2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

benim eşimin aileside geçen kv çorba yapmış ama çok tuzlu ben vermem dedim bu çok tuzlu
bozuldu ama artık sınır çizdim şimdi birşey yedirmek istiyorsa bana soruyor şunu vereyim mi diye

ben ek gıdaya başladığımızdan beri bir yere gideceksem meyvesini dahi kendim evde hazırlayıp götürüyorum
hem kendi yaptığım yemeği biliyorum hemde kuzuma iyi gelip gelmediğini

sen annesisin miranın,miraya neyin iyi gelip gelmeyeceğini senden başka kimse bilemez,malesef anlamıyorlar işte
kuzum benim ya nasılda acı çekmiştir kimbilir,umarım tekrarı yaşanmazda mira da rahat eder

bu arada bende senin gibi düşünüyorum tuz ve şeker konusunda sonuçta hiç bir yararı yok
en güzeli şimdiden alıştırmak yavruları

bende aynı hazırlıkları yapıyorum ve bu hoşuma gidiyor,,geçenlerde kahvaltıya gittik walla cam rendemi de yanımda götürdüm,,
kızın meyve saatinde rendeleyiverdim orda genelde her sabah kıza ayrı yemek/çorba hazırlıyorum,,ama artık yavaş yavaş
kendimize hazırladığımı vermeye başladım,,dediğin gibi kendi yaptığımı biliyorum sonucta o zaman Mira da bizim yemeklerden yiyor tabiki tuzsuz ve az yağlı oluyor,,sayesinde bizde alışacağız tuzsuz yemeye inş.
İnşalllah bizde kızım sayesinde alışacağız

merhabayın arkadaşlar

çalışan annelerimiz gelmiş sayfalar dahada renklenmiş ayol:)hoşgeldiniz şekerlerim

nagihancım annenin durmunun iyiye gitmesine çooook sevindim..inş en kısa zamanda tamamen iyileşir..ana gibi yar olmaz Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin sağlıklı güzel ömürler versin
yaren nur umada maşallah emeğinizin sonucunu almışsınız canımtombik bi minnoş olmuş kuzum

lilliaccımarada bi uğra canım buraya bu kadar ara veripte özletme kendinibeyzanın güzelliğindende mahrum etme bizleri çok oldu görmeyeli dimi ama?:)

biangelkujumbiz babycerenin formüllerine bakmayalım canım yoksa evler çocuktan geçilmez biz böyle oluruz:)
bende diş mağduruyumyarın gidicem bakalım..tatlım o kadar dişi niye çektirdin tedavisi yokmuydu?
ayrıca eşinle bir araya geliyosunuz galiba yavaştan yavaştan sevindim:)

turuncumcanım adet öncesi gerginlik bende de oluyodu aynı senin gibi oluyodum çok şükür doğum sonrası geçti gitti..
yazdıklarını okuyunca senin için ve ailen için çok üzüldüm..kayra zor bi bebek tüm vaktini ona harcıyosun kendine ve eşine zaman ayıramıyosun..kayrayı biraz kendi halinde bıraksan zorlamasan çözüm olur mu acaba?yada yer sofrasından bahsetmiştin bi ara o şekilde beslemeye çalışsan?
yalnız bu bebekelr çok uyanık..tarık buğra bi kaç gündür balgamdan dolayı kusuyo 2 gündür kaşığı görür görmez öğürüyo tek bi kaşık almadan kusuyo..kayrada alışkanlık haline getirdi galiba bunu
geçen gün telefonuma bi mesaj geldi..bebeğiniz yemek yemiyosa zorlamayın..kendini kusturabilir,yemek yemez ve inatçi bi bebek olur diye..
ben yemek yemediği zaman zorlamıyorum genelde dışarıya çıktığımız zaman dışarıda güzel yiyo öyle denesen?
umarım kayranın beslenme sorunu düzelirde rahatlarsın biraz..
kendine lütfen daha fazla vakit ayır canım..biraz da kendin için bi şeyler yap ve eşinle uzaklaşmayın..uzaklaşma olunca insan daha çok soğuyo karşı taraftan..hepimiz eşlerimizden bi şeyler bekliyoruz ama hangisi beklentilerimizi tamamen yerine getiriyo ki

