canım çok geçmiş olsun benim kızımda 6 aylıkken geçirdi 6. hastalık ve dediğin gibi oldukça yüksek ateşli bir seyri var, bende yüksek ateş sebepleri diye araştırırken 6. hastalığa raslamıştım ve kızımın kırmızı döküntülerini beklemye başladım çünkü ne diş geliyordu nede üşütmüştü yani nezle grip falanda değilde eee bu yüksek ateş ne diye ozman derken yanılmadığımı gördüm ve kırmızı döküntüleri görünce doktora giderek 6. hastalık galiba dediğmde doktorumuz bravoo ... hanım doğru teşhis demiştibağışıklı sistemini güçlendiren bir hastalıkmış ve 0-3 yaş arası çocuklarda görülüyormuş çok şükür ateşi büyük bir problem yaratmadan atlatmışdık biz, siz neden antibiyotik kullandınız peki doktorunuzmu verdi?
Adem Güneş dinleyenler veya okuyanlar olarak lütfen bir grup kuralııııııııııııııııııııım
ben de sürekli kitaplarını okuyorum. o yüzden bebeğimi Pavlov'un köpekleri gibi yetiştirmiyorum. ödül ve cezayla davranış kazandırmayı Pavlov ve köpeklerine bırakıyorum.
onun yerine bebeğimle bağımı kuvvetlendirmeye çalışıyorum çünkü biliyorum ki annesiyle duygusal bağı kuvvetli, annesine güvenen bebek zaten yanlış ve doğru dediğimiz şeyleri kabul edecektir. ceza ve ödülle değil. bir de tutarlılığı öğrendim. bir gün kızdığın şeye diğer gün sessiz kalmak annelerin en büyük hatasıymış. bebek neyin kötü olduğunu bir türlü anlayamıyor ki ondan uzak dursun değil mi?
pedagojik gelişim için Adem Güneş'e ek olarak Sevda Salihoğlu Dursun okuyorum bebek bakımıyla alakalı. inanın bebeğim doğduğundan beri elimden düşürmedim, her adımda yardımcı oluyor bu kitap. son derece memnunum. zira ben de kötü bir anneyle kötü bir çocukluk geçirdim. (gerçi aynı anne şuan bebeğime bakıyor ama yaşlandığı için daha merhametli)
bir de çocuk yetiştirmenin sabır+şefkat+tutarlılık gerektirdiğine inananlardanım. böyle işte. sizi çok sevdim bu arada, öpebilir miyim
Adem Güneş dinleyenler veya okuyanlar olarak lütfen bir grup kuralııııııııııııııııııııım
ben de sürekli kitaplarını okuyorum. o yüzden bebeğimi Pavlov'un köpekleri gibi yetiştirmiyorum. ödül ve cezayla davranış kazandırmayı Pavlov ve köpeklerine bırakıyorum.
onun yerine bebeğimle bağımı kuvvetlendirmeye çalışıyorum çünkü biliyorum ki annesiyle duygusal bağı kuvvetli, annesine güvenen bebek zaten yanlış ve doğru dediğimiz şeyleri kabul edecektir. ceza ve ödülle değil. bir de tutarlılığı öğrendim. bir gün kızdığın şeye diğer gün sessiz kalmak annelerin en büyük hatasıymış. bebek neyin kötü olduğunu bir türlü anlayamıyor ki ondan uzak dursun değil mi?
pedagojik gelişim için Adem Güneş'e ek olarak Sevda Salihoğlu Dursun okuyorum bebek bakımıyla alakalı. inanın bebeğim doğduğundan beri elimden düşürmedim, her adımda yardımcı oluyor bu kitap. son derece memnunum. zira ben de kötü bir anneyle kötü bir çocukluk geçirdim. (gerçi aynı anne şuan bebeğime bakıyor ama yaşlandığı için daha merhametli)
bir de çocuk yetiştirmenin sabır+şefkat+tutarlılık gerektirdiğine inananlardanım. böyle işte. sizi çok sevdim bu arada, öpebilir miyim
vücudum error vermeye başladı:))yorgunum dostlarım yorgunum yorgun..
