Kizlar cok özledim siziii
diş bugdayi yapicam demiştim ya geçen pazar yaptim anca kendime glebildim
Mina Tuana min 4 dişinide cikarttim ama hala sirada cikacak olanlar var ki kaşintilari devam ediyo
birazdan albüme resim atcam benim kiz makas taragi tuttu babasi berber yanina cirak olcak heralde
bu arada ablam temmuzda evlenmisti hamile teyze olcam inşallaah daha cok yeni rabbim tamamina erdirsin.
TURUNCU canim cok gecmis olsun yvrum kayram cok üzüldüm dikkat edin nolur rabbim koruyo zaten
geçen gün bende Tuana yi yatagima koydum arkami döndüm pat diye bi ses bi dönerim kizim yerde Allahtan kedi gibi 4 ayak üstüne düşmüş
ondan bikac gün sonra sirtüstü düstü kafayida hafif gardrobun kenarina vuqdu onuda siyirdik cok sükür şimdi artik dikkat ediyorum cok hareketlendiler çünkü:26:
Benimkinde de kaka fobisi var melegim
Aksam yikarken azicik kaka dustu kuvete kedi gibi firlayacakti
Herseyi yapar ama kaka mi asla el surmezz
Ya benim dün geceden beri sol göğsüm taş gibi sertleşti ve çok ağrıyo. Dün kızı sık sık emzirdim düzelir mi diye, hatta gece duş bile aldım ama nafile.
Bir Fikri olan ya da böyle bir durumu yaşayan var mı aranızda?
Günaydın kızlar...
Nasılsınız görüşmeyeli ?....
Ben son 4 gündür Kayra ile boğuşuyorum.Paşam açlık grevine başlamıştı,sadece su ile yaşamaya çalışırken anası daha fazla dayanamayıp dün doktora götürdü.En sevdiği mercimek çorbasını ve yoğurdu bile ret ediyor artık !
Görünüşte hiç bir sıkıntı yok,sadece üst dişler yolda ama onunda sıkıntı yapmayacağını söyledi doktor.
Yinede çiş-kaka sayısının gözetim altında olması gerektiğini belirtti çünkü kakası azalıp sertleşmiş ve çiş sayısı oldukça azalmıştı.
Belli ki kaşıktan soğuduğu için kendince tepki veriyor...Bir kaç vitamin yazdı ve evimize geldik.4 gün boyunca hiç üzerine düşmedim,sadece yemek zamanı geldiğinde teklif ettim ve kafasını çevirdiği an herşeyi kaldırdım.Tabi bir anne olarak bunu yapmak hiç kolay olmadı..(ne oyunlar döktüm,sırf yesin diye tv bile açtık eşimle ama hiç fayda etmedi)
Gündüzleri aç gezdiği için gece de beslenmeyi ret edip uyumamaya başlamıştı.
O aç ben aç,o uykusuz ben uykusuz....İkimizde de bir huysuzluk...Allahtan kar tatili falan oldu da eşim yardımcı oldu çünkü ben çok bitkin düşmüştüm.Moral sıfır olunca çocukla ilgilenmek bir o kadar zor oluyor.
Bugün güne çok kötü başlamış olsak da az biraz içtiği süt ve yediği muhallebi içime su serpti.
Sabah oğluşla oynadıktan sonra "babası sen bak ben kahvaltı hazırlayayım" diye kalktım.Babasıda uyandı tamam dedi.Ben o ilgileniyor sanarken güüüüüüüüüüm diye bir ses geldi.Bir an yüreğime ateş düştü sanki.Kayranın ağlama sesiyle elim ayağım boşaldı.Eşime bağırıp kızıyor bir yandan da ağlıyordum.Yani o yere düşme sesi ile kısa süreli şok geçirdim diyebilirim.Evet tahmin ettiğiniz gibi kayra yüz üstü beton zemine çakıldı yataktan.Bir yarım saat kendimize gelemedik.Düşme anında çıkan o ses o kadar kötüydü ki kesin bir yeri kırıldı sandım...2 saat uyanık tuttum ve vucudunu yokladım.Bir ağrı sızısı yok sanırım ki çok neşeli..
Ama boncuk gözlümün sol alın,çene ve elmacık kemiğinin oralarda kızarıklık ve morluk oluştu.Yüzünün üzerine düştüğü çok belli yani....Neyse.