mutluannemboncuk miram kabız olmuş geçmiş olsunn

hejacım
benim kuzu araba istemiyo ama keyfine pek düşkün poposunu kaldırıpta 1-2 ay içinde yürümezyürürse böyle şoka girerim:)
aslında bu konuda yavrumda haklı..belimin ağrısından dolayı çok fazla eğilipte kollarının altından tutup yürütemiyorumakşam babası yürüttüğü zaman çok mutlu oluyo oturtunca ağlamaya başlıyo..oda çok fazla yürütmüyo
dün biraz atıştık dk tuttum 40 dk yürüttü kuzum pes ettide öyle bıraktı

kızlar çoğumuz bebeklerimizi kendi masamıza dahil edip yediğimiz yemeklerden tattırıyoruz..salçalı yemeklerden veriyomusunuz?
doktoru salçalı yemek verebilirsin artık dedi..tuz ve baharat olmaması yeterli dedi..ben henüz salçalı yemekte vermedim ev yapımı salça olduğu halde elim gitmiyo vermeye
sizde durumlar nasıl:44:

aa niye öyle diyorsun sen benim erkekime hem daha poposunu hiç kaldıramayanlar var
görürsün bak Tarık Buğra yaşını doldursun yürür
ayrıca 40 dk az bir süre değil canım maşallah kız okadar yürütme zayıflamasın kuzu

canım mira'ma üzüldüm canım benim ya ne yedirdiler bukadar kuzuyu zorladı ya hayret birşey gerçekten insanlar çok meraklı ve bilmiş canım valla bende dediğin gibi 1 yaşınada gelse geçsede tuz ve şeker yedirmeyi düşünmüyorum, şimdilik yaşına kadar yine ayrı pişecek yemekleri ama daha sonra bizimle yemeğe başladığında artık bizim yeme alışkanlığımızı değiştirmemiz gerecek isteyen sonradan atsın tuzunu dimi ama

canım ben henüz bizim yemeklerimizden hiç tattırmadım zeynoya sofraya bizimle oturuyor ama kendi yemeklerinden yiyor, salça konusunda bende çok pimpirikliyim ya bende ev yapımı ve güvendiğim bir salça kullanıyorum ama yinede daha uzun süre yedirmeyi düşünmüyorum, yani bence bizim yediklerimizden tattığında salça, tuz ve baharattan kaçma şansı yok yesinmi yemesinmi bence bütün mesele bu ki ben kesinlikle henüz! yememesi taraftarıyım nasılsa o yemekleride yiyeceği günler gelecek ne acelemiz varki, kuzuma ayrı yemek pişirmek zor değil şimdilik biraz daha büyüsünnn

bende henuz salcalı yemek vermedim ama dr. banada aynı şeyi soyledi tuz seker yok dedi,salça ise verme bence ama sen bilirsin verebilirsin istersen dedi. baharat derken?
benim bazen 1/4 çay kaşığı(yok denecek kadar az yani) nane,kekik,,fesleğen..vs. katmışlığım vardır
ve tarçında eklerim arada muhallebisine...
mira icin balkonda kendi uretimim olan 2 minik kavanoz konserve domates hazırlamıstım ben,,
onu eklemeye basladım arada yemeklerine,,cok sukur alerjik bir durum olmadı
simdilik canım,ama salçayı uzun bir müddet vermeyi düşünmüyorum.

