kızlar sanırım olucak bu işşşş
kitabın bir 50 sayfasını okudum birde ihtiyacım olan yerlerini hızlıca taradımmm
detaylanmadan çare aradım ve 2 keredir asya emziğiyle kendi kendine uyudu
ağladıgında rahatlattım dönencesindeki filin ne tatlı hortumu olduğunuuu
tavşanın yeşil kulaklarının ne şirin oldugunu anlattımm:)
ve başardım sanırım çok başındayım biliyorum ama belkide tesadüfff kendimi iyi hissediyorummm
zeynepcim cok saol şekerimmm çok teşekkr edermmm
verdiğin bilgiler ve kitabı almama sebep olduğun içinn:)
tatlımmm....
olacağı varsa olur salaklıkla ne ilgisi var...
olacaksa bir bahane zaten lazımmmm....
ertesi gün hapı alsaydın keşke alınıyormu bilmiyorum ama bozma moraliniii
hep beraber bekleyelim bakalımm olursa da olurrr üzülmeye değecek birşey değil kiiiiii
ayrıca yarı uykulu izin verme birdaha şekerimm:)
emzirdiğimiz için emzirmeden abdest almamız gerekiyor diye(günah değilmiş ama abdestsiz emzirmemeye özen göstermek mükafatmış öyle okumuştum) uykum warsa bunu sebep gösteriyorumm....
arkanı dönüp yatamıyorsun ki artıkkk:):)
yeni bir bahanen oldu artıkkk ....
ben araştırdım geçen test yapmadna önce...
sez. dan sonra 4 ay bile olsa düzenli ve daha sık kontrolle sorunsuz geçebilir gebelikkk
kafana takma birlikte bekleyelimmm...
ayrıca millet bilerek yaptığını sansa ne olurrr....
seve seve yaptım dersinnn:):):)
canım valla ben bişey yapmadım eşim ben uyurken yanıma geldi ben yarı uyuyor yarı uyanık basladı fingirdeşmeye sonra o iş oldu ve ben beklemiyordum gercekten suan uygun degilim bebege ama kazaya kurban gittim yani hiç aklıma gelmezdi oda bende birbirimize baktık ve kızdım ona oda olmaz bişey ya diyor bende banada öle geliyor ama ya olursa diyede düşünmüyo degilim bide günüm gecti şimdi dün adet günümdü test yaptım negatif ama rahatladım yinede olsa silikte olsa cıkar diye yani böle biyolog hamileysem zaten kim duysa bilerek yaptıgmı sancak ama gercekten okdar salak degilim sezeryanım ve 4aylık bir bebegim var işte böle tatlımmm morale ihtiyacım var stres yapmıstımdaaa......
Canım hayırdır,paylaş istersen konuşmak herzaman iyi gelir...
Canım alakan için çok çok tşk ederim ben aynı sorunlarla forumdaki arkadaşlarımı sıkmaya başladığımı düşünmüştüm.Benim en bilindik sorunum kızımın gittikçe kötüye giden beslenme ve iştahsızlık sorunu.Hergün daha zorlaşıyor pınarcım,eskiden geceleri sorunsuz beslerdim uykusunda içerdi ve gündüzde 1 saat ayaktada gezsem sonuçta yudum yudum da olsa içerdi,iki yudum çeker bırakır sonra yine.Fakat şimdigece asla içmiyor zorlarsam ağlıyor uykusunda.Gündüz ise yine ayaktayım ama tek yudum bile kendi çekmiyor ben ağzına sıkıyorum ve 2 saatimi alıyor.Artık büyüdü kolum diremiyor her beslenme saati gelince ağlamak istiyorum.Düşünki gece hiç yememiş gündüz saat 8 olmuş tam 10 bazen 12 saat aç kalmış ana ragmen içmiyor bari yarısını iç yarısını ben sıkim ağzına.Sırf bu nedenle pirinçli sütlü kaşık mamasına başladım 1 öğün en azından oturarak beslenelim hemde biraz toparlanalım diye ama içime pek sinmiyor.Ben bunca sorunla uğraşırken bide eşimle sorunlar yaşamayı bünyem kaldırmıyor,zaten çok sabır gerektiren bir tempom var bide eş eklenince kötü günler geçirdim.sabahlara kadar ağıdımı susturamadım.
