2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel mayıs anneleri,
çoook uzun zamandır uzun süreli giremiyorum,işe başlamadan önce internet yasağı koymuştum kendime,tüm zamanımı kızıma ayırdım iyiki de öyle yapmışım.Ayın 15inde işe başladım,şimdilik özlem dışında bi sıkıntımız yok.Ankarada havalar tam iyileşmediğinden babaannesi bizim evde bakıyor ama haftaya kendi evinde bakmaya başlayacak.
Kızım 1 aydır emekliyor,10 gündür de koltuğa tutunup kalkmaya sıralamaya başladı,biraz tembel çıktı anlayacağınız.İştahsızlığı devam ediyor,ben de çok zorlamıyorum yesin diye,günde dört öğün kuralımız ve 22.30dan sonraki yeme içme yasağımız devam ediyor,kendi de talep etmiyor zaten.Arkadaşlarından ileride olduğu tek şey dişlerimiz, 8 tane oldular.Huysuzluk yapmadı ama iştahını o da etkiliyor sanırım.Her bebek gibi çekmeceye ve kablolara zaafımız var,kıyafetlerini dağıtmaya bayılıyor.Keyfi yerindeyse 1 mendille ya da 1 çorapla dakikalarca oynayabiliyor.
Doğum günü hazırlıklarına başlanmış,benim de kafam çok karışık.Sizden güzel fikirler almayı umuyorum.(Hediye olayını kaçırmışım,üzüldüm,seneye inşallah)
Sevgiyle kalın

meleğim teman çok güzel olmuş bende çok severim zürafaları.ben etiketleri falan internetten almayı düşünmüştüm ama sizin yaptığınızı görünce acaba bendemi yapsam.bizi bi aydınlatsanız.

canım Word yada excellde yapamazsın çok zorlar, photshopta yapıyoruz biz, henüz vakit var istersen elimden geleni yaparım bende, mutlu_annemiz kadar becerikli değilim tabii, sen bulduğun görselleri göster nasıl bir şey istediğini çıktı alabileceğin şekilde hazırlarım ben birde msj kutuna bak cicimmm

bebekler inat edemezler, gizhanım. bu tür şeyler yıllar içinde kazanılır. bizim en büyük hatamız bebek davranışlarını yetişkin konseptleriyle açıklamaya çalışmamız. bildikleri tek şey: ANNELERİNİN YOKLUĞU. inat yada gıcıklık olsun diye değil anne kokusuna hasret kaldığı için böyle. ufacık bir bebeğin annesini araması dolayısıyla uyuyamasını lütfen "inat" la karıştırmayın. o yüzden bebeğinize lütfen bu gözle bakın.

aynı durumu ben de yaşadım. gece çok sık uyandığı (açlıktan uyandığı ve emip hemen uyuduğu kısımlar değil) ve huzursuz olduğu zamanlar oldu. yaptığım şey sabredip, sarılıp "yavrum, kuzum, gececek anneciğim" gibi şeyler söylemekti. geçti şuan. (sadece acıktığı için uyanıyor) çünkü annelerine doyamıyorlar, ne yapsınlar yazık. endişe etmeyiniz, sabrediniz. doktorunuz felaket tellallığı yapmış ama bebeklerin duyguları pek tamin edilemez. bakarsınız birkaç güne normale döner. lütfen bebğinizi böyle yaptığı için suçlamayınız, unutmayın bilerek ve özellikle değil annesine ihtiyacı olduğu için böyle yapıyor.

herkese meraba..biraz uykusuzum ama yinede yıkılmadım ayaktayım..
çağla gece yatınca öksürüyo..sanırım yarın doktora gidecez..uyanıkken hiç bir sıkıntısı yok ama
yattıgı zaman öksürmeye başlıyo..sanırım balgamı var..az önce zeytinyagına limon damlatıp
içirdim balgam çıkarmadı :26:şimdide uyuyo ve hiç öksürmedi..bakalım ne olacak..
eger yarın doktora gidersem kan tahlilide yaptırmayı düşünüyorum..baş paramak tırnagında
küçük nokta kadar beyazlık farkettim..demir eksikligimi var acaba..demir ilacınıda 3 aydır
hiç vermedimeger öyleyse çok kızacam kendime..ha birde kan grubumuzu merak ediyorum
onada bakarız..

mutluannem_canım mailime baktım evet dün ikisinide göndermişsin ama ben kör göz olarak görmemişim:)
şimdi baktım süper ceren havalara uçacakokuldan gelsin hemen gösterecem:)
sana telefon açarken cerene dedim ki..bak kızım şöyle diyceksin
''x abla meraba,annemin kürdanı bitmiş sende varmı'' ama ceren ne dedi
''x abla meraba,annemin fincanı bitmiş sende varmı'' tabi sen anlamamış olabilirsin:)
cerende nezle sesi boguk çıkıyo:)
ellerine saglık hem cereninki hem çağlanın ki süper..çok begendim..
bana vakit ayırdıgın için çok teşekkür ederim canım..
gıdıklıyarak öpüyorum seni

