Her sabah beni görmekten bıkmadınız de mi?:18:
Selam kızlar,
Geçmişi okuyayım dedim, kafam öyle dağınıkki onu bile beceremedim.
C.tesi günü bebeğimde kuru bir öksürük başladı,çok endişelenmedim
çünkü aşımız vardı ve dr.a gidecektik. Neyse dr.a gittik, kontrolde söyledim
sabah hafif hafif öksürük başladı diye, muayene etti bişeyi yok dedi çok şükür.
Diş çıkartırken böyle kuru öksürük de olabilir dediFazla telaşlanmadım ama
üzüldüm tabi...C.tesi gece uykuya yatırdım(yatırdığımı sandım) bebeğim 10 dk.
geçmedi ve uyandı ve sabaha kadar neredeyse hiç uyuyamadı öksürmekten...
Tabi ıhlamur, limon,elma kabuğu... ne bulduysam kaynattım ve öksürdükçe içirdim...
Dün de odasında havalanmadık yer, yıkanmadık eşya bırakmadım ve nemlendirdim...
Gündüz hafif hafif öksürdü, iyi olacak dedim gece oldu bebiş yine başladı öksürmeye.
Sabahı sabah ettik anlayacağınız...Çok üzülüyorum kızlar ya..Eğer diştense bu da, yuh artık yani!
Ne dişmiş yaElim kolum bağlandı resmen.Sadece iyi olması için dua ediyorum..
Selam kızlar,
Tabi ıhlamur, limon,elma kabuğu... ne bulduysam kaynattım ve öksürdükçe içirdim...
Gündüz hafif hafif öksürdü, iyi olacak dedim gece oldu bebiş yine başladı öksürmeye.
Sabahı sabah ettik anlayacağınız...Çok üzülüyorum kızlar ya..Eğer diştense bu da, yuh artık yani!
canım çok geçmiş olsun, diş öksürük yaparmı ya pek anlam veremedim, devam ederse yine götür bence canım ya, burun akıntısı falan varmı peki belki nezle başlangımı acabaa, off off kış geldi artık inş en az hastalıkla atlatırız hepimiz
Ya öksürük dışında bişeyi yok ama bogazı kesin tahriş olmuştur ve öksürdükçe yorgun düşüyo!Biraz araştırdım diş yapabiliomuş offf of..
Alıntı: (Bebeklerde Diş Çıkarma ve Öksürük
Bu dönemde aşırı salya akıtan bebekte zaman zaman tıkanmlar ve öksürük olabilir.Eğer bebeğinizde soğuk algınlığına dair belirtiler yok ise endişenlemenize gerek yok.)
Birde işteyim bildiğin üzere... bakıcıyı sürekli arıyorum keyfi iyi ama öksürüyo diyo, 12:30 da arıcam dr.u olmazsa tekrar götürücem,,Rabbim başka dert vermesin inşallah.Alt üst oldum
çok geçmiş olsun cnm çok üzülyorumm bebeklerin rahatsız olduğunu duyunca :26: nenemde hep ıhlamurun iyi geldğini söylerdi bebeğe inşallah bu diş olayını çabuk atlatırız
Oncelikle hayirli olsun sahane bir donemde dogum yapacaksin :)
Hemen konuya girip oglumu uyutma faslina geceyim
Bizim kendi evmiz oldugu ve kisa surede kendi odasina gecirecegimiz icin ahsap mobilya aldik
90*190 buyuyen karyola 4kapili gardirp sifonyer raf seklinde
3kapaklilarin raf genisligi hosuma giotmemisti
Kiyafet koyunca yaninda bosluk kalacak kadar genis ama 2.bir kiyafet koyamayacak kadar dar
O nedenle raf genisligini tek kiyafete goore ayarlatiip 4 kapakli yaptirdim biraz genisledi ama ilave bir rafim daha oldu
Diger sebebimiz gicirti sesiydi
Kullanan birkac arkadasimiz bebek buyudukce gicirdama oldugunu soyleyince vazgectik
Saglam markalarinki zaten 400 500tl idi. Yanina sifonyer dolap derken yine ahsap bir oda takmi fiyatina gelecekti
Baz arkadaslar yannda yatirmak icin park yatak aldi.
Bazilari odasi musait degil diye
Bazilari cok gezdiginden yanimda gotururum dedi
Sartlarina gore karar veriyorsun yani
Tek dogru yok
Senin kendi evin mi ve odan musait mi?
biz 6.ayda olcturduk cnm
Ona gore beslenme programi basladik
benim oğluşun 6 bitti bugün kontrolümüz var hatta son aşılarıda olacağız kan içinde baktırsakmı bilmiyorum bizim hastanemiz bebekten kan alma konusunda titiz bişi olmadıkça kan almıyoruz dediler kafam karıştı şimdi:44::44::44:
Resmen midemde kelebkler ucustu heyecanlandim sen boyle deyince :)Tatlım bir de sorar mısın bıldırcın yumurtası verebilir miyiz?Ayrıca hergün verdiğimiz yumurta sarısının bir sakıncası olur mu?
