Canim biraz geç kaldın ama havluyu rulo yapip dene birde kafasının yamuk olması sürekli sola yatması mi?yoksa yan yatması mı?kafasının düzelmesi icin cokta takma annesi yaa sağlıkliya yavrun yüzü şekillenmeye başladığında farkedilmez bile
valla bizimkide öyle...ama bizimki sağğ tarafa yatıyor.yastıkla falan düzeltemedik...üstelik yan yatıramıyoruz...hemen kızıyor...uyuyorsa uyanıyor...yamuk kafalı kaldı oğlum yani...inşallah düzelir ne diyim...elimden bişey gelmiyor ki...
Evet gec kaldim.ben hep sirtüstü yatiriyodum o da hep başini sola cevhyodu haliyle böyle oldu ya düzelir mi acaba kafa hala yumuşak
Duzelir hayatim kafasının arkasına koy yastığı havluyu rulo yapıp U sekli ver ve basından omuzlarına doğru sabitle iki yanınada yastık koy donemesin hadi bakalım birde oyle dene dediğim gibi hareketlenmeden daha kolay olurdu bu şekillenmeler ama azmin elinden ne kurtulmuş ki?
Ah kızlar dünden beridir gelemiyorum ve sizleri çok merak ediyorum...
Kızım Doğa 3 gündür ağzını bile açmıyor acaba ferrum vermeye başladığım için olabilir mi?Ayrıca bugün gün aşırı kustu,zaten reflüsü olan bir bebek üstüne ferrum verince hepten kusucu oldu:2:
Ne yapabilirim?Doktorum günde 5 damla ver dedi,sizler nasıl veriyorsunuz ,kusma problemi devam ediyor mu?
Bu arada pompam bozulduğu için yaklaşık 15 gün boyunca elle yani manuel sağmam gerekiyor.Zaten sütüm de azaldı iyicene sıkıldım...
Evde hiçbir şeyle ilgilenemiyorum;ne ev işi ne kendim,ne de eşimle...Başımı kaşıyacak halde değilim.Kızım habire yerinde durmuyor ve dönüyor dönünce de bu kez basıyor yaygarayı.Gece ise bana uyku yok özellikle Doğa uykudayken yatağında bir bakıyorum yüzüstü kdönmüş uyuyor,korkuyorum nefessiz kalacak diye o yüzden tedirginliğinden 3-4 gündür uyku düzenim altüst olmuş durumda...
cnm bana yazmışsın ama ben ömrümde süt mayalamadımmm
nasıl yapılır hiç görmedim bile:)
bende komşularımdan rica edicemm:)
aynennnn
buna katılıyorummm...
walla ben neredeyse eşim işten geldikten sonra tüm sorumluluğu ona verdimmm
oda alıştı artık sabah işe giderken bile ben uyudugumdan altını değiştirip gider...
evde de bazı görevleri vardır... bence başarabilirsiniz kızlarrr
ne demek sadece sevmekkk:) sadeece ye iç yat oldu şekerimmmmm:):):)
cnm bu arada sende mi başladın ek gıdalara....
bende sallamıyordum bayadır
bugün salladım wallaaaaa
uykusu geldi uyuyamadı sardım birdeee battaniyesineee
birde ninni patlattıımmm ohhh hemen uyuduuu
biz kolik sancıları çekerken ilk 65 gün hep salladıkk walllaaa cnm ama çok sarsmadann yumuşakçaa
kafası bir o yana bir bu yana giderse zararlıymışşş:)
cnm yakında kafasınıda döndürür....
asyada hep yüzüstü uyurrrr
ben düz bırakırım o dönerr sabah kadar bir o yana bir bu yana gider sonra yüzüstü yatarr...
ben müdahele etmiyorummm ama kafasını çeviremiyorsaa
hafif yan yatırrr sırtına birde ayaklarının arasına minik yastıklar koy....
yakında zaten kafasını fln çevirsin kendi şeklini kendi alır...
şimdi rahat edemiyordur annesiii:):):)
beykozz yok yine......
fırçalar walla gelinceee:)
meleğimde eşiyle antepte sanırımmm:)
turuncucum arada giriyorr...
anam atladığım varsa affola wallaaa günler yogun geçiyor:)
demir ilacını nasıl veriyorsunuz kızlar..içirebiliyormusunuz?
pompanın bozulmasına çok üzüldüm canım yaaa.İnternette pompa kiralayan siteler var,ben kendi pompamı almıştım ordan,bi araştır istersen ?...annesutupompası............com adresi.
Artık büyüdüler ,kafalarını rahatlıkla çevirebiliyor olmaları lazım.Yani bizim oğlan 2 aylıkken kafayı çeviriyordu bile.
