2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

yoruldummmama sonuç olarak evim miss gibi koktu

miss gibi koktu diyince aklıma küçükken yaptığım şeyler geldi anlatim sizede
kızlar benim bu deterjan,sabun gibi miss kokulu şeylere merakım 5-6 yaşlarındayken başlamış
o yaşlardayken teyzemin evini gider yumuşatıcı ile silerdim güzel koksun diye söylemesi ayıp kendisi biraz pasaklıdır hala da öyle
annemin bi arkadaşıda banyosuna minik süs sabunlar dizerdi..aynısı bizim banyoda da vardı ama çocuk aklı işte..kadıncağızıın evinde ki minik sabunlarını habersiz alıyodum
annemin diğer bi arkadaşının evindende el sabunlarını habersiz alıyodum
sonrasında annem telefonda söylüyodu sabunlarınız bize gelmiş diyee
bu kalıp sabunlarını aldığım arkadaşı bana o zamanlar paket paket el sabunları hediye etmişti
annem hala bu arkadaşlarıyla görüşür..geçen gün telefonda arkadaşı vayy be bizim sabuncu tatlı cadı büyüdü demek çocuğu oldu hala inanamıyorum diyomuş
bi gün minik süs sabunları alıp etteğimin lastiğine sarmıştım herkes otururken lastiğin arasından hepsi yerlere dökülmüştü utancımdan ağlamıştım
çok rezilmişim yaa bu rezilliğimi sizlerle paylaşmak istedimama çocuk aklı iştee

Kıslar herkese merhaba,

H.sonu bizimkine aşure yedirdim.
Bayıla bayıla götürdü. K.validem şekerini ilave etmeden önce torununa ayırmıştı..Sonuta içinde bir dünya vitamin var..
Bende plendırdan geçirdim..valla süper oldu..Bu arada aşure malzemelerini hazırlarken ceviz+kuru kayısı+kuru incir+kuru üzüm bunlaruı plandırdan geçirdim...Minik bir kavanoza koydum..Annem sabahları kahvaltısının içine 1 tatlı kaşığı ilava ediyor.Sizde deneyin bence..

Bu arada kıslar bir arkadaşımdan duydum bebeğinin doktoru buhar makinasını hiç önermemiş. Havada bahteri üretiyorlarmış ve bebeğin boğazına gidiyormuş onlar. Doktor hatta demişki buhar makinaları çıkalı astımlar arttı demiş. Ve önerisi olarak. Havluyu hergün ıslatıp peteğin üstüne koyun demiş...Böylesi daha güvenliymiş. valla bana mantıklı geldi. Sizinde bilginiz olsun.

kizlar hizlica yazip cikacagim Omeri komsuma biraktim da yuk olmasin:

Doktorumuza bayildim bayan doktorlarla anlasamazdim ama her soruma sabirla cevap verdi

Ceviz ve diger kuruyemisleri rondodan gecirerek verebiliyoruz

Zeytin ve peynir gibi kahvaltiliklari suda bekletip tuzunu iyice cikarmak gerekiyor

Peynir olarak hep ayni seyi yedirmemek lazim. Bazen labne bazen beyaz peynir sk sk lor peyniri

TURUNCGILLER alerjik ve pisik yapmaya musait oldugundan gozlemlenerek yedirilmeli. Kivi ile diger turunculari karistirmamak daha iyi. Mandalina portakal kivi alerji ve pisik yapmadigi surece verilebilir. Hatta demir damlasiyla beraber daha iyi

Sut olarak keci sutunu onerdi. Civik da olsa onu verin dedi

Yagsiz oldugu surece kuzu ya da dana farketmez dedi

Balik icin 8.ayi bekleyecegiz

Parabensiz ilac yok. Benim buldugum floradix 4yasindan kucuklere olmuyormus.

Demir damlalarini damaklarin gerisine dogru dokerek verin dedi. Disler ciktiktan sonra muhakkak disler silinmeli yoksa leke kalir dedi

Tavuk gogus ya da but farketmez ama but daha lezzetlidir tercih edilebilir dedi

Demir degerimiz sadece beslenmeyle ciddi oranda yukselmis cok tebrik etti ben de mutlu oldum ama yine de sinira erisememisiz ferrifer surubunu verdi. Tabi ki henuz almadim arastiracagim

Haftanin hergunu kiyma et tavuk vermeye baslayacagiz

Kahvaltida tahin pekmez birer gun arayla olsun dedi. sadece pekmez hergun olabilir.

