2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bu gün br uyumuşuz oğluşlaa saat 11 de çalan telefonun sesine uyandıkk:)
ZADA geçmiş olsun tatlımm
YAVRUKEDİ inş ilk gününde aman çabuk geçer..Allah yardımcın olsun

sağol canımm..benim artık göğüslerim taş gibi olmuyo..ama gün içinde genelde her emmesinde sızlıyo ve hızlı bi şekilde süt geliyo
Tarık Buğra çok kısa süre emiyo artık doyuyo mu yoksa emmek mi istemiyo bilmiyorum
emdikten sonra sıktığımda süt fışkırıyo bende keşke bi bebek olsada emzirsem diyorum:)

ben bizimkinin gün içinde yediklerini emmediği günlerde azalttım..belki ek gıda fazla geliyodur emmiyodur diye düşündüm
azaltmadan öncede haftada bi kaç kez 100 cc muhallebi (artık vermiyorum)
100 cc çorba yada püre veriyodum
sonrasında da tartıda çift rakamı görünce tedirgin oldum..biraz boyuda uzun bizimkilerin belkide ondan ağır çıkıyolardır:)
daha şimdiden göbüşünün altında,midesinin altında ve göğüs altında oturduğu zaman kızaran çizgiler belirmiş
çağımızın hastalığı obezite malum..korktum açıkçası
kilolu olmasını ve hareketlerinin kısıtlı olmasını istemiyorum:18:

Tarık Buğra güne kafasını karyolasının korkuluklarına vurarak başladıçıkan ses hoşuna gittiği için ard arda kafasını vurmaya devam etti
hemen sardım sarmaladım öpüştükk
Ömerin saçını yolup çenene saldırışını hayal ettimm çok tatlılar yaa
sanki bu bıdıklar sabahları özlüyolar bizleri
sizlerinkide öylemi kızlar..Tarık Buğra sarılır gibi ellerini boynuma doluyo..yanaklarıma,çeneme saldırıyo emmeye çalışıyo gün içinde sabah yaptığı gibi yapmıyo

geçmiş olsun canım..inş Çağancık ateşsiz ve huysuzlanmadan bi kaç günü atlatır

bende bi kaç gün önce mandalina suyu verdim30 cc içti ve devamı için çok ağladı..bu gün biraz daha vericem

canım ilerleyen sayfalarda zeynep yazmış ama alıntı yapmış bulundum artıkk:)
su,armut,üzüm,kayısı bunlar iyi gelir bebişlerine..mercimek için erken değil mi tatlım?
istersen artık brokolide ekle bi kaç çiçek sebze pürelerine
ve onlar kakalarını yapma esnasında ıhh ıhh yapıyolar ya bacaklarını yukarı doğru kaldır hemen yaparlar

sana dişerin için Zeynoma dudağı için geçmiş olsun
Tarık Buğra da önce herşeyi kafasına vuruyo ses çıkınca hoşuna gidiyo kafasına geçirip duruyo
bi alemler bunlar ya:)

geçmiş olsun canım..dişin öksürük yaptığını bende yeni duydum
bi çıksalarda kurtulsakk

ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179

çok tatlılarrrr
ayaklarının üst kısmından ıssırasım geldii

Beste ye
bi anda herşeyi yapıyolar kuzular..şaşırtıyolar bizleri
dediğin gibi bizde en ufak bi hareketlerinde mutluluktan uçuyoruz

ağlamak istiyorummmmmmmmm
bazen annelik bana göre degil mi acaba diye düşünüyorum Allah tüm annelere yardım etsin zor cok zor
benim oğlan birhuysuz ki hadi onuda geçtim bir iştahsız üzülüorum ne yapacagımı bilmiyorum sabahtan beri ağzına biş girmior emmiyor yemiyor sinirlerim cok bozuk neyse ki eşimden gelne msj beni biraz kendime getirdi
şöyle bişi okudum belki işe yarar zamanı gelince diye paylaşayım dedim Eki Görüntüle 567290

benimkide öyle hayatim evden iceri adim atar atmaz perdeleri kontrol eder ama benimki kova burcu
burcu gibi aslinda odun burcu olsaymis kesin benimki o burc olurmus
Gercekten bazen bunaltiyolar