aynen haklısın canım
kızıma yedirdikleri yemekler(çok gaz yaptığı için yazıyorum) bol baharatlı lahana çorbası,
dolma(arap kuru dolması),mısır nişastalı olduğunu düşündüğüm karamelli muhallebi
Çok kötü oldu kızlar,,yani öyle böyle değil,,yaparken de çok ağladı sonrasında da..
ilk kez böyle oldu,,makatı yırtılacak sandım anlatabildim mi?o yüzden bu kadar tepkiliyim

bende öyleyim cam rende falan tam takır hazırlıklıyımdır hatta bizim bir tahta kaşığımız var( oğluma tahta kaşıkla veriyorum ben)
o da yanımda olur mutlaka,küçük saklama kaplarım vardı onlar artık Aras Eymenin sefer tası oldu
onlara yemeklerimizi koyuyorum öyle gidiyoruz gezmeye
bende başladım kendi yemeklerimizden tattırmaya az tuzlu ve baharatınıda çok eklemiyorum
bebişlerimiz sayesinde bizde sağlıklı beslenecez

çok sağolun şekerlerim cevaplarınız için
ben öğlenleri kuzum için ona özel yemek hazırlıyorum akşamlarıda bizim yediğimiz yemeklerden yiyebileceği bi yemekse taze fasülye,bezelye,türlü gibi yemekleri salçasız olarak hazırlayıp tarık buğraya ayırıyorum sonrasında yağda salçasını hazırlayıp ekliyorum
plannercim ona ayrı yemek pişirmek banada inan hiç zor gelmiyoo kadar zevk alıyorum ki özenerek aşkımı katarak hazırlıyorum
onun için bi şeyler yapmak çok mutlu ediyo beni annelik böyle bi şey işte:)
mutluannem bende yazın konserve domates hazırlamıştım çok fazla kullanamadık..yazın eşimin memleketine gittiğimde dalından kendi ellerimle domatesleri kopardım kuzmun kış mevsiminde yiyeceğini düşünerek kuruttum şimdilik onları kullanıyorum..şifa olsun kuzularımızaa yedikleri içtikleri
bizim doktor nane harici hiç bi baharat kullanma gereği yok dedi:44:ama ben arada bi çok minicik karabiber ekliyorum,tarçında kullanıyorum..bahatarat konusunda ve salçalı yemek konusunda doktorun söylediklerini uygulamıyorum

kaçamak bakıyorum okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum.

beni unutmayın kız

bugun kuzumu doktora göturcem yine yeniden... bakalım ne dicek. bi turlu duzelmedi sinir oldum

bi de geceleri kesinlikle kucağımdan yatagına yatmak istemiyo. ya ayakta sallanmaya ya da kucağımda uyumaya devam etcek illaki. çok yorgunum, çok uykusuzum. ne bok yicem bilmiyorum. sanırım psikolojik olarak etkilendi yavrucugum...

neyse yine yazmaya calısırım. öptüm hepinizi
byeee

unutur muyuz seni kız
ahh yavrum demek ne kadar uyumlu görünsede etkileniyor haliyle kuzucuk
inş bir an önce iyileşir
sende biraz dinlensen yi olacak
çok geçmiş olsun

canım inş hemen iyileşir defnecik, bencede gündüz seni özlediği için geceleri sensiz uyumak istemiyor olabilir canım alışacaktır zamanla birazdaha sabır, güçlü bir anne kızsınız siz, kolaylıklar diliyorum ve öpüyorummmm

oğlum saat 10 dan beri uyuyor yeni uyandı
şimdi çok acıkmıştır gideyimde yemeğini vereyim kuzumun

şekesizyeşilçay; cnm geçmş olsun Defne Karen'ciğime.İyileşir annesi merak etme.uyku konuları da düzelir.sen güçlü ol yeterki sabret cnm.Yeni bir süreç yasıyorsunuz ana kız o yüzden taşlar zamanla yerine oturacak...

beykoz ve mybabylove canlarım diş buğdayınız hayırlı olsun.ne güzel atlatmıssınız darısı başıma diyeyim..

