cnm kaymağı aldıktan sonraki sütü napıosun..tekrar kaynatıp peynir fln yapılırmı bizim evde pek süt fln tüketilmiyoda..saol cnm tarif için bende denesemmi diye düşündüm..
..
hazırlan hazırlan bitmiyor( bir yığın eşya topla evde tekrar yerleştir kendime çok kızıyorum niye bu kadar eşya alıyorum yanıma diye (( bugün arkadaşlarım geldi onlar varken arada size de bakındım sizi biliyorlar zaten:)) bir yandan da bavul hazırladım. kızlar ne istiyorum biliyor musunuz psikolojik destek almak. kafamın hep karışık olması, sürekli şikayet etmem, ne istediğime bir türlü karar verememem, tahammülsüz ve bu nedenle sinirli oluşum ben böyle değildim. nasıl düzeleceğime dair beni yönlendirir herhalde diye düşünüyorum
hazırlan hazırlan bitmiyor( bir yığın eşya topla evde tekrar yerleştir kendime çok kızıyorum niye bu kadar eşya alıyorum yanıma diye (( bugün arkadaşlarım geldi onlar varken arada size de bakındım sizi biliyorlar zaten:)) bir yandan da bavul hazırladım. kızlar ne istiyorum biliyor musunuz psikolojik destek almak. kafamın hep karışık olması, sürekli şikayet etmem, ne istediğime bir türlü karar verememem, tahammülsüz ve bu nedenle sinirli oluşum ben böyle değildim. nasıl düzeleceğime dair beni yönlendirir herhalde diye düşünüyorum
kızlar benim kız ADA diyor çok komik yaa..biz sürekli ada dediğimiz için sanırım oda tekrar ediyor ve çok net ve güzel söylüyor..ben söylüyorum arkadan tekrar ediyor..uyanınca Ada diye sesleniyor..
kızlar bugün çok yoruldum ama miss gibi oldu evimm..halılarımı silkeledim üzerlerini süpürdüm bide sildim rula yapıp kaldırdım c.tesi temiz temiz sercem..salonunkini yaydım kız emeklio die..
bi tek banyom kaldı temızlenmedık onuda yarın temızlıcem artık..
aşureminde herseyı hazır bi tek pişirilmesi kaldı oda yarın pişcek...
orta sehpamızı kız hareketleniince kaldırmıştık zigonumda yok yarın bi ara dısarı cıkıp zigon işinide halletmem lazım..umarım uygun ve güzel bişey bulurum..
bu c.tesi yapacağım günüm için çok heycanlıyım..dayım teyzem kuzenler fln ilk defa böle bizim evde bu kadar kalabalık olcaz..hersey cok guzel olsun ıstıyorum..
bebişlerine muhallebi yapan arkadaşlar şeker koyuyor musunuz? birde kıvamını kaşıkla mı biberonla mı yenecek şekilde yapıyosunuz?
Geçmiş olsun canım umarım tez vakitte iyileşir kuzucuk. Mayıs bebişlerine nazar değdi sanırım çoğu hasta. Seni anlıyorum canım bizim 6.ay aşımızda ateşimiz olmuştu ben de 2 dk bir ateşini ölçüyodum eşim sen ne yapıyosun iyice kafayı sıyırdın dedi. Eskiden sakin bir insandım ama sakin bir anne değilim malesef.Arkadaslar benimde kizim hastalandi,bogazlari kizarmis bayagi,ateste oldugu icin enfeksiyon dedi doktor antibiyotik verdi,uzgunum.Atesten oldum olasi cok korkarim cok sukur hicbir asimiz ates yapmadi,disimizde yapmadi ama iki gundur38,5 olup ilacla dusuyor,bugun ogleden sonra goturdum doktora antb.baslicakmisiz.Atesli hastalik geciren bebislerimize hep uzuluyordum empati kurup etkileniyor dua ediyordum, bu kez sizin duaniza ihtiyacim var.Resmen atesolcer elimde utanmasam her saniye olcecem atesini.Gecmisi okuyamadim,hasta bebislerimize allahimdan acil sifalar diliyorum.