tutun kollarımdan düşerim şimdiiiiiii..yorgunun dostlarım yorgunum yorgun:))
çağla hanım artık bana 1 dakika bile izin vermiyo..wc ye bile gidemiyorum
altıma yapacam diye çok korkuyorum:))bu yaşta hafıt baglamayı düşünüyorum
ceren neyse okula gitti vır vır dır dırrrr offf offfffff...
isyanlardayım isyanlarda isyanlarda isyanlardayımmm:))
dizlerim agırıyo..sürekli dizlerimin üstündeyim o kadar alıştım ki,
şuan çağla uyuyo ama ben hala dizlerimin üstünde duruyorum
bulaşıkları bile öyle yıkayacam ama tezgah çok yukarda,
yapan gerizekalı neden o kadar yüksek yapmış anlmış degilim:)))
balkona gidip geliyorum
yeme konusunu okdar dert etmeyin bence siz onun şuanda rol modelisiniz hırçın bir anne hırçın bir çocuk demek..bunu unutmayın gün gelir o fırlatır tabağı çanağı ozaman bu çocuk neden böyle oldu demeye hiç hakkınız kalmaz ve şu anda sizi kayda alıyor bunu da unutmayın eğer çocuğunuz zafiyet derecesinde zayıf değil se ve ciddi bir rahatsızlığı yoksa yeme konusunda çok da ısrarcı olmanıza gerek yok bence benim oğlum da öyle canı isterse yiyor istemezse ağzını kitliyor o zaman oturup ona yaptığım çorbayı bi güzel ben içiyorum gayet relaksım :)Sabah sabah terör estirdim evde...
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Allahtan eşim evdeydi de Kayrayı uzaklaştırdı yanımdan...
Biliyorum sebeb kayranın kusması değildi,sebeb benim...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
Evet yolunda gitmeyen şeyler var farkındayım...
bende zamanında çocuklarla ilgili çokkitap okudum ama malesef çocuk klavuzu diye bir şey oldugunu ben düşünmüyorum..
her çocuk farklıdır..kitapta yazan şeyler her çocuga uysaydı zaten ortada sorun kalmazdı..
hiç bir zaan büyük konuşmamak lazım..işte ben çocuguma danone yedirmem,yok çocuguma asla vurmam,
vay efendim çocugum yolda aglayıp bagırırsa ceza veririmyinede ona teslim olmam...
vs vs vssss...gün gelir bir bakarsın hepsinide kuzu kuzu yapmışsın..
ben çok gördün hatta benimde kurallarım vardı ama bende yaptım...
çocuga herşeyin dogrusunun söylenmesi taraftarıda degilim ben..annelerimizde zmaanında bizleri çok uyarırdı
ama başımıza gelip dogruyu biz ögrenmeden anlamazdık ne demek istedigini...
eminim bizimkilerde öyle yapacaklar ne dersek ne yaparsak boş..
çok disiplinlide degilim bırakıyorum çocuklugunu yaşasın..bir daha asla çocuk olmayacak
herşeyine karışmaya hakkım yok..
bana katılmayanlar olabilir bu benim fikrim saygılı olun
Aferdersiniz beni de nüfusunuza alabilir misinizelimden her iş gelir,halı kilim koltuk kenarına paspas kenarına
overlok çekerim,5 dakikada yaparım hemen teslim ederimRelax anne seniiii
Kitaba karşı değilim,,hatta aksine bilinmeyeni bildiren, uygulamadığımızı denememizi sağlayan,yol gösteren çok güzel kitaplar var,,hamileyken çocuğu olmayan ve tüp bebek denemeleri olan bir annenin anılarını bile okumuştum,,empati yapıp daha bir şükretmiştim halimeTabiki her çocuk farklıdır...Ki sen 2.yi büyütme aşamasında hepimizden iyi gözlemliyorsun bunu
Umarım bebeklerimiz herşeyi yaşında yaşar,dediğin gibi rahat olmakta da fayda var ama kuralcılıktan da yanayım yoksa doğruyu nasıl öğretiriz:26:...
