2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

dinlemezler güzelim şimdi sen bilmiş gelinsin gözlerinde sendenmi öğrenecek aaaa çok ayıp kaç çocuk büyütmüş anlatırsın anlatırsın yarın bakarsın aynı yerdeler dünki söylediklerin uçmuş eşinde sana mahcup olmak istemiyordur ilgilensinler iyi baksınlar istiyordur çünki sana mahcup olmak demek senin ailenede mahcup olmak demek idare ediver en azından canı torunu dikkat eder sever bak elin rusları tekme tokat dalıyo gitme günleri geldiğinde içinde pişmanlık olmasın sen elinden geleni yapıver

canım msjımı aldın dimi ben msj attım sana isterse atıcak yanlış anlama ne olur

selam güzel annişler şirin mi şirin bebişler
pazar günü itibariyle evimize kavuşmuş buluyoruz
kızım babasını görünce hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı dile kolay 2 ay ayrı kaldık unutmuş kuzum babayı
ama alışması cok zaman almadı şu an babayı görünce beni unutuyor benımde işime geliyor dinlenmiş oluyorum
79 kilo olarak cıktıgım evime 71 kg olarak geri döndüm cok şükür dogumda aldıgım kilolarımdan 19 u gitti 3 ü kaldı onuda verdik mi tamamdır...
eski kıyafetlerimin hepsi oluyor şu an
ilerki zamanlarda kilo vermek isteyen arkadaşlar için detayları yazarım inş.
zeyno henüz emeklemiyor biraz geriye dogru gidiyor babasına bana tutunup ayağa kalkıyor kanepenin kenarında ayakta uzun süre kalıyor bir kaç adım ilerliyor sadece
baba pepee dede hoppa diyebiliyor benim söylediğim kelimeleri tekrarlamaya başladı
yürümeden konuşacak sanırım

Son düzenleme:
bu arada herkesin 14 şubat sevgililer gününü kutluyorum...
her günümüz 14 şubat tadında AŞK dolu geçsin inş...

Bir gün arkadaş olan 2 teyze yolda karşılaşmış. Biri diğerine :
-Uzun zamandır görüşemiyoruz senin kız nasıl? En son evlendiğini duymuştum der.
Diğeri cevap verir:
-Evet evlendi ve kocası da çok iyi kızımın bir dediğini iki etmiyor, kahvaltısını yatağına getiriyor, mücevherler alıyo...
Bunun üzerine arkadaşı :
-Peki oğlun noldu diye sorar.
Diğerinin cevabı da şu olur:
-Ah arkadaşım hiç sorma öyle bi cadı gelinim var ki oğluma her dediğini yaptırıyor kahvaltısını yatağına istiyor bir sürü mücevherler aldırdı yazık oldu oğluma yazık...

kızlar şu altta cıkan ne kadarlık evli oldugunuzu nasıl yaptınız
gecen baktım beceremedim nereye yazıyoruz evlilik tarihimizi ?

günün anlam ve önemine uygun bir yazı oldu teşekkürler mutlu annecim

bu arada süpürgem babycereninkinden fakir fişli ama çok iyi çekiyor. benim diğer makinem sulu olduğundan her zaman hazırlamak zor geliyor bu süpürge kurtarıcım oldu. tavsiye edebilirim.

annezeynebim ne kadar kalacaklarına dair bir fikrin varmı:)) bende eşimi mesaj manyağı yaptımki bende mesaj yollamak çok pahalı:)) saatim büyük geldi kim ayarlıcak diye duygu sömürüsü yaptım:)) gelirim ama sana bu ay daha az para verebilirim çünkü biletler çok pahalıya geliyor dedi:)) bende iyi napalım idare ederiz artık dedim:)) sanırım ptesi gelip perşembe dönecek. aha aha kv çıldıracak o gelmedi oğlum gidiyor dicek bu mutluluk parayla ölçülürmü ya:)))

cenera çok haklısın ama olay anında hiç sağduyulu olamıyorum tamtersi canavarlaşıyorum:)) dediğin gibi olduğum gün nirvanaya ulaşmış olucam:))

işlem tamam canım ama geçmi kaldım bilemiyorum:26:

(ayy herkes merak etmiştir ne işlemi diye çok zevkliymiş)

başım agırıyo...hıh diş bitti başınmı başladı demeyin sakın:)
5 çocukla boguştum..
meyve suları pastalar pogaçalar yerlerde,havalarda,duvarlarda uçuyodu..
hele o oyuncaklar adım başı her yerde...
sakar arkadaşım çay bardagını düşürdü ayagı yandı
çağla durmaz uyumaz..çatladım ya başıma agrı girdi..
sakın 5 çocuk yapmayın cinnet geçirirsiniz valla..
11 de gittiler 1 saat evi toparlamam sürdü..