Eşimle ilgili pek bişe yazmadım şimdiye kadar ama sen sorunca çığlık çığlığa anlatmak istedim.1.sorun eşimin çok özgürlüğüne düşkün olması,yani sonuçta artık bir ailesi var ama o istiyrorki canı her istediğinde tek başına çıksın arkadaşlarıyla free takılsın,bunu kabullenemiyorum.2.sorun evde olduğu süre zarfında abartmıyorum işten gelir internetin başına geçer ve yatasıya kadar,yani paylaşım falan kalmıyor böyle olunca.3.sorunum aslında çok çok özel yani paylaşmak çok zor ama kısaca cinsel sorunlar diyelim,yani kendi kendine takılıyor bu konudada paylaşım kalmadı ki çocuktan önce bu sorun başlamıştı.Ya çok uzattım yine,kimseyi sıkmak istemiyorum pınar en iyisi bukadarda kalsın.Çünkü nedense lohusalık depresyonumdanmı bilmiyorum ama farumda da pek sevilmediğimi düşünüyorumBelkide yaşadığım sıkıntılar kendime olan güvenimi tamamen aldı götürdü.
canım o son cümlelerini okumamıs olayım biz burda herkezi seviyoruz paylasıcaksın tabi istedigini en büyük sorunun eşin oldugu için hersey batar oldu dimi hayatım eşin cok yanlış yapıyor siz iki kişiyken bile normal degil free takılması bide şimdi bebiş var daha cok evde olmalı Allahım akıl fikir versin böle kocalara ve eşlerinede sabır
1: benim oğlum ilk yatırdığımda 6-7 saat uyuyup beslenmek için uyanıyor.Ben artık kaldırmıyorum hiç.Kendi ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum.Bizim kilomuzda çok değil ama büyümesi ve uyku düzeninin oluşması için uyandırmamak lazım.
2: Her bebeğin gelişimi farklıdır.Burda bebeği 2 aylıkken dönen anneler vardı ama benim oğlum tam olarak 4 aylık olunca döndü.
Elbet zamanla oyuncağı tutacaktır.
3 : bizimde alnımızda,kulaklarımızda ve omuzlarımızdaki tüyler dökülmedi henüz.Saçlarıda yeni yeni dökülüyor.Normaldir yani...
doktorunun talimatı ile başlamanı tavsiye ederim.ek gıda çok zorlu bir süreç.
kıyamammmm...hiiç kafana takma güzelim.kaza olsaydı testte mutlaka çıkardı.
Canım hayırdır,paylaş istersen konuşmak herzaman iyi gelir...
Canım alakan için çok çok tşk ederim ben aynı sorunlarla forumdaki arkadaşlarımı sıkmaya başladığımı düşünmüştüm.Benim en bilindik sorunum kızımın gittikçe kötüye giden beslenme ve iştahsızlık sorunu.Hergün daha zorlaşıyor pınarcım,eskiden geceleri sorunsuz beslerdim uykusunda içerdi ve gündüzde 1 saat ayaktada gezsem sonuçta yudum yudum da olsa içerdi,iki yudum çeker bırakır sonra yine.Fakat şimdigece asla içmiyor zorlarsam ağlıyor uykusunda.Gündüz ise yine ayaktayım ama tek yudum bile kendi çekmiyor ben ağzına sıkıyorum ve 2 saatimi alıyor.Artık büyüdü kolum diremiyor her beslenme saati gelince ağlamak istiyorum.Düşünki gece hiç yememiş gündüz saat 8 olmuş tam 10 bazen 12 saat aç kalmış ana ragmen içmiyor bari yarısını iç yarısını ben sıkim ağzına.Sırf bu nedenle pirinçli sütlü kaşık mamasına başladım 1 öğün en azından oturarak beslenelim hemde biraz toparlanalım diye ama içime pek sinmiyor.Ben bunca sorunla uğraşırken bide eşimle sorunlar yaşamayı bünyem kaldırmıyor,zaten çok sabır gerektiren bir tempom var bide eş eklenince kötü günler geçirdim.sabahlara kadar ağıdımı susturamadım.
