Ben de kitapta okudum canım bu yazdıklarını ve denemeye karar verdim. Bizim kız gündüzleri neredeyse hiç uyumuyordu, o uyumayınca ben de sinir oluyodum. Ben sinirlenince de çocuk iyice zıvanadan çıktı. En son kendi kendime karar aldım karışmıycam kendi kendine uyusun, uyumazsa da uyumasın dedim. Nitekim, bıraktım çocuk bir iki mızırdandı,karışmadım ve 1-2 günde kendi kendi uyumaya başladı. Ama ben bunu sadece kendi yatağında yapmadım(Her gittiği yerde yatağını aramasın diye). Bazen minder de bazen bizim yatağın üstünde. Şimdilik bir sorunumuz yok inşallah da olmaz. Çünkü ne zaman iyi şeyler söylesem kendi kendime nazar ediyorum
aynen foto moto yokkkk
okuyorum canımmm
ben şimdi toparlanıp çıkıcam evden kısmetse
kitabımı alıp gelicem
zeynepcim çok yordum seni kusuruma bakmaa çok çok sağoll
paylaşımların birçok kişiyeee yön verecek türdenn
bende okucam kısmetse her fırsattaaa çok beğendim sen anlatıncaaaaaa cnmmmm
Ay faydasi olsun da ne kusuru ben de memnun olurum kiyamiyorum bidiklara herseyleriyle bize emanetler uyumayi ogretmek bile boynumuzun borcu
Bu arada BURSAli hatunlar bigun bulussak ya havalar iyice sogumadan?
zeynepcim sana bisey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim simdi sen uyandiktan sonra emziriyosun ya boyle kac saatte bi emzirmis oluyosun ve bebegin ne kadar sure uyuyo simdiden tsk
canim tsk ederim bu yontemi okumustum benimvkizimin da kilosu dusuk ve su an 3,5 aylik 2 saatte bi emziriyorum 3 saate cikarsam kilo alimi azalir mi acabaZeynep de cvp verir ama ben de yardimci olayim.Zeynep in kuzu biraz tontis oldugundan muhtemelen o 4 saatte bir uyguluyordur.Gunluk rutinler olusturuluyor bebeklerde,bu rutinler 3 ayliksa 3 saat,4 ayliksa bebek 4 saatte bir.Benim kizimin kilosu biraz dusuk oldugundan 4 aylik olmasina ragmen 3-3.5 saatte bir tekrarliyor.yarim saat meme,1saat oyun,1- 1.5 saat uyku.Topragi bol olsun Tracy hocamin bu yontem.E.A.S.Y yontemi diye geciyor.Ingilizce beslenme aktivite uyku sizin zamaniniz in bas harflerinden olusuyor
canim tsk ederim bu yontemi okumustum benimvkizimin da kilosu dusuk ve su an 3,5 aylik 2 saatte bi emziriyorum 3 saate cikarsam kilo alimi azalir mi acaba
eşim işe giderken her zamanki gibi asyayı emzirmem için verdi uyanır çünküü
asyada emer ve benim yanımda uyurrr
aramıza yastık koyarımm
eşimde yatağın boş kısmına yastıkları dizer ki düşmesin diye
sabah ağlama değil ama mızıldanma sesi geldii
açtım gözümü asya yok kafası görünüyooo
nasıl yapmışsa yastıgın üzerinde oturuyor sırtıda yastıkta duvara yaslıydı
koltukta oturur gibi
yatak duvara yakınn ufacık bir ara varrr
hiçbir yeri çarpmamış yere düşse o hale gelemez kalkamazzz
rabbim korumuşşş resmenn
neye uğradığımı şaşırdımm
aman sizde dikkat edin kızlar yatak genişş
en ortasından onca yastıktan oraya nasıl gitmişşşş anlayamadımmmm
uyurdu dün çok yorulunca akşam erken uyudu ondan uyumadı sanırımmmm
parkyatagından çıkarmam ama sabahları öyle keyif uykusu yapardıkkkk
aman tövbe birdahaaaa
yatağımda çok yüksek 60-70 cm var düştüğü yükseklikkk
neyseki yastığın üstündeydi öyle duramaz bile normalde
allahın işine bak işteee kemerle oturturmuş gibi dik oturmuştuuu
uykusu geldiğine eminim canım göz ovuşturma kaşları kızarıyor hafifi mızıldanıyor emme refleksi oluyorr
resmen uyut beni diye bakıyor gözleriii
yapıyoruz cnm her seferinde hoplayıp zıplamıyoruz ama yapıyoruzzz
jimnastik ters dönme
oyuncak oynama konuşma
şarkı söyleyip asyayı ayakları elleriyle dans ettiriyorum
evde geziyoruzzz
ne bilimmm her zamanki gibi oyalanıyoruzzz
olabilir cnmmm
büyüme sancısıda olabilirrr
ama yataktan düştü ya ben kesin nazara yordummmm
komşuma çıkarıcam okusun ben regliyimm
çok teşekkür ederimmm
zeynepcim sana bisey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim simdi sen uyandiktan sonra emziriyosun ya boyle kac saatte bi emzirmis oluyosun ve bebegin ne kadar sure uyuyo simdiden tsk
kitabımı aldım geldimmmm
en kısa zamanda uygulamaya geçmeyi planlıyorummm
bende yaklaşık 3 saatte bir emziriyorummmm.....
