2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evet hayatım sat 5agustos dogum 2mayıs valla ösledim ogünleri hemde cok ama seneye biz kalmayı planlıyoruz aksilik olmazsa sende gellllllllll

Benimki de memede agliyor kendini itiyor aksam esime izlettim memeyle horoz dovusu gibi govustu resmen biberon mu istiyor acaba dicem ama zaten haftada 1 2kere kullaniyordum alismis olamaz
3.ayda bir buyume atagi yasamistik bence yine yasiyoruz gozu acildi resmen oyuncagi fln firlativeriyor sikilinca hele kopru oyuncagini bir tekmede yikiyor algilar arttikca kaplarina sigamiyorlar

BIYOLOGcum birkac sey sorcam
Kuzunun uykusu geldigine emin misin yoksa sadece saati geliyor uyumasi lazim mi diye dusunuyorsun
Gun icinde yeterincw fiziksel aktivite yapiyor musunuz yoksa halisinda yatip kaliyor mu oyle (buna pek ihtimal vermiyorum :)
Kocis geliyo yazcammm

Biyologcum bana kalırsa nazar CANIM bu. Cunku benim oglumuda eve görmeye gelirleri sabah gelmişlerse aksamı sabahı sabah ederdik bebisimde bir çığlık bir çığlık ağlama krizleri anlatamam. Alsam gelmişlerse gittiklerinde olurdu. DIŞARI çıkarttığınızdan eve geldiginde. Hatta birgun komşuya gittik allahım gitmez olaydım o nasil bir ağlama anlatamam annemle kendimizi zor DIŞARI attık ve bebisim çıkar çıkmaz susmuştu. Allah tan babası arapca biliyordu dua okuya okuya uyutuyordu oğlumu. Sana tavsiyem ve bütün annelerede lutfen bebislerinizin resimlerini paylaşmayın burada tek biz görmüyoruz onları herkes görüyor ve pis gözlü insanlar var. Yani bebisi olanı var olmayanı var. Ayrıca nas felak dualarının yanında mutlaka fetih suresiyle Yasin süresini birlikte okuyup Bebisinizin üzerine üfleyin bu iki dua koruyucu kalkandir CANIM biz bir yere gitmeden mutlaka okuruz yada kem gözlü birileride geldiginde……

Canimm bende icerenkoy deyim cok yakınız valla :))

günaydın kızlar
yazılarınızı okudumda
bebekler anladıgım kadarıyla 4. aydan sonra huy değiştiriyorlar aynı şeyler bir haftadır bizde de var
ben kızımı emzirir beşiğine koyardım döner döner uyuyakalırdı sallamazdım bile
ama bir haftadır uykusu var uyumuyor
geceleri emmeye kalakr emip uyurdu şimdi uyanıyor gülüyor oyun istiyor hemen sallıyorum geri uyuyor
bakalım daha neler görecegiz

Benim SAT 5 Ağustos tu dogum 3 MAYIS oldu gerçi Dr biraz daha normal dogum diye diretseydi 4 MAYIS olacaktı 23:38 de doğdu yavrucagim

Cunkuuu 4. Ayda bebislerinizin ruhu bedenlerine tam olarak 4. Aylarında giriyormuş CANIM benim.

eşim işe giderken her zamanki gibi asyayı emzirmem için verdi uyanır çünküü
asyada emer ve benim yanımda uyurrr
aramıza yastık koyarımm
eşimde yatağın boş kısmına yastıkları dizer ki düşmesin diye
sabah ağlama değil ama mızıldanma sesi geldii
açtım gözümü asya yok kafası görünüyooo
nasıl yapmışsa yastıgın üzerinde oturuyor sırtıda yastıkta duvara yaslıydı
koltukta oturur gibi
yatak duvara yakınn ufacık bir ara varrr
hiçbir yeri çarpmamış yere düşse o hale gelemez kalkamazzz
rabbim korumuşşş resmenn
neye uğradığımı şaşırdımm
aman sizde dikkat edin kızlar yatak genişş
en ortasından onca yastıktan oraya nasıl gitmişşşş anlayamadımmmm
uyurdu dün çok yorulunca akşam erken uyudu ondan uyumadı sanırımmmm
parkyatagından çıkarmam ama sabahları öyle keyif uykusu yapardıkkkk
aman tövbe birdahaaaa
yatağımda çok yüksek 60-70 cm var düştüğü yükseklikkk
neyseki yastığın üstündeydi öyle duramaz bile normalde
allahın işine bak işteee kemerle oturturmuş gibi dik oturmuştuuu