Düşmeyi bir kenara bırakırsak artan iştahsızlığımızın nereye gideceğini hiç bilmiyorum.İnşaallah en kısa zamanda düzelir...Şu aralar en sevdiği şeyleri yapıp iştahını açmaya çalışıyorum.Doktor artık bizim yediklerimizi yemesi gerektiğini söyledi ama pütür problemini aşamadık henüz.Yine bizimle sofrada yediklerimizden teklif ederim ama genel olarak sevdiği çorbalarla geçireceğim bu haftayı.
Son olarak bir kaç gündür foruma uğramamanın sebebi aslında biraz moral bozukluğu birazda "şekerli-tuzlu yedirme "davasından çok sıkılmış olmam.Benim oğlan ne zaman bişey yese olay oluyor bu forumda...O yüzden artık ne kayranın yeme düzeninden ne de iştahsızlığımızdan kesinlikle bahsetmeme kararı aldım...
Hepinizi çok seviyorum ve dualarınızı bekliyorum.
turuncu__bende seni
dün gece seni rüyamda gördüm
bir deterrjan firmasından para kazanmışsın...
hemde 60 bin liraaaa
topigede böyle yazmışsın
''herkes ne oyuncak istiyosa söylesin kargoyla yollayacam''
doğrumu canım varmı böyle birşey
eger dogruysa oyuncak için limitimiz ne kadar
turuncu__bende seni
dün gece seni rüyamda gördüm
bir deterrjan firmasından para kazanmışsın...
hemde 60 bin liraaaa
topigede böyle yazmışsın
''herkes ne oyuncak istiyosa söylesin kargoyla yollayacam''
doğrumu canım varmı böyle birşey
eger dogruysa oyuncak için limitimiz ne kadar
Kızzz bende rüyamda mutlu anneyi gördüm valla
Bize yenilemem gereken elektrik süpürgem ve bilgisayar taşıma çantam var çok eskidiler ama param yok diyo
Bizde buradaki herkes olarak kişi başına 2 lira para topluyoduk
Acaba cerenin şu tiyatro parası 2 lira mı bilinç altımda kaldı
Geceye noktayı bu topikte koyuyoruz sonra böyle rüyalar görüyoruz
senin rüyada güzelmiş:))
nedense hep paralı rüyalar görüyoruz hayırdır inş..
bizim 2 lira rüyalara bile girmiş..
cerenin cebinden çıkmadı para yaa..acaba montunun cebinde mi gidip onada bakıyım şimdii
bu gecede beni gör rüyanda
elimde bir tencere
kapını çalarken gör
Babyceren ; seni mayıs annelerinin neşesii olarak ilan ediyorum
çağla çöpe dogru gittigi zaman bende ''hayır'' diyorum ve anlıyo..
gülümsüyo ama gitmiyo akıllı kızım..
bence bizi çokiyi anlıyolar artık gerekti zaman ''hayır demeliyiz..
iştahsızlık had safhada neden anlamıyorum..
meme ye güveniyo ama o da bir yere kadar yani doymaz ki..
uyku desen gecelerimiz kabus gibi..saat başı emzirmeye kalkıyorum..
yerine koydummu koymadımmı diye defalarca kalkıp bakıyorum..
ve hemen hemen herkes aynı sorunları yaşıyo..tabiki sevinmiyorum ama
yanlız olmadıgımı ve herkesin aynı sorunlarla boğuştugunu görünce
normal bir süreç oldugunu anlıyorum..
annelik çok zor yaaa..
anneee tekrar küçük kızın olmak istiyorum..
terligi her seferinde nasıl isabet ettirdigini anlamak istiyorum...
(bunları benmi yazdım ya)
Haftasonu startını veriyorum arkadaşlarım,
2 gün bile olsa sizi ve görebildiğim meleklerinizi özleyeceğim
Ara sıra misafir olup izleyeceğim
Nagihan ve biyolog yok oldu,onları merak edeceğim
Cemyılmazı korsan olup babyceren için kaydedeceğim
Evde Mira'ya ZeynepAda'nın yeni resimlerini göstereceğim
ve son olarak kocacığıma neler edeceğim
Unutmayın!Havalar nasıl olursa olsun,sizin havanız iyi olsun
Günaydın canım, kafa ateşi yüksek olan cocuk zeki olurmuş bunu biliyor muydun
Zeynoma geçmiş olsun,,inciler sıra sıra geliyor inşallah annesiBizim burun tıkanıklığı da yerini şakır şakır akmalara
bıraktı,,nezle oldu kuzum dün gece,,otri bebeye öcü gibi bakıyorağlıyor görünce Bende dayanamadım dün gece
birlikte uyuduk ilk kez 01.00-04.00 arasıkokusunu çektim içime sıkı sıkı,,bugün enerji doluyum
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinizede çok teşekkür ediyorum...
