2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlaaarr oğlum 2 gündür bazen emerken bazen de uyuturken kafasına vuruyodu az önce gece uykusuna uyumadan önce abarrttı hatta vurmaktan uyuyamadı bi türlü sizce nedendir dişten olabilir mi çünkü kucağıma aldığımda omuzumu kemirdi kötü bişey değildir değil mi lütfen yardım :52::25:
beykozum aslında süt gerçekten koruyo ama şöyle bir durum var..
mesela ben 9 aydır adet olmuyorum yumurtlamada olmuyo tabikide..ama belki bu ay yumurtlama olacak
ve ben tam onun üstüne ilişkiye korunmasız girersem eevet hamile kalabilirim..o yüzden ben yinede her seferinde korunuyorum..
ablanın durumuda şöyle canım evet ilk çocuk geç olmuş ama artık yol açılmış yani hemen hamile kalması çok normal:)))
ayrıca geri çekilme yönteminede güvenmeyin..ben çağla ya öyle hamile kaldım..bir damlası bile hamile kalmaya yetiyo..
kısmeti varmış çağla hanımın geldi...
ilerde bana derse neden beni dogurdun anneeee:1:
bende derim ''neden milyonlarca sperm arasından fırladın koştun yumutalıgıma yapıştın:1::1:

babyceren ciddi olamazsın canım :52::52: çünkü biz o yöntemle korunuyoruz ve hala regl olmadım ben :53:yarın hemen bi test yapayım bari ayy Allah korusun şimdilik olmasın yaaa :49:

kızlaaarr oğlum 2 gündür bazen emerken bazen de uyuturken kafasına vuruyodu az önce gece uykusuna uyumadan önce abarrttı hatta vurmaktan uyuyamadı bi türlü sizce nedendir dişten olabilir mi çünkü kucağıma aldığımda omuzumu kemirdi kötü bişey değildir değil mi lütfen yardım :52::25:

babyceren ciddi olamazsın canım :52::52: çünkü biz o yöntemle korunuyoruz ve hala regl olmadım ben :53:yarın hemen bi test yapayım bari ayy Allah korusun şimdilik olmasın yaaa :49:

ay canım bebişin çokmu sinirli:47:
benim abimin kızıda kafasına vururdu:1:kendi saçlarını yolardı:4:
çok sinirlidirde kendileri:1:

ve ewett canım çok ciddiyimmmm:52::52::52:
çağla ya öyle hamile kaldım ben:1: iyide oldu valla:1:
ya zor bir ihtimal ama yinede bir ihtimal hamile kalınabiliyo...
içinde benim gibi vakum varsa çekiyo valla:1:

izmirden herkese kuccak dolusu sevgiler:16: çok güzel geçen bir haftadan sonra izmirdeyim. mayıs kuzucuklarım ve anneleri herkes turp gibi sapasağlamlardır inşallah. eşimle her ne kadar regl olsamda:)) çok güzel vakit geçirdik. istanbul havası benimkine gittikçe iyi gelmeye başladı:) bana bol bol methiyeler düzdü( gaz verdi aklınca:)) üçümüz bol bol yatak keyfi yaptık. birde hiç pcyi açmadı o açmayınca bende elleyemedim malum kıskanıyor sizi:)) kim bilir neler kaynatmışınızdır:(( iyice uzak kaldım forumdan böyle mi olacaktı:(( annemi umreye uğurlayıp, nişanı yapıp dönücez köyümüze. izmirde soğuk marmarise göre ece hasta olacak diye çok korkuyorum. inşallah ara ara girerim foruma herkesi çok çok öpüyoruz:16:

antakyadan da sana kucak dolusu sevgiler canım..ne güzel bir hafta geçirmişsiniz..
en kısa zamanda tekrar aramıza dön canım..ece yiçok özledik tabiki senide:54::17:

bambucan__ya aklımda 3.kat kalmış..canım tamam unutmam artık 5.kat oldugunu..:1:
tatlıcadı da kek yapmış ne hamaratsınız siz ya:nazar:

beykoz__gül canım ben bile kendime hala gülüyorum:1:
ne zamandır beni güldürecek birilerini arıyodum megerse içimde bir cevher saklıymış:1:
ay aklıma geldi bi ara bir arkadaş yazmıştı..kafam karışık herşeyi 2 defa yapıyorum falan yazmıştı
hatta yazıları bile iki defa yazmıştı:1:bak onada çok gülmüştüm..
kimdi o arkadaşımız...

