Herkese güzel bir hafta diliyorum.Stressiz, sıkıntısız, huzur doluHepinizi çok özledim canlarım.
Kısaca önce güzel bir haber vereyim,daha sonra detaylı yazacağım..Kızımın ilk dişi çıktı geçen hafta perşembe günü.çok şükür.
Şimdilik hoşçakalın canlarım...
Hellooo:124::124::124: mutlu sabahlar&iyi haftalar arkadaslar,
Hadi bakalim haftaya enerjik baslayalım,,guzel gecsin insallah
Gerci bizdeki haberler pek ic acici degil ama olsun,,
Cumami yazmıstım,,cem yılmazın gosteri filmi coook eglenceli gecti,,
c.tesi kızımı genel kontrol ve kızamık asısı icin dr.a goturdum,,boyumuz kilomuz cok sukur normal cıktı,
yalnız gecen haftadan baslayan oksuruk,gogsune inmis,asiri balgamı vardı bebegimin,,dr. antibiyotik(30ml) ve balgam sokturucu
verdi,,keyfi yerinde masallah ama yine de ilaclara basladık,,Allah korusun dr. kotu sonuclar dogurabilir deyince tırstım verdim ilaclarını.
5gun kullanacagız,h.sonu da iyi olursa kızamık asına gidecegiz.Moral -0 olunca da c.tesi disari cikmadim,,aman kızım iyi olsun da her zaman cıkarız
dr. dan detaylar: Demir ilacimizi kesti,,porsiyonundaki et mikatarını biraz daha arttırmamı soyledi,ben eti 1 kusbası kullanıyorum,2'ye cıkarttı,
kıymaysa 1 adet kofte yesin dedi.En doğalı etten alınna demirmiş.Motor gelişimi için gayet guzel dedi.Bebeğimin yaptıkları:Aşırı haretlenmesi,emeklemeye başlaması,çığlıklar,kelimeler: baba,aba,mam,mama...cok iyi dedi,,anne demiyor ama dedim:)Anne daha zordur,,beklentilerimizi soyluyor yeter dedi,,Mira'yı bastırdı,tabi durur mu hemen yurumeye yeltendi,gordukki parmak ucunda yuruyor,,"parmak ucunda yurume cok istedigimiz birsey degil" degil,,gunde2-3 kez ayak parmaklarını hafifce geriye itip masaj yap,,ve yere basarsa da tam bastır dedi ve daha erken oldugunu da ilave etti,ben bastırmıyorum ama kızım cok istiyor diye evde kısa kısa turlar atıyoruz dedim,,ok. o zaman "yere tam bassın dikkat et" dedi. Kelimeleri tam yuzune bakarak tekrar etmemi,cunku dudaklara dikkat ederek ogrendiklerini ilave etti. Sizlerle de paylasıyorum ki bebişlerimizin hemen hepsi aynı şeyleri yapıyor diye
:
Herkese güzel bir hafta diliyorum.Stressiz, sıkıntısız, huzur doluHepinizi çok özledim canlarım.
Kısaca önce güzel bir haber vereyim,daha sonra detaylı yazacağım..Kızımın ilk dişi çıktı geçen hafta perşembe günü.çok şükür.
Şimdilik hoşçakalın canlarım...
Hellooo:124::124::124: mutlu sabahlar&iyi haftalar arkadaslar,
Hadi bakalim haftaya enerjik baslayalım,,guzel gecsin insallah
Gerci bizdeki haberler pek ic acici degil ama olsun,,
Cumami yazmıstım,,cem yılmazın gosteri filmi coook eglenceli gecti,,
c.tesi kızımı genel kontrol ve kızamık asısı icin dr.a goturdum,,boyumuz kilomuz cok sukur normal cıktı,
yalnız gecen haftadan baslayan oksuruk,gogsune inmis,asiri balgamı vardı bebegimin,,dr. antibiyotik(30ml) ve balgam sokturucu
verdi,,keyfi yerinde masallah ama yine de ilaclara basladık,,Allah korusun dr. kotu sonuclar dogurabilir deyince tırstım verdim ilaclarını.