Kizlar bu arada bende diyete basladim,uc gun oldu bugun bir hafta dolunca sonucu bildirrim, BIYOLOG bende destegini istiyorum,sen diyetten sorumlu bakanimizsinSimdi size hamilelikte aldigim kiloyu soylimde agziniz acik kalsin,tam tamina 30 kilo 25 kilosu buzamana kadar kendiliginden gitti,gerci zaten dogumda bebek,su, es ve en onemlisi odemim tam 10 kilo gitmisti,simdi acil 5 kilo vemem lazim ama hedefim 10 kilo
Seninki de tam memeciymiş canım, kahvaltı da versen sabahları daha iyi olur. Ben de muhallebi vermiyordum sütüm var diye. Ama akşamları muhallebi verince daha rahat uyudu.merhaba kızlar elimden geldiğince takip eidyorum ama fazla yazamıyorum kusura bakmayın, geçmişe bakamadım bugün umarım tüm bebeişler ve güzel anneleri iyidir.
kızlar biz ek gıdaya tam alışamadık sanırım günlük listemiz şöyle ;
sabah 7 uyanır uyanmaz emmiyor
9 gibi meyve püresi
10 :30 gibi 80 cc anne sütü (sabah okulda olduğum için sağıp bırakıyorum)
12:30 tekrar emiyor
13:30 çorba ama sebze çorbası 12-13 mama kaşığı tarhana veya yayla ise biraz daha fazla içiyor
14:15 tekrar emiş
16:00 emişe devam :)
17:30 yoğurt
sonra iki saatte bir emiyo ama 1 haftadır saat 22:00 da uyuyup gece hi. emmiyo sabaha kadar uyumadan önce iki göğsümdende iyice emiyo ama.
biliyorum anne sütü ağırlıklı ama gece muhallebi veya mama verdiğimde az emicek diye korkuyorum bir de artık kahvaltıya geçicez nasıl sizce ?
Hoşgeldin canım benim kızım da 18 mayıs doğumlu hatta bi ara cemre ismini biz de düşünmüştük.Arkadaşlar merhaba. sizleri hamileliğimden beri takip ediyorum. bana o kadar yardımcı oldunuz ki. ne zaman kızımla ilgili aklıma takılan bir soru olsa cevabını çok geçmeden burada bulabiliyordum. çok evhamlandığım zamanlarda başıma gelenin normal olduğunu okuyup rahatladım. hepinizi ayrı ayrı tanıyorum sanki. bu zamana kadar yazmaya cesaret edemedim, şimdi zamanıdır deyip yazıyorum. benim de 18 mayıs doğumlu bir Cemre'm var.
Valla girelim şekerim ben varımteşekkür ederim turuncum..
ayy cnm sinir oldum şirketindekilere..nasıl kullandırmazlarmış bu senın en doğal hakkın..alla alla
cnm çok geçmiş olsun..tez vakitte iyileşirsin umarım..seni beyzamı çok öptüm..
cnm kaymağı aldıktan sonraki sütü napıosun..tekrar kaynatıp peynir fln yapılırmı bizim evde pek süt fln tüketilmiyoda..saol cnm tarif için bende denesemmi diye düşündüm..
hahay cnm valla bende düşünmüyo değilim organik ticareti istermisiniz mayıs anneleri olarak organik işine girelim
ayy beni aramadılar..salgın varmış demek Allahım sen koru kuzularımızı..
cnm çok geçmiş olsun...ateş olayı bizde tam 3 gün 3 gece sürdü Allah yardımcın olsun cnm..gece fln çıkarsa hemen soy cnm nemli bezle koltuk altlarından al ateşi..
cnm bende tam 30 kilo aldım hamileliğimde çok ödem vardı bende doğumdan bi çıktım 15 kilo gitmiş..emzirme doneminde 2 kilo fln daha almıstım..geri kalan 17 kilo yapışmıstı üzerime taki 1 ay öncesine kdr şimdi 6 kilo verdim geri kaldı 11 ama ben 15 vermek istiyorum...sen 25 iyi vermişsin cnm maşşllah sana...
hoşgeldin cnm..sende dayanamadın demek sonunda:))
cemreden resim bekliyoruz şekerimm..