mutluanne; o akrabalarını dövebilir miyim? çok can sıkıcılar ya... Mira'ya yazık, sana yazık valla... bir daha kesinlikle müsade etmeyeceğinden eminim cnm.İnan çok üzüldüm.Dün akşam 1,5 yasındaki yeğenim kak krizine girdi çünkü onun kabızlık problemi var ve yiyecekleri sınırlı garibimin. neyse çocuk kakasını yaparken çığlık çığlığa ağladı.haftada birkaç kez tekrar ediyor bu durum.kısacası çok zor benim içim gitti valla.çocuğu teskin edemedik bir türlü

hejar; cnm günde 4 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmez karışımlı, 2 kibrit kutusu kadar beyaz pey1 tatlı kaşığı dut pekmezi, hergün 1 ceviz, 1 tam yumurta(yazın 2 gün arayla vermeyi düşünüyorum), günlük 4 köfte kadar eti mutlaka var.akşamları pirinç unu, gün içi 2 defa sebze püresi,haftada 1 yada 2 kez balık, günde 2 defa değişik meyve,günde 400-500 ml arası aptamil mama, ayrıca pirinç unu günlük 200 cc süt ile.150 cc yoğurt,unuttuklarım varsa sorabilirsin.Bu arada bu menüyü hafta içi babaannesi yedirebiliyor.annesinden yarısını anca yiyor yada yemiyor.Çok ilginç benim kızım ya:=))

merhaba arkadaşlar geçen gün ateş ölçer tavsiyesi istemiştim sizden hatırlarsanız oğlum ateşlenmişti.cmtsi döküntü oluşunca dr gittik 6 hastalıkmış allahtan azaldı şimdi kızarıklıklar aman dikkat edin bilginiz olsun diye yazıyorum çünkü en çok havale vakaları bu hastalıkta görülüyormuş.bi araştırın isterseniz benim gibi boşuna antibiyotik kullanmayın ateşini kontrol altında tutmak gerekiyor sadece beni tanımasanızda ben hepinizi tanıyor ve seviyorm iyi günler

selam,meraba,hello,ı love you ı love you,do you love me yes ı do
nasılsınız hanımlar..
ben çok yorgunum..aklımda kalanlar,
mutluanne_demek mirada kabız olmuş,of çağlada 5 gündür kaka yapmamıştı..bu sabah dolu dolu yaptıda rahatladı..
bende kızıma yemek yedirenlerden kıcık alıyorum ve kesinlikle izin vermiyorum..kırılsınlar üzülsünler hiç
umrumda degil.tıınnn:)
turuncu__canım çok üzüldüm ne diyecegimibilemiyorum.sen çok dolmuşsun..kendini bu kadar heba etme canım ya..
bende cerende böyleydmi her yemegimiz kavga kıyamet geçerdi..zorla yedirirdim ama şimdi cezasını çekiyorum,
hala zorla yemek yer,her yemekte aglar((
umarım sizde böyle olmassınız..çağlaya öyle yapmıyorum şimdi..ister yesin ister yemesin ne yapıyım..
nagihan__annen iyleşiyomuş çok sevindim canım..sanada geçmiş olsun..hemencecik iyleş canım..
azraece__ucuz atlatmışsınız canım.çok tehlikeli zamanlar bizi bekliyo..allah yardımcımız olsun..

canım çok geçmiş olsun benim kızımda 6 aylıkken geçirdi 6. hastalık ve dediğin gibi oldukça yüksek ateşli bir seyri var, bende yüksek ateş sebepleri diye araştırırken 6. hastalığa raslamıştım ve kızımın kırmızı döküntülerini beklemye başladım çünkü ne diş geliyordu nede üşütmüştü yani nezle grip falanda değilde eee bu yüksek ateş ne diye ozman derken yanılmadığımı gördüm ve kırmızı döküntüleri görünce doktora giderek 6. hastalık galiba dediğmde doktorumuz bravoo ... hanım doğru teşhis demişti bağışıklı sistemini güçlendiren bir hastalıkmış ve 0-3 yaş arası çocuklarda görülüyormuş çok şükür ateşi büyük bir problem yaratmadan atlatmışdık biz, siz neden antibiyotik kullandınız peki doktorunuzmu verdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…