Ben sokakta oynayan,dizleri bisikletten düşüp yara bere olan,annesi akşam ezanında camdan: içeri gir artık yeteerr diye bağıran ,,kapı önüne kilim yayıp arkadaşlarıyla evcilik oynayan son derece mutlu bir çocukluk geçirdim
Tek isteğim kızım da aynı yollardan geçsin,,güzel şeyler yaşasın inşallah
Ben anılarımı yaşatırım,annemin bana yaptığı gibi mutfağı ve malzemeleri ona bırakıp akşam yemeğine Mira'ya giderim,onunla koaförcülük de oynarım,güzel yetişip mutlu olması için,büyüklerine saygılı olması sevecen olması için elimden geleni yaparım,,hepsi de olur inanıyorum ben..Rabbimin izni ile her zaman sağlıklı ve mutlu olur inşallah bebeklerimiz
mutluanne sen demiştin ya kabızsa zeytin yagı içir diye dogrumu hatırlıyorum..
dün gece i,çirdim bu sabah doldurdu bezi ve şimdi yine doldurdu:))
kaynanam zeytinyagı yapıyo ondan verdim ne zeytinyagıymış ama:))
hakiki valla..istersen sanada yollarım canım..
kargo parasını söylememe gerek yok heralde
yeme konusunu okdar dert etmeyin bence siz onun şuanda rol modelisiniz hırçın bir anne hırçın bir çocuk demek..bunu unutmayın gün gelir o fırlatır tabağı çanağı ozaman bu çocuk neden böyle oldu demeye hiç hakkınız kalmaz ve şu anda sizi kayda alıyor bunu da unutmayın eğer çocuğunuz zafiyet derecesinde zayıf değil se ve ciddi bir rahatsızlığı yoksa yeme konusunda çok da ısrarcı olmanıza gerek yok bence benim oğlum da öyle canı isterse yiyor istemezse ağzını kitliyor o zaman oturup ona yaptığım çorbayı bi güzel ben içiyorum gayet relaksım :)
bende de aynı durum var eş konusunda bi kaç gecedir o bişeyler izliyor bende gidip yatıyorum kendi çayını kendi demliyor beklentileri bi kenara attım artık geç mi gelmiş erkenmi gelmiş mühim değil önceleri sorgular yargılardım onu şuanda herşeyi oluruna bıraktım...bende çook uykum var diyip uyuorum sevgiler :)
bu arad moonn88 hanım, bebekiniz kaç aylık? kaç çocuğunuz var? kendinizi biraz tanıtır mısınız?
Aferdersiniz beni de nüfusunuza alabilir misinizelimden her iş gelir,halı kilim koltuk kenarına paspas kenarına
overlok çekerim,5 dakikada yaparım hemen teslim ederimRelax anne seniiii
Kitaba karşı değilim,,hatta aksine bilinmeyeni bildiren, uygulamadığımızı denememizi sağlayan,yol gösteren çok güzel kitaplar var,,hamileyken çocuğu olmayan ve tüp bebek denemeleri olan bir annenin anılarını bile okumuştum,,empati yapıp daha bir şükretmiştim halimeTabiki her çocuk farklıdır...Ki sen 2.yi büyütme aşamasında hepimizden iyi gözlemliyorsun bunu
Umarım bebeklerimiz herşeyi yaşında yaşar,dediğin gibi rahat olmakta da fayda var ama kuralcılıktan da yanayım yoksa doğruyu nasıl öğretiriz:26:...
