- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
canım altta suratlar varya fazlası diyo en altta ona bastım sayfa cıktı en asagılarda
:118:
harap oldum gülmekten bunlar nedir yaaaa
buldum beykozcum ama çok fenayımmm
biri duysa delirdi dicekkkk azraece cimmmm senin yeniii ailen şekerimmmm
hala gülüyorumm
canım el atmak için geç kaldım sanırım:)ama yeni gördüm..ben eğer çok acele eritmem gerekiyosa bi kabın içine sıcak suyu dolduruyodum içinde eritiyodum..sıcak su içinde eritebilirsin yanii..acele olmayan durumlarda buzdolabına koyup çözülmesini bekliyodum..ayrıca çözülmüş sütü buzdolabında 12 saat bekletebiliyosun dediğin gibi benmari usulü ılıtıp afiyetle içiriyosun:)12 saatte geç çözülmüş canım neden acaba benimki daha çabuk çözülüyodu:26:
alkışlıyorum seni ve asyayı canımevet şekerler beni alkışlayabilirsinizzz
hahaha ben böyle yapınca eşim kızıyo başlarım özgüvenine diye neysee...:)
dün akşam kitapta dediği gibi 23:00 olmadan kızımı uyandırıp doyurdum...
bu gece 1-2 arası uyanmasını engellemek içinmişş...
ve evett uyanmadı sabah 5:30 da besledim bir tek...
yani kızım 23:00 dan sabah 09:30 a kadar uyudu bir kere beslenerek...
sabah 07:30 da herzamanki gibi kalktı
ben hemen emzirirdim..
kitapta ağlamıyorsa oyalanmasına izin verir tekrar uyuyacaktır uyumazsa yatır/kaldır yöntemiyle uyutun yazıyordu...
evet ellemedim ve asya yüzüstü dönmüşş oynadı oynadı ve uyumuşş.
tabi onu izlerken bende uyumuşum...
:)çok mutluyum kısacası harika bir uyku uyudum...
gerçi gece çok geç yattım kitabı okucam diye....
eşim hadi uyusana diyor...
1 sn gece uyanırsa ne yapmam gerektiğini arıyorum dedimm gülüyorrr:)
ama en önemlisi anlattıklarım onunda aklına yattı ve bana yardımcı olacağını söyledi ki bu da bu kitabın bir parçası...
yani tesadüfmüydü bilemiyorum....
ama ben bugün mutluyum...
yinede kızımın kafasında ve kolunda kocaman 2 kızarıklıkla uyandık bugün sivrisinek gibi ama baya kızarmış...
doğum günün kutlu olsun tatlım..bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
selam herkese,
temisliğimi yaptım, evi düzene soktum, bebişimi ve kv uyuttumşimdilik işler tamam, beni de alkışlayın :)))
alkışlıyorum seni ve asyayı canım
bende de tracy nin kitabı var, ara ara onu okumuştum, hepsini değil özünü yani :)), üstüne biraz kendi deneyimlerimi, biraz da bebişimin huyunu suyunu katıp harmanladım, şükür şimdilik düzenli gidiyoruz biz. arada kv karıştırmasa iyi olacak ama neyse o da şimdilik tuzu biberi bakalım
bende gece yatmadan önce emziriyorum, bir de gece 3 bucuk gibi kaldırıp emziriyorum sabaha kadar uyuyoruz
size de nazar değmesin maşallah diyelim
doğum günün kutlu olsun tatlım..
ailenle birlikte nice mutlu senelere inşallah
arkadaşların ne güzel düşünmüş.. en kötü doğum günün böyle olsun
beykozz, kız valla tutar duan, yaramaz maramaz çocukları olursa azraeceden çekeceğin var
ben bir arkadaşımızın kızını seviyordum, o zaman bebiş bile düşünmüyoruz.. ayy çok tatlı bu kız annesi demiştim.. annesi de inşallah onun gibi bir kızın olur demişti, amanın o gün son adet günümmüş, sonraki aya hamileydimve sonunda kızım oldu
yok canım daha çabuk çözülmüştürde gogdum çok doluydu gece emzirmek istedim şimdi 16 saat faan oldu süt dolapta kaldı çözülmş halde hiç açmadım daha 1 saate kullanıcam heralde bi sorun olmaz
canim benim de zaman zaman yagli olup zaman zaman duruluyor biryerde okumustum bebegin ihtiyaclarina gore sekillenebiliyormus sutumuz
Hergune yumurta peynir zeytin ceviz vb faydali oldugunu dusundugum seylerle basliyorum ama sut hep ayni olmuyor kalitesi dustu diye uzulme sen devam et hem bebegin hem kendin icin faydasi olacaktir
Istahsiz bebek cok zor biliyorum da ne yapilabilir ondan emin degilim
Bizimki ayni durumda olsa dilimle acayip sesler cikarsam ilgisini ceker sanirim
Bi de koltukaltlarini burnumla gidiklasam dogrudan agzini acar
Yutmuyorsa o cok daha zor gerci
Bu aralar annendeki rahatligi ozleyip daraldin sanirim bir sure ev islerinin ustune gitmesen kendini yormasan ya da birkac seferlik yardimci alsan?
