2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydınlarrr..bugün cuma yaşasınnn 2 gün tatile giriyoruz..oldum olası bu cumaları çok sevmişimdir...
herkese mutlu huzurlu sıhatli hafta sonları diliyorum şimdiden...

saol tatlım yaa..çok zorlamıyolar evdekiler ama anne yüreği işte yemiyo dediklerinde panik oluyorum...inş geçiici bir durumdur cnm..çok sağol cnm desteğin için..

alemsin şekerim valla güldürdün beni yine..eksik olma hemi...

off yaa bu bebekler neden böle yapıyor ya..bu 28 diş çıkana kakar anamızı ağlatcaklar bu kuzular bizim..Allahtan emiyomuş annesi benimki hem yemiyo hem emmiyo..tam kafa sıyırtmalık..

afiyet olsun tatlişkoma cnm...yarasın ısn.
çok sevindim tarık bugranın emmesıne cnm ya..darısı bizim basımıza ıns.

kız beykozcum hangi topiklerde dolasıyon bakim sen..
kim sölediysse cok dogru solemiş valla degerliyizde işte anlayana...

Günaydın kızlar...
Nasılsınız görüşmeyeli ?....
Ben son 4 gündür Kayra ile boğuşuyorum.Paşam açlık grevine başlamıştı,sadece su ile yaşamaya çalışırken anası daha fazla dayanamayıp dün doktora götürdü.En sevdiği mercimek çorbasını ve yoğurdu bile ret ediyor artık !
Görünüşte hiç bir sıkıntı yok,sadece üst dişler yolda ama onunda sıkıntı yapmayacağını söyledi doktor.
Yinede çiş-kaka sayısının gözetim altında olması gerektiğini belirtti çünkü kakası azalıp sertleşmiş ve çiş sayısı oldukça azalmıştı.

Belli ki kaşıktan soğuduğu için kendince tepki veriyor...Bir kaç vitamin yazdı ve evimize geldik.4 gün boyunca hiç üzerine düşmedim,sadece yemek zamanı geldiğinde teklif ettim ve kafasını çevirdiği an herşeyi kaldırdım.Tabi bir anne olarak bunu yapmak hiç kolay olmadı..(ne oyunlar döktüm,sırf yesin diye tv bile açtık eşimle ama hiç fayda etmedi)
Gündüzleri aç gezdiği için gece de beslenmeyi ret edip uyumamaya başlamıştı.
O aç ben aç,o uykusuz ben uykusuz....İkimizde de bir huysuzluk...Allahtan kar tatili falan oldu da eşim yardımcı oldu çünkü ben çok bitkin düşmüştüm.Moral sıfır olunca çocukla ilgilenmek bir o kadar zor oluyor.

Bugün güne çok kötü başlamış olsak da az biraz içtiği süt ve yediği muhallebi içime su serpti.
Sabah oğluşla oynadıktan sonra "babası sen bak ben kahvaltı hazırlayayım" diye kalktım.Babasıda uyandı tamam dedi.Ben o ilgileniyor sanarken güüüüüüüüüüm diye bir ses geldi.Bir an yüreğime ateş düştü sanki.Kayranın ağlama sesiyle elim ayağım boşaldı.Eşime bağırıp kızıyor bir yandan da ağlıyordum.Yani o yere düşme sesi ile kısa süreli şok geçirdim diyebilirim.Evet tahmin ettiğiniz gibi kayra yüz üstü beton zemine çakıldı yataktan.Bir yarım saat kendimize gelemedik.Düşme anında çıkan o ses o kadar kötüydü ki kesin bir yeri kırıldı sandım...2 saat uyanık tuttum ve vucudunu yokladım.Bir ağrı sızısı yok sanırım ki çok neşeli..
Ama boncuk gözlümün sol alın,çene ve elmacık kemiğinin oralarda kızarıklık ve morluk oluştu.Yüzünün üzerine düştüğü çok belli yani....Neyse.
Düşmeyi bir kenara bırakırsak artan iştahsızlığımızın nereye gideceğini hiç bilmiyorum.İnşaallah en kısa zamanda düzelir...Şu aralar en sevdiği şeyleri yapıp iştahını açmaya çalışıyorum.Doktor artık bizim yediklerimizi yemesi gerektiğini söyledi ama pütür problemini aşamadık henüz.Yine bizimle sofrada yediklerimizden teklif ederim ama genel olarak sevdiği çorbalarla geçireceğim bu haftayı.
Son olarak bir kaç gündür foruma uğramamanın sebebi aslında biraz moral bozukluğu birazda "şekerli-tuzlu yedirme "davasından çok sıkılmış olmam.Benim oğlan ne zaman bişey yese olay oluyor bu forumda...O yüzden artık ne kayranın yeme düzeninden ne de iştahsızlığımızdan kesinlikle bahsetmeme kararı aldım...
Hepinizi çok seviyorum ve dualarınızı bekliyorum.