Amin canım valla bizde de uyku muyku yoktu ama 2 gündür iyiyiz bakalım devamı gelir inşallah.Biri bana uyku mu dedi,,ne dedin tatlim o bana pek ugramiyor bu son zamanlarda ..sende benim aksime cin gibisin masallah yaramis araliksiz uyku sana :)) allah daim etsin guzelim valla gozum yokdarisi bize diyelim
Senin Oglanin karizmasini birak yumurta hic birsey bozamaz anam ondaki tilsim baska..cok farkli bir bakisi var yahu senin oglanin oda az capkin olmaz hani diyim sana
iyiyiz canım teşekkür ederiz. Sana da çok geçmiş olsun.iyi geceler kızlar nasılsınız giremedim bayadır.. İnat etti bu saatte anca uyudu bu kız..Emziği çiğniyo resmenHasta olucak gibiyim midem karnım tuhaf..üşütttümmü ne :18: Siz nasılsınız kuzular nasıll
Aferin ona ada kendisini seviyor belli. Bebişler önce baba,dede der genelde, senin fıstık ilk kendi ismini söylemiş. Yerim onun o ada diyen ağzını kimbilir ne tatlı oluyodur.kızlar benim kız ADA diyor çok komik yaa..biz sürekli ada dediğimiz için sanırım oda tekrar ediyor ve çok net ve güzel söylüyor..ben söylüyorum arkadan tekrar ediyor..uyanınca Ada diye sesleniyor..
kızlar bugün çok yoruldum ama miss gibi oldu evimm..halılarımı silkeledim üzerlerini süpürdüm bide sildim rula yapıp kaldırdım c.tesi temiz temiz sercem..salonunkini yaydım kız emeklio die..
bi tek banyom kaldı temızlenmedık onuda yarın temızlıcem artık..
aşureminde herseyı hazır bi tek pişirilmesi kaldı oda yarın pişcek...
orta sehpamızı kız hareketleniince kaldırmıştık zigonumda yok yarın bi ara dısarı cıkıp zigon işinide halletmem lazım..umarım uygun ve güzel bişey bulurum..
bu c.tesi yapacağım günüm için çok heycanlıyım..dayım teyzem kuzenler fln ilk defa böle bizim evde bu kadar kalabalık olcaz..hersey cok guzel olsun ıstıyorum..
Gece emzirme dışındakileri yapabilirim şekerim gündüz diyorsan seve seve.oooooffffffff
sporda hoca setlerımı artırdıııı
ılave hareketler ekledıııı
kosu bandı tempomu kosar adım 46 dk yaptı
1.5 saat suren spordan 2.5 saatte zor cıktım
geldım mutfak topla muhallebı hazırla yedır dus al emzır sıpayı uyuttt
daha saclarım kurutulcakkkk
spora gıtmeden oncede ıstıfra ettımmm
acımmmmmmmmmmmmmmm
bırısı sacımı kurutsa
bır baskası karnımı doyursa
bırıde asya gece uyanınca emzırse
bende deelıksız uyusammmmm
cok mu sey ıstedım yahuuuu
iyi geceler kızlar
koçişle azcık aşk yaşayalım dedik
12 den sonra uyanmayan kızımın gözleri faltaşı gibi açıldı
uyuttum 2 dk sonra yine uyandı
şimdi koçiş sallıyor yazık adama 2 gün sonra ist. uçuyoruz
2 ay ayrı kalacagız bu gecede kızım işin içine etti
Kızlar allah iyliğinizi versin sabah sabah koptum
çok güldüm yaaa
çünkü aynı şeyi bi kaç saat öncesinde bizde yaşadıkk
Tarık Buğrada 22:30 da uyur 24:30 da uyanır
biz senin deyiminle aşk yaşamaya başladığımızda 23:30 civarıydı
tam mercimeği fırına vericez sıpanın heveeee diye sesi geldi
biz tabii durduk bekledik kıs kıs gülüyoruz
o ufacık sesi duyup gülmeye ve çene yetiştirmye devam etti
mercimek dışarda kaldı
Ben kaşıkla veriyorum canım bir de içine pekmez koyuyorum(1 çay kaşığı kadar)bebişlerine muhallebi yapan arkadaşlar şeker koyuyor musunuz? birde kıvamını kaşıkla mı biberonla mı yenecek şekilde yapıyosunuz?
