merhaba kızlar bugün oglumu dr kontrole götürdük bir süredir vücudunda kırmızı döküntüler oluyordu dr inek sütù alerjisinden süphelendi test yaptırmamızı istedi ayrıca 1 ayda 400 gr almıs 4 ay 10 günlük 7.400 olmus ne yapacagımızı bilemiyoruz...
Acaba ne yemek yapsamGüveç mi,fırında patates köfte mi yoksa kabak mücver mi?
kızlar ek gıdaya geçince blender almam gerekiyor...önerebileceğiniz kullanışlı,temizlemesi kolay bir model varmı..yoksa hepsi aynımıdır sizce...
ay cnm hepsini de çok severim.ay akşam size mi gelsem ne?
hele mücvere bayılırım ımmmmhhhh:)))))
slm kızlar
kızıma bebelac ın 4. aydan itibaren olan pirinçli mamasından yapıcam ama aklıma takıldı kutunun üstüne 140 cc ye 6 yemek kaşığı diyo???
normalde devam mamasında ölçek olur içinde onunla koyarız ölçekli tarifi vardır ustundede ama bunda yemek kaşığı anlamadım valla içinden ölçekte çıkmadı.
varmı kullanan????
Canım ben kilo bası 1 yk diye biliyordum guzel oluyormu bari tadı yaa ben pek haz etmedim keçi sütünden?Pekmeze gelince de esim kalecikli kendi bağlarından pekmez geldi ne yapsam ki Okyanus emzik emmiyordu ama şimdi emmeye başladı:44:acaba emziğini her sabah Bandırsam miki?ama pekmeze 7. Aydan sonra yazıyordu nette gerçi evet kusupta hem mide yı hem yutak borusunu tahsris edeceğine doğal pekmezi vermek daha mantıklı geldi banada Kayra nin düzeni hemen oturur annesi o yavrucak ta bunalmistir zaten
benim kızım 2 yanada dönebiliyor ama daha ters döndügünü görmedim..
bizim sorunumuz sürekli oturmak istemesi...sırtüstü bıraktıgım an bacaklarından tutup kendini
yukarı kaldırıyo kucagımda oturdugu zmaan keyfine diyecek yok..siz oturtuyomusunuz bebeklerinizi daha erken ama bilemiyorum:18:
Demir ilacindan bahsedilmis,biz henuz kullanmiyoruz.6.ay bitince tahlil yapilacak,ona gore karar verecek doktor.Yarin gidecegiz ek gidalarla ilgili bi plan yapacagiz doktorla.gecen gittigimizde cikti vermisti dr,o kagitta pekmezi 6. aydan sonra gunde 1 cay kasigi oneriyordu doktor yalniz soyle bir not dusmus,pekmez demir takviyesi amaciyla degil bebegin yeni tadlara alismasi amaciyla verilecek. ll
aha geldimmmm artık i.. an comagı hazırlamı dersin ii insanmı dersin bilmem ama coktan yazdım fikrimi milletin kulaklrını cınlattım hayatım
aslinda kimseyi dinlememek lazim ama biseyi 50defa duyunca insan hatalimiyim diyo. Yoksa tabiki yavrumun kotulugunu istemem ama anlatamiyorum. Bebegim gazindan ve disinden dolayi zaten huzursuz baska carem yok her bebegin huyu farkli. Neticede agzi olan konusuyo diyelim dimi)
Napıyorsunuz bakalım?keyifler nasıl?benim diş ağrısı dışında bir problemim yok.şimdilik güzel gidiyor.
Ben birşey soracağım sizlere.bizde kızıma günlük inek sütüyle yoğurt mayalıyoruz.fakat gördüğüm kadarıyla çok sıvı oluyor akışkan.sizlerin ki nasıl?kıvamı tutmuyor sanki.acaba tüm değerleri içerisinde bulunduruyor mudur çünkü kalıp gibi olmuyor....
sayende neler öğrendim cnm ben
hakkını nası öderimmmm
ek gıdalara geçince çokkk yazarım sana bennn:)
saol varol şekeriimmm
selam herkese..
temizliğe bir başladım günün yarısı gitmişneyseki evim mis oldu
kızım da yoga müzikleri dinleye dinleye uçacak birazdan
napim başka türlü uyumuyor.
hem ibni sina demişki çocuğun gelişimi için iki önemli şey vardır, biri hareket ettirmek, diğeri musiki, ninni ile uyutulması
ben de ikisine de dikkat ediyorum maşallah :))
komşularım da sıkıştırıp duruyor gelcez diye, yarın davet edeyim bakayım
kızımın sesi bozuk biraz, napsam dr.a götürsemmi, geçen hafta burnu akıyordu azcık, dr. hiç bişey demedi onun için..
