Tatlım ben şubatta başlayacağım işe.Şimdiden kara kara düşünüyorum bu çocuk 3-4 saat bensiz nasıl kalacak diye.Evde 8 aydan beridir hep benimle,başka bir odaya gitsem,wc ye gitsem hemen koparıyor yaygarayı.İşim zor şimdiden.Doğayı tek başına bir kaç dakikalığına da olsa oyalanmasının yollarını aramalıyım.Biliyor musun mama sandalyesinde bile oturmak istemiyor.Mutfağa götürdüğümde koyuyorum sandalyeye oyalansın da ben de işimi yapayım diye başlıyor 5 dk sonra beni al burdan diye bağırmaya.Ha bir de işin bir başka tarafı var ne zamandır söylememiştim bir türlü kızım tel.le konuşmamı kesinlikle istemiyor.Kiminle 1dk.dan fazla konuşursam başlıyor huysuzluğa,sinirleniyor bağırıyor .Bayilirim sulukofteye! Afiyet sifa olsun!
Dolabimda her daim bulunur ben de yapayim bari
Bugun bruksel lahanasi ve sehriye corbasi pisirdim yarinin yemeginin hazir olmasi ne rahat oluyor
Pinarda ne zaman baslayacaktin sen ise bu arada?
Kizlar aksam esimin akrabalari kuzeni fln geldi
Ikisi de eczacilar biz de haliyle ilaclari damlalari suruplari sorduk sorusturduk
Flor takviyesini onermediler onlar da kullanmamis
Demir olarak ferrosanole devam ediyoruz zaten paraben de yok
Pisik icin Macir kremi kullananlar grouyoruz ama icinde domuz yagi var dediler sok ldum
kuaforde bana onu sattilar 2gundur yuzume suruyordum cok iyi gelmisti
Duyunca hemen cope attim kuaforu de arayip musterilerine soylemelerini rica edecegim
Omer.e kofte yaptim bugun
Dolapta minik minik kofteler ne de sirin oldu :)
Dun geceden beritepemden inmedi surekli bir yerimi emiyor ayakta oyun oynarken bile donup emip devam ediyor evin icinde memem acik kaldim 1saate yakin
Kapatiyorum kavga dovus actirmadan rahatlamiyor
Gece esim uyuttu bi ara onu bile emmeye yeltenmis sipa!
Ve asil haberimmm Omer bugun kasigiyla kendini besledi!
Onunebos tabak koydum eline kasik verdim genelde sadece oynar benm agzima bos kasik fln gotururdu
Bugun diger tabaga uzandi yamuk yumuk da olsa kendi agzina goturdu ben cildirmiscasina seni veren allaha kurban olurummm diye bagirana dek 3kere tekrarladi sonra anasi odunu patlatinca dikkati dagildi :)
Ben onu cok seviyorum kizlar ya
Onu yaradani da cok daha daha cok seviyorum
Icimde hep korku var rabbim evladimla sinamasin
Sizde de oluyor mu?