günaydın cnm..

sağmayı denedinmi cnm..sağ iyice boşalt süt birikmiş olabilir..

günaydın sevgili arkadaşlarımmm

bugün cumaa yaşasınnnn cumamız hayırlı olsun, mutlu ve güzel bir gün diliyorum hepimizee

zeynocum çok huysuzdu bu gece bırazda ateşi var gibi sadece kafasında yanı vucudu okadar sıcak değil, ateşini ölçüyorum 36 larda anlamadım gitti, yeni bir dişimiz geliyor sanırımmm:26:

Cuma günü herhalde herkesin sevdiği gündür. Benimde öyle, o kadar seviyorum ki kızımı bile cuma günü doğurdum.
Canım ya her şey üst üste gelmiş. Çok üzüldüm kayranın düşmesine de ayrı üzüldüm. Geçmiş olsun canım
İnşallah şu zor zamanlarını en kısa sürede atlatırsın
günaydın cnm..

sağmayı denedinmi cnm..sağ iyice boşalt süt birikmiş olabilir..

Denemedim canım bugün onu da bir deneyeyim inşallah geçer çünkü çok rahatsızlık veriyo.

Günaydın kızlar...
Nasılsınız görüşmeyeli ?....
.

Gunaydın tüm anneler ve kuzuları Herkese hayırlı huzurlu cumalar...
Turuncu sen nerelerdesin canım?Aramaya çıkıcaktık nerdeyse...
Kayracık yine düşmüşKötü birşey olmamasını diliyorum Rabbimden.
Senin bahsettiğin yeme problemini kendine dert edinen,tatlı-tuzlu mevzusunu
abartıp konu diye konuşan insanlar acaba benim kızımın uykusuzluğundan da sıkılmış mıdır
Burası anne topiği ve biz tabikide bebeklerimizin durumlarından konuşuyoruz öncelikle!!!
Topiği bırak hayatlarımızın önceliği onlarken biz nasıl olacakta burada yazmayacağız???
Walla isteyen istediğini düşünsün ama ben burada çok şey öğreniyorum,,herşeyden önce
içimi döküp rahatlıyorum,arkadaşlarımın tavsiyelerini uyguluyorum...
Mesela yine sen yokken aklıma Kayra ile ilgili bi şey geldi şimdi yaziim sana canım.
Kaşığı sevmiyor reddediyor ya..Acaba kaşığı mı değiştirsen? Ben Mira'ya porselen kaşıkla yediriyorum,
plastik olan bebek kaşıklarını asla istemiyor..Belki de denemişsindir ama yine de paylaşmak istedim canım

Günaydın canım, kafa ateşi yüksek olan cocuk zeki olurmuş bunu biliyor muydun
Zeynoma geçmiş olsun,,inciler sıra sıra geliyor inşallah annesi Bizim burun tıkanıklığı da yerini şakır şakır akmalara
bıraktı,,nezle oldu kuzum dün gece,,otri bebeye öcü gibi bakıyorağlıyor görünce Bende dayanamadım dün gece
birlikte uyuduk ilk kez 01.00-04.00 arasıkokusunu çektim içime sıkı sıkı,,bugün enerji doluyum

ömer de bu haftayı gülme krizlerine girerek geçirdi
bol bol video çektik telefonda dinlettiklerimizin bile gülmekten yüzü acıdı
çocuk gülerken sırtüstü düşüyor Rabbim ağlatmasın

