2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Masallah ya kendi kendine uyuyan bebis mi supermis yaw:)))) sanirim ben bunu hic tadamicam. Oglusum ya memede cogunluklada ayakta sallaniyor..bildigin kas yaptim artik hahayt.....

selam herkese..

temizliğe bir başladım günün yarısı gitmiş neyseki evim mis oldu
kızım da yoga müzikleri dinleye dinleye uçacak birazdan
napim başka türlü uyumuyor.
hem ibni sina demişki çocuğun gelişimi için iki önemli şey vardır, biri hareket ettirmek, diğeri musiki, ninni ile uyutulması
ben de ikisine de dikkat ediyorum maşallah :))

komşularım da sıkıştırıp duruyor gelcez diye, yarın davet edeyim bakayım
kızımın sesi bozuk biraz, napsam dr.a götürsemmi, geçen hafta burnu akıyordu azcık, dr. hiç bişey demedi onun için..
şimdi de ağlarken sesi bozuk çıkıyor :26:

Biyolog tatlim sozum kk den disari valla
anacim uyumuyorsa ne yapacaksin mecbur kalinca ayaktada sallanir carsaftada
uyusunda kuzularimiz bizde care tukenmez gerekirse yatagin tepesine salincak ta yapariz

aynen hayatım annem benide sallamıs yani gec onları sinirlerrrr zaten onlara laf anlatmak deveye bale yaptırmakmaktan zor

yazdıklarınla bir kez daha yaşadığımı hissettim canım .biz 2. ayla 4. aya kadar resmen emzirme savaşı veriyorduk.psikolojim o günlerden kalma biraz bozuktur hala.yetersiz anne olduğumu düşünürdüm hep...ne gece ne gündüz emmek istemiyor ağlıyor.yatırdım,oyuncak,müzik,arabada hepsini denedim.gelen giden olduğunda daha da bunaldım.evde büyükler olduğunda ise daha da fena bunaldım. ağlatma torunumuzu demek kolay.sanki ben çok istiyorum."kızım beni istemiyor"a kadar vardı iş...sallanmaya da alıştı.doktor kontrolünde söylediğimiz zaman idrar kürü tahlili istedi. ve enfeksiyon varmış kızım da.idrar yolu enfeksiyonunda bebeklerin ağzında bir koku olurmuş..memeyi emmek istemezlermiş...çok şükür şimdi iyi. Rabbim kimseye yaşatmasın...inş senin ki de en kısa zaman da geçer...

kızlar nasılsınız görüşmeyeli
biz oğlumla hafta başından beri dışarlarda geziyoruz:))
bugün hava bulutlu benimde 2 gündür boğazım ağrıyor
inşallah hasta olmam ya
bu arada benim oğlum bazen kendi kendine bazen memede çok zorda kalıncada ayakta sallayarak uyutuyorum

kızlar nasılsınız görüşmeyeli
biz oğlumla hafta başından beri dışarlarda geziyoruz:))
bugün hava bulutlu benimde 2 gündür boğazım ağrıyor
inşallah hasta olmam ya
bu arada benim oğlum bazen kendi kendine bazen memede çok zorda kalıncada ayakta sallayarak uyutuyorum

Yaa işte benim banyodan sonra giydirecek bir eşim yok malesef.. kendim giydiriyorum..

Babasına teklif ettim kabul etmedi düşürürüm diye. ben de tek başına hiç cesaret edemedim. sadece annemle o şekil yıkamıştım ama çok zevkli oluyor öyle. hani düşünüyorum tamam bende girdim tabure aldım oturdum diyelim suyuda doldurdum neyse yıkadım b ende ıslandım çıktım onu sardım ben napacam? ıslak ıslak yatak odasına götürsem heryer ıslanacak bende giyineyim desem banyoda onu koyacak yerim yok.. banyo konusu sıkıntı bende.. normalde de eşimi ne zaman yakalarsam o zaman yıkıyorum makinanın üstüne küvetini koyarak en azından eğilmiyorum o zaman.

bahsettiğin yer nerde? balgat? ank mı?