odun burcuna çok güldüm canım ya

ahahaha
bak eşim diyorki hangi göğsünü verceksin trafikte:)
sol diyorsam sol şeritten gidiyor ki yana kamyon minibüs gelirse görmesinler diye:)

bir de bizim araba tek kapılı
arka koltuğa inip binerken baya kıvrılmam gerekiyor:)
belimi tutarak iniyorum
ama her defasında belin diye uyarıyorrrr
5 yıldır birlikteyiz
belki 5 milyon kere söylemiştir

canım benm kız da öksürüyor bu ara
burnu falan akmıyor ama öksürüyor
babasına hep öksürüyordu zaten bayadır dikkat çekmek için
ama bu ara normal öksürmeye başladı
bende götüreyim diyordum
diş te mantıklı geldi
keyfi yerinde ateşi yok burnu akmıyor ama öksürüyor
işin komiği bizim damaklarda da birşey yok
dişe bence Asya için rahat 4-5 hafta var yani

ben büyükkızıma önce mobilya beşik almıştım ama 10 aylık oldugunda ayaga kalkıp sarktıgını görünce gittim bide park yatak aldım..
3 yaşına kadar kullandık evet bisüre sonra gıcırdamaya başlıyo..3 yaşından sonra genç odası takımı aldım:)3 yatak degiştirmiş olduk
bence park yatak al yada alacaksan büyüyen mobilya beşiklerden al...
ilk defa duyuyorum diş öksürük yaparmı?inş ondandır ama zor ihtimal gibi geldi bana..
bogazı kızarmış olabilir benim kızmda şuan öksürüyo bogazı kızarmış dedi doktor..öksürük şurubu kullanıyoruz..
gözün aaydın cnm benim kız daha dönemedi öyle..çünkü yüz üstü hiççç durmuyo hiç sevmiyo..

gece çok kalkması diştendir diye düşünüyorum 2 hafta kadar çektik biz sonra dişimiz çıktı..hala da devam ediyo gece kalkmalarımız..
2 gün önce gece o kadar kalktıki şok oldum sabah bi baktım diger dişşimizde patlamış

sabahları yarım yumurta sarısı
haftada 1-2 gün vermiyorum
ve peynirimiz var
bazen pekmez bazen ceviz bazen ekmek ilave ediyorum
ama genelde yumurta ve peyniri zor bitiriyor benim kızım:)ilavesiz oluyor çoğu zaman

öğlen uykusunda uyanınca yani 13:00 gibi
2 dilim elma
küçük yarım armut
3/4 muz
meyveleride hergün sabit bazen 2 dilim mandalina girer bazen başka birşey
ve ben ferrumu meyvesiyle veriyorum

sonra çorba ama hergün değil
16:00 gibi
3 -4 yemek kaşığı çorba zorla yer hala sevemedi:)

akşam yemeğimizi saat 18:30 gibi yiyoruz
o sırada yoğurdunu yer bizimle yemekte
babası yediriyor çünkü:)
cc bilmiyorum ama ülker küçük mama kavanozuna mayalıyorum yoğurdunu

sanırım benim ek gıdalarda baya az:)
bunun dışında sürekli memedeyiz hala
20-40 dk arası emiyor emmeye başladığı zaman
hiç ölçmedim ama 150 cc emiyordur herhalde dimi kızlar

birde gazete de okudum
prof. dr canan karatay açıklamış
pekmez vermeyin çocuklara
hiçbir besleyiciliği kalmıyormuş uzun kaynatıldığı için
gereksiz şekermiş yani yazıyordu
ben hergün vermiyorum ama verenler için yazdım:)

canm dönem dönem iştahsız olabiliyo bebekler umarım huy geçicidir çünkü iştahsız çocuk çokkkk zor.kendinide suçlama bence...
gerçekten viks öksürügü geçiriyomu acaba akşam hemen denemek istiyorum

okuyunca gülümsedim çünkü ek gıda miktarları bizimkiyle aynı cnm
bende az verdigimi düşünüyorum ama yemiyo ki çokta ısrar edersemkusuyo hepsini..
çorbayı hergün yapmaya çalışıyorum ama meyvemiz her gün olmuyo bizim de..
hele ki gezmeye falan gittiysek bazı ögünleri bile kaçıyo..
dolu dolu emdigi için ve sütüm oldugu için pek dert etmiyorum..
kilomuzda çok şükür iyi...
canan karatay ında çok tuhaf açıklamaları var şaşıyorum bu kadına ben..
geçen gün tv de alay konusu olmuştu..
benim doktorum pekmezi çok faydalı buluyo ve bende veriyorum..

