2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm hangisi için ne yapacağını bilemiyorsun anlamadım ama konu kilo olayı ise sakın kafana takma gayte iyi kilosu.benim kız daha 6.200.bugün sağlık ocağında 7 aylık bi bebek gördüm 6.800 ok?alerji durumu da varsa inş. ilaçlarla düzelir.geçmiş olsun cnm...

kızlar ek gıdaya geçince blender almam gerekiyor...önerebileceğiniz kullanışlı,temizlemesi kolay bir model varmı..yoksa hepsi aynımıdır sizce...

kızlar ek gıdaya geçince blender almam gerekiyor...önerebileceğiniz kullanışlı,temizlemesi kolay bir model varmı..yoksa hepsi aynımıdır sizce...

ecesuelifcim benim blanderım var ama cam rende kullanıyorum ve sebzeleri de buharlı pişirme makinesinde haşlayıp tahta kaşık yada çatalla ezme yöntemini düşünüyorum yada yine cam rende.duruma göre.işin içine tamamen elektrikli bir araç girsin istemiyorum.nacizane fikrim...

slm kızlar
kızıma bebelac ın 4. aydan itibaren olan pirinçli mamasından yapıcam ama aklıma takıldı kutunun üstüne 140 cc ye 6 yemek kaşığı diyo???
normalde devam mamasında ölçek olur içinde onunla koyarız ölçekli tarifi vardır ustundede ama bunda yemek kaşığı anlamadım valla içinden ölçekte çıkmadı.
varmı kullanan????

Canım ölçekle koy diye yazsaydı ölçek kaşığını barındırırlardı,demekki evdeki yemek kaşığından söz ediliyor.Gerçi ben daha başlamadım.

Ben maalesef ilçede yaşadığım için hiç bir markette keçi sütü bulamadım.
Günlük taze,özel ambalajlı ve güvenilir inek sütü satan bir marketten alıyorum sütümüzü.
Miktarını ise önce 1 tatlı kaşığı ile başlayıp 125 ml olana kadar çıkardım.Ölçüm şu hazır kavanoz mamalarının kavanozu oluyor devamlı.
Pekmez için burda beykoz yazmıştı,doktoru pekmez verebileceğini söylemiş.Ben de geçen başka bi dr.a gittiğimde 1 çay kaşığı verebilirsin dedi.Biliyorum demir ilacının yerine geçmez ama 1-2 hafta böyle devam edeyim diyorum.

3.5 aylıkken doktora gittiğimizde bebeğimin ayakta durma ve oturma isteğinden bahsetmiştim.Doktorumuz hiç bir sıkıntının olmayacağını,rahatlıkla ayakta tutabileceğimizi ve kucağımızda belini incitmeden oturtabileceğimizi söyledi.
Kayra şuan ayağının üzerine çok güçlü basıyor ve destekli olarak rahatça oturuyor.

Canım pekmezin demir yerine geçmeyeceğini biliyorum elbette ama zorla içirdiğim sütün bu demir yüzünden geri kusulması çok canımı sıkıyor.O yüzden 6 aylık olana kadar böyle devam edeyim diyorum.

aha geldimmmm artık i.. an comagı hazırlamı dersin ii insanmı dersin bilmem ama coktan yazdım fikrimi milletin kulaklrını cınlattım hayatım

Özledim bacım seniiii

Amaaaaaaaan o her kafadan çıkan sesleri hiç umursama...Sen ve bebeğin neyi nasıl istiyorsa öyle yapın..

Evet maalesef günlük süt veya pastorize süt ile mayalanan yoğurt çok cıvık oluyor ama yinede hiç yoktan iyidir.

sayende neler öğrendim cnm ben
hakkını nası öderimmmm
ek gıdalara geçince çokkk yazarım sana bennn:)
saol varol şekeriimmm

Estg.canım ne demek...Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz burada
Ne zaman isterseniz yardıma hazırım.

Ben de dandini dışında başka bir ninni öğrensem iyi olur o zaman:18:
Fındığını doktora götürme şimdilik.Eminim boğazına bakıp peditus isimli bir şurup yazacaktır.Burnu için baby tonimer öneriyorum,boğazı içinde anne sütü dışında önerebileceğim bir şey yok çünkü henüz ek gıdaya başlamadınız sanırım.

aynen hayatım annem benide sallamıs yani gec onları sinirlerrrr zaten onlara laf anlatmak deveye bale yaptırmakmaktan zor

Ayneeennnn

Ben oturtuyorumda,ayakları üzerinede bastırtıyorum...Sorun yok yani
Bu arada eşin annesigili sana sormadan mı davet ediyor

Tatlım dediğim sitede pompayı 1-2 haftalığına kiralayabiliyorsun..Tabi karar senin
Pekmezin demir yerine geçmediğini biliyorum ama tam 2 hafta boyunca her gün yediklerini kusunca canıma tak etti ne yapayım.
Yoğurdu ise ben aldığım süt ile kendimizede mayaladığım için 1 kilodan verdim tarifi,yoksa Kayra için 125 mllik kavanozlara mayalıyorum

Portakal ve mandalinayı 8.aydan itibaren verebiliyoruz canım.
Domates ise allerji riski yüksek olduğu için yine aynı 7.8 aydan itibaren verilebiliyor ama ben Kayranın yemeklerine bazen ince bir dilim ekliyorum.Zararını görmedim ...

