2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

turuncu süper görünüyor çıtır çanakla kokostarın tarifini verirmisinnn ellerine sağlık kayrada çok tatlı çıkmış maşallah

TURUNCUUU BUNLAR NEDİR YAAAA

hem kayra hemde masadakiler ağzımı yeterince sulandırdı
kayra çook tatlısın seni kızıma alıcammmm

o cocstar kurabiye nedir ilk defa duyuyorum tarifini alabilir miyiz acaba

milföy hamurunda muhallebiyi zaten deneyeceğim bu haftasonu

kızlar dün gece hep ayaktaydık acile gittik hep agladı oğlum bugünde gittik dr hafif öksürük boğazda kızarıklık hafif ateş var hiç bişey vermedi bende artmasından korkuyorum dua edinde bugün rahat uyusun bebeğim

Herkese iyi haftasonları diliyorum kendinize yavrularınıza iyi bakın
arada bakarım size merak ederim özlerim
3 gün evdeyim oh beeee yavrumu mis gibi koklarım gıdısından ballar çalarım öperim
herkese iyi akşamlar dilerim

kızlar kendime alışveriş listesi yaptım :)

milföy hamuru
sakızlı muhallebi
hindistan cevizi
un
yumurta
süt

turuncunun verdiği tarifleri denemek için olabilir mi acaba
kurabiyenin adını gogle yazdım içinde hindistan cevizi varmış
onuda alayımda hazırlıklı olayım dedim

arkadaşlar bir şey soracağım. ben kızımda ek gıdaya yaklaşık 1 ay önce başladım kahvaltısı, meyvesi ve yoğurdunu yediriyorum. Akşam muhallebi bazen veriyorum bazen vermiyorum. Ama nasıl çeşitlendirirsem çeşitlendireyim çorbayı bir türlü kabul etmiyor. en fazla 2-3 kaşık alıp bırakıyor. Sadece balkabağı çorbasını verdiğimde yedi. çorbayı şu anda yememesi normal mi

Marmarise mi dönüyorsun ?...Oralarda var mı kapısını çalacağın kişiler?Yalnızlık zor olmayacak mı canım yaaaa.
Yok yok bencede sen en iyisi bir psikologa git...En azından bu süreci daha kolay atlatmana yardımcı olur.

edaack ; şifa olsun bebeğinin emdiği süt
Sabah meyve öğününü kaldırıp kahvaltı ekleyebilirsin.Nohut büyüklüğünde yumurta sarısı ile başlayarak her gün biraz biraz arttırıyorsun.Labne-tuzu alınmış beyaz peynir vs..verebilirsin.
Meyve öğününü gün içerisinde başka bir zamana ya da yoğurduna ilave ederek verebilirsin.
Akşamları tahıl yani karbonhidrat almaları için muhallebi veriyoruz.Sen de haftada 2-3 kere verebilirsin

Canım miden küçüldü iyice,yediklerinde ağır gelmeye başladı herhalde.Lütfen dikkat et kendine
Spor hocan seni mankene çevirmekte kararlı gibi :))
Koşu bandında kaç km hızında yürüyorsun ?Ben 5.8de müthiş ter atıyorum.

Mektuptan anlamaz o, ama su Mahiri ciddi ciddi paket yapip sunucam bakalim ne tepki vericek.. koca bir fiyonk aldim birde kurdele bizimkini suslerim guzelce..eger iki dk rahat surursa durmazda baglarim artik her yerini :)) saka saka

Foto bekliyoruzzzzz

Ayyyy inşaallah canım yaa.Bu yeme sıkıntısı beni erkenden yaşlandıracak valla
Bu arada yorumlarına bayılıyorum.Her seferinde beni tebessüm ettiriyorsun.Çok tatlısın

Allah hayrınızı versin emii.
Canım sen neden eşinden 2 ay ayrı kalacaksın ?

Bebeler doğdu doğalı şu mercimek işininde tadı tuzu kalmadı artık

Ben de dün etli kereviz yaptım Kayraya.Resmen öğürdü çocuk yaa

bebişlerine muhallebi yapan arkadaşlar şeker koyuyor musunuz? birde kıvamını kaşıkla mı biberonla mı yenecek şekilde yapıyosunuz?