Kayrayı sırt üstü yatırıyorum,yanına yastık sıkıştırmama rağmen bir bakıyorum yüz üstü dönmüş.Hatta uyanınca kafayı kaldırıp etrafı seyrediyor öyle :)
Kan damlasını ise bıraktım ben.Sürekli kusuyordu.Doktor ferrum dene dedi ama bir iki hafta pekmez ile idare etmeyi düşünüyorum.
Bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama zaten zorla karnını doyurduğum bebeğim o damladan sonra herşeyi kusunca sinirlerim bozuluyor.
Eşini tebrik ediyorum...Bizimkide bugün altını değiştirdi,üzerini falan giydirdi...Yani ben isteyince yapıyor ama ben bunları kendisinin yapmasını istiyorum ama nerdeeeeee
Sütü ise serçe parmağını içine koyduğunda 5e kadar sayabiliyorsan sıcaklığı yeterli demektir.Mesela 1 kilo süte 1 tatlı kaşığı yoğurt yeterli olur.O yoğurdu alıp içine 1-2 yemek kaşığı sütten koyup pürüzsüz bir kıvam elde edince sütün içine dök.Sonra mayaladığın kabı 2-3 kat sıkıca sar.4-5 saat beklesin,sonra buzdolabına kaldır.1 gün de öyle bekledikten sonra yoğurt hazırdır.
ben vermiyorum şimdilik.Her gün 1 çay kaşığı pekmeze başladık biz...
kızlar doğum sonrası adet düzensizliği oldu mu sizlerde..?
ben bebeğim 4 aylıkken adet oldum 3 gün önce tekrar olmam gerekiyordu ama olmadım...
slm kizlar sizlere birsey sormak istiyorum. Ben oglumu genellikle ayagimda sallayarak uyutuyorum ve salladigimi goren bu kadar kucuk cocuk sallanirmi ya da daha cok erken diyolar. Ne yapicagimi sasirdim bitek ben mi ayagimda sallayarak uyutuyorum bebegimi acaba. Merak ettigim sizler bebislerinizi nasil uyutuyosunuz. Her emzirdiginizde uyuyolar mi ya da ne yapiyosunuz. Herkes fikrini paylasirsa sevinirim. Bende farkli yollar denerim belki...simdiden tesekkurler....
cnm bana yazmışsın ama ben ömrümde süt mayalamadımmm
nasıl yapılır hiç görmedim bile:)
bende komşularımdan rica edicemm:)
aynennnn
buna katılıyorummm...
walla ben neredeyse eşim işten geldikten sonra tüm sorumluluğu ona verdimmm
oda alıştı artık sabah işe giderken bile ben uyudugumdan altını değiştirip gider...
evde de bazı görevleri vardır... bence başarabilirsiniz kızlarrr
ne demek sadece sevmekkk:) sadeece ye iç yat oldu şekerimmmmm:):):)
cnm bu arada sende mi başladın ek gıdalara....
bende sallamıyordum bayadır
bugün salladım wallaaaaa
uykusu geldi uyuyamadı sardım birdeee battaniyesineee
birde ninni patlattıımmm ohhh hemen uyuduuu
biz kolik sancıları çekerken ilk 65 gün hep salladıkk walllaaa cnm ama çok sarsmadann yumuşakçaa
kafası bir o yana bir bu yana giderse zararlıymışşş:)
cnm yakında kafasınıda döndürür....
asyada hep yüzüstü uyurrrr
ben düz bırakırım o dönerr sabah kadar bir o yana bir bu yana gider sonra yüzüstü yatarr...
ben müdahele etmiyorummm ama kafasını çeviremiyorsaa
hafif yan yatırrr sırtına birde ayaklarının arasına minik yastıklar koy....
yakında zaten kafasını fln çevirsin kendi şeklini kendi alır...
şimdi rahat edemiyordur annesiii:):):)
beykozz yok yine......
fırçalar walla gelinceee:)
meleğimde eşiyle antepte sanırımmm:)
turuncucum arada giriyorr...
anam atladığım varsa affola wallaaa günler yogun geçiyor:)
benim kızım 2 yanada dönebiliyor ama daha ters döndügünü görmedim..
bizim sorunumuz sürekli oturmak istemesi...sırtüstü bıraktıgım an bacaklarından tutup kendini
yukarı kaldırıyo kucagımda oturdugu zmaan keyfine diyecek yok..siz oturtuyomusunuz bebeklerinizi daha erken ama bilemiyorum:18:
slm hanımlar nasılsınız ? teknik nedenlerden dolayı temmuz da beklenen doğumum 30 mayıs itibariyle son buldu bebeğim 33 haftalık dünya ya geldi şükür kuzum çok iyi ..şimdi aklıma geldi mayıs annelerine bi slm veriyim dedim herkese kolay gelsinn ...iyi akşamlarr...
