2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ceren evde,Çağla yanında,,para verdik boşa gitmesin diye okula sen gittin bugün galiba şekerim nerelerdesinnn
Sanırım şuan da kuru boyalarınla kardan adam yapıyosunİnşallah yanında 5TL vardır,,tiyatro falan vardır belki

ceren okulda,çağla yanımda..ceren dün okula gitmedi diye bugün yanında bakkalın çıragını yolladım
bir gün degişik vakiit geçirsin diye...akşam ekmekler bedavaaaaaa
kuru boyam yok ama akşama kuru fasulye yapacam..onlarla ne yapabilirim bilmiyorum
tiyatro yarın şekerim..benimde gitmem gerekiyomuş..
bir bilet alıp gitmeyi düşünüyorum..cerenide kucagıma oturturum izleriz 5 tl de cepte kalır
başka sorun varmı canım
bugün kafam dalgın ters giden birşeyler var anlamıyorum..
senin alıntı neden terste onuda anlamadım

hallasni rib kilsret rutkoy mınac oyulo nezab edizimipeh elyöb ralmurud
ines inerec ıyalgac koc mutpo

şok şok şokkkk....
dün bilim adamının yaptıgı açıklamayı duyan brokoli ve kivi gerçekleri anlatıyor...
''arkadaşlar bizim bir suçumuz yok o bilim adamı üzerimize korkunç bir iftira atmıştır
yiyin bizi gerçekten biz kanser falan yapmıyoruz...çok yiyinde neslimiz tükenmesin öhüü öhüüü
sırf hepimiz ona kalalım diye o bol bol yesin diye korkunç biriftiraya ugradık''

brokoli metanetini korurken kivinin agrasif halleri dikkatlerden kaçmadı

Hepimiz kiviyiz hepimiz brokiliyiz

güneş1,defne ank,mutlu anne,meleğim 34,zada,babyceren,ilkim81,
kızlar geçen gün sorduğum soruya cevap verdiğiniz için sizlere çok teşekkür edıyorum biraz gecikmeli oldu k.bakmayın.demekki bu dönemde bebeişlerin hepsi aynı.dr söylediklerini daha fazla kafama takmamam gerekiyor sanırım.arada kaçırdığım biri varsa lütfen kusura bakmasın.bebişlerinizi öpüyorum

Merhaba arkadaslar,aklim hep sizde suraklide takip ediyorum ama kizim tableti daha elimde gormesiyle beraber cok huysuzlaniyor malesef yazamiyorum,dun bugun istedigin kadar mizmizlan arkadaslarima yazacagim dedim ama ahi tuttu sanirim Masal hanimin yazdiklarim silindi Bugun sansa birakmicam worldde yazacagim,artik kac saatte gonderebilirsem
TURUNCU, canim seni cok merak ediyorum umarim hersey yolundadir lutfen bir ses ver(tabi ben yazana kadar belkide gelmis olursun ) TATLICADI, off canim gitti sarmalar uzuldum ama olsun sen hamarat hatunsun yaparsin uc vakte kadar birdaha.Karizmatik erkegimizin fotosuna bittim tam bir kucuk herif gibi oturmu mama sandalyesine, kolunu atisina cok guldum yaa sipaaaa
ANNEZEYNEP,esinin jesti superrrr ya inan bana oyle birsey yapsa esim heralde ayaginin altina bir paspas olmadigim kalir ;-)Yurtdisi olayina gelince fikrim iki ay cok uzun degil bir sekilde gecerki laf olsun diye soylemiyorum, ustesinden gelecegine eminim,sanirim artisi cok daha fazla olacak,hakkinizda hayirlisi olsun.sss eger gittiginde bizi ihmal edip,omer pasamiza hasret birakacaksan,baslatma kariyerine falan ;-);-);-)
ZADA,umarim bu kezki istahsizlik enfeksiyona bagli degildir canim,donem donem oluyor istah sorunu yeterki saglikli olsunlar,optum sizi AZRAECE,kader arkadasim cok gecmis olsun,bir cirpida iylesir ecemiz insallah.Baba yokken bebeislerin hastalanmasi iki kat daha zor cunku tek basina o sorumlulugu ustleniyorsun allah yardimcimiz olsun canimDisari sk sk cikmaniz cok guzel bende kizimi hergun disari cikariyordum,meyvemi ve corbami hazirlayip yanima aliyordum,ama birkac gundur okadar soguduki hava,yetiskinler bile hep hasta ve titriyerk disardan geliyorlar,biraz ara vedim gezmelere.Bu arada senin durumun benden bir tik daha iyi sanki,esin cok sukur ara ara geliyor,benim esim gideli uc ay olcak ve daha mart sonunda izni :'( Neyse sagsalim donsunde baska birsey istemiyorum.ikinizide kocaman opuyorum canim.
MELEGIM, canim Mahirimizin gezmede mizmizlanma nedeni,forumdaki kizlara sadik kalmak icindi hic anlamiyorsun annesi Saka biryana bende merak ediyorum birgun gelip soyle kendi kendilerine oynayip hupur hupur yedikleri gunler gelcekmi
MYBABYLOVE, kizimizin azmine hayranim vallahi Masal duymasin ama cok tembeliz biz,birak yurumek,ayakta durmak,emeklemek hala arada bir otururken cok egilip dogrulurken dustugu oluyor cok kafaya takmak istemiyorum illaki birgun sirayla yapacak dimi Hem senin gibi tez canli hamarat sosyal bir anneden boyle bir prenses dogabilirdi
BAMBICAN, ismini yazabilmenin ozgurluguyle tutamadim kendimi Azracim iyidir insallah?
PINARDA,canim Dogacigimin istahinin duzelmesine cok sevindim,bizimde cok sukur daha iyi.Hala bayilarak yemese bile bir sekilde yedirebiliyorum,ahh ahh ne cektim ama agzina anne sutunu bile enjeksiyonla skiyordum hatirlamak istemiyorum.Bu arada yeni sacin hayirli olsun, bende bu ay sonunda roflemi yaptiracagim,kardesime kiz isticez bakimli bi gorumce olmaliyim degilmi;-);-)