5gun kullanacagız,h.sonu da iyi olursa kızamık asına gidecegiz.Moral -0 olunca da c.tesi disari cikmadim,,aman kızım iyi olsun da her zaman cıkarız
dr. dan detaylar: Demir ilacimizi kesti,,porsiyonundaki et mikatarını biraz daha arttırmamı soyledi,ben eti 1 kusbası kullanıyorum,2'ye cıkarttı,
kıymaysa 1 adet kofte yesin dedi.En doğalı etten alınna demirmiş.Motor gelişimi için gayet guzel dedi.Bebeğimin yaptıkları:Aşırı haretlenmesi,emeklemeye başlaması,çığlıklar,kelimeler: baba,aba,mam,mama...cok iyi dedi,,anne demiyor ama dedim:)Anne daha zordur,,beklentilerimizi soyluyor yeter dedi,,Mira'yı bastırdı,tabi durur mu hemen yurumeye yeltendi,gordukki parmak ucunda yuruyor,,"parmak ucunda yurume cok istedigimiz birsey degil" degil,,gunde2-3 kez ayak parmaklarını hafifce geriye itip masaj yap,,ve yere basarsa da tam bastır dedi ve daha erken oldugunu da ilave etti,ben bastırmıyorum ama kızım cok istiyor diye evde kısa kısa turlar atıyoruz dedim,,ok. o zaman "yere tam bassın dikkat et" dedi. Kelimeleri tam yuzune bakarak tekrar etmemi,cunku dudaklara dikkat ederek ogrendiklerini ilave etti. Sizlerle de paylasıyorum ki bebişlerimizin hemen hepsi aynı şeyleri yapıyor diye
Dr. maceramız boyle canlarımGunun guzelligi Hira Nas
Beykozcum,,ben seni cok begeniyorum bilyosun zaten
Hasta bebislere buyuk gecmis olsun(başta Çağlacım olmak uzere...)
Ruya konusu...Ben ki cok ruya gormem ama bu aralar had safhada görüyorum,,sanırım rüya mevsimindeyiz
Dun gece ruyamda 2 bebegim vardı,,kosusturmaktan ilgilenemiyorum ve cok uzuluyordum,1'i Mira biri Ece'ydi hayır olsun,,bi de ikizlermis
Sanırım ikisi de sumuklu ya ruyama girdiler
Bu arada cicekcicek: Burun acmak icin otri bebe(sayemizde satıslar iyice patlamıştır kızlar)&gifrer serum fizyolojik kullanıyoruz biz canım
Pınarda; balgam sokturucu zeytinyag limonu aksam deneyecegim tesekkurler canım.
Kayra&Enes,, cok guzelsiniz canlarım,,insanın erkek doğurası geliyor sizi gordukceTagrık bugranın portakallı resmi de masaustumde Mira'nın yanında Herkesi ve bebişleri çoook öpüyorum canlarım,,cok uzun yazdım benden nefret etmeyin emi Daha cok seyler yazıcam ama
Allah hayıra çıkarsın bu rüyalarımızı,,yok ki içimizde bi yorumcu,,anlatıversin şu rüyaları bize
Sanırım merak ediyoruz ya ondan da görüyoruz böyle..Asya'cım yürümeye başlamıştır bile,biyolog özletti kendini iyice
Bende h.sonu Ece'yi düsünüyordum nasıl oldu diye,,sanırım ondan rüyama girdi prenses
günaydınlar kızlar bugün ağlumla 2. uykuma yatmadım bizimki sabah 7 buçuk 8 gibi kalkar sonra biz tekrar yatarız bugün yatmadım dayanabilcemmi bakalım
annezeynep herkesde tüm sevdikleri için vardır o korku rabbim kimseye vermesin şehit haberlerinde o anneyi düşünüyorum en az 20 yıl büyttü kokladı kolay büyümüyor insan evladı sonra kalleşler öyle içim acıyorki allahım diyorum sende onların ciğerlerini yakta anlasınlar diyorum sonra içimden tekrar sen evlat acısı verme ama yine anlayacakları bi acı verdiyorum okadar kin ve nefretle doluyken bile.... annelik başka ama herkesde bunu hissetmiyorki çöplerde sokaklarda bebekler oluyo değilmi
sabah sabah nerden nereye geldim....