şimdi de ağlarken sesi bozuk çıkıyor :26:
aynen hayatım annem benide sallamıs yani gec onları sinirlerrrr zaten onlara laf anlatmak deveye bale yaptırmakmaktan zor
Kızlar birde eşim kv gilleri çağırdı yarın gelecekler. evimi b... götürüyor heryerde çamaşırlar var temizlik yapmam lazım mutfağımda güvelenmiş şeyler var arada bir kelebekler uçuşuyor evde offff hangi birini yapacam ben birde belim bugün kaskatı nasıl olacaksa herşey.. OFFFFFFFFF........... ikramlık ne yapsam onu düşünüyorum... bari haftasonuna falan gelselerdi ne iyi olurdu yaa... en azından kendimi ayarlardım şimdi hiçbişey yapasım yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............
Teşekkür ederim ilgine turuncum...
Malesef şimdilik sütümü aventin manueliyle sağıyorum,bir iki hafta bekleyeceğim.Elektrikliyi kullandığımda foruma daha rahat girebiliyordum,çünkü ellerini kullanmıyorsun makina sağarken sen de net.e takılıyorsun.
Benim arkadaşımın kızı 8 aylık demir ilacı vermiyor dişlerini karartır diye,o da pekmezle gideriyor demir ihtiyacını fakat ben yeterli görmüyorum demiri bir süre daha vereceğim baktım kusma tam gaz devam ediyor bırakır pekmeze geçerim çaresizce...
Turuncum sen yoğurt yaparken neden 1 kilo yapıyorsun 100cclik kavanozlar satılıyor onlarda yapsana...
Biyoloğun dediği gibi herkesle bilgilerini paylaşman çok hoş burdan tekrar teşekkür ederim...
Ben de artık ek gıdaları araştırmaya başladım,tabi fırsat buldukça..
Bir yaşına kadar domatesipatlıcan,çilek,bal,yumurta beyazı,portakal,mandalina vermemeliymişiz.Fakat şu portalkal ve domates kafamı karıştırdı,tam ben de kızıma özel domates konservesi yapmışken...Hadi portakalı anladım asidik oranı fazla bebeklerin midelerini olumsuz etkiler diye...Kaynak PARENTS dergisi.
merhaba kızlar bugün oglumu dr kontrole götürdük bir süredir vücudunda kırmızı döküntüler oluyordu dr inek sütù alerjisinden süphelendi test yaptırmamızı istedi ayrıca 1 ayda 400 gr almıs 4 ay 10 günlük 7.400 olmus ne yapacagımızı bilemiyoruz...
kızlar ek gıdaya geçince blender almam gerekiyor...önerebileceğiniz kullanışlı,temizlemesi kolay bir model varmı..yoksa hepsi aynımıdır sizce...
slm kızlar
kızıma bebelac ın 4. aydan itibaren olan pirinçli mamasından yapıcam ama aklıma takıldı kutunun üstüne 140 cc ye 6 yemek kaşığı diyo???
normalde devam mamasında ölçek olur içinde onunla koyarız ölçekli tarifi vardır ustundede ama bunda yemek kaşığı anlamadım valla içinden ölçekte çıkmadı.
varmı kullanan????
Kızlaaaar misafirleri yolcu ettim çok şükür...Özlemişim ayaklarımı uzatıp forumda gezinmeyi
Bugün oğluşumla baş başa vakit geçirdik.Özlemişim fındığımla oynamayı.
Yemek düzenimiz ise gayet güzel idi.
Bugün ki programımız :
08.00 : 120 cc anne sütü
10.45 : 125 cc meyve püresi (elma,muz,üzüm + 1 adet cicibebe ve 1 adet ceviz)
13.45 : 125 cc devam mamalı sebze püresi (karnıbahar,havuç,patates + 60 cc devam maması)
16.00 : 100 cc anne sütü
19.00 : 180 cc devam mamalı muhallebi (su,pirinç unu,devam maması,üzüm suyu,cicibebe +pekmez)
Gece : 120 cc anne sütü
Devam mamalı sebze püresini ilk defa denedim fakat Kayra bayıla bayıla yemiş olmasına rağmen ben hiç beğenmedim çünkü sebzelerin hiç tadı gelmiyordu.Özellikle tadlara alışmasını istediğim için bir daha yapmayacağım ama ilk defa sebze püresi verecek olanlar bunu tercih edebilirler alışmaları için.
Muhallebiyide ilk defa denedim.Önce 120 cc su ile yaptım fakat her zaman ki yediğimiz kaşık mamasından çok daha az oldu miktarı nedense.Ben de üzerine ekleyerek 180 cc ile yaptım ve tabaktaki bitmesine rağmen ağzını açmaya devam ediyordu Kayra
Tarifine gelince : 180 cc su 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilir.Ilıdıktan sonra içerisine 5.5 kaşık devam maması katılarak karıştırılır.Bu mamaya 2 adet cicibebe,2,3 yemek kaşığı üzüm suyu (veya herhangi bir meyve püresi),1 çay kaşığı pekmez eklenir ve afiyetle yedirilir.
Bu arada en kısa zamanda kahvaltıya başlayacağım artık.Şuan araştırmalarım devam ediyor konu hakkında.