Bebek şiddeti goruyorumnereye basvurmalıyım acaba

Bu da sacımın basımın hali:

herkes doğumgünü hazırlıklarına başlamış, yoğum bir şekilde çalışıyor.

biz de ufak bir yemek yiyip hatıra fotosu çekecektik. zira doğumgününde doktor kontrolleri ve toplantılarımız var.

ben de düşündüm, neden yapmıyorum birşeyler? aklıma geldi: o gün Orhan Cemal beyin cerrahi kliniğinde kontrole gidecek. elime lezzet buketleri denen, çiçek şeklinde keklerden bir araba dolusu alayım (30-40 keki alabilen, hasırdan ufak bir bebek arabası) sonra kontrole gidince doktorlara dağıtayım, hatta bir hatıra fotografı çekeyim. photoshop'la da "X UNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYİN CERRAHİ HATIRASI" yazayım. öğleden sonra arkadaşın master tezi savunmasında eşim jüri. sonrasında kutlama yemeği var. oraya da beraber gidip yine hatıra fotografı çektirip "X UNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ X BOLUMU TEZ SAVUNMASI HATIRASI" yazayım. ilerde de oğluşuma "işte anneciğim, senin ömrün böyle tıp fakültelerinde, akademik kutlamalarda, tez jürilerinde geçti. hep doçentlerin, profesörlerin ellerinde gezdin. bilmem ki bu marangozluk merakını nerden aldın" diyeyim

not: son cümle hariç, gerçekten yapmayı düşünüyorum, albümünde değişik birşeyler olsun dimi?
not-2: yukardaki not Köşeminderi hanım içindir

not-3: Orhan Cemal'in doğumgünü zaten perşembe, çok yoğun ve yorgun olacağız. çare buldum: hicri doğumgünü. evet, doğru okudunuz hicri doğumgünü. hicri olarak oğluşum Cemazil ahir ayının 25. günü doğmuş. bu yıl cemazil ahir ayının 25. günü 5 mayısa veeee pazara geliyor. pazar günü mis gibi bir yemek yiyebilir ve fotograflar çektirebiliriz. ay ne güzel pratik buluş, kendimi seviyorum

yattıgında öksürüyo dediğin ıçın aklıma reflü geliyo,olabılır mı kı?bıraz yuksek yatırmayı dene ıstersen.hımmm baskada bılmıom dr bılırbu işaretı nıe koydum bılmıom cok hoşuma gıttı.göz kırpma aradım ama bu adamların hıçbiri kırpmıyo goz

çalışan anneler çocugunu bırakıp gittigi için sürekli vicdan yaparlarmış..
bende cereni okula yolladıgım için sürekli vicdan yapıyorum..
bugün yagmurlu hava ve ceren servise giderken şemsiyesini açtı..servisi beklerken dediki
anne şemsiyemide okula götürebilirmiyim..dedim götürebilirsin..
servis geldi daha biz şemsiyeyi kapatana kadar yardımcı abla cereni servise bindirdi..
şemsiyem dedi,abla dediki şemsiyeyi servise almıyoruz biliyosun cerennn
cerende üzüldü el salladı bana öpücük attı gitti..
ha bunda ne var diyeceksiniz ama ben çok üzüldüm
gözlerim doldu..
tabiki istesem şemsiyeyi verebilirdim ona..servisi alakadar etmez ama..
amann çok basit birşey benineden böyle üzdü bende anlamadım..
neyse bugün sulugözüm ben..
kendime gelmeliyim
ee dedikodu yokmu

çalışan anneler çalışmayanlara,çalışmayanlar ıse calışanlara özenıyo.ne calışkan bı cumle oldu.Ceren cok akıllı ve duygusal bı kız masallah.onun gelişmi ve sosylliği için kres cok guzel.e bıde dogduktan sonra bakıcıya bıraksaydın napcaktın?boşver anacım koy bı kahve dedıkodu yapalım.kız uyudu ayagımda zaten brazdan kalkıp kendıme tost yapcam
sen bana tarıf verdın de ben mı kacırdım yoksa benı gormedın mı

son roportajım: all about aylin: Annelerden İnciler: Turuncu ve Eymen Kayra

öncekiler:
mybabylove all about aylin: Annelerden İnciler: Mybabylove ve Okyanus
dilberege all about aylin: Annelerden İnciler: Dilber ve Kaan
chemcat all about aylin: Annelerden İnciler: Semin ve Kutluhan Atilla
mutlu anne all about aylin: Annelerden İnciler: Mutluanne ve Mira :)

devamı gelecek. takipte kalın.. ayrıca okuyup kaçıyosunuz. herkes kendi yazısına yorum yaparsa olmaz ki
birbirinizin röportajlarına neden soru sormuyosunuz muhabbet ortamı yaratmıyosunuz

