bu gün br uyumuşuz oğluşlaa saat 11 de çalan telefonun sesine uyandıkk:)
ZADA geçmiş olsun tatlımm
YAVRUKEDİ inş ilk gününde aman çabuk geçer..Allah yardımcın olsun
sağol canımm..benim artık göğüslerim taş gibi olmuyo..ama gün içinde genelde her emmesinde sızlıyo ve hızlı bi şekilde süt geliyo
Tarık Buğra çok kısa süre emiyo artık doyuyo mu yoksa emmek mi istemiyo bilmiyorum
emdikten sonra sıktığımda süt fışkırıyo bende keşke bi bebek olsada emzirsem diyorum:)
ben bizimkinin gün içinde yediklerini emmediği günlerde azalttım..belki ek gıda fazla geliyodur emmiyodur diye düşündüm
azaltmadan öncede haftada bi kaç kez 100 cc muhallebi (artık vermiyorum)
100 cc çorba yada püre veriyodum
sonrasında da tartıda çift rakamı görünce tedirgin oldum..biraz boyuda uzun bizimkilerin belkide ondan ağır çıkıyolardır:)
daha şimdiden göbüşünün altında,midesinin altında ve göğüs altında oturduğu zaman kızaran çizgiler belirmiş
çağımızın hastalığı obezite malum..korktum açıkçası
kilolu olmasını ve hareketlerinin kısıtlı olmasını istemiyorum:18:
Tarık Buğra güne kafasını karyolasının korkuluklarına vurarak başladı çıkan ses hoşuna gittiği için ard arda kafasını vurmaya devam etti
hemen sardım sarmaladım öpüştükk
Ömerin saçını yolup çenene saldırışını hayal ettimm çok tatlılar yaa
sanki bu bıdıklar sabahları özlüyolar bizleri
sizlerinkide öylemi kızlar..Tarık Buğra sarılır gibi ellerini boynuma doluyo..yanaklarıma,çeneme saldırıyo emmeye çalışıyo gün içinde sabah yaptığı gibi yapmıyo
geçmiş olsun canım..inş Çağancık ateşsiz ve huysuzlanmadan bi kaç günü atlatır
bende bi kaç gün önce mandalina suyu verdim 30 cc içti ve devamı için çok ağladı..bu gün biraz daha vericem
canım ilerleyen sayfalarda zeynep yazmış ama alıntı yapmış bulundum artıkk:)
su,armut,üzüm,kayısı bunlar iyi gelir bebişlerine..mercimek için erken değil mi tatlım?
istersen artık brokolide ekle bi kaç çiçek sebze pürelerine
ve onlar kakalarını yapma esnasında ıhh ıhh yapıyolar ya bacaklarını yukarı doğru kaldır hemen yaparlar
sana dişerin için Zeynoma dudağı için geçmiş olsun
Tarık Buğra da önce herşeyi kafasına vuruyo ses çıkınca hoşuna gidiyo kafasına geçirip duruyo
bi alemler bunlar ya:)
geçmiş olsun canım..dişin öksürük yaptığını bende yeni duydum
bi çıksalarda kurtulsakk
çok tatlılarrrr
ayaklarının üst kısmından ıssırasım geldii
Beste ye
bi anda herşeyi yapıyolar kuzular..şaşırtıyolar bizleri
dediğin gibi bizde en ufak bi hareketlerinde mutluluktan uçuyoruz
ZADA geçmiş olsun tatlımm
YAVRUKEDİ inş ilk gününde aman çabuk geçer..Allah yardımcın olsun
tatlicadim emme dakikasina yutkunmasina ve gogsumun doluluguna/sizlamasina gore hesapliyorum
Cok farazi yani
Bir de ornekleme yapiyorum
Mesela bazen gece 1defa kalktigi sabahlar emzirmek yerine sagiyorum 150 160fln cikiyor
Gece hic emmedigi zaman 200 civarinda cikyor
Sizladiginda cok hizli bir akis oluyor yine cok geliyor
Sonmus balon gibiyse tekinden ancak 50cc
Senin sorularini da hemen ekliyorum cnm
bir de fazla demissin ya, bana da cidden fazla geliyor
200cclik bir kavanozum var
Genelde sebze corbasi/puresi yogurt ve muhallebiyi o kadar tuketiyor
Kahvalti ve meyve de var tabi
Anne sutu aldigi surece sorun yok demisti doktorumuz
Ama beslenme duzen aliskanliga donecek diye bu kadar dikkat ederken miktarina da dikkat etmek lazim bence
Az az verip atistirmalga ya da cok cok yedirip asiiri istahliliga alisti mi bir daha ugras dur
Tarik Bugra gune nasil basladi?