En sevindigim kismi 200cc porsiyon fazla degil hayet normal dedi. Ek gidaya basladiktan sonra 1 2ay icinde bu porsiyonda duzenli ogune gecmesini bekleriz zaten dedi. Omer biraz erken gecmis sadece

Muhallebisini pirinc unuyla yapmamami istedi. Irmik onerdi.

Devamli tam bugday verme yulaf cavdar da girsin araya dedi.

Bebe biskuvisini onermedi.

Tarhanada cok az da olsa tuz var demistim. Gerekiyorsa kendiniz yapin tuzsuz olsun dedi.
Yapamiyorsaniz patates atin tuzu ceker sonra patatesleri sz yersniz tarhanayi o dedi

Omerin sesi geliyor yukaridan devam edecegim oglumu alayim da..

bilgilendirmen için tşklerÖmerin demir değerinin yükselmesine bende çok sevindim inş yakın zamanda da sınıra erişirsiniz
bunların arasından en çok kiviye sevindimTarık Buğra kiviyi çok sevmişti bi kaç kez yedirmiştim sonrasında kivi için erken olduğunu duyunca bırakmıştım
tavuğun but kısmını bende göğüs etine tercih ettiğim için baget kullanıyodum o halde devam edebilirim
peynir olarak labne ve inek peyniri veriyodum lor peyniri yapmam lazımm ilkim tarifini vermişti yarın hemen yapıyorum
Ömer ek gıdayı öğün haline getirmiş yanii demek ki bizlerin ki şu anda az değil..Ömer sadece erken davranmış
demir damlaları dişte siyah lekeler yapıyo yeğenimde maalesef var..

devamını bekliyorumm

kizlar doktor gorusmemze devam ediyorum:

pancar ve yer elmasi da verilebilir dedi
Bacak bogumlarinda sorun yok cok sukur

Hava nemlendirici iyonizerli onerilmiiyor
Suyun icindeki tum diger molekulleri de iyonize ettiginden solunumsis icin zararliymis
Bizimki iyonizersizdi zaten ona da cok sukur

Bu arada nem olcer almanizi tavsiye ederim
Bizim evde islak havlu koysak bile nemi hic degistirmiyor
Yan tam olarak ise yaramayabilir evin yalitim ve buyuklugune gore

Omerin elinin ustunden kan aldilar hic aglamadi
Cisini bekleyince butun hastaneyle hasir nesir olduk
Gelen gidene laf atti gel gel yapti ortalikta dondu durdu dikildi siraladi tum hunerlerini sergiledi insallah nazar degmemistir

Omer GEL diyor kizlar
Bildiginiz cagiriyor
Biz de her seferinde biryere saklanip agliyoruz esimle
Allahim ondan bin kere razi olsun bedenine saglik aklina ilim irfan versin aminn

Haaa bir de Mig...ta bugday ruseymi buldum!
Yulaf ve cavdar da gelmisti hemen aldim
Her hafta birinden ekmek yapip buzluga atacagim insallah

MELEGIM MAHIR NAsIL BUGUN?
INGILTEREDE DEMIR VITAMIN FLN KULLANDIRYORLAR MI?

bu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Asla boburlenmek gibi bir niyetim olmadan sadece herkes gibi yasadigimi paylasiyorum
Hatta israrla diyorum ki Omer istahli lutfen ogunleri kiyaslamayalim

Doktor da dedi zaten
Beslenme listesini gosterdim
1 ay sonra bu porsiyon ve siklikta yemesini beklerdik o once baslamis diye

Benim dedem cok heybetliydi enine boyuna dag gibi adamdi rahmetli
Diger dedem de oyleydi gerci ama heybetliden ziyade uzundu
Omer dedeme cekmis sanirim boyu ondan uzun kemikleri de iri

Ben siz paylastikca ozenip paylasiyorum nolur kiyaslamayin ve kibirlendigimi dusunmeyin
Biliyorsunuz ki obeziteden korkup gittim bugun doktora
Cok yemesi degil saglikli olmasi tek derdim

