2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

LİLLAC canımm nasılsınn, seni göremiyorum uzun zamandır şimdii görünce sevindirikk oldum nasılsın, yoğun günler geçiriyorsun sanırım değilmi, beyza'mız nasıl, özledik sizi şekerimm, kocamannn öpüyorumm hem güzel kızını hem seniiii

hoşgeldiniz siyahlale25 hanım, perşmebe günü hediye çekilişi yaptık. keşke olsaydınız. yürüyen bebeklere gelince, ben sadece Çağla'yı biliyorum yürüyenlerden. Enes iyice sıralıyor. Ömer de bayağı sıralıyordu sanıyorum. azraece'nin bebğişi selpak ambalajının yapışkan mavi etiketini yemekten son anda kurtarılmış. günün olayı bu :)

günaydın kızlar, hayırlı mutlu günler ve haftalarınız olsun..
maşallah mayıs annelerine tam gaz yazıyorsunuz :))),
şöyle geçmişi rahat rahat okumak nasip olmayacak bana heralde

hasta olan kuzulara Allahım tez zamanda şifalar versin.
tatlıcadı ve azraece geçmiş olsun

azraececim yazını okuyunca çok korktum canım,
Allah korumuş Ecemizi, yavrum yaa annesi çok dikkat istiyorlar çok..
ben de korkuyorum para bulur ufak bişey bulur da yutar diye
Allaha emanet olsunlar ama bizim de sürekli takipte olmamız lazım
tekrar geçmiş olsun canım, yaramaz eceyi öp yerime
resim istiyorsun sen, yeterki iste cnm
vakit bulunca resimleri bilgisayara atayım gösteririm inşallah

nagihancım maşallah Yaren Hanıma tombikleşti demek kuzum
fıstığı görmeyi çok isterimmm, öpüyorum sizi

Adem Güneş dinleyenler veya okuyanlar olarak lütfen bir grup kuralııııııııııııııııııııım
ben de sürekli kitaplarını okuyorum. o yüzden bebeğimi Pavlov'un köpekleri gibi yetiştirmiyorum. ödül ve cezayla davranış kazandırmayı Pavlov ve köpeklerine bırakıyorum.

onun yerine bebeğimle bağımı kuvvetlendirmeye çalışıyorum çünkü biliyorum ki annesiyle duygusal bağı kuvvetli, annesine güvenen bebek zaten yanlış ve doğru dediğimiz şeyleri kabul edecektir. ceza ve ödülle değil. bir de tutarlılığı öğrendim. bir gün kızdığın şeye diğer gün sessiz kalmak annelerin en büyük hatasıymış. bebek neyin kötü olduğunu bir türlü anlayamıyor ki ondan uzak dursun değil mi?

pedagojik gelişim için Adem Güneş'e ek olarak Sevda Salihoğlu Dursun okuyorum bebek bakımıyla alakalı. inanın bebeğim doğduğundan beri elimden düşürmedim, her adımda yardımcı oluyor bu kitap. son derece memnunum. zira ben de kötü bir anneyle kötü bir çocukluk geçirdim. (gerçi aynı anne şuan bebeğime bakıyor ama yaşlandığı için daha merhametli)

bir de çocuk yetiştirmenin sabır+şefkat+tutarlılık gerektirdiğine inananlardanım. böyle işte. sizi çok sevdim bu arada, öpebilir miyim

plannercım canım sağolasın
tüm samimiyetimle söylüyorum, buradaki arkadaşlarım hepinizin yeri ayrı
gelemediğimde bile unutmuyorum sizleri, merak ediyorum, yazamasam da okumaya çalışıyorum :)))
kalplerimiz bir bu yüzden unutulmuyorum da
iyiyim canım hayat telaşesi sizler gibi koşturuyorum, Beyza hanım da iyi çok şükür
sen nasılsın Zeynomuz nasıl?
ben de seni ve kuzunu çok öpüyorum