Canım şeker için çok erken daha.Ben 1 yaşından önce kullanmayı düşünmüyorum ki zaten gerekte olmuyor aslında.Meyve,cicibebe,pekmez veya kendi maması ile tatlandırıyorum.

Bizde çok şükür kendisini kusturma problemi yok ama bu aralar yine zorla yediriyorum.Hiç istemiyorum böyle olmasını ama...ama...ama....

Ayyy ne güzel bir güne başlamışınız öyle
Çişler kakalar

Hayırlı olsuuuunn...

Nagişşş tatlım bu kadar kabızlık çekmen normal değil.Bence diyeti bırakıp lif ağırlıklı beslenmeye çalış.
Biyoloğun dediği gibi sabah kalkınca ılık limonlu su müthiş etkili.Yeşil çay,bol yeşillik,brokoli....Bunlar çok etkili.
Diyetisyene gitme imkanın varsa hiç kaçırma derim.

Rahat ol lütfen...Sen ne kadar rahat olursan bebeğinde o kadar rahat olur.
Yürütece koyduğunda gözün devamlı üzerinde olursa hiç birşey risk teşkil etmez.Halıların üzerinde bile öğrenince koştura koştura yürüyorlar.Yeter ki onun ulaşabileceği zararlı şeyleri ortadan kaldır ve dört göz ol

Doğumdan sonra bir türlü tam düzene girmedi şu regl olayı.Her seferinde "acaba kaza mı geçirdik" diye düşünmek çok sinir bozucu :31
:

.) ne diyosun korkuttun beni....allahım yürüteç bana azap,yamana yeni ufuklar açacak sanırım.....peki yuvarlak mı yoksa altıgen mi almak lazım hangisi daha emniyetli yada hangi marka tercih ettiniz?

Rahat ol
Yürüteçte ben yok chicco olsun yok kraft olsun derken 2.el bilinmeyen dandik bir yürüteç aldım ve çok memnunuz.

turuncu süper görünüyor çıtır çanakla kokostarın tarifini verirmisinnn ellerine sağlık kayrada çok tatlı çıkmış maşallah

canım çıtır çanağın tarifi :

1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (50 gr.)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 su bardağı kepekli un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu, biraz pul biber ve 1 çay kaşığı kekik

Salatası için

kereviz
havuç
tavuk
mayonez
süzme yoğurt

Hamur malzemelerini yoğurup yarım cm kalınlığında açıyorsun.Bir çorba kasesi işe yuvarlaklar kesip muffin kalıbına yerleştiriyorsun ve pişiriyorsun.Soğuduktan sonra salata ile içini dolduruyorsun.

Cocostar için :

Malzemeler

125 g. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta ( birinin beyazı ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı kadar un
Yarım paket kabartma tozu

Dolgusu için :

1 yumurta akı
1 bardak h.cevizi
2-3 yemek kaşığı şeker

Dolgu malzemelerini yoğurup fındık kadar toplar yap.Diğer hamur malzemelerini yoğurut avucunun içinde aç ve ortasına hindistan cevizi toplarını yerleştirip kapat ve pişir.
Benimki çok sert olunca ben şekerli süte batırdım ve ıslak cocostar oldu

kayra çook tatlısın seni kızıma alıcammmm
milföy hamurunda muhallebiyi zaten deneyeceğim bu haftasonu

Oyyyy esmer güzeli sinemisss
Biz hiiç düşünmeden varırız senin kızına
Milföy külahları çok lezzetli ama azcık zahmetli.Külahı yapıp etrafına hamurları sarmak epey zamanımı aldı ama değdi

Kıyamam...
Ihlamur,elma,tarçın,zencefil...Bunlardan birer tutam şeklinde 10 dk ocakta kaynatıp pekmez ile tatlandırarak verebilirsin.İnşaallah en kısa zamanda iyileşir kuzucuk.