Günaydın annecikler nasılsnız ....
oğluşum tutunarak ayakta duruyor artık maşallah ....koltuğa tutunarak ilerletmeye çalıştım cıksss beceremedi...emeklemeyide sevmiyor....
kızlar buarada HİPP ten gelen paketimiz çok güzeldi en güzel ürünü hipp gönderdi resmini çeker koyarım
Emir 3 gündür beni emmek istemiyor.
Gece uyandığında emdide göğsüm rahatladı.
Aç olduğunu biliyorum ama emmiyor. Bende devam sütü verdim.
Ben bu çocuk memeyi kolay kolay bırakmaz diyordum ama ne yazık ki beni yanılttı.
Emir 3 gündür beni emmek istemiyor.
Gece uyandığında emdide göğsüm rahatladı.
Aç olduğunu biliyorum ama emmiyor. Bende devam sütü verdim.
Ben bu çocuk memeyi kolay kolay bırakmaz diyordum ama ne yazık ki beni yanılttı.
Yoğurt yedirme konusunda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Planner, senin dediğin gibi cennet hurmasıyla denedim dün. Çok olmasada şükür yedi.
Sabah kalkar kalkmaz yoğurt mayaladım.
Bebeklerin bir çoğunda böyle dönemler oluyo bence geçici bir süreçtir canım
cnm benim zaman zaman bebeklerimiz böyle dönemlerden geçiyo. geçici bi dönemdir emin ol. sakın kafana takıpta sütünü etkileme olur mu..
demekki tatlı olmasını istiyor senin kuzucuk ağzının tadını bilyor bunlar şekerimmafiyet bal şeker olsun mınnoşuna
Ev isi yemek camasir derken yaslanip gidiyoruz valla yaaa
Okis hanim sabah siftahini atti kakasiyla acilis kakali oldu ama insallah geriye kalan gunumuz guzel gecer
babamiz giderken kiz kaka yapmis annesi diye beni uyandirdi ebe adam gitmeden degistirseydinya diye soylene soylene kalktim iyikide degistirmemis eline yuzune bulastirirdineyse bi baktim heryerden cikmis demekki daha erken yapmis kucuk hanim kakaiyi temizledim ama bez baglamadim esofmanini giydirdim hem biraz havalansin hemde banyoya sokayim yikayim bari dedim kombiyi iyice yukselttim ufoyu yaktim suyu actim banyo isinsin diye o sirada wc ye gireyim dedim bi geldimki hnm in esofman yok bacaginda cikartmis atletindeki kakayi once nevresime sonrada yorgan kilifina bir guzel bulastirmis sonra aldim kizi kendi odamda tirnaklarinida keseyim diye bu arada sizin tirnak kesme sikliginiz ne?ben 3-4 gunde bir kesiyorum yoksa beni cirmaliyir kendine zarar vermez hanim aska gelince cacimi basimi yoluyor
tirnaklarini keserken kendi yatagimida kaka yapmasin diye altina havlu koydum ohhhhh onada bir guzel cisini yapti neyse artik yikadim yatirdim o mis gibi sicacik mamasi i iciyor bense nereden baslayim diye karar vermeye calisirken yine kendimi pc basinda buldum:26:
Kizlar bu arada cok olmamak kaydi ile bebeciklerinizin kusmasini dert etmeyin benimki bi kussa balgami cikartacak ama kusmuyor yavrum neyse bizden bugunluk bu kadar opuyoruz sizlerigideyim de mesaime baslayim