Sonunda yine ask kazanmis ne guzel..gozun aydin cnm esinin gelmesine cok sevimdim..

lavinyamm ve köseminderi hoşgeldiniz

hoşbulduk :) teşekkür ederim ..

bebekleri iştahsız anneler nasıl yemek yediriyosunuz ? ben emzirmiyorum da 3 ay emzirebildim sütüm yoktu maalesef denemediğim çorba tarifi kalmadı bi türlü yediremiyorum verdiğim gibi tükürüyo bütün gün koltuk kenarlarında yürümek istiyo koşar gibi emekliyo lavinya yetişemiyorum artık şu yemek konusunda yardım edin lütfn şimdiden saolun :)

Bende seni merak etmistim acep ne yapti diye,kiyamam yaa umarim basin gecer hemen..agirmasinada cok sasirmamak lazim baksana resmen kucuk cocuk yuvasi gibi olmus ev..Ben Cagla ya da uzuldum kuzum demek huzursuzlandi,

Oncelikle hosgeldin aramiza, kizinin ismine bittim cok guzelmis..allah ismi ile yasatsin ins.
Bende emziremiyorum 6 aydan sonra anne sutu olayimiz bitti malasef..benim oglanda cok istahli degil ve damak tadina ne hitap eder diye her gun saatlerce mutfakta kaliyorum..herseyi denemek lazim..ben oyle yapiyorum, bir seyi yemedigi zaman hemen baska bir seyi deniyorum veya yemedigine birseyler ekliyorum yemesi icin..onceden mesela yaptigin corbalari yemiyordu simdi icine biraz sogan ve et suyu ile tatlandiriyorum..yine oyle cok istahli yemiyor ama oncekilerine oranla daha iyi oldu..yani demem o ki denemeye hep devam..buluna kadar..
Ayrica istahsizligi icin doktora gidip vitamin yazdirdim ve sanki oda biraz ise yaradi gibi..

iyi geceler herkese.malum 14 şubata girdik.biz kutlamiyoruz ama kutlayanlarin günü kutlu olsun.umarım güzel hediyeler alırsınız:)

Geçtiğimiz 3 gün içinde yaşadıklarımı kısaca ozetlicem.çünkü emziren bütün annelere uyari niteliğinde.
Okulda müdürün son anda bana kazık atıp başvuru formumu imzalamaması nedeniyle gorevlendirmem yapılmadı.bu duruma öyle çok üzüldüm ki okuldan eve dönene kadar arabada ağladım.akşam eve gelir gelmez oğlumu kucağıma aldım ve ona sarılıp daha şiddetli ağlamaya başladım. Sonra salya sümük emzirmeyim dedim.çünkü saatlerdir ayriydik ve emzirememistim.emerken benim aglamamdan etkilenmiş olacak birden memeyi bıraktı bırakınca süt akmaya başladı eşim süt akıyor diye seslendi.ellerimi yikamamistim eşime parmaginla bastir dedim.ve o andan sonra yusuf ömer memeyi her denemeler reddetti. Deli gibi emen çocuk,her kucağıma çıkışta mememye sarılan cocuk memeyi gosterdigimde öcü görmüş gibi tepkiler vermeye başladı.ertesi gün hiç emmedi.memeyi görünce ağlıyor ve itekliyordu.emmeye dokunamiyordu bile o kadar yani.tabi durum böyle olunca benim sıkıntım ikiye katlandı ve kahroldum.goguslerim gün boyu yusuf ömer eklediği için şişti ve agrimaya başladı.ben de satmak zorunda kaldım.o akşam normalde biberonu sevmeyen çocuk saydığım sütü bir dakika içinde hupletti. Benim oğlan dogdugundan beri geceleri sık uyanır.gece ne de olsa uyku sersemi olur ve emer diye umut ederken malesef yine memeyi reddetti saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı.sagidigim sütü de bir muddet reddettikten sonra bir kısmını içti ama uyumadi.en son artık aglamaktan yoruldu sızdı ama uyurken bile hala hickiriyordu.o agladikca ben de hickiriklara boguldum tabi.gecenin kaciydi bilmem hemen tele sarildim internetten arastirdim.meme grevi diye bir olay varmış.tarife uyuyordu yaşadığım durum.merak edenler netten bakabilir.bir sonraki uyanmasinda mememi açık tuttum.ömeri kucağıma aldım.o ağlıyor kendini ittiriyor ben bağıra bağıra şarkı söylüyorum.neyse bir zaman sonra uykuya daldı kucagimda ve ben yavaşça memeyi ağzına soktum besmeleyle ve emdi çok şükür.tabi uyku halinde olduğu için yarım yamalak emdi.tamamdir herşey düzeldi derken ertesi gün yine memeyi reddetti.ama bu sefer üzülüp salya sümük ağlamak yerine nette okuduklarını uyguladim.atletle gezdim.ten temasimi artirdim.yanından hic ayrılmadım.sürekli onunla oyunlar oynadım.gülücükler sactim.mememi belli aralıklarla açtım.memeye once uzaktan bakıp bakıp kaçtı.sonra ben hic ilgilenmiyor gibi yaptım ve hep şarkı söyledim derken elini değil çekmeye başladı neyse çok uzattım boyle boyle sonunda başardım ve bugün tekrar emmeye başladı ama bu seferde üzüntüden sutum acayip azaldı.

