2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aman aman masallah prensesimize uyucak da buyucek o annesiii
Ben kitabi basta cok soguk bulmustum ansiklopedi gibi ama okudukca babywise bebek bilgeligindekilerle ortustugunu farkettim
Aslina bakarsam esim sagolsun bircogunu yapiyorduk zaten ve 2.ayda kendi yataginda en az 9sa. Deliksiz uyuyordu
Bayramdan beriyse felegimiz sasti uyutucaz diye
Bu hafta kendimiz icin degil onun icin tekrar pes etmeden uyumayi ogretmek icin ugrasiyoruz
Beslenmeyi uyaninca yapmaya uykudan once meme vermemeye calisiyorum ki bunu ogrendigim icin cok mutluyum sirf bu bilgi icin bin sayfa okurdum cok isime yariyor

Ay faydasi olsun da ne kusuru ben de memnun olurum kiyamiyorum bidiklara herseyleriyle bize emanetler uyumayi ogretmek bile boynumuzun borcu
Bu arada BURSAli hatunlar bigun bulussak ya havalar iyice sogumadan?

Ay faydasi olsun da ne kusuru ben de memnun olurum kiyamiyorum bidiklara herseyleriyle bize emanetler uyumayi ogretmek bile boynumuzun borcu
Bu arada BURSAli hatunlar bigun bulussak ya havalar iyice sogumadan?

zeynepcim sana bisey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim simdi sen uyandiktan sonra emziriyosun ya boyle kac saatte bi emzirmis oluyosun ve bebegin ne kadar sure uyuyo simdiden tsk

zeynepcim sana bisey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim simdi sen uyandiktan sonra emziriyosun ya boyle kac saatte bi emzirmis oluyosun ve bebegin ne kadar sure uyuyo simdiden tsk

Zeynep de cvp verir ama ben de yardimci olayim.Zeynep in kuzu biraz tontis oldugundan muhtemelen o 4 saatte bir uyguluyordur.Gunluk rutinler olusturuluyor bebeklerde,bu rutinler 3 ayliksa 3 saat,4 ayliksa bebek 4 saatte bir.Benim kizimin kilosu biraz dusuk oldugundan 4 aylik olmasina ragmen 3-3.5 saatte bir tekrarliyor.yarim saat meme,1saat oyun,1- 1.5 saat uyku.Topragi bol olsun Tracy hocamin bu yontem.E.A.S.Y yontemi diye geciyor.Ingilizce beslenme aktivite uyku sizin zamaniniz in bas harflerinden olusuyor

canim tsk ederim bu yontemi okumustum benimvkizimin da kilosu dusuk ve su an 3,5 aylik 2 saatte bi emziriyorum 3 saate cikarsam kilo alimi azalir mi acaba

zeynepYUS sana katılıyorum hayatım bebişlerin resimlerini görüyoruz ya istemeden bile göz degebilir en cokta anne babanın nazarı degermiş cok dikkat etmeliyiz ben resimlere okadar hızlı bakıyorumki Allahım nazardan korusun maasallah diyerek biyologcum inş düzelir okudukca ya ne oldu bizim kıza ve kuzusuna sen mutlu olmayınca bak bizimde nesemiz kactı canımmm kendine ve kızına dikkat et buarada bebişin gercekten dikkat ceken bir bebek daha dogrusu mayıs anneleri topigimizde dikkat cekmeyecek bir bebek görmedim buyuzden gercekten resim paylasımı yapmayalım aldıklarımızı koyarız ......

canim tsk ederim bu yontemi okumustum benimvkizimin da kilosu dusuk ve su an 3,5 aylik 2 saatte bi emziriyorum 3 saate cikarsam kilo alimi azalir mi acaba