45kd - 1 sa. gündüz uyku süresi oluyorrr....
tabi bu normal zamandaaaa yani 1 haftadır bu söz konusu olamıyorrrr....
defne ank..: bebeğim gece düzensiz uyumuyor cnmmm
sadece sık uyanıyorr
ama 5 saat deliksiz uyuduğu da oluyor yanii
dr. bazı bebeklerin bu şekilde olabileceğini söyledi yani bebek kurallarına kendi koyarmışşş....
eskisi gibi her seferinde meme tepmiyorum ağzına 3-4 saat şeklinde rutinimiz varrr..
artık memeyi kabul etmiyor acıkmadan kendi düzenini otutturdu
ilk başlarda sürekli veriyordummm...
geceleri uyandıgında genelde yanıma alıyorum yine uyuyorr beni istiyor geri yatagına koyuyorummm....
aynen beykozcummmm ben artık foto paylaşmayı düşünmüyorumm
ben bir resime bile bakarken defalarca maşallah diyorum ama dediğin gibii
cidden tadım kaçtı bazen utanıyorumm bu kadar çok yazmayaaa
ama cidden çaresiz kaldığımdan yazdımmm....
neyse bakalım zeynepin önerileriyle ve kitapla aşıcam bu işi...
walla yardımlarınız için allah razı olsunn....
zeynepyus
meleğim yakın zamanda bursa'ya gelmeyi planlıyor...
hep beraber yapalım buluşmaaa diye geçti aklımdann
aslında yeri falan kararlaştırsakkk
bunu esgeçmeyelim cnmmm
kitabımı aldım geldimmmm
en kısa zamanda uygulamaya geçmeyi planlıyorummm
bende yaklaşık 3 saatte bir emziriyorummmm.....
45kd - 1 sa. gündüz uyku süresi oluyorrr....
tabi bu normal zamandaaaa yani 1 haftadır bu söz konusu olamıyorrrr....
defne ank..: bebeğim gece düzensiz uyumuyor cnmmm
sadece sık uyanıyorr
ama 5 saat deliksiz uyuduğu da oluyor yanii
dr. bazı bebeklerin bu şekilde olabileceğini söyledi yani bebek kurallarına kendi koyarmışşş....
eskisi gibi her seferinde meme tepmiyorum ağzına 3-4 saat şeklinde rutinimiz varrr..
artık memeyi kabul etmiyor acıkmadan kendi düzenini otutturdu
ilk başlarda sürekli veriyordummm...
geceleri uyandıgında genelde yanıma alıyorum yine uyuyorr beni istiyor geri yatagına koyuyorummm....
aynen beykozcummmm ben artık foto paylaşmayı düşünmüyorumm
ben bir resime bile bakarken defalarca maşallah diyorum ama dediğin gibii
cidden tadım kaçtı bazen utanıyorumm bu kadar çok yazmayaaa
ama cidden çaresiz kaldığımdan yazdımmm....
neyse bakalım zeynepin önerileriyle ve kitapla aşıcam bu işi...
walla yardımlarınız için allah razı olsunn....
zeynepyus
meleğim yakın zamanda bursa'ya gelmeyi planlıyor...
hep beraber yapalım buluşmaaa diye geçti aklımdann
aslında yeri falan kararlaştırsakkk
bunu esgeçmeyelim cnmmm
eşim işe giderken her zamanki gibi asyayı emzirmem için verdi uyanır çünküü
asyada emer ve benim yanımda uyurrr
aramıza yastık koyarımm
eşimde yatağın boş kısmına yastıkları dizer ki düşmesin diye
sabah ağlama değil ama mızıldanma sesi geldii
açtım gözümü asya yok kafası görünüyooo
nasıl yapmışsa yastıgın üzerinde oturuyor sırtıda yastıkta duvara yaslıydı
koltukta oturur gibi
yatak duvara yakınn ufacık bir ara varrr
hiçbir yeri çarpmamış yere düşse o hale gelemez kalkamazzz
rabbim korumuşşş resmenn
neye uğradığımı şaşırdımm
aman sizde dikkat edin kızlar yatak genişş
en ortasından onca yastıktan oraya nasıl gitmişşşş anlayamadımmmm
uyurdu dün çok yorulunca akşam erken uyudu ondan uyumadı sanırımmmm
parkyatagından çıkarmam ama sabahları öyle keyif uykusu yapardıkkkk
aman tövbe birdahaaaa
yatağımda çok yüksek 60-70 cm var düştüğü yükseklikkk
neyseki yastığın üstündeydi öyle duramaz bile normalde
allahın işine bak işteee kemerle oturturmuş gibi dik oturmuştuuu
günaydin mayıs anneleri ve çılgın bebeleri
herüfümü işe postaladım uykum kaçtı gene yine yeniden ah nere gityo benım uykularım ya önceden öküz gibi uyurdum ah eski günlerim
yarın 4.ci ayımıza gircez TAVŞAnımla iğnesi var tırsıom ya ateşi çıkarsa diye:18:
az geçmişi okuyam ben ne dedikodular var bakım
O anne karnindayken oluyor canim
120.gunun sonunda ruhu ufleniyor
Disardaki 4.ayda gozleri aciliyor bence. Bizimki uzanip almaya da basladi hicbirsey kesmiyor onu. Surekli oynatin elime birsey verin oturtun... Buyume atagi...