Sorma sekerim ve yine oturup kaldim iste bak her yeri b.... Goturuyor desem yeridir yanicanım koptum valla yaevin içine etmişsiniz şekerim okişle hadi bakalım kolay gele sanaa buarada zeynonunda tırnak kesme meselesı çok olaylı ya feci halde cırıyor bizi yüzüm gözüm tırnak izleriyle doluu halde geziyorum ama nekadar kessemde törpülesemde yinede çok kesici tırnakları ya niye anlamıyorum eldiven takcam sana zeyno diyorum can acısıylaa
Aynı durumdayız tatlım,malesef ben de çıkamıyorum.Bu çarşamba eşim 1-2 saat baktı da ben anca kuaföre fırladım malum ağdam geldi de geçti bile:)Bu arada fotonu da gördüm ve arkadaşım pek de güzelmiş dedim kendi kendime,fakat ayrıntılı bakamadım yorum da yapamadım.Bizim kusan huysuz bebeğmizi de ekledin mi?Ohh canim yarasin kuzuma,inana doga bise yeyince ayri bi seviniyorum sanki kizim yemis gibi,bebekliklerinden beri ayni oduklari icin
Canim malesef benim kizimda yemek yedirdigim yere koydugum an daha tabagi gormesine bile gerek yok oksurerek kendini ogurtuyor,cok uzuluyorum,tabi zorladigim icin oluyor ama benim kizimin zorlamadan yedigi yok,gerci zorlayipta aglatmiyorum kesinlikle sadce istememesine ragmen sarkilar soytarililarla kandiriyorum oda bana kandigi icin her lokmada sinirleniyor hehehehehHer yemekten sonra tam yarim saat ayakta kucagimda ilgisini ceken seylerin yaninda gezdiriyorumki kusmak aklina gelmesin dkye,pinarim inana kendime ayiracak bir saniyem yok kizimin beslenme sorunu yuzunden,disari bile mecbur hava almasi icin cikiyorum ki disari cikmak icin iki kat efor sarfediyorsun hazirlik falan,corbayi erkenden yap yanina al falan ahh ahhhh...
Ev isi yemek camasir derken yaslanip gidiyoruz valla yaaa
Okis hanim sabah siftahini atti kakasiyla acilis kakali oldu ama insallah geriye kalan gunumuz guzel gecer
babamiz giderken kiz kaka yapmis annesi diye beni uyandirdi ebe adam gitmeden degistirseydinya diye soylene soylene kalktim iyikide degistirmemis eline yuzune bulastirirdineyse bi baktim heryerden cikmis demekki daha erken yapmis kucuk hanim kakaiyi temizledim ama bez baglamadim esofmanini giydirdim hem biraz havalansin hemde banyoya sokayim yikayim bari dedim kombiyi iyice yukselttim ufoyu yaktim suyu actim banyo isinsin diye o sirada wc ye gireyim dedim bi geldimki hnm in esofman yok bacaginda cikartmis atletindeki kakayi once nevresime sonrada yorgan kilifina bir guzel bulastirmis sonra aldim kizi kendi odamda tirnaklarinida keseyim diye bu arada sizin tirnak kesme sikliginiz ne?ben 3-4 gunde bir kesiyorum yoksa beni cirmaliyir kendine zarar vermez hanim aska gelince cacimi basimi yoluyor
tirnaklarini keserken kendi yatagimida kaka yapmasin diye altina havlu koydum ohhhhh onada bir guzel cisini yapti neyse artik yikadim yatirdim o mis gibi sicacik mamasi i iciyor bense nereden baslayim diye karar vermeye calisirken yine kendimi pc basinda buldum:26:
Kizlar bu arada cok olmamak kaydi ile bebeciklerinizin kusmasini dert etmeyin benimki bi kussa balgami cikartacak ama kusmuyor yavrum neyse bizden bugunluk bu kadar opuyoruz sizlerigideyim de mesaime baslayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?