Eşimle ilgili pek bişe yazmadım şimdiye kadar ama sen sorunca çığlık çığlığa anlatmak istedim.1.sorun eşimin çok özgürlüğüne düşkün olması,yani sonuçta artık bir ailesi var ama o istiyrorki canı her istediğinde tek başına çıksın arkadaşlarıyla free takılsın,bunu kabullenemiyorum.2.sorun evde olduğu süre zarfında abartmıyorum işten gelir internetin başına geçer ve yatasıya kadar,yani paylaşım falan kalmıyor böyle olunca.3.sorunum aslında çok çok özel yani paylaşmak çok zor ama kısaca cinsel sorunlar diyelim,yani kendi kendine takılıyor bu konudada paylaşım kalmadı ki çocuktan önce bu sorun başlamıştı.Ya çok uzattım yine,kimseyi sıkmak istemiyorum pınar en iyisi bukadarda kalsın.Çünkü nedense lohusalık depresyonumdanmı bilmiyorum ama farumda da pek sevilmediğimi düşünüyorumBelkide yaşadığım sıkıntılar kendime olan güvenimi tamamen aldı götürdü.
Merhaba canım,ben de bu aralar hiç mi hiç iyi değilim ailem yüzünden galiba psikolojim bozuluyor çünkü canım çok sıkkın devamlı ağlamak istiyorum ve mutlu olamıyorum nedense...Burdaki arkadaşların yazılarına cevap vermek istiyorum turuncuya,biyologa,beykoza,zeynepyusa, ve yazamadığım diğer arkadaşlara fakat kızım bir dakika bile yalnız bırakmıyor beni uyanıkken devamlı başında duracağım senin durumun acil diye hemen yazayım dedim.Hiç sıkılır mıyım senden aksine insanları dinlemeyi ve yardımcı olup onları mutlu etmeyi çok severim o yüzden müsterih ol,beslenme sorunum git gide senin gibi zorlaşıyor.Gece rahatlıkla veriridim amam bir kaç gecedir hiç almıyor ve damala damla alışı ise saatlerime mal oluyor.Mesela dün gece 3,5 da vermeye başladım bitirdiğimde baktım saat 4,45.Çok şükür uyku problemimiz yok ama işte emmesi çok problem...Aventin biberonunu değiştireceğim eşim gidip ucuzundan bir tane alacak bakalım faydalı olacak mı.Sen de bie dene istersen özellikle deliği geniş olsun.Gündüz ise tam muamma işkence gibi zaten ve bu da psikolojimi az etkilemiyor değil.Sen bi de diş çıkarırken gör bizimkileri o zaman ne yapacağız?:18oktorlara soruyorum iştahla ilgili bir tüyoları yok yani siz halinize şükredin diyorlar.Benimkinin kilosu normal 7 ye ulaştı çok şükür,tabi bu da zorla sıkarak beslememden kaynaklanıyor.Bir de cc miktarını 120 yaptım 2 gündür.Allahtan bu aralar kusma olmuyor bunu kullandığı ilaca bağlıyorum:Motiliyum ve gaviskon.
Canım sen o güzel canını sıkma,düzelir gözüyle bakıp içini ferah tut ben karamsarlığa düştükçe kızım güneş gibi aydınlatıyor beni ve her şeyi unutuyorum kısa süreliğine...Bence sen de bir biberon değiştir bakalım ne olacak,turuncum sana da tavsiye olunur.
Valla çiçekçğim bence biz lohusallığı henüz atlatamadık ben ona yoruyorum,ama bazen şu ailem aklıma geliyor da buna lohusallık mı dayanır diye düşünmeden edemiyorum inanın sizlere yazmaya utanıyorum,böyle aile olur mu hiç diye...Bence eşinle problemini mutlaka konuş tek sen üzüleceğine bırak o da ne yaptığını anlasın.Çocuk bakmak kolay zannediliyor onlara göre.Hatta konuştuğunuzda işbölümü yapmayı teklif et evde sana yardımcı olsun.Bu arada forumda sevilmediğin nerden çıktı ben her baktığımda seni merak ediyorum acaba çiçek nasıl ne yaptı diye valla kızcam haBuralarda olsaydın hemen yanına gelir konuşurdum senle.Sen de yazılanları okuyorsun herkesin çeşit çeşit sorunları var,kimisi geçiyor kimisi üstünü örtüp önüne bakıyor kimisi çözüm bulamıyor ve daha neler neler ama en iyisi eşini al karşına ona ne hissediyorsan didik didik anlat,emin ol hiç konuşmamaktan çok daha iyi gelecek.Sıkma o güzel canını kızın etkilenmesin bak duyduğuma göre biz üzülürsek sütümüz acı geliyormuş bebeğe ona göre...Sevgiler...