Bir de bir de bugun 6kere kaka yapti bezinden tasirarak yetisemiyorum bu cocugun poposuna yaa
kızz ben bakırköye yakın sayılırım 1 saat falan aramız
benim yolum düştü bi kere
anlatim bariii:))
ben iğneden çok korkardım hamileliğimde alıştığım için artık hiç korkmuyorum:)
bi gün hastanede tahlil için kan alınması gerekiyodu
tabii ben korktum kendimi çok kastım arada hemşire bana korktuğum için sakinleşme molası verdirdi:)
sonrasında kanı aldıııı
aradan 15 dk geçti benim çenem kasıldı dilim dışarda kaldı
şu anda gülerek yazıyorum ama Allahım kimseye yaşatmasın nefesim kesildi
Allahtan annem ve ablam yanımdaydı yere yığıldım kaldım
doktor hemen baırköye götürün dedi çok krkmuş kendini kastığı için olmuş dedi
hemen eniştem geldi arabayla bakırköye gittik ben zaten iğneden krktuğum için o haldetydim üstüne 2 iğne daha yaptılar
orda 1 saat beklettiler beni düzeldim
tam arabaya binip eve dönücem bi kadın geldi beni bi çektii saçları darmadağınıkktı
çok güçlüymüş beni yere yapıştırdı popomun üstüne oturdum şok oldum tabii
bana bi bağırdı çekil ordan arabaya ben binicem diye
ben şaşkınlıkla suratına bakıyorum kadının:))
annem beni kaldırdı..ablam ve eniştem kadını uzaklaştırdı kurtuldumm
birlikte gidebiliriz yanii canım çok eğlenceli bi yer
ben komedi,bilgi,romantik,bebelerle ilgili güzel şeyler vs. paylaşılınca beğeniyorum arada unuttuğum oluyomu bilmiyorum
ya kızlar sunu farkettiim siz begene basmakta cimrimisiniz cogunuzun begendiklerine ve begenildikleri baktım en cok ben begenmişim ve begenildiklerimle arasında daglar kadar fark var sizde ya yakın yada begenildiginiz begendiginizden fazla anlamadım benmi cok begeniyorum sizi yoksa sizmi az begeniyorsunuz beni :26:
ya kızlar sunu farkettiim siz begene basmakta cimrimisiniz cogunuzun begendiklerine ve begenildikleri baktım en cok ben begenmişim ve begenildiklerimle arasında daglar kadar fark var sizde ya yakın yada begenildiginiz begendiginizden fazla anlamadım benmi cok begeniyorum sizi yoksa sizmi az begeniyorsunuz beni :26:
Ben de ceren yazmışım pardon şekerim hemen düzeltelim: çağlaya çok geçmiş olsuncanım içimi okudun resmen..
evet bazı arkadaşlar ceren yazmış ama hasta olan çağla..
mayıs bebegi..
bende düzeltmek istemedim 2 kızım var isimlerini karıştırıyo olabilirler normal..
ceren büyükkkkk
çağla küçükkkkk
Ben kendi adıma seni çok beğeniyorum şekerim.ya kızlar sunu farkettiim siz begene basmakta cimrimisiniz cogunuzun begendiklerine ve begenildikleri baktım en cok ben begenmişim ve begenildiklerimle arasında daglar kadar fark var sizde ya yakın yada begenildiginiz begendiginizden fazla anlamadım benmi cok begeniyorum sizi yoksa sizmi az begeniyorsunuz beni :26:
Aferin ömerime yakında çatal,kaşık,bıçak hepsini kullanır kuzucuk.Bayilirim sulukofteye! Afiyet sifa olsun!
Dolabimda her daim bulunur ben de yapayim bari
Bugun bruksel lahanasi ve sehriye corbasi pisirdim yarinin yemeginin hazir olmasi ne rahat oluyor
Pinarda ne zaman baslayacaktin sen ise bu arada?
Kizlar aksam esimin akrabalari kuzeni fln geldi
Ikisi de eczacilar biz de haliyle ilaclari damlalari suruplari sorduk sorusturduk
Flor takviyesini onermediler onlar da kullanmamis
Demir olarak ferrosanole devam ediyoruz zaten paraben de yok
Pisik icin Macir kremi kullananlar grouyoruz ama icinde domuz yagi var dediler sok ldum
kuaforde bana onu sattilar 2gundur yuzume suruyordum cok iyi gelmisti
Duyunca hemen cope attim kuaforu de arayip musterilerine soylemelerini rica edecegim
Omer.e kofte yaptim bugun
Dolapta minik minik kofteler ne de sirin oldu :)
Dun geceden beritepemden inmedi surekli bir yerimi emiyor ayakta oyun oynarken bile donup emip devam ediyor evin icinde memem acik kaldim 1saate yakin
Kapatiyorum kavga dovus actirmadan rahatlamiyor
Gece esim uyuttu bi ara onu bile emmeye yeltenmis sipa!
Ve asil haberimmm Omer bugun kasigiyla kendini besledi!