Evet tatlim balgatta.o sekilde yikarken kendi sacin basin islanmiyor hayatim daha kolay oluyor benim icin kizi bornozuna sariyorum yatagima birakiyorum kendi bornozumu giyip kizimi kurulayip giydiriyorum sonra yikanacaksam kendimde yikaniyorum ama ben banyoda keyif yapmayi sevdigim icin oyle gir cik sevmiyorum ya kiz uyuyunca yada babamiz gelince yikaniyorum

Bir iki kez babayla yika senin kucaginda olsun ama babasida tutsun korkmaman icin soyluyorum alisinca daha kolay yikarsin tek basina onumuz kis hayatim oyle daha pratik ve usume usutme kaygisida olmaz
Ayrica ayakta yikiyorsun hayatim dusun altinda

Son düzenleme:
Biyolog tatlim sozum kk den disari valla
anacim uyumuyorsa ne yapacaksin mecbur kalinca ayaktada sallanir carsaftada
uyusunda kuzularimiz bizde care tukenmez gerekirse yatagin tepesine salincak ta yapariz

kızzz ben eşime dedimmm
yatağa değilde koridora kursakmı bir tane diye:)
gelip geçerken ittiriveririzzz hueheuheueheuheu
saçmalama dediiii...:)
biz eşimle kalırken pitbull cinsi köpeğimiz vardı
sinirini alsın diye koridora demir asmıştık üzerinede bez bağlamıştıkkk
beze asılı kalıyordu ağızıyla 1 saat falan sinirini atıyorduu:) sakinleşiyorduuu
çok vahşice ama bir kuş gibi sakindiii
aynı evde kedimde vardı o pitbula saldırırdı kedim fenaydıııı heryerini yırtardı kuzumun oda gık demezdiii
ne var dedim geçen bir tanede kızımız için assak koridoraaa:):):)
ne güzel günlerimiz yahu bak şimdi geçmişi yad ettim sayende şekerimmm

aynen hayatım annem benide sallamıs yani gec onları sinirlerrrr zaten onlara laf anlatmak deveye bale yaptırmakmaktan zor

gececimm sen öyle diyenleri yolla beykoz dümene:)
versin ağızlarının payınııı uheueheueh

yine kaytardım koca balkonumun kapalı camlarını sildim ben işe devammm öptüm hepiniziiii şekerlerrr
kocam gelmeden bitsin işlerimm iş yapmama kızıyorrr:):):)

birde sizler oturtmuyormusunuz ben yaklaşık 3 aylık olduğundan beri kucağımda oturtuyorum zaten yatıyorsa direk kafayı dikiyor karın kaslarını ağrıtacak diye korkuyordum sonra artık oturtur oldum. hatta ayaklarını da bastırıyorum dik durmayı çok seviyor. şuan yatarken ellerinden tutuyorum kendinı sıkıp oturuyor sonrada ayağa dikiliyor. yanlışmı yapıyorum ??? nette araştırmıştım başını tutabilen bir bebek oturabilirmiş diye ve birde oturmak isteyen bir bebek eğer oturtulmazsa gelişimi etkilenirmiş dünyayı sürekli yatarak görmesi iyi değilmiş vs vs. bende ogünden sonra ne isterse onu yaptırıyorum. birde bebek bişeyi yapabilecek konuma gelince onu yapacaktır yani öyle düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum??

Kızlar birde eşim kv gilleri çağırdı yarın gelecekler. evimi b... götürüyor heryerde çamaşırlar var temizlik yapmam lazım mutfağımda güvelenmiş şeyler var arada bir kelebekler uçuşuyor evde offff hangi birini yapacam ben birde belim bugün kaskatı nasıl olacaksa herşey.. OFFFFFFFFF........... ikramlık ne yapsam onu düşünüyorum... bari haftasonuna falan gelselerdi ne iyi olurdu yaa... en azından kendimi ayarlardım şimdi hiçbişey yapasım yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