Patatesli sulu köfte yaptım buyrun hepiniz davetlisiniz,Allah ne verdiyse yeriz.
Tesekkuler PİNARDA ve TURUNCU opuyorum sizleri :))
Oturtma konusuna gelince bizimki mama samdalyesine oturmaya basladi bile .
Bencede bi sikinti olmaz yani
Ben de dandini dışında başka bir ninni öğrensem iyi olur o zaman:18:
Fındığını doktora götürme şimdilik.Eminim boğazına bakıp peditus isimli bir şurup yazacaktır.Burnu için baby tonimer öneriyorum,boğazı içinde anne sütü dışında önerebileceğim bir şey yok çünkü henüz ek gıdaya başlamadınız sanırım.
kızlar sizlere bebeğime söylediğim çocuk şarkılarını yazmak istedim belki sizlerde söylemek istersiniz;
1. şu hendekte bir tavşan uyuyordu, uyuyordu.tavşan bana baksana yakışmıyor bu sana tavşan kaç, tavşan kaç, tavşan kaaaç.
2. evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir küçük çoban varmış yalancılık yaparmış, yalancı yalancı sana kimse inanmaz, yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz.
3. bir gün bir hırsız karga haha-haha-haha, bir parça peynir çalmış haha-haha-haha, konmuş bir dalda kalmış haha-haha-haha, etrafı seyre dalmış haha-haha-haha, ordan geçen bir tilki haha-haha-haha, şen sesinle öt demiş haha-haha-haha, aptal karga gag demiş haha-haha-haha, peyniri tilki yemiş haha-haha-haha.
bunları taklitlerle söylüyorum kızım çok seviyor bide canım annemi söylüyorum biliyorum melodisiz olmaz diyceksiniz ama hepimiz iyi birer anneyiz eminim bebişleriniz için güzel bi melodi yaratabilirsiniz herkese sevgiler tüm bebişlere öpücükler
Turuncum ben de 1-2 haftaya kalmaz başlarım.
Yalnız sorum olacak ek gıdaya geçtiğin için,Doğaya pirinç mamasını,meyve püresini,yoğurdu ilk günlerde miktar olarak ne kadar vereyim?Sonrasında kaç günde bir artırayım?
Ayrıca devam mamalı sebze püresi demişsin devam maması şu bildiğimiz devam sütü mü?Sebzeleri sen mi alıp pişirdin,yoksa kavanoz mu aldın?
bende bugün hamsi yaptımmm ahahahah
onca iş arasında birde balık ayıkladım... ama sulu köfte süper fikirmiş
yarın ki yemeğim belliiii oldu şekerim teşekkür ederim:)
yanınada bol salataaaaaa kızlar yarında bana gelinnn:)
ya nasıl oturuyor cnmm yaaa
senin tottilinde maşallah anası gibi hızlıı
bende bu ay alayım diyorum sandalyeyi benm bıcırık yastık koymazsam yana düşüyor....
ay birde ellerinden tuutunca oturuyor kendi bir çabaaa
aferim diye gaza getiriyorum bi kasılıyooo:):):)
kandırıyorum kızımııı
tşk ederim turuncu,
gözünaydın canım, kayraya da maşallah
iştahı hep yerinde olur umarım..
en son acilen gittiğim dr. bile senin kadar ilgilenmedi
boğazına baktı bişey demedi,
şurup fln demişsin, yine de dr.a sormadan vermeyeyim, sesi kötüleşti benim kızın :26: başka bir dr. gitsem iyi olacak o zaman.
ek gıdalık muz püresi verdim 1 tatlı kaşığı fln, elma püresi verdim tadımlık.
kakasından çıkıyor aynı şekilde gerçi
emzirdim, doymuyor mu acaba diye sütlü pirinçli mama almıştım onu biberona koydum (dr. browns), verdim, biberonu bilmiyor.
biberon kullanacak olsam, hangisi kullanabilirim emzirirken, yani emmeyi bıraktırmayan biberon var mı?
calma var ama bize hızlı biten bişey lazım, benimki cok sabırsız..
valla şekerim hafif yana kayıyo herseferinde ama yastık falan bide hevesli oturmaya mutfakta biz yemek yerken koyuyorum oda en fazla 15 dakika falan elindeki oyuncağı tepsine vuruyo ses çıkıyoya bi an aaa nerden geliyo diye afallıyobende bugün hamsi yaptımmm ahahahah
onca iş arasında birde balık ayıkladım... ama sulu köfte süper fikirmiş
yarın ki yemeğim belliiii oldu şekerim teşekkür ederim:)
yanınada bol salataaaaaa kızlar yarında bana gelinnn:)
ya nasıl oturuyor cnmm yaaa
senin tottilinde maşallah anası gibi hızlıı
bende bu ay alayım diyorum sandalyeyi benm bıcırık yastık koymazsam yana düşüyor....
ay birde ellerinden tuutunca oturuyor kendi bir çabaaa
aferim diye gaza getiriyorum bi kasılıyooo:):):)
kandırıyorum kızımııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?