kizlar hizlica yazip cikacagim Omeri komsuma biraktim da yuk olmasin:
Doktorumuza bayildim bayan doktorlarla anlasamazdim ama her soruma sabirla cevap verdi
Ceviz ve diger kuruyemisleri rondodan gecirerek verebiliyoruz
Zeytin ve peynir gibi kahvaltiliklari suda bekletip tuzunu iyice cikarmak gerekiyor
Peynir olarak hep ayni seyi yedirmemek lazim. Bazen labne bazen beyaz peynir sk sk lor peyniri
TURUNCGILLER alerjik ve pisik yapmaya musait oldugundan gozlemlenerek yedirilmeli. Kivi ile diger turunculari karistirmamak daha iyi. Mandalina portakal kivi alerji ve pisik yapmadigi surece verilebilir. Hatta demir damlasiyla beraber daha iyi
Sut olarak keci sutunu onerdi. Civik da olsa onu verin dedi
Yagsiz oldugu surece kuzu ya da dana farketmez dedi
Balik icin 8.ayi bekleyecegiz
Parabensiz ilac yok. Benim buldugum floradix 4yasindan kucuklere olmuyormus.
Demir damlalarini damaklarin gerisine dogru dokerek verin dedi. Disler ciktiktan sonra muhakkak disler silinmeli yoksa leke kalir dedi
Tavuk gogus ya da but farketmez ama but daha lezzetlidir tercih edilebilir dedi
Demir degerimiz sadece beslenmeyle ciddi oranda yukselmis cok tebrik etti ben de mutlu oldum ama yine de sinira erisememisiz ferrifer surubunu verdi. Tabi ki henuz almadim arastiracagim
Haftanin hergunu kiyma et tavuk vermeye baslayacagiz
Kahvaltida tahin pekmez birer gun arayla olsun dedi. sadece pekmez hergun olabilir.
En sevindigim kismi 200cc porsiyon fazla degil hayet normal dedi. Ek gidaya basladiktan sonra 1 2ay icinde bu porsiyonda duzenli ogune gecmesini bekleriz zaten dedi. Omer biraz erken gecmis sadece
Muhallebisini pirinc unuyla yapmamami istedi. Irmik onerdi.
Devamli tam bugday verme yulaf cavdar da girsin araya dedi.
Bebe biskuvisini onermedi.
Tarhanada cok az da olsa tuz var demistim. Gerekiyorsa kendiniz yapin tuzsuz olsun dedi.
Yapamiyorsaniz patates atin tuzu ceker sonra patatesleri sz yersniz tarhanayi o dedi
Omerin sesi geliyor yukaridan devam edecegim oglumu alayim da..
gayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadarbu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Asla boburlenmek gibi bir niyetim olmadan sadece herkes gibi yasadigimi paylasiyorum
Hatta israrla diyorum ki Omer istahli lutfen ogunleri kiyaslamayalim
Doktor da dedi zaten
Beslenme listesini gosterdim
1 ay sonra bu porsiyon ve siklikta yemesini beklerdik o once baslamis diye
Benim dedem cok heybetliydi enine boyuna dag gibi adamdi rahmetli
Diger dedem de oyleydi gerci ama heybetliden ziyade uzundu
Omer dedeme cekmis sanirim boyu ondan uzun kemikleri de iri
Ben siz paylastikca ozenip paylasiyorum nolur kiyaslamayin ve kibirlendigimi dusunmeyin
Biliyorsunuz ki obeziteden korkup gittim bugun doktora
Cok yemesi degil saglikli olmasi tek derdim
AY KIZLAAAARRR
annem doktora ne sorsa begenrsiniiz?
Ben o kadar liste yapmisim kadin zart diye 'sizce pipisinin boyutlari normal mi ' dedi
bu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Asla boburlenmek gibi bir niyetim olmadan sadece herkes gibi yasadigimi paylasiyorum
Doktor da dedi zaten
Ben siz paylastikca ozenip paylasiyorum nolur kiyaslamayin ve kibirlendigimi dusunmeyin
AY KIZLAAAARRR
Ben o kadar liste yapmisim kadin zart diye 'sizce pipisinin boyutlari normal mi ' dedi
okuyunca gülümsedim çünkü ek gıda miktarları bizimkiyle aynı cnm
bende az verdigimi düşünüyorum ama yemiyo ki çokta ısrar edersemkusuyo hepsini..