$484768_407189182696275_1777233844_n[1].webp
:38::38::38:

Biz bugun mutlu annemle bıluştuk. Ama valla dedikodu falan yapmadık kimsenin de kulağını çınlatmadık :) çok güzel bi gündü.
kuzenimin eşiyle oğluşu da geldi buluşmaya. Kaynaştık tanıştık. Eğlendik :)
Fotoğrafımızı ekliyorum şimdi.

Kızlarrrr gelin gelin bende de meyveli kek var:56:searchbau senin kekle benim keki birleştirip misafir ağırlayalım şekerim:1:sen bambucan oldun ben searchbau yazmayı öğrendim:ssz:

Bu gün basamayan oğlum uzun uğraşlarım sonucu 18 sn koltuğa tutunarak durdu sürekli bıraktığı poposu havada kaldı yani çok mutlu oldummm:1:
Birde top oynarken cırtlak bi sesle atttt dedi:16:
Su isterkende ilginç bi şekilde üfleyerek fffff yapıyordu bu gün yine aynı ilginç üflemesiyle ffffuuu dedi:119:

Kuzum beni bu günn çok mutlu ettiiii

ufff kekler havada ucucuyorrr yummy yummy bende isterim kiraz dudaklardan ayy karistirdim su keklerinizden demek istedim...
Bak sen su afacana, ama ne var biliyormusun sen konusana degil konusturana bakacaksin...yani sana guzelim:34:

izmirden herkese kuccak dolusu sevgiler:16: çok güzel geçen bir haftadan sonra izmirdeyim. mayıs kuzucuklarım ve anneleri herkes turp gibi sapasağlamlardır inşallah. eşimle her ne kadar regl olsamda:)) çok güzel vakit geçirdik. istanbul havası benimkine gittikçe iyi gelmeye başladı:) bana bol bol methiyeler düzdü( gaz verdi aklınca:)) üçümüz bol bol yatak keyfi yaptık. birde hiç pcyi açmadı o açmayınca bende elleyemedim malum kıskanıyor sizi:)) kim bilir neler kaynatmışınızdır:(( iyice uzak kaldım forumdan böyle mi olacaktı:(( annemi umreye uğurlayıp, nişanı yapıp dönücez köyümüze. izmirde soğuk marmarise göre ece hasta olacak diye çok korkuyorum. inşallah ara ara girerim foruma herkesi çok çok öpüyoruz:16:

oh oh ne guzel masallah..annen ins sagsalim gidip doner cnm, cok sansli cok harika bir yerin havasini tenefus edicek ins hayirli olur annen icin cnm..
Esin desene senin artik degerini iyiden anlamaya baslamis, helal olsun enisteye hep boyle olsun tabii, seni hep el ustunde tutsun buna degersin..
Seni bekliyor olucaz sekerim ozletme kendini cok..

günaydın herkseee:16:

yeni bir haftadan daha merhaba, inş çabucak geçecek bir hafta olurr:9: umarım herkes iyidir, bizim için bol dinlenceli, zeynomun mis kokusuyla dolu güzel bir haftasonuydu, geçmişi nasıl okurum bilemiyorum:( hepinizi çokk öpüyorumm ve mutlu bir gün diliyorumm:54: buarada zeynomun üstten 3 dişi birden çıkıyor birtanede alttan, bugece yine uyumadı yani:37: olsun yinede çok mutluyum bugun, çok şükür:16:

