YAVRUKEDI sen yaznca ben de parmak hesabi yapmaya basladim
Cok az kaldi Omerimi birakip ise gitmeme ve ben simdiden neredeyse her emzirmede agliyorum
Allah biliyor ya bugune kadar onunla kalabilmek icin cok ugrastim
Bana kalsa ucretsiz izin alirdim 1yasina kadar ama isler yogunlasmis
Rabbim yardimcimiz olsun ne diim cok zor cokkkk
MELEGIM Mahirime kiyamam cok gecmis olsun
Her ulkenin kendine has bir yaklasimi oluyor demek ki
TRde antibiyotigi verirler hava verirler serum takarlar sonra yollarlar
Nsallah ciddi birsey degildir sadece uzun suren bir soguk alginligidir
KIZLAR YARIN 2 FARKLI COCUK DOKTORUNA GIDECEGIM
Akliniza takilan sorular varsa yazin sorayim
Benim aklima gelenler:
-ceviz ve diger kuruyemisleri ne kadar verebilirim
-zeytin verebilir miyim? Ne kadar?
-parabensiz demir ilaci var mi?
-cesme suyu ile corba ve muhallebi yapiyorum. Yine de flor hapina gerek var mi?
_gunes gordugumuz her gun en az yarim saat dolastik. Yine de vitamin takviyesi gerekir mi?
-oglumun beslenme sekli bana fazla geliyor. Normal mi?
7:30 anne sutu (yaklasik 150 /180cc)
8:30 kahvalti (1yumurta saris 1yemek kasigi lor/labne avucici kadar ihlamurla islatilmis tam bugday ekmek ici 1ceviz ve 1kayisidan olusan ezme 1er tatl kasigi tahin ve pekmez)(her zaman hepsi birarada degil)
11:00 kucuk denemeyecek buyuklukte 1butun elma/armut/muz.
12:30 en az 200cc sebze corbasi/puresi
14:00 en az 80cc anne sutu (uyku oncesi muhakkak icer)
15:30 en az80cc anne sutu (uyanir uyanmaz muhakkak icer)
17:00 200cc yogurt
18:30 en az 100cc anne sutu
20:30 en az 200cc tam tahil muhallebisi
23:00 en az 80cc anne sutu
Saatler muhakkak degisiyor ama ek gida mktarlari sasmiyor
Anne sutu de gece uyanmasini saymazsak en az 3 dolu 2/3yarim dolulukta emiyor
-balik verebilir miyim? Hangileri ve ne kadar?
-et tavuk kiymadan hangileri ne kadar?
-bacak bogumlari esit degil. Ultrason ve aylik kontrollerde sorun cikmadi.
-devamli tam tahil ekmegi ve muhallebisi tuketmesi kansizlik yapar mi?
-tarhana ve zeytin uretilirken az miktarda da olsa tuz kullaniliyor. Zarari var mi?
-hangi peynir daha faydali? Labne lor beyaz...
-hazir labne ve diger peynirlerde iceriklerinde tuz gorunuyor tadinda yok. Zarari var mi?
