2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hayalim41__geçmiş olsun..6.hastalık hakkında hiç bilgim yok ama bizi bilgilendirdigin için
teşekkür ederim..inşallah hemen iyleşir bebegin..

sorma canım ya ben ilk gün acile gittim ve bademcikleri şişmiş dediler verdiler ilacları,sabahta özele kendi drna gittim anlattım ateşi 39 ve diüşmüyordu salak dr kesmedi ilacları devam ettirdi bende çaresizlik bebeğim söz konusu güvendim ama şimdi çok pişmanım döküntüler çıkana kadar farketmedik allahtan çok ağır değildi antibiyotik 75likmiş ama yinede üzgünüm sizin gibi erken farkedemedim.sizin hafif atlatmanıza sevindim.bizede ders oldu bu arada senin kızında çok şeker önceden resimleri burda paylaşıyordunuz ve ben hepsini tanıyorum mayıs bebeleri çok şeker

vücudum error vermeye başladı:))yorgunum dostlarım yorgunum yorgun..
tutun kollarımdan düşerim şimdiiiiiii..yorgunun dostlarım yorgunum yorgun:))
çağla hanım artık bana 1 dakika bile izin vermiyo..wc ye bile gidemiyorum
altıma yapacam diye çok korkuyorum:))bu yaşta hafıt baglamayı düşünüyorum
ceren neyse okula gitti vır vır dır dırrrr offf offfffff...
isyanlardayım isyanlarda isyanlarda isyanlardayımmm:))
dizlerim agırıyo..sürekli dizlerimin üstündeyim o kadar alıştım ki,
şuan çağla uyuyo ama ben hala dizlerimin üstünde duruyorum
bulaşıkları bile öyle yıkayacam ama tezgah çok yukarda,
yapan gerizekalı neden o kadar yüksek yapmış anlmış degilim:)))
balkona gidip geliyorum

evet biri bi güzellik yapıp böyle bi grup kurmalı bencede bizleride haberdar edin olursa şayet..tutarlılık konusunda bende çok hak veriyorum bilhassa anne baba arasında da olmalı birinin dediği diğerinin dediği ile uyuşmuyorsa çocuk bocalıyor bir de şu var evde otorite baba olmalı otorite anneye verilmemeli anne şefkat ve merhameti simgelemeli evde tavrı koyan herzaman baba olmalı...bende baba açısından çok mağdurdum hani derler ya evin direği diye gerçekten de öyle o sağlam olmayınca tüm aile bireyleri çok ciddi yıpranıyor.samimiyetin ve içtenliğinle bende seni sevdim

mybabylove arkadaşım ilgin ve alakalı yorumun için çok teşekkur ederim evet bende sana katılıyorum içgüdülerimiz çok mühim zaten bunu çok iyi biliyoruz ki mesela benim oğlum daha 4 aylık falandı dolabın üzerinde sarı bir kutu vardı ona bakıp ağlıyordu ben anlıyordum ki o kutuyla oynamak istiyor nitekim şuanda öyle bir çocuk çok hareketli herşeyi karıştırıp heryere giren meraklının teki :)ben ona yön verirken yanlış yapmamak adına kitaplara ihtiyaç duyuyorum mesela yakınlarda öğrendiğim birşeyi paylaşıym belki henüz bize lazım olmayabilir ama ileride aklımızda bulunsun diye söylüyorum kumbara çocukları bencilleştiriyor içine sırf kendi için biriktirdiği para onu hırslandırıp daha çok biriktirmeliyim ve nasıl para kazanırım ve elde ederim kaygısını veriyor çocuğa ve bu kaygıyla anne babasından belki yakın çevresinden para almak için hırçınlaşıyor.kumbara yardım ve hediye alma amaçlı çocuğu kendisine yönelik değil çevresindeki insanların iyiliği için verilirse daha sağlıklı bir tutum olur...
evet arkadaşlar bi grup kuralım herkes öğrendiklerini paylaşsın ne yediği ne içtiği kadar ne yaptığı ve ne yaptığımız ne yapacağımızda çok önemli...