Hey hizla Zeyno geldin sonradan gectin bizi guzel kizim, bu ne acele bidanem,annesi umarim ins digerlerini biraz yavastan alir..zor cnmm sana diyorum ama bizimkininde ustler hurra seklinde cikma telasinda :)) yedik mi ayvayi ne :)) neyse isin guzel tarafindan bakalim, ciksin disler gelsin hamhamlar..bir guzel cignensin sonra enerji olarak donsun dimi..belki bu ise yarar disler:34:

Öncelikle cuma günü için özür dilerim anneler veda etmeden kaçmak zorunda kaldım.Acilen izin aldım ve acilen çıktım işyerinden Hastaneye gittik eşimle çalışabilir raporu almaya.Harika bir haftasonu geçirdim.Cumartesi günü bebişimin kıyafetlerini yıkadım(Çok heyecanlandım bir an önce gelsinnn.) ve kv ve görümcemle oruk(içli köfte) yaptık.Pazar günüde yine kv ve görümcemle kız kıza takıldık önce özsüte gittik latte ve fıstıkçikolatalı pasta yedik sonra çarşıda uzun bi dolaşmanın sonunda antikhanda iskender yedik :D.Kv bizi gülmekten mahvetti tam bir antakya kadını çok seviyorum onu.:D.Vee sizleride çok seviyorum yeni hafta hayırlı olsun inşallah :)

Amanin iyiki hamile degilim yoksa yanmistim, kesin asererdim su dediklerine bak hele yok yok nerde ise..afiyet bal seker olsun, yarasin sana ve Gonul kizimiza..masallah Allah dertsiz ve sikintisiz kavusturur ins yavruna cnm

Kızlar size bir kaç sorum olacak:

1) Tam yumurta sarısı ve cevizi her gün mü gün aşırı mı veriyorsunuz?
2) Ekmek hala veriyor musunuz 'evet' ise ne kadar? Bir de hangi ekmek?
3) Yulafı nasıl veriyorsunuz ve nereden bulabilirim?

Cnm bende dilim dondugu kadar yaziyim verdiklerimizi..

1- Her gun bir yumurta sarisi veriyorum ama burda organik yumurtalar kus yumurtasi kadar kucuk oldugu icin ancak oluyordur yani belki sizin verdiginiz yumurta burdakilerden 3 adet olunca ancak karsiliyordur..buna dayanarak hergun veriyorum..
2- Ekmek tembel olmadikca veriyorum, yani su demek eger usenmezsem ve ekmek yapabilirsem yani evde varsa. corbalarina avuc ici kadar ufaliyorum
3- Biz ready break diye cereal buldum bebekler icin yulaf icinde olmayan vitamin yok. ve ayrica hicbir katki madde de yok, ne seker nede tuz.. yuzde 50 calciyum iceriyormus.. buunu veriyorum bazende aptamilin breakfast mamasini veriyorum..oda yulafli oluyor..
Ayrica kahvaltilarda keci peynirimiz var ( uc gun suda bekletiyorum tuzu ciksin diye ), mutlaka peynirde yedirmeye calisiyorum, cunku benim oglan cok minik dogdu malum bu yuzden gelisimi icin calsiyum cok onemli diye dusunuyorum

tünaydınnnn:3:
MELEĞİMM poğaçalar için seni tebrik ediyorum şekerim:)geçen gün mahir için baby pastamız var demiştin canım nasıl yapılıyoo..kuzuma yapim:56::

Tatlises im benim, ben biraz inculuz havasinda yaziyorum bazen, baby pasta yani bebek makarnasi oluyor o anlamda yazmisim,. farkinda olmadan hangisi kolayima geliyorsa oyle oluyor cnm kusura bakma ..
Corbalara bebek makarnasi koyuyorum cok minik cunku ayni seriye gibi yada kuskus gibi diyelim, tel sehriye ve digerlerine guvenemedim icinde tuz veya baska seyler vardir diye..bu yuzden tel sehriye yerine bu dedigim bebek makarnasini koyuyorum hem bunda calciyumda varmis..ben demiyorum valla paketlerinde oyle diyor onlarin yalanciyim :))