Onunebos tabak koydum eline kasik verdim genelde sadece oynar benm agzima bos kasik fln gotururdu
Bugun diger tabaga uzandi yamuk yumuk da olsa kendi agzina goturdu ben cildirmiscasina seni veren allaha kurban olurummm diye bagirana dek 3kere tekrarladi sonra anasi odunu patlatinca dikkati dagildi :)
Ben onu cok seviyorum kizlar ya
Onu yaradani da cok daha daha cok seviyorum
Icimde hep korku var rabbim evladimla sinamasin
Sizde de oluyor mu?
Bir de bir de bugun 6kere kaka yapti bezinden tasirarak yetisemiyorum bu cocugun poposuna yaa
Sabah sabah beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi.kızz ben bakırköye yakın sayılırım 1 saat falan aramız
benim yolum düştü bi kere
anlatim bariii:))
ben iğneden çok korkardım hamileliğimde alıştığım için artık hiç korkmuyorum:)
bi gün hastanede tahlil için kan alınması gerekiyodu
tabii ben korktum kendimi çok kastım arada hemşire bana korktuğum için sakinleşme molası verdirdi:)
sonrasında kanı aldıııı
aradan 15 dk geçti benim çenem kasıldı dilim dışarda kaldı
şu anda gülerek yazıyorum ama Allahım kimseye yaşatmasın nefesim kesildi
Allahtan annem ve ablam yanımdaydı yere yığıldım kaldım
doktor hemen baırköye götürün dedi çok krkmuş kendini kastığı için olmuş dedi
hemen eniştem geldi arabayla bakırköye gittik ben zaten iğneden krktuğum için o haldetydim üstüne 2 iğne daha yaptılar
orda 1 saat beklettiler beni düzeldim
tam arabaya binip eve dönücem bi kadın geldi beni bi çektii saçları darmadağınıkktı
çok güçlüymüş beni yere yapıştırdı popomun üstüne oturdum şok oldum tabii
bana bi bağırdı çekil ordan arabaya ben binicem diye
ben şaşkınlıkla suratına bakıyorum kadının:))
annem beni kaldırdı..ablam ve eniştem kadını uzaklaştırdı kurtuldumm
birlikte gidebiliriz yanii canım çok eğlenceli bi yer
ben komedi,bilgi,romantik,bebelerle ilgili güzel şeyler vs. paylaşılınca beğeniyorum arada unuttuğum oluyomu bilmiyorum
Herkese güzel bir hafta diliyorum.Stressiz, sıkıntısız, huzur doluHepinizi çok özledim canlarım.
Kısaca önce güzel bir haber vereyim,daha sonra detaylı yazacağım..Kızımın ilk dişi çıktı geçen hafta perşembe günü.çok şükür.
Şimdilik hoşçakalın canlarım...
Nerdesin anacım görünmüyon hiç.
Hellooo:124::124::124: mutlu sabahlar&iyi haftalar arkadaslar,
Hadi bakalim haftaya enerjik baslayalım,,guzel gecsin insallah
Gerci bizdeki haberler pek ic acici degil ama olsun,,
Cumami yazmıstım,,cem yılmazın gosteri filmi coook eglenceli gecti,,
c.tesi kızımı genel kontrol ve kızamık asısı icin dr.a goturdum,,boyumuz kilomuz cok sukur normal cıktı,
yalnız gecen haftadan baslayan oksuruk,gogsune inmis,asiri balgamı vardı bebegimin,,dr. antibiyotik(30ml) ve balgam sokturucu
verdi,,keyfi yerinde masallah ama yine de ilaclara basladık,,Allah korusun dr. kotu sonuclar dogurabilir deyince tırstım verdim ilaclarını.