canım çok sevindim emmesinee
ömer de birkaç gündür yakamı çekiştiriyor hatta sevdiğim bir kazağımı iyice sündürdü koala gibi yapıştı babası almaya çalışıyor o beni çekiyor memememeeee
adam diyor ki oğlum ben bu kadar bağırmıyom meme diye ne arsızmışın beee
şükürler olsun ki sadece şirkette sağıyorum artık evde emiyor hatta günde 2 sefer çorba yiyordu 1ini iptal ettik sadece emiyor
bu arada çok özendim tarık buğranın makarna yeyişineak
şam ben de makarna yapıcam
ya bu cümleyi okuyunca biraz kötü hissettim ben :26:
daha fazla heyecan duymaktan bahsetmişsindir belki...
daha çok sevilmez sanki ya ne bileyim herşeyin herkesin yeri ayrı ama sevgide sıralama yapamam ben herhalde...
annemler ömerin üstüne çok düştüğümüzü görünce ee ilk çocuk tabi 2. bu kadar kıymetli olmaz dediklerinde eşim hemen aksini söyler
tecrübe kazanacağımız muhakkak, hastanelere daha az koşturacağız o da kesin ama aralarında bir kademe farkı koyamam ben sanırım, kıyamam.. yazarken çok duygulandım regli mi olucam acaba
tatlım beni yanlış anlamazsın umarım sen günümüzün neşesi tatlı mayıs annesi

ayyy hemen eşime yazıcam ne güzel laf o öyle
ben zaten küstahlık derecesinde değerimi bilirim canım ama değer vermeyi de çok bilirim eşime fazla düşkün olduğum herkesin dilindedir
rabbim başımdan eksik etmesin
şu an istanbulda sabah erkenden gitti yalnız uyanınca kötü hissettim

genelde ilk aylar yaşanırmış bu durum ama bana da oldu geçen hafta
hatta bu konuda detaylı bir araştırma yapıp bloguma ekledim
bebek yeterince emmiyorsa ya da emme aralıkları uzunsa yani göğüs tam boşalmamışsa yaşanırmış
bir de göğüs ucundan enfeksiyon kapılmışsa
sıcak kompres uygulayıp masaj yaparak sağ canım
ben kolumu kaldıramıyordum meme süt dolu ömer emmiyor sağmayacağım diye inat ettim sonunda da hasta ettim kendimi
ilerleyince titreme fln tutuyor dikkat et tatlım

kayraya odaklandığını tahmin etmiştim ama düşmesine çok üzüldüm
hele o ses kulaklarıma geldi resmen kıyamam ona
ömer düştüğündeki çatt sesini hiç unutamıyorum insanın içine oturuyor

rahat davranmana sevindim yemek konusunda. bir yandan da beslenemiyor diye üzülüyorsundur muhtemelen ama bir süre de böyle deneyin bakalım .
baksana bizimkiler 2haftadır süt varken burun kıvırıp emmediler olan sütüm de gidecek diye nasıl üzüldüm
emmemek için ağzını mı kilitlemedi tutup kazağımı mı emmedi her yolu denedia
ma şükürler olsun ki şimdi normale döndü o dönem geçti gitti
inşallah kayra da annesinin emeklerini boşa çıkarmayacak
sen en sevdiği şeylerin doyuruculuğunu arttırarak devam et en iyisi canım
cuma vakti rabbime İsmiAzam2ın duasıyla dua edeceğim bebeklerimizin iştahı açılsın gıdası bol olsun diye (ya mukid - gıda veren besleyen zikrini çekebiliri bol bol)

arasıra gelip hevesimizi kaçırıp gidenlere prim verme be canım
biz gayet memnunuz kayranın yediğini içtiğini dinlemekten
onun güzel yediğini yazdığında ne kadar seviniyorsam yemediğini yazdığında da ne yapsak diye düşünüyorum ve hiç rahatsız değilim

MUTLU ANNE ben de Ömerle uyumak istiyorum ama kerata öyle yayılıyor ki bize yer kalmıyor ya o uyuyor biz uyanığız ya biz uyuyoruz o uyanık :)

bu arada biz de porselen kaşık kullanıyoruz plastik olanlardan tiksiniyor resmen

bir de bambu kaşıklarımız var birini eline veriyorum biriyle yediriyorum

bu aralar elinde kaşık önünde tabak olmadan yemiyor
ben ona yedirirken o da bana yediriyor

turuncu sen her yolu deniyorsundur eminim ama belki çok basit bir şekilde yemek yemek cazip gelebilir diye aklıma gelen herşeyi yazıyorum canım yanlış anlama olur mu