canım iyiyiz çok şükür sagolasın, dediğin gibi her arkadaşımızın yeri ayrı ve yokluğu yeri belli oluyor canım özlüyoruz yanii beyzanın yeni resimlerini bekliyoruz amaa annesi ona göreee

canım çok geçmiş olsun ya benimde en korktuğum şeydir görmediğim bir anda ağzına yutabileceği birşey atması, allah korusun ve birdaha göstermesin canım o anki paniğini taa içimde hissettim valla, zeynoda böyle selpak, kağıt falan yemeye çok meraklı, tokasını ağzına atmaya çalışıyor diye küçük tokada takamıyoruz artık saçına iyice tehlikeli olmaya başladılarr gözümüzü dört değill ondört açtıracak bu kuzularr

Sabah sabah terör estirdim evde...
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Allahtan eşim evdeydi de Kayrayı uzaklaştırdı yanımdan...
Biliyorum sebeb kayranın kusması değildi,sebeb benim...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
Evet yolunda gitmeyen şeyler var farkındayım...

nagişim canım annenin daha iyi olmasına çok sevindim canım herşey yoluna girecek inş, yaren nur'ada maşallahh canım keçiboynuzu işe yaramış anlaşılan annesi

Ahh canım çok geçmiş olsun.. valla bu bıdıkların artık ne zaman ne yapacakları belli olmuyor.. Allah korumuş canım

turuncu canım zor bir sabah olmuş sizin için, regl öncesi bu sinirlilik hali önceleri bendede hat safhadaydı ama doğumdan beridir geçti çok şükür çok, canım kayranın bütün yükünün üzerinde olması seni biraz yıpratıyor sanırım, ama baksana birçok annemiz sorumluluğu kendi üzerine alıyor herkes aynı durumda hatta biz çalışan anneler bile babalardan daha çok görev sahibiyiz evde kayracık biraz daha büyüsün yeme düzeni otursun sen de daha rahat ediceksin ve sinirlilk halinde geçicek inş, canım nacizane eşinden uzaklaşmak yerine dahada yakınlaşıp stresini bu şekilde boşaltmanı tavsiye ediyorum çünkü aradaki uzaklık artınca stres ve sınırlılıkte artıyor birde mevcut durumu kabullenip bu şekilde mutlu olmaya çalışsan mesela çok şükürki sağlıklı bir evladın var varsın az yesin annesi, ayrıca eşini seviyorsun ve bırak az yardımcı olsun bu erkeklerin hepsi böyle diye düşünüver ve aşkınızı yeniden hatırlayıp canlandırmak için bir şans ver bak herşey nasılda daha güzel olacak inş, sen çok duyarlı ve ince düşünceli, inançlı ve yavrusuyla çok çok ilgili bir annesin vede çokkk güzell bir hatunsun canım tatlı kayra ve sevgili eşinle çokk mutlu olmaya bak arada olur böyle şeyler diyelim şekerimm

..................

planner; cnmcım sağolasın inş. diyorum.şifa bulacak.Ayrıca Yaen Nur'a gerçekten pekmezler işe yaradı diyorum çocuğumun yanakları pembe pembe oluyor artık:)))

azraece; cnm çok geçmiş olsun.bu bıdıklar yüreğimize indirecek yeminle.Allah bir daha vermesin inş. Bi on gün önce de Yaren Nur Hnm nasıl becerdiyse oyuncağın kenarını kırıp bir parça atmış azına ben de ütü yapıyordum bir geldim baktım bişey çiğniyor.ne var senin ağzında dedim zorla ağzını açtım dilinin üstündeydi aldım çıkardım ya yutsaydı ya batsaydı boğazına falan.Allahım çok korktum.Rabbime emanetler yavrularımız..

