çok yoruldum bütün gün evle ugraştım...
çocukları yıkadım,yemek yaptım..
şimdide canım arkadaşım gelecek onu bekliyorum
hatta yarının yemegini bile yaptımama ne yaptıgımı sormayın söylememmm..
nazar degsin istemiyorum
ama ipucu veriyim sar sar sar makarayıı
ocagın ateş gücünü bile hesapladım..iç açılarını aldım,pi sayısını buldum ve
yıldız falına bile baktımherşey hazır geri sayım başlasın
kimse üstüne alınmasın lütfennnn...
tatlı tatlı konuşuyoruz şurda
Saol canım, çok şükür ameliyat olupta memnun olan birini duydum içim rahatladı
nasıl bir ameliyat canım bu, kapalı mı açık mı?
bende yeniden doğmuş gibi olur muyum
nazar degsin istemiyorum
Kizlar aslinda sayisiz defa bu konuda konustunuz not aldim saniyordum ama malesef bulamadim notlarim arasinda,daha once bir defa burun tikanikligimiz olmustu doktorun vedigi damla pek etkili degil,sizlerden burun tikanikligini nasil acabilirim oneilerinizi bekliyorum,ne tur bir sprey almaliyim nasil acmaliyim,hic uyuyamiyor kizim nefes alamiyor,dedigim gibi kusura bakmayin bu skintimiz cok olmadigi icin atlamisim demekki,not almamisim,size zahmet bi kezde benim icin konusalim
Canım Kayra da kronik burun tıkanıklığı var.O yüzden kullanıpta en çok memnun kaldığımız methodu söyleyeyim.
Eczaneden izotonik sodyum klorür solüsyonu(serum) ve bir adet enjektör istiyorsun.Tabi otri bebe aspiratörü unutmamak lazım :)
Sonra enjektörün iğneli ucunu takıp serumun ağız kısmından 3 ml çekiyorsun.İğneyi çıkarıp masalı yan yatırıyorsun ve eşit olarak iki burun deliğine bu sıvıyı sıkıyorsun.Sonra masalı yüz üstü çevir ve hafif sırtını sıvazla.Bir kısmı kendiliğinden akacaktır bu şekilde.
Biraz bekledikten sonra otri bebe ile kalanları aspire edince kuzum rahatlamış olacaktır.Bu işlemi gündüz 2-3 saatte bir mutlaka uygula.2 gün içerisinde geçiyor bizimki.
Ben çok rahat anlattım ama biz bunları uygularken savaş ediyoruz resmen.Çığlıklar ve ağlama eşliğinde uygulamaya çalışıyorum ama başka çözüm yolu bulamadık maalesef.
Kizlar aslinda sayisiz defa bu konuda konustunuz not aldim saniyordum ama malesef bulamadim notlarim arasinda,daha once bir defa burun tikanikligimiz olmustu doktorun vedigi damla pek etkili degil,sizlerden burun tikanikligini nasil acabilirim oneilerinizi bekliyorum,ne tur bir sprey almaliyim nasil acmaliyim,hic uyuyamiyor kizim nefes alamiyor,dedigim gibi kusura bakmayin bu skintimiz cok olmadigi icin atlamisim demekki,not almamisim,size zahmet bi kezde benim icin konusalim
Tatlım ben de serum fizyolojik yani otri bebeyi öneriyorum.bir iki damla damlatıp otrinin hortumuyla çekiyorsun.
nazar degsin istemiyorum
Canım beste gündüz 2 kere 1 saat uyuyor(tabi zırt pırt uyanıyo ve maalesef sallayarak tekrar uyutuyorum)Ahh canııım sen istersinde ben sana cevabı en üste yazmazmıyım
Banyo olayına da çok güldüm bilesin.
Bu bebeler aklımızı başımızdan aldı artık bizim
Çok zekisiiinnnn.
Tatlım çok güzel yazmışın...Sana sonuna kadar katılıyorum.
Alıyoruz bir kaseyi önümüze,filancanın bebeği şu kadar cc yiyor düşüncesi ile dolduruyoruz mamayı içine,sonra da "hadi bakalım hepsi bitecek" !!...
Şimdi biz hep beraber sofraya oturduğumuzda hepimiz aynı miktarlarda yemek yiyebiliyor muyuz ?...
