hoşgeldiniz siyahlale25 hanım, perşmebe günü hediye çekilişi yaptık. keşke olsaydınız. yürüyen bebeklere gelince, ben sadece Çağla'yı biliyorum yürüyenlerden. Enes iyice sıralıyor. Ömer de bayağı sıralıyordu sanıyorum. azraece'nin bebğişi selpak ambalajının yapışkan mavi etiketini yemekten son anda kurtarılmış. günün olayı bu :)Kizlar ben geldim neler yapiyorsunuz çoluk çocuk nasıl iyilerdir inşallah:)
ben hiç fırsat bulamıyorum ya büyüdükçe daha da zorlaniyorum valla
Tuana gezmeye bayılıyor aynı ben :)
ustümü giyince hemen bacaklarima sarilip addaa dadaa diyo:)
bu arada yürüyen bebekler var mi ne zamandır takip edemiyorum
hanımlar cevaplarınız için teşekkur ediyorum.kitap konusunu da yanlış anlaşılmışım.ben sizleri kastetmiştim çocuk gelişimi konusunda neler okuyorsunuz demem gerekiyordu galiba. bir de ben adem güneş dinliyorum anadolu pedagojisi sizlere de tavsiye ederim bu zamanda anne baba olmak zor ama çocuk olmak da kolay değil... harika çocuk nasıl yetiştirilir (tim seldin) en yakın zamanda kitapçıdan temin edeceğim eserlerden. ben şöyle düşünüyorum yavuruyu büyütmekse mesele onu kedi köpek bile yapıyor onu yetiştirmek ona kişilik katmak çok daha mühim.o açıdan çok tedirginim onun ruhunu incitmeden kişiliğini beslemek istiyorum bu konuda da hep eksiğim çünkü kendim de çok sağlıklı bir çocukluk geçirmedim...sizlerinde önerilerinize ihtiyacım var...
LİLLAC canımm nasılsınn, seni göremiyorum uzun zamandır şimdii görünce sevindirikk oldum nasılsın, yoğun günler geçiriyorsun sanırım değilmi, beyza'mız nasıl, özledik sizi şekerimm, kocamannn öpüyorumm hem güzel kızını hem seniiii
plannercım canım sağolasın
tüm samimiyetimle söylüyorum, buradaki arkadaşlarım hepinizin yeri ayrı
gelemediğimde bile unutmuyorum sizleri, merak ediyorum, yazamasam da okumaya çalışıyorum :)))
kalplerimiz bir bu yüzden unutulmuyorum da
iyiyim canım hayat telaşesi sizler gibi koşturuyorum, Beyza hanım da iyi çok şükür
sen nasılsın Zeynomuz nasıl?
ben de seni ve kuzunu çok öpüyorum
kızlar bugün çok korktumsabah ece kalktı halının üstünde oyuncaklarıyla oynuyor bende yattığım yerden onu izliyorum. dün önüne oynasın diye 2 paket selpak mendik atmıştım hiç açılmamış. o kadar oynadı birşey olmadı. ama sen ben bir ara dal bir gözümü açtımki ecenin ağzında mendiller geviş getiriyor. ne ara nasıl açtın be çocuk uyumamı bekledin. hemen aldım ağzından ama mendilin açma yapışkanı küçük mavi kağıt yok. aran aran Allah dedim yuttu yapışıp kalacak biryerine. ağzınıda açmıyor zorlana açtımki küçük dilinin oraya yapışmış elim ayağım titredi biraz daha gitse boğazına gidecek ama nasıl bağırıyor. inanın resmen üstüne oturdum kıpırdamasın diye bir elimle ağzını açtım diğerinle çektim kağıdı ama ben benlikten çıktım ağla ağla mahvoldum. ya boğazına yapışıp nefes alamasaydı aklıma gelen ilk şey o oldu. ne annemlere söyleyebildim ne de eşime çocuğa bakamıyorsun demesinler diye
Sabah sabah terör estirdim evde...
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Allahtan eşim evdeydi de Kayrayı uzaklaştırdı yanımdan...
Biliyorum sebeb kayranın kusması değildi,sebeb benim...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
Evet yolunda gitmeyen şeyler var farkındayım...