Ömer'i sana yemek yedirirken hayal ettim bi anWalla alışmayacağımızı bilsem sürekli kızımla uyuyacağım öyle güzeldi ki
Karnıma gelen tekmeleri saymıyorum ama Bu arada sana mailim yolladım ama??4 gözle bekliyorum Miroş'un resmini
Seni sıkmak istemem ama çerçevesi bile hazır şekerim

turuncu canım seni gördüğüme sevindim baksana özlüyoruz bile birbirimizi merak ediyoruz, kayracık düşmüş allah korusun ya gözümüzün önünde oluyor işte çok fazla hareketliler nekadar dikkat etsekte önce allaha emanetler canım, iştahıda düzelir inş, ayrıca biz buraya bebelerimiz sayesinde toplandık ya onları anlatmıcazda kımı neyi konusucaz allah aşkına, yok şunu söylemeyim bunu anlatmayım falan diye kasılırsak özellikle de bebeklerimiz konusunda!!!!! ozaman foruma hiç girmeyelim, sen böyle densiz insanları takma canım ben takmıyorum valla beğenen okur ve yazar beğenmeyen okumaz zorla değil yaa, öpüyorum seni ve kayrayııı

aaaaa zekimii hayırlısı diyelimmmm inş çok zeki ve çok akıllı olurlar kuzularımızz canım burnun akması sürekli tıkalı olmasından daha iyi sanki ya en azından bir süre sonra akıntı duruyor rahat nefes alıyorlar barı, bu otri bebede bilinçaltı yapacak kuzularda bebekliklerine inseler otribebe çıkacak karşılarınaaa, zeynoda öyle daha görünce tanıyıp kafayı çevirip ağlamaya başlıyo ama ben şöyle yapıyorum artık otri bebeyi veriyorum eline oynuyor biraz sevimli görünsün diye uğraşıyorum napayım sakinleşince haince alıp elinden hoppp bitiriyorum çekim işiniii napayım çünkü görünce daha çırpınmaya başlıyordu böyle rahat ettik dene istersenn birlikte uyumayı bende okadarrrr istiyorumkii anlatamam ama feci dağınık yatıyorum diye korkuyorum eşimde izin vermiyor tabiii birazdaha büyüsünmüşşş, ama kokuları nasıl güzel hele uyuyunca nefesleri offff akşama biraz zeynoyla yatıcam, haftasonları gündüzuykusunda yatıyorum bende biraz çok tatlı oluyorr, hemen alışmaz heralde ya çok sık yatma sen yiinedeee

aaa ben görmemişim ki o mesajıııı
özel mesajları hep kaçırıyorum zaten ya kusura bakma
akşam eve gider gitmez yolluyorum çerçeveniz boş kalmasın di mi ama

çok güzel yediriyor mutluanne
boş kaşıkla bir güzel karnımı da gönlümü de doyuruyor
ohfffhrrrjashdhqön paydos gelsin de kavuşayım paşama!!

Canım otri bebeyle ilgili denemedik şekil kalmadı,,yok yok amuda kalkıp çekmeyi denemedim bir tek Ama benim akıllı bıdığıma sökmüyor
numaralar çünkü bıktı haklı da...Ama önerin için sağol yinede canı benim Ben de normalde nefes kokusundan nefret ederim ama bu bi başka dimi ya
Allahım nasıl yaratmış özene bezene Yok yok yatmam sürekli canım,daha 3-4 aylıkken odamızı bile ayırdık biz,odasını seviyor,dün gece çok hırpalandı mutsuz olmasın diye koynuma aldım sadece. Birde dün gece emekleme alıştırması yaptırdım ona,,yatak odasında yere koydum,banyoyu temizledim ve sürekli seslendim şarkı söyledim,,işim bitti çıkmadım banyodan,,yatak odası ve banyo arasında kapıdan kapıya 2mt mesafe var,geliş yoluna koridora, onun kitaplarını koydum,,yaklaşık 20 dk. sonra emekleyerek yanıma geldi

ooo süpermiş ya emekliyor işte demekki minnoş mira maşallah ona, zeynonun o şekilde yanıma gelmesi için ters koymam lazım çünkü hala arka arka emekliyor benim kuzuu

kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinizede çok teşekkür ediyorum...

Benim sormak istediğim bir kaç şey var .
kayra kucağıma geldiğinde yüzümle oynuyor sürekli.Kulağımı burnumu gözümü saçımı çekiştiriyor.Ben bunun alışkanlık yapmasından korkuyorum açıkcası.Bu durum bebeklerin gelişiminde normal olan bir süreç mi yoksa şimdiden "hayır"diyerek yapmaması gerektiğinimi öğretmek mi lazım.Sizlerde durum nedir?

Birde benim oğlan evin patronu gibi öyle bir nara atıyor ki...Bu bağırma durumu bütün bebeklerde var mı ?

