günaydın kızlarrr....
dünden beri arada girip okuyorum ama yoğunluktan yazamadım hıc
canım bencede bebeğin ve senın rahat etmen onemli olan çünkü uyku sorunu çok gergınlık yaratan bır konu dahada zorlaştırmanın anlamı yok zaten bırazda bebekler kendı duzenını yaratıyor ve buna zorluyor bende kızımı hıc sallamadım cunku gaz sorunumuzda yoktu rahattık yanı gerekırse sallanırdı sonucta gazlı bebekler cok zormuş gerçekten çok şükür bizim gaz problemımız olmadı hıc hep kendı kendıne uyudu kızım ama 2 aydır uyku arkadaşına alıştı kuzusunun sesını duyunca gözlerini kapatıyor hemen şartlandı resmen yavrum çok alıştı mesela oda zararlı bence buna alıştırdığıma pişmanım aslında çünkü illaki istiyor kuzusunu ve özellikle sesı açık olacak pili bitmişse mesela akşam akşam pil almak gerekebiliyor
aslinda kimseyi dinlememek lazim ama biseyi 50defa duyunca insan hatalimiyim diyo. Yoksa tabiki yavrumun kotulugunu istemem ama anlatamiyorum. Bebegim gazindan ve disinden dolayi zaten huzursuz baska carem yok her bebegin huyu farkli. Neticede agzi olan konusuyo diyelim dimi)
ahahaha
ben asya nın emmemesini asiliğine isyankarlığına ve ergenliğine vuruyorumm:)
isyankar kızım diyorum saçlarda her daim dağınık halil sezai gibi
gebelik mebelik yok senin yüzünden birşey yapamıyorum korkudan beykoz kabusum oldun
canım dilekmete nin kızı nur mete yazmışşş
bende ne güzel kısacıkmış bizimde asya efe yazdım
asya adı efe soyadııı
kısacık oldu yaniii:)herkes bu kadarmı diye soruyormuş onada banada soruyorlar bu kadarmı adı diyeeee
:)
böööğğğğvvvwwwkkkkkkkk
offff bu ara yeme problemi var sanırımmm
eşimin işyerinde arkadaşı sabah gelmiş bizimkini sormuş:)
oda yemiyor ve uyumuyormuşşş 2 ay büyük asya dann....
yani zor bir durummuş ilk defa karşılaştımmm
insan çok kötü hissediyor kendini ama geçicekkkkk cnmmm
buda geçecekkkk
sende benm gibi ergenlik de
isyankar de
inat de
ama geçecekkkkk inş.
geçti bugün cnmmm
artık emiyor
en son dün sütümü kaşığa sıktım tadına baktımm miss gibiii
sonra hafif uykuluyken verdim heppp
walla allah affetsin gündüz uykusunu uyurkende verdim patlıcaktı göğüslerimmm
bugün düzeldi sanrm şu saate kadar itiraz etmedi gerçi yeni kalktık sayılırrr:):):)
bak ben anlatabilirim şekerimm
üstüme bir atlet yada badi giyiyorum ki kaymasın diye
sabunlayınca kayıyor çocukkkk
sonra duşu ayarlıyorum kucağıma alıyorumm
göğsüme dayıyorum ki badi var kaymasını ve üşümesini engellerrr
bir güzel yıkıyorummmm
sonra eşime veriyorum kendim devam ediyorum...
küvette de tek başınıza yıkamak kolay aslındaa sadece bir el hep kafanın taraflarında olmalıki acil müdahele için...
birde şöyle yapıyorum bir yere gidince küvetsiz ve basitt
banyo yerine kalın bir havlu nevresim birşey baya kalın seriyorum
yatırıyorum kızımı yıkıyorummm
düşme ihtimali olmuyor....
bu üçüde çok pratik en zoru küvet elbette ama alışınca 2-3 dk da yıkanıyorlar....
umarım yardımcı olabilmişimdir cnmm:)
İslaniyorum tatlım islanmaz olurmuyum yağmurda kalmış kedi gibi oluyorumonu yıkadıktan sonra bornoza sarıp çıkartıyorum sonra bende bornoza zarilip çıkıyorum kızı giydirdikten sonra genelde uyuyor zaten yikanacaksam bende yıkanıyorum ama cogu zaman onu giydirdikten sonra bende giyiniyorum.daha kolay oluyor tatlım bazen babasıyla o sekilde yıkanıyorlar sonra ben kızı alıp giydiriyorum
Canim karanfil çiğneye bilirsin karanfilde morfin etkisi varmış iyi gelir belki ağrına birde balgattaki dış hst dene?guzel ilgileniyorlar temiz de hem aksam saatinden sonra poliklinik uygulamalarıda var diye hatırlıyorum cok gecmis olsun tatlım yaa dış zor valla
Yaa işte benim banyodan sonra giydirecek bir eşim yok malesef.. kendim giydiriyorum..