Selam arkadaşlar,

nasılsınız? geçmişi çok okuyamadım.. bir kaç gündür de hiç giremedim.. Kaan hasta oldu.. hiç keyfi yok burnu alıyor öksürüyor.. gceleri hiç uyumuyor... doktora götürdüm şurup verdi ve antibiyotik yazdı.. kullanmak istemiyordum ama kulaklarda iltihap başlagıcı var dedi o da boğazda enfeksiyona sebep oluyor öksürtüyor dedi... önlemini almazsan bronşite çevirebilir dedi...Bugün de tam huysuz hiç 1 dk susmuyor sürekli ağlama halinde mızmız ve mayışık.. gece de öyleydi.. off off şu haftalığı atlatalım başka bişey istemiyorum

Sizce napsam.. acil önerilerinize ihtiyacım var. (İlaç konusunda)

Gecmis olsun cnm, eger doktorunuz ilac uygun gormusse mutlaka bencede kullan ama takipte ol..antibiotikler genelde kullanimin ikinci gun etkisi gostermeye baslar ve baktin halan ayni 3 . gun sonu mesela o zaman yine Dr ye git canim..cunku bizde antibiotik ise yaramadi meger bizim rahatsizlik virustik mis.. yani bazen yanlis teshislerde konabiliyor bu yuzden sanada soyleme ihtiyaci hissettim umarim yararli olur senin icinde cnm..

Bizimkide bazen yapiyor..ya sinirleniyorlar yada bir agrilari var..allahtan kalici olan birsey degil nadiren oluyor. bir keresinde sacini cekiyordu oylece aliyor ellerine cekiyor resmen dertlerinden yapiyorlardirda tam bilemiyorum bende..keske dillenselerde soyleseler artik dertlerini dimi ne iyi olurdu, bizde burda acaba nedir nedir sorunlari diye dusunmezdik :44:

Geceler yogun geciyor artik herbir annemiz icin demek..banada kaldimi bos odalar..sayfa atlatiyorum tek tek sayaraktan...hadi gelin diyorum duyan yok gayri..
Bendeniz ayrilir artik, ne yapalim bizde gidek yatak bari..simdi sabah gelecek arkadaslara emanet birakiyim burayi..
Aklima gelmisken benim oglan cok gaz cikariyor teyzeleri. tam gazman oldu :)) sizin bebisler nasil..yani bizimki bombardiman seklinde cok sik cikariyor valla..

Biz de sizleri öpüyoruz,İzmir e ara ara gitmene sevindim çünkü yazın da gidersen eğer biz de orada olacağız inşallah görüşürüz.Bebişlerimiz de yürüyor olacak:3:

Canım muhtemelen dişi sızlıyordur,uzak ihtimal ise kulağı ağrıyordur.Devam ederse bir doktora görünün isterseniz,özellikle kulağı için.Dişlerin çıkacağı bölge nasıl,hafif şişlik ve beyazlık var mı?Varsa diştendir o zaman.

Kızlar bugün kızımı beslerken 2 öğün anne sütü kustu.Çok üzüldüm,çünkü en azından anne sütünü kusmasaydı keşke son zamanlarda çok gelmiyor günde 3 defa sağıyorum her sağışta 130 cc çıkıyor malesef.

İlkimciğim,
1-biz hergün 1 yumurta sarısı tüketiyoruz.
2-ekmek hiç kullanmadık,gelişimi iyi olduğu için doktorumuz önermedi.
3-Yulaf vb. kullanmadık,gelişimi ilerde olduğu için.Yoksa ben de kullanırdım.

günaydın güzelmi güzel tatlımı tatlı anneler ve bebişleri...
sıcacık yataktan çıkıp mis kokulu kızımı bırakıp işe gelmek çok çok çok koyuyor...

azraececim cnm hoşheldin..ne güzel bol bol vakit geçirmişsiniz eşinle çok mutlu oldum...ece kızımızı öpüyorum kocamnından...

ilkimcim,
1-yumurtayı hergün veriyorum ben.. doktorumuz öyle söledi bize...
2-ekmek eline veriyoruz cok seviyor bizimki...bazende çorbasına koyuyoruz..
3-ben aptamilin 8 tahıllı kahvaltı mamasından kullanıyorum onun içinde var..ayrıca tam tahıllı undan muhallebi yapıyorum bazen..