Forumda bütün bebişler 4.ay kontrolünde çok az kilo aldılar.Artık hareketlendikleri için kilo alımı iyice yavaşladı.Sağlığı ve gelişimi iyi ise hiç üzülme çünkü kilosu gayet iyi.Benim bebeğim 4.aylık iken 6500 idi...5 aylık olduk ve daha yeni 7200 oldu fakat çok sağlıklı ve gelişimi iyi.İnek sütü allerjisi biraz yorabilir ama uygun bir diyet ile üstesinden gelirsiniz.

Ben braun kullanıyorum ve memnunum.Sanırım bütün blenderler aynı şeyi yapıyordur.

Canım sen o kutunun arkasını boşver.Mesela bebeğine 120 cc yapacaksın diyelim.Suyunu ısıt ve kaseye boşalt.İçerisine yavaş yavaş pirinç mamasını ekle ve aynı zamanda çırpacak ile karıştır.Yeterince koyu kıvam elde edince olmuş demektir.İlk defa vereceğin için çok katı olmamasına dikkat et ki midesi bulanmasın.
Kıvamı koyu mercimek çorbası gibi olursa yeterlidir

Kızlaaaar misafirleri yolcu ettim çok şükür...Özlemişim ayaklarımı uzatıp forumda gezinmeyi

Bugün oğluşumla baş başa vakit geçirdik.Özlemişim fındığımla oynamayı .
Yemek düzenimiz ise gayet güzel idi.
Bugün ki programımız :

08.00 : 120 cc anne sütü
10.45 : 125 cc meyve püresi (elma,muz,üzüm + 1 adet cicibebe ve 1 adet ceviz)
13.45 : 125 cc devam mamalı sebze püresi (karnıbahar,havuç,patates + 60 cc devam maması)
16.00 : 100 cc anne sütü
19.00 : 180 cc devam mamalı muhallebi (su,pirinç unu,devam maması,üzüm suyu,cicibebe +pekmez)
Gece : 120 cc anne sütü

Devam mamalı sebze püresini ilk defa denedim fakat Kayra bayıla bayıla yemiş olmasına rağmen ben hiç beğenmedim çünkü sebzelerin hiç tadı gelmiyordu.Özellikle tadlara alışmasını istediğim için bir daha yapmayacağım ama ilk defa sebze püresi verecek olanlar bunu tercih edebilirler alışmaları için.
Muhallebiyide ilk defa denedim.Önce 120 cc su ile yaptım fakat her zaman ki yediğimiz kaşık mamasından çok daha az oldu miktarı nedense.Ben de üzerine ekleyerek 180 cc ile yaptım ve tabaktaki bitmesine rağmen ağzını açmaya devam ediyordu Kayra
Tarifine gelince : 180 cc su 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilir.Ilıdıktan sonra içerisine 5.5 kaşık devam maması katılarak karıştırılır.Bu mamaya 2 adet cicibebe,2,3 yemek kaşığı üzüm suyu (veya herhangi bir meyve püresi),1 çay kaşığı pekmez eklenir ve afiyetle yedirilir.
Bu arada en kısa zamanda kahvaltıya başlayacağım artık.Şuan araştırmalarım devam ediyor konu hakkında.

Son düzenleme:
Tesekkuler PİNARDA ve TURUNCU opuyorum sizleri :))
Oturtma konusuna gelince bizimki mama samdalyesine oturmaya basladi bile .
Bencede bi sikinti olmaz yani

Turuncum ben de 1-2 haftaya kalmaz başlarım.
Yalnız sorum olacak ek gıdaya geçtiğin için,Doğaya pirinç mamasını,meyve püresini,yoğurdu ilk günlerde miktar olarak ne kadar vereyim?Sonrasında kaç günde bir artırayım?
Ayrıca devam mamalı sebze püresi demişsin devam maması şu bildiğimiz devam sütü mü?Sebzeleri sen mi alıp pişirdin,yoksa kavanoz mu aldın?