canım tabi yazacaksın biz burda herseyimizi paylasıyoruz inş derman bulursun hayatım biyologcum benim adetim dündü test yaptım negatif cıktı bugun hala gelen giden yok bekliyorum olamamak sinir yapıyor menopozda napcam bilmiyorum gecende size kimse bişey yazmıyor bana dedim cvp veren olmadı cok üzüldüm
aman aman masallah prensesimize uyucak da buyucek o annesiii
Ben kitabi basta cok soguk bulmustum ansiklopedi gibi ama okudukca babywise bebek bilgeligindekilerle ortustugunu farkettim
Aslina bakarsam esim sagolsun bircogunu yapiyorduk zaten ve 2.ayda kendi yataginda en az 9sa. Deliksiz uyuyordu
Bayramdan beriyse felegimiz sasti uyutucaz diye
Bu hafta kendimiz icin degil onun icin tekrar pes etmeden uyumayi ogretmek icin ugrasiyoruz
Beslenmeyi uyaninca yapmaya uykudan once meme vermemeye calisiyorum ki bunu ogrendigim icin cok mutluyum sirf bu bilgi icin bin sayfa okurdum cok isime yariyor[/QU
Sen azimli bir insansa benziyorsun canım eminim başaracaksın ve emeğinin karşılığını alacaksın.
Cunkuuu 4. Ayda bebislerinizin ruhu bedenlerine tam olarak 4. Aylarında giriyormuş CANIM benim.
bu arada kızlar oğlumla 12 ye kadar uyumuşuz..sabahları eşim işe gittiği zaman emzirip yanıma yatırıyorum birlikte uyuyoruz kuzm la gece bel ağrısından dolayı uyuyamayınca sabah uyanmakta zor olmuş yavrumda annesine eşlik etmiş..
bu arada hafta sonu Tarık Buğrayı açılabilen tekli koltuğum var ona yatırmıştım yanlarınada dönmemesi için destekleyici minder kymuştum gayet rahat ve güvenli gözüktüğü için mutfağı toparlamaya gittim aradan 5 dk geçti kontrol için yanına geldiğimde diz kapaklarına kadar koltuktan aşağıya sallanıyodu..elim ayağım boşaldı birden..ayak ucu kısmına arada kalan mesafe çok diye minder koymuyodum..sanki biri tutupta çekmiş gibiydi şok oldum..sizde dikkat edin arkadaşlar..uyandığında da çoraplarını tutup çekerek oturmaya çalışıyodu.kafasının altında yastık olursa biraz kalkabiliyo olmazsa kalkamıyo:)bu fındıklar her gün yeni şeyler öğrenip değişiyolar çok dikkatli davranmamız lazım artık..
unutmadan size şunuda sorim Tarık Buğra inanılmaz derecede hareketli etrafında ki herşeye ellerini ve ayaklarını çırparak ulaşmaya çalışıyo..o kadar hızlı nefes alıp veriyo ki o anda gırtlağından çeşitli sesler çıkarıyo boğazı acıycak diye korkuyorumkucağımdayken kafası ve gözleri çok hareketli bu halleri beni ya büyüyncede çok hareketli olursa diye çok korkutuyo:)sizlerin bebekleride böyle mi?hareketleri,çok hızlı nefes alıp vermesi,çıkardığı ilginç sesler normal mi acaba ben mi çok abartıyorum boğazı acır diye?
canım tabi yazacaksın biz burda herseyimizi paylasıyoruz inş derman bulursun hayatım biyologcum benim adetim dündü test yaptım negatif cıktı bugun hala gelen giden yok bekliyorum olamamak sinir yapıyor menopozda napcam bilmiyorum gecende size kimse bişey yazmıyor bana dedim cvp veren olmadı cok üzüldüm
Kızlar hemen yazıp çıkacağım.Kayra bugün çok huysuz.Hiç bir şekilde oyalayamıyorum.Evin altı üstünde,uyudukça işimi yapmaya çalışıyorum.Ooffff bazen çok yoruyor bu kuzu beni....
Nazardan bahsedilmiş.Bu konuyu araştırdığım için şunu söyleyebilirim ki resimden nazar değmez.Nazar değmesi için gözlerin teması önemli.Yani nazar bakıldığında verilen enerji ile alakalı.Resimden resime bir enerji geçmeyeceğine göre nazar değmeside söz konusu olamaz..Ama anne-babanın nazarı çok değer buna inanın.Devamlı bebişlerinize felak-naz-ayetelkürsi sürelerini okuyun.
Biyologcum çok ama çok geçmiş olsun...Melekler tutmuş yastığın üzerine yerleştirmiş kuzuyu...Rabbim korumuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?