KIZLAR AKLINIZA GELEN HERSEYI YAZN FIRSAT KALIRSA ACIBADEMIN BESLENME UZMANINA DA GIDECEGIM
Cnm 100 cc suya 1,5 tatlı kaşığı pirinç unu veya irmik ekleyerek karıştırarak pişiriyorsun
Ben kaynadıktan sonra 2 dk kısık ateşte pişiriyodum
Meyveni tabağında eziyosun üzerine yaptığın muhallebiyi ekliyorsun
Son olarakta 3 ölçek devam sütünü ekleyip afiyetle yediriyorsun
Cnm 2013 mayis annelerinin ek gida seruveninde birkac tarif var
Ben irmik tam bugday misir ve yulaf unu kullaniyorum
Bu haftaya dek pirinc unu da kullanmistim
Googleda taylan kumeli tahillar sekliinde aratirsan guzel bir makale var
Biraz arastirinca pirinc ununun bos kalori oldugunu gordum
Tahillarda 3kisim varmis: tohum kepek ve besidoku
Tohum ve kepe kisminda sahane protein ve yaglar var ama cabuk bozuldugu icin rafine edip sadece besidokuyu aliyorlar ve beyaz un elde ediliyor
Pirinc ununda da bugday ununda da boyle
O nedenle biz tam bugday ve tam pirinc unu kullaniyoruz artik
100cc.ye 1tatli kasigi ile baslayabilirsin
Biz 250cc kadar yiyoruz artik
Oglum irmigi ve diger tahillari cok sevdi
Kuru meyve atiyorum icine
Bazen de pekmez
Canim oncelikle Allah yardimcin olsun
benim bir arkadasim 1300tl.ye kamera sistemi kurdurdu
2oda ve 1holde toplam 3genis acili kamera var ve internetten sifreyi giren herkes izleyebiliyor
Mesela kendi bakamayacak annesini ariyor o izliyor
Her odaya kurdurmadi bakicinin da bir ozeli var sonucta
Bir arkadasimin bakicisi kamerayi kabul etmedi
Gizlice ses kayit cihazi koydu
Kizi 2yasinda ve 8bakici degistirdi bu kayit cihazi isini gordu gormesine bir suru absurd seyler yakaladi ama gizli kayit yapmak suc dikkat etmek lazim
Sen her ogununu ayri kaplara koyarsin bakici sadece hazirlar
Benim annem bakacak ama.bolmeli kaplar cam kavanozlar fln aldim
Buzdolabinin bir rafi sadece Omere ait olacak
O gun yiyewcekleri ogun sirasina gore dizilecek
Bakiciya asla baski yapmayin kizlar
Ev isi de cok gonullu degilse yaptirmayin
Yemiyorsa zorlamamasini soyleyin ki ille bitirmek zorunda hissedip dokmesin
Canim musluk suyu ile pisiriyorum ben
Flor ihtiyacini da gorsun diye
Flor sadece suda baliklarda var ve de haplarda
Hap kullanmak istemedigimden Bursa.nin suyuna guvenip su ile pisiriyorum
Bebeginde kansizlik varsa inek sutu kullanma derim
Kansizlik yoksa yari yariya su ve sut olabilir
Pirinc unu ve irmik birarada hic gormedim
Ayri ayri muhallebileri oluyor
Pirin unu yorumumu yukari yazmistim ben kullanmiyorum artik
Irmik durum bugdayindan yapiliyor ve daha besleyici
Cok az kaldi Omerimi birakip ise gitmeme ve ben simdiden neredeyse her emzirmede agliyorum
Benim aklima gelenler:
_gunes gordugumuz her gun en az yarim saat dolastik. Yine de vitamin takviyesi gerekir mi?
8:30 kahvalti (1yumurta saris 1yemek kasigi lor/labne avucici kadar ihlamurla islatilmis tam bugday ekmek ici 1ceviz ve 1kayisidan olusan ezme 1er tatl kasigi tahin ve pekmez)(her zaman hepsi birarada degil)
-tarhana ve zeytin uretilirken az miktarda da olsa tuz kullaniliyor. Zarari var mi?
-hazir labne ve diger peynirlerde iceriklerinde tuz gorunuyor tadinda yok. Zarari var mi?
KIZLAR AKLINIZA GELEN HERSEYI YAZN FIRSAT KALIRSA ACIBADEMIN BESLENME UZMANINA DA GIDECEGIM
Oncelikle hayirli olsun sahane bir donemde dogum yapacaksin :)Günaydın 2012 nin en guzel mayıs anneleriben 2013 mayıs annesiym şuan oğluşum 18haftalık Allah kısmet ederse ilk çocugum mayısta kucagıma alıcam :) sizlere bi sorum olucaktı malum hamıleleğı yarıladım sayılır,,ihtiyaçlarımızı simdiden yavas yavas almaya baslamam gerektiğini düşünüyorum.. beşiğini fln almaya karar verdim ama Normal mobilya beşikmi alsam yokSa parkyataklardan mı alsam birturlu karar veremedim.. bebeğim 5-6 ay belki 8ay bizimle yatak odasında kalıcam beşiğini oraya kycam daha sonra braz uykusu duzene girince beşiğini odasına götürp kurmayı dusunuyorm.. Sizlerin tecrubelernızden yararlanmak istedim :26: bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz hangisi daha kullanışlı olur.. Kimi parkbeşiklerin gıcırdadıgını buyuyunce cocugun yatamadıgını ses yaptıgını fln duymustum kararsız kaldım.. Bi akıl verir misiniz_? :44::26:
biz 6.ayda olcturduk cnmCevap için teşekkür ederim ben bugün işe gelince okuyabildim teşekkür ederim bugün irmiği deniyecem bakalım sevecekmi...