BEYKOZ, canim ya sen yaslanmazsin Seni karda kayarken hayal ettim cok sirin bir goruntu olustu gozumun onunde

BABYCEREN,ya canim allahtan kunefe sehirine cok uzak degilim neydi o resim hala agzimin suyu akiyor Mersindede fena yapmiyorlar tabiki sizin orasi kadar degil ama,ilk firsatta yemeliyim gitti diyet,cok kotusun tabi kendin fistik gibi olunca ;-);-);-)

ILKIM,her meyve yedirisimde aklimdasin,umarim yedirmeyi basarabilmissindir.Benim kizimda sevmiyor :-( Bu arada Bestenin ilk koydugun fotosundaki yelegin yaka modelini calmis bulunmaktayiz sucumu itiraf ediyorummmm

NAGIHAN,ohhh canim ya diyet isi son gaz devam basardin sende bu isi ben yapa boza devam ediyorum boylece 4 kilo gitti,bu defa pek istikrarli degilim ama salmiyorumda, havalar isinsin spora baslicam.(hep bir bahane hep bir bahane

PLANNER ve MUTLU ANNE yazilarinizin yakindan takipcisiyim,seviyorum sizleri optum kocaman.

BERRUM ve LILLAC .benmi goremiyorum yoksa girmiyorlarmi su siralar. Kizlar daha yazmadigim kisiler var ama cok uzun oldu umarim sizi skmamisimdir kusuruma bakmayin lutfen

turuncu___hoşgeldin canım..kayraya çok üzüldüm geçmiş olsun..düşe kalka büyüyecekler malesef..
tatlı-tuzlu olayını takma canım ya sen paylaşımlarına devam et..kayranın her halini paylaş bizimle..

annezeynep___canım ben ilk çocuk olayını belki tam olarak anlatamamış olabilirim..
düşüncelerimi duygularımı çok iyi tercüme edemem zaten ben..
ama şöyle diyim cerende tüm ilk leri yaşadım heyecanım apayrıydı..
ikiside canım ayırmam tabikide ama dedim ya ceren bir gram bile olsa daha agır basıyo
ama sadece o kadar yani 1 gram...
ikisi içinde ölürüm ben kıyamamm..
büyüdüklerinde durum ne olur bilemem..
hangisi beni üzmez zaman gösterecek

Canım sıcak kompresi nasıl ve hangi aralıklarla uyguladın?
Sağdığın sütü ne yaptın(yani çocuğun içmesinde sakınca var mı)?
Masajı kompres yaparken mi uyguladın ve kaç dakika yaptın?
Çok soru sordum canım kusura bakma.

Başaramadım canım maalesef sadece hurmayı yiyo o da 3-4 kaşık falan. Ben de zorlamıyorum.
Ne suçu canım iyi etmişsin sen bana söyleseydin örgü örmeyi bilmediğim halde masalım için öğrenir ona aynısını örerdim. Artık nasıl olurdu bilmem.

Yaklaşık 2 dakika önce kızımın çorbasını yaktım hey Allah'ım ya sen aklıma mukayyet ol.
Bir gün evi yakmazsam iyi.