Bu soruya en dogru cevabi doktorun verecektir.Bizim dr 3 aylikken gunduzleri 3 saatte bir emzirmeyi onermisti ve o zamandan sonra kizimin kusmalari sona erdi,eskiden ben de her mizmizlandiginda meme veriyodum cunku.4.ay kontrolune 2 hafta sonra goturecegiz,o zaman gunduzleri kac saatte bir emzir diyecek bilemiyorum.Tracy'ye gore gunduzleri bebegi cok iyi doyuracaksin geceleri acikmayacak.Tracy'ye gore sunu deneyebilirsin 3 saatte bir emzirip emzirme suresini uzatarak yine gun icinde bebegin toplamda aldigi besin miktarini ayni tutabilirsin sanirim

biyolog cok gecmis olsun bu arada,bu hepimize ders olsun.Biz uzun zamandir yere tasindik,battaniye ustu carsaf pek rahat oluyomus

Cok gecmis olsun biyologcum melekler korumuş yavrunu

kitabımı aldım geldimmmm
en kısa zamanda uygulamaya geçmeyi planlıyorummm
bende yaklaşık 3 saatte bir emziriyorummmm.....
45kd - 1 sa. gündüz uyku süresi oluyorrr....
tabi bu normal zamandaaaa yani 1 haftadır bu söz konusu olamıyorrrr....

defne ank..: bebeğim gece düzensiz uyumuyor cnmmm
sadece sık uyanıyorr
ama 5 saat deliksiz uyuduğu da oluyor yanii
dr. bazı bebeklerin bu şekilde olabileceğini söyledi yani bebek kurallarına kendi koyarmışşş....
eskisi gibi her seferinde meme tepmiyorum ağzına 3-4 saat şeklinde rutinimiz varrr..
artık memeyi kabul etmiyor acıkmadan kendi düzenini otutturdu
ilk başlarda sürekli veriyordummm...
geceleri uyandıgında genelde yanıma alıyorum yine uyuyorr beni istiyor geri yatagına koyuyorummm....

aynen beykozcummmm ben artık foto paylaşmayı düşünmüyorumm
ben bir resime bile bakarken defalarca maşallah diyorum ama dediğin gibii
cidden tadım kaçtı bazen utanıyorumm bu kadar çok yazmayaaa

ama cidden çaresiz kaldığımdan yazdımmm....
neyse bakalım zeynepin önerileriyle ve kitapla aşıcam bu işi...

walla yardımlarınız için allah razı olsunn....

zeynepyus
meleğim yakın zamanda bursa'ya gelmeyi planlıyor...
hep beraber yapalım buluşmaaa diye geçti aklımdann
aslında yeri falan kararlaştırsakkk
bunu esgeçmeyelim cnmmm

Son düzenleme:

Defnenin yazdigi gibi canim ama benim sipam 4.5 aylik oldum ben buyudum demiyor bazen 3 bazen 3.5 satte bir tekrar ediyoruz.
Mesela sabah 8de uyandi hemen emzirdim ama allem ettim kallem ettim dolu dolu didirdim karnini
9da babasini ugurladik biraz daha oynadik sonra gozleri ovmaya basladi
Dun gece esim farketmis uzerini ort bak dedi
Yataga yatirdim battaniyesini orttum ve hemen battaniyeye sarilip sola dondu ben de popoyu biraz pispisladim uyudu cok sukur
50dk sonra fln uyandi battaniyesini atmis yine kapattim ustunu sarildi sizdi

Battaniye ya da herhangi birseye sarilmayi seviyor ve usumeye hic tahammulu yok
Ben kisakollu giydiriyorum hala ve kollari acikta diye uyumadigini anladik gecen gun
Ince bir ortuyle oertunce rahatliyor resmen

Simdi uyandi atistirma gibi degil tam dolu emzircem insallah. Ben trach hogg.un sadece uyku kismini okudum biyolog icin ama bebek bilgeligi diye daha kucuk ince bir kitap okumustum bu tam ogun kismini o zamandan beri uygulamaya calisiyorum