şu abdest işini iyiki açtınız ben de bişy sorcaktım size hep aklımdaydı
tamam abdestsiz asla emzirmiyorum ama annem geçen gün abdestsiz bakma bile cocuğa emzik bile verme günah dedi
ama ne mümkün öyle bişy çok zor olur cidden öylemi acaba
canım bence annen abdestsiz emzirmenin sakıncalı oldgunun önemine deginmek için yani o kdar önemli emzik bile verme temiz dokun demek için söylemiş olabilir benim eşim emzik veriyor eger uyanırsa ben yıkanıp geliyorum yoksa kardes oluruz biz alıskın degiliz o seyi yapamamaya (bana sasırcaksınız ama ben daha azgınımdır)
biyolog hay agzını öpiyim içim nasıl rahatladı bilemezsin ben hiçbir zaman abdest alamadan emzirmedim emzirmemde zaten helal süt emdi lafının anlamı buymus cünüpken emzirmemek gerekirmiş ben o iş olunca uyandım onu hissetmemek mümkünmü ama hemen gittim wcde yıkadım temizledim oyuzden hamile degilimdir diyorum salaklık dedimde aslında bu salaklık degil ben cok yanlıs bir kelime söyledim Allahımın hikmeti istegi o ol demeden ne olabilirki ben seneye yapmak istiyorum 2 yasında olur şimdi cok küçük oldugunu burdada dedim turuncu cok iyi bilir şimdi olunca bana aaa bak yapmıs bide bize yapmam diyodu diyen dolu insan olcak öyle bir yerdeyim ama dedigin gibi sanki onlarmı bakcak sıkıntısınıda sevincinide ben yasıcam nese daha oldugunu bile bilmiyoruz ben kendime geldim kızlar bomba gibiyim şimdi ya siz hakkınızı helal edin biyologcum Allahım cocuguna yuvana saglık huzur mutluluk versin ömür boyu
tamam abdestsiz asla emzirmiyorum ama annem geçen gün abdestsiz bakma bile cocuğa emzik bile verme günah dedi
canım bence annen abdestsiz emzirmenin sakıncalı oldgunun önemine deginmek için yani o kdar önemli emzik bile verme temiz dokun demek için söylemiş olabilir benim eşim emzik veriyor eger uyanırsa ben yıkanıp geliyorum yoksa kardes oluruz biz alıskın degiliz o seyi yapamamaya (bana sasırcaksınız ama ben daha azgınımdır)
biyolog hay agzını öpiyim içim nasıl rahatladı bilemezsin ben hiçbir zaman abdest alamadan emzirmedim emzirmemde zaten helal süt emdi lafının anlamı buymus cünüpken emzirmemek gerekirmiş ben o iş olunca uyandım onu hissetmemek mümkünmü ama hemen gittim wcde yıkadım temizledim oyuzden hamile degilimdir diyorum salaklık dedimde aslında bu salaklık degil ben cok yanlıs bir kelime söyledim Allahımın hikmeti istegi o ol demeden ne olabilirki ben seneye yapmak istiyorum 2 yasında olur şimdi cok küçük oldugunu burdada dedim turuncu cok iyi bilir şimdi olunca bana aaa bak yapmıs bide bize yapmam diyodu diyen dolu insan olcak öyle bir yerdeyim ama dedigin gibi sanki onlarmı bakcak sıkıntısınıda sevincinide ben yasıcam nese daha oldugunu bile bilmiyoruz ben kendime geldim kızlar bomba gibiyim şimdi ya siz hakkınızı helal edin biyologcum Allahım cocuguna yuvana saglık huzur mutluluk versin ömür boyu
Cnm yaa sıkıntını anlıyorum hepimiz aynıyız inan uykususuz , yorgunuz ve dogal olarakta asabiyiz...hem menepoza daa cok var gayri o zaman gelince dusunuruz artık ne yapacagımızı..Annecıgınede sıfa dılerım zor o durumlarda birden ates basmaları ve adet duzensızlıklerıde olur 3 ay sonra bır bakmıssınkı 10 gun suren adet falan ..ben biraz annemden bilirim hatta depresyona girenler bile oluyor zor be kadın olmak
kızlar sanırım olucak bu işşşş
kitabın bir 50 sayfasını okudum birde ihtiyacım olan yerlerini hızlıca taradımmm
detaylanmadan çare aradım ve 2 keredir asya emziğiyle kendi kendine uyudu
ağladıgında rahatlattım dönencesindeki filin ne tatlı hortumu olduğunuuu
tavşanın yeşil kulaklarının ne şirin oldugunu anlattımm:)
ve başardım sanırım çok başındayım biliyorum ama belkide tesadüfff kendimi iyi hissediyorummm
zeynepcim cok saol şekerimmm çok teşekkr edermmm
verdiğin bilgiler ve kitabı almama sebep olduğun içinn:)
tatlımmm....