kaynatııp içerisine muz ezip verecem bakalım ...bebeğimde kansızlık varmı bilmiyorum bunu öğrenmem gerekiyormu? inek sütü 1 yaşına kadar kullanmıyacam ben 1 yaş geçsin öyle...
Oncelikle hayirli olsun sahane bir donemde dogum yapacaksin :)
Hemen konuya girip oglumu uyutma faslina geceyim
Bizim kendi evmiz oldugu ve kisa surede kendi odasina gecirecegimiz icin ahsap mobilya aldik
90*190 buyuyen karyola 4kapili gardirp sifonyer raf seklinde
3kapaklilarin raf genisligi hosuma giotmemisti
Kiyafet koyunca yaninda bosluk kalacak kadar genis ama 2.bir kiyafet koyamayacak kadar dar
O nedenle raf genisligini tek kiyafete goore ayarlatiip 4 kapakli yaptirdim biraz genisledi ama ilave bir rafim daha oldu
Diger sebebimiz gicirti sesiydi
Kullanan birkac arkadasimiz bebek buyudukce gicirdama oldugunu soyleyince vazgectik
Saglam markalarinki zaten 400 500tl idi. Yanina sifonyer dolap derken yine ahsap bir oda takmi fiyatina gelecekti
Baz arkadaslar yannda yatirmak icin park yatak aldi.
Bazilari odasi musait degil diye
Bazilari cok gezdiginden yanimda gotururum dedi
Sartlarina gore karar veriyorsun yani
Tek dogru yok
Senin kendi evin mi ve odan musait mi?
Onlar arkadaş listende ekli olan kişiler canım.Hayatim sendede var bak nline olan uyelrin bazilarinin isimlerinde + isareti vardi ilk once azraece de vardi simdi uylerimizin cogunlugunda var:44:merakimdan sordum yani mesela sende ilkim81+ olarak gorunuyorsun neyse yaa bosver
mybabylove
ay o + ları bende geçen merak ettim
beykozda çıkıyor devamlı:)
yeni yeni bazı isimlere de eklendiiii
çok meraklandım bende şimdi
anammm yengeç birde şüphecimiymiş:)
offf benim eşim yengeççç
çok kusursuz bir burç ama çok zor bir eş
bayanını bilmem de
ben böyle saçma kıskançlıklar görmedim anacımmmm
perdenin kenarı açılırmış ordan balkona biri çıkarmış belim de Asya ya yumurtasını yedirirken açılırmış
üzerime uzun birşey giymem gerekirmiş hiç dikkat etmiyormuşum
öyle dedi sabah kahvaltı daaa
bence de yuhhhh artık dedimm
şaka bir yana çok bulaltıcı
Onun o totoşunu yerim ben maşallah eceye. Canım ben de yazdım ama bana da cevap gelmedi. Merak ettim bak şimdi sürprizini. cevap gelirse sana yazarım.mutluluğumu paylaşan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum sağolun varolun kızlar
meleğim noldu ya öyle apar topar okudum. mahirime çok üzüldüm yavrum biran önce iyileşsin Allahın izniyle dualarım sizinle.