MERAKLI BAKIŞLARINA KISA CEVAPLAR VERMEYİN
Siz onun altını temizlerken size gözlerini dikip baktığında “Yine mi eğ yaptın?” demek yerine “Senin altın mı kirlenmiş. Temizleyelim mi altını? Bak şimdi tertemiz oldu” demek ve bu esnada ona ne yaparsa yapsın onun sizin için dünyanın en değerli varlığı olduğunu hissettirmek ve anlatmak çok önemli. Söylediklerinizi tekrarlayın. Sizin için sıkıcı olabilir ama kullandığınız kelimeleri sık sık tekrarlamak bebeğinizin anlamasını geliştirecektir. Aynı kelimeyi art arda söylediğiniz taktirde, sesler ve anlamları arasındaki bağı daha iyi kavrayacaktır. Ayrıca bir kelimeyi sık sık kullanmanız da kafasında bir konsept oluşturur ve ne zaman o kelimeyi kullansanız o durum aklına gelir. Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde önemli olan tüm kelimeleri bilir fakat ne zaman kullanması gerektiğini henüz çözemez.

O İSTEMEDEN ONUN ADINA KARAR VERMEYİN
Meyvesini yedikten sonra, siz biraz daha istediğini düşünüp önüne biraz daha koymayın. Bırakın bunu kendi istesin. İllaki kelimelerle ifade etmesine gerek yok. Yaşına ve iletişim seviyesine göre, bir işaret ya da bir ses de yeterli olacaktır. İfade edemeyeceğini düşünüyorsanız da önce ona sorun.

BEBEK GİBİ KONUŞMAYIN
Anne ve babaların en çok yaptıkları hataların başında bebekle bebek gibi konuşma yaklaşımı gelir. Tamam onun ilgisini çekmek için kocaman mimiklerle, şarkı söyler gibi bir tonlamayla konuşmak doğru, ancak bebek gibi harfleri ve sesleri yutarak ya da değiştirerek konuşmanız onun dil gelişimi için olumsuz bir başlangıç. Sadece melodili ve mimikli konuşma başlangıç için yeterli. Araştırmalara göre bebekler bu şekilde konuşanları daha ilgi çekici buluyor ve dolayısıyla da daha fazla dikkat vererek dinliyorlar. Böylece kelime ve dil bilgileri gelişmeye daha müsait oluyor. Ama abartılı konuşma şeklini bebeğiniz 18 aylık - 2,5 yaş arası kesmeye başlayın. Çünkü bu dönemde artık sizin abartılı ve yavaş hareketlerinizi taklit etmeye başlarlar.

KİTAP İÇİN ERKEN DEĞİL!
Her hafta 3 kitap okuyarak kelime haznesini yüzde 15 ila 40 arasında geliştirebilirsiniz. 8 aylık olduğu dönemlerde bebekler, kitaptan okuduğunuz spesifik bir kelimeyi duyduktan 2 hafta sonra fark etmeye ve öğrenmeye başlıyorlar. Araştırmalara göre 2 yaşındaki çocuklara, bebeklik dönemlerinde kitap okunmuşsa diğer yaşıtlarına göre çok daha ileri seviyelerde dil becerileri oluyor.

ONU DİNLEMEYİ ÖĞRENİN
Siz konuşun. Durun. Ve sanki cevap vermeyecekmiş gibi onu bekleyin. Bunu ilk günden itibaren yapabilirsiniz. Konuşmasa bile zamanla, bu beklemelerin onun konuşması için birer fırsat olduğunu anlayacaktır. Çoğu insan çocuğuyla o kadar çok konuşuyor ki, söylediği ilk sözcükleri kaçırıyor. Eğer biraz sessiz kalmayı başarır ve konuşurken çocuğunuza da fırsat verirseniz “Bibi” olarak tanımladığı şeyin biberon olduğunu anlayabilirsiniz.

Back
X