turuncu; cnmcım lütfen kendine gel, bir silkin nolursun bacımm.bu sinirlilik hali hiç iyi değil bu kadar. biraz rahat ol nolursun. yavrularımız evet hayatımızın ana merkezi. ama eşlerimiz de var. onlar da ilgi bekler, bebek gibi şevkat bekler. karşılıklı anlayıs çok önemli. bu adet dönemi sinirliliği zaman zaman bende de olur. çok gerilirim. biraz sesimi yükselttiğim de olur ama yine de belli bir dozu aşmam.lütfen psikolojini rahatlat kendin için birşeyler yap önce, önce kendinden başla yani. bu bıkkınlık hali, yorgunluk istersen ihtiyaç duyuyorsan birkaç kere terapi falan al kendin değiştiremiyorsan.bak mesela ben çıldırma noktalarımda çatacak biri varsa biraz ona yüklenirim istemeden sonra sınırları aşmaya başlayacağımı anladığımdan kendi kendimi frenlerim, vicdan yaparım hayır abartma bu kadar derim ve ya balkon, ya kitap, ysa müzik(neşeli) ya int.'de okunacak bişey bulurum...

umarım yanlış anlamazsın beni.Kayra'yı da artık böyle kabul et desem kızarsın bana ama olabildiğince yemezsse yemesin modunda olmalısın.İnan yazını okurken gözlerim doldu ve taştı yazmak istedim.Yaren nur bütün hafta kv.'den yiyor.h.sonu resmen benimle dalga geçiyor.yemiyor.hep oyun istiyor.2 gün kv.'denin yedirdiklerinin yarısını bile yedirememişimdir. O yüzden o beni delirtince bırakıyorum yedirmeyi.yarım saat sonra tekrar deniyorum.Oyuna o kadar alıştırmışki benim oyunlarım hosuna gidiyor ama yinede tam yemeğini yemiyor hiç, yada bitirmiyor.Bana kıllık yapıyor aslında bunun da farkındayım.Eşime yedir diyorum yok ben yediremem,beceremem dediğinde bende bırakıyorum daha sonra deniyorum..

Umarım bir an önce sen kendin için, evin için, eşin için, çocuğun için eski aradığın sen olursun cnm...Sağlıcakla kal arkadaşım...

Dediğniz yazarları arastırdım vee coook hosuma gıttı bu adem guneş.biraz badem bıyık ama dedikleri cok doğru şeyler.haftasonu ılk ışım kıtabı edınmek olacak.sızlere tesekkur ederım.hoş kendimden önce eşim okusa keşke...işte ozaman işe yarar

Turuncu benı tanıyo kusun ki,beni anlatmışsın.hadı sen bu durumu adete bağlıyon da ben neye bağlayım adet bile görmuyorum.eslerle duruma gelince bızde oyleyız.cook uzuluyorum bu duruma artık.cabalıyorum kimi zaman duzelmesı ıçın ama bu çaba karşılıklı olmalı ki sonuç bulsun

aynen öyle oldu hatta 2. mesajı da sana yazdım

yaz bana yaz her zaman beklerim

alllah seni emi yok bacım yok affetme yok süründürmek var o zaman kıymetli oluyoz
ben bu förmülü uygularsam evde tavşandan adım atcak yer olmaz

ahanda förmül tam bacımlık

3 del BabyCeren förmülünü dene 33 çoçuk yaparsın

bende bir posta verdim tavşanımın cicilerini 2 vercem işlaa

sendemı diş madurusun geçmiş olsun ben tavşandan önce bilmezdim ama emzirmeye devam edeli 1 ayda 3 diş çektirdim şimdide tedaviye gidiyorum sevemedim şu dişçiyi bi turlü adam her hafta gel git yapıyo agzımda diş bırakmıcak

ugurbocugum canım bu kontesin halide ne böyle
Eki Görüntüle 646309

tatlıcadı sanada bu kaşıktan sipariş verdim eheueeuheue
kesin zayıflarsın artık:))
dua edersin bana
Eki Görüntüle 646310