uykusu geldiğine eminim canım göz ovuşturma kaşları kızarıyor hafifi mızıldanıyor emme refleksi oluyorr
resmen uyut beni diye bakıyor gözleriii
yapıyoruz cnm her seferinde hoplayıp zıplamıyoruz ama yapıyoruzzz
jimnastik ters dönme
oyuncak oynama konuşma
şarkı söyleyip asyayı ayakları elleriyle dans ettiriyorum
evde geziyoruzzz
ne bilimmm her zamanki gibi oyalanıyoruzzz

olabilir cnmmm
büyüme sancısıda olabilirrr
ama yataktan düştü ya ben kesin nazara yordummmm
komşuma çıkarıcam okusun ben regliyimm
çok teşekkür ederimmm

Son düzenleme:
günaydin mayıs anneleri ve çılgın bebeleri

herüfümü işe postaladım uykum kaçtı gene yine yeniden ah nere gityo benım uykularım ya önceden öküz gibi uyurdum ah eski günlerim

yarın 4.ci ayımıza gircez TAVŞAnımla iğnesi var tırsıom ya ateşi çıkarsa diye:18:

az geçmişi okuyam ben ne dedikodular var bakım

Cunkuuu 4. Ayda bebislerinizin ruhu bedenlerine tam olarak 4. Aylarında giriyormuş CANIM benim.

O anne karnindayken oluyor canim
120.gunun sonunda ruhu ufleniyor
Disardaki 4.ayda gozleri aciliyor bence. Bizimki uzanip almaya da basladi hicbirsey kesmiyor onu. Surekli oynatin elime birsey verin oturtun... Buyume atagi...

ALLAH korumuş valla çok geçmiş olsun

bende bırakıp yatağın üstüne muftaga gidip geliom bazen yastıkta koyyom ama gene de bişe olcak diye çok korkuyorum :18:
babasına söle o okusun üzerine daha etkili olyomuş canım

BİSMİLLAH MAŞALLAH LA KUVVETE İLLA BİLLA ve huysuzlanıncada YA ŞAFİ ENTE ŞAFİ (şifa )

çok okuyorum tavşanıma ben allah kem gözlerden sakınsın tüm bebekleri

2kitap okudum ve Omer 2ayini doldurdugundan beri tecrubeyle sabitledim ki uyku duzeninin yolu beslenmeden geciyor
ama atistirmalik degil. Tam bir pgun seklinde dolu dolu

ASYA kendi kendine ideal sureci yasiyor gibi. Beslen oyna uyu uyan beslen oyna...

Uyutmadan omce emzirmeyi kimse tavsiye etmiyor. Nasil ki biz yatmadan once yemiyorsak onlar da hem mideleri rahat uyumalari icin hem de memede uyumak yerine kendi baslarina uyumayi ogrenmeleri icin

Ikiz bebek ornegi vardi. Anne baba ayni ama biri onyedi saat uyurken biri on saat zor uyuyor. Cocuklarin da karakterleri var yani.

Ama uyumak icin gozlerini ovusturup ninniler soyleyip uyuyamiyorsa bir sorun var.

Beslenme rutini duzgun olmayabilir
Karni agriyor olabilir
banyoda kulagina su kacmis olabilir
Dis etleri agriyor olabilir (eli kulagindaysa devamli)
Bir de NAZARRRR

Uyutmak icin inatlasip binbir cesit yontem denemek cok tehlikeliymis
Cocugun kafasi karisip ne zaman ne yapacagini anlayamamasina neden olurmus
En kotu yontem bile istikrarli oldugu surece binbir cesitten iyi diyor
Yani ayaginda mi salliyorsun o zaman yarin carsaf oburgun kucak kafa karistirmayagiz ki ayaga geldiginde uyuyacagini bilecek
Tabi bu kotu ornek