Afiyet bal şeker olsun
Ben de tarifleri google amcadan aldım

Allah allah böyle farklımı oluyor bizimki ikitane alttan geldi...

canım hayırlı olsunn, çok şeker görünür eminim bitane altta bitane üstte harika ya bizde göster ama lütfennn darısı bize olsun yaa nezaman çıkacak dişlerin zeynoooo

sana da günaydın ve hayırlı cumalar cnm...

gündüz uykuları neredeyse hepimizinkinde az.hatta bazılarımız gece de problemli.....takma kafana cnm..

cnm yeni inciniz hayırlı olsunnnn

pınarda dişleriniz hayırlı olsun.bizimde önde 2 tane bekliyoruz bi türlü çıkmadılar.darısı bizim başımıza inş.

KIZLAR BUGÜN DOKTORA GİTTİK,KIZIM İÇİN.KIZIMIN GELİŞİMİNİ ÖNDE BULDU DOKTOREK GIDA MİKTARIMI VE İÇERİĞİNİ SORDU.İÇERİĞİNİ BEĞENDİ FAKAT MİKTARI FAZLA BULDU.YAKLAŞIK 150 ML PÜRE HAZIRLIYORUM TABİ KOYU KIVAMLI DEĞİL,HAFİF CIVIK OLUYOR.DOKTORUMUZ ZORLAMA DOYUNCA BIRAK VERME DEDİ.AKSİ HALDE VÜCUDU YAĞ HÜCRELERİ ÜRETİRMİŞ.YANİ İLERDE OBEZLİKLE KARŞILAŞILMAMASI İÇİN ZORLAMA DEDİ.KENDİ KIZI DA DERLİ TOPLUYMUŞ SONRADAN PEK ZAYIFLAMIŞ.
ANNEZEYNEBİN KÖK ZEBZELERLE İLGİLİ YORUMUNU ANLATTIM ŞÖYLE DEDİ;DOĞRU NİTRAT İÇERİRLER ÖZELLİKLE ISPANAK YANİ YEŞİL SEBZELER.FAKAT HEPİMİZ HEMEN HEMEN HERGÜN YİYORUZ DEDİ.SADECE ISPANAĞI PİŞİRDİĞİNDE AYNI GÜN VER BEKLETME DEDİ.DİĞER SEBZELER İÇİN(KÖK)YASAK KOYMADI.DOMATES,BAKLAGİL İÇİN ERKEN DEDİ.1 TATLI KAŞIĞI KADAR KIYMA KULLANABİLİRSİN DEDİ.
AYRICA ONA EVDE YAPACAĞIM LORDAN,BİSKÜVİDEN E EKMEKTEN SÖZ ETTİM FAZLA TAKINTILI OLMAYA GEREK YOK,KATKI MADDELERİNDEN KAÇIŞ YOK MALESEF DEDİ.BEN DE SENİN GİBİYDİM FAKAT BUNLARA ÇOK KAFA YORARSAN KENDİNİ ÇOK YIPRATIRSIN DEDİ.HATTA GENÇ OLMASINA RAĞMEN BANA ANNEM DİYE HİTAP EDEREK MARKETTEKİ TAM BUĞDAY UNUNDA GDO YOK MU SANIYORSUN DEDİ.TAMAM DİKKAT ET BUNLARA AMA O KADAR DERİNE İNERSEN OBSESİF OLURSUN SONUNDA DEDİ
DEMİR İLACININ ARDINDAN SU İÇİREBİLİRMİŞİZ,DİŞLERİN KARARMAMASI İÇİN.
AYRICA PEKMEZİ KAHVALTIDA VERMEK YERİNE ALTERNATİF OLARAK SULANDIRIP BİBERONLA İÇİREBİLİRSİN DEDİ.VİTAMİNİMİZİ DEĞİŞTİRDİ.

teşekkür ederiz teyzesi....

meleğim ne hediyesi aldın eşine merak ettim..