Ben niluferde oturuyorum bebislerle rahat edebilecegimiz biryerler dusuneyim
Havalar disarda oturmaya musait olmamaya basladi bir de cok ruzgar var bu aralar ona gore bulalim biryer

canım tabi yazacaksın biz burda herseyimizi paylasıyoruz inş derman bulursun hayatım biyologcum benim adetim dündü test yaptım negatif cıktı bugun hala gelen giden yok bekliyorum olamamak sinir yapıyor menopozda napcam bilmiyorum gecende size kimse bişey yazmıyor bana dedim cvp veren olmadı cok üzüldüm

Kızlar hemen yazıp çıkacağım.Kayra bugün çok huysuz.Hiç bir şekilde oyalayamıyorum.Evin altı üstünde,uyudukça işimi yapmaya çalışıyorum.Ooffff bazen çok yoruyor bu kuzu beni....

Nazardan bahsedilmiş.Bu konuyu araştırdığım için şunu söyleyebilirim ki resimden nazar değmez.Nazar değmesi için gözlerin teması önemli.Yani nazar bakıldığında verilen enerji ile alakalı.Resimden resime bir enerji geçmeyeceğine göre nazar değmeside söz konusu olamaz..Ama anne-babanın nazarı çok değer buna inanın.Devamlı bebişlerinize felak-naz-ayetelkürsi sürelerini okuyun.

Biyologcum çok ama çok geçmiş olsun...Melekler tutmuş yastığın üzerine yerleştirmiş kuzuyu...Rabbim korumuş.

canımm çok geçmiş olsun ben bile okurken korktum yanii Allah korumuş prensesi..artık bebeklerimizin 1 günü 1 gününe uymuyo çok dikkat etmemiz lazım..inş fıstığın uykusu düzene girerde ikinizde rahatlarsınız tatlım yaa..bende nazara çok inanlardanım ve nazardan olduğunu düşünenlerdenim cnm..

bizim aşımızıda dün yapıldı canım çok şükür ateş yapmadı..sadece diğer günlere göre biraz daha fazla mızmızlandı korktuğum gibi olmadı yanii..ben aşıdan gelir gelmez ağrı kesici ateş düşürücü şurubunu verdim.gece uyumadan öncede şurubunu verdim çok şükür problem yaşamadık..şimdiden geçmiş olsun cnm tavşanına:)

O anne karnindayken oluyor canim
120.gunun sonunda ruhu ufleniyor
Disardaki 4.ayda gozleri aciliyor bence. Bizimki uzanip almaya da basladi hicbirsey kesmiyor onu. Surekli oynatin elime birsey verin oturtun... Buyume atagi...

Tarık Buğra da öyle canım sürekli oynatılmak ve oturmak istiyo..artık tepki vermeye başladı..elinden oyuncağı düşünce alamıyo ve ağlıyo:)tv izlemeye çalışıyo elimi gözlerinin önünü tutuyorum hemen kafasını sağa sola çevirip mızmızlanmaya başlıyo..elimi çekince tv izlemeye devam..sonra tabii biz hoooop başka odaya:)bu arada foto yasağını iyi yapmışsın cnm:)mayıs bebeklerinin hepsi çok güzeller Allah nazarlardan korusun hepsini..hepsi annelerine çekmiş

şekerim sen eczacıyı aldığın testlerle zengin edersin dün bende test yaptım sonuç negatifcanım ben kimse bana bi şey yazmıyor görünmez mi oldum yazdığını gördüm ama ön sayfalara baktığımda yazdığın ve sorduğun bi şey göremedim:26:bi kaç gün geçmesi bence normal canım anca düzene girer..bak ben sadece 2 gün lekelenme tarzında oldum..hiçte olmak için beklemiyorum çok rahatım böyle