Omer hemen bir tutam sacimi kopardi ve cenemi emdi :)
yavrukedim sinemis.ten ilk defa bu kadar uzun sure ayri kalacaksin
Muhtemelen lavaboya kacip birkac kez aglayacaksin
Saat basi anneni arayip yedi m uyudu mu icti mi diye soracaksin
Rabbim bize bunu nasip etti alisacagiz
Ama inan oglum olunca anladim k anne olmanin dogasina aykiri onu buyuturken yalniz birakmak!
Allah yardimcmiz olsun cnm
baskalarina emanet etmek zorunda oldugumuz yavrularimiza Rabbim goz kulak olsun
sağol canımm..benim artık göğüslerim taş gibi olmuyo..ama gün içinde genelde her emmesinde sızlıyo ve hızlı bi şekilde süt geliyo
Tarık Buğra çok kısa süre emiyo artık doyuyo mu yoksa emmek mi istemiyo bilmiyorum
emdikten sonra sıktığımda süt fışkırıyo bende keşke bi bebek olsada emzirsem diyorum:)
ben bizimkinin gün içinde yediklerini emmediği günlerde azalttım..belki ek gıda fazla geliyodur emmiyodur diye düşündüm
azaltmadan öncede haftada bi kaç kez 100 cc muhallebi (artık vermiyorum)
100 cc çorba yada püre veriyodum
sonrasında da tartıda çift rakamı görünce tedirgin oldum..biraz boyuda uzun bizimkilerin belkide ondan ağır çıkıyolardır:)
daha şimdiden göbüşünün altında,midesinin altında ve göğüs altında oturduğu zaman kızaran çizgiler belirmiş
çağımızın hastalığı obezite malum..korktum açıkçası
kilolu olmasını ve hareketlerinin kısıtlı olmasını istemiyorum:18:
Tarık Buğra güne kafasını karyolasının korkuluklarına vurarak başladı
hemen sardım sarmaladım öpüştükk
Ömerin saçını yolup çenene saldırışını hayal ettimm çok tatlılar yaa
sanki bu bıdıklar sabahları özlüyolar bizleri
sizlerinkide öylemi kızlar..Tarık Buğra sarılır gibi ellerini boynuma doluyo..yanaklarıma,çeneme saldırıyo emmeye çalışıyo gün içinde sabah yaptığı gibi yapmıyo
Günaydın mayıs annecikler nasılsınız işe gelmiş ve pazartesi sendromunu atlatamamış biri olarak berbatımEki Görüntüle 567112
bebeğimin son aşıları yapılacak bugün umarım çok ateşlenmez işten izin alıp gitmem gerekecek...:26: emzirmem lazım aşıdan sonra sakinleşsin diye
geçmiş olsun canım..inş Çağancık ateşsiz ve huysuzlanmadan bi kaç günü atlatır
Zeynepcim cok dusuncelisin senin gibi bir arkadasa sahip oldugumuz icin cooook sansliyiz.Belki gec kaldim ama benimde bir sorum var,bazi okudugum kitaplarda bir yasina kadar verilmemesi geeken seylerin arasinda portakal mandalina suyuda vardi,ben anne olarak tam bir c vitamin deposu oldugundan vermek istiyorum ama korkuyorum da,gecende ben yeken atilivedi dilini deyirmek istedim cunku cok atildi anne yuregi canicekmistir diye bi baktim istahsiz kizim sap sap emdisorabilirmisin bu bir yastan once veilemiyormu,burada veen anneleri okudum ama yinede arada kaldim.Simdiden cok tsk ederim
Bu arada beslenme duzenin normal olarak bana cokkkkkkkk fazla geldi,biliyosun istah sorunumuzu :-(, ama afiyet seker bal olsun yarasin omer pasaya
bende bi kaç gün önce mandalina suyu verdim
Kızlarıma sebze corbası yapıyorum mercımek,kabak,havuc,bulgur karısımı pure seklınde cok sukur yıyorlarda kakaları sankı kabızmıs gıbı haslanmıs patates gıbı yapıyorlar bıde ıhh ıhh ses cıkarıyorlar acaba neden anlamadım gunde 2 kez kaka yapıyorlar sebze corbası verdım verelı
canım ilerleyen sayfalarda zeynep yazmış ama alıntı yapmış bulundum artıkk:)
su,armut,üzüm,kayısı bunlar iyi gelir bebişlerine..mercimek için erken değil mi tatlım?
istersen artık brokolide ekle bi kaç çiçek sebze pürelerine
ve onlar kakalarını yapma esnasında ıhh ıhh yapıyolar ya bacaklarını yukarı doğru kaldır hemen yaparlar
kızlarr günaydın herkesee
hem çok güzel hem kötü başlayan bir hafta oldu, inş herşeyin yolunda gittiği, tüm mınnoşların iyi olduğu bir hafta olur hepimiz için....