olacağı varsa olur salaklıkla ne ilgisi var...
olacaksa bir bahane zaten lazımmmm....
ertesi gün hapı alsaydın keşke alınıyormu bilmiyorum ama bozma moraliniii
hep beraber bekleyelim bakalımm olursa da olurrr üzülmeye değecek birşey değil kiiiiii
ayrıca yarı uykulu izin verme birdaha şekerimm:)
emzirdiğimiz için emzirmeden abdest almamız gerekiyor diye(günah değilmiş ama abdestsiz emzirmemeye özen göstermek mükafatmış öyle okumuştum) uykum warsa bunu sebep gösteriyorumm....
arkanı dönüp yatamıyorsun ki artıkkk:):)
yeni bir bahanen oldu artıkkk ....
ben araştırdım geçen test yapmadna önce...
sez. dan sonra 4 ay bile olsa düzenli ve daha sık kontrolle sorunsuz geçebilir gebelikkk
kafana takma birlikte bekleyelimmm...
ayrıca millet bilerek yaptığını sansa ne olurrr....
seve seve yaptım dersinnn:):):)
Hormonlardan dolayi kuruluk olabiliyormus o nedenle ben kayganlastirici kullandim birkac sefer sonra duzene girdik zaten simdi tam gaz virin virinnnKızlar ozel olacak ama birseyler istiyorum hazır konu acilmisken. Ben hamileliğim boyunca 3. Aydan sonra 2 bilemedin 3 kere iliskiye girdim. Ve doğumda zor gecti normal diye ısrar etti Dr um 24 saat sancı çektim sonundada mutlu son sezeryan. Şimdi iliskiye girdiğim zaman cok acı çekiyorum sanki ilk gerdege girmiş gibi. Resmen eşimden kose bucak kaçıyorum sizde boyle bir acı yanma hissi oluyor mü?? Bunun icin valla korkar oldum iliskiden ki bebekten once neydik yahu :))))
Cnm benim oglan ben onu bildim bileli senin Tarık Bugra gibi surekli hareketli ve nefes nefese kalıyor mesela gecen cuma sunnet olduk bende korkuyorum kendne zarar vericek diye cunku banamısın demiyo yani sunnet olmak bile oglumun hareketlerini kısıtlamadı
Bence normal cıkardıkları ses bizde o kadar hareket etsek aynı seslerı cıkarırız herhalde ama ıstersen dr e gıttıgınde cıgerelerını bır dınlet ıstersen ıcın rahatlamıs olur
güzel anneler merhaba,
ben zaman bulamayan mayıs annelerindenim arada bakma fırsatım oluyo buraya ama ne cevap yazabiliyorum ne de geçmiş konuları okuyabiliyorum malesef. zamanı etkin değerlendiremiyorum galiba( benim sizlere sormam gereken bi kaç soru var arkadaşlar
1. benm oğluş gece saat 12 gibi yatıp sabah 9 da uyanıyo ve gece boyunca hiç kalkmıyo ve haliyle beslenmiyo. zaten yaştaşlarına göre zayıf bi bebek çok merak içindeyim sizler nasıl yapıosunuz zorla kaldırıp beslioymusunuz yoksa kendisinin ağlamasını mı bekliyosunuz? uyku da önemli deniyo dr. lar tarafından ne yapacağımı şaşırdım
2. sorum da bebeklerin gelişimi ile ilgili yazılar kitaplar vs. okuduğumda bu aylarda oyuncaklarına yada nesnelere uzanması gerekiyomuş ama bizimkinde hiç böyle bir işaret bile yok sadece ellerini ortada buluşturup ağzına sokuyo. eline zorla verdiğim oyuncaklarıda ağzına sokup yere atıyo kısa bi süre sonra
3. de bizim oğlanın alnındaki tüyler hala dökülmedi sizce bunu dr. a söylesem çok mu saçmalamış olurum?:26:
slm hanımlar... ben haziran annesiyim kızım 4 aylık olacak..size sorum olacaktı siz 4 ayında ek gıdaya başladınızmı yada süt dışında başka bişeyde veriyomusunuz bazı yerlerde okuyorumda elma püresi suyu pirinç muhalebisi verebilinir deniliyo sizde veriyomusunuz diye merak ettim cvbınız için şimdiden teşekürler..