oğlum daha 10sn den fazla basmayı bile istemiyor arkadaşlar gerçi genetik heralde geç oturdu kızımda 1 yaşına kadar ne emekledi ne yuvarlandı ama 1 yaşında birden yürüdü buda öyle olacak heralde
dün carrefourdan aoç nin 5 kiloluk sütüyle mayası birlikde satılıyor onu aldım keçi sütüde vardı amlajlanma şekli falan çok hoşuma gitti köy yoğurdundanda maya koymuşlar içine gece 23 de mayaladım 4de falan dolaba koyarım dedim çok kalktım gece ama hiç aklıma gelmedi sabah8 degördümekşi olacak büyük ihtimalle
beceremiyorum ya hazır yoğurt kullanmama az kaldı.....
ankara bugün güneşle uyandırdı bizi çok özlemişim güneşin ışıkları kafamdaki depresyon bulutlarını sildi götürdü nefes aldım sanki hepinizi
Merabalar kızlar.....Umarım herkesin keyifler yerindedir. ara ara bakıp okumaya çalışıyorum ne var ne yok diye ama sizler kadar da aktif olamıyorum forumda kıskanıyorum ama sizleri yaaaaaaaaaa....ne güzel muhabbetler ediliyor hepsini kaçırıyorum....Bu arada dertlilere deva hasta bebeşlere de acil şifalar diliyorum genel olarak....
Benim Feyzanur umda bu aralar sıkıntılı...kabızlık epey ilerlemiş bağırsakları taş gibi resmen dr a götürdük fitil ve bi şurup verdi inş kısa zamanda düzelir...çünkü yapmaya çalışırken çok ağlıyor ve azıcık kuru kuru yapabiliyor yavrum çok üzülüyorum işyerindeyim şuan ve aklım hep onda....kayısı püresi armut zeytinyağı aklıma ne gelirse deniyorum bakıcıya da tembihliyorum bakalım ne olacak...
Eki Görüntüle 604154 Eki Görüntüle 604155 Eki Görüntüle 604156 Eki Görüntüle 604157 Eki Görüntüle 604158
ömerin diş buğdayında kullanmayı düşündüğüm clipartlar
lazım olursa diye ekleyeyim dedim
şu şeytan gibi olan dişe bayıldım sinsi şey çocuklarımızın bütün düzenini bozdu hıhhh
ben ömerin çıkamayan dişlerinin naim süleymanoğlu gibi güçlü olacağına inanarak bekliyorum :)
Cnm ana yuregi gercekten cok baska, ama dedigin gibi bazen goruyoruz bebekler cop kutusuna atiliyor veya atiliyorlar bir yerlere..bunlari anlamak gibi bir gayretim yok malum bunu yapan biri asla anne olmayi birak insan olamaz diye dusunuyorum..
Senin kizin gibi benim oglanda bir yasindan sonra mi basliyacak ecep butun hareketlerinekim bilir dimi
Heheueueuheh super yaaa biz 3-5 arasi ordaydik chicco,starbucks yaptik geldik kiz ankaranin en yuksek yeri nere bacim sehrin icimi disimi?dikmen:44:ben ugur mumcudayimtatlim sen ankarada mi oturuyordun?evet guzel bir hava vardi bugun temiz ilik bizde anatolium a gittik ve gunes isitti resmen[/QU
evet ankaradayım hemde en tepesinde yani normal ankara havasıyla bizim havamızın arasında 4 derece oynuyor daha soğuk bizde kar kış aşşağılara doğru inerim günlük gülistanlık ben kışı severdim önceleri ama artık yaşlandım heralde psikolojim kaldırmıyor kış mış
Ya arkadaşlar, benim küçük oğlum Doğa bunalıma girdi
Gülüyorum ama çok üzüldüm. Çocuğa mama içiricez, yediricez aman büyüyecek diye zorlaya zorlaya resmen mamadan, yemekten korkmaya, endişe hareketleri göstermeye başladı. Mama verdiğimiz yere yatırınca hemen ağlamaya başlamalar, parmağını emip ağzından çıkarmamalar, gün boyu sinirli hareketler, yemek yedirmeye çalışırken endişeli bakışlar..Sonunda allahtan farkettik çocuğun derdini, kesinlikle zorla veya ısrar ederek hiç bir şey vermemeye başladık. Geçen hafta 80 gram vermiş oğlum bu şekilde de. ama olsun, en azından biraz düzeldi. Galiba üst dişleri mama içerken canının yanmasına sebep oluyor. O yüzden çok az mama içiyor, 50 ml, 70 ml gibi. Yemek olarak verilen şeyleri biraz daha fazla yiyor, ama yine 150 gramdan fazla asla yemiyor.
