2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah Ömer'e
Bana fazla geldi açıkçası..200 cc çorba/püre ve 200 cc muhallebi fazla değil mi?
Ya da ben çok daha az verdiğim için bana fazla geldi.. Ben bi süredir muhallebi vermiyorum
Yerine cc olarak ölçmedim ama 4çorba kaşığı kadar sebze çorbası/Püresi veriyorum
Öğlen yediği çorba miktarı yine aynı şekilde...
Yoğurtta 4 çorba kaşığı veriyorum.. İçine küçük bi yerli muz ya da kuru meyveler ekliyorum
Ben çok mu az veriyorum:44:

Ayrıca doktor için sorulacak bütün soruları listelemişsin
Ben en çok peynirleri merak ediyorum hangisini vermeliyiz?
Bir de dana kıyma mı kuzu kıyma mı kullanmalıyız?
Tavukta göğüs eti mi kullanılmalı?baget-but kısmından kullanabilirmiyiz?
Bi kaç site bebekler için pancar ve yer elması verilebileceği yazıyordu..verebilirmiyiz?
Bendenn bu kadar

Birde emzirirken cc miktarını nasıl anlıyorsun canım ya?
Ben her emzirmeden sonra acaba ne kadar emdi yeterli geliyormu diye düşünüp duruyorum
Ömer'in emme dk sine göre mi hesaplıyosun:44:

tatlicadim emme dakikasina yutkunmasina ve gogsumun doluluguna/sizlamasina gore hesapliyorum
Cok farazi yani
Bir de ornekleme yapiyorum
Mesela bazen gece 1defa kalktigi sabahlar emzirmek yerine sagiyorum 150 160fln cikiyor
Gece hic emmedigi zaman 200 civarinda cikyor
Sizladiginda cok hizli bir akis oluyor yine cok geliyor
Sonmus balon gibiyse tekinden ancak 50cc
Senin sorularini da hemen ekliyorum cnm

bir de fazla demissin ya, bana da cidden fazla geliyor
200cclik bir kavanozum var
Genelde sebze corbasi/puresi yogurt ve muhallebiyi o kadar tuketiyor
Kahvalti ve meyve de var tabi
Anne sutu aldigi surece sorun yok demisti doktorumuz
Ama beslenme duzen aliskanliga donecek diye bu kadar dikkat ederken miktarina da dikkat etmek lazim bence
Az az verip atistirmalga ya da cok cok yedirip asiiri istahliliga alisti mi bir daha ugras dur
Tarik Bugra gune nasil basladi?
Omer hemen bir tutam sacimi kopardi ve cenemi emdi :)

yavrukedim sinemis.ten ilk defa bu kadar uzun sure ayri kalacaksin
Muhtemelen lavaboya kacip birkac kez aglayacaksin
Saat basi anneni arayip yedi m uyudu mu icti mi diye soracaksin
Rabbim bize bunu nasip etti alisacagiz
Ama inan oglum olunca anladim k anne olmanin dogasina aykiri onu buyuturken yalniz birakmak!
Allah yardimcmiz olsun cnm
baskalarina emanet etmek zorunda oldugumuz yavrularimiza Rabbim goz kulak olsun

teşekküederim cnm deneyeceğim bakalım sevecekmi...

tatlicadim emme dakikasina yutkunmasina ve gogsumun doluluguna/sizlamasina gore hesapliyorum
Cok farazi yani
Bir de ornekleme yapiyorum
Mesela bazen gece 1defa kalktigi sabahlar emzirmek yerine sagiyorum 150 160fln cikiyor
Gece hic emmedigi zaman 200 civarinda cikyor
Sizladiginda cok hizli bir akis oluyor yine cok geliyor
Sonmus balon gibiyse tekinden ancak 50cc
Senin sorularini da hemen ekliyorum cnm

bir de fazla demissin ya, bana da cidden fazla geliyor
200cclik bir kavanozum var
Genelde sebze corbasi/puresi yogurt ve muhallebiyi o kadar tuketiyor
Kahvalti ve meyve de var tabi
Anne sutu aldigi surece sorun yok demisti doktorumuz
Ama beslenme duzen aliskanliga donecek diye bu kadar dikkat ederken miktarina da dikkat etmek lazim bence
Az az verip atistirmalga ya da cok cok yedirip asiiri istahliliga alisti mi bir daha ugras dur
Tarik Bugra gune nasil basladi?
Omer hemen bir tutam sacimi kopardi ve cenemi emdi :)

yavrukedim sinemis.ten ilk defa bu kadar uzun sure ayri kalacaksin
Muhtemelen lavaboya kacip birkac kez aglayacaksin
Saat basi anneni arayip yedi m uyudu mu icti mi diye soracaksin
Rabbim bize bunu nasip etti alisacagiz
Ama inan oglum olunca anladim k anne olmanin dogasina aykiri onu buyuturken yalniz birakmak!
Allah yardimcmiz olsun cnm
baskalarina emanet etmek zorunda oldugumuz yavrularimiza Rabbim goz kulak olsun