Veya her gün aynı iştahla sofraya oturuyor muyuz ?
Kendi adıma söyleyeyim,ben de yazılan miktarlardan çok fazla etkilenerek kıyaslama yapıyordum devamlı.Bu yüzdende yavrumu zorluyordum ama hep ters tepti bugüne kadar.
Ama aklım başıma geldi artık.Azıcık yemesi hiç yememesinden iyidir diyorum ve bu şekilde ikimizde mutluyuz
O yüzden sen de kafana takma.
Canım yaaa evet bunlar bağırırda aksırırda tıksırırda ama etrafımda gördüğüm bazı bebekler var.Mesela kuzenimin kızı 1.5 yaşında ve durup dururken oyun ortasında kalkıp annesine veya bir başkasına tokatı geçirebiliyor.Veya Kayrayı sevme bahanesi ile sallıyor tokatı.
Aynı şekilde bir tanıdığın 1.5 yaşındaki oğlu Kayrayı görür görmez hırpalamaya çalışıyor,durduk yerde çığlık atıyor ve annesini dinlemeyip onuda dövmeye ve ısırmaya çalışıyor.Bu örnekler etrafta çok olunca bebekleri ne zaman terbiye etmeliyiz acaba diye düşünmeye başlamıştım.:44:
Canım ben anne olmadan önce her bebeği sevemezdim.İçim ısınmazdı hiç ama şimdi bütün bebekleri bir ayrı şefkatle bakıyorum.
Herhalde anneliğin vermiş olduğu bir duygu olsa gerek.E birde okiş gibi cimcime olursa karşımda ben de dayanamayıp dalarım tabi
Ah canım yaaaa.
Sen bu kızın üzerine titredikçe daha da kötü oluyor.Aslında terlemekle üşümekle hasta olunmuyor,hastalık sadece virüsü kapınca ortaya çıkıyor.Eve gelen giden çok oluyor mu ?Çok öpüyorlar mı masalı ?
Yine benim yaz kış demeden yaptığım şey.Sabah kalktıktan sonra yatak odasından çıkarken pencereyi açıyorum ve 5-6 dakika havalandırıyorum.Sonra Kayra ilk uykusuna yatınca kullandığımız diğer odaları havalandırıyorum.
Canım beste gündüz kaç kere ve kaç saat uyuyor ?
Gece kaç kere ve en son kaçta besliyorsun ?
Kayra gündüz 2 uyku yatınca gece daha uzun uyuyor ve yine sabaha karşı saat 4 gibi o uykudayken mamasını verince saat 6.30a kadar uyuyor.Yine uzun değil ama 5te uyanmasından iyidir
Tabi yarın sabah 5 te kalkmayacağının garantisini veremem ama en azından 1 haftadır bu yöntem iyi gidiyor
Aaaa hoşgeldiinn canımm
Muhabbetimizin en sıkı fıkı olduğu dönemde ban yemiştin,hepimiz çok üzülmüştük.Şimdi tekrar güzel haberlerini almak çok güzel.Hira Nas söylediğin gibi biraz ufak doğmuş ama maaşallah sağlığı yerinde ve şimdi eminim kocaman bir fıstık olmuştur
Beni hatırlayıp hal hatır sormana çok sevindim.27 nisanda spinal sezeryan ile oğlum Eymen Kayra dünyaya geldi.Şu aralar annesini biraz iştahsızlık ile üzüyor olsa da sağlıklı olması en büyük mutluluğum.
Arada bir aramıza gel ki haberini alalım.Çok öpüyorum seni ve kızını
Canım çok ama çok geçmiş olsun ya.İnşaallah fizik tedaviden olumlu sonuç alırsın...
Benim babamında fıtığı patlamıştı,sonra lazer ile ameliyat oldu ve şuan sonuçtan çok memnun.O kadar ağrısı oluyordu ki ameliyattan sonra "yeniden doğmuş gibiyim"dedi.
İnşaallah sen tedaviden olumlu sonuç alırsın da hiç gerek kalmaz buna.
Çok öpüyorum boncuğumla seni.