Bugunlerde Gap te cok deli indirimler var, takildim ona ve oradan cok hos motifli orme gibi bir kazak aldim..hirka bulamadim daha dogrusu icime sinen birsey yoktu..yaninada malum uyguna aldim kazagi ve dedim ki baska birsey daha katalim..baktim deo lar da jelllerde cok indirim var bende ikili set ceklinde dus jeli parfumlu ve deo aldim...aslin hediye oglum yarin ben onu guzel susluyumde bir sasirsin :))

Senin kiz ne guzel her yeri kenef sanmis, habire koyuvermis:)) cok guldum ya ne guzel anlatmissin ben senin kadar pozitif olamazdim kafayi yerdim kesin..seninle insan yaslanmaz gizz

Ne adalet prensibine sahip Doga gordunuzmu..haksizlik olmasin diye bir alt bir ust seklinde cikariyor disleri... aferin kuzuma..hayirli olsun disleriniz darisi digerlerinin basina agrisiz ciksinlar ins

Seni alan yasadi diyecem ama alan almis o zanan esin cok sansli..boyle hamarat ve becerekli bir hanima ne dense azdir herhalde, bu ne yaw senden iyi pastaneci olur..baksana elin cok yatkin sana kocaman Masallah..
Bu menunun en en harika tatlisida tabikii Kayra Eymen efendi...yedim onu burdan bile :))

Canim gecmis olsun, ihalamur mutlaka dene iyi geliyor gercekten bizimkinin nefesini epey acti umarim iyi gelir sizede..allah sifa versin tez vakitte iyilesir ins

Ne hos bir surpriz olmus, bencede orada bir bulusma yapin Planer ile cok guzel fikir
Birde aklima muzurca birsey geldi..ya pastane degilde oto galeri ismi olsaydi, o zaman araba alirdiniz herhalde ..uuuu ne cok pahaliya patlardi Zeynep Ada ismi :)) deger ama bu bidiklari..ben hep diyorum ananin serveti helal olsun oglusuma..

yarın öğlen gibi çıkarız dedi babam. o yüzden şimdiden yazayım dedim hepiniz hakkınızı helal edin. hepiniz yavrularınızla ailenizle sevdiklerinizle Allaha emanet olun. evet turuncu tutturdum evime dönücem diye ya hakkımızda hayırlısı olsun. komşularım iyi çok şükürde yine de tek tabanca olucam. eşimde önümüzdeki hafta yanıma gelmek için izin almaya çalışıyor dua edin alsın yoksa ece ile yılbaşında yalnız olucaz( acayipte tırsıyorum kalabalıktan yalnızlığa geçişim keskin olacak napıcaz bakalım eceyle. size yazamıcam dicem ama benim sağım solum belli olmaz eceyi de atarım arabasına bir internet cafede alabilirim soluğu:)) başta yavrularınızı olmak üzere hepinizi çok çok öpüyorum

gece kuşu geldiiii
bu gün evde yoktum geç geldik ama gelir gelmez tüm sayfaları okudum
kızlar bu arada Tarık Buğra sürünerek ve yuvarlanarak kapıya kadar gidiyo kapı önünde ağlıyo yanii daha şimdiden sokak istiyo napıcam ben bu çocuğu havalarda soğudu
daha çok erken değilmi sokak istemesi içinhafif olsa gün içinde kucağıma alır fırına ekmek almaya falan gideriz ama artık taşıyamıyorum 2 gündür belim çok fena ağrıyo
arabasına koyup çıkarsam apartmanın giriş kısmındaki merdivenleri tek başıma indiriyorum ama çıkarırken çıkaramıyorum..bu gün dışarı çıkana kadar çok ağladı inş yarın kapının yolunu unutur

tostiii mercimeği fırına vermişsiniz gözünüz aydınn euheuheueh bizde verdikkbu bıdıklar daha şimdiden özel hayatımıza müdahale ediyolarr
bu gün Tarık Buğra kucağımdayken eşim yanaştı yanağıma öpücük konduruyo sıpacık öyle dikkatli izliyo ki hiç gözünü bile kırpmıyo
bende yapma beyyy çocuk bizi izliyo dedim utangaç bi tavırla gülüşmeye başladık ne anladıysa o da kıkırdıyo

pınarda yeni dişiniz hayırlı olsun..ayrıca doğanın gelişimi için çooook sevindim..çektiğin sıkıntıların mükafatını aldın

