Allah Allah,niye böyle yapıyor ya?Ne oldu bu çocuğa ek gıdaya da geçtin oysa...Ne yapsak acaba keşke elimden bir şey gelsaydi...Kayra ya iştah açıcı bir şey lazım,fakat ilaç veremiyoruz ki henüz küçükler diye...Canım şu diğer forumlara bir bak istersen bu drumda olanlar ne yapıyorlarmış.
Benim kız Kayra dan geri değil,süt sağınca seni düşünüyorum bazen neydi bu çilemiz ne güzel emzirmek vardı diye.Artık inşallah 2. bebişimizde emziririz.Senin oğlan büyüyor 100 ccden fazla vermen lazım.Bugün eşim bebedorun biberonuu aldı kaynatıp sütü onunla verdim aldı valla tamam gene bitirmesi biraz uzun sürdü ama aldı.İnşallah böyle devam eder.Yoksa sen hala tek delikli biberon mu kullanıyorsun,evetse kesinlikle kızıyorum sana çünkü değiştirmen gerekir yani 3 delikli kullan derim.Ben 120 cc vermeye başladım.Canım benim bir de şunu tavsiye ederim her gün 1 yumurta,meyve ve vitamin (elevit)almayı ihmal etme sütün kalitesi artsın oğluşun kilo alsın diye.
Hah hah haaaah canım benim. ben anne olduktan sonra 4 çocuk doğuran ve büyüten kendi anneme bir halk kahramanı gözüyle bakmaya başladım, mümkün değil başedemem, benim kıçım biraz ağırdır beceremem sizin gibi :)))))
Çok çaresizim bu aralar...3 saatte bir kesinlikle beslenmek istemiyor Kayra.4-5 saat bekletsem benim içime sinmiyor ki beklettiğim zamanlar iştahla biberonunu bitirse yine sevineceğim..İnan bak çok acıktığında içtiği sadece 70 ml.Sonrasını biberonu açıp içindekini kaşıkla ağzına veriyorum bitene kadar ama bu seferde beslenmeden sonra gazını çıkardığımda hoooop hepsini geri kusuyor.Bütün emeklerim boşa gitmiş oluyor bu şekilde.Gün geçtikce daha da kötüye gidiyor bu yememe sıkıntısı.
Kusmaları takibe aldım şimdilik.Artarsa dr.a götüreceğim.
Bu arada ben aventin 2 deliklisini kullanıyorum.3 deliklisini taktığımda ağzının kenarlarından akıtıyor sütü ve ağzına çok geldiği için gözlerini kocaman açarak başını sağa sola sallıyor.Elimde dr.browns ve wee nin biberonu var ama onlara da aynısını yapıyor.Olmazsa yarın farklı bir marka daha alıp deneyeyim.
Sütümün eski kaliteside kalmadı gibi.Önceden üzerinde bir parmak yağ olurdu ama şimdilerde yağsı iyice azaldı.Önerilerini uygulayacağım...
ilahi çiçek........
güldürdün beni
Bu arada yokluğun belli oluyor.Yazmasam da "acaba çiçek nerelerde"diye düşünmüşümdür
canım o son cümlelerini okumamıs olayım biz burda herkezi seviyoruz paylasıcaksın tabi istedigini en büyük sorunun eşin oldugu için hersey batar oldu dimi hayatım eşin cok yanlış yapıyor siz iki kişiyken bile normal degil free takılması bide şimdi bebiş var daha cok evde olmalı Allahım akıl fikir versin böle kocalara ve eşlerinede sabır
Yaa nerden cıkardım sevılmedıgını guzelim olurmu oyle sacma sey bellıkı sen bugunlerde epey duygusallastın baksana olmadık seyler dusunup kafana takmıssın.. cıkar kafandan bu dusunceyi hem neden sevılmıyesın kı ne yaptın burdaki ınsanlara ki senı sevmezsınler
unut cnm unut gıtsın bu negatıf dusuncelerı
Gelelım ruyana, hayırdır ıns dıyım bende okurken cok guldum gercı su pembe leoparlı kıyafet benimde aklımda yer etmedı degıl cok ılgıc geldı banada, ınsanoglu bılınc altında yer edıyor ve ruyada cıkabılıyor
Kocalara akıl sır erdırılmez adamlar dunyaya bir lutfen gelmısler allah akıl fıkır versın hepsıne ıns ınsafa gelırler
ccekcicek
kendini böyle hissetmene sebep o eşin cnmm....
çok haklısın ama takma kafana...
çözüm yolları ara bakalım...
böyle erkeklere akıl sır ermiyorrr anlam veremiyorum ergenlikten kalma şeyler sanırım...