Babyceren hanım, Çağla'ya geçmiş olsun diyorum. umarım ciddi birşeyi yoktur. nazar değdi bu çocuğa diyorum. Ceren çok şekermiş, ne güzel de unutmamış söylediklerinizi. çocuklar gerçekten tahmin ettiğimizden çok dikkatliler

Köşeminderi hanım, size de geçmiş olsun diyorum. bu izleri kime gösterirseniz gösterin "annesin, sabret işte" diyecektir. tırnak izlerini görüce de "aboooov, bebeğin tırnaklarını bile kesmemiş, nasıl anne buuu" diye size çemkireceklerdir. sonunda suçlu siz çıkarsınız, söyleyeyim

diğer arkadaşlar doğumgünü pastalarının arasında kaybolmuşlar, yine de selamlıyorum :)

arkadaşım ve bebeğine gelince: bebek küvezde, akcigerleri gelişmediği için solunum cihazına bağlı yaşıyor. yutma refleksi olmadığı için ağzından midesine giren bir boruyla besleniyor. bunlar çok iç karartıcı ama 7 aylık doğan bir bebeğe göre durumu çok iyi. yine de ilk 1 hafta çok kritik. annesi yoğun bakımdan çıkmış ama aşırı kan kaybından dolayı çok bitkin.

yok canım reflüsü falan yok..sanırım balgamı var..kussa rahatlayacak..
ceren nezle sanırım yine ondan geçti..

ceren çok duygusal bir kız..bende bazen ona çok bagırıyorum sonrada oturup aglıyorum:))
oda gelip beni tesellie ediyo:))kurban olurum ben ona..
evet okulunu çok seviyo..bazen diyorum ceren sıkılıyosan gitme yanımda kal..ama hayır gidecem diyo..
çevremdeki bazı gerizekalı insanlarda zannediyolar ki,ceren bana agırlık yapıyo o yüzden okula yolluyorum..
çok sinir oluyorum çookkk..
kahveyi boşver sevmem ben,ama dedikoduya bayılırım
tost yapamam ama şuan elimde 2 tane çikita muz var:))onları yiyorum
ne tarifi istiyosun cigerim kaçırdım mı yine ben:26:
geçen yazmıştın tuzluyogurt için,yogurdun :26:içine tuz konuptta yapılmıyo zeki arkadaşım benim:))
büyük kazanda sütü saatlerce kaynatıyolar içine ne koyular bilmiyorum ama sonra tuzluyogurt oluyo:)
tadıda süper..kahvaltılarda ve yemeklerde kullanılabiliyo..hatta ıspanaklı biberli ekmek bile yapılıyo
ben genelde parmaklayarak yemeyi tercih ediyorum

Chıhıro79 hanımcım arkadasınız ve bebegı nasıl ne durumdalar?

Köşeminderi hanım, size de geçmiş olsun diyorum. bu izleri kime gösterirseniz gösterin "annesin, sabret işte" diyecektir. tırnak izlerini görüce de "aboooov, bebeğin tırnaklarını bile kesmemiş, nasıl anne buuu" diye size çemkireceklerdir. sonunda suçlu siz çıkarsınız, söyleyeyim

diğer arkadaşlar doğumgünü pastalarının arasında kaybolmuşlar, yine de selamlıyorum :)

arkadaşım ve bebeğine gelince: bebek küvezde, akcigerleri gelişmediği için solunum cihazına bağlı yaşıyor. yutma refleksi olmadığı için ağzından midesine giren bir boruyla besleniyor. bunlar çok iç karartıcı ama 7 aylık doğan bir bebeğe göre durumu çok iyi. yine de ilk 1 hafta çok kritik. annesi yoğun bakımdan çıkmış ama aşırı kan kaybından dolayı çok bitkin.

Pişşt
mutluannem ve dığer arkadas pınarda ydı sanırım bu konseptı duşunen

Eklentiler

• $image.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 45
chihiro79_demek dogum gerçekleşti..inşallah bebek hemen toparlanır küvezden kurtulur..
içim bi tuhaf oldu..allah anneninde bebeginde yardımcısı olsun..dünyaya bir canlı getirmek
ne kadar zor bir iş ya..
canım senin fotolarının birine yorum yapmışstımokumadınmı
ipucu:kasa:)

Tırmnak izi diil ki onlarrrr.2 tanecık dışı var onun ızlerı fena ısırdı.yamyam gıbı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…