Ideal durum beslenmis karni tok alti temiz ve oyuna doymusken uyku belirtileri geldiginde belki kucakta ya da sevdigi bir yontemle sakinlestirip uyuyacagi yataga yatirmak
Ilk basta zor ama buyudukce daha da zor olacak kizlar
Yataginda elini tutup basini oksayip belki donenceyle fln orayi mutlu hatirlamasina yardimci olabiliriz
Yataga koyar koymaz zivanadan cikmamalari icin ilk asamada yatakta mutlu olmasi sart (ayni bizim gibi :))

Yatir kaldir yontemi de var ama o son care. Biz 2haftadir basedemeyince dun denemeye basladik. 2haftada uyutma garantisi veriyor kadin.
Iyice uykusu gelince yatir agladigi an kucagina al ki yalniz ve caresiz hissetmesin diyor. Sonucta bebek orada uyumasi gerektigini bilmiyor ve korkuyor. canim ya
Kucaginda sakinlesir sakinlesmez hemen geri yatiriyorsun. Aglayinca bir daha aliyorsun... Tabi bunlar bebegin uykusu gercekten varken yapiliyor. 20dk ile 1sa. Arasi degisiyormus. Bikmadan 2hafta deneyip yazar cidden babywhisperer mi gorucez :)

Daha bi dunya yazmam lazim BIYOLOG ama omer durmuyor

Ay kiyamam ben ASYAyaaaa yavrum ya nazarlardan koru ya Rabbim bol bol felak nas oku cnm ya onun tontis yanaklarina kumral saclarina deger tabi
Bir sure foto koymayi da yasakliyorum. Hepimize bir suru kisi girip cikiyor olan var olmayan var masallah mayis bebekleri de o bicim nazar degiyor tabi kuzucuklara
Cok gecmi solsun tekrari olmasin insallah

beslenmede karnının tok olması ve rutini normalll
ben şuna takıldım cnmmm
binbir çeşit yöntemm
kucağımda sakinleştirip yatağına koydugumda dalıyordu her yolu denedim ve hiçbirinde başarı elde edemedimm
bu benm kilit noktam olsa gerekkk
bunun üzerine yoğunlaşmalıyımm....

aynı şekilde sakinleşince yatağa koyuyorum ağlayınca teskin edip kucağıma alıyorummmm
bunda da istikrarlı olmalıııyım sanırımmmm......

ben seni çok yorucam canm ya bugün gidip bu kitabı almayı planlıyorummm
bu bilgilerrre çok ihtiyacım war sanırımm

nazar konusunda kesin kanaat kıldımmm
yanii bilemiyorum çocuğum ne zaman kalabalık ortama girseee
ki cuma günü komşumda dua vardı oraya çıkmıştımm
asyada uslu uslu kucagımda dinlemiş oyun oynamıştııı

herkes hiç sesi çıkmıyor dediii
eve geldimm hiç susmadııı:):):)

Ben de kitapta okudum canım bu yazdıklarını ve denemeye karar verdim. Bizim kız gündüzleri neredeyse hiç uyumuyordu, o uyumayınca ben de sinir oluyodum. Ben sinirlenince de çocuk iyice zıvanadan çıktı. En son kendi kendime karar aldım karışmıycam kendi kendine uyusun, uyumazsa da uyumasın dedim. Nitekim, bıraktım çocuk bir iki mızırdandı,karışmadım ve 1-2 günde kendi kendi uyumaya başladı. Ama ben bunu sadece kendi yatağında yapmadım(Her gittiği yerde yatağını aramasın diye). Bazen minder de bazen bizim yatağın üstünde. Şimdilik bir sorunumuz yok inşallah da olmaz. Çünkü ne zaman iyi şeyler söylesem kendi kendime nazar ediyorum

aynen foto moto yokkkk

okuyorum canımmm
ben şimdi toparlanıp çıkıcam evden kısmetse
kitabımı alıp gelicem
zeynepcim çok yordum seni kusuruma bakmaa çok çok sağoll
paylaşımların birçok kişiyeee yön verecek türdenn

bende okucam kısmetse her fırsattaaa çok beğendim sen anlatıncaaaaaa cnmmmm

Canım çok geçmiş olsun Allah korumuş yavrunu. Demek ki çok dikkat etmek lazım bir günde bile hareketleri çok fazla değişiyor minnakların. Allah'ım sen bütün bebişleri koru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…