memekolik Asyammm
bizimde ek gıdalar aynı canım sadece senin kahvaltına ek olarak 2 tatlı kaşığı toz bebe bisküvisi ve 1/2 çay kaşığı tereyağımız var
bizim çorbamız yoğurdumuz standart 4 yemek kaşığı
gün içinde ben pekmez veriyorum 1 tatlı kaşığı canan karataya şaşırdım şimdii:)
ek olarak 1 tatlı kaşığıda bazen daha az ceviz veriyorum
ben meyveleri çok karıştırmadan kaka durumuna göre veriyorum
zor yapıyosa günkurusu kayısı,üzüm,armut..rahat yapıyosa elma,muz

Kuzum bizi santafere geçirdi doktorr..ferrum dişlerde leke mi ne yapıyomuşş :18::18:

ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179
bayıldım ki

kızlar bende yazayım dedim beslenememe programımızı:))

bütün gece beni sömürdüğü(emdiği) için hayatta 9 da bişey yemez. en son 6 gibi emziriyorum. 10-11 arası 1 yumurta sarısı(komşumuzun tavukları var her gün taze yumurta oluyor) ıhlamurla ve zeytinyağınla ıslatıyorum yoksa heryer yumurta sarısı oluyor, 2-3 tatlı kaşığı keçi labne peynir (buna bayılıyor) 3 eti cicicbebe ıhlamurla ıslatılmış. oyunlarla zorlana yediriyorum.

arada emiyor.

saat 2 de sebze çorbası yada meyve (meyveleri götürüyor sebze ıh ıhhh)

saat 5 gibi keçi yoğurdu (canı isteyince yer istemezse yarıda bırakır)

arada meme

saat 9 da hipp organik vitaminli pirinç unu var onla yarım ceviz içini kendi sütümle hazırlayıp veriyorum genelde seviyor.

hiç cc hesabı yapmıyorum çünkü bir günü bir günününe tutmuyor. bende çok ısrarcı olmuyorum kahvaltı dışında.

Alışana kadar yavaş yavaş kuzum napalımm

Bende tavsiye üzerine kaynayan suya 1 kaşık viks attım odasında buhar yaptım ama işe yaramadı
Bu akşam da bunu deniycem,umarım işe yarar sağol canım paylaşım için.
Benim kızımda geçen diş çıkartırken emmedi ve hiçbirsey yemedi...Bu ayki kontrolde kilo da almamış zaten.
Geçici bir dönem diye düşünüyorum,,umarım öyledir...

Ayyyy yine bir pazartesi sendromuneyseki babayla kizi sokaga postaldim gidin azcik vatan bilgisayar gezin dedim elektronik manyagi kocambu arada kim hasta kacirdim ama babyceren cim viks 2 yasina kadar kullanilmiyor cocuklarda diye okumustuk bi ara bi arkadasin bebegi de oksurunce bi bakalim demistik ama ayaktan alindigini bende duymustum bi program vardiya mythbusters orada da ayaga surulen her ne ise insan da o tad kalirmis diye arastirma yapilmisti ama viks icin olup olmadigini bilemedim yaaa oyle cok oksuruk varsa annesi dr a goturseydin buhar verirler acilir ust solunum yollari

Azraece canim o prenses kizina kocaman maasallahCabuk yuruyecek bu minnoşlar isimiz var valla nasil yetiseceksek artik