annezeynep bir kaç gündür kayıp nerde acaba gören duyan varsa,kolundan tutup getirmeniz
önemle rica olunur:)

evet biri bi güzellik yapıp böyle bi grup kurmalı bencede bizleride haberdar edin olursa şayet..tutarlılık konusunda bende çok hak veriyorum bilhassa anne baba arasında da olmalı birinin dediği diğerinin dediği ile uyuşmuyorsa çocuk bocalıyor bir de şu var evde otorite baba olmalı otorite anneye verilmemeli anne şefkat ve merhameti simgelemeli evde tavrı koyan herzaman baba olmalı...bende baba açısından çok mağdurdum hani derler ya evin direği diye gerçekten de öyle o sağlam olmayınca tüm aile bireyleri çok ciddi yıpranıyor.samimiyetin ve içtenliğinle bende seni sevdim

mybabylove arkadaşım ilgin ve alakalı yorumun için çok teşekkur ederim evet bende sana katılıyorum içgüdülerimiz çok mühim zaten bunu çok iyi biliyoruz ki mesela benim oğlum daha 4 aylık falandı dolabın üzerinde sarı bir kutu vardı ona bakıp ağlıyordu ben anlıyordum ki o kutuyla oynamak istiyor nitekim şuanda öyle bir çocuk çok hareketli herşeyi karıştırıp heryere giren meraklının teki :)ben ona yön verirken yanlış yapmamak adına kitaplara ihtiyaç duyuyorum mesela yakınlarda öğrendiğim birşeyi paylaşıym belki henüz bize lazım olmayabilir ama ileride aklımızda bulunsun diye söylüyorum kumbara çocukları bencilleştiriyor içine sırf kendi için biriktirdiği para onu hırslandırıp daha çok biriktirmeliyim ve nasıl para kazanırım ve elde ederim kaygısını veriyor çocuğa ve bu kaygıyla anne babasından belki yakın çevresinden para almak için hırçınlaşıyor.kumbara yardım ve hediye alma amaçlı çocuğu kendisine yönelik değil çevresindeki insanların iyiliği için verilirse daha sağlıklı bir tutum olur...
evet arkadaşlar bi grup kuralım herkes öğrendiklerini paylaşsın ne yediği ne içtiği kadar ne yaptığı ve ne yaptığımız ne yapacağımızda çok önemli...

bende zamanında çocuklarla ilgili çokkitap okudum ama malesef çocuk klavuzu diye bir şey oldugunu ben düşünmüyorum..
her çocuk farklıdır..kitapta yazan şeyler her çocuga uysaydı zaten ortada sorun kalmazdı..
hiç bir zaan büyük konuşmamak lazım..işte ben çocuguma danone yedirmem,yok çocuguma asla vurmam,
vay efendim çocugum yolda aglayıp bagırırsa ceza veririmyinede ona teslim olmam...
vs vs vssss...gün gelir bir bakarsın hepsinide kuzu kuzu yapmışsın..
ben çok gördün hatta benimde kurallarım vardı ama bende yaptım...
çocuga herşeyin dogrusunun söylenmesi taraftarıda degilim ben..annelerimizde zmaanında bizleri çok uyarırdı
ama başımıza gelip dogruyu biz ögrenmeden anlamazdık ne demek istedigini...
eminim bizimkilerde öyle yapacaklar ne dersek ne yaparsak boş..
çok disiplinlide degilim bırakıyorum çocuklugunu yaşasın..bir daha asla çocuk olmayacak
herşeyine karışmaya hakkım yok..
bana katılmayanlar olabilir bu benim fikrim saygılı olun

bendeeeeeeeeee düşmek üzeere ve darmaduman bir haldeyim resmen tüm gün üzerimde hele ki şu aralar otururken bile kucak istiyo hoş kucağımda da oturmaz başlar bağırmaya beni götür diye...yazın gelmesi içinn dua ediyorum artık :) yağmur duası gibi yaz duasına çıkacam :) çarşammvba günü misafirimde gelecek kalabalıkçaa beynimi çalıştırıyorum şöyle yapayım böyle yapayım diye ama vücdum aykırılık yapıp burda pinekliyorrrrr resmen

yeme konusunu okdar dert etmeyin bence siz onun şuanda rol modelisiniz hırçın bir anne hırçın bir çocuk demek..bunu unutmayın gün gelir o fırlatır tabağı çanağı ozaman bu çocuk neden böyle oldu demeye hiç hakkınız kalmaz ve şu anda sizi kayda alıyor bunu da unutmayın eğer çocuğunuz zafiyet derecesinde zayıf değil se ve ciddi bir rahatsızlığı yoksa yeme konusunda çok da ısrarcı olmanıza gerek yok bence benim oğlum da öyle canı isterse yiyor istemezse ağzını kitliyor o zaman oturup ona yaptığım çorbayı bi güzel ben içiyorum gayet relaksım :)
bende de aynı durum var eş konusunda bi kaç gecedir o bişeyler izliyor bende gidip yatıyorum kendi çayını kendi demliyor beklentileri bi kenara attım artık geç mi gelmiş erkenmi gelmiş mühim değil önceleri sorgular yargılardım onu şuanda herşeyi oluruna bıraktım...bende çook uykum var diyip uyuorum sevgiler :)