Ben sokakta oynayan,dizleri bisikletten düşüp yara bere olan,annesi akşam ezanında camdan: içeri gir artık yeteerr diye bağıran ,,kapı önüne kilim yayıp arkadaşlarıyla evcilik oynayan son derece mutlu bir çocukluk geçirdim
Tek isteğim kızım da aynı yollardan geçsin,,güzel şeyler yaşasın inşallah
Ben anılarımı yaşatırım,annemin bana yaptığı gibi mutfağı ve malzemeleri ona bırakıp akşam yemeğine Mira'ya giderim,onunla koaförcülük de oynarım,güzel yetişip mutlu olması için,büyüklerine saygılı olması sevecen olması için elimden geleni yaparım,,hepsi de olur inanıyorum ben..Rabbimin izni ile her zaman sağlıklı ve mutlu olur inşallah bebeklerimiz
evet evet evet sonuna kadar evet. hırçın anne hırçın çocuk demek gerçekten de. kaldıki bu konuştuklarımız hırçınlaştıracak kadar dert bile değil. bebeklerimiz bize birer emanet, bunu ne olur unutmayalım. robot değiller ki hep aynı miktar yiyip, aynı şekilde oynasınlar, aynı süre uyusunlar. yetişkinler bile bazen iştahsız bazen mutsuz bazen neşeli oluyor, bebeklerimize ne olur emanet gibi bakıp, iyi birer rol model olalım.
TURUNCU HANIM, haftasonu sizi düşündüm, bugün hemen yazmak için buraya geldim ve sizin üzgün mesajınızla karşılaştım.
haftasonu:
kahvaltıda Orhan Cemal 2 kaşık yumurtadan başka birşey yemedi. "anneciğim, yiyecek misin" diye kaşığı uzattım ama yüzünü çevirdi. "tamam kuzum" deyip ben kahvaltıma devam ettim, O da elindeki kaşıkla tabağı karıştırmaya devam etti. neden yemiyor demek bile aklımdan geçmedi çünkü zaten doymamış olsa yiyecekti.
öğlen kocaman bir kase çorba içti, ben verdikçe içti, şaşırdım ama yine birşey düşünmedim. doyarsa zaten yemez, demek ki acıkmış dedim. öğleden sonra portakala ağzını bile sürmedi.
akşam ise nohut-pilav-kompostoyu karnı şişene kadar yedi. bakakaldık. ben yine birşey düşünmedim. nasıl olsa doyduğunda bırakıyor diye. bu olaydan dolayı hemen aklıma geldiniz.
demem o ki, bize anne olarak düşen şey bebeklerimizle güven ilişkisi kurmak, tutarsız davranmamak ve şefkat etmek. inanın yemediğ halde ısrar edersek güven ilişkimiz zedeleniyor ve bebekler bize karşı koyarak resmen savaşıyorlar gereksiz yere. lütfen rahat olunuz ve bebeğinize de rahatlığınızı gösteriniz. O' nun için önemli olan yemek saatleri değil sizsiniz. size ihtiyacı var. sevginize ihtiyacı var. şöyle sımsıkı bir sarılın, "Kayra'm, kuzum beniiiiim" deyin, içten gülümseyin, burunlarınızı birbirine değdrip oyunlar yapın ne güzel. yemeği birşekilde yer, inanın açken mutlaka yer ama O'nun için sizin yerinizi kimse dolduramaz. huzurlu anne-huzurlu oğul ilişkinizi herkes kıskanır. güzel günler ikinizin olsun diyorum :)
huzurlu bir anne olduğunuzda, bu durum eşinize de yansıyacaktır. çay demlemeseniz bile huzurlu olmanız eşiniz için inanın daha önemlidir. birçok erkek evde temizlikçi aşçı gibi çalışan bir kadından çok huzur veren bir kadını tercih eder. kendi evliliğimde aynen yaşadığım için bunları size rahatlıkla yazıyorum ve sizi anlıyorum. görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?