5gun kullanacagız,h.sonu da iyi olursa kızamık asına gidecegiz.Moral -0 olunca da c.tesi disari cikmadim,,aman kızım iyi olsun da her zaman cıkarız
dr. dan detaylar: Demir ilacimizi kesti,,porsiyonundaki et mikatarını biraz daha arttırmamı soyledi,ben eti 1 kusbası kullanıyorum,2'ye cıkarttı,
kıymaysa 1 adet kofte yesin dedi.En doğalı etten alınna demirmiş.Motor gelişimi için gayet guzel dedi.Bebeğimin yaptıkları:Aşırı haretlenmesi,emeklemeye başlaması,çığlıklar,kelimeler: baba,aba,mam,mama...cok iyi dedi,,anne demiyor ama dedim:)Anne daha zordur,,beklentilerimizi soyluyor yeter dedi,,Mira'yı bastırdı,tabi durur mu hemen yurumeye yeltendi,gordukki parmak ucunda yuruyor,,"parmak ucunda yurume cok istedigimiz birsey degil" degil,,gunde2-3 kez ayak parmaklarını hafifce geriye itip masaj yap,,ve yere basarsa da tam bastır dedi ve daha erken oldugunu da ilave etti,ben bastırmıyorum ama kızım cok istiyor diye evde kısa kısa turlar atıyoruz dedim,,ok. o zaman "yere tam bassın dikkat et" dedi. Kelimeleri tam yuzune bakarak tekrar etmemi,cunku dudaklara dikkat ederek ogrendiklerini ilave etti. Sizlerle de paylasıyorum ki bebişlerimizin hemen hepsi aynı şeyleri yapıyor diye
Dr. maceramız boyle canlarımGunun guzelligi Hira Nas
Beykozcum,,ben seni cok begeniyorum bilyosun zaten
Hasta bebislere buyuk gecmis olsun(başta Çağlacım olmak uzere...)
Ruya konusu...Ben ki cok ruya gormem ama bu aralar had safhada görüyorum,,sanırım rüya mevsimindeyiz
Dun gece ruyamda 2 bebegim vardı,,kosusturmaktan ilgilenemiyorum ve cok uzuluyordum,1'i Mira biri Ece'ydi hayır olsun,,bi de ikizlermis
Sanırım ikisi de sumuklu ya ruyama girdiler
Bu arada cicekcicek: Burun acmak icin otri bebe(sayemizde satıslar iyice patlamıştır kızlar)&gifrer serum fizyolojik kullanıyoruz biz canım
Pınarda; balgam sokturucu zeytinyag limonu aksam deneyecegim tesekkurler canım.
Kayra&Enes,, cok guzelsiniz canlarım,,insanın erkek doğurası geliyor sizi gordukceTagrık bugranın portakallı resmi de masaustumde Mira'nın yanında Herkesi ve bebişleri çoook öpüyorum canlarım,,cok uzun yazdım benden nefret etmeyin emi Daha cok seyler yazıcam ama
Geldim canım benim geldimmmm
Bizde Beste'yi hic goremiyoruz ozledik haberin olsun
Kontrolünüzün iyi geçmesine sevindim canım.
Miraya da çok geçmiş olsun tez zamanda atlatır inşallah.
Ben de demir ilacını vermiyorum çünkü bestede kabızlık yapıyo. Dr kabızlık yaptığında kesmemi söyledi kestim, düzelince tekrar verdim çocuk yine kabız oldu ben de vermiyorum doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum.:44:
Ya bu aralar Mira'da kabız canım sorma,,ama keyfi yerinde diye pek takmıyorum napiim,,Annem kilo alıyor diyo pek endişelenmiyorum
Neden sakınsak çöp batıyor gözümüzün nurlarınaIlac konuları hassas biliyosun,sadece kendi firkirimi soylemekle yetinebilirim,her anne bebegi icin en dogrusunu bilir bence Ama dr.un anlattıgı et olayında ikna oldum ve kestim ben c.tesi itibariyle. Demir icin kan tahlili gerekir mi diye sordum,bir sıkıntısı yok suanda dedi, enjektor degdirince kan alırız, simdi canını acıtmayalım dedi
Beykozcum biz seni her daim begeniyoruz ama sayisal olarak fazla begenilmenin bir anlami varsa begeniriz ne demek :*
Omer dun gece saat basi uyanip uzun uzun agladi
Babasi da ben de kiyamadik kah aramiza aldik kah masaj yaptik
Ulen disler azicik ucundan bari gorunseydiniz de oglum rahatlayiverseydi!