Günaydın 2012 nin en guzel mayıs anneleri ben 2013 mayıs annesiym şuan oğluşum 18haftalık Allah kısmet ederse ilk çocugum mayısta kucagıma alıcam :) sizlere bi sorum olucaktı malum hamıleleğı yarıladım sayılır,,ihtiyaçlarımızı simdiden yavas yavas almaya baslamam gerektiğini düşünüyorum.. beşiğini fln almaya karar verdim ama Normal mobilya beşikmi alsam yokSa parkyataklardan mı alsam birturlu karar veremedim.. bebeğim 5-6 ay belki 8ay bizimle yatak odasında kalıcam beşiğini oraya kycam daha sonra braz uykusu duzene girince beşiğini odasına götürp kurmayı dusunuyorm.. Sizlerin tecrubelernızden yararlanmak istedim :26: bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz hangisi daha kullanışlı olur.. Kimi parkbeşiklerin gıcırdadıgını buyuyunce cocugun yatamadıgını ses yaptıgını fln duymustum kararsız kaldım.. Bi akıl verir misiniz_? :44::26:

Cevap için teşekkür ederim ben bugün işe gelince okuyabildim teşekkür ederim bugün irmiği deniyecem bakalım sevecekmi...

kaynatııp içerisine muz ezip verecem bakalım ...bebeğimde kansızlık varmı bilmiyorum bunu öğrenmem gerekiyormu? inek sütü 1 yaşına kadar kullanmıyacam ben 1 yaş geçsin öyle...

Günaydın mayıs annecikler nasılsınız işe gelmiş ve pazartesi sendromunu atlatamamış biri olarak berbatımEki Görüntüle 567112

bebeğimin son aşıları yapılacak bugün umarım çok ateşlenmez işten izin alıp gitmem gerekecek...:26: emzirmem lazım aşıdan sonra sakinleşsin diye

Zeynepcim cok dusuncelisin senin gibi bir arkadasa sahip oldugumuz icin cooook sansliyiz.Belki gec kaldim ama benimde bir sorum var,bazi okudugum kitaplarda bir yasina kadar verilmemesi geeken seylerin arasinda portakal mandalina suyuda vardi,ben anne olarak tam bir c vitamin deposu oldugundan vermek istiyorum ama korkuyorum da,gecende ben yeken atilivedi dilini deyirmek istedim cunku cok atildi anne yuregi canicekmistir diye bi baktim istahsiz kizim sap sap emdi sorabilirmisin bu bir yastan once veilemiyormu,burada veen anneleri okudum ama yinede arada kaldim.Simdiden cok tsk ederim
Bu arada beslenme duzenin normal olarak bana cokkkkkkkk fazla geldi,biliyosun istah sorunumuzu :-(, ama afiyet seker bal olsun yarasin omer pasaya

Oncelikle hayirli olsun sahane bir donemde dogum yapacaksin :)
Hemen konuya girip oglumu uyutma faslina geceyim

Bizim kendi evmiz oldugu ve kisa surede kendi odasina gecirecegimiz icin ahsap mobilya aldik
90*190 buyuyen karyola 4kapili gardirp sifonyer raf seklinde
3kapaklilarin raf genisligi hosuma giotmemisti
Kiyafet koyunca yaninda bosluk kalacak kadar genis ama 2.bir kiyafet koyamayacak kadar dar
O nedenle raf genisligini tek kiyafete goore ayarlatiip 4 kapakli yaptirdim biraz genisledi ama ilave bir rafim daha oldu

Diger sebebimiz gicirti sesiydi
Kullanan birkac arkadasimiz bebek buyudukce gicirdama oldugunu soyleyince vazgectik
Saglam markalarinki zaten 400 500tl idi. Yanina sifonyer dolap derken yine ahsap bir oda takmi fiyatina gelecekti

Baz arkadaslar yannda yatirmak icin park yatak aldi.
Bazilari odasi musait degil diye
Bazilari cok gezdiginden yanimda gotururum dedi

Sartlarina gore karar veriyorsun yani
Tek dogru yok

Senin kendi evin mi ve odan musait mi?

biz 6.ayda olcturduk cnm
Ona gore beslenme programi basladik

Kızlarıma sebze corbası yapıyorum mercımek,kabak,havuc,bulgur karısımı pure seklınde cok sukur yıyorlarda kakaları sankı kabızmıs gıbı haslanmıs patates gıbı yapıyorlar bıde ıhh ıhh ses cıkarıyorlar acaba neden anlamadım gunde 2 kez kaka yapıyorlar sebze corbası verdım verelı

İlgilendiğin için teşekkür ederim cnım iyi dileklerin içinde sağol :)) evimiz kira ama odam geniş, :44: kendi odasına bi gardrop bde şifonyer almayı dusunuyoruz beşiği başta bizim odamızda durucak sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum..