canım valla ben bişey yapmadım eşim ben uyurken yanıma geldi ben yarı uyuyor yarı uyanık basladı fingirdeşmeye sonra o iş oldu ve ben beklemiyordum gercekten suan uygun degilim bebege ama kazaya kurban gittim yani hiç aklıma gelmezdi oda bende birbirimize baktık ve kızdım ona oda olmaz bişey ya diyor bende banada öle geliyor ama ya olursa diyede düşünmüyo degilim bide günüm gecti şimdi dün adet günümdü test yaptım negatif ama rahatladım yinede olsa silikte olsa cıkar diye yani böle biyolog hamileysem zaten kim duysa bilerek yaptıgmı sancak ama gercekten okdar salak degilim sezeryanım ve 4aylık bir bebegim var işte böle tatlımmm morale ihtiyacım var stres yapmıstımdaaa......
Ben ailemden uzaktayım ve burda ailem siz oldunuz sürekli takip ediyorum okadar içimdesinizki dün rüyamda BİYOLOKLA wenice 'e gidiyorduk orda sanırım YAVRUKEDİNİN aldığı leopar tulumu görüyoruz (mathercare olmasına ragmen :)) fiyatını soruyoruz 95 diyor,bizde aaaaa arkadaşımız 45 aldı ama diye pazarlık falan yapıyoruz,bu arada şehir olarak bodrumdayız falan..... :)okadar üzgünken gülerek uyandım,iyiki varsınız...
valla kızlar okuduğuma göre farkında olmadan easy yöntemini uyguluyomuşuz biz de haberim yokmuş . ama kesinlikle tesadüf allah yardım etti diyelimbizim günlük bi rutinimiz var mesala eğer evdeysek gündüz onun dışına çıktığımız pek olmuyo ben unutsam hanfendi hatırlatıyo
gece: 21:00 de yatıyo gece 3 te 5 te uyanıyo emiyo
sabah 09:00 da kalıyoruz aç olduğunu için hemen memeye saldırıyoruz :) oyun biraz kucak derken
11:30 12:00 gibi uyuyoruz 2 de kalkıyoruz
gene emmeye başlıyor zilli uyanır uyanmaz
oyun falan derken 3 3 buçuk gibi gene yatıyo 4 te kalkıyoruz gene meme ve oyun
eğer yemek yapıcaksam yada işim varsa busırada kızımı koyuyorum pusetine ben nereye o oraya
ev işlerimi yapıyorum tabi keyfi yerindeyse son olarakta 5 5 buçuk gibi yatıyo 6 buçuğa kadar
sonra bidaha gece 9 a kadar uyanık sadece geceleri uyumadan once mama veriyorum kucakta biraz pış pış
uykuya dalıyo
yani hala gunde ortalama 16 17 saatini uykuyla geçiriyoruz
Oooff kızlar Kayra büyüyene kadar annemlere yerleşsem ne güzel olurdu...
Hiç bir işin içinden çıkamıyorum bugün.Kayra sürekli mız mız,30-40 dk uyuyup uyanıyor.İş yaptığım yere yanımda götüyorum ama nafile.Katıla katıla ağlıyor kucak için.Gözünden damla yaş gelmiyor ama sıpanın.Belli ki huysuzluğundan yapıyor
Makinada çamaşır duruyor sabah beri.Akşam olacak ben daha çamaşır asacam.Süt sağma işide berbat gidiyor.Paşa durmuyor ki sütü sağsam.Bu gidişle kesilip gidecek diye korkuyorum.
Ek gıda ise tam bir fiyasko.Geçen hafta severek yediği şeyleri bu hafta ret ediyor.