Canım valla insan neden diye düşünmekten yoruluyor. Yani ben yoruluyorum açıkçası. Sürekli neden ağlıyo, neden uyumuyo, neden yemiyo,neden,neden,neden....Bu sıpaların neden bir günleri bir günlerini tutmuyor
Bu gün hiç bi şey yediremedik yapmadığımız şaklabanlık kalmadı 5 kaşık bile yese yeter deyip zorlamıyorum normalde
Ama bu gün daha ilk kaşığı verir vermez herşeye öğürdü yoğurt çok seviyo ona bile..
Emmeye başladı diye seviniyordum emmedi de göğsümü mıncıklıyo,garip sesler çıkarıyo,göğüs ucum burnunun ucuna denk geldiği zaman gözlerini şaşı yapıp gülüyo bu gün beni bi o hareketi güldürdü birde babyceren
Halbuki sabah onca uykusuzluğa rağmen benim enerjim bitmez diyodum
Daha dün turuncuya Tarık Buğra bi dönem bağırdı yaklaşık 10 gün sürdü unuttu diye yazdım
Çocuk bu gün akşam bağırmaya bi başladı eskisi gibi bağırsa razıyım
Eşim ve ben şok olduk sesine
Herkül gibi ellerini yumruk yapıp EEEEEE diye bağırdı hep seside öyle kartki:) susturamadık..oyunlar,şarkılar fayda etmedi
Yemek ve bağırmasını susturmaya çalışırken repertuarımdaki bütün şarkıları tükettim görevi eşim devraldı
Tam yatırmadan önce 5dk emdi kendini o kadar sıkarak bağırdı ki kendini kusturdu
Bağırınca suratı kıpkırmızı oluyo,boğazı kıcıklanıyo öksürmeye başlıyor yarında unutmaz devam ederse napıcam
Bi ara eşim şimdi komşular ben bağırıyorum zannedecek diye panik oldu sesini çok değiştiriyor büyük insan gibi kalın çıkıyo
Çok uzun yazdım ama hem şaşırdım,hem üzüldüm,hemde ya devam ederse diye korkuyorum
Biz de isterizBir onceki mesajda Masal diyecegime Beste yazmisim aklim ilkim e gitti bir anda, Cicek cnm sakin yanlis anlama hemi ben ucuyorum artik yorgunluktan mazur gor olurmu,,Masal ve seni optum bu sefer gercekten :)) ha simdi oldu herhalde sukur kavusturana
Canım biliyo musun bugün de kızın muhallebisini yaktım pesss diyorum artık kendime.Leyla olanların arasına hoşgeldinn canımm geç bile kaldın Leyla olmak için tebrik ederim seni
Sağlam mayıs annesi kimler kaldı
Ben ve ilkim yemek yakıyoruz
Sen Leyla oldun
Pınar da sürekli evde olduğu için kendini iyi hissetmiyor
Seni mahir Leyla yaptı
Turuncu kayra nın beslenme problemi malum
Azraece ecenin ek gıda kabul etmemesi sorun
Şekersizyeşilçay bebesi geceleri uyumuyor
Mutluanne boncuk mira gece gündüz uyumuyor
Çiçek bi başına yavrusu hastalanıyo
Ecesuelif bi ara çok şeymi istiyorum gezmek istiyorum yazmıştı hatırladım
Siyahlale tuanadan fırsat bulup buralara uğrayamıyo
Babyceren aaaaa seni başa yazıcaktım tatlım yaaa unuttum euheuheuhe 2 çocukla malummböyle olmuş
Biyolog enerji topu Asya ya kendini adadı
Sağlam olarak;mybabylove ve annezeynep kaldı galiba
Sağlam olan ve olmayanlardan unuttuğum varsa kusura bakmayınn
Yaaa nasıl zayıflıyosunnnn
Ben sana biraz fazlalığından verim canım
Kendini göstermiş olursun
Ayrıca benden başlarsan midende boş yer kalmaz euheuheuh
Benim kızımın da nazı hep bize ne misafirlikte ne de evde misafir varken hiç eziyeti olmuyo kuzumun.Babyceren bu hinzir hallerine bayiliyorum valla nesem keyfim yerine geliyor hep mi boyleydin cocuklardan sonra mi boyle oldu :):) nesen hic bozulmasin insallah!
Cnm sen nerde yasiyordun?