cenera geçmiş olsun inş bebeğin hemen eski sağlığına kavuşur

turuncuumm sen ne yaptın böyle gördüğüm zaman ağzımın suları aktııbu hafta içinde milföylü külahı hemen yapıcam..birde çıtır çanaklardı galiba ismi o milföy hamurylada yapılır diye düşündüm tembel işi olur ben hamur açmayı bilmiyorumda onuda milföyle yapabilirimabur cubur şeylerden en çok browniyi sonrasında coco starı severim bi kaç gün önce browni krizimi bu gecede coco star krizimi tutturdunuz bu kez eşim almak için markete gitmedi kapalıdır bu saatte dedisizlerden böyle şeyler görüp duyunca adamcağızın tepesine gidiyorum çocuk gibi aşkımm bana brownii,cocostar vs. alsanaaa diye
Kayra tamm minik canavarlar gibi çıkmışşş çok tatlıııı
bu arada bende yürüteç almaya karar verdim..şimdiye kadar almayı düşünmüyodum..bende çok pahalı bi şey alamyı düşünmüyorum gün içinde 15-20 dk dursun yeter
benim bıdık çok tembel bastığı zaman çok kısa süre basıyo canı istemzse onu bile yapmıyo..kullandığınız yürüteçlerin markası ne kızlar?ön kısmında ki oyun paneli müziksiz olsa olur mu?

zeynepcimm tarifin için teşekkür ederim ama biraz ara verdikten sonra tekrar deniycem..olmadı dediğin gibi bi dilim kadar sevdiği bi karışımınn içine ekliycem..
kalan kerevizi nasıl değerlendirebilirim:44:eşimde bende yemiyoruz..dondurucuya koyabilirmiyim:26:

meleğimm Mahiri babasına hediye etmeden önce resmini çekmeyi unutma o şekilde görmeyi çok isterimm

canım resmen veda mektubu gibi olmuşş
çok üzüldüm şimdi..hakkınızda hayırlısı olsun
inş günlerin güzel geçer yanlız olmuycaksın gerçi yanında pamuk Ece n var ve inş yeni yıl için eşin izin alabilirde çekirdek aile olarak girersiniz
ben Eceyi çok özlerimmm
bizi habersiz bırakma şekerimm..Ecenin gelişiminden haberimiz olsun.tüm güzelliğiylede gözümüzü gönlümüz açmaya devam etsinn

azraececim sende hakkını helal et ama gitmesen o gül yüzünden mahrum kalmak istemiyoruzzzzz aglarım ama yaaaaa:84::84::84:

sağol meleğim,darısı bütün kuzulara...

sağol tatlım,eşim haricinde kimse senin dediğin gibi bana yormadı kuzumun durumunu....

Beykoooz,esrayhan ne oluyo size gece kuşları...???hadi ben süt sağıyorum sizi niye uyku tutmadı?

sen süt sagıyosun ya bizde yanlız bırakmayalım azimli annemizi dedik
saka bir tarafa ben bişey yaptım ama utanırım söyleyemem kimse inanmadı farkındayım bir mercimekte benden fırına verilmiştir
buarada test yapmayanlara sarı kart veriyorum 2 kere bidahakine kırmızı vercem küscem konusmıycam :95::94:

Gunaydin arkadaslar.Birgun gelip yavrularimizin hastaligina kalbimiz taslasabilecekmi,ben cok yipraniyorum da,cok uzuluyorum hastaligina.

PINARDA,canim eline emegine yuregine saglik,allahim senin cabani ozverini ve sabrini goruyor ve bukadar zor ve eksik ogun beslense bile cogu zaman kussada bak cok sukur gelisimi cok iyi,kocaman maasallahBu arada disiniz hayirli olsun,bizim alttan iki tane Bizimde bu ayki kontrolumuz cok iyiydi gecen ay almamisti ama bu ay cok emek cooook emek verdim,senin onerinle teyagini menumuze soktum ve sukur toparlamistik ama bu hastalik isi bozdu,doktor bile tuhhhhh okadarda cabalamistin gitti kilolar diye takildi bana bu arada sormussun Masalin fotosu varmi diye,evet koymustum,veee senin le kuzunun fotosunu sabirsizlikla bekliyorum, aklimda oturmus bir profilin var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…