2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

MELEGIM, umarim birgun seninle soyle guzel bir teras keyfi yapariz,karsilikli ruyamdaki gibi uzucu seyler degilde kipir kipir mutluluk veici seyler konusuruz.Aaaa bu arada teastaki korkuluklar yuksek degilmi aklimiz Mahir ve Masal da kalmasin

Kizlar dugun bohcalari konusulmus Bende size oturup bohcamin nekadar kotu oldugunu anlatmak istedim ama malesef kotu yada iyi bir bohca bile gormedik Aaaaaaamaaaa bende 9 sene once kayinvalideme tam 400 tl ye yaptirdigim saf ipekten ve igneoyali basortusunu,tabi gorumcelerde ayni kalitede vb hazirladigim bohcayi vermedim eger veseydim hala kendimi yiyor olurdum

AZRAECE,zafer senin yuru be arkadasim kim tutar seni cooooook mutlu oldum,onlarda catlasinlar,kiz vallahi kendi kv grmceme ceza vermis kadar sevindim

ANNEZEYNEP,sizide cilvelesirken biryandanda kaynananin icinde kopan firtinalari izler gibi oldum tam dizi film,allahim huzurunuzu bozmasin,onlar bozmaya calistikca ters tepsin daha bir baglanin,Omerime kocaman opucukler teyzesinden

PINARDA,vallahi resimden bile negatif enerji saciliyor resmen ama sen en iyisini yapiyorsun ohh icine atip dert alacagina onlar dertlensin

Kendimi suanda tam bir cadi gibi hissediyorum, bu hale getirenler utansin

TATLICADI,sana uzun zamandir yazamadim arkadasim,seni cok seviyorum biliyorsun degilmi Ya biz yakin otursak varya bildigin fingir fingir gezeriz sende banim kafadansin al bebisleri at kendini sokaklara

4ziyartci cikin ortaya tek basima dolduruyorum sayfalari Ama napim birazdan maraton baslicak yine hazirlan cik e tum gun aklim sizde zaten,bu arada TURUNCU neden sesimi duymuyorsun nerelerdesin cooook merak ediyorum seni,ozledik ama yaaaa

günaydın hatunlar ve onların 8şükürler olsun ki) sağlıklı sevimli şımarık uykusuz bebişleri!

ömer bugün 9buçuk aydır ilk defa babaannesiyle yalnız kaldı
Rabbim bunaltmadan kaza keder göstermeden müsaade eder aralarına sıcaklık verir inşallah

dün kapıdan girdikleri an yaygarayı bastı ve uzun bir süre onlara gitmek istemedi
anneme prova olsun ve sadece akşamımız var sabah yalnızlar diye alt değişimini yemeğini fln üstlensin istedim
kimseyi kendimize güldürmeyelim gel oğlum diye diye yaptı :)
ne geçiyor acaba kafasından onu test ettiğim mi :26:

bütün akşam şu şöyle kullanılıyor bunu böyle sever şu saatte uyur diye anlatmaya çalıştım hiçbirini dinlemedi
hatta ben konuşurken sanki hiç konuşmuyormuşum gibi eşime ya de babama dönüp başka birşeyden bahsetmeye başladı bilinçaltı beni reddediyor sanırım

biberonun ağzını açık bırakmıyorum diyorum bakmıyor yemeklerini taze iken yediriyorum dışarda bekletmiyorum bekleyecekse dolaba kaldırıyorum diyorum cevap bile vermiyor
dayanamadım bütün günün programını yazdım altına da notlar düştüm

eşim kakasını sen temizle istersen dedi "ilk defa çocuk bakıyorumya beceremem ben" diye bana gönderme yaptı

asıl bombayı sabah telefonda patlatarak beni zorlu ama içten içe gülmekten yıkıldığım bir sürecin beklediğini gösterdi:
-anne napıyorsunuz nasıl gidiyor
-mamalar yiyoruz (arkada ömerin mutlu sesi)
-ayy nasıl keyifli geliyor sesi... uykusu geldi mi?
cevap yok
-uykusu geldi gibiyse 9da hemen uyutabilirsin gelmediyse do....(lafımı keser)
-hadi güle güle

ben dirense bile 9buçukta uyut saati şaşmasın demeye çalışıyordum ama veda edip kapattı