Ben de bir ara evden adim atmaz olmustum hicbirsey yetistiremiyordum
Sonra eve girmez oldum Omerle hergun disari ciktim kah avm kah park
Oyle olunca motive oldum eve donunce daha kolay is yapmaya basladim
etmeyecek canim endiselenme
Benim uyumlu oglum da dunku misafirlerin cocuklarina dunyayi dar etti
Hicbir oyuncagini vermedi misafirler sevmek isteyince bagirdi fln filan
5te uyanip 00:30a kadar terminator gibi dolandi evde
Sonra da cilgin bir salyalanma basladi ve ben anladim ki dislerle damagiyla alakali bir huzursuzluk
Bak ne farkettim biliyor musun
Ne zaman agzindan cilginca kontrolsuz bir sekilde salya alksa o gun huzursuz oluyor gece uyuyamiyor
Normalde de salyali ama bazen selale gibi akiyor
Kizlar MISAFIRLERIM GECE 1e dogru gitti
Cok keyifli gecdi ama 6
aylik olan bebek araliksiz agladi ben olsam kalkar evime giderdim cocugu ziril ziril aglattilar
6yasindaki cocuk da Omer.in oyuncaklarini baya bir hirpaladio herseyi atti firlatti alt komsumun da bebegi var kesin bizden nefret etmistir
Tatlim herkesin hosuna gitti BALKABAKLI muhallebili biskuvili pasta yaptim
Biskuvili pastalari pek sevmem ozensiz gelir ama guzel oldu
Bir dahakini kek ile deneyecegim bol cevizle
Omer gecenin yorgunluguyla 10a kadar uyudu
Yavruma bin kere tesekkur ettim ne misafirlige gidince ne kendi evimizdeyken bizi bunaltmadigi icin
Simdi pazar kahvesi ve kitap zamaniiii
Allah bağışlasın canım çok tatlıymış Hira nas kızımız.Buda benim kızım Hira Nas :)
Eki Görüntüle 603550
Bu bizim 6. ay kınamızdan bi kare..
Eki Görüntüle 603549
Bir derdi olsa sanırım ağlar canım. Bazı bebekler uyku sırasında çok hareketli olabiliyor. Tulum giydir istersen sen de rahat uyursun böylece.Kızlar Merhaba hepinize güzel bir pazar geçirmeniz dileğiyle öncelikle
benim ece geceleri uykusunda çok tepiniyo yani ağlaması falan yok ama bir sağa bir sola atıp duruyo kendini kış şimdi üstünü açıyo falan o öyle yaptıkça benimde gözüme uykugirmiyo sabaha kadar sersem gibi oluyorum,sizinkilerde böyle yapıyormu?yani bir ağrısı sızısı olsa ağlar ama dimi karnı tok altı temiz ama işte kendini bir o yana bir bu yana atıp duruyo kuduruk kızım benım bir sıkıntısımı var acaba üzülüyorum
Canım benim ne güzel yazmışsın öyle o senin tatlılığın öpüyoruz seni ve güzel kızımız masalı.MELEGIM, cok tsk ederim.Ayrica kafan karisip kizimi BESTECIGIMLE karistirmana kizmak bir yana sadece mutlu olurum,benzettigin fistik dunya tatlisiOpuyorum seni kocaman...
BABYCEREN, ahh tatlim ya cok gecmis olsun hastalar kervanina katildiniz demekki,cok uzuluyorum ya off keske hic hasta olmasalar.Bizim buralarin havasida tamam genelde gunesli ama ayni zamanda tam hastalik havasi, nemdenmi ne artik herkes hep hasta...
Valla pek acele bir cevap olmayacak ama;tavuk haşladım..(ee ne yapalım diyosunuz heralde) ....
siz tavugu nasıl veriyosunuz yutamıyo çocuk ya..
tavugun suyuna biraz şehriye atıyorum tavukta biraz koyuyorum biraz pişince blendırdan çekiyorum..
başka nasıl verebilirim..
fikri olan varmıı..