alıcagım moblya beşik bu modele benzer bısey olucak yada parkbeşik buna benzer bişey olucak.. Biraz büyüyene kdr rahat yatabilceği bişey olsn istiyorum. ilerde büyük yatagını mecburen alıcaz nasılsa . hııcbıseyde bılmıyorum lutfn yardmcı oln :S

yoksa kcuk bı besık mı alsam sıgana kdr yatar snra buyuk bı yatak alrm ama yataktan duserse die korkuyorm napıcm hııııcc blmıyormm

Son düzenleme:
Hayatim sendede var bak nline olan uyelrin bazilarinin isimlerinde + isareti vardi ilk once azraece de vardi simdi uylerimizin cogunlugunda var:44:merakimdan sordum yani mesela sende ilkim81+ olarak gorunuyorsun neyse yaa bosver
Onlar arkadaş listende ekli olan kişiler canım.

Demek bu yengeçler hep aynı benim eşim de öyle. Erkek arkadaşlarımdan kıskanmaz. Saçma sapan şeyleri kıskanır. Arabada her emzirmemde' bak canım ışıklarda durucam göğsün açık değil de mi? sanki ben bir yerlerimi gösterme meraklısıyım. Yok canım açık değil diyorum. Ben yine de söyleyeyim de diyo sinir oluyorum. Kıyafetime karışmaz ama belimin açılmasından hoşlanmaz. Hoş ben de hoşlanmıyorum ama bazen eğilirken açılıyor. Yine eşim tarafından dikkatsiz olarak damgalanıyorum.
Onun o totoşunu yerim ben maşallah eceye. Canım ben de yazdım ama bana da cevap gelmedi. Merak ettim bak şimdi sürprizini. cevap gelirse sana yazarım.
aferin doğaya bir günde bile ne kadar çok değişiyorlar. diş olayı gerçekten zor yeğenlerimden biliyorum yoksa bizim kızda tık yok daha
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine inşallah bebeğine bulaşmaz.
Allah kolaylık versin canım gerçekten ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Umarım ilk günün sorunsuz geçer ve de hep öyle devam eder.
Sen her şeyi düşünmüşsün canım ben de kuzu eti mi dana etimi kullanalım diye soracaktım onu da TATLICADI sormuş zaten. Haberlerini bekliyoruz.
Öncelikle inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun canım. Ben park yatak aldım çünkü biz tayinci olduğumuz için oda yapmak istemedim. Kullanımı ve taşınması kolay. Ben memnunum ama büyüyünce nasıl olur onu bilemiyorum. Eğer bulunduğun yerde sürekli kalacaksan takım alabilirsin.

Günaydın canım biz kızımla iyiyiz şimdi uyuyor minnak.(malum 6 da kalktığı için) Umarım ateşi çıkmaz ve sorunsuz atlatırsınız canım.

çok tesekkr ederm cnmm :) bizm evde kira canım ama parkyatak hangi markayı modeli kullanıosn acaba ?? sürekli yatak almak ıstemıyorm rahat kullanıslı olsun pişman olmayayım braz buyuyene kdr kullansn ıstıyorm :26:

Ben Kraft'ın PR001 (76X110) modelini kullanıyorum canım

Ben Kraft'ın PR001 (76X110) modelini kullanıyorum canım

memnunmusun pekı canım.. Ben korkuyorm otrmya baslaynca duserse ust kısımdan dıye.. Alttada yatıomus ama ozamanda eğilip cocugu almak fln zor olmazmı bide bunalmaz mı acaba cocuk? kaç yasına kdr yatabılır o modelde dun benm baktıgım modelde bunn aynısıydı kırmızı gri renklisi

Hayatim sendede var bak nline olan uyelrin bazilarinin isimlerinde + isareti vardi ilk once azraece de vardi simdi uylerimizin cogunlugunda var:44:merakimdan sordum yani mesela sende ilkim81+ olarak gorunuyorsun neyse yaa bosver

cnm belki cvplayan olmuştur ama söyliim + işaretini sen görüyorsun sende ekli olan arkaşlarının isminin yanında + çıkıyor....

Son düzenleme:

Ben memnunum canım benimki de kırmızı grili olandan.Benim ki 2 aşamalı 3 aşamalı olanlar da var belki onlar daha kullanışlı olabilir. Evet onu ben de duydum eğilmek zor oluyo diye. Ama bunalacağını sanmam yanları fileli çünkü. 2 yaşına kadar rahat kullnılıyo canım.

üzülme cnm aynısını burda çok anne yaşıyor:26:

ilk gün bende öyleydim nasıl üzülmüştüm ama düşündüğün kadar kötü geçmiyor alışıyorsun:26:

Tatlım bir de sorar mısın bıldırcın yumurtası verebilir miyiz?Ayrıca hergün verdiğimiz yumurta sarısının bir sakıncası olur mu?
Bu arada iyi ki varsın:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…