çorbayı hergün yapmaya çalışıyorum ama meyvemiz her gün olmuyo bizim de..
hele ki gezmeye falan gittiysek bazı ögünleri bile kaçıyo..
dolu dolu emdigi için ve sütüm oldugu içinpek dert etmiyorum..
kilomuzda çok şükür iyi...
canan karatay ında çok tuhaf açıklamaları var şaşıyorum bu kadına ben..
geçen gün tv de alay konusu olmuştu..
benim doktorum pekmezi çok faydalı buluyo ve bende veriyorum..
memekolik Asyammm
bizimde ek gıdalar aynı canım sadece senin kahvaltına ek olarak 2 tatlı kaşığı toz bebe bisküvisi ve 1/2 çay kaşığı tereyağımız var
bizim çorbamız yoğurdumuz standart 4 yemek kaşığı
gün içinde ben pekmez veriyorum 1 tatlı kaşığı canan karataya şaşırdım şimdii:)
ek olarak 1 tatlı kaşığıda bazen daha az ceviz veriyorum
ben meyveleri çok karıştırmadan kaka durumuna göre veriyorum
zor yapıyosa günkurusu kayısı,üzüm,armut..rahat yapıyosa elma,muz
öyle valla insan deli gibi seviniyo. Tarık Buğraya koptum bu arada demek kafasını vuruyo. Derdi çok herhalde yavrucağın kafasını nereye vuracağını şaşırıyordur.
Teşekkürler canım, bizimki de hiç sevmiyo yüzüstü yatmayı o yüzden dönmesine sevindim.
Bizim listemize benziyo canım farkı; biz de her gün çorba var, bir de meyveleri ben tek tek veriyorum(her gün farklı meyve) karıştırmayı hiç denemedim.
yoruldummmama sonuç olarak evim miss gibi koktu
miss gibi koktu diyince aklıma küçükken yaptığım şeyler geldi anlatim sizede
kızlar benim bu deterjan,sabun gibi miss kokulu şeylere merakım 5-6 yaşlarındayken başlamış
o yaşlardayken teyzemin evini gider yumuşatıcı ile silerdim güzel koksun diye söylemesi ayıp kendisi biraz pasaklıdır hala da öyle
annemin bi arkadaşıda banyosuna minik süs sabunlar dizerdi..aynısı bizim banyoda da vardı ama çocuk aklı işte..kadıncağızıın evinde ki minik sabunlarını habersiz alıyodum
annemin diğer bi arkadaşının evindende el sabunlarını habersiz alıyodum
sonrasında annem telefonda söylüyodu sabunlarınız bize gelmiş diyee
bu kalıp sabunlarını aldığım arkadaşı bana o zamanlar paket paket el sabunları hediye etmişti
annem hala bu arkadaşlarıyla görüşür..geçen gün telefonda arkadaşı vayy be bizim sabuncu tatlı cadı büyüdü demek çocuğu oldu hala inanamıyorum diyomuş
bi gün minik süs sabunları alıp etteğimin lastiğine sarmıştım herkes otururken lastiğin arasından hepsi yerlere dökülmüştü utancımdan ağlamıştım
çok rezilmişim yaa bu rezilliğimi sizlerle paylaşmak istedimama çocuk aklı iştee
gayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadarnormalmiymiş peki
bende veriyorum canım
gün aşırı bazen hergün
yani keyfime bağlı:)
yinede okuduğumu paylaşmak istedim
cnm bende kayısıyı rondodan geçirdim ama asya yutamadıııı
nasıl yaptın anlatırmısınnnn
kuru incirimde var
kakasıda baya kuru
cipskolam da demiş ya haşlanmış patates gibi
elma damı kabız yapıyor???
hımm
ben muz koymayınca Asya hanım yemiyor canım
bende elmanın yanına muz koyuyorum
bu seferde kabız olmasın diye armut
bugün 3 dilimde mandalina ekledimm
ama yemedi:)
ayyyy aynı benim pozisyonnnn
bende merak ettim Zeynepcim dr.un cevabını
evt canım elmada kabız yapanlar arasında..havuç,patates,muz,elma kabız yapıyo
üzüm,armut,kayısı ve sebzelerde çoook güzel söktürüyo
ben kayısıyı hiç rondodan geçirerek denemedim
haşlayarak kullandım..bi kaç kayısıyı üzerini geçicek kadar suyla haşladım..ezerek kullandım
sonrasında o suyuda kahvaltısında bisküvisini ıslatmak için kullanıyorum
muhallebi yedirdiğim zamanlarda muhallebi yapıyodum
Doktorumuza bayildim bayan doktorlarla anlasamazdim ama her soruma sabirla cevap verdi
Zeytin ve peynir gibi kahvaltiliklari suda bekletip tuzunu iyice cikarmak gerekiyor
Peynir olarak hep ayni seyi yedirmemek lazim. Bazen labne bazen beyaz peynir sk sk lor peyniri
TURUNCGILLER alerjik ve pisik yapmaya musait oldugundan gozlemlenerek yedirilmeli. Kivi ile diger turunculari karistirmamak daha iyi. Mandalina portakal kivi alerji ve pisik yapmadigi surece verilebilir. Hatta demir damlasiyla beraber daha iyi
Demir damlalarini damaklarin gerisine dogru dokerek verin dedi. Disler ciktiktan sonra muhakkak disler silinmeli yoksa leke kalir dedi
Demir degerimiz sadece beslenmeyle ciddi oranda yukselmis cok tebrik etti ben de mutlu oldum ama yine de sinira erisememisiz ferrifer surubunu verdi. Tabi ki henuz almadim arastiracagim
Kahvaltida tahin pekmez birer gun arayla olsun dedi. sadece pekmez hergun olabilir.
