2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kullandıgınız programı yazarmısınız bende denicem mutluannemsayesinde dişbugdayını atlatmıstım şimdi kendim yapıyım dedim inş becerebilirim

melegimcim zürafalar cok güzel bende begendim inş zürafa gibi uzun olur mahirim

babycerencim caglanın motorcugu cok cok iyi begendim ayriyetten zeynep adamızınkinide masallah kızlarımıza enes cok heyecanlı kızlar kosarak gidiyor heyecanlı düştü 2-3kere oyuzden temkinli olucam derken dengesini bozuyor ama maasallah gidiyor yakındır bizde yürüyoruz deriz inş
bide babycerencim senden artık süpheyi gectim nerdeyse emin olcam ben o ufoyu kırmazmıyım bildin hayatım bildin

merhabalar, ben sizi zaman zaman uzaktan takip etmekteyim. benim de oğlum var 14 mayıs doğumlu. bide kızım var 5 yaşında. Malesef zamanım olmadığı için size sık sık yazamıyorum ara ara yazabiliyorum. Ama şu an kafam öyle allak bullak ki en ufak bir tavsiye ye çoook çook ihtiyacım var. Ağlamaktan gözlerim şişti. Evet 3. e hamileyim. tamamen sürpriz. hiç beklemiyordum. dikkat ettiğimiz halde. Napıcamı bilemiyorum. Akşam eşimi de rüyamda gördüm. Genç bir kızı öldürmüş. Cinayet işlemiş. Ve bizim yatağımızın altına saklamış. Eşim zaten aldırmaktan yana. Ama ben bu vijdan azabıyla yaşayamam. Maddi açıdan da zaten ben çalışmıyorum. kızım anaokuluna gidiyor. Bir sürü masrafımız var. Diğer yandan nasıl bakarım. 3 çocuk. eymen daha 10 aylık. Bide benim yaşadığım çevrede komşularım hep çalışan insanlar ve hemen hemen herkesin tek çocuğu var açıkçası utanırım yani nolur bişey deyin bana napmalıyım?
siz olsaydınız napardınız?:

zeytınlı salata tarıfını ıstemıştım yahu

cerenın okulunu sevmesı cok cok guzel bızım bı yegen var 5 yasında kardeşide 1,5 yasında anne baba calışıyo.neyse buyugunu bu yıl krese verdıler ama cok cok kıskanıyo küçüğünü.hatta kıskançlığından yemeden içmeden bıle kesılmış.dun konuşuyoruz telde bana dıokı(9-3 arası kreş ve saat 1 de evdeydı.bu saatte evde ne işin var dedim);ben hergun 11 de aglıyorum babamda 11 ı ceyrek gece gelip beni alıp kardesımın yanına ananeme getırıyo...

oyuzden Ceren e kocaaaaman bı masallah dıyorum hem kıskanmadıgı hem okulunu sevdıgı hem senın en buyuk destekçin oldugu için

Slm hanımlar konularınızı takip ediyorum.yaklaşan doğum günleri heyecan hazırlık telaş.benimde 26 nisan doğumlu yakışıklı bir oğluşum var.bizde aranıza katılmak istiyoruz.biii sürüü bii sürrrüü sorulalarımız var fikirlerinize ihtiyacımız var.gelebilirmiyizzzzzzzzz

bence bu rüyanın üstüne aldırırsan büyük cesaret herkesin kendi fikri kararı var tabi senin hayatın senin çocuğun ama ama geçen sene karnında kıpırdayan şuan gözünün önünde bu senede bişeyler kıpırdıyooo nasıl kıyılırki ona bi hediye olarak bak ... utanmak çok saçma herkes 1 çocuk yapar 10 çocuk yapar kimseyi ilgilendirmezz belki nasibiyle gelir evinizin bereketi artar şuanki bebeğinin kıyafetleriyle bile büyür senin için zor olacak ama 3-5 sene sonra rahatlayacaksın ama son karar sizin tabi ben olsaydım şok olurdum yıkılıırdımmm hazır değilim kaldıramam falan olurdum ama aldırmayı kesinlikle düşünmezdim bi ömür yaşayamamo vicdan azabını

merhaba. bence çok güzel bi haber bu.