maşallah ömeree yakında kendisi yemeye başlar artık yemeklerini
bende bi kaç gün önce tarık buğra için köfte yaptım donurucuya koydum ama ben izmir köfte büyüklüğünde yaptımminik minik olmadı yanii fazla gelir dimi:26:
tarık buğra ben mama yedirirken kaşığı tutmak istiyo hafta içinde babasına gelirken alıştırma kaşığı siparişi vermiştim dalinin çatal ve kaşığını almış yamuk yumuk bi şey:)
uç kısmı biraz küçük ben farklı markalarda görmüştüm ama aldığı eczanede yokmuşş
evlat sevgisi bambaşka bi şeymiş bazen izlerken gözlerim doluyo
annelik tarifi imkansız bi duyguymuş
benimde içimde hep evhamlar var atamıyorum bi türlü
ve hep içinde kuzumun olduğu korkunç rüyalar görüyorum
hatta geçen gün kapı çaldı bende hemen açtımm dalgınlığıma geldii
elinde kitap satan bi adam dikiliverdi karşıma
kapıyı kapattıktan sonra ya ssuratıma sprey sıkıp oğlumu kaçırsaydı diye kendi kendime düşüncelere daldım ağlamaya başladım
oturduğum yerde çok kötü bi yerr daha bi kaç gün önce gündüz vakti 3 genç yolda giden arabaya saldırıp camlarını patlatmışlar
bu evhamlar bende her geçen gün artıyo ne yapıcam bilmiyorum
saç omleti ne yaa çok midem bulandı omlet yiyemicem bir sürecanım bana iyi geldii dökülmesi çok çok azaldı hatta minik saçlarım çıktı
SAÇ OMLETİ MALZEMELER
Tatlım ben şubatta başlayacağım işe.Şimdiden kara kara düşünüyorum bu çocuk 3-4 saat bensiz nasıl kalacak diye.Evde 8 aydan beridir hep benimle,başka bir odaya gitsem,wc ye gitsem hemen koparıyor yaygarayı.İşim zor şimdiden.Doğayı tek başına bir kaç dakikalığına da olsa oyalanmasının yollarını aramalıyım.Biliyor musun mama sandalyesinde bile oturmak istemiyor.Mutfağa götürdüğümde koyuyorum sandalyeye oyalansın da ben de işimi yapayım diye başlıyor 5 dk sonra beni al burdan diye bağırmaya.Ha bir de işin bir başka tarafı var ne zamandır söylememiştim bir türlü kızım tel.le konuşmamı kesinlikle istemiyor.Kiminle 1dk.dan fazla konuşursam başlıyor huysuzluğa,sinirleniyor bağırıyor .
Tatlım köfte hazırlamışsın yarasın Ömer e maşallah,fakat benim kız pütürlü va yoğun kıvamlı hiçbir gıdayı almıyor.Vermeyi denedim öğürmeye başlıyor hemen.en ısrar edince bu defa da kusuyor hanfendi.
Canım benim senin taşıdığın o kaygıyı ben daha hamile kalmadan evvel yaşıyordum hatta bunun için psikoloğa da göründüm normal miyim ben diye,çünkü bu tür kaygılar yüzünden çocuklara bayılmama rağmen doğurmak bu kötü şartlarda bebeğimi dünyaya getirmek istemiyordum.Ya bana bir şey olursa ona kim benim gibi bakar diye düşünmüştüm.Neyseki aştım bu durumu,çünkü kaygı dediğin kör bir kuyu sen düşündükçe içine batmaya devam ediyorsun.Allah çocuklarıızı bize bizi de onlara bağışlasın.ARTIK DUA ETMEKTEN BAŞKA NE YAPABİLİRİZ Kİ,ALLAHA SIĞINIP ONDAN BEKLEYELİM HER ŞEYİ.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?