2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çok çaresizim bu aralar...3 saatte bir kesinlikle beslenmek istemiyor Kayra.4-5 saat bekletsem benim içime sinmiyor ki beklettiğim zamanlar iştahla biberonunu bitirse yine sevineceğim..İnan bak çok acıktığında içtiği sadece 70 ml.Sonrasını biberonu açıp içindekini kaşıkla ağzına veriyorum bitene kadar ama bu seferde beslenmeden sonra gazını çıkardığımda hoooop hepsini geri kusuyor.Bütün emeklerim boşa gitmiş oluyor bu şekilde.Gün geçtikce daha da kötüye gidiyor bu yememe sıkıntısı.
Kusmaları takibe aldım şimdilik.Artarsa dr.a götüreceğim.
Bu arada ben aventin 2 deliklisini kullanıyorum.3 deliklisini taktığımda ağzının kenarlarından akıtıyor sütü ve ağzına çok geldiği için gözlerini kocaman açarak başını sağa sola sallıyor.Elimde dr.browns ve wee nin biberonu var ama onlara da aynısını yapıyor.Olmazsa yarın farklı bir marka daha alıp deneyeyim.
Sütümün eski kaliteside kalmadı gibi.Önceden üzerinde bir parmak yağ olurdu ama şimdilerde yağsı iyice azaldı.Önerilerini uygulayacağım.
..

canim benim de zaman zaman yagli olup zaman zaman duruluyor biryerde okumustum bebegin ihtiyaclarina gore sekillenebiliyormus sutumuz
Hergune yumurta peynir zeytin ceviz vb faydali oldugunu dusundugum seylerle basliyorum ama sut hep ayni olmuyor kalitesi dustu diye uzulme sen devam et hem bebegin hem kendin icin faydasi olacaktir

Istahsiz bebek cok zor biliyorum da ne yapilabilir ondan emin degilim
Bizimki ayni durumda olsa dilimle acayip sesler cikarsam ilgisini ceker sanirim
Bi de koltukaltlarini burnumla gidiklasam dogrudan agzini acar
Yutmuyorsa o cok daha zor gerci

Bu aralar annendeki rahatligi ozleyip daraldin sanirim bir sure ev islerinin ustune gitmesen kendini yormasan ya da birkac seferlik yardimci alsan?
Su an hersey cig gibi buyuyordur gozunde ustune kayra da ac kaliyor gibi dusundukce iyice bunalabilirsin

Bence ev islerine hemen ara verip Kayra.ya yogunlas Tracy.nin kitabina bakacagim birseyler var mi diye
Pes etmeyecegini biliyorum ama yine de enerjini yuksek tut diyorum

Günaydın Kızlar; bugün kızımla 9 a kadar yattık ooooooohhh keyfim çok yerinde Biri bana küfür etse gülüp geçerim (o kıvamdayım yani)

ilahi çiçek........
güldürdün beni
Bu arada yokluğun belli oluyor.Yazmasam da "acaba çiçek nerelerde"diye düşünmüşümdür

evet şekerler beni alkışlayabilirsinizzz
hahaha ben böyle yapınca eşim kızıyo başlarım özgüvenine diye neysee...:)

dün akşam kitapta dediği gibi 23:00 olmadan kızımı uyandırıp doyurdum...
bu gece 1-2 arası uyanmasını engellemek içinmişş...
ve evett uyanmadı sabah 5:30 da besledim bir tek...
yani kızım 23:00 dan sabah 09:30 a kadar uyudu bir kere beslenerek...
sabah 07:30 da herzamanki gibi kalktı
ben hemen emzirirdim..
kitapta ağlamıyorsa oyalanmasına izin verir tekrar uyuyacaktır uyumazsa yatır/kaldır yöntemiyle uyutun yazıyordu...
evet ellemedim ve asya yüzüstü dönmüşş oynadı oynadı ve uyumuşş.
tabi onu izlerken bende uyumuşum...

:)çok mutluyum kısacası harika bir uyku uyudum...
gerçi gece çok geç yattım kitabı okucam diye....
eşim hadi uyusana diyor...
1 sn gece uyanırsa ne yapmam gerektiğini arıyorum dedimm gülüyorrr:)
ama en önemlisi anlattıklarım onunda aklına yattı ve bana yardımcı olacağını söyledi ki bu da bu kitabın bir parçası...

yani tesadüfmüydü bilemiyorum....
ama ben bugün mutluyum...
yinede kızımın kafasında ve kolunda kocaman 2 kızarıklıkla uyandık bugün sivrisinek gibi ama baya kızarmış...

akşam 20:30 da uyudu...
ama 23 e kadar 1 kere daha emdi tatlmmmm
sonra ben aldım yanıma kokuyu alınca kapalı gözle emdi hemenn...
arada uyudu çenesini hafifçe sıvazladım....
yatırdım...

aslında rutinde sabah 7 gibi uyandığında da emmesi gerekiyor ama
asya sabah o saatte hep memeyle oynar...
bende ağlamadı diye emzirmedim bu seferrr... geri uyumuşş...

ama tesadüfte olabilir... kitabı edinebilirsen daha doğru bilgi sahibi olursun..
çünkü çok fazla detay var...