üzme kendini inşallah düzelirrr
ne denir bilmiyorum kiii
ama kendini kötü hissetmeee bak bizler burdayızzz...
evet birbirimizi tanımıyoruz ama walla benim arkadaşım yok
çok üzülürdüm artık arkadaşa gerekte yokk
tonla arkadaşım olduu
bize yaz rahatla
belki çözüm oluruzzz cnmm
canım kimsenin seni sevmemesi için bi sebep yok öyle düşünme lütfen..sıkıntın olduğu zaman anlat rahatlarsın burda herkes saolsun birbirine destek olmaya çalışıyo..insan anlatmadığı zaman daha çok kafasına takıyo..rüyana bende çok güldüm inş eşinde kısa zaman içinde düzelir cnm ya çok zor olsa gerek ilgisiz,18 lik delikanlı gibi hareket eden eşlere çok kızıyorum
CANIMSINIZ :) Çok tşk ederim.Ya sanırım bu sıralar duygusalım diye alınganlık ettim.Azıcık rahatlarım diye sizlere yazmıştım bir iki cvp gelmeyince sizleri sıktığımı düşündüm.aslında hepimiz çok yoğunuz gözden kaçmış olabilir ama bazen okadar ihtiyac duyuyosunki sorunlarının paylaşıldıgını görmeye ama karşındaki senin içinde bulunduğun durumu nerden bilsin dimi ...Allah çaresiz dert vermesin ya bebeklerimizle ilgili küçücük sorun olsun sanki dünyanın en büyük sorunu gibi davranıyoruz,annelikle alakalı olsa gerek.
Eşlere gelince o konuda bişe diyemiyorum allah yardımcımız olsun.Artık çok düşünüp üzülmek istemiyorum çünkü tipik bi yengeç burcu olarak okadar kafaya takıyorumki kalbim teklemeye başladı ve düşündüm ki kızımın bana ihtiyacı var ben bu şekilde üzülmeye devam edersem ince hastalığa falan yakalanıp mefta olcam,kızım için ayakta durmalıyım.Sonuçta üzülünce ne değişiyor.( tabi böyle diyorum ama ahhhh bide uygulayabilsem :))) Bakalım1 hafta sonra tatile çıkıyoruz belki bişeler düzeliröpüdünüz kocaman kocaman
Merhaba canım,ben de bu aralar hiç mi hiç iyi değilim ailem yüzünden galiba psikolojim bozuluyor çünkü canım çok sıkkın devamlı ağlamak istiyorum ve mutlu olamıyorum nedense...Burdaki arkadaşların yazılarına cevap vermek istiyorum turuncuya,biyologa,beykoza,zeynepyusa, ve yazamadığım diğer arkadaşlara fakat kızım bir dakika bile yalnız bırakmıyor beni uyanıkken devamlı başında duracağım senin durumun acil diye hemen yazayım dedim.Hiç sıkılır mıyım senden aksine insanları dinlemeyi ve yardımcı olup onları mutlu etmeyi çok severim o yüzden müsterih ol,beslenme sorunum git gide senin gibi zorlaşıyor.Gece rahatlıkla veriridim amam bir kaç gecedir hiç almıyor ve damala damla alışı ise saatlerime mal oluyor.Mesela dün gece 3,5 da vermeye başladım bitirdiğimde baktım saat 4,45.Çok şükür uyku problemimiz yok ama işte emmesi çok problem...Aventin biberonunu değiştireceğim eşim gidip ucuzundan bir tane alacak bakalım faydalı olacak mı.Sen de bie dene istersen özellikle deliği geniş olsun.Gündüz ise tam muamma işkence gibi zaten ve bu da psikolojimi az etkilemiyor değil.Sen bi de diş çıkarırken gör bizimkileri o zaman ne yapacağız?:18oktorlara soruyorum iştahla ilgili bir tüyoları yok yani siz halinize şükredin diyorlar.Benimkinin kilosu normal 7 ye ulaştı çok şükür,tabi bu da zorla sıkarak beslememden kaynaklanıyor.Bir de cc miktarını 120 yaptım 2 gündür.Allahtan bu aralar kusma olmuyor bunu kullandığı ilaca bağlıyorum:Motiliyum ve gaviskon.
Canım sen o güzel canını sıkma,düzelir gözüyle bakıp içini ferah tut ben karamsarlığa düştükçe kızım güneş gibi aydınlatıyor beni ve her şeyi unutuyorum kısa süreliğine...Bence sen de bir biberon değiştir bakalım ne olacak,turuncum sana da tavsiye olunur.
