2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Esin mi girdi doguma?

yok canımmm nerdee beyefendiyi hastane tutarda :) bahçede bekliyodu ben doğururken
fotoğrafçımız vardı bendespinal sezeryan oldum ameliyat kısmına fotoğrafçıyı almadılar ama ameliyat sırasında makineyi içeri aldılar valla orda bi eleman artık görevi neydi bilmiyorum usta fotoğrafçılar gibi pozlar çekti. işi oymuş ameliyathanede fotoğraf çekiyomuş. ayrıca hastaneninde kendi özel doğum fotoğrafçısı da vardı valla
ikinciyi doğurcak ve yakın olanlara hem doktoru hem hastaneyi şiddetle tavsiye ederim çamlıça medicana dr. sibel açıkalın

dilek mete kızının saçlarına bayıldım.bıraksan hepten at kuyruğuyla falan çıkacakmış dışarı herhalde:)))maaşallah totişine.Allah bağışlasın.biraz seninkinden bizimkine saç ekelim

valla doğduğunda doktorumun bile ilk cumlesı saçlara bak olmuştu. ama hamileyken ne çekmiştim mide yanmasından hep bebek saçlı ondan derlerdi doğruymuş

ay canım sinir oldum şimdi.of tek başına bebekli bebekli çırpınıyorsun.sanki işte çalışıyorsun.suanlık sanırım ben bile rahatım valla

valla doğduğunda doktorumun bile ilk cumlesı saçlara bak olmuştu. ama hamileyken ne çekmiştim mide yanmasından hep bebek saçlı ondan derlerdi doğruymuş

canım mınnoşun çokk tatlı ya maşallah o saçlara maşallah benimde okadar çok midem yanıyorduki saçlardan diyordu herkes inanmıyordum ama doktorum ultrasonda bıle çok saclı bir bebek geliyor diyordu gerçi artık dökülüyor ( uyku tulumunuzda harika canım annenin ellerine sağlık

Ayyy zaten cok zorlandim yaa bir daha yapmam zaten zilli uyudu hemen ama zaten uzun uyumayinca kalitelide olmuyor neyse bakalim bu gunleride atlatacagiz insallah bi emekleseydi o zamanda bi yuruse derim aaaa keske hep bebek kalsa derim dimi
sagligi yerinde olsunda bunada sukur.

Ay cok guzel olmustur yaa ben fotografci ayarlamistim doguma girsin diye suni sanci olunca dedim ogleden sonra gel anca dogum olur ama acil sezeryana alininca kizcagiz gelememisti doguma cok uzulmustum yaa ama olsun kedişimin fotolari boy boy ama iste o anida cok istemistim kismet degilmis
saglik olsun ama cok guzel kareler cikiyor

merhaba turucu ya sen bu işte çok ilerledin biraz ek gıda tarifi yazarmısın ben 1 hafta oldu başlayalı iyi gidiyor meyve suyu püre ve pirinç unu şimdilik

Nasil guzelsin sen oyle yaa Allah bahtinid a guzel yazsin prenses!
canım benim amin çok sağol senin bebişinede maşallah allah hepimizinkine güzel bahtlar yazsın, kötü insanlarla, uğursuzla karşılaşmasınlar amin

canım arkadaşım sağol nagihancım demi benziyorlar bide bu mayıs bebeklerinde ne varsa maşallah hepsi çok tatlı ve tottiş oluyorlar anam, amin canım allah yaren nurumuda korusun tüm bebişlerin şansı bahtı güzel olsun innnnşallllahhh amin

Arkadaşım sana da gelmiş geçmiş olsun gerçekten. Hiç kolay olmamış.. Evet geçenlerde de sancı sormuştum :) Hahah.... Suni ancı da gerçekten zormuş yaa. Herkes aynı şeyi söylyor ve başarı oranı çok dşün sanıyorum. Sonu neredeyse hep sezeryan yani. Umarım ben de çabuk toparlanırım. Şun hiç açılmam yok ama bakalım cuma günü çıkcak mı değişiklik... Offf bebeği karnımdan çıkarmanın bukadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Hep olumlu dşnmüştüm. Sancım gelecek gidip doğumumu yapacağım diye. Kendini şartlandırmamak lazımmışş...

