sonraki test heyecanında beraber olmak dılegıyle :))
Bu arada cnm merak etme menepoza girmezsin bende en son 7 temmuzda oldum adet ve halan yok ortada birsey bazı anneler 6 ay ve bazıları 1 yıl boyunca adet gormuyor ve hıcbiri menepoza girmiş degiller

güzel anneler merhaba,
ben zaman bulamayan mayıs annelerindenim arada bakma fırsatım oluyo buraya ama ne cevap yazabiliyorum ne de geçmiş konuları okuyabiliyorum malesef. zamanı etkin değerlendiremiyorum galiba ( benim sizlere sormam gereken bi kaç soru var arkadaşlar
1. benm oğluş gece saat 12 gibi yatıp sabah 9 da uyanıyo ve gece boyunca hiç kalkmıyo ve haliyle beslenmiyo. zaten yaştaşlarına göre zayıf bi bebek çok merak içindeyim sizler nasıl yapıosunuz zorla kaldırıp beslioymusunuz yoksa kendisinin ağlamasını mı bekliyosunuz? uyku da önemli deniyo dr. lar tarafından ne yapacağımı şaşırdım
2. sorum da bebeklerin gelişimi ile ilgili yazılar kitaplar vs. okuduğumda bu aylarda oyuncaklarına yada nesnelere uzanması gerekiyomuş ama bizimkinde hiç böyle bir işaret bile yok sadece ellerini ortada buluşturup ağzına sokuyo. eline zorla verdiğim oyuncaklarıda ağzına sokup yere atıyo kısa bi süre sonra
3. de bizim oğlanın alnındaki tüyler hala dökülmedi sizce bunu dr. a söylesem çok mu saçmalamış olurum?:26:

slm hanımlar... ben haziran annesiyim kızım 4 aylık olacak..size sorum olacaktı siz 4 ayında ek gıdaya başladınızmı yada süt dışında başka bişeyde veriyomusunuz bazı yerlerde okuyorumda elma püresi suyu pirinç muhalebisi verebilinir deniliyo sizde veriyomusunuz diye merak ettim cvbınız için şimdiden teşekürler..

canım valla ben bişey yapmadım eşim ben uyurken yanıma geldi ben yarı uyuyor yarı uyanık basladı fingirdeşmeye sonra o iş oldu ve ben beklemiyordum gercekten suan uygun degilim bebege ama kazaya kurban gittim yani hiç aklıma gelmezdi oda bende birbirimize baktık ve kızdım ona oda olmaz bişey ya diyor bende banada öle geliyor ama ya olursa diyede düşünmüyo degilim bide günüm gecti şimdi dün adet günümdü test yaptım negatif ama rahatladım yinede olsa silikte olsa cıkar diye yani böle biyolog hamileysem zaten kim duysa bilerek yaptıgmı sancak ama gercekten okdar salak degilim sezeryanım ve 4aylık bir bebegim var işte böle tatlımmm morale ihtiyacım var stres yapmıstımdaaa......

Hay allah yaa oldurdun yine beni guldurmekten..kazaya gitme işi demek böyle oluyor, alemsiniz ne diyim gordüğüm kadarı ile eşinde senin gibi matrak biri tencere yuvarlanmiş kapagını bulmus hıı Masallah allah muhabbetini daim etsin ama temkinli bir sekilde ins olur bu

yok canım ben bişey sormadım ama morale ihtiyacım vardı sürekli test yaptım adet olmadm falan dedim sonra yazmadım baya sayfa ama kimse canım söyledir naptın falan demedi ve menepozdan kastım illaki bigün menepoz olcaz ozaman napcam ben ates bazen üşüme sinir karısıgım şimmdi annemde menepozlu böyle bir anı bir anını tutmuyor bende oyuzden dedim yoksa dedigin dogru adet düzensizligi adet olamama var nese saolll balımmmmmmmmm

Slm, bende ınternetten okuyup gaza gelmıştim gıdaya 4. ayda başlarım dıye..benım kuzumun kilosu normalin biraz altında seyir ediyordu ve ek gıda ile daha cok kilo alır dusuncesındeydım kı doktorumuza danıstıgımda kesinlikle 6 .once baslama dedi benim kuzum 2.430 dogdu ve suanki durum gelişimin iyi gittigi ve gerek olmadıgı yonde bu yuzden bende beklemeye karar verdim ama surekli yazıyorum kenara en once ne ıle baslanmalı ve ne kadar verilmeli gibi seyleri araştırmak lazım sımdıden.