Valla çiçekçğim bence biz lohusallığı henüz atlatamadık ben ona yoruyorum,ama bazen şu ailem aklıma geliyor da buna lohusallık mı dayanır diye düşünmeden edemiyorum inanın sizlere yazmaya utanıyorum,böyle aile olur mu hiç diye...Bence eşinle problemini mutlaka konuş tek sen üzüleceğine bırak o da ne yaptığını anlasın.Çocuk bakmak kolay zannediliyor onlara göre.Hatta konuştuğunuzda işbölümü yapmayı teklif et evde sana yardımcı olsun.Bu arada forumda sevilmediğin nerden çıktı ben her baktığımda seni merak ediyorum acaba çiçek nasıl ne yaptı diye valla kızcam haBuralarda olsaydın hemen yanına gelir konuşurdum senle.Sen de yazılanları okuyorsun herkesin çeşit çeşit sorunları var,kimisi geçiyor kimisi üstünü örtüp önüne bakıyor kimisi çözüm bulamıyor ve daha neler neler ama en iyisi eşini al karşına ona ne hissediyorsan didik didik anlat,emin ol hiç konuşmamaktan çok daha iyi gelecek.Sıkma o güzel canını kızın etkilenmesin bak duyduğuma göre biz üzülürsek sütümüz acı geliyormuş bebeğe ona göre...Sevgiler...
Pınarcım kocaman tşk ediyorum.Bebişlerle ilgili aynı sorunları yaşadığımız için iyi anlıyoruz birbirimizi.Aile meselesine gelince seni çok iyi anlıyorum bende aileme düşkün bi insan olarak küçük bişe yaşadım çok zorlandım atlatana kadar ama sana şunu söylemek istiyorum ki lütfen şükret.Bence insanın asıl ailesi evlendikten sonra eşi ve bebekleriyle olan ailesi oluyor ve sen içinde bulundugun ailenle çok mutlusun ( allahım nazarlardan saklasın)Eşin sana her konuda yardımcı ve yanında seni anlıyor ve seviyor.İnan bana bu bence dünyalara bedel allah sana yaşatmasın ama eşle alakalı sorunlar başka bi actıyo insanın canını.Yinede allahım inşallah gönlüne göre verir.Ailen sonradanmı böyle oldu hepmi böyleydi.Hep böyle olsalardı kabullenirdin,bukadar üzüldüğüne göre sonradan oldu acaba senin bilmediğin bir sebebi olmuş olabilirmi.Allahım yardımcımız olsun ailelerimiz gönlümüze göre olsun,bebeklerimizde artık iştaha gelsin aminnnnnnnn :)
evet şekerler beni alkışlayabilirsinizzz
hahaha ben böyle yapınca eşim kızıyo başlarım özgüvenine diye neysee...:)
dün akşam kitapta dediği gibi 23:00 olmadan kızımı uyandırıp doyurdum...
bu gece 1-2 arası uyanmasını engellemek içinmişş...
ve evett uyanmadı sabah 5:30 da besledim bir tek...
yani kızım 23:00 dan sabah 09:30 a kadar uyudu bir kere beslenerek...
sabah 07:30 da herzamanki gibi kalktı
ben hemen emzirirdim..
kitapta ağlamıyorsa oyalanmasına izin verir tekrar uyuyacaktır uyumazsa yatır/kaldır yöntemiyle uyutun yazıyordu...
evet ellemedim ve asya yüzüstü dönmüşş oynadı oynadı ve uyumuşş.
tabi onu izlerken bende uyumuşum...
:)çok mutluyum kısacası harika bir uyku uyudum...
gerçi gece çok geç yattım kitabı okucam diye....
eşim hadi uyusana diyor...