Günaydın kızlar.
Dün itibari ile tekrar yurda dönmüş bulunmaktayım...
Güzel ve yoğun geçen bir tatilin ardından bir 10 gün daha annemlerde kalmaya karar verdim eşimin işleri sebebi ile.
Tatil evet güzeldi ama Kayra inanılmaz değişti...Giderken düzenin d'si kalmayacak demiştim ve maalesef istemesemde haklı çıktım.
Şuan yatağında 15 dakikadır çok uykusu olmasına rağmen ağlıyor.Abimin evinde yeğenimin yatağı çok ufak olduğu için içinde bir türlü rahat edemedi.Uyku saatleri ,yeme düzeni ve etrafındaki insanlar değişince çok huzursuz uyuyordu.Bir kaç gün sakinleşsin diye yanıma aldım ve olan oldu.Şimdi kucağımda uyumaya alıştı ve hep o şekilde uyutulmak istiyor ..
Zaten gündüzleride 3 hafta boyunca kucak kucağa idik.Yabancı insanlara karşı inanılmaz tepki gösterdi.Evin içinde her gün gördüğü yüzlere bile inatla alışmak istemedi.Varsa yoksa ben...
Bizim eş dost akraba çok olduğu için her gün misafir vardı ve Kayra kalabalığa hiç alışamadı.
Şuan Kayraya bakınca tatile gittiğim için fazlasıyla pişmanım...
Tekrar uyku eğitimi vermek ,eskisi gibi kendi kendine uyumaya alıştırmak hiç kolay olmayacak gibi...
Gitmeden önce biraz grip idi ve burun akıntısı vardı.1 ay olmasına rağmen hala tıkanıklığı ve akıntısı geçmedi.Burun silmekten perişan oldum.Tabi o da burun aspiratörünü,tuzlu suyu ve mendili görünce kıyameti koparıyor artık.
Bugün yine daha tam iyileşemeden nezle oldu,hapşuruyor ve burnu oluk oluk akıyor.
2 saat sonrası için doktordan randevu aldım...
Evet bizden haberler böyle...Eski düzenimizi kurana kadar sanırım bir müddet daha foruma fazla uğrayamayacağım.
Geçmişi okumam mümkün değil,umarım sizlerde de herşey yolundadır...

Günaydıns
Ugurbocugum gecmis olsun,,bizim bebektir anlamaz diye düşündüğümüz meleklerimiz herşeyi anlıyor yada hissediyorlar.
Sutunun bol olması ve bebeğinin içip şifa bulması güzel güzel büyümesini dilerim

Pınarda&Azraece&Annezeyno: yaşadıklarınıza çok üzüldüm,,ne kadar bencilce davranışlar ya...Dün gece sizi okurken aslında
ne kadar benzer hayatlar yaşadığımızı farkettim.Ki kayınvalidem ben nişanlıyken rahmetli olmuştu,,Allah rahmet eylesin ama bütün mirası görümcemdedir.Zaten hayatının koşuşturması,ilk bebek telaşı,bizim çalışıyo olmamız,azraecenin eşinden uzakta olması...vb
birsürü problemlerimiz varken,,birde bunları dert ediyoruz.Benim eşimin ailesindeki ilk başı açık ve çalışan gelin olmamla başlayan serüvenim;laf sokmalar, ablanın kardeşine(eşime) olan aşk duyguları,kayınpederin bütün aileyi her durumda her haftasonu dibinde toplamasıyla devam ediyor.Yaşadıklarım en az sizinki kadar iç karartıcı ve bohçam pınardanınki kadar özenilmişti...
Onları takmıyorum,,her soktukları lafı yaptıklarımla lehime çeviriyorum,kendi doğrularımı yapıyorum yapmaya da devam edicem.
Eşimin ailesine asla ama asla laf söyletmeyeceğini bildiğim için de hiç polemiğe bile girmiyorum o konuda,,içime de atmıyorum direk rahatsız olduğum kişiye söylüyorum bu kişi genelde görümcem oluyorBizimkilerin de(ki bu hepimizde ortaktır muhtemel)en pis huyu,,herşeyi kendileri biliyor yahu

Herkesi çoook öpüyorum&güzel bir gün diliyorum

Not: Annezeynep evden balı kaldır bir süreliğine canım.
beykoz:Enes ve süpürge ile olan yakınlığına koptum

Bize hergün bayram ya aaa aşkolsun Canım bizim evde gecen hafta gaz sızdı,,acilen kombiyi değiştirdik ve balkona aldık,,doğal olarak evin durumu içler acısıydı,,her yer ayaktaydı full time temizlik yapıyoruz onu yazmıştım