varsa çok acele cevap bekliyorum
kızlar selam dün o kadar sıkıldım kı kızım olmasa işten eve gitmeyecektim. dun aksam uzeri iş yerınde işler çok yogundu. evde annem kızıma bakıyodu ve kv ile kp misafir geldiler onlar da evdeydi neyse o iş yogunlugunda kızımı emzirmeye eve gittim y.odasına geçtim kızımla savasıyoruz. her zamankı gıbı emmek ıstemıyo başını cevırıyo falan. derken görumcemler gelmıs haberım yok seslerını duydum. seslı selı konusuyolar. kızım tem emmedı ama neyse dedım en azından iş yerindekı işleri bitireyım de erken gelırım dıye kızı aldım odadan cıktım. gorumcelmer gıdıyo nereye dememle ortancası başladı laf saymaya.
görgusuzmusum kızımı onlardan saklıyomusum nezaman gelseler ya emıyomus ya uyuyomus. ne dıyosun dememe bile fırsat vermeden devam edıyo saymaya
ben daha yeni geldim emzırıp gidicem diyorum yanında başkaları varken emmıyo dıyorum .yok efendım gayet de güzel emıyomus.sankı kızımı benden daha ıyı tanıyo.
vay efendım nıye kp.nın yanında emzırmıyomusum sırtımı donup emzırecekmısım. yaa ben babamın yanında bile emzıremem dıyorum......
hiç laf dinlemeden çekıp gıttıler bi de giderken dıyo kı sen ben ve kardesım (yanı benım kocam) bı ara oturup konusmalıymısız. tehdıt eder gıbı..
oyle moralım bozuldu kı anlatamam. çıkıp gıttıler. gıderken de eşimin yanına ugramışlar. aksam da bızde patladı kıyamet...
öyle yoruldum oyle sıkıldım kı anlatamam. ben bir aydı gece 2de yatıp sabah işe gidiyorum. ama kımsenın bana acıdıgı yok herkes kendı derdınde...
allahım güç ver bana
bir tatlı kaşıgı zeytinyagına 3-4 damla limon sıktım
çağlaya içirdim..inanamadım daha 1 dakika dolmadan
öyle bir balgam çıkardı ki
pınarda sagol canım dün sen yazmıştın..
sanırım nagihanın kv si böyle yapmıştı onada teşekkür ederim..
sabah doktora gidecez artık..bakalım ne diycek:18:
Ben ne pişirdim söyleyeyim;kızım uyur uyumaz fırsat bu fırsat koştur koştur(ay ne çok ikileme kullanmışım)mutfağa gidip sulu köfte ve pilav pişirdim.Aşağıdaki resmin aynısı olduuuu Eki Görüntüle 603823
tatlıcadı gbi bende hayranım sana böyle tek tek üşenmeden herkese cevap vermen bildiğin ne varsa paylaşman..
allah ömrünü uzun sağlıklı nasip etsin.. güzel günler versin..(içimden geldi ) amin
Buda benim kızım Hira Nas :)
Eki Görüntüle 603550
Bu bizim 6. ay kınamızdan bi kare..
Eki Görüntüle 603549
tavuk haşladım..(ee ne yapalım diyosunuz heralde) ....
siz tavugu nasıl veriyosunuz yutamıyo çocuk ya..
tavugun suyuna biraz şehriye atıyorum tavukta biraz koyuyorum biraz pişince blendırdan çekiyorum..
başka nasıl verebilirim..
fikri olan varmıı..
varsa çok acele cevap bekliyorum
canım bende bügün aynısını yaptım kızıma :) ama az biraz çeşitlendirdim daha doğrusu evde ne varsa kullandım gitti :)
avuç içi kadar tavuk gögüs biraz soğan biraz pırasa biraz kabak hepsi vetel şeyriye pişince sadece tavuk sağılana kadar blender yaptım okadar şehriyeler diri diri kalsın diye
ekmekte soğradım ohh miss yedi valla :)
buarada kızlar benim nur tel sararı öğrendi uykusunda bile elini kaldırıp yapmaya çalışıyo resmen :) çok komikkkk. ilk günlerde ben başlıyodum yapmaya sadece elini havaya kaldırıp bakıyodu eline şimdi 4 5 tur atıyo eliyle
Cnm yaa okuduklarim arasinda Ceren icin cogunlukla gecmis olsun dilekleri vardi, ben mi yaniliyorum cunku benim bildigim Cagla rahatsizlandi dimi..hani minik olan yani mayis bebegi kuzusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?