AY KIZLAAAARRR

annem doktora ne sorsa begenrsiniiz?
Ben o kadar liste yapmisim kadin zart diye 'sizce pipisinin boyutlari normal mi ' dedi

gayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadar normalmiymiş peki

annene çok güldüm yaa..Allah iyiliğini versin
bende Tarık Buğra yı pipisinin eğriliği için doktora götürdüğümde annem doktor bey bizi buraya yönlendiren doktor pipisinin akranlarına göre büyük olduğunu söyledi sizcede öyle mi demiştiaklıma geldi şimdi:))

canım kimsenin kibirlenme olarak görüceğini zannetmiyorum..hepimiz onların en ufak bi gelişiminden mutlu oluyorz ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz
ben şimdi Ömerin gel demesini çok merak ettimm nasıl tatlı diyodur..aynı şekilde Okyanusun çekmece karıştırmasını,Ece nin sıralamasını,Doğanın bay bay yapmasını..bu bıdıkların bütün haberleri açıkçası beni mutlu ediyo..okuduğum anda yüzümde bi tebessüm beliriyo ve hayal ediyorum
bende obeziteden çok korktuğum için azalttım hemde daha fazla emsin istedim..eşimin bi kaç arkadaşına okullara sağlık bakanlığı yazı göndermiş..çocukların boyları ve kiloları ölçülücekmiş bu gün telefonda söyledi bi kaç gün sonra bizede yazı gelir Tarık Buğra ya dikkat edelim hatun dedi o da korkuyo:)
demek ki Ömercik dedeye çekicek
doktorla olan görüşmelerini aktardığın için ellerine sağlıkk

bende veriyorum canım
gün aşırı bazen hergün
yani keyfime bağlı:)
yinede okuduğumu paylaşmak istedim

cnm bende kayısıyı rondodan geçirdim ama asya yutamadıııı
nasıl yaptın anlatırmısınnnn
kuru incirimde var
kakasıda baya kuru
cipskolam da demiş ya haşlanmış patates gibi
elma damı kabız yapıyor???

hımm
ben muz koymayınca Asya hanım yemiyor canım
bende elmanın yanına muz koyuyorum
bu seferde kabız olmasın diye armut
bugün 3 dilimde mandalina ekledimm
ama yemedi:)

gayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadar normalmiymiş peki

ayyyy aynı benim pozisyonnnn
bende merak ettim Zeynepcim dr.un cevabını

evt canım elmada kabız yapanlar arasında..havuç,patates,muz,elma kabız yapıyo
üzüm,armut,kayısı ve sebzelerde çoook güzel söktürüyo
ben kayısıyı hiç rondodan geçirerek denemedim
haşlayarak kullandım..bi kaç kayısıyı üzerini geçicek kadar suyla haşladım..ezerek kullandım
sonrasında o suyuda kahvaltısında bisküvisini ıslatmak için kullanıyorum
muhallebi yedirdiğim zamanlarda muhallebi yapıyodum

merhabaa ben bebişimin cinsiyetini öğrenip mesaj yazmak istedim.bi süredir foruma girip sadece sohbetleri okuyup çıkıodum inşallah bende artık aranıza katılıcam.raining 29 yaşımdayım, sat bilmiyorum,bdt 2 mayıs,cinsiyet erkek,şehir istanbul. beni de listeye eklersen çooook sevinirim.bebişlerimiz inşallah sağlıklı sıhhatli akli selim dünyaya gelir bizlere vatana millete hayırlı evlatlar olurlar.şimdiden teşekkür ederim özelden yazamadım belli bi sayıda sohbete katılmam gerekiomuşş.

kuzenimle görüştüm şimdi:)
38 haftalık hamile kendisiii:)
nasılsın diye aradım bayramdan beri görüşemiyordum
sancılarım çok arttı diyooo
normal doğum bekliyor
yawrucum sancıları artınca doğumu yaklaştı sanıyooo