Teşekür ederim canım çok iyi fikir,eşime bir göstereyim bakalım ona göre değerlendiririz.
Benimkide yorganının altına giriyor ve korkuyoryatağında yerini daralt o zaman donemesin ne bilimm yanina yastık koy falan
Biyoloğun ve senin dediğin gibi altına ve yanına yastık koyayım bakayım ne olacak?
Evet ya ne yapcaz şimdi, şu demir ilacı bela başımıza valla...Bir iki gün uyumadan evvel yani akşam damlatayım diyorum gece de kusarsa vermeyeceğim.
Tamam tatlım bugün uygulayacağım,sağol.
Teşekkür ederim ilgine turuncum...
Malesef şimdilik sütümü aventin manueliyle sağıyorum,bir iki hafta bekleyeceğim.Elektrikliyi kullandığımda foruma daha rahat girebiliyordum,çünkü ellerini kullanmıyorsun makina sağarken sen de net.e takılıyorsun.
Benim arkadaşımın kızı 8 aylık demir ilacı vermiyor dişlerini karartır diye,o da pekmezle gideriyor demir ihtiyacını fakat ben yeterli görmüyorum demiri bir süre daha vereceğim baktım kusma tam gaz devam ediyor bırakır pekmeze geçerim çaresizce...
Turuncum sen yoğurt yaparken neden 1 kilo yapıyorsun 100cclik kavanozlar satılıyor onlarda yapsana...
Biyoloğun dediği gibi herkesle bilgilerini paylaşman çok hoş burdan tekrar teşekkür ederim...

Canım benim halılar da şagy,ben şimdilik üzerine örtü serdim.İyi ki sermişim bir çok defa kusmuk olunca toplayıp yenisini seriverdim...

Ben de artık ek gıdaları araştırmaya başladım,tabi fırsat buldukça..
Bir yaşına kadar domatesipatlıcan,çilek,bal,yumurta beyazı,portakal,mandalina vermemeliymişiz.Fakat şu portalkal ve domates kafamı karıştırdı,tam ben de kızıma özel domates konservesi yapmışken...Hadi portakalı anladım asidik oranı fazla bebeklerin midelerini olumsuz etkiler diye...Kaynak PARENTS dergisi.

Selam kizlar biraz sonra gida muhendisi bir akrabamla bukuslamaya gidecegim gerci onun ozel durumunu konusmaya gidiyorum ama bizim icinde onemli bilgileri not eder sizlerle paylasirim

Tatlim yavrularimiz daha anne ve babalarinin paralarina mictiklari icinkaka ile temas halinde popisleri o yuzden domates alerjik reaksiyonun disinda popolarini pisire bilir

Canım bizde oturtuyoruz neredeyse 3 aylıkken bacaklarından tutup kalkıyordu zaten bızde bır zarar vercek kendıne dıye korkuyorduk cok ama artık rahat rahat destekle oturuyor ve babası kollarından tutup hafıf yere bastırıp yurutuyor bıle oyle hosuna gıdıyorkı bunu ılk yaptıgında yanı ılk adımlarıydı ya oyle duygulandımkı oturup ağladım bı guzel kızımı oyle gorunce, bende surekli yatmalarından yana degılım yorgun olsam bıle kucagıma alıp gezdırıyorum evde cunku uzun surelı oturmasını ıstemıyorum ..... buarada sana kolaylıklar dılıyorum canım hem zaman dar hem belın rahatsız allah yardım etsın ve sabır versın sekerım imkanın varsa bır temızlıkcı falan cagır cunku zorlarsan belın daha kotu olmasın sonra

aaaaaaa nereye gitti bu teletabiler

kızlar neredesiniz yaw?meraktayım.bir toplaşın anacım.bir dağıldınız pir dağıldınız

tatluşlar şu buluşma meselesini tekrar hortlatmak istiyorum.gerçekten görüşmek isteyen arkadaşlar varsa bu hafta bir cumartesi yada pazar günü seçip görüşelim istiyorum.kesin şu gün gelirim diyebilen arkadaşlar özelime msj atsınlar lütfen.ayrıca toplu olmasa da birebir buluşmak isteyen arkadaşlar olursa onlarla da görüşmek için can atıyorum haberiniz olsun.özellikle su bizim ümraniyedeki arkadaşlar bir silkinin yahu,bi faaliyete geçin ama...

merhaba kızlar bugün oglumu dr kontrole götürdük bir süredir vücudunda kırmızı döküntüler oluyordu dr inek sütù alerjisinden süphelendi test yaptırmamızı istedi ayrıca 1 ayda 400 gr almıs 4 ay 10 günlük 7.400 olmus ne yapacagımızı bilemiyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…