ya bacım sen herkeze ne bakıyorsun onlara ben sallıyorum ve kim ne derse desim umrum degil sallıcam uyusunda amuda kalkarakmı takla atarakmı uyur onu kendi bilir millet uyutmayı cok biliyorsa yolla benim bebegimi uyutsun cagresizlikten göbekte hoplatarak bile sallarlar yani anlıycan sen herkezden ii bilirsin tanırsın yavrunu nasıl uyuyorsa öle uyut
aslinda kimseyi dinlememek lazim ama biseyi 50defa duyunca insan hatalimiyim diyo. Yoksa tabiki yavrumun kotulugunu istemem ama anlatamiyorum. Bebegim gazindan ve disinden dolayi zaten huzursuz baska carem yok her bebegin huyu farkli. Neticede agzi olan konusuyo diyelim dimi)
aslinda kimseyi dinlememek lazim ama biseyi 50defa duyunca insan hatalimiyim diyo. Yoksa tabiki yavrumun kotulugunu istemem ama anlatamiyorum. Bebegim gazindan ve disinden dolayi zaten huzursuz baska carem yok her bebegin huyu farkli. Neticede agzi olan konusuyo diyelim dimi)
Tabikide canım benim bebegin sağlıklı olsun ve uyusun ki büyüsün yanikimin ne dedigini de umursama
ben kizimi hic sallamadım kendiliğinden uyudu hep kucagimdada sallamadım gecen gün uyumak istemedi bende kucağımda hem ninni söyleyim hem sallayım dedim oyun yapıyorum sandı yavrucak ağzını ayırıp sırıtıyor.tek uyusunlarda gerekirse bende sallarım yani.en iyisini bebegin annesi bilir o nasıl rahat ediyorsa oyle uyutsun bebeğini.bunu diyenlerde kesin zamanında kendi bebeklerini gerek ayakta gerekse carsafta sallayan insanlardır
aha geldimmmm artık i.. an comagı hazırlamı dersin ii insanmı dersin bilmem ama coktan yazdım fikrimi milletin kulaklrını cınlattım hayatım
Tabikide canım benim bebegin sağlıklı olsun ve uyusun ki büyüsün yanikimin ne dedigini de umursama
ben kizimi hic sallamadım kendiliğinden uyudu hep kucagimdada sallamadım gecen gün uyumak istemedi bende kucağımda hem ninni söyleyim hem sallayım dedim oyun yapıyorum sandı yavrucak ağzını ayırıp sırıtıyor.tek uyusunlarda gerekirse bende sallarım yani.en iyisini bebegin annesi bilir o nasıl rahat ediyorsa oyle uyutsun bebeğini.bunu diyenlerde kesin zamanında kendi bebeklerini gerek ayakta gerekse carsafta sallayan insanlardır
pompanın bozulmasına çok üzüldüm canım yaaa.İnternette pompa kiralayan siteler var,ben kendi pompamı almıştım ordan,bi araştır istersen ?...annesutupompası............com adresi.
Artık büyüdüler ,kafalarını rahatlıkla çevirebiliyor olmaları lazım.Yani bizim oğlan 2 aylıkken kafayı çeviriyordu bile.
Kayrayı sırt üstü yatırıyorum,yanına yastık sıkıştırmama rağmen bir bakıyorum yüz üstü dönmüş.Hatta uyanınca kafayı kaldırıp etrafı seyrediyor öyle :)
Kan damlasını ise bıraktım ben.Sürekli kusuyordu.Doktor ferrum dene dedi ama bir iki hafta pekmez ile idare etmeyi düşünüyorum.
Bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama zaten zorla karnını doyurduğum bebeğim o damladan sonra herşeyi kusunca sinirlerim bozuluyor.
Eşini tebrik ediyorum...Bizimkide bugün altını değiştirdi,üzerini falan giydirdi...Yani ben isteyince yapıyor ama ben bunları kendisinin yapmasını istiyorum ama nerdeeeeee
Sütü ise serçe parmağını içine koyduğunda 5e kadar sayabiliyorsan sıcaklığı yeterli demektir.Mesela 1 kilo süte 1 tatlı kaşığı yoğurt yeterli olur.O yoğurdu alıp içine 1-2 yemek kaşığı sütten koyup pürüzsüz bir kıvam elde edince sütün içine dök.Sonra mayaladığın kabı 2-3 kat sıkıca sar.4-5 saat beklesin,sonra buzdolabına kaldır.1 gün de öyle bekledikten sonra yoğurt hazırdır.
ben vermiyorum şimdilik.Her gün 1 çay kaşığı pekmeze başladık biz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?