şekerim hamileliğin en zor kısmına hoşgeldin dediimmmm
ağırlaşmak sancılar tedirginlikk
heran dr. ve doğum için vucüt hazırlığııı
benim gibi 40.haftasına kadar bekleyenler iyi bilir o duygularııııı
hergün doğuramadım bugünde ama yarın kesin doğururum diye yatardım yatağaaaa
ne günlerdi yahuuu
forumda birkaç kişi kalmıştı hergün yazışıyordukkk
bugünde doğuramadık diye huehueheuheuehu

suyla haşlamayı denicem şekerimmm
diğerlerini biliyordum ama elmayı bilmiyordummmm

bu arada yazını okuyunca içimden sana sabun yapıp
güzel paketlere koyup yollamak geldii cicili bicili:)
üniversitede yapıyorduk sabun saçma sapan deneylerde

zeyneppppppppppppppppppppppppppppppp
ppp harfini uzatmak istedim ama takıldı:)
bende böyle kullandım:)
şekerim kimse böbürlendiğini düşünmez:)
ben zaten seni tanıdığımdan aklımın ucundan bile geçmedii
bilgilerin muhteşem
birçok merakım sayende sona erdi
Ömer ek gıda sürecinde emeklerinin karşılığını verdi diye düşünüyorum
bu denli titizlenmen Ömeri'inde dikkatini çekmiş olmalı annesi
seni mutlu ediyor
hepsi bütün fındıklar annelerini üzmesinler ömür boyu inşallahhhhhhh
darısı benim küçük cadımın başına:)

iyi akşamlar kızlar..umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir...son günlerde forumu düzenli takip edemiyorum...o yüzden gündemden pek haberim yok..bugün ilk defa aşure yaptım..ama ikram edecek hiç komşum yok....bütün aşure eşimle bana kaldı..çok alakasız oldu ama paylaşmak istedim..sevgiler....

6.ay kontrolü için bizde doktorumuza gittik. Demir damlalarının hepsinde paraben olduğunu söyledi. Ve damla olarak kullanmamamızı önerdi. Damla yerine bize şurup verdi. Ferro sanol Demir şurubunu bugün aldım içeriğinde paraben yok

Annezeynep verdiğin bilgiler için saol canım sabah yazdığını görünce gün içinde merakla bekledim doktorun neler söyleyeceğini.

Kızlar Birşey sormak istiyorum hızlıca. Kızım izin verirse tabii. Bizim doktorumuz ıspanak lahana ve patlıcanı 1 yaşına kadar verme morarma yapabilir dedi. Birçoğunuz sanırım ıspanak veriyor. Sorun yaşayan oldumu? Sizlerin doktorları ne diyor bu konuda? Malum şimdi tam zamanı aslında ıspanağı vermek için

Ben bu topiğe katıldığımda sen ve mutluyum doğurmak için can atıyodunuz
Siz doğurmadan bende doğramam diye düşünüyodum kiiii
Benim sancılar başladı ve doğurdum doğum sonrası gördüm ki aynı gün doğurmuşuz
Mutluyum da bi gün sonra doğurmuştu galiba
Hey gidi günler hey

Sabun nasıl yapılıyo kız evi renk renk savunularlar doldurim

Ben ıspanak şimdiye kadar çok kullandım ama kullandığım miktar 4 yaprağı geçmedi..bi problem yaşamadık

Canim arkadasim oralara kadar gittin yoruldun kendi yavrun gibi bizim yavrularimizida aklindan gecirerek bu sorulari yonelttiginden eminim ayaklarina saglik seni kibirli gorende okumadan gecsin gitsinbir cok soru kafalarda netlesti canim tekrar eline yuregine saglik ömer imede maasallah yani kocaman pipili bir sey olacak herhalde peki yumurtaliklarimi iri yoksa pipi boyutu musicak banyo sonrasi bakmak lazim yumurtalar assagi iner ve gercek boyutu cikar hayyyy maasallah

canim bende kizima verdim ispanak maaslalahi var yani hic te birsey olmadi ama sık sık verme bikmasin diger zebzelerinde tadina baksin
bu arada bende aksam tarhana yaptim okiş hanim a tukurup durdu lama lar gibi
neyse kizlar ben ciktim hadi bakalim iyi geceler

Canim eline agzina yuregine saglik bu guzel.bilgileri pYlastigin icin Allah razi olsun. Ben okuma yetiniyorum kac gundur cok yogun caLisiyorum kizim burnumda tutuyor cok ozluyorumm cokkk cokk. SDece okuyup cikiyorummm suan bile gozum kapaniyooo ii geceler herkese saglicakla kaliiilinnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…