İlkiiimmm nerdesiiiinn

karadenizde gemileri batmış huysuz şey seniii
yine de Rabbim aralarımıza sıcaklık versin de güzelce geçinelim inşallah

son yazdığında çok haklısın
sonuçta 60 70 yaşında insanlar Rabbim gel kulum yanıma dese nasıl üzülürüm
ben elimden geleni yapıyorum zaten hiçbir şekilde polemiğe girmiyorum mevlidden beri (8aydır)
bana meydan okuduğunu hissediyorum ne sözümü dinliyor ne şunu nasıl yapayım diye soruyor ama kendimi sıkıntıya sokup strese girmek istemiyorum
buraya size yazıp içimi döküyorum bazı konularda da eşime anlatıp destek istiyorum

ay işte buuuu
annem damadı kızına ilgi göstermiyor diye hayıflanır bize anlatır ah kızım hiçbirşey görmüyor diye
ama eşim benim etrafımda dönünce de laf olur sen ne desen onu yapıyor diye :)
bugüne dek eşim biletlerini alıp bir bahane uydurana kadar hiç gidelim dedikleri olmadı
2ila 3 hafta arası değişiyor bu durum
3 hafta kaldıklarında ben tozutmak üzereydim hamileyim yanlarında yatamıyorum yemekten sonra uyku bastırıyor uyuyamıyorum sürekli eşyalarım bozuluyor kırılıyor düzenim değişiyor hepsini geçtim hijyen konusu sıkıntı
sanki ben hamile değildim oğlu haöileydi sürekli oğlum ye oğlum sana lazım hiç bana sormazdı
güzel birşey mi yiyoruz hemen hakkını eşime verir eşim de hemen bana verirdi
hatta eşim şakayla karışık ima ederdi "anne yazık zeynepe de verelim mi hani o hamile ya" demişti bir gün hiç unutmam

eşinin gelmesine sevindim ama
sen ne yap et onunla aranı iyi tut anım
inşallah bir ömür beraber omuz omuza olacağız her an çok kıymetli
başkalarına kızıp onlarla geçireceğimiz keyifli vakitleri harcamamak lazım

ben ilk zamanlar çok fevriydim hırsımı eşimden alırdım ama şimdi aksine çok netim karşı tarafa da rahatsız olduğum şeyleri kırmadan anında söylemeye biriktirmemeye çalışıyorum
en başta da evimizin hanımının o değil ben olduğumu anlaması için uğraıyorum
işlem tamam canım ama geçmi kaldım bilemiyorum:26:

(ayy herkes merak etmiştir ne işlemi diye çok zevkliymiş)
yaaa ne işlemi ne işlemi!!!!

allahımm sana geliyorum bu ne ya
benimki de bana kızınca adımı söylemez "O" der eşime ya da başkasına bahsederken
anne ıspanak mı yaptın "evet O istedi"
o "O" harfinin altında neler yatıyor acaba :)
kıyamam sana ya
hele oğlumun yakışıklı adaşına hiç kıyamam
nasıl güzel demişsin rabbimin imtihanı diye
gerçekten de öyle
işe başlamadan önce gece uyandığında versem emerdi ama pışpışlayıp uyutuyorduk bazen ben baze eşim
şimdi gık dese emziriyorum gün boyu öyle özlüyorum ki emzirmeyi

zihninden sıkıntılı durumları çıkarmaya keyifli işlerle meşgul olmaya çalış canım
inşallah tekrar eskisi gibi olacak artacak sütün ben inanıyorum
yavrum nasıl etkilenmiş ya
hemen huyları değişiyor di mi ne acayip
anne baba olmak ne büyük sorumluluk

ben ömeri emzirirken hep beni mutlu eden şeyleri düşünmeye çalışırım stres ya da gerginlik sütten çocuğa geçiyor dedikleri doğru

lavinyamm ve köseminderi hoşgeldiniz

Benı anan bırını gorunce mutlu oldum hoşbuldum tesekkur ederım.siz kaynaşmış durumda oldugunuz ıcın muhabbetinize nerden girsem yada girsem mi bilemedim.oylece okuyorum sizi.cok hoşsunuz hepiniz

Muhabbetlerinizle ilgisi olmıcak belki ama bı soru sorabılır mıyım: oto koltugu aldınız mı?cok pahalı olmayan begendığınız bı markayı önerebılır mısınız?