Su an hersey cig gibi buyuyordur gozunde ustune kayra da ac kaliyor gibi dusundukce iyice bunalabilirsin
Bence ev islerine hemen ara verip Kayra.ya yogunlas Tracy.nin kitabina bakacagim birseyler var mi diye
Pes etmeyecegini biliyorum ama yine de enerjini yuksek tut diyorum
artık malum sütümüz yetmediği için mamaya başladık bizde.
donmuş anne sütüm vardı dolapta onlara başlıycam artık azar azar
dün akşam üstü derindondurucudan çıkarıtıp büzdolabina koydum çözülsün diye.
12 saat kaldı buzdolabında çözülmüş şimdide benmari üsülüne yani sıcak kaba oturutup vericem kızıma
doğru yapmışmıyım acaba.
çözülmesi için dalapta 12 saat bekletilirmi yoksa donmuş olarakmı sıcak suda kaba koyıyım
bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
Kızlar 1 yaşına kadar inek sütü yasak ya doktor yoğurdun yapısı farklı oldugu için inek sütü kullanabilirsin dedi,kimisi devam sütüyle yapıyor.Ben düşündümde bir yerde okumuştum keçi sütü anne sütüne eşdeğer diye ( ki hiçbişe eşdeger olamaz ama),bu sebeple yoğurdu keçi sütüyle yapmaya karar verdim.dün aldık yaptım bugün bakalım ne tepki verecek gerçi umudum yok ama,meyveye bile yüzünü buruşturuyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor
Yaramaz kızım sayesinde dünden beri okuyamadım bu arada kimbilir neler kaynatmışsınızdır
Kızlar 1 yaşına kadar inek sütü yasak ya doktor yoğurdun yapısı farklı oldugu için inek sütü kullanabilirsin dedi,kimisi devam sütüyle yapıyor.Ben düşündümde bir yerde okumuştum keçi sütü anne sütüne eşdeğer diye ( ki hiçbişe eşdeger olamaz ama),bu sebeple yoğurdu keçi sütüyle yapmaya karar verdim.dün aldık yaptım bugün bakalım ne tepki verecek gerçi umudum yok ama,meyveye bile yüzünü buruşturuyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor
Yaramaz kızım sayesinde dünden beri okuyamadım bu arada kimbilir neler kaynatmışsınızdır
iyi geceler kızlar canlarım....
sizi çookk özledim ama bi türlü fırsat bulup yazamıyorum.yazmayı bırakın açıp okumaya bile fırsatım olmuyor bu aralar..malum yeni geldik memlekete düzen kurmaya çalışıyorum hala ev işleri, temizlik, çocuk, yerleşme ile geçiyor günlerim çookkkk yoruluyorum çookkk...
tayin işlerimiz halloldu yeni yerlerimizde görevi başlattık ama ben yıllık iznimi aldım 20 gün. bitince napacam diye düşünüyorum kara kara...feyzanura kim bakacak konusu netleşmedi ücretsiz de ayrılamıyorum ödemelere tek maaş yetmiyor malesef...çok yorgunum kızlar yaaa moralim de çok bozuk napacam ben günler su gibi geçiyor....keşke hiç çalışmak zorunda olmasaydık...