Yeme düzenimizi de tamamen değiştirdim. Biraz Alman sistemine uydum, bakalım nasıl olacak. Buralarda nasıl oluyor bu işler diye merak edenler olursa şöyle:
07:00 mama
10:00 7'de az yemişse mama, yoksa meyve suyu, ekmek, etimek vs.
12:00 200 gram et/tavuk/balıktan biri ve sebze püresi.
15:00 200 gram meyve-tahıl püresi. (meyve püresine pirinç unlu muhallebi vs. gibi bir tahıl ekleniyor. sütsüz olması gerekiyor.)
18:00 200 gram sütlü kaşık maması. (içinde kendinden mama olanlardan, bu da milchbrei diye geçiyor)
gece isteğe göre mama.
Yemeklerini 200 gram hazırlıyorum, ne kadar yerlerse, kesinlikle ısrar etmiyorum. Genelde 100-150 arası yiyorlar. Büyük oğlum pütürlü şeyleri reddediyor, çok az yediyse üstüne mama veriyorum. Toplam günde 400-500 ml arası süt veya süt ürünü (akşam öğünü olan sütlü kaşık maması da buna dahil) almaları gerekiyor. Onun dışında su, meyve çayları, sulandırılmış meyve suları verilebiliyor. Ellerine ara ara çok iyi haşlanmış sebze, yumuşak meyve, ekmek kabuğu vs. verilebiliyor. Bizimkiler bundan pek hazzetmedi henüz.
Küçük oğlum Doğa halen yemesi gerektiği kadar yemiyor, ısrar etmesek de çok üzülüyoruz tahmin edersiniz. Bugün doktorda grip aşısı olacağız, o zaman danışmayı düşünüyorum, gerekirse bir diyetisyen/beslenme danışmanına gitmeyi düşünüyorum. Şu an neredeyse 8 aylığız ve Doğa 7 kilo 200 gram.
kızlar forum ahalisini rüyada görenler kervanına bende katıldım, dün gece rüyamda BİYOLOG ve fındığı ASYA'yı gördümmkarşı komşummuş biyolog, asya da kucağında ayy bir seviyorum öpüyorum asya yı ayyy ne güzell ya hergün görürüz birbirimizi mınnoşlarımızı severiz, birlikte büyürler arkadaş olurlar falan diyorum ne ilginç rüya bu yani bukadar devamı yok hayır olsun inş, biyolog tan haber alan konuşan selam soylesin benden çok rüyamı anlatsınn
canlarım enes çak çak diyorum çakıyor vır vır konusuyor anne abla baba ver gel diyor kardeşim gelmişti abla diyor sürekli bana ogun basladı oda abla demeye cok tatlı ya yiycem ben bu enesi teyzeleri
dün kurana gittik kuran okunuyor basladı enes konusmaya durmuyor gezmek istiyor bişeyler sayıyor yanımızda eşimin amca karısı vardı kadının sırtını deldi vuruyor durduruyorum sonra tekrar cok yordu bizde hemen kalkmak zorunda kaldık bu bebişler cok akıllı maasallah
iyi haftalar mayıs anneleri ve datlu bebişleri bol sağlıklı emeklemeli dişli pırtlı hafta olsun işlaaaa
kızlar bişi sorcam aslında 2 şeykız bebek anneleri bebeklerin kiloları nasıl benim tavşanım 7500 gr vede bebekleriniz oturabiliyomu benim tavşan tam oturamıyo sağa sola yatıo az oturunca sizinkilarin durumu nasıl
hafta sonu gene kaka nöbetiyle geçti benım ne kıymetliymiş beklioz gelmio annem sonunda dayanamayıp filin sokcana sabun koy dedi bende büyüktür dinledim ve yaptık eşimde ve 10 dak sonra sonuç süperrr di
bakalım işlaa düzene girmiştir :26:
ama çok huysuz bu günlerde bensiz hiç durmuyo hep kucak istiyo akşamda yatağa akmak zorunda kaldık uyumadı tam saat 5 kadar hem o deli oldu hem biz şimdi uyuyo işlaa tz vakitte düzelir mevlam kimseye dermansız dert vermesin
az geçmişi okuyayım tavşanım uyurken
Merhabalae
Kızlar Mustafa Tarık çok güldürüyor beni. 7. ayı bitirmesine 1 hafta kaldı. Etrafındaki eşyalara ulaşma yöntemine bayıldım. Önce oturduğu yerden kendini sallıyor sonra oraya doğru uzanıp emekleme pozisyonuna geçiyor. Sonra bir iki emekleyip oturuyor. Sonra yine aynı. Hedefindeki şeye bu şekilde ulaşıyor. Dün mamasını içti. Sonra döndü ve oturdu. Yattığı yerden oturabiliyor bende ona hayranlıkla bakıyorum.