Şu aralar istediği bir şeyi vermeyince ağlıyor ve dediğini yaptırmaya çalışıyor.Mesela kucak için numaradan ağlamalar yapıyor veya mesela dün illa leptopu almaya çalıştı babasından.Babasıda vermedikçe kıyameti kopardı.Neticede ben daha bebek düşüncesi ile verdim ama artık "hayır" eğitimine başlasak mı bilemedim.
Kucak ağlamalarını dikkate almalımıyım acaba.Yani evet kendisini güvende hissetmeye ihtiyacı var ama bunu ağlayarak yaptırması alışkanlık haline gelecekmiş gibi geliyor.Eşim kucak için ağlamaya başladığında ilgisini farklı bir yöne çek,ağlaması bitince kucağına al ki alışmasın diyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?Eğitime başlamalı mı yoksa daha zamanı var mı ?

Aynı durumdayız,,saç yolma,,yüzle oynama Mira'da da var hemde aşırı derecede canım,hele o tırnaklar biraz uzadıysaAkşam eve gittiğimde bakıcı teyzemizin saçlarını tüyleri kabaran koyun gibi buluyorum Engellemek olmaz çünkü keşfediyor,tanıyor diye düşünüyorum ben. Dediğini yaptımaya çalışma!!!En büyük sorunumuz,,eline telefonu,kumandayı bi verme,mama sandalyesindeyse yere attığını tekrar verme de gör bakalımÇığlıklarından 2 kat alttaki eltim bi gece yukarı geldi düşün yani,,en komiği de yalandan ağlama numarasıOnu odada yalnız bırakıp çıkmak imkansız,,tuvalete bile gidemediğim oluyor gidersem de birlikte, Mira koridor da hemen yakınımda,, ben wc de Bunlar çok büyük mutluluklar,,daha önce de bi arkadaşa yazmıştım aslında,,benim fikrim: şuan keşfetme tanıma öğrenme modundalar, engellemek güven kırabilir diye düşünüyorum,,sadece yanlış bişey yaptığında ısrarla "hayır" demekle yetiniyorum ama anladığını düşünmüyorum,,sırıtıyor çünkü Bence biraz daha zamanımız var gibi! Ama ufak ufak "hayır"ı anlasa iyi olacak..

Bazen o çığlık attıkça ben de atıyorum,, o zaman taklite başlıyor ve daha çok atıyor,,çığlık çığlığa oluyo ev,,eşim bile atıyor yani
hani bi laf varya : tecavüzü engelleyemezsen zevk almaya bak! ben öyle yapıyorum bazen

kızlar bizdede aynıııı durumlar var, mutlu-anne nin dediği gibi akşam eve gittiğimde annemin saçı başı dağılmış durumda buluyorumm geçen gün diyorduki gidip saçlarımı kısacık kestireceğim bakalım napacak zeyno hanım yüzümüze olan ilgiside aynen sizinki gibi hele ben işten geldiğimde küpelerimi çıkarmamışsam yandımm bir gün küperle birlikte kulağımıda koparacak korkarım, çünkü değişik geliyor renkli falan pırıltılı ilgisini çekiyor işte bu güzel birşey bence ve bence şuanda engellemek yerine korumalı ve biz dikkat etmeliyiz her bebek için normal süreçler diye düşünüyorum ve kendine zarar vermemesi için koşulları ayarlayıp sert bir şekilde hayır dememek lazım diye düşünüyorum ben ya keşfetme sürecinin başlangıcında sürekli bir hayır ve sert bir yaklaşım özgüvenlerini sarsabilirmi acaba diye korkuyorum ben oyuzden şimdilik okadar dert etmiyorum bunları nasılsa öğrenecek hayırıda henüz erken bana göreee

Şu an onu anlayacak yaşta değiller,en azından ben her gün bambaşka bir bebekle karşılaşıyorum

Şunu alışkanlık yaptı diyebileceğim bir şey yok

Her ay bazen her hafta değişiyor...

Yani hayır sözcüğünü bilmeli ama her şeye hayır olmamalı bence...

Şu an anneye en bağlandığı dönem o yüzden ben izin veriyorum bağırmasına,beni ellemesine :))

Hatta ben çığlık atıyorum öğretiyorum :)) Komik geliyor

Anlaşılan bizim minik kaşifler hepimize aynı muamele ile yaklaşıyorlar,,
Annem "hayır" dedi bunda da vardır bir hayır
Ama burdan belirtmek isterim ki;1 yıldır emek verip ektiğim tarlamı,
xp'lerimi ve altınlarımı o köfte parmaklarında dokunup,1sn.içinde yok edip
Smurfs Village oyunumu bozan canım kızım!!!o gece sana gerçekten çok kızmıştım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…