Patatesli sulu köfte yaptım buyrun hepiniz davetlisiniz,Allah ne verdiyse yeriz.

bende bugün hamsi yaptımmm ahahahah
onca iş arasında birde balık ayıkladım... ama sulu köfte süper fikirmiş
yarın ki yemeğim belliiii oldu şekerim teşekkür ederim:)
yanınada bol salataaaaaa kızlar yarında bana gelinnn:)

Tesekkuler PİNARDA ve TURUNCU opuyorum sizleri :))
Oturtma konusuna gelince bizimki mama samdalyesine oturmaya basladi bile .
Bencede bi sikinti olmaz yani

ya nasıl oturuyor cnmm yaaa
senin tottilinde maşallah anası gibi hızlıı
bende bu ay alayım diyorum sandalyeyi benm bıcırık yastık koymazsam yana düşüyor....
ay birde ellerinden tuutunca oturuyor kendi bir çabaaa
aferim diye gaza getiriyorum bi kasılıyooo:):):)
kandırıyorum kızımııı

tşk ederim turuncu,
gözünaydın canım, kayraya da maşallah
iştahı hep yerinde olur umarım..

en son acilen gittiğim dr. bile senin kadar ilgilenmedi
boğazına baktı bişey demedi,
şurup fln demişsin, yine de dr.a sormadan vermeyeyim, sesi kötüleşti benim kızın :26: başka bir dr. gitsem iyi olacak o zaman.

ek gıdalık muz püresi verdim 1 tatlı kaşığı fln, elma püresi verdim tadımlık.
kakasından çıkıyor aynı şekilde gerçi
emzirdim, doymuyor mu acaba diye sütlü pirinçli mama almıştım onu biberona koydum (dr. browns), verdim, biberonu bilmiyor.
biberon kullanacak olsam, hangisi kullanabilirim emzirirken, yani emmeyi bıraktırmayan biberon var mı?
calma var ama bize hızlı biten bişey lazım, benimki cok sabırsız..

kızlar sizlere bebeğime söylediğim çocuk şarkılarını yazmak istedim belki sizlerde söylemek istersiniz;

1. şu hendekte bir tavşan uyuyordu, uyuyordu.tavşan bana baksana yakışmıyor bu sana tavşan kaç, tavşan kaç, tavşan kaaaç.
2. evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir küçük çoban varmış yalancılık yaparmış, yalancı yalancı sana kimse inanmaz, yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz.
3. bir gün bir hırsız karga haha-haha-haha, bir parça peynir çalmış haha-haha-haha, konmuş bir dalda kalmış haha-haha-haha, etrafı seyre dalmış haha-haha-haha, ordan geçen bir tilki haha-haha-haha, şen sesinle öt demiş haha-haha-haha, aptal karga gag demiş haha-haha-haha, peyniri tilki yemiş haha-haha-haha.

bunları taklitlerle söylüyorum kızım çok seviyor bide canım annemi söylüyorum biliyorum melodisiz olmaz diyceksiniz ama hepimiz iyi birer anneyiz eminim bebişleriniz için güzel bi melodi yaratabilirsiniz herkese sevgiler tüm bebişlere öpücükler

teşekkür ederiz canım.
ninniler bizim olmazsa olmazımız, mutfakta yanıma alıyorum kızımı, patlatıyorum ninnileri, şarkıları, türküleri
arada kendim değişik makamlarda söylüyorum, hiç durmuyorsa açıyorum, pop, rock, new age hangi tarz olursa müzikleri, bakıyorum benim kız sızmış bile

Tatlım ek gıdaya başlayınca bütün o saydığın grupları birleştirmeden önce tek grup ile başlıyorsun.
Ben ilk 1 hafta pirinç maması verdim günde bir öğün.Sonra meyve pürelerine geçtik.
Mesela ilk gün 1 tatlı kaşığı elma püresi,ikinci gün 2 tatlı kaşığı,3.gün 3 şeklinde devam ettim bütün meyvelerde.3.gün sonunda allerji yok ise bebeğimin istediği ölçüde verdim hep.Bazı günler 1 yemek kaşığı yiyip ağlamaya başlardı,bazı günler ise 3-4 yemek kaşığı isterdi.Bizim doktorumuz patron bebektir der her zaman.Yani kararı hep ona bıraktım.
Elmada allerji olmadığını anlayınca bu sefer armuta geçtim.Armuta geçtiğimde elmanın allerji yapmadığını bildiğim için elma-armut ikilisinide verdim mesela.
Armuttada soruyun çıkmayınca şeftaliye geçtik diyelim.Aynı şekilde önceki iki meyvede allerji olmayınca şeftali ile karıştırıp verdiğimde oldu.Umarım anlatabilmişimdir
Şunuda itiraf edeyim ki her meyveyi 3 gün denemedim.Bazen doğaçlama sofrada kavun-karpuz-üzüm emdirdiğimde oldu yani.
Sebzelerde ise ilk havuç püresi ile başladık.Ben cam rendeyi sevmediğim için az su ile haşlayıp o suyu dökmeden blendirden geçiriyorum devamlı ve koyu çorba kıvamında veriyorum bulanmaması için.
En son yoğurdu 1 yemek kaşığı ile başladım.Şuan yine istediği kadarını veriyorum sadece ama genelde 125 mllik kavanozu bitiriyor.