Cnm yaa sıkıntını anlıyorum hepimiz aynıyız inan uykususuz , yorgunuz ve dogal olarakta asabiyiz...hem menepoza daa cok var gayri o zaman gelince dusunuruz artık ne yapacagımızı..Annecıgınede sıfa dılerım zor o durumlarda birden ates basmaları ve adet duzensızlıklerıde olur 3 ay sonra bır bakmıssınkı 10 gun suren adet falan ..ben biraz annemden bilirim hatta depresyona girenler bile oluyor zor be kadın olmak

Canim benimki 2aylikken gece en az 9saat uyuyordu ve hic kaldirmiyordum kilomuz da gayet iyiydi
Bayramdan beri geceleri 2kere uyaniyor birinde emzirsem birinde emzirmiyorum alismasin diye
Gece uykusu cok onemli buyume hormonu salgiliyorlar ve gun icinde ogrendiklerini hafizalarina isliyorlar

bizimki tam 4gundur uzaniyor bicak gibi carsamba yapamazken persembe uzanip tuttu ama acele etmeyin bu sefer zaptolmuyo anakucagindan saga sola uzaniyorum diye dusecek nerdeyse... Tuyler kilo aldikca dokuluyor ama doktoruna sor yine de onlar tuylerin tipine gore hormonal bir durum var mi diye fikir yurutuyor

canım bizim öle tsörtümüz vardı tencere kapak ama ben kendikiminkini nasıl becerdiysem kaybettim ilk hediyesiydi hala söyler nasıl becerdinde kaybettin diye Allah hepimizin muhabbetini bozmasın hayatım içimi actınız

kızlar sanırım olucak bu işşşş
kitabın bir 50 sayfasını okudum birde ihtiyacım olan yerlerini hızlıca taradımmm
detaylanmadan çare aradım ve 2 keredir asya emziğiyle kendi kendine uyudu
ağladıgında rahatlattım dönencesindeki filin ne tatlı hortumu olduğunuuu
tavşanın yeşil kulaklarının ne şirin oldugunu anlattımm:)
ve başardım sanırım çok başındayım biliyorum ama belkide tesadüfff kendimi iyi hissediyorummm

zeynepcim cok saol şekerimmm çok teşekkr edermmm
verdiğin bilgiler ve kitabı almama sebep olduğun içinn:)

tatlımmm....
olacağı varsa olur salaklıkla ne ilgisi var...
olacaksa bir bahane zaten lazımmmm....
ertesi gün hapı alsaydın keşke alınıyormu bilmiyorum ama bozma moraliniii
hep beraber bekleyelim bakalımm olursa da olurrr üzülmeye değecek birşey değil kiiiiii

ayrıca yarı uykulu izin verme birdaha şekerimm:)
emzirdiğimiz için emzirmeden abdest almamız gerekiyor diye(günah değilmiş ama abdestsiz emzirmemeye özen göstermek mükafatmış öyle okumuştum) uykum warsa bunu sebep gösteriyorumm....
arkanı dönüp yatamıyorsun ki artıkkk:):)
yeni bir bahanen oldu artıkkk ....

ben araştırdım geçen test yapmadna önce...
sez. dan sonra 4 ay bile olsa düzenli ve daha sık kontrolle sorunsuz geçebilir gebelikkk
kafana takma birlikte bekleyelimmm...
ayrıca millet bilerek yaptığını sansa ne olurrr....
seve seve yaptım dersinnn:):):)

kizlar e.a.s.y yontemini okuyup arastirdim da asil sey bebegi saate gore programlamak degil de bebege bi rutin olusturup agladiginda ne istedigini anlayip ona gore hareket etmek bebegimizi iyi gozlemlemek gerekiyo bu durumda nacizane fikrim benim anladigim kadariyla biyolog sen de bu isi basaricaksin bence ama lutfen deneyimlerini ayrintili paylas bende siki takipcinizim

Arkadaşlar benim kızımla problemim emme konusu. En fazla abartmıyorum gerçekten en fazla 5 dk emer.1 dk bile emip dudaklarını kapadıgını defalarca gördum.az emer sık acıkır ve bu kısır dongu bei çok yoruyo.
Her kafadan da ayrı bi ses kimisi der sık emzir kimisi der en az 2 saat ara olmalı
ne yapacagım bilemiyorum
ve kızım 4 5 güde bir kaka yapmaya başladı son 1 aydır. Doktor sütün yetmiyodur diyo
diyemiyorum ki benim sütüm var ama kızım emmeyi bilmiyo
iki çeker bırakır
öyle emmeyle tabi kaka yapamaz
ne yapacagım bilemiyorum cok caresizve yetersiz hissediyorum ve sütümün iyice azalacagından endişeleniyorum
zaten bi gögsümde yok gibi

Ben ailemden uzaktayım ve burda ailem siz oldunuz sürekli takip ediyorum okadar içimdesinizki dün rüyamda BİYOLOKLA wenice 'e gidiyorduk orda sanırım YAVRUKEDİNİN aldığı leopar tulumu görüyoruz (mathercare olmasına ragmen :)) fiyatını soruyoruz 95 diyor,bizde aaaaa arkadaşımız 45 aldı ama diye pazarlık falan yapıyoruz,bu arada şehir olarak bodrumdayız falan..... :)okadar üzgünken gülerek uyandım,iyiki varsınız...