1 sn gece uyanırsa ne yapmam gerektiğini arıyorum dedimm gülüyorrr:)
ama en önemlisi anlattıklarım onunda aklına yattı ve bana yardımcı olacağını söyle
canim aksam kacta uyudu peki ben de uyandirmiyordum uyandirim o zaman
herkese günaydınnben biraz tembelmiyim ne herkes uyanmış güne başlamış ben daha uykuluyum yapmam gerekn çok iş var ama her gün ertesi güne erteliyorum
zeynepcimkapakları açılmadı çok sıkı gözüküyolar ama bi kaç kişi fasülyenin domates gibi olmadığını daha çabuk bozulduğunu söyledi o sebepten araştırma çabasına girdim annene sorunca cevapla canım unutma:)
biyologcumolucak galiba bu iş ilk günden başarılı olmuşsun Asya ve sana bundan sonra ki günlerinizde tatlı rüyalar diliyorum:)
bu arada anlatmadan geçemicem gece benim sıpa çok mızmızlandı..başına gidiyorum uyuyo ben yatıyorum başlıyo sanki bi düğme varda yatarken basıyomuşum gibi:)neysee o şekilde sızmışım..o sırada eşim bana yanaşmış beykoz dümenin dediği gibi ben yarı uykuluyken..kocişe ne demişim biliyomusunuz??beykoz kocasıyla yarı uykulu yapmış hamile kalmaktan korkuyo bende uykuluyum demişim ve sırtımı dönmüşüm hahahasabah bana bu yazdıklarımı anlatıyo sen böyle bi şeyler dedin diye ama değişik bi isim söyledin diyo beykozu hatırlayamıyo
bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
herkese günaydınnben biraz tembelmiyim ne herkes uyanmış güne başlamış ben daha uykuluyum yapmam gerekn çok iş var ama her gün ertesi güne erteliyorum
zeynepcimkapakları açılmadı çok sıkı gözüküyolar ama bi kaç kişi fasülyenin domates gibi olmadığını daha çabuk bozulduğunu söyledi o sebepten araştırma çabasına girdim annene sorunca cevapla canım unutma:)
biyologcumolucak galiba bu iş ilk günden başarılı olmuşsun Asya ve sana bundan sonra ki günlerinizde tatlı rüyalar diliyorum:)
bu arada anlatmadan geçemicem gece benim sıpa çok mızmızlandı..başına gidiyorum uyuyo ben yatıyorum başlıyo sanki bi düğme varda yatarken basıyomuşum gibi:)neysee o şekilde sızmışım..o sırada eşim bana yanaşmış beykoz dümenin dediği gibi ben yarı uykuluyken..kocişe ne demişim biliyomusunuz??beykoz kocasıyla yarı uykulu yapmış hamile kalmaktan korkuyo bende uykuluyum demişim ve sırtımı dönmüşüm hahahasabah bana bu yazdıklarımı anlatıyo sen böyle bi şeyler dedin diye ama değişik bi isim söyledin diyo beykozu hatırlayamıyo
bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
akşam 20:30 da uyudu...
ama 23 e kadar 1 kere daha emdi tatlmmmm
sonra ben aldım yanıma kokuyu alınca kapalı gözle emdi hemenn...
arada uyudu çenesini hafifçe sıvazladım....
yatırdım...
aslında rutinde sabah 7 gibi uyandığında da emmesi gerekiyor ama
asya sabah o saatte hep memeyle oynar...
bende ağlamadı diye emzirmedim bu seferrr... geri uyumuşş...
ama tesadüfte olabilir... kitabı edinebilirsen daha doğru bilgi sahibi olursun..
çünkü çok fazla detay var...
kızzzz gülmekten aglıcametkisinde kalmıssın esinin gözleride böle olmustur bidaha kocamda uykuluyken yapmıcakmış tırsttı ben hala adet olmadım diye hadi yırtmışsın hayatım ama beni cok güldürdün Allahımda seni ve aileni bir ömür güldürsün
amin şekerim cümlemize tatlı rüyalar:):):)
ayy yemin ederim yarıldım....
gül gül mahvoldum....
çok fena güldüm yaaaa uhhuehueheue
bu arada bazı eşler dün gece pek rahat durmamış belliii hissettiler midir nedir:)
güzel yaşınnn güzel geçsin canımm...
her günün rüya gibi olsun inş....
nedense hediyelere takıldım ne almışlar kısss:)::)
iyiki dogdun azraececim nice senelere ailenle saglık mıtluluk huzurlu bir ömür nasip etsin yüce rabbim hep gül aglamanda sevinçten olsunve böle cocukların olsun canım:118:
yaa çığlık atıcam gülmektennn delican yaaaa....
kız böyle çocukları nerden buldunn asya korktu kahkahamaaaaaaaaaa:)
artık malum sütümüz yetmediği için mamaya başladık bizde.
donmuş anne sütüm vardı dolapta onlara başlıycam artık azar azar
dün akşam üstü derindondurucudan çıkarıtıp büzdolabina koydum çözülsün diye.
12 saat kaldı buzdolabında çözülmüş şimdide benmari üsülüne yani sıcak kaba oturutup vericem kızıma
doğru yapmışmıyım acaba.
çözülmesi için dalapta 12 saat bekletilirmi yoksa donmuş olarakmı sıcak suda kaba koyıyım
yaa çığlık atıcam gülmektennn delican yaaaa....
kız böyle çocukları nerden buldunn asya korktu kahkahamaaaaaaaaaa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?