Bu arada iyi ki varsın:)))
Chicco ve Kraftin guzel modelleri varİlgilendiğin için teşekkür ederim cnım iyi dileklerin içinde sağol :)) evimiz kira ama odam geniş, :44: kendi odasına bi gardrop bde şifonyer almayı dusunuyoruz beşiği başta bizim odamızda durucak sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum..
Eki Görüntüle 567123
Eki Görüntüle 567122
alıcagım moblya beşik bu modele benzer bısey olucak yada parkbeşik buna benzer bişey olucak.. Biraz büyüyene kdr rahat yatabilceği bişey olsn istiyorum. ilerde büyük yatagını mecburen alıcaz nasılsa . hııcbıseyde bılmıyorum lutfn yardmcı oln :S
yoksa kcuk bı besık mı alsam sıgana kdr yatar snra buyuk bı yatak alrm ama yataktan duserse die korkuyorm napıcm hııııcc blmıyormm
ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179
valla canım beslenme tablonuz dikkatimi çekti benmi az veriyorum acaba diye düşünmeden edemedim.YAVRUKEDI sen yaznca ben de parmak hesabi yapmaya basladim
Cok az kaldi Omerimi birakip ise gitmeme ve ben simdiden neredeyse her emzirmede agliyorum
Allah biliyor ya bugune kadar onunla kalabilmek icin cok ugrastim
Bana kalsa ucretsiz izin alirdim 1yasina kadar ama isler yogunlasmis
Rabbim yardimcimiz olsun ne diim cok zor cokkkk
MELEGIM Mahirime kiyamam cok gecmis olsun
Her ulkenin kendine has bir yaklasimi oluyor demek ki
TRde antibiyotigi verirler hava verirler serum takarlar sonra yollarlar
Nsallah ciddi birsey degildir sadece uzun suren bir soguk alginligidir
KIZLAR YARIN 2 FARKLI COCUK DOKTORUNA GIDECEGIM
Akliniza takilan sorular varsa yazin sorayim
Benim aklima gelenler:
-ceviz ve diger kuruyemisleri ne kadar verebilirim
-zeytin verebilir miyim? Ne kadar?
-parabensiz demir ilaci var mi?
-cesme suyu ile corba ve muhallebi yapiyorum. Yine de flor hapina gerek var mi?
_gunes gordugumuz her gun en az yarim saat dolastik. Yine de vitamin takviyesi gerekir mi?
-oglumun beslenme sekli bana fazla geliyor. Normal mi?
7:30 anne sutu (yaklasik 150 /180cc)
8:30 kahvalti (1yumurta saris 1yemek kasigi lor/labne avucici kadar ihlamurla islatilmis tam bugday ekmek ici 1ceviz ve 1kayisidan olusan ezme 1er tatl kasigi tahin ve pekmez)(her zaman hepsi birarada degil)
11:00 kucuk denemeyecek buyuklukte 1butun elma/armut/muz.
12:30 en az 200cc sebze corbasi/puresi
14:00 en az 80cc anne sutu (uyku oncesi muhakkak icer)
15:30 en az80cc anne sutu (uyanir uyanmaz muhakkak icer)
17:00 200cc yogurt
18:30 en az 100cc anne sutu
20:30 en az 200cc tam tahil muhallebisi
23:00 en az 80cc anne sutu
Saatler muhakkak degisiyor ama ek gida mktarlari sasmiyor
Anne sutu de gece uyanmasini saymazsak en az 3 dolu 2/3yarim dolulukta emiyor
-balik verebilir miyim? Hangileri ve ne kadar?
-et tavuk kiymadan hangileri ne kadar?
-bacak bogumlari esit degil. Ultrason ve aylik kontrollerde sorun cikmadi.
-devamli tam tahil ekmegi ve muhallebisi tuketmesi kansizlik yapar mi?
-tarhana ve zeytin uretilirken az miktarda da olsa tuz kullaniliyor. Zarari var mi?
-hangi peynir daha faydali? Labne lor beyaz...
-hazir labne ve diger peynirlerde iceriklerinde tuz gorunuyor tadinda yok. Zarari var mi?
KIZLAR AKLINIZA GELEN HERSEYI YAZN FIRSAT KALIRSA ACIBADEMIN BESLENME UZMANINA DA GIDECEGIM
canım aşı olacaksa bugun birde kan alarak canını yakmasınlar ya bizde daha bu hafta kan aldırıp baktıracağız kan değerlerine bakalım inş demir gerekmez
Çok geçmiş olsun canım öksürük gerçekten zor kızım öksürürken ne uyuyabiliyodu ne yemek yiyodu yavrum. Diş çıkarırken öksürük olduğunu bilmiyodum. İnşallah mira da çabucak iyileşir ve dişlerini çıkartır da rahatlar kuzucukSelam kızlar,
Çok tatlıymış annesi o minik ayaklarını yerim ben onunananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179
demir ilacı kullanmıyormusunuz ferrum ? yaa ben bişi duydum şu ferrumu ağzına direk damlatınca dişleri eğri büğrü çıkyomuş doktorun biri öyle demiş arkadaşa ağzının içine direk damlatın diş yapısını bozmasın demiş bilginiz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?