mybabylove arkadaş olduğunda biri ile onun isminin yanında çıkıyor +:)
tabi ki buluşmayı atlamayım altın kızlarım benim bir de böceğim var tabi hepsi birbirinden tatlı onları görünce ah orda olsaydım da mıncıklasaydım minnoşları dedim sonra gittim eceyi hırpalaya hırpalaya sevdim yavrumdan çıkardım acısını:))
ilkimcim ya ben editöre yazdım video nasıl yüklenir diye ama cevap gelmedi. bende yükleyemedim yoksa size bir sürpizim olacaktı. ECE hanım bir koltuk boyunca sıralaya sıralaya gidiyor arada totoş düşer gibi oluyor airbag olarak müdahele ediyorum ama çok mutlu oluyor cadı:))
aferin doğaya bir günde bile ne kadar çok değişiyorlar. diş olayı gerçekten zor yeğenlerimden biliyorum yoksa bizim kızda tık yok dahaKızlar sizlere kızımın gelişim aşamalarndan bahsedeyim:
Doğamın dişi gittikçe belirginleşiyor,
Geçen gün annem bendeydi kızıma el salladı bir kaç defa,kızımda baktım elini sallayıp bay bay yapıyor:)Biz ailecek hem çok sevindik hem de inanamadık:)
Kızım 2 gündür geri geri sürünüyor,bugün bir baktımki bacak ve gövdenin büyük bir kısmı koltuğun dibinde kalmış sadece kafası dışarıda öylece bana bakıyor tabi bende de bir şaşkınlık hakim bir de sevinç.
Bu arada diş krizi gerçekten zor bir durum kızlar.Bizi zor bir süreç bekliyor.Bugün özellikle kızım aşırı huysuzdu,hiçbir şeyden keyif alamıyordu hemen ağlamaya başlıyordu,şimdi de uyuyor biriciğim.
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine inşallah bebeğine bulaşmaz.kızlar bebeişler içinki güzel beğenileriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederiz..inş bir sonraki sefer çok daha büyük bir org. yaparız..
bu arada sanırım ben dün üşüttüm..buyakadan çıkıp arabaya gidene kdr felaket bir soğuk esiyordu..burnum tıklalı sadece agızdan nefes alabılıyorum..serum fizyolojikmi damlatsam hiçte sevmem damlayı..halsizlik deseniz kolumu bile kaldıramıyorum..ben olayım önemli deilde kız inş. hasta fln olmaz..
meleğimcim cnm inş sıradan bir soguk algınlığıdır kötü bişey yoktur inş. cnm ya çok üzüldüm..çok geçmiş olsun cnm..
lillaccım cnm ne güzel düzeltmişsin dolaplarını benmde yarın bir toparlanmam lazım ıkı gundur ne süpürüp ne toz aldım..ev aldı basını gıdıyo...
tatlıcadıcım cnm sende ne göz var kız valla senın yorumu okuyunca ıkı kere baktım fotolara anca gordum lillacı...cnm bendeki resimleri hep ben cektıgım ıcın bi yerim yok fotolarda..
bakıcı konuları konusulmus ben hala bulamadım kızlar..sunun surasında 1 ayım kaldı ve hala kafama göre kımseyi bulamadım..bakıcıya baktıran arkadaslar siz tanıdık vasıtasıylamı buldunuz yoksa sırket aracılığıylamı??
ya ben birsürü şey yazacaktım ama hepsini unuttum..gidim dinleniyim bari..
herkese iyi aksamlar diliyorum..
Allah kolaylık versin canım gerçekten ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Umarım ilk günün sorunsuz geçer ve de hep öyle devam eder.evet kizlar dogum iznimin son mesajini atiyorum yarin itibariyle çocukta yaparim kariyerde cumlesinin ta kendisini yasayacagim sarkida cok guzel ve kolay soylemesi ama hicte kolay olmuyormus
dun bogazim dugumlendi yemegimi yiyemedim oturdum bi guzel agladim hickirarak icim bosaldi rahatladim duan daha iyiyim ama inanilmaz yorgunum sabahtan beri oturmadim desem yeri var resmen ise gitsemde dinlensem dedimevi toplamaliyim butun bunun icin ugrastim ama hala daginik yarin giyeceklerimi hazirlamaliyim uff acayip karisigim ((
Allah hepimizin evde veya iste tum annelerin ve yavrularimizin yardimcisi olsun....
yarin isten yazmaya devam...
bulusma fotolari harika kizlar suprsiniz
melegim cok gecmis olsun rabbim sifa versin. ..