Aferdersiniz beni de nüfusunuza alabilir misinizelimden her iş gelir,halı kilim koltuk kenarına paspas kenarına
overlok çekerim,5 dakikada yaparım hemen teslim ederimRelax anne seniiii
Kitaba karşı değilim,,hatta aksine bilinmeyeni bildiren, uygulamadığımızı denememizi sağlayan,yol gösteren çok güzel kitaplar var,,hamileyken çocuğu olmayan ve tüp bebek denemeleri olan bir annenin anılarını bile okumuştum,,empati yapıp daha bir şükretmiştim halimeTabiki her çocuk farklıdır...Ki sen 2.yi büyütme aşamasında hepimizden iyi gözlemliyorsun bunu
Umarım bebeklerimiz herşeyi yaşında yaşar,dediğin gibi rahat olmakta da fayda var ama kuralcılıktan da yanayım yoksa doğruyu nasıl öğretiriz:26:...
Ben sokakta oynayan,dizleri bisikletten düşüp yara bere olan,annesi akşam ezanında camdan: içeri gir artık yeteerr diye bağıran ,,kapı önüne kilim yayıp arkadaşlarıyla evcilik oynayan son derece mutlu bir çocukluk geçirdim
Tek isteğim kızım da aynı yollardan geçsin,,güzel şeyler yaşasın inşallah
Ben anılarımı yaşatırım,annemin bana yaptığı gibi mutfağı ve malzemeleri ona bırakıp akşam yemeğine Mira'ya giderim,onunla koaförcülük de oynarım,güzel yetişip mutlu olması için,büyüklerine saygılı olması sevecen olması için elimden geleni yaparım,,hepsi de olur inanıyorum ben..Rabbimin izni ile her zaman sağlıklı ve mutlu olur inşallah bebeklerimiz

kız bizim overlokçunun sözleri bunlar:))
adam ta oraya kadarmı gitmiş
nüfusuma alayım canım ama yaş kaç:))
bizde aynen senin geçirdigin gibi bir çocukluk geçirdik..karanlık çökmeden eve geçmezdik..acıkıncada hemen ekmek arası
salça yemeye eve geçer tekrar dişarı çıkardık..
tabi bazende ekmek arası şekerli margarin yerdik..dolabın durumuna göre ekmegimizin arasındaki degişirdi:)))
çok mutluyduk çokkkkkkkkk....
malesef çocuklarımızı şimdi dişarı bırakamıyoruz..zaman kötü insanlar kötü..
kitap okumaya bende karşı degilim ama okuduklarımızın çogunu uygulyamıyoruz onu demek istedim canişkom:))

mutluanne sen demiştin ya kabızsa zeytin yagı içir diye dogrumu hatırlıyorum..
dün gece i,çirdim bu sabah doldurdu bezi ve şimdi yine doldurdu:))
kaynanam zeytinyagı yapıyo ondan verdim ne zeytinyagıymış ama:))
hakiki valla..istersen sanada yollarım canım..
kargo parasını söylememe gerek yok heralde

Ben demişmiydim bilmiyorum ama çok zorda kalınca başvurduğum yöntemlerden biri canım.
Yağ için sağol düşünmen yeter,,ama kargoya vermene gerek yok overlokçudan rica et getirir o

evet evet evet sonuna kadar evet. hırçın anne hırçın çocuk demek gerçekten de. kaldıki bu konuştuklarımız hırçınlaştıracak kadar dert bile değil. bebeklerimiz bize birer emanet, bunu ne olur unutmayalım. robot değiller ki hep aynı miktar yiyip, aynı şekilde oynasınlar, aynı süre uyusunlar. yetişkinler bile bazen iştahsız bazen mutsuz bazen neşeli oluyor, bebeklerimize ne olur emanet gibi bakıp, iyi birer rol model olalım.

TURUNCU HANIM, haftasonu sizi düşündüm, bugün hemen yazmak için buraya geldim ve sizin üzgün mesajınızla karşılaştım.

haftasonu:

kahvaltıda Orhan Cemal 2 kaşık yumurtadan başka birşey yemedi. "anneciğim, yiyecek misin" diye kaşığı uzattım ama yüzünü çevirdi. "tamam kuzum" deyip ben kahvaltıma devam ettim, O da elindeki kaşıkla tabağı karıştırmaya devam etti. neden yemiyor demek bile aklımdan geçmedi çünkü zaten doymamış olsa yiyecekti.