bu gün hava güzel diye bende yavrumu dışarı çıkardım..kar dolayısı ile bi kaç gün kaybımız oldu:)havalar güzelken gezmeye tam gaz devam edicez..
bu gün her zaman aldığım yerden gazete alıcaktım.her gün 2 tane alıyorum
dükkanın ön kısmı merdivenli arabayı çıkaramayacığım için ve yavrumu dışarıda bırakıp içeriye giremeyeceğim için satıcı şahısa
ben:gazete parasını burdan alabalirmisiniz?arabayı bırakıp içeri giremem(dükkan içerisinde yürüme mesafeside var nasıl bırakim kuşumu)
şahısarasını alır..içeri doğru yürümeye başlar(para üstünü getiricek)
ben:1 poşet rica edebilrimiyim..(malum araba var elimde 2 gazete taşıyamam..çantamda dolu)
şahısara üstünü uzatarak gazete için poşet vermiyoruz
ben:böyle bakarak..poşetin parasını versem
şahıslurrrr
ben:ne kadar?
şahıs:25 kuruş verin yeter(tekrar yürürrrrr parayı kasaya bırakır elinde poşetle gelir ve poşeti bana uzatır)
benoşeti elime almadan..vazgeçtim ben gazetenizide poşetinizide istemiyorum..paramı geri verin lütfen
şahıs:nasıl yanii(sinirli bi tavırla)
ben:her gün buradan gazete alıyorum ve siz sıradan ucuz poşetinize kıyamıyosunuz karşılığında para talep ediyosunuz..ben aptal değilim poşete 25 kuruş verim..paramı getirin benim..
gazeteleri yerine bıraktımm..paramı aldım..adam 1 poşeti veremiyo çok şaşırdım aç gözlüüü
bende iyi yaptım dükkan içinde yürüttüm durdum adamıo gazeteleri elimde taşısaydım gün boyu sinir olurdum adam sinir oldu euheuehueh
Allah bilir arkamdan neler söyledi..yarın gidip bende ona mı bi şeyler söylesem acaba
Masallah bak sen su Enese, tam bidik oldu desene annesi, yerim onu ...kafamda canlandirdimda az ayy ne cok komik olmustur, o teyzenin sirti ne acimistir.
Minik afacanlar bunlar, ve dedigin gibi cok akillilar masallah
bu gün hava güzel diye bende yavrumu dışarı çıkardım..kar dolayısı ile bi kaç gün kaybımız oldu:)havalar güzelken gezmeye tam gaz devam edicez..
bu gün her zaman aldığım yerden gazete alıcaktım.her gün 2 tane alıyorum
dükkanın ön kısmı merdivenli arabayı çıkaramayacığım için ve yavrumu dışarıda bırakıp içeriye giremeyeceğim için satıcı şahısa
ben:gazete parasını burdan alabalirmisiniz?arabayı bırakıp içeri giremem(dükkan içerisinde yürüme mesafeside var nasıl bırakim kuşumu)
şahısarasını alır..içeri doğru yürümeye başlar(para üstünü getiricek)
ben:1 poşet rica edebilrimiyim..(malum araba var elimde 2 gazete taşıyamam..çantamda dolu)
şahısara üstünü uzatarak gazete için poşet vermiyoruz
ben:böyle bakarak..poşetin parasını versem
şahıslurrrr
ben:ne kadar?