umraniyede calisan ve oturanlar ogle yemegi yiyebikiriz bende umraniyede calisiyorum
Sen her şeyi düşünmüşsün canım ben de kuzu eti mi dana etimi kullanalım diye soracaktım onu da TATLICADI sormuş zaten. Haberlerini bekliyoruz.YAVRUKEDI sen yaznca ben de parmak hesabi yapmaya basladim
Benim aklima gelenler:
Öncelikle inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun canım. Ben park yatak aldım çünkü biz tayinci olduğumuz için oda yapmak istemedim. Kullanımı ve taşınması kolay. Ben memnunum ama büyüyünce nasıl olur onu bilemiyorum. Eğer bulunduğun yerde sürekli kalacaksan takım alabilirsin.Günaydın 2012 nin en guzel mayıs anneleriben 2013 mayıs annesiym şuan oğluşum 18haftalık Allah kısmet ederse ilk çocugum mayısta kucagıma alıcam :) sizlere bi sorum olucaktı malum hamıleleğı yarıladım sayılır,,ihtiyaçlarımızı simdiden yavas yavas almaya baslamam gerektiğini düşünüyorum.. beşiğini fln almaya karar verdim ama Normal mobilya beşikmi alsam yokSa parkyataklardan mı alsam birturlu karar veremedim.. bebeğim 5-6 ay belki 8ay bizimle yatak odasında kalıcam beşiğini oraya kycam daha sonra braz uykusu duzene girince beşiğini odasına götürp kurmayı dusunuyorm.. Sizlerin tecrubelernızden yararlanmak istedim :26: bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz hangisi daha kullanışlı olur.. Kimi parkbeşiklerin gıcırdadıgını buyuyunce cocugun yatamadıgını ses yaptıgını fln duymustum kararsız kaldım.. Bi akıl verir misiniz_? :44::26:
Günaydın mayıs annecikler nasılsınız işe gelmiş ve pazartesi sendromunu atlatamamış biri olarak berbatımEki Görüntüle 567112
bebeğimin son aşıları yapılacak bugün umarım çok ateşlenmez işten izin alıp gitmem gerekecek...:26: emzirmem lazım aşıdan sonra sakinleşsin diye
Öncelikle inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun canım. Ben park yatak aldım çünkü biz tayinci olduğumuz için oda yapmak istemedim. Kullanımı ve taşınması kolay. Ben memnunum ama büyüyünce nasıl olur onu bilemiyorum. Eğer bulunduğun yerde sürekli kalacaksan takım alabilirsin.
.
çok tesekkr ederm cnmm :) bizm evde kira canım ama parkyatak hangi markayı modeli kullanıosn acaba ?? sürekli yatak almak ıstemıyorm rahat kullanıslı olsun pişman olmayayım braz buyuyene kdr kullansn ıstıyorm :26:
Ben Kraft'ın PR001 (76X110) modelini kullanıyorum canım
Hayatim sendede var bak nline olan uyelrin bazilarinin isimlerinde + isareti vardi ilk once azraece de vardi simdi uylerimizin cogunlugunda var:44:merakimdan sordum yani mesela sende ilkim81+ olarak gorunuyorsun neyse yaa bosver
memnunmusun pekı canım.. Ben korkuyorm otrmya baslaynca duserse ust kısımdan dıye.. Alttada yatıomus ama ozamanda eğilip cocugu almak fln zor olmazmı bide bunalmaz mı acaba cocuk? kaç yasına kdr yatabılır o modelde dun benm baktıgım modelde bunn aynısıydı kırmızı gri renklisi
evet kizlar dogum iznimin son mesajini atiyorum yarin itibariyle çocukta yaparim kariyerde cumlesinin ta kendisini yasayacagim sarkida cok guzel ve kolay soylemesi ama hicte kolay olmuyormus
dun bogazim dugumlendi yemegimi yiyemedim oturdum bi guzel agladim hickirarak icim bosaldi rahatladim duan daha iyiyim ama inanilmaz yorgunum sabahtan beri oturmadim desem yeri var resmen ise gitsemde dinlensem dedimevi toplamaliyim butun bunun icin ugrastim ama hala daginik yarin giyeceklerimi hazirlamaliyim uff acayip karisigim ((
Allah hepimizin evde veya iste tum annelerin ve yavrularimizin yardimcisi olsun....
yarin isten yazmaya devam...
bulusma fotolari harika kizlar suprsiniz
melegim cok gecmis olsun rabbim sifa versin. ..
umraniyede calisan ve oturanlar ogle yemegi yiyebikiriz bende umraniyede calisiyorum
Benim aklima gelenler:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?