Benim sormak istediğim bir kaç şey var .
kayra kucağıma geldiğinde yüzümle oynuyor sürekli.Kulağımı burnumu gözümü saçımı çekiştiriyor.Ben bunun alışkanlık yapmasından korkuyorum açıkcası.Bu durum bebeklerin gelişiminde normal olan bir süreç mi yoksa şimdiden "hayır"diyerek yapmaması gerektiğinimi öğretmek mi lazım.Sizlerde durum nedir?
Birde benim oğlan evin patronu gibi öyle bir nara atıyor ki...Bu bağırma durumu bütün bebeklerde var mı ?
Şu aralar istediği bir şeyi vermeyince ağlıyor ve dediğini yaptırmaya çalışıyor.Mesela kucak için numaradan ağlamalar yapıyor veya mesela dün illa leptopu almaya çalıştı babasından.Babasıda vermedikçe kıyameti kopardı.Neticede ben daha bebek düşüncesi ile verdim ama artık "hayır" eğitimine başlasak mı bilemedim.
Kucak ağlamalarını dikkate almalımıyım acaba.Yani evet kendisini güvende hissetmeye ihtiyacı var ama bunu ağlayarak yaptırması alışkanlık haline gelecekmiş gibi geliyor.Eşim kucak için ağlamaya başladığında ilgisini farklı bir yöne çek,ağlaması bitince kucağına al ki alışmasın diyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?Eğitime başlamalı mı yoksa daha zamanı var mı ?
düşün düşün ... işin derler ya o haldeyim. dün eceye zorla çorba içirmek istedim bardaktan genzine kaçtı çok üzüldüm beraber ağlaştık sonra o sustu ama ben ağlamaya devam ettim neden yapıyorum bunu çocuğuma diyerek. aslında ortada çok açık gerçekler var ama biz anneler bunları neden görmek istemiyoruz. ece çok ağlayan bir bebek değildi kucakçıydı sadece. 4. ayını doldurana kadar geceleri ağlamayan bir çocuktu. ne zaman ki memeyi red etme dönemine girdi ağlamaya başladı. o geçti derken büyüme atakları oldu. o küçücük bedenlerinde ne fırtınalar kopuyordu kimbilir dilimi var anlatsın ağlıyacak tabi ki. sonra dişler gelmeye başladı. hepimiz biliyoruz biz büyükler bile diş dedilermi ne kadar acı verdiğini. çocuğun o acıyan yerinden bekliyoruz ki yemek yesin. birde üstüne hasta yavrum ama illaki tabaktaki bitecek benim için. burada çok iyi niyetli yazılan öğün miktarları var ve ben kendi adıma onlardan etkileniyorum yada karşılaştırma yapıyorum ki farkında olmadan eceyi yemeğe zorluyorum. nerde duyulmuş ki bebek yemek yememişte küçük kalmış, hastalanmış. bebek üşütür, mikrobu dışarıdan alır hastalanır. çocuk anne ve babasına bağlı ırsi büyür illa iri olacak şartımı var bunun. bu dediklerimin istisnası da olacak tabi ki ama genellemesi yoktur bunun. yemeğe bu kadar adapte etmemiz hem bizi hem bebeklerimizi üzüyor. sizden ricam burada bende dahil öğün miktarlarını yazmayalım ek gıda topiğine yazmak isteyenler yazsın. pütürlü içinde diş doktoru komşum çok aceleci olduğumu söyledi. çiğneme denilen şey ağızda diş ile yapılır 2 tane diş ile bebeğin bunu yapmasını bekleme reflekstir bu zamanla gelişir. yiyen bebek varmı evet var ama onlarda zaten parçalamıyorlar ağızlarında yuvarlayıp yutuyorlar sadece dedi. kayrayı düşünüyorum. ek gıdayla ne kadar erken tanışmak zorunda kaldı. biz bile bazen bıkıyoruz yemeklerden ki onların ki tatsız tuzsuz şeyler. zaman tanıyalım bebeklerimize. onlar huysuz değil sadece anlayış istiyorlar gibime geliyor. içimden geldiği gibi yazdım ya yanlış anlaşılmaz umarım.
MELEGIM, canim Mahirimizin gezmede mizmizlanma nedeni,forumdaki kizlara sadik kalmak icindi hic anlamiyorsun annesiSaka biryana bende merak ediyorum birgun gelip soyle kendi kendilerine oynayip hupur hupur yedikleri gunler gelcekmi -)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?