şahıs:25 kuruş verin yeter(tekrar yürürrrrr parayı kasaya bırakır elinde poşetle gelir ve poşeti bana uzatır)
benoşeti elime almadan..vazgeçtim ben gazetenizide poşetinizide istemiyorum..paramı geri verin lütfen
şahıs:nasıl yanii(sinirli bi tavırla)
ben:her gün buradan gazete alıyorum ve siz sıradan ucuz poşetinize kıyamıyosunuz karşılığında para talep ediyosunuz..ben aptal değilim poşete 25 kuruş verim..paramı getirin benim..
gazeteleri yerine bıraktımm..paramı aldım..adam 1 poşeti veremiyo çok şaşırdım aç gözlüüü
bende iyi yaptım dükkan içinde yürüttüm durdum adamıo gazeteleri elimde taşısaydım gün boyu sinir olurdum adam sinir oldu euheuehueh
Allah bilir arkamdan neler söyledi..yarın gidip bende ona mı bi şeyler söylesem acaba
canlarım enes çak çak diyorum çakıyor vır vır konusuyor anne abla baba ver gel diyor kardeşim gelmişti abla diyor sürekli bana ogun basladı oda abla demeye cok tatlı ya yiycem ben bu enesi teyzeleri
dün kurana gittik kuran okunuyor basladı enes konusmaya durmuyor gezmek istiyor bişeyler sayıyor yanımızda eşimin amca karısı vardı kadının sırtını deldi vuruyor durduruyorum sonra tekrar cok yordu bizde hemen kalkmak zorunda kaldık bu bebişler cok akıllı maasallah
Ordaki karlari buralara yolladiniz dimiiii ask olsun sizlere..bugun butun gun kar yagdi....
Pzar gunu ilk defa 8 aydan sonra oglani babasina birakip disari ciktim, soguk ve gidicegim yerin biraz uzakligindan dolayi babasi ile kalsin dedik...neyse gitmemle gelmem bir oldu. sadece bir magazaya girebildim..gecen zamanida yolda gecirerek eve geldim kosturarak...neymis adam bizimkini uyutamamis, sacini cekiyormus, huysuzlasmis basedemiyormus...bahanelere baksana sen tobe tobe...benim kisa ozgurluk maceram resmen kursagimda kaldi( bir dahaki sefere olur ins,
Bir poset nerde ise gazete parasindaymis, ne diyim millete allah akil fikir versin...bence iyi etmissin onu yorarak..belki ayak parasi diye istemistir o 25 kr
maşallah kuzuma bülbül olmuşşgenelde erkek bebekler kız bebeklerden geç konuşur ama anlaşıldı ki sarı şeker erken konuşucak:)
Allahım ne güzel mucizeler verdi bizlere..hepsi hemen hemen aynı anda aynı şeyleri öğrenip yapıyolar..hemde nasıl zekiiler
canım ben kar yağınca çok mutlu oluyorum sende ordan tekrar buraya yolla:)
geçtiğimiz sene hamileydim kayar düşerim diye korkuyodum bazen eşimin koluna girip azıcık yürüyodum çocuklar gibi üzülürek izliyodum
bu senede bıdık var diye çıkamadım..15 dk çıkardık Tarık Buğrayı geri girdikk
bu kocalar hep böyle..ellerinden bi şey gelmiyoüzüldüm senin için arada bi dışarı çıkıp hava almak iyi geliyo
oralar soğuk olunca çıkaramazsın Mahir i..bırakabileceğin güvendiğin bi komşun yok mu canım:44:
ben bi kaç gün evde kaldım..dışarıya çıkar çıkmaz mutlu oldum
en azından yarım saat hava alsan yeter
tatlicadim zaten kızlarımız daha erken herseyi yapıyorlar cene olarak öndeyiz sadece dönmesini ve oturmasını 6.5 aylıkken yaptıdurcuk diyo kv onu yapıyor 2-3sn ayakta duruyor sürtünme emekleme yok ugrasmıyor
bizimkininde ne varsa çenesinde..canı isterse gayet güzel oturuyo canı istemezse sağ,sol,yüz üstü atıyo kendini..2,5 aylıkken dönmeye başladı ben erken emekler erken yürür diye heyecana kapıldımama foss çıktı:))daha yeni emeklemeye başladı..bastığı zamanda Enes gibi 2-3 sn basıyo sonra popoyu salıyo aşşağıya..
canım önüne terlik koydun mu hiç?bizimki terliği almak için emeklemeye başladı..il başlarda alabilmek için sürünür sonra emeklemeye geçer..bu aralar malum topikteki tüm bebeklerde terlik merakı var:)
yürümesini belimden dolayı çok istiyorum ama sağlıklı olsunlarda varsın geç emekleyip,dönsünler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?