yandı senın eline düşen korkuyom

kim ne yapıyor....
biangel kujum__X menin mesajlarından sıkılmış telefonu kapatmış oturuyo:)sanırım 101 oynuyo ama arada sırada
site error veriyo:)))

tel kapatsam evden ulaşyo annemde bana çemkiriyo evli barlkı insanlarsınız yaptıklarıza bakın diye o yüzden 7/ 24 açık telim

heee oynuyom valla ay ne yapım klavyemi geliştiriyom

denedim ben mulipa nın bende içtim tadı fena del ay kıyamam demek kel oğlan oldu yanına benım tavşanı CAN kız olarak verim nasıl olsa saçı yok geçinip giderler

hoşgeldin

tüm sıpalarımız çıldırıyo dışarı diye sonumuz kötü :18: keşke tavşanın göbeğini dışarı gömmmeseydim akılsız kafam

çok geçmiş olsun valla direkten dönmüşsün :18:

benım tavşanda ıslak mendillere dadanıyo alınca eline vuruyorum ama korkmuyo hoşuna gidiyo :26: bize uyku dinlenmek yasak küçükken ne datlıydılar emzir yatır

günaydin cumartesinden sonra pazarın iyi geçmesi harikadır

hoşgeldin ve çok geçmiş olsun herşey en kısa zamanda düzelir işlaa

MAŞALLAH kıznına darısı bizimkilere

ne denirki off zor durumlar ALLAH kolaylık versin bol bol sabır çekelim

slm mayıs anneleri ve datluşları ALLAH sağlık sıhat kazasız bol iştahlı hafta olsun işlaa

gel gelelim bana X le evimizde kaldık aynı yatakta uyuduk uyandık o kadar yanı aramızda tavşan vardı gerçi sabaha karşı tavşanı yatağına kodum ama uslu durdum ben tabi şartlarını saydım X kocişime kabul ederse burdayım dedim öle sarılıp yattık süper bi pazar geçirdik gezdik alişveriş ( kavgalı olunca bnem X kocişim her şeyi alıo bana KAVGA ŞART ( ayda 1) sonra eve geldik yedik çdik benım X yolcu ettim haftaya gelir kesin ben annemlerdeyim gene mutluyum burda evim düzenim burda oda gelcek eli mahkum yaşasın kötülük sürünsün 1 -2 hafta daha bekar yaşasında kıymetimi bilsinn

ban kahvalllltıya kaçar ALLAHA emanet olun

Son düzenleme:

dil alışkanlığı pardon el alışkanlığı. gerçek hayatta da çok samimi olmadığım insanlara elimde olmayarak "siz" diye hitap ediyorum, burda da bu alışkanlığım devam ediyor. burda çoğu kişi samimi konuşuyor, onları da ayrıca seviyorum, herkesin tarzı farklı. siz de rahatlıkla chihiro'cum şekerim vs diyebilirsiniz. benim "siz" demem bu durumu değiştirmesin

Turuncu hanım, lütfen kendinizi ortada olmayan sebepleri dert ederek yıpratmayınız çünkü gerçekten ortada bir sebep yok. bizim bebeklerimiz de Kayra gibi inanın, bazen yer bazen yemez. bizim de akşamları enerjimiz tükeniyor ve eşimizle ilişkimiz 15-20 yıllık yıpranmış ilişkilere benzedi. bebekler aç olduklarında inanın yerler, eşlerin ilişkisi zamanla eskiye döner, annelikle işlerimizi birarada yürütmeyi öğreniriz zamanla. bunların hepsi zamanla halledilecek şeyler, dert bile değil inanın. hele de bebeğiniz yanınızdayken lütfen sinirlenmek yerine sarılın O'na.

hakikaten çok çabalayan, bebeği için en iyisini yapmaya çalışan harika bir annesiniz. Kayra bu konuda çok şanslı.