öğlen kocaman bir kase çorba içti, ben verdikçe içti, şaşırdım ama yine birşey düşünmedim. doyarsa zaten yemez, demek ki acıkmış dedim. öğleden sonra portakala ağzını bile sürmedi.

akşam ise nohut-pilav-kompostoyu karnı şişene kadar yedi. bakakaldık. ben yine birşey düşünmedim. nasıl olsa doyduğunda bırakıyor diye. bu olaydan dolayı hemen aklıma geldiniz.

demem o ki, bize anne olarak düşen şey bebeklerimizle güven ilişkisi kurmak, tutarsız davranmamak ve şefkat etmek. inanın yemediğ halde ısrar edersek güven ilişkimiz zedeleniyor ve bebekler bize karşı koyarak resmen savaşıyorlar gereksiz yere. lütfen rahat olunuz ve bebeğinize de rahatlığınızı gösteriniz. O' nun için önemli olan yemek saatleri değil sizsiniz. size ihtiyacı var. sevginize ihtiyacı var. şöyle sımsıkı bir sarılın, "Kayra'm, kuzum beniiiiim" deyin, içten gülümseyin, burunlarınızı birbirine değdrip oyunlar yapın ne güzel. yemeği birşekilde yer, inanın açken mutlaka yer ama O'nun için sizin yerinizi kimse dolduramaz. huzurlu anne-huzurlu oğul ilişkinizi herkes kıskanır. güzel günler ikinizin olsun diyorum :)

huzurlu bir anne olduğunuzda, bu durum eşinize de yansıyacaktır. çay demlemeseniz bile huzurlu olmanız eşiniz için inanın daha önemlidir. birçok erkek evde temizlikçi aşçı gibi çalışan bir kadından çok huzur veren bir kadını tercih eder. kendi evliliğimde aynen yaşadığım için bunları size rahatlıkla yazıyorum ve sizi anlıyorum. görüşmek üzere

bu arad moonn88 hanım, bebekiniz kaç aylık? kaç çocuğunuz var? kendinizi biraz tanıtır mısınız?

benden bugünlük bu kadar
işlerim birikti dağ kadar
seviyorum sizi hem de çok
pazara değil mezara kadar

bu arad moonn88 hanım, bebekiniz kaç aylık? kaç çocuğunuz var? kendinizi biraz tanıtır mısınız?

siz çok yaşayın emi:))
zatınız güldürdünüz bendenizi
çok kibarsınız ve karşınızda kibar olmamak elde degil:))
yarışma programında hissettirdiniz kendimi bendenize:)
sevgiler saygılar öpücükler:)

mutlu_anne valla süpersin ya çocukluğuma götürdün beni, benimde oyuncak tencere tava takımlarım ocağım ve kahve ficanlarım vardı sürekli annemi yemeğe ve çaya çağırırdım komşusu olarak canım annem yemek yapıyorsa bırakır temizlik yapıyorsa bırakır illaki karnı şişene kadar su dolu kahve fincanlarımı içerdi erkek kardeşim ve annemle bahçemizdeki elma ağacının altında oynadığımız evcilik oyunlarının tadı nasılda güzeldi, yan komşumuzun kızı vardı benden iki yaş büyüktü onunlada bahçeden bahçeye atlayıp evcilik oynardıkk ve tabiykii enaz iki sokak öteye kaçtığımız saklambaç oyunlarımız, sokaktaki bizden büyükler düşerdi önümüze hadii kurt olmamız lazımm kaçalım kaçalımmm ayyy ne çok konuştum dimii mutlu bir çocukluk geçirmek çok ama çok önemli gerçekten ya bu yüzden çok şanslı hissediyorum kendimi çocukluğumu özlemle anıyorum ve bunun mimarı olan anneciğime eve gidince birkere daha sıkı sıkıı sarılıcam, ve tek hayalim kızımında beni ve çocukluğunu güzel hatırlayıp özlemle anması bütün çabam bunun için, aynen eşimde çok mutlu bir çocukluk geçirmiş anlatmaya başlasa susmaz yani benim gibi inşş zeynebimiz bizden bile daha mutlu bir çocuk olur

Bende seni sevdim.siz demicem amakeske daha once tanışsaydıkta relakslığından naiimi aldaydım.senın gıbı pozitif bı arkadasa ıhtıyacım var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…