O kalkanlardan ben de alacağım hastaneye giderken. Daa doğrusu o meme ucu olanlardan. Sanırım senn de onu diyorsun. Birde kalkanlar var ya içinde süt de biriktiriyor. Gerek yok sanırım onlara. Göğüs pedi aldım nasılsa Birde onun içinde biriken bebeğe saklanır mı gerçekten bilemedim.. Ayrıca zaten ne kadar birikir ki ? Birde onu 45 dakikadan fazla takamıyormuşsun sanıyorum. Ayrıca daha ne alınacak yaaa Al al bitmedi :) Daha ne alacağız yani kıyafet,, bez vs. dışında ?

Ay birde o göğüs yaraları var demiiii:=)))) Onun için de tavsiyelerinizi alırım muhakkak Ayrıca hastaneye giderken alacağım o göğüs ucundan. Cuk cuk emsiz inşallah bebeğiiimmmm....

Canım sen de kalkanı şiddetle tavsiye ediyorsun yani. Alırım onu da ozaman. Meme ucunun bir yere değmemesi dinlendiriyor ozaman. Bu pedler de acı veriyor mu? Canım bu arada ilk etapta belki herkes başına üşüşüp yardım etmeye çalışınca sıkıntı basmıştır sana. Sonra da açılmışsındır.. Ay ben neler yaşayacağım acaba Çok merak ediyorum..... Cok cok emecek oğlum. Artık iyice emin oldum. Sizi dinledikçe moral buldum çok teşekkür ederim...

Sağol canım cevabın için.. Ben de hala daha pişmanlık hissediyordum ama bebek inmezse inmiyor demekki. Artık ne diyim ben bu oğlana :) Daha şimdiden sözümüz ge.miyor... Okadar istedim normal doğumu ama nasip böyleymiş. Senin de zor geçmiş doğumun. Gelmiş geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
arkadaşlar uzunca bir aradan sonra merhaba, uzun süredir giremiyordum çünkü amcamı kaybettik ve eve döndüğümden beri de yeniden düzen oturtmaya çalışıyordum.
sizlerle çok önemli bir şey paylaşma istiyorum, bugun sağlık ocağında demir ilacı almaya gittim ve demir ilaçlarının sağlık bakanlığının emri ile kaldırıldığını öğrendim, içerisine boya bulaşmış ve artık vermiyorlarmış, resmen şok oldum..... ayrıca her ay gözlem yapılıyordu bu ay hemşire her ay yapmıyoruz dedi, çok sinirlendim, sanki ben yalan söylüyorum... ismini almayı akıl edemedim şikayet etmek için.....

verdigin bilgi için sagolcnm bende bugün aldım daha kullanmamıştım kullanmayalım o zmaan. bu arada başın sagolsun ..

Son düzenleme:
merhaba turucu ya sen bu işte çok ilerledin biraz ek gıda tarifi yazarmısın ben 1 hafta oldu başlayalı iyi gidiyor meyve suyu püre ve pirinç unu şimdilik

Ben genelde uydurmasyon yapıyorum canım ya..Sizinde eliniz alışınca aynı benim gibi karıştırıp karıştırıp verirsiniz..
Tarifleri kendi damak zevkime göre uyarlıyorum.Yedirmeden önce tadına bakarım hep.
Mesela bir kaç tane tarif yazayım hemen..

Karışık sebze çorbaları :
tarif 1 :

yarım patates
1 havuç
3-4 yaprak ıspanak
1 bardak su
1 çay kaşığı zeytinyağ

Bu tarife ıspanak yerine kabak/yeşil fasülye/brokoli/karnıbahar/kereviz/balkabağı/bezelye gibi çeşitli sebzeler ekleyebilirsin.
Kendi damak zevkine göre 1 halka soğanda ilave edebilirsin.
Yine İstenirse bütün verdiğim tariflere 1 tatlı kaşığı irmik,pirinç veya tel şehriye ilave edilebilir.Baharat olayı size kalmış.Ben genelde gaz olmasın diye azıcık kimyon eklerim.İsteyen nane,fesleğen ile de tatlandırabilir.
---------------------------------------
Tarif 2 :
yarım patates
1 halka soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
yarım kırmızı kapya biber
1 bardak su
1 çay kaşığı zeytinyağ