lütfen alınız Kayra'yı ve dışarı çıkınız. minicik bir ilçede olsanız da, yürüyecek tek bir cadde bile olsa bebeğinizle yürüyüşe çıkınız. zihniniz dağılacaktır. bunlar nacizane önerilerim... rahatlamış bir Turuncu görmek istiyoruz biz burada

tünaydın mayıs annelerim ve kuzularım
herkes için çok güzel bşr hafta olsun inşallah
hasta bebişlerimiz şifa bulsun
kabız bebeklere bol kakalı hafta
iştahsızlar löpür löpür yesin yemekleri inşallah

azraece canımm çok geçmiş olsun neyse ki tam zamanında yetişmişsin
bu aralar bizimkide peçeteyi oyuncak etmiş durumda demek hepimizin bebeklerinde var bu dönemde çok dikkat etmemiz gerekiyor

nagihancım annen için çok sevindim inan,inşallah daha da iyi olacak inanıyorum ben
yaren nur a da çok sevindim,sanki Aras Eymen almış kadar sevindim inan
formülü bizimlede paylaş nolur benim bıdıkta alsın kilocuklar,aslında bakıyorum oğluş kase kase yiyor ama kiloya gelince yok
bence bizim oğlanın bünyesi kilo yapmıyor neyse sağlıklı olsunda önemli olan bu

beykozcum inşallah güzel sonuçlarla dönersin bacım,havada güzele benziyor gezin azcık enesimle

tatlıcadıcım sizin içinde güzel bir haftasonu olmuş ohh demek beyimiz arabayı istemiyor artık
bence 1-2 aya kendi yürümek ister artık kuzu

biangel_kujum valla çok insafsızsın bacım,yazık adama:26:evine dönmeyi düşünmüyorsun galiba

turuncucum ahh canım şu yeme problemini bende yaşıyorum çok iyi anlıyorum seni
bende zaman zaman fırlatasım geliyor tabağı çanağı
ama eşinden uzaklaşma aksine daha yakın ol,birlikte zaman geçirin mesela ne bilim parka felan gidin
hem kayra için hemde sizin birlikte zaman geçirmeniz için iyi olabilir Allahım yardımcımız olsun

planner bayılıyorum senin şu enerjik hallerine
zeynoyla güzel haftasonu geçirmişsiniz çok sevindim

mutlu anne canımm çok geçmiş olsun güzel gözlü miraya içindeki kötülükler çıksın inş yavrunun
zaten bizden başka herkes bilir çocuğun ne yiyip yemeyeceğini bende sinir olurum böyle durumlara

meleğim ve beykoz kuzucukların 10. ayı mübarek olsun

Selam canım,,evet haklısın benden başka herkes biliyor malesef
Ben bebegimi dogdugundan bu yana hep saatli besledim ve bu durumdan cok memnunum,,
oraya da emzirip gittim ve zaten toktu,bebegime verdigim yemeklerin az yagli, tuzsuz ve sekersiz olması konusunda
çok ısrarcıyım,,isteyen kendi çocuğuna istediğini yedirir içirir bu beni ilgilendirmez ama ben kuralcıyım bu konuda...
1 yaşına kadar değil,yaşadığı sürece tuzu şekeri sebzeden meyveden alsın isterim(doğal olanından).Bu benim fikrim ve kimse de karışmasınAma eşimin ailesinin "nolucak çocuk azcık yesin,yok tadını bilsin..vb."laflarına sinir oluyorumGözüme bakın anlayın dimi,,yok anam anlamıyorlarBu bana ders oldu,,yanımda bebeğin yemeğini götürücem birdaha,tok olsa bile var yemeği yanımda diycem Mira sabah kadar uykusuz kalıp,her pırt yaptığında can acısıyla ağlarken nerdeydiniz!!!Zor oldu ama zeytinyağı yine imdadımıza yetişti çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…