Canım muhabbetlerinizle ilgisi yok diye düşünme,,burada zaten bebeklermizi için toplandık,,ee herkes zamanla samimi olunca
dişimiz başımız kuşumuz herşeyi konuşuyoruzOto koltuğu için geri dönük olanların sağlıklı bulunduğu öğrendik,,herkes bütçesine kesesine uygun olarak aldı,,benimki hediyeydi pierre cardin ama memnun değilim,,yatması çok az arabada uyunca başı düşüyor
tavsiye etmiyorum kesinlikle

Sağol mutlu anne.gerıye donuk gıtmez dıe duşunuyorum benım kızım ama bı çok modelde var sanırım bu ozellik.simdi bakıyorum ınternette de cok kafa karstırıcı...bır suru marka model fıyat aralığı var.gonlum su donenlerden ıstıyo ama cebım yetmıyo maalesef.bırde oturup oturmayacagı garantısı yokkimesela suan kı ana kucagı tarzınoto koltugunda degıl de benım kucagımda yada ayakta aglayarak yolculuk yapmayı tercıh edıyo Bade:s bır suru para verıp de oturmaması benı de esımı de sınırlendır...ama alınmadı da kesınlıkle sart...ozetle kafam cok karıstı...

Walla hanımefendilerin paşa gönlüne kalıyor oturup oturmamak haklısın,,benim kız ilk zamanlar çok ağlıyordu,,şimdi dışarı baka baka gidiyor walla alıştı yaniKendi bütçene uygun olanı en güvenlikli olanı seçersin.Alan diğer arkadaşlar da sana yardımcı olacaklardır.Bebek arabası,mama sandalyesi,oto koltuğu..bunların içine girince çıkılmıyo kolay kolaykafa karışıyor yani

Neeeeee Saç mı dedin?Kurutmamı Yaaaaahassas yerimden vurdun beni
Sen kel bebek annesi olmak ne demek bilir misin olmayan saçların üstüne toka koyup foto çektin mi hiç
Bebeğinin saçına bant takıp,,"saçları önüne gelmesin diye mi taktın annesi" esprilerine gülüp, tuvalette içerledin mi
Kırdın beni cicim

ya canım yüzümde kocaman bi gülümseme oldu seni okurken
merak etme annesi çıkacak inşallah saçları
dediğim gibi bizimde öyle çok değil saçımız
ya bu arada
gerçekten kırılmadın dimi:44:

Gerçekten kırılmadım canım Neden kırılayım öyle içten ve samimi yazmışsın kiMaşallah bebişinin az ama kurumayan saçlarına

mutlu annem güldürdün beni yine sabah sabah:) 1983 senesinde yaşıma girdiğimde oluyor saçım çıkmadığı için doktora götürülmüş bir insanım ben:)) babasının ve kendisinin kelliğiyle ilgili esprilere maruz bırakılan bir bebeğin annesiyim ben:))) eşi tarafından dökülen saçlarım için sürekli yakında sende kel kalıcan diye taciz edilen bir insanım ben:)) nedir bu saçlardan kellikten çektiğimiz ya:))

pınarda seni yılın gelini ilan ediyorum:)) kız helal valla kadını afişe ettin iyi mi:)) beynime yazdım kadını gördüğüm yerde tükürcem suratına ne olduğunu asla anlayamayacak:)) bende koymak isterdim röfleli cadıyıda hard diskte hepsi o da eşimde:))

yeşilçay günde 3 bardağa çıkardım yeşilçay içmeyi günde 3 defa çınlatıyorum kulaklarını:)) bu arada içime dert oldu biliyonmu organik tarhana sormuştun ya yakın olsak öyle benim de çok yok ama annemin tarhanasını paylaşırdık. ece de çok sevmeye başladı defne gibi. hatta öyle bir şey keşfettim ki içine balık koyup verdiğimde bile sevdi:)) nasıl bir ağız tadı varsa yavrumun:))

çiçek bohçayı vermemekle ne kadar iyi yapmışın:)) eşim martta gelmicek diyordun ya peki ne zaman dönecekki? seni görünce bende utanıyorum bende sıksam mı dişimi diye. bizde bayağı yemedik içmedik her ay tonla para verdik uçak biletlene(

uğurböcüğüm çok şükür azminle atlatmışınız probleminizi.ece memeye çok meraklı değildi baştan bizde 4. ayda yaşamıştık o problemi kaşıkla sağıp verdim. bütün gece emsin diye uğraştım. çok şükür 6. aydan sonra düzeldi şimdi bende emince çok mutlu oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…