Pişirme yöntemi aynı....Yine istenirse damak zevkine göre farklı sebzeler ile de pişirebilirsin.Mesela pırasa...
-----------------------------------------------------

Tarif 3 : Yayla çorbası

2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam nane
1 çay kaşığı zeytinyağı.
1 bardak su

Bütün malzemeler güzelçe çırpılır,su ilave edilerek karıştırılarak pişirilir.
Bu çorbaya ilaveten sebzede ekleyince şahane oluyor.Mesela havuç eklemek istiyorsan havuçu ince ince doğrayıp az suda önceden haşla.Havucun haşlandığı suyu dokmeden çorbayı yapacağın su olarak kullan.
Patates ,brokoli ve bezelye de çok yakışıyor...Bazen de sade bu çorbayı yapıp yarım tam buğday ekmeğini doğruyorum içine.
Yine blenderden geçirip öyle yediriyorum...
Tarif 7 : Tarhana çorbası

1 bardak su
1 tatlı kaşığı tarhana
arzuya göre yarım patates /havuç

Aynı şekilde patates/havuç ilave edilecekse önceden haşlanıp suyu dökülmeden tarhana yapımında kullanılır.

Bu şekilde malzemeleri karıştırarak farklı menüler elde edebilirsin...

turuncu valla harikasın canım
hepsi kayraya bir güzel yarasın inşallah

bu kan damlası olayı da yılan hikayesine döndü
ben de bebişim ishal olmaya başladığından beri vermiyorum

Muhallebiler :

İrmikli muhallebibenim oğlan formul mama ile yapınca pek beğenmediği için arada bir süt ile hazırlıyorum)

160 cc süt (istenirse su ile karıştırılabilir)
2,3 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı pekmez
2 adet cicibebe( ev yapımı cicibebe de olabilir)
Arzuya göre armut/elma/muz/üzüm......

Süt ile irmik kıvam alıncaya kadar pişirilir.Ilıyınca pekmez ve cicibebe eklenir.Bebeğin seviyorsa herhangi bir meyvenin püresinide ekleyerek yedirebilirsin.
Formul mama ile yapmak isteyenler irmiği su ile pişirin,ılıyınca 5 ölçek mama ilave edin.
Ben süte karşı olmadığım için süt ile yapıyorum bu tarifi.
-------------------------------------------------------------------------------

Pirinçli muhallebi

160 cc su
2 tatlı kaşığı pirinç unu (marka farketmez)
1 tatlı kaşığı pekmez
5 ölçek devam sütü
2 adet cicibebe
1 çay kaşığı ceviz ezmesi (ben rondodan geçirip öyle saklıyorum kavanozda)
arzuya göre meyve veya önceden haşlanıp blenderden geçirilmiş kuru meyve.Mesela erik,kayısı....

Yine istenirse süt ile hazırlanabilir.
İstenirse yulaf unu ile hazırlanabilir ki çok lezzetli olur.Aynı şekilde isteğe göre süt/mama veya sade su ile hazırlanıp meyve veya kuru meyvelerle tatlandırılabilir

Yeni öğrendiğim tarif ise
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır unu

Bu malzemeleri karıştırıp yine 60 cc suya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde muhallebi hazırlayabilirsin.Önceki tariflerde olduğu gibi meyve,pekmez,ceviz ile tatlandırabilirsin.
Tarçında çok güzel aroma veriyor

Kırık pirinç ve süt ile de çok güzel muhallebi hazırlanabilir.İçine pekmez,üzerinede tarçınn...Ohhh..

Son düzenleme:

Tatlim basiniz sagolsun yaaAllah mekanini cennet peygamber efendimize komsu eylesin geride kalanlarada sabir versin

canım döktürmüşsün. eve gidince not alacağım cepten bakarım inş.tabi yavru kuşum fırsat verirse.çok sağol paylaştığın için.en azından tek düze olmaz ek gıdalarımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…