herkese günaydınnben biraz tembelmiyim ne herkes uyanmış güne başlamış ben daha uykuluyum yapmam gerekn çok iş var ama her gün ertesi güne erteliyorum
zeynepcimkapakları açılmadı çok sıkı gözüküyolar ama bi kaç kişi fasülyenin domates gibi olmadığını daha çabuk bozulduğunu söyledi o sebepten araştırma çabasına girdim annene sorunca cevapla canım unutma:)
biyologcumolucak galiba bu iş ilk günden başarılı olmuşsun Asya ve sana bundan sonra ki günlerinizde tatlı rüyalar diliyorum:)

bu arada anlatmadan geçemicem gece benim sıpa çok mızmızlandı..başına gidiyorum uyuyo ben yatıyorum başlıyo sanki bi düğme varda yatarken basıyomuşum gibi:)neysee o şekilde sızmışım..o sırada eşim bana yanaşmış beykoz dümenin dediği gibi ben yarı uykuluyken..kocişe ne demişim biliyomusunuz??beykoz kocasıyla yarı uykulu yapmış hamile kalmaktan korkuyo bende uykuluyum demişim ve sırtımı dönmüşüm hahahasabah bana bu yazdıklarımı anlatıyo sen böyle bi şeyler dedin diye ama değişik bi isim söyledin diyo beykozu hatırlayamıyo

bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))

artık malum sütümüz yetmediği için mamaya başladık bizde.
donmuş anne sütüm vardı dolapta onlara başlıycam artık azar azar
dün akşam üstü derindondurucudan çıkarıtıp büzdolabina koydum çözülsün diye.
12 saat kaldı buzdolabında çözülmüş şimdide benmari üsülüne yani sıcak kaba oturutup vericem kızıma
doğru yapmışmıyım acaba.
çözülmesi için dalapta 12 saat bekletilirmi yoksa donmuş olarakmı sıcak suda kaba koyıyım

kızzzz gülmekten aglıcam etkisinde kalmıssın esinin gözleride böle olmustur bidaha kocamda uykuluyken yapmıcakmış tırsttı ben hala adet olmadım diye hadi yırtmışsın hayatım ama beni cok güldürdün Allahımda seni ve aileni bir ömür güldürsün

iyiki dogdun azraececim nice senelere ailenle saglık mıtluluk huzurlu bir ömür nasip etsin yüce rabbim hep gül aglamanda sevinçten olsun ve böle cocukların olsun canım:118:

amin şekerim cümlemize tatlı rüyalar:):):)
ayy yemin ederim yarıldım....
gül gül mahvoldum....
çok fena güldüm yaaaa uhhuehueheue

bu arada bazı eşler dün gece pek rahat durmamış belliii hissettiler midir nedir:)

güzel yaşınnn güzel geçsin canımm...
her günün rüya gibi olsun inş....
nedense hediyelere takıldım ne almışlar kısss:)::)

Anladim canim tsk ler ben de alim bakalim umarim ben de faydasini gorurum tsk tekrar

iyiki doğdun azraeceeee..iyiki doğdun azraeceeee..iyiki doğdun iyiki doğdun..mutlu yıllar sanaaaaEcecikle ve eşinle mutlu huzurlu nice senelere canım..doğum günün kutlu olsun..ayyy valla canım pasta çekti

sabah eşim anlatıyo ben hem böyleyim nasıl sayıkladım diye..hemde böyle olmamak için zor durdum:=))senin sayende yırttım şekerim:))amin canım amin Allah hepimizi güldürsün inş

evt valla akşama kadar hep fanfinifinfon konuşuyoruz akşamları herifler geldiğinde suratımızdan mı anlıyo napıyo geceleri saldırıya geçiyolarşimdi aradı eşim aklıma hemen sabah ki konuşması geldi..adam bana çok yoğunum daha sınıflarla uğraşıyoruz diyo ben kahkaha atıyorum hahaha adamcağız çocuk seni çok yoruyo galiba hayatım ondan mı böyle oldun diyo..bende evt hayatım dedim:))) gülmekten çenem ağrıdı yemin ederim..bu arada arkadaşlarım kargoyla gönderdi diyince bende merak ettim :26: ne meraklıyız:)))

iyiki dogdun azraececim nice senelere ailenle saglık mıtluluk huzurlu bir ömür nasip etsin yüce rabbim hep gül aglamanda sevinçten olsun ve böle cocukların olsun canım:118:

yaa çığlık atıcam gülmektennn delican yaaaa....
kız böyle çocukları nerden buldunn asya korktu kahkahamaaaaaaaaaa:)

yaa çığlık atıcam gülmektennn delican yaaaa....
kız böyle çocukları nerden buldunn asya korktu kahkahamaaaaaaaaaa:)

hahahahaha gözümden yaş akıyo yaaa sıyırdım galiba:)))en sondaki çocuğa baksana canavara benziyo..azraece ne yapar öyle bi çocukla acaba:))))

canım el atmak için geç kaldım sanırım:)ama yeni gördüm..ben eğer çok acele eritmem gerekiyosa bi kabın içine sıcak suyu dolduruyodum içinde eritiyodum..sıcak su içinde eritebilirsin yanii..acele olmayan durumlarda buzdolabına koyup çözülmesini bekliyodum..ayrıca çözülmüş sütü buzdolabında 12 saat bekletebiliyosun dediğin gibi benmari usulü ılıtıp afiyetle içiriyosun:)12 saatte geç çözülmüş canım neden acaba benimki daha çabuk çözülüyodu:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…