bu arada kızlar oğlumla 12 ye kadar uyumuşuz..sabahları eşim işe gittiği zaman emzirip yanıma yatırıyorum birlikte uyuyoruz kuzm la gece bel ağrısından dolayı uyuyamayınca sabah uyanmakta zor olmuş yavrumda annesine eşlik etmiş..
bu arada hafta sonu Tarık Buğrayı açılabilen tekli koltuğum var ona yatırmıştım yanlarınada dönmemesi için destekleyici minder kymuştum gayet rahat ve güvenli gözüktüğü için mutfağı toparlamaya gittim aradan 5 dk geçti kontrol için yanına geldiğimde diz kapaklarına kadar koltuktan aşağıya sallanıyodu..elim ayağım boşaldı birden..ayak ucu kısmına arada kalan mesafe çok diye minder koymuyodum..sanki biri tutupta çekmiş gibiydi şok oldum..sizde dikkat edin arkadaşlar..uyandığında da çoraplarını tutup çekerek oturmaya çalışıyodu.kafasının altında yastık olursa biraz kalkabiliyo olmazsa kalkamıyo:)bu fındıklar her gün yeni şeyler öğrenip değişiyolar çok dikkatli davranmamız lazım artık..
unutmadan size şunuda sorim Tarık Buğra inanılmaz derecede hareketli etrafında ki herşeye ellerini ve ayaklarını çırparak ulaşmaya çalışıyo..o kadar hızlı nefes alıp veriyo ki o anda gırtlağından çeşitli sesler çıkarıyo boğazı acıycak diye korkuyorumkucağımdayken kafası ve gözleri çok hareketli bu halleri beni ya büyüyncede çok hareketli olursa diye çok korkutuyo:)sizlerin bebekleride böyle mi?hareketleri,çok hızlı nefes alıp vermesi,çıkardığı ilginç sesler normal mi acaba ben mi çok abartıyorum boğazı acır diye
?

Cunkuuu 4. Ayda bebislerinizin ruhu bedenlerine tam olarak 4. Aylarında giriyormuş CANIM benim.

Bende Zeynep in dedıgı gibi ruhun ana rahminde üflendiğini biliyorum..4. ayda bebeklerde artık secicilik artıyor belki onların ilgi alanları artmasından kaynaklanan bir durumdur cünkü yüz algılamaları ilk bu aylarda daha belirginleşiyor cnm

Cnm benim oglan ben onu bildim bileli senin Tarık Bugra gibi surekli hareketli ve nefes nefese kalıyor mesela gecen cuma sunnet olduk bende korkuyorum kendne zarar vericek diye cunku banamısın demiyo yani sunnet olmak bile oglumun hareketlerini kısıtlamadı
Bence normal cıkardıkları ses bizde o kadar hareket etsek aynı seslerı cıkarırız herhalde ama ıstersen dr e gıttıgınde cıgerelerını bır dınlet ıstersen ıcın rahatlamıs olur

Biyolog cnm cım gecmis olsun amann dıkkat guzelim bunlar gitgide tehlikeli olmaya basladı ..Benim oglanda tepine tepine ya koltuk kenarlarına kadar gelıyor yada yatak kenarlarına kı belden asagı asagıda kalacak sekılde cok yakaladım Tatlıcadı nın oglunun durumunda ben bızımkını cok defa buldum v buluyorumda hemde cok kısa zaman ıcınde bu duruma gelıyor.. bundan sonra pür dikkat gozler artık yavrularımızın uzerınde olmalı..allah sabır versın hepımıze

cnm ben görmedim hiç yaaa
halbuki her yazdığını dikkatle okurummm özel takipçinimmm:):)
üzülcene fırçalasaydınnn ...
sen kazayamı gittin şekerim neden şüpheleniyorsun gebeliktennn:)
naptın kızz doğruyu söyleee

saol cnmmm
resmen yerleştirilip kemerle sıkı sıkı bağlanmış gibi oturuyorduuu
görsen inanamazsınnnn
yazdım ki aman dikkat edin diyeee....
bir anda değişik hareket kabiliyeti geliştiriyorlarrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…