ZADA, NAGİŞŞ, BEYKOZ ve LİLLAC kızlarr süpersiniz ya beykoz ve lillac bızede supriz oldu, bebişler öyle güzel çıkmış ki maşallah hepsinee ya birarada görmek çok güzeldi, tatlı mayıs bebeleri nazar değmesin onlarainş birdahakine bende olmak istiyorumm çok kıskandım yaa, tam osırada dişçi koltuğundaydım bende kanal tedavili iki dişime kaplama yapılıyor ayy ne zormuş ya ölçü alınması falan felaket bir cumartesiydi yani, ve akşamına zeyno oyuncağını dudağına çarparak dudağını kanattı ya mahvoldum valla oracıkta dudağında kanı görünce ve birdaha sert oyuncaklar vermemeye karar verdim kızlar, siiznkilerde öyle yapıyormu ya zeyno herşeyi kuvvetli bir şekilde sallayarak kafasına gözüne falan vuruyor birgün birşey olacağı belliydi yani hepsini toplayıp elinden sadece yumusak olanları koydum önüne ama mutlu değil bu durumdan hanımefendi
mahir paşa en büyük üzüntüm oldu ya meleğim inş sadece bir soğuk algınlığıdır, tez zamanda iyileşmesi için duacınız bizde canım, kocaman öpüyorum mınnoşunuuu
sana dişerin için Zeynoma dudağı için geçmiş olsun
Tarık Buğra da önce herşeyi kafasına vuruyo ses çıkınca hoşuna gidiyo kafasına geçirip duruyo
bi alemler bunlar ya:)
Selam kızlar,
Geçmişi okuyayım dedim, kafam öyle dağınıkki onu bile beceremedim.
C.tesi günü bebeğimde kuru bir öksürük başladı,çok endişelenmedim
çünkü aşımız vardı ve dr.a gidecektik. Neyse dr.a gittik, kontrolde söyledim
sabah hafif hafif öksürük başladı diye, muayene etti bişeyi yok dedi çok şükür.
Diş çıkartırken böyle kuru öksürük de olabilir dediFazla telaşlanmadım ama
üzüldüm tabi...C.tesi gece uykuya yatırdım(yatırdığımı sandım) bebeğim 10 dk.
geçmedi ve uyandı ve sabaha kadar neredeyse hiç uyuyamadı öksürmekten...
Tabi ıhlamur, limon,elma kabuğu... ne bulduysam kaynattım ve öksürdükçe içirdim...
Dün de odasında havalanmadık yer, yıkanmadık eşya bırakmadım ve nemlendirdim...
Gündüz hafif hafif öksürdü, iyi olacak dedim gece oldu bebiş yine başladı öksürmeye.
Sabahı sabah ettik anlayacağınız...Çok üzülüyorum kızlar ya..Eğer diştense bu da, yuh artık yani!
Ne dişmiş yaElim kolum bağlandı resmen.Sadece iyi olması için dua ediyorum..
geçmiş olsun canım..dişin öksürük yaptığını bende yeni duydum
bi çıksalarda kurtulsakk
ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179
çok tatlılarrrr
ayaklarının üst kısmından ıssırasım geldii
Kızlar az önce bulaşıkları yıkarken kızımı da yanıma yere koymuştum yüz üstü yatıyodu sonra bir döndüm sırtüstüydü çok şaşırdım görmediğim için de acaba tesadüfen mi oldu dedim bir kaç dakika sonra baktım yüzüstünden hooop sırtüstü döndüçok mutlu oldum ya En ufacık hareketleri bile bizi çok çok mutlu etmeye yetiyo bu bıdıkların.
bi anda herşeyi yapıyolar kuzular..şaşırtıyolar bizleri
dediğin gibi bizde en ufak bi hareketlerinde mutluluktan uçuyoruz