Adem Güneş dinleyenler veya okuyanlar olarak lütfen bir grup kuralııııııııııııııııııııım
ben de sürekli kitaplarını okuyorum. o yüzden bebeğimi Pavlov'un köpekleri gibi yetiştirmiyorum. ödül ve cezayla davranış kazandırmayı Pavlov ve köpeklerine bırakıyorum.
onun yerine bebeğimle bağımı kuvvetlendirmeye çalışıyorum çünkü biliyorum ki annesiyle duygusal bağı kuvvetli, annesine güvenen bebek zaten yanlış ve doğru dediğimiz şeyleri kabul edecektir. ceza ve ödülle değil. bir de tutarlılığı öğrendim. bir gün kızdığın şeye diğer gün sessiz kalmak annelerin en büyük hatasıymış. bebek neyin kötü olduğunu bir türlü anlayamıyor ki ondan uzak dursun değil mi?
pedagojik gelişim için Adem Güneş'e ek olarak Sevda Salihoğlu Dursun okuyorum bebek bakımıyla alakalı. inanın bebeğim doğduğundan beri elimden düşürmedim, her adımda yardımcı oluyor bu kitap. son derece memnunum. zira ben de kötü bir anneyle kötü bir çocukluk geçirdim. (gerçi aynı anne şuan bebeğime bakıyor ama yaşlandığı için daha merhametli)
bir de çocuk yetiştirmenin sabır+şefkat+tutarlılık gerektirdiğine inananlardanım. böyle işte. sizi çok sevdim bu arada, öpebilir miyim
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
aynen öyle oldu hatta 2. mesajı da sana yazdım
canım sana bir tüyo verdim almadınmı:)sabahları çocukları yazılı yapsana sende sınıfta uysana
ben olsam öyle yapardım:))
hadi git yat sen canım çok uykusuz kalıyosun sen..
biangel kujum__canım sende affet artık X meni ya..valla üzülüyorum..
X le Y buluşsun artık:)sen en iyisi Z yi uyut,X le mercimek olayına gir:)bak herşey düzelecek..
denklem çözmeyide benmi ögretecem sana:)
sonuca ulaşmak için şu formülü kullan,
X+Y+69 sayısı:)) eşittir yeni datlu bir tavşan
Kıyamam boncuk kuzuma 2. Çocuğun kaderi bu:)
Bende geçen Tarık buğranın küçülmen kıyafetlerini ayırırken 5 çocuk büyütürüm dedim
2. Çocuk olarak süt oğluşum büyüyor
Benim 3 çocuk daha doğurmam lazım
İlk bebiş olunca insan bi heves her beğendiğini alıyo çoğunu giyemiyorlar bile
ahanda förmül tam bacımlıkEuheuheuhe tam bizlik bi formül bana kalsa uygulamaya geçerimde oğluma kıyamıyorum küçük diye:)
Bende diş mağduruyum canım Evt kaplama dişim düşmüştü ya daha yapılmadı
Yılan hikayesine döndü bizim dişler
Senin dişçide o kadar gitti bi kare kökünü alamamış
ugurbocugum canım bu kontesin halide ne böyle
Eki Görüntüle 646309
tatlıcadı sanada bu kaşıktan sipariş verdim eheueeuheue
kesin zayıflarsın artık:))
dua edersin bana
Eki Görüntüle 646310
kim ne yapıyor....
biangel kujum__X menin mesajlarından sıkılmış telefonu kapatmış oturuyo:)sanırım 101 oynuyo ama arada sırada
site error veriyo:)))
Hanımlar uyku sıkıntısının ne olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanın psikolojisi bozuluyor resmen. Bence gece çayını bir deneyin ben çok faydasını görüyorum. Bir iki gün pek birşey anlamadım ama gerçekten şu anda işe yaramaya başladı. Dün gece hiç uyanmadan uyuduk çok şükür. Bir iki mızıldayıp kendi kendine yeniden uykuya dalıyor. Bu benim için ütopik bir şeydi. Her gece 2 saat uyurken birdenbire 6 saat uyuyup uyandım. Uyku çok güzelmiş.
Diş buğdayı yapmayı düşünmüyorum. Şahsen o tarz şeyleri pek sevmiyorum ben. İçimden gelmeyerek yapınca da çok hoş olmuyor. Niyeyse düğün, doğum günleri, evlilik yıldönümleri, sevgililer günü v.s. hiçbirini sevmem. Çocukken de hiç hoşlanmazdım. Aksine annem de çok sever her doğum günümde evi doldururdu. Ben de kesin bir olay çıkarır sonunda odama kapatılma cezası alır mutlu mutlu otururdum odamda. Halen de hoşlanmıyorum. Şimdi oğlumun doğum gününü düşünüyorum zaten napsam diye. Onun ilk doğum günü olacak. Kesin eşim kutlamak isteyecek. O çok meraklı böyle şeylere. Ben hep unuturum özel günleri. O hiç unutmaz. Bu arada dün oğlumun saçlarını kestik. Keloğlan oldu. Çok garip geldi bir anda. Biraz pişman oldum ama daha güzel çıkar inşallah şimdi. Kedi tüyü gibiydiler. Biraz kel olsun bakalım.