Neyse şimdilik bu kadar çünkü uyandı yine benim bücürük.
bak ya ben bitek kendim öyleyim sanırdımmmmm aynı bennnnnnnnnnn
hamilelikte ne çektim varya sinirden küp ederdi eşim beni doktor izin vermişti fanfinifona bizimki bişy olur korkusuna doğru düzgun yanaşmadı bile
hele bi dktor kontrolumde doktorum bile dayanamamış gulmuştuaynen şöyle doktorum nelerin yasak serbest oldugunu söyluyo
mevzu oraya gelince ilişki serbest artık dedi eşim benden önce yok yok o önemli değil diye bı atlayışı var mevzuyasanki doktor hadi şimdi yapın bişyler dedi
aminnnn cümlemizinnnn
he şöyle kendine gelll
ne şekerim bu böyleee sen olmasan kim güldürür biziiiii
cnm ben ona pek inanmıyorum ama ben duştayken eşim bakar:)
yani ben hemen girerim abdest önemli bence ben hamileykende hemen girerdim banyoyaaa
ne bilim içim öyle rahat ederdi...
heyytttttt
beykoz döndü...
ya bende gebelikte fenaydımm öpme ama gel durumundaydımmm:)
hem tiksinirim burnumu tıkarımmm:):):)
günah değilmiş bebek ağlıyorsa emzirilebilirmişşş
ama abdest almaya özen göstermek mükafatlandırılırmışş
ben çok araştırdımmm...
o yüzden misafirlikler zor oluyorr uzun kalınca uhuehueheuehe
dilekmete
buna benzer bir durumu bizde yaşadıkkk
bak anlatayımm
bi dönem bana yasaktıı
sonra dr.a sordumm özel hayatımıza devam edebilirmiyiz diye...
eşim bana bi, kızdııı:)
kadına benm yanımda neden sordun ben çıkınca sorsana diyeee:)
onun umurundamı dünya gebelik fena yapıo adamı yaaa:):):)
Kızlar ozel olacak ama birseyler istiyorum hazır konu acilmisken. Ben hamileliğim boyunca 3. Aydan sonra 2 bilemedin 3 kere iliskiye girdim. Ve doğumda zor gecti normal diye ısrar etti Dr um 24 saat sancı çektim sonundada mutlu son sezeryan. Şimdi iliskiye girdiğim zaman cok acı çekiyorum sanki ilk gerdege girmiş gibi. Resmen eşimden kose bucak kaçıyorum sizde boyle bir acı yanma hissi oluyor mü?? Bunun icin valla korkar oldum iliskiden ki bebekten once neydik yahu :))))
cok sevindim ya super hizlisin insallah ise yarar da bebisinin keyfi tekrar yerine gelir!bir suru yazicam ama konserve isi tam gaz bugun de bamya ve visne suyu yaptik hufff
pek bi hareketliler bu küçük canavarlar akıl sır ermiyo bunlara:)geçtiğimiz günlerde doktora gitmiştik canım ciğerlerini dinlemişti ama o anda doktora çıkardığı seslerden bahsetmemiştim:26: ciğerlerinde olumsuz bi şey yok canım saol ilgin için
merhaba..benim oğlumda geceleri 1 kez emer uyumaya devam ederdi.. uyku esnasında büyüme hormonu salgıladığı için ve uyuyan bebek acıkmaz diye uyandırmazdım ama son günlerde gündüzleri emmediği için geceleri 2 saate bi uayndırıp emzirdim gündüzleri emmediği halde kilo alımı geçtiğimiz aydan daha fazla oldu bundan sonra geceleri emzirmeye devam etmeye düşünüyorum..nesnelere uzanma ve tutma her bebekte değişiklik göstrebilir canım her bebeğin gelişimi farklı oluyo mesala benim oğlum uzandığı şeyleri tutamıyodu..bi gün hadi anneye cici yap oğlum diye ellerini tutarak yanaklarıma değdirmeye başladım gün içinde bi kaç kez tekrarladım..ertesi gün sevmek için yüzüne doğru eğildiğimde tutmaya başladı 3,5 aylıktı o sırada bazı bebekler daha erken tutabiliyo çok kafana takma..senin iyi sadece anlında tüyler varmışbenim kuşumun kulaklarında ve sırtında da var hala..bi gün doktota gittiğimde dayanamadım kulağında ki tüyleri sordum.tepkisi yüzüme bakıtı kahkaha attı sonrasında da varsın dökülmesin boşver saçlarını uzatıpta gezer dedi şimdi o zaman göre daha az kulağında ki tüyler döküldü yani..sırtındakilerde bitti sayılır..herşey zamanı gelince olur cnm merak etme..