bu arada anlatmadan geçemicem gece benim sıpa çok mızmızlandı..başına gidiyorum uyuyo ben yatıyorum başlıyo sanki bi düğme varda yatarken basıyomuşum gibi:)neysee o şekilde sızmışım..o sırada eşim bana yanaşmış beykoz dümenin dediği gibi ben yarı uykuluyken..kocişe ne demişim biliyomusunuz??beykoz kocasıyla yarı uykulu yapmış hamile kalmaktan korkuyo bende uykuluyum demişim ve sırtımı dönmüşüm hahahasabah bana bu yazdıklarımı anlatıyo sen böyle bi şeyler dedin diye ama değişik bi isim söyledin diyo beykozu hatırlayamıyo
Evet canım ailem ben evlendikten sonra değişti ya da ben farklı yüzleriyle karşılaştım,görüşmesem diyorum hatta bir kaç ay görüşmüyorum sonra için buruluyor ve ben onlara dönüyorum yoksa onlarda hala tık yok.Hamileliğimde beni hep yalnız bıraktılar iki kızkardeşim var 20 li yaşlarda onlar hepsinden beter.Çevrem seni galiba kıskanıyorlar diyor ama ben bu saçma teşhise inanmak istemiyorum hiç kardeş kardeşi kıskanır mı,ben ki onlar benden daha iyi şartlarda yaşasınlar diye dua ederim,hatta balayımda hep ağlardım bu kızların hali ne olacak bir yeri kazanamadılar diye,ve daha neler neler...Anlayacağın derdim çok ama düşünmemek üzülmemek elde değil ki beni en iyi bunları yaşayan anlar.Ya da ailenizle aynı şehirde olduğunuzu düşünün ve onlar sizinle hiç görüşmesin sizce nasıl bir duygu olurdu?İşte ben bunları yaşıyorumPınarcım kocaman tşk ediyorum.Bebişlerle ilgili aynı sorunları yaşadığımız için iyi anlıyoruz birbirimizi.Aile meselesine gelince seni çok iyi anlıyorum bende aileme düşkün bi insan olarak küçük bişe yaşadım çok zorlandım atlatana kadar ama sana şunu söylemek istiyorum ki lütfen şükret.Bence insanın asıl ailesi evlendikten sonra eşi ve bebekleriyle olan ailesi oluyor ve sen içinde bulundugun ailenle çok mutlusun ( allahım nazarlardan saklasın)Eşin sana her konuda yardımcı ve yanında seni anlıyor ve seviyor.İnan bana bu bence dünyalara bedel allah sana yaşatmasın ama eşle alakalı sorunlar başka bi actıyo insanın canını.Yinede allahım inşallah gönlüne göre verir.Ailen sonradanmı böyle oldu hepmi böyleydi.Hep böyle olsalardı kabullenirdin,bukadar üzüldüğüne göre sonradan oldu acaba senin bilmediğin bir sebebi olmuş olabilirmi.Allahım yardımcımız olsun ailelerimiz gönlümüze göre olsun,bebeklerimizde artık iştaha gelsin aminnnnnnnn :)
Canım iyiki doğdu,kızınla ve işinle nice mutlu sağlıklı senelere...bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
Dolapta çözülmesini bekleyebilirsin eriyince suda ısıtırsın dergide okumuştum böyle uygulanıyor.artık malum sütümüz yetmediği için mamaya başladık bizde.
donmuş anne sütüm vardı dolapta onlara başlıycam artık azar azar
dün akşam üstü derindondurucudan çıkarıtıp büzdolabina koydum çözülsün diye.
12 saat kaldı buzdolabında çözülmüş şimdide benmari üsülüne yani sıcak kaba oturutup vericem kızıma
doğru yapmışmıyım acaba.
çözülmesi için dalapta 12 saat bekletilirmi yoksa donmuş olarakmı sıcak suda kaba koyıyım
Ben bir yerlerden anne sütüyle yoğurt yapılabilir diye duymuştum sizce geçerliliği nedir?Kızlar 1 yaşına kadar inek sütü yasak ya doktor yoğurdun yapısı farklı oldugu için inek sütü kullanabilirsin dedi,kimisi devam sütüyle yapıyor.Ben düşündümde bir yerde okumuştum keçi sütü anne sütüne eşdeğer diye ( ki hiçbişe eşdeger olamaz ama),bu sebeple yoğurdu keçi sütüyle yapmaya karar verdim.dün aldık yaptım bugün bakalım ne tepki verecek gerçi umudum yok ama,meyveye bile yüzünü buruşturuyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor
İştahsız bebek çok zormuş güzelim ya...Hadi iştahsızlığıda geçtim bu seferde kusmalar başladı.Sabah beri 3 kere besledim 4 kere kustu.Son yemesinin üzerinden 2 saat geçmiş olmasına rağmen az önce yine kustu.Anlamıyorum bu çocuğu yaaa.
Üstüne bide beyimiz geçe 3.30da uyandı.Sabaha kadar 10dk uyuyup uyuyup uyandı.Gecemde berbat geçti anlayacağın.