Kizlar ben geldim neler yapiyorsunuz çoluk çocuk nasıl iyilerdir inşallah:)
ben hiç fırsat bulamıyorum ya büyüdükçe daha da zorlaniyorum valla
Tuana gezmeye bayılıyor aynı ben :)
ustümü giyince hemen bacaklarima sarilip addaa dadaa diyo:)
bu arada yürüyen bebekler var mi ne zamandır takip edemiyorum
kızlar bugün çok korktumsabah ece kalktı halının üstünde oyuncaklarıyla oynuyor bende yattığım yerden onu izliyorum. dün önüne oynasın diye 2 paket selpak mendik atmıştım hiç açılmamış. o kadar oynadı birşey olmadı. ama sen ben bir ara dal bir gözümü açtımki ecenin ağzında mendiller geviş getiriyor. ne ara nasıl açtın be çocuk uyumamı bekledin. hemen aldım ağzından ama mendilin açma yapışkanı küçük mavi kağıt yok. aran aran Allah dedim yuttu yapışıp kalacak biryerine. ağzınıda açmıyor zorlana açtımki küçük dilinin oraya yapışmış elim ayağım titredi biraz daha gitse boğazına gidecek ama nasıl bağırıyor. inanın resmen üstüne oturdum kıpırdamasın diye bir elimle ağzını açtım diğerinle çektim kağıdı ama ben benlikten çıktım ağla ağla mahvoldum. ya boğazına yapışıp nefes alamasaydı aklıma gelen ilk şey o oldu. ne annemlere söyleyebildim ne de eşime çocuğa bakamıyorsun demesinler diye
Günaydın iyi haftalar arkadaşlar
Kabız geçen bir haftasonunun ardından,,bol kakalı bir hafta diliyorum kızıma
Cuma gecesi kayınpederlere gittik,,benden çok bilen insanlar olduğu için
vermeyin dememe rağmen beni dinlemeyip kızıma verilen çorba ve yemeğin
sonucunu c.tesi gecesine kadar her gazda ağlamayla,uykusuzlukla(sabaha kadar) ve zar zor kaka yapalimeyle
kızıma ödettiler,,neymiş büyümüş artık herşeyin tadına bakmalıymış
Neden herkes herşeyi çok bilir anlamambütün koca sülalemin kulaklarını çınlatarak
haftasonunu geçirdim
Pazarımız güzeldi neyseki,,Mira büyüdükçe onu bırakıp işe gelmek daha zor olmaya başladı,,
kokusu hala burnumda...Sanki artık benim evden çıkacağımı anlıyor gibi geliyor bana...
Ece'me geçmiş olsun,,bizde yaşadık benzer bir durum,,Allah birdaha yaşatmasın
10 aylık olan bütün tatlı bebişlerimizi kutluyor ve sağlıklarının neşelerinin bol olmasını diliyorum...
Doğumgünleri yaklaşıyor kızlarMutluluk sardı beni Neyseki önümde 2 yakın arkadaşımın bebiş doğumgünleri var bu ay,
biraz fikir olur banada
Herkese güzel günler,mutlu günler
Ben geldimmmmm
herkese mutlu huzurlu bir hafta diliyorum. kalbimizden huzur eksik olmasın inş.
güzel kalplere güzel umutlar doğsun inş...
annemi merak eden arkadaşlarım için yazıyorum. çok şükür daha iyi. yarası yavas yavas iyileşiyor. morali yerinde çok şükür. durum böyle olunca ben de moralliyim. yaren nur gribin eşiğinden döndü. 2 gün burun akıntısı oldu ve geçti. bol ıhlamur,elma,karnafil suyu içirdim ve keçi boynuzu pekmezi karısımını devamlı olarak da veriyoruz zaten.. ben ise daha iyiyim büyük oranda. sadece üst solunum yollarım biraz sorunlu. boğazımda iltihap varmış. yine antibiyotik kullanıyorum. biraz iyileşeyim iyi bir KBB Uzmanına gitmem gerekecek.
Şimdi asıl tehlike kv. çok fena grip oldu tehlike saçıyor:))2 kat maske taktı sabah kadıncağız ama bilmiyorum inş. geçmez bizim bıdıklara.(diğer bıdık kız kardeşiminki)
Bu arada Yaren Nur'un kilosu 9.200 gr'a ulaştı çok muyluyum
benim canım arkadaşlarım hepinizi mucukluyorum...dönebilirsem geçmişe doğru uçuyorum...
Ben yazmaktan çok sızlerı takip edıyorum(cekiniyorum yazmaya da) da sız ılgımı cekıyosunuz.değişik manılerınıze guluorum.yalnız kusura bakmazsanız bışey sorcam dıkkatı cok cektı cunku;herkes samımı konuşurken sız nıye sızlı bızlı konuşosunuz kı?
Dıyceksınız kı sende suan oyle konuşuyosun ama sızden etkılenerek sızle boyle konusuorum kızmayasınız dıye
Selam canım,,evet haklısın benden başka herkes biliyor malesefmutlu anne canımm çok geçmiş olsun güzel gözlü miraya içindeki kötülükler çıksın inş yavrunun
zaten bizden başka herkes bilir çocuğun ne yiyip yemeyeceğini bende sinir olurum böyle durumlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?