slm..benim oğllumda 4 aylık sağlık mmerkezinde ki son kontrolünde ek gıdayı sordum sütümün şu anda yeterli ve gelişiminin iyi olduğunu böyle giderse 6. ayda da başlamamı syledi..arada bi meyveleri yalattırıyorum sadece sütün yeterliyse acele etmeye gerek yok bence cnm ama ben mevsimi geçmeden az da olsa şeftali püresi vermeyi düşünüyorum
çok güldürüyosun canım beni Allah ta seni güldürsün:))
canım kimsenin seni sevmemesi için bi sebep yok öyle düşünme lütfen..sıkıntın olduğu zaman anlat rahatlarsın burda herkes saolsun birbirine destek olmaya çalışıyo..insan anlatmadığı zaman daha çok kafasına takıyo..rüyana bende çok güldüm inş eşinde kısa zaman içinde düzelir cnm ya çok zor olsa gerek ilgisiz,18 lik delikanlı gibi hareket eden eşlere çok kızıyorum
bende farkında olmadan bu yöntemi uyguluyanlardanmışım geçenlerde zeynep arkadaşımız yazmıştı kendi kendime vayy bee kitap gibi hatunum farkında olmadan iyi bi şey yapmışım demiştimyanlız ben etrafımda gördüğüm bebeklerden yola çıkarak bunu yaptım..battaniye içinde bebek sallayan,ayakta bebek sallayan,kucakta gezdiren çok kişi gördüm ve bunlara alışmasını istememiştim..emziriyodum oynuyoduk oynadığı zaman yorulur uyur diye düşünüyodum öylede oluyodu ve easy yöntemini uygulamış olmuşum
Allah yardımcın olsun canım..bebekler 1 hafta öncesinde gayet zevkle yediği şeyi ertesi hafta reddebiliyo sen vermeye devam et cnm üstesinden gelirsin..süt içinde seni ayakta alkışlamak lazım valla çok uğraştın herşeye rağmen kuzun halla anne sütü alıyo inş kesilmez cnm
hahaha kızlar alemsiniz yaaa
anam ne azgın hatunlar varmış burdabende hamileliğimde öyleydim şimdi duruldum hiç o moda giremiyorum
benimde ilk 2 ilişkide yanma olmuştu cnm hatta hafif kanamada olmuştu..daha sonra ki denemeler gayet başarılıydı
zeynepcim konserve fasülye yaptın mı?ben daha önce yapıp buzluğa koymuştum buz kokusu var gibi geldi bana ve beğenmedim bu sene kavanozlarda yaptım ama bi kaç kişi kışa kadar dayanmaz dedi..bi bilgin varmı?vişne suyu nasıl oluyo cnm nasıl yapılıyo?müsait bi zamanında cevaplarsan sevinirim
Kızlar ozel olacak ama birseyler istiyorum hazır konu acilmisken. Ben hamileliğim boyunca 3. Aydan sonra 2 bilemedin 3 kere iliskiye girdim. Ve doğumda zor gecti normal diye ısrar etti Dr um 24 saat sancı çektim sonundada mutlu son sezeryan. Şimdi iliskiye girdiğim zaman cok acı çekiyorum sanki ilk gerdege girmiş gibi. Resmen eşimden kose bucak kaçıyorum sizde boyle bir acı yanma hissi oluyor mü?? Bunun icin valla korkar oldum iliskiden ki bebekten once neydik yahu :))))
cnm buzluga da koysam konserve de yapsam biraz domatesle cevirip koyuyorum. Yag koymuyoruz artik kokmuyor.
Visne suyunu da kaynarca kapattim ayni konserve gibi
Bu arada agzini kapattiktan sonra siseleri kaynatmiyoruz biz o zmn kokuyor diyor esim
Cig olarak kizilcik dondurcm bu hafta
Ahh daha buyuk oluverseymis dolabim
Hormonlardan dolayi kuruluk olabiliyormus o nedenle ben kayganlastirici kullandim birkac sefer sonra duzene girdik zaten simdi tam gaz virin virinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?