Turuncucum bend e cogu arkadas gibi kesif doneminde oldugunu dusundugumden fazla kisitlamiyorum
Ama alismasini istemedigim oyun araclarini ortada tutmamaya ozen gosteriyorum

Mesela terlik kumanda laptop fln ortada bulunmuyor ki onlari oynamaya alismasin
Benzer sekilde yuzumle oynatiyorum ama sacimi cektirmiyorum sac onun oyun araci olmasin diye

Gorumcemin oglu 3yasinda ve her misafirin sacina yapisiyor kumandayi gordugu an boydan boya yaliyor
Ben herkesin elinin ya da ayaginin degdigi seyleri oglumun agzinda gormek istemiyorum

Ozetle nispeten muhafazakar ama esyalarla birlikte yasamaya alisacagi kadar da esnek bir ortam kurduk mumkun oldugunca az Hayir diyoruz

Aglamayi huy edinmesini istemiyorum acikcasi
O yuzden her an dikkat cekecek bir cephanem hazir
Elinden birseyi alirken onu kullaniyorum
Ya da blof aglamasi oncesi dudagini buzmusse hemen havliyor hapsiriyor ters takla fln atiyorum :)
Hem egleniyoruz hem aglamayla birsey elde etmis oluyor
Haa beceremezsem ve aglarsa ben biraz inatimdir istedigini yapmiyorum
Esinin dedigi gibi dikkatini dagitip sonra veriyorum

Gece agladiginda bile hemene mzik vermiyorum aslina bakarsan
Once basini sivazliyorum poposunu pispisliyorum

Kitapta da stres gerginlik ve aglama durumlarinda hep kendini tatmin edecegi birseyler bulmak kriz yonetiminde ve ikili iliskilerde zorluk yasamasina neden olur diyordu. Bana mantikli geldi

Yalniz bu yazdiklarimi Omer.in uyumlu bir cocuk oldugunu vurgulayarak bitirmek istedim
Ben cocuklarin aglamasina pek kiyamam ve uzun sure aglamasina musaade etmem
Huysuz bir cocugum olsaydi yine dikkat dagitma ilgi cekme yontemlerini kullanir, evimi yine ayni sekilde duzenler ama inatlasarak hayir diyerek kalbini kirip aglatmazdim

Cocuklar aglamasin kizlar yaaaa yine duygulandim

canım aynı taktikler enestede var özellikle uyurken yüzüme dalıyor hayır desemde yapıyor sanırım anlamıyor yada cokta tın yapıyor kızlar ben mercimek makarna her türlü yemekten veriyorum vermesmde kendi istiyor masa kurulunca yalanmaya baslıyor enes agzını yiyesim geliyor
tabi tuz seker az kullanıyorum kp seker hastası yakinen bildigim için istemiyorum damak tadı alıssın ....
turuncum cok üzüldüm eymen kayranın düşmesine cnkü o sesi iliklerime kadar hisseden biri olarak tekrar yasanması dahada üzücü ...
gecmiş olsun Allahım korusun oglusumuzu sende üzme kendini su laf edenlere bende bunaldım her mesajndan sonra ooooo yooooo tarzı takılanlara ...
ne bilim ben herseyden tattırıyorum yediriyorum süt ürünlerine öggg yapan enes gecen gün ayran içti...
kokusunu bile hissettiginde cekiyordu kafasnı ama yılmadım peynirde koydum agzına yogurtta verdim ısrarla dün ayran içti ve ben havalara uctum
saol oglusum bana bu zevki yasattıgın için

önemli: kısaltmalar... çöp kutusu(çk)-ben(ben)

ben- canım nasılsın ne yemek istersin bugün...
çk -ne yapmak istersen yerim.taş versen onu bile yerim ben
ben-sana bugün enfes bir sebze çorbası yapacam beklee..
çk -tamam agzım açık bekliyorumm..
(1 saat sonra)
ben-canım benim yemek pişti ama önce dur çağla baksın tadına..belki güzel degildir damak tadını bozmıyım..
çk -ok bekliyorum
ben-çağla 3 tk yedi ama fazla vermedim sana kalsın diye...aç bakıyım agzınıı
çk -aaaaa açtımmm
ben-al kasedekileri hatta tenceredekileri alagzında amma büyükmüş..beni bile yersin sen
çk -yerim yerim ne versen yerim ben..senide çerez niyetine yerimm
ben-valla benide yersin sen
çk -akşama kadar böyle çok verirsen kusabilirim etrafı kirletmeyim sonra
ben-gece yarısından önce temiz poşet getirirm merak etme..hoşçakal