Bu arada devam maması dediğim bildiğimiz devam sütü.Ben sma kullanıyorum mesela.Dün aldığı süt miktarı az olunca bu şekilde takviye yapayım demiştim ama tadı sebzeye fazla benzemediği için beğenmemiştim.
Sebzeyi ise daima kendim hazırlıyorum canım.Devam maması ile yapmak için sebzeyi ince ve ufak ufak doğradım.Azar azar su ilave ederek kısık ateşte iyice yumuşamasını sağladım.Diğerlerinde yaptığım gibi hafif sulu bırakmak yerine bütün suyunu çektirdim.Sonra bu karışımı blenderden geçirip devam maması ile koyu çorba kıvamına getirdim ve oğluşum bayıla bayıla yedi.

Hamsi miii ...Çooook severim hatta bayılırım ama benim herif hamileliğimde her hafta yediğimiz için iyice soğudu hamsiden.
Yanınada soğan ve roka salatası olacak ki ohhhh miss.
Bu arada şuan bebişlerimiz daha desteksiz oturamıyorlar canım.Benim kuzuyu görsen mama sandalyesinde,hep ya sağ tarafa ya sol tarafa yatık duruyor ...Bişey yedirirken o düştüğü tarafa destek koyuyorum dik durması için

Tatlım benim demek istediğim doktora gidersen peditus isimli bir şurup verirler.Bizde ilaç taraftarı olmadığımız için doğal yollarla iyileşsin düşüncesi ile söylemek istedim.Yoksa tabiki doktora sormadan ilaç vermeyelim
Tadımlık meyvelere başlaman güzel olmuş.Katı gıdada kaka çok değişiyor gerçekten.Biz ilk 10 gün kadar kabızlık çektik ama şimdi rahatız çok şükür.
Bu tarz pirinçli mamaları biberon ile verdiğinde en az numara 3 ile vermelisin çünkü kıvam koyu olduğu için bebeği çok yoruyor.Biberonun ucuna birikiyor bütün pirinçler ve tıkanıklık yapabiliyor.Benim tavsiyem pirinç mamasını koyu bir çorba kıvamında hazırlayıp kaşık ile yedirmen.Ben Kayraya böyle biberonde pirinç maması vereceğim zaman ucu toplu iğne ucu kadar delik olan biberonuna koyuyorum ki rahat çeksin,yoksa damağı çok yoruluyor.
Calma yenidoğanlar için ideal bir biberon ama artık bizimkiler iyice büyüdü.Memeyi kolay kolay bırakmaz artık diye düşünüyorum.
Ben aventin balmumu renginde olan biberonlarını kullanıyorum ve çok memnunum.Sen de mesela o biberonu alıp emzik ucunu yenidoğan olarak veya 2 numara alırsın.2 numaralı uç 1-3 ay arası olanlar için.

valla şekerim hafif yana kayıyo herseferinde ama yastık falan bide hevesli oturmaya mutfakta biz yemek yerken koyuyorum oda en fazla 15 dakika falan elindeki oyuncağı tepsine vuruyo ses çıkıyoya bi an aaa nerden geliyo diye afallıyo

Kızlaaaar bu gece itibari ile Kayra artık kendi odasında yatmaya başlayacak.Diş sıkıntısı araya girmeden bi an önce alışsın artık diyorum.
Eminim ikide bir yanına gidip bakmaktan ben uyuyamayacağım ama olsun.İkimizde buna alışmalıyız artık.

10 gündür pışpışlanıp sallanmaya alışan kuzumu bugün her uykusu geldiğinde yatağına bıraktım.Gözlerinin içine bakarak ve kafasını okşayarak ninnisini söyledim.Sonra eline uyku arkadaşını sıkıştırıp onun beni göremeyeceği bir yere saklanıp her emziği düşürmesinde ve her yüzüstü dönmesinde çevirip uyku pozisyonuna getirdim.10-15 dakikamı aldı ama neticede uyudu.İnşaallah zamanla alışır yalnız uyumaya.
Bu arada süt ile cicibebe çok güzel gidiyor.Tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…