Babasına teklif ettim kabul etmedi düşürürüm diye. ben de tek başına hiç cesaret edemedim. sadece annemle o şekil yıkamıştım ama çok zevkli oluyor öyle. hani düşünüyorum tamam bende girdim tabure aldım oturdum diyelim suyuda doldurdum neyse yıkadım b ende ıslandım çıktım onu sardım ben napacam? ıslak ıslak yatak odasına götürsem heryer ıslanacak bende giyineyim desem banyoda onu koyacak yerim yok.. banyo konusu sıkıntı bende.. normalde de eşimi ne zaman yakalarsam o zaman yıkıyorum makinanın üstüne küvetini koyarak en azından eğilmiyorum o zaman.
bahsettiğin yer nerde? balgat? ank mı?
Biyolog tatlim sozum kk den disari valla
anacim uyumuyorsa ne yapacaksin mecbur kalinca ayaktada sallanir carsaftada
uyusunda kuzularimiz bizde care tukenmez gerekirse yatagin tepesine salincak ta yapariz
aynen hayatım annem benide sallamıs yani gec onları sinirlerrrr zaten onlara laf anlatmak deveye bale yaptırmakmaktan zor
Teşekür ederim canım çok iyi fikir,eşime bir göstereyim bakalım ona göre değerlendiririz.Canım o zaman guvenli yatış yastıklarından kullan chicco ve sevi bebenin almıştım ikiside aynı diye chicco yu verdim sevi bebeninkinin altına sicak su büyotuda konuyor Sevi Bebe Sevi Baby Çok Fonksiyonlu Sıcak Su Büyotlu Yatış Yastığı | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
Chicco Chicco Anti Mite Boğulmayı Önleyici Bebek Yastığı | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
deneyebilirsin
Biyoloğun ve senin dediğin gibi altına ve yanına yastık koyayım bakayım ne olacak?Benimkide yorganının altına giriyor ve korkuyoryatağında yerini daralt o zaman donemesin ne bilimm yanina yastık koy falan
Evet ya ne yapcaz şimdi, şu demir ilacı bela başımıza valla...Bir iki gün uyumadan evvel yani akşam damlatayım diyorum gece de kusarsa vermeyeceğim.[table="width: 500"]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]
.
Ay cok sevimli ya demek kendi kendine yüzüstü dönüp uyuyor :)
canim bana hemşire 6 damla ver kan ilacini dedi ama ben vermiyorum.cünkü bi damla damlatinca başliyo yirtinmaya dr.a söylicem şurup falan versin onun yerine.
Tamam tatlım bugün uygulayacağım,sağol.cnm bana yazmışsın ama ben ömrümde süt mayalamadımmm
nasıl yapılır hiç görmedim bile:)
bende komşularımdan rica edicemm:)
aynennnn
buna katılıyorummm...
walla ben neredeyse eşim işten geldikten sonra tüm sorumluluğu ona verdimmm
oda alıştı artık sabah işe giderken bile ben uyudugumdan altını değiştirip gider...
evde de bazı görevleri vardır... bence başarabilirsiniz kızlarrr
ne demek sadece sevmekkk:) sadeece ye iç yat oldu şekerimmmmm:):):)
cnm bu arada sende mi başladın ek gıdalara....
bende sallamıyordum bayadır
bugün salladım wallaaaaa
uykusu geldi uyuyamadı sardım birdeee battaniyesineee
birde ninni patlattıımmm ohhh hemen uyuduuu
biz kolik sancıları çekerken ilk 65 gün hep salladıkk walllaaa cnm ama çok sarsmadann yumuşakçaa
kafası bir o yana bir bu yana giderse zararlıymışşş:)
cnm yakında kafasınıda döndürür....
asyada hep yüzüstü uyurrrr
ben düz bırakırım o dönerr sabah kadar bir o yana bir bu yana gider sonra yüzüstü yatarr...
ben müdahele etmiyorummm ama kafasını çeviremiyorsaa
hafif yan yatırrr sırtına birde ayaklarının arasına minik yastıklar koy....
yakında zaten kafasını fln çevirsin kendi şeklini kendi alır...
şimdi rahat edemiyordur annesiii:):):)
beykozz yok yine......
fırçalar walla gelinceee:)
meleğimde eşiyle antepte sanırımmm:)
turuncucum arada giriyorr...
anam atladığım varsa affola wallaaa günler yogun geçiyor:)
Teşekkür ederim ilgine turuncum...
pompanın bozulmasına çok üzüldüm canım yaaa.İnternette pompa kiralayan siteler var,ben kendi pompamı almıştım ordan,bi araştır istersen ?...annesutupompası............com adresi.
Artık büyüdüler ,kafalarını rahatlıkla çevirebiliyor olmaları lazım.Yani bizim oğlan 2 aylıkken kafayı çeviriyordu bile.
Kayrayı sırt üstü yatırıyorum,yanına yastık sıkıştırmama rağmen bir bakıyorum yüz üstü dönmüş.Hatta uyanınca kafayı kaldırıp etrafı seyrediyor öyle :)
Kan damlasını ise bıraktım ben.Sürekli kusuyordu.Doktor ferrum dene dedi ama bir iki hafta pekmez ile idare etmeyi düşünüyorum.
Bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama zaten zorla karnını doyurduğum bebeğim o damladan sonra herşeyi kusunca sinirlerim bozuluyor.
Eşini tebrik ediyorum...Bizimkide bugün altını değiştirdi,üzerini falan giydirdi...Yani ben isteyince yapıyor ama ben bunları kendisinin yapmasını istiyorum ama nerdeeeeee
Sütü ise serçe parmağını içine koyduğunda 5e kadar sayabiliyorsan sıcaklığı yeterli demektir.Mesela 1 kilo süte 1 tatlı kaşığı yoğurt yeterli olur.O yoğurdu alıp içine 1-2 yemek kaşığı sütten koyup pürüzsüz bir kıvam elde edince sütün içine dök.Sonra mayaladığın kabı 2-3 kat sıkıca sar.4-5 saat beklesin,sonra buzdolabına kaldır.1 gün de öyle bekledikten sonra yoğurt hazırdır.
ben vermiyorum şimdilik.Her gün 1 çay kaşığı pekmeze başladık biz...
halı yıkamacıyı aradım yarın akşam gelip alacaklar...
haftaya perşembede koltuklarımı yıkıcaklar halılarımıda getirceklerrr:)
bende kızım izin verdiğinde ortalığı toparlıcam...
zaten asya her uyudugunda bir çekmece bir dolap bir cam siliyorummm dolayısıyla genel temizliğe gerek kalmıyorr...
kızlar ya benm halılar ince shaggylerdennn
balkonumda yok şöyle balkonuma doğru hafiften çırpayımmm süpür süpür çıkmaz...
eşimle ters çevirip silkeliyorum yere yakın heryer tozzz
bu çocuk emeklerken ayvayı yedimmm
neyse allah büyükk bakalımmm temizlerikkkk:)
kız deli o nası lafff::):):):
nerdeydn yine sen bakiiimmmmm
aynen ne güzel demişsinn....
her yol mübahtır....
biz gazdan dolayı salladık da salladık
kucaktada zıplattıkkkk
dizimdede hoplattım napiyimmmm
çocuk ağlamaktan helak olup yorgun düşüp uykusunda ağlıyorduuuu
yahu ne günlerdiiii
kolik ne zor kimse yaşamasın inş.
en güzel günlerimizz akşam olmasın diye dua ederek geçtiii resmenn
kız bende çarşafta salladım bir kaç kereee:)
napiiim durmayıncaa....
bazen kendi uyus bazen memedeee ayakta son çare çarşafff
2 dk da işlem tamamdırrr
tek başıma salladım geçen hafta cok huysuzduuu
belim koptuuu :)
sayende neler öğrendim cnm ben
hakkını nası öderimmmm
ek gıdalara geçince çokkk yazarım sana bennn:)
saol varol şekeriimmm
Tatlim yavrularimiz daha anne ve babalarinin paralarina mictiklari icinBen de artık ek gıdaları araştırmaya başladım,tabi fırsat buldukça..
Bir yaşına kadar domatesipatlıcan,çilek,bal,yumurta beyazı,portakal,mandalina vermemeliymişiz.Fakat şu portalkal ve domates kafamı karıştırdı,tam ben de kızıma özel domates konservesi yapmışken...Hadi portakalı anladım asidik oranı fazla bebeklerin midelerini olumsuz etkiler diye...Kaynak PARENTS dergisi.
birde sizler oturtmuyormusunuz ben yaklaşık 3 aylık olduğundan beri kucağımda oturtuyorum zaten yatıyorsa direk kafayı dikiyor karın kaslarını ağrıtacak diye korkuyordum sonra artık oturtur oldum. hatta ayaklarını da bastırıyorum dik durmayı çok seviyor. şuan yatarken ellerinden tutuyorum kendinı sıkıp oturuyor sonrada ayağa dikiliyor. yanlışmı yapıyorum ??? nette araştırmıştım başını tutabilen bir bebek oturabilirmiş diye ve birde oturmak isteyen bir bebek eğer oturtulmazsa gelişimi etkilenirmiş dünyayı sürekli yatarak görmesi iyi değilmiş vs vs. bende ogünden sonra ne isterse onu yaptırıyorum. birde bebek bişeyi yapabilecek konuma gelince onu yapacaktır yani öyle düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum??
Kızlar birde eşim kv gilleri çağırdı yarın gelecekler. evimi b... götürüyor heryerde çamaşırlar var temizlik yapmam lazım mutfağımda güvelenmiş şeyler var arada bir kelebekler uçuşuyor evde offff hangi birini yapacam ben birde belim bugün kaskatı nasıl olacaksa herşey.. OFFFFFFFFF........... ikramlık ne yapsam onu düşünüyorum... bari haftasonuna falan gelselerdi ne iyi olurdu yaa... en azından kendimi ayarlardım şimdi hiçbişey yapasım yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............
senin seçenekler geniş canım, hepsi birbirinden güzelAcaba ne yemek yapsamGüveç mi,fırında patates köfte mi yoksa kabak mücver mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?