çok duygusal dimi

kızlar valla devamlı yazamasamda enerjınize hayranım..
bnm yazmama azra izin vermiyoki modemi tuttuğu gibi çıkarıyo valla.. nerdeyse laptop kafamın üzerinde yazıcam o haldeyim
cicek_cicek cnm bnm sağolasın azrada iyi çok şükür ama bambi değil kız bambu neyse sen yazda ben bunada razıyım
turuncu hoşgeldin.. kayranın düşmesine inan çok üzüldüm. allah korusun yavrularımızı.. bunla geçmiş olsun cnm..
yeme düzenine gelince. olaya bide şu tarafından bak. kayra bunca çabana rağmen azıcık yiyo diyosun ama ayda bi 300 gr alıyo.
azranın yemesi çok güzel olmasada kayra gibide değil yiyor yani.. emiyorda üstelik ama 300 gr aldı geçtiğimiz ay. buna ne demeli. demekki azda olsa verdiğin herşey yarıyo maşallah.
tatlı tuzlu olayına takılıp girmemezlik yapma ayrıca. bizler bunları paylaşmak için burdayız, bunları okumaktan rahatsız olanlar için sağolsun kk bir sürü topic açmış beğenmeyenler oraya gitsin..
babyceren valla karikatürlerine hayranım..cerene, 6 dişi çıkan çağlaya, ve bunu duyan nasanın çağlayı takibe almasına
cerenin seni her daim bozmasına (öğretmeniin yanındayken tiyatro parası olayında ve arkadaşına vurmanı söylemene karşılık seni şikayet edicek olmasına)
herşeyine yani..iyiki varsın
annezeynep cnm yurtdışı işi bayağı kafanı karıştırıyor anlaşılan. burda dursanda ömer için gitsende ömer için..
İK eğer annen ve ömerin masraflarını karşılarsa bence çok güzel olur.. bunca sıkıntının karşılığını ilerde ona iyi bir gelecek sunarak almış olacaksın..
ben sadece ömer gelemeyecek olursa, yada şöyle deyim bnm başıma gelseydi ve azrayı götüremeyecek olsaydım, maddi olarak alacağım karşılık ne olursa olsun gitmezdim.
yapacağın tercihlerin kararların için allah yar ve yardımcın olsun. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun cnm:26:
meleğim sen karar verirsen merak etme alırsın o ehliyeti.. mahir paşaylada bolca gezersiniz.. hem bende paso evdeyim yalnız değilsin merak etme..

kızlar sizlere bikaç sorum olacak.
1.hametanı her bez değiştirmemde hafif bir kızarık görsem dahi +rahatlıkla uygulayabilirmiyim?
2. azra hala emdiği için ek gıdaya çok yüklenmiyoum. ve kilo alışı aylık 300grdı geçtiğimiz ay. sizce yanlışmı yapıyorum ek gıda az vermekle.
önceliğim alabildiği kadar anne sütü yetmediği yerde ek gıdaydı bu güne kadar. ama az kilo alınca yanlış yapıyor hissine kapıldım.
eşim azranın çok hareketli olmasına bağlıyor.
çok şükür emekliyoruz sağ sol her türlü dönüyoruz. tutunabildiğmiz her yerden kuvvet alarak ayağa kalkıyoruz.
hatta eşim azranın yakında dans edeceğini söylüyor. ayağa kalkıp tek elini bırakıyor ve eğilip kalkıyor aynı dans eder gibi çok güzel görünüyor
tabi sonra diğer elide bırakıyor ve ben o anda hızlıca yakalıyorum düşmemesi için, maşallah heran böyleyiz. zaten ben dangers diyorum azraya. korkarım ilk kelimesi bu olacak

azraece seni unutmadım.
laptopu sana bırakan eşine ve komşularına kocaman bir
ecenin diş hediğindeki resimleri harika. o yeşil battaniye üzerindeki beyaz elbisesiyle melek gibi olmuş maşallah tam yemelik.
birdeee nişanlıyken ve romantik vakitler saatler vuhuuuu iken... içeri giren sarhoş kızdan kılpayı kurtulmuş olmanıza çok güldüm.
sizin için güzel bir anı olmuş.. allah hep güzel günler nasip etsin inşallah.

beykoz sanada merhaba kar güzeli.
ohh bi güzel eğlenmişsin. ankarada kar almış başını gidiyo ama bnm oturduğum semte uğramıyor malesef..
olsa belki bnde yaparım bi kaçamak dicem ama zor olsun sen keyfini çıkarmışsın..
şu sperm peşinde koşan yumurta gördünüzmü cümlesinide sevdim. ne güzel ifade etmişsin.
zaten böyle anlamlı +18ler senden gelmicekte bndenmi gelicek?ayrıca enesin resimlerini özledik yahu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…