En sevindigim kismi 200cc porsiyon fazla degil hayet normal dedi. Ek gidaya basladiktan sonra 1 2ay icinde bu porsiyonda duzenli ogune gecmesini bekleriz zaten dedi. Omer biraz erken gecmis sadece
Tarhanada cok az da olsa tuz var demistim. Gerekiyorsa kendiniz yapin tuzsuz olsun dedi.
Yapamiyorsaniz patates atin tuzu ceker sonra patatesleri sz yersniz tarhanayi o dedi
kuzenimle görüştüm şimdi:)
38 haftalık hamile kendisiii:)
nasılsın diye aradım bayramdan beri görüşemiyordum
sancılarım çok arttı diyooo
normal doğum bekliyor
yawrucum sancıları artınca doğumu yaklaştı sanıyooo
şekerim hamileliğin en zor kısmına hoşgeldin dediimmmm
ağırlaşmak sancılar tedirginlikk
heran dr. ve doğum için vucüt hazırlığııı
benim gibi 40.haftasına kadar bekleyenler iyi bilir o duygularııııı
hergün doğuramadım bugünde ama yarın kesin doğururum diye yatardım yatağaaaa
ne günlerdi yahuuu
forumda birkaç kişi kalmıştı hergün yazışıyordukkk
bugünde doğuramadık diye huehueheuheuehu
suyla haşlamayı denicem şekerimmm
diğerlerini biliyordum ama elmayı bilmiyordummmm
bu arada yazını okuyunca içimden sana sabun yapıp
güzel paketlere koyup yollamak geldii cicili bicili:)
üniversitede yapıyorduk sabun saçma sapan deneylerde
zeyneppppppppppppppppppppppppppppppp
ppp harfini uzatmak istedim ama takıldı:)
bende böyle kullandım:)
şekerim kimse böbürlendiğini düşünmez:)
ben zaten seni tanıdığımdan aklımın ucundan bile geçmedii
bilgilerin muhteşem
birçok merakım sayende sona erdi
Ömer ek gıda sürecinde emeklerinin karşılığını verdi diye düşünüyorum
bu denli titizlenmen Ömeri'inde dikkatini çekmiş olmalı annesi
seni mutlu ediyor
hepsi bütün fındıklar annelerini üzmesinler ömür boyu inşallahhhhhhh
darısı benim küçük cadımın başına:)
Kızlar Birşey sormak istiyorum hızlıca. Kızım izin verirse tabii. Bizim doktorumuz ıspanak lahana ve patlıcanı 1 yaşına kadar verme morarma yapabilir dedi. Birçoğunuz sanırım ıspanak veriyor. Sorun yaşayan oldumu? Sizlerin doktorları ne diyor bu konuda? Malum şimdi tam zamanı aslında ıspanağı vermek için
Canim arkadasim oralara kadar gittin yoruldun kendi yavrun gibi bizim yavrularimizida aklindan gecirerek bu sorulari yonelttiginden eminim ayaklarina saglik seni kibirli gorende okumadan gecsin gitsinbu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Doktor da dedi zaten
AY KIZLAAAARRR
canim bende kizima verdim ispanak maaslalahi var yani hic te birsey olmadi ama sık sık verme bikmasin diger zebzelerinde tadina baksinKızlar Birşey sormak istiyorum hızlıca. Kızım izin verirse tabii. Bizim doktorumuz ıspanak lahana ve patlıcanı 1 yaşına kadar verme morarma yapabilir dedi. Birçoğunuz sanırım ıspanak veriyor. Sorun yaşayan oldumu? Sizlerin doktorları ne diyor bu konuda? Malum şimdi tam zamanı aslında ıspanağı vermek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?