Diyeceğim o ki ne yasarsaniz yaşayın lütfen bebeklerinize hissettirmeyin.onların sezgileri çok güçlü ve herşeyi anlıyorlar.ben ettim siz etmeyin.emzirmek manyak bir duygu umarım sütü olan bütün anneler sonuna kadar bu duyguyu yaşayabilirler. Daha dune kadar geceleri milyon kere kalkıp emmeden uyumuyor diye şikayet ediyordum.şimdi ise uyanır uyanmazo koşup gık demeden emziriyorum. Işte nankör bir kul olarak Rabbimin bana imtihanı boyle oldu.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın kızlar sizi ve bebislerinizi kocaman öpüyorum...

gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar

kaynana ;

- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım demiş.

gelinde ;

- tabi anne konuşalım demiş.

kaynana başlamış anlatmaya.
- aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim. kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli olurum. gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;

gelinde ;

- anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım.

pınardacım ilk günlerde böyle olması normal aslında. doğayı beslerken sen bile zorlanıyordun. zamanla kadında alışır inşallah. tam günmü gidiyorsun okuluna?
Hayır tatlım yarım gün gidiyorum.Bakalım müdür sabbah ilk saatlerimi boşaltacaktı ama...Öğretmen gelmzse yandık:18:Sabah 6.15 te okulda bulunmam gerekecek iyi ama bakıcım sabahın köründe nasıl gelir?Müdüre durumu anlattık bakalım ne yapacak.Ah şu 4+4 sistemi gelmeseydi çok iyi olurdu...

Eşin de durumun farkında demek ki,bakma sen içinden hem kızıp hem de üzülüyordur.Senin kaynana ile benimki tıpa tıp aynı canım.Aman Allah onlara muhtaç etmesin bizleri.Bak gör bu kv annen geldiğinde dır dır edecektir.Ben biraz bu konuda cadıyımdır,ama kızlar inanın bana KÖTÜ OLMAYI ONLAR ÖĞRETTİ.Yoksa merhametliyim aslında.Ben ne yaptım biliyor musun zamanı geldiğinde eşime kv nin tavırlarını yavaş yavaş anlattım olay yerinde o da inceleme yapsın ve bana hak versin diye ve de başardım.Artık kv oğluna;çok hastayım oram buram ağrıyor diyemiyor çünkü eşim inanmadığını ima ederek kızdı onaÇünkü gerçekten bir şeyi yok ki...Düşünün aynı gün çarpıntım var,belim ağrıyor vb. diyen kadın akşamında kalk Çanakkale gezisi yap(bizimki evliya çelebi misali gezmeyi çok sever,buraya da sarmıştı da benden gelemiyor)Tabi eşim durumun farkında.Şu eşler de az değil Cenera nın dediği gibi aile haksız da olsa bir yere kadar eleştiri kaldırıyorlar ben kv den karşılaştığım olumsuzluklara örnek verirken eşim de olayı hep olumluya çevirri toz kondurmak istemez beyefendi.Yok efendim öyle demek istememiştir,bilememiştir,onun huyu öyle vb...
Umarım çok kalmazlar valla baktın Ömerciğimle ilgilenmiyor lafını da esirgeme,annem Ömere bari sen varken bakmasa deyiver.Dün yazacaktım unuttum evde yedirmesini istemediğin şeyleri bir müddet sakla istersen.Allah sabır versin.
OH OHH,işte buna oynanır gece geceÇıldırıversin bir zahmet kv hazretleri...
İnanır mısın benim kv aynı buna benziyor vallahi...