Sabah 6da süt sağdım.Memeler şuan doldu süt sağmam lazım ama Kayra katıla katıla ağlıyor.Kafayı sıyıracağım valla bugün.
Doğru yapmışın canım.Acelesi yoksa buzdolabında çözülmesini bekleyebilirsin.
Mutlu yıllar canım...
Çiçek sizin kusmalarınız ne alemde ?
Kayra her beslenme sonrası kusmaya başladı.Kucağıma almaya korkar oldum çocuğu.
Canım sen bence bugün doktora git var bunda bir şey.Geçmişler olsun,üzülüyorum valla okudukça.
bugün doğum günüm kızlar ve geçen sene bugün ben anne olacağımı öğrenmiştim:) tiroid testlerimde yükselme olunca hamilelik testi de yapalım demişti endokrin doktoru ve hayatındaki ilk hamilesin lafını söylemişti:) eşim tatbikattaydı ancak gece 2 de telde söyleyebilmiştim hamile olduğumu ve koca zorlu 1 seneden sonra bugün kızım ve eşimle uyandım bundan büyük mutluluk yok herhalde tabi annemlerde yanımda arkadaşlarım kargoyla hediyelerini yollamışlar bol bol uyumuşum iş yapmıyorum ece ye bakıyorlar BU BİR RÜYA OLMALI:)))
Bir ara bu civardakiler toplansak mı acaba. BY otelin ordaki mothercare outlet'e gideriz hem. kışlıkları alırız
Ne dersiniz kızlar????
evet şekerler beni alkışlayabilirsinizzz
hahaha ben böyle yapınca eşim kızıyo başlarım özgüvenine diye neysee...:)
dün akşam kitapta dediği gibi 23:00 olmadan kızımı uyandırıp doyurdum...
bu gece 1-2 arası uyanmasını engellemek içinmişş...
ve evett uyanmadı sabah 5:30 da besledim bir tek...
yani kızım 23:00 dan sabah 09:30 a kadar uyudu bir kere beslenerek...
sabah 07:30 da herzamanki gibi kalktı
ben hemen emzirirdim..
kitapta ağlamıyorsa oyalanmasına izin verir tekrar uyuyacaktır uyumazsa yatır/kaldır yöntemiyle uyutun yazıyordu...
evet ellemedim ve asya yüzüstü dönmüşş oynadı oynadı ve uyumuşş.
tabi onu izlerken bende uyumuşum...
:)çok mutluyum kısacası harika bir uyku uyudum...
gerçi gece çok geç yattım kitabı okucam diye....
eşim hadi uyusana diyor...
1 sn gece uyanırsa ne yapmam gerektiğini arıyorum dedimm gülüyorrr:)
ama en önemlisi anlattıklarım onunda aklına yattı ve bana yardımcı olacağını söyledi ki bu da bu kitabın bir parçası...
yani tesadüfmüydü bilemiyorum....
ama ben bugün mutluyum...
yinede kızımın kafasında ve kolunda kocaman 2 kızarıklıkla uyandık bugün sivrisinek gibi ama baya kızarmış...
herkese günaydınnben biraz tembelmiyim ne herkes uyanmış güne başlamış ben daha uykuluyum yapmam gerekn çok iş var ama her gün ertesi güne erteliyorum
zeynepcimkapakları açılmadı çok sıkı gözüküyolar ama bi kaç kişi fasülyenin domates gibi olmadığını daha çabuk bozulduğunu söyledi o sebepten araştırma çabasına girdim annene sorunca cevapla canım unutma:)
biyologcumolucak galiba bu iş ilk günden başarılı olmuşsun Asya ve sana bundan sonra ki günlerinizde tatlı rüyalar diliyorum:)
bu arada anlatmadan geçemicem gece benim sıpa çok mızmızlandı..başına gidiyorum uyuyo ben yatıyorum başlıyo sanki bi düğme varda yatarken basıyomuşum gibi:)neysee o şekilde sızmışım..o sırada eşim bana yanaşmış beykoz dümenin dediği gibi ben yarı uykuluyken..kocişe ne demişim biliyomusunuz??beykoz kocasıyla yarı uykulu yapmış hamile kalmaktan korkuyo bende uykuluyum demişim ve sırtımı dönmüşüm hahahasabah bana bu yazdıklarımı anlatıyo sen böyle bi şeyler dedin diye ama değişik bi isim söyledin diyo beykozu hatırlayamıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?