1: benim oğlum ilk yatırdığımda 6-7 saat uyuyup beslenmek için uyanıyor.Ben artık kaldırmıyorum hiç.Kendi ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum.Bizim kilomuzda çok değil ama büyümesi ve uyku düzeninin oluşması için uyandırmamak lazım.

2: Her bebeğin gelişimi farklıdır.Burda bebeği 2 aylıkken dönen anneler vardı ama benim oğlum tam olarak 4 aylık olunca döndü.
Elbet zamanla oyuncağı tutacaktır.

3 : bizimde alnımızda,kulaklarımızda ve omuzlarımızdaki tüyler dökülmedi henüz.Saçlarıda yeni yeni dökülüyor.Normaldir yani...

doktorunun talimatı ile başlamanı tavsiye ederim.ek gıda çok zorlu bir süreç.

kıyamammmm...hiiç kafana takma güzelim.kaza olsaydı testte mutlaka çıkardı.

canım saglıklıysa bebegin ve dedigin gibi oyuncak tutup atabiliyor uzanabiliyorsa bunlar gelişiminin normal oldugunu gösterir ve bebekten bebege degişir saglıgı yerinde ve hareketleri iyiyse bence zayıflıgını ve cok cok hareket etmedigini takma tatlım.... cnkü her bebek farklı biz kardeslerimizle aynımıyız hayır onun gibi canım ..ve anlındaki tüyler zamanla dökülür derler benim pek bilgim yok inş dökülür hayatım..

ahh cnm bende yazdıklarımdan insanların bunaldığını düşünüyordum....
aynen öyle bizim zaten rutinimiz vardı yani bunu asya kendi yaptıı
bilmeden oldu
dediğin gibi program değil rutinn.... ve sabırrr
50 sayfalık kısımda ne çok hata yaptığımıda görmüş oldum...
en kısa zamanda kitabı bitirmeyi düşünüyorum eşimlede konuştum o kitap okumaz ama ben işaretlerim o öyle okur:)

diğer bebek gelişim kitaplarımı koydum kenara buna devamm bakalmm
eğer alabiliyorsan tavsiye edebilirim....
ben yine paylaşım yaparım ama zeynep kadar açık anlatımım maalesef yok o süper açıklıyooo
bende yapmaya çalışırım venividii cimmm merak etme:)

cicek cicek sanada yazıyordum kızım uyandı yazıcam cnmmm
kendini öyle hissetme ltfn

ilahi çiçek........
güldürdün beni
Bu arada yokluğun belli oluyor.Yazmasam da "acaba çiçek nerelerde"diye düşünmüşümdür

valla kızlar okuduğuma göre farkında olmadan easy yöntemini uyguluyomuşuz biz de haberim yokmuş . ama kesinlikle tesadüf allah yardım etti diyelim bizim günlük bi rutinimiz var mesala eğer evdeysek gündüz onun dışına çıktığımız pek olmuyo ben unutsam hanfendi hatırlatıyo
gece: 21:00 de yatıyo gece 3 te 5 te uyanıyo emiyo
sabah 09:00 da kalıyoruz aç olduğunu için hemen memeye saldırıyoruz :) oyun biraz kucak derken
11:30 12:00 gibi uyuyoruz 2 de kalkıyoruz
gene emmeye başlıyor zilli uyanır uyanmaz
oyun falan derken 3 3 buçuk gibi gene yatıyo 4 te kalkıyoruz gene meme ve oyun
eğer yemek yapıcaksam yada işim varsa busırada kızımı koyuyorum pusetine ben nereye o oraya
ev işlerimi yapıyorum tabi keyfi yerindeyse son olarakta 5 5 buçuk gibi yatıyo 6 buçuğa kadar
sonra bidaha gece 9 a kadar uyanık sadece geceleri uyumadan once mama veriyorum kucakta biraz pış pış
uykuya dalıyo
yani hala gunde ortalama 16 17 saatini uykuyla geçiriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…