Canım benim neler atlatmışsın öyle,çok geçmiş olsun.Biz anneler evlatlarımız için her türlü çareyi arıyoruz işte.Yılmadan vermeye çalışman çok doğru ben kolay pes etmiştim keşke Biyoloğu çok dinleseymişim,o ısrar et demişti.Ben de kızım aç kalmasın diye sağıp sağıp veriyordum.Bilinçsizlik işte...

Ben küçükken çok salaktım

Ben çocukken çok salaktım. Edip Akbayramın ismini Edi zannederdim.
Yani o, benim için Edi Pakbayramdı. Ablama, Nasıl olup da koca
bir günü canın sıkılmadan evde oturarak geçiriyorsun? demiştim.
Büyüyünce insanın canı sokakta oynamak istemez ki cevabını
vermişti. Uzunca bir süre büyüyüp büyümediğimi anlamak için
kendime, Canın sokakta oynamayı istiyor mu? diye sormuştum. Annem
erkeğin cinsel organını pipi kadınınkini kutu olarak
tanımlamıştı. O zamanlar TRTde Cenk Korayın sunduğu Tele Kutu
diye bir yarışma vardı. Yarışmacılar, Hayır Cenk Bey, ben kutumu
açmak istiyorum deyince koşarak odadan kaçardım.

Sabahları kalktığımda aklımın hala yerinde olup olmadığını anlamak
için 2+2, 3+4 gibi toplama işlemleri yapardım. Sonuçlar doğru
olunca da çok sevinirdim. Dedemle parka gittiğimiz bir gün
TRTciler çekim için oradaydı. Beni oynarken çektiler. Yayın günü
bizim aile jeneriğinde gözüktüğüm çocuk programını izlemek için
televizyon başına geçti. Kendimi ekranda görünce, Beni niye parkta
unuttunuz? diye gözyaşlarına boğulmuştum.

Geri vites kavramım yoktu. Şoför, kolunu koltuğa atıp arkaya
doğru bakınca araba otomatikman geri geri gidiyor zannederdim.
Benden büyük kuzenlerim dondurmacıların dondurma külahlarının sivri
kısmıyla kulaklarını karıştırdığını söylemişti. İnanmıştım. Hala da
külahların sivri kısımlarını yemem. Çöpe atarım.

Babaannem bir gün gelirse sevdiğim dizilerin olmadığı bir gün
gelsin istiyordum.

Abimle Karaoğlancılık oynardık. O Karaoğlan olurdu, beni de Bizans
askeri yapardı. Sonra evire çevire döverdi. Çok mühim bir şey
yaptığımı sandığım için canım yansa bile hiç sesimi çıkarmazdım.
Yeşil ve siyah zeytinin ayrı ağaçlarda yetiştiğini sanırdım.
Bulmacalardaki, Annenin erkek kardeşi kısmına dayımın beş harfli
ismini sığdırmaya çalışırdım.

Anaokulunda patates baskısı yapmayı öğrenmiştik. O kadar hoşuma
gitmişti ki, evde duvarlara, masa örtülerine filan basmıştım. Ancak
sanat merakım annemin yeni aldığı beyaz eteğe patatesi
yapıştırmamla son bulmuştu. Hem gönlünü almak hem de el koyduğu
patateslerime kavuşmak için dahiyane bir fikirle öğretmenimin
yanına gittim. Annem yazısını patatese oydurttum. Sevinçle eve
gelerek soyundum. Renkli boyalara batırdığım patatesi vücudumun her
tarafına bastım. Sonra da annemin karşısına geçtim. Beni o halde
görünce ağlamaya başlamıştı.

Madonna ile Maradonayı kardeş zannederdim. Kendi kendime,
Bunların babası ne şanslı be. Bir çocuğu futbolun kralı, biri
müziğin kraliçesi derdim. Birinden özür dilediğim zaman Allahın
bana bir özür vereceğini sanırdım. Sakat olacağımı düşünüp hemen
dilediğim özrü geri alırdım.

Kurban Bayramında toplanan derilerden uçak yapıldığını sanırdım.
Uçakların dış yüzeyi bu derilerle kaplandığı için Türk Hava
Kurumunun topladığını düşünüyordum. Uçak kaçırma filmlerinde
silahla ateş edildiğinde ya da a patladığında, Ayyy! Deri
delindi! derdim.

Gil diye konuşanları fakir zannederdim. Annem banyodan çıktıktan
sonra babamın söylediği, Sıhhatler olsun lafını Saatler oldu
diye anlardım. Bunun da, Banyoda amma çok kaldın gibi bir şey
demek olduğunu sanıp babamın anneme kızdığını düşünürdüm. Annemin
buna karşın niye sadece, Sağol dediğini merak ederdim. Ne kibar
kadın, derdim.

[ CEM YILMAZ ]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…