Son düzenleme:

sanırım iştahsızlıgı ondan benimkide diş çıkarıyor bitane cıktı biride yolda yavrum belki canı acıyor inşallahhh geçerr

bugün güzel bir haber aldım
kızım artık biberonu almaya başlamış
chicconun memeye benzeyen geniş ağızlı biberonunu çekmiş
kuzum yaa alışıyor artık
beni de hiç aramıyor hanımefendi
daha anlamadı mı ne, ya da tanıdığı için anneannesiyle geçinip gidiyorlar

yavrukedicim Allah yardımcın olsun
başta ayrılırken bebişini nerdeyse bir daha hiç görmeyecekmişsin gibi hissediyorsun, zor geliyor
çok şükür bebeğimize bakanlar güvendiğimiz insanlar
benim kızım hiç yabancılık çekmiyor
ben de öyle annezeynepin yazdığı kadar zorlanmadım
inşallah seninki de kolay geçer
buluşma fikri iyiymiş,
biz biraz uzağız işyeri olarak ama ayarlanırsa güzel olur
kolay gelsin canım..
dişe bak yaa
herşeyin başı resmen
inşallah bu süreci kolay ve çabuk atlatır bebişin canım..
dişten olabilir canım başka bir rahatsızlığı yok değilmi
benim kızım çok sık ağlıyorsa ve bir sorunu yoksa 5 dk falan bekliyorum
kendini sakinleştirmeyi öğrensin ve sürekli alayarak beni çağırmasın istiyorum
yani altı kuru karnı tok uyku vakti ise umursamıyorum, bir süre sonra uyuyabiliyor
uyumazsa başka yöntemlere başvurabiliyorum

bize en yakın beslenme programı :))
Beyza da

7.00 de emiyor

9.00 da ıhlamurlu 3 bebe bisküvisi, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı ceviz ve 2 tatlı kaşığı labne yiyor

11.00-11.30 gibi 120 ml anne sütü (genelde biberonu bilmediği için bitiremiyor, ya da zorla)

14.00 gibi emziriyorum

15.30 gibi bir daha emziriyorum

17.00 irmikli muhallebi ya da meyve püresi en fazla 100 ml

sonra emziriyorum ve başka ek gıda olarak 3 tatlı kaşığı yoğurt yiyip uyuyor, bazen sade, bazen meyveli
sebzenin tadına bakıp tükürüyor
bundan dolayı 2 çay bardağını bile zor dolduruyordur heralde..

Selam kizlar kimin bebegi hastaneye yatmisti unuttum yaaa merak ettim durumu nasil diye
Planner senino guzel zeynonun minik ayaklarini yerim ben cok guzel yaaaa bi senin kizin corabina birde doga kizimizin corabina bayildim zaten bende kizima yeni cicik ler aldim yikayim bugun yarin resim koyariz bizde

Son düzenleme:
öyle valla insan deli gibi seviniyo. Tarık Buğraya koptum bu arada demek kafasını vuruyo. Derdi çok herhalde yavrucağın kafasını nereye vuracağını şaşırıyordur.
Teşekkürler canım, bizimki de hiç sevmiyo yüzüstü yatmayı o yüzden dönmesine sevindim.

Bizim listemize benziyo canım farkı; biz de her gün çorba var, bir de meyveleri ben tek tek veriyorum(her gün farklı meyve) karıştırmayı hiç denemedim.

canım biz henüz tahlil yaptırmadığımız için hayır kullanmıyoruz inş demir eksikliği çıkmaz çünkü kullanmak istemiyorum mevcut demir ilaçlarını tabi çok fazla demir eksiği varsa napıcaz henüz bilmiyorumm bu demir ilaçlarıın dişlerin rengini kararttığını okumuştum ama sanırım doğru

sana dişerin için Zeynoma dudağı için geçmiş olsun
Tarık Buğra da önce herşeyi kafasına vuruyo ses çıkınca hoşuna gidiyo kafasına geçirip duruyo
bi alemler bunlar ya:)

sagol canım ya evet herşeyi kafalarına gözlerine vuruyorlar napıcaz böyle bılemedim acıyınca anlıyor ama çok geççç

sagol teyzesii, mınnoşumun ayakları küçük anası gibi:) ama ayaklarının üstü tombiş tombiş ya öp öpp doyamıyorum okişide bekliyoruz şekerim albüme koyarsan haber canım bildirim falan gelmiyormu albüm fotolarında kızlar ya nerden bilcez albüme foto eklendiğini burda yazın bari yahuuu

Gelmiyor hayatim yaaaama resim koyanlar haber versin bizde sebeplenelim o guzelliklerden valla elalemden saklicaz diye kendimizde mahrum kaliyoruz guzelliklerden yaaaa
turuncuuuuuu sekerim kayra yi da bekliyoruz ozledik valla cakir gozlu oglusunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…