sadece eymenin 10 aylık oluşu birazcık kötü olmuş ama yine de yaş aralıklaının çok uzamaması daha iyi değil mi?
tabi benim henüz 1 bebeğim var ama seneye kısmetse hamile kalıp, o 3 yaşına geldiğinde doğurmak istiyorum (amin)
bi üç yıl sonra da 3. :)

bekara karı boşamak kolay derler ama gerçekten kendinizi üzmeyin. sonuçta her şey kısmet. eskiden olsa "aldırmak" lafını kolayca kullanabilirdim. hatta arka arkaya doğuranlara biiir birrr saydırabilirdim. ama şimdi çok farklı hissediyorum. haaa hemen olsaydı vemaddi durumum gerçekten çok kötü olsaydı düşünemezdim herhalde ama 10 ay tolare edilebilir bi süre bence.

ayrıca neden utanacaksın yahu. keyif senin kahya senin... ben bu durumlarda elalemi hayatta düşünmem.
kim ne derse desin aşk için... la lalalalaa lala laaa :)
keyfine bak şekerim...

Son düzenleme:

benim fikirlerim size ve arkadaslara katı gelebilir ama ben suan allah korusun hamıle kalsam kendim aldırırım.neden mi?
henuz bebeğim küçük onun sevgıye ılgıye ıhtıyacı var bana muhtac.ya kötu bı hamılelık gecırırsem,yatarsam kusarsam vs...sonra yenı bebek doğdugunda bu küçük yasında abla olucak ılgıye ıhtıyacı varken ben bebeğe bakıcam en basitinden parka gıtmek isticek ki goturulmeli ama bunu yapamıcam ona layıgıla yetemıcem vs vs cok cok ornekler var ama kısa keseyım.yanı bı cana kıymanın cok cok gunah oldugunun bılıncındeyım vıcdan yukunun de farkındayım amma velakin suanki çocuğumun bebekliğine kıymış olurum onu doğurursam buna da vıcdanım el vermez.bence en erken 3 yas ara koymaktır.bebeğin ustune bebek buyuk konuşmayım ama olmas bana gore

ayyy canı gıbı gormezsenız benı umarım ben bade ye kıyamam ki asıl

kendimi senin yerine koydum..bende heralde zırıl zırıl aglardım..benimde 2 çocugum var..bende 3.yü düşünmüyorum..
ama herzaman söylüyorum,eger bir tane daha kazayla olursa yinede aldırttırmam ve dogururum..
çok ama çok zor olacak senin için ama ben aldırtman taraftarı degilim..karnındaki bebegin diğer 2 çocygyndan hiç bir
farkı yok..oda senin evladın..düşün ki şimdi kızına yada oğluna kıyabilirmisin,kıyamassın..karnındakine nasıl kıyacan..
allah yardımcın olsun saglıkla doğsun..evinize neşe huzur bol bereket getirsin inşallah..

nihayet geldin. :) öyle uzaktan okuyup okuyup kaçmak var mı... gel bakalım

haydi sor sooorrr :)

dertsiz başıma dert aldım kızlar canım çok sıkkınnn..
bi akıllılık edip netten çamaşır makinası aldım çünkü bayiden 400 falan aşağıya geliyodu dün servis geldi kurmak içinn tuşlar çalışmıyor
okadar moralim bozulduki siteyi aradım paketleyin kargo gelip alsın dedi kocamda evde yok komşum saolsun onla 2 saatte paketledik ama öldük resmen bugün kargo gelip alcak umarım yenisiyle hemen değiştirirler eşim hemen bıdıbıdıya başladı netten alırsan böyle olur falannn napcam benya okdarda para verdik zorlaştırmadan hallederler inşallahhh

moralim çokkk bozuk çokkkk eşimde geri adım atttı mala gelsin falan takma diye ama şididen okadar yorduki beniii paketle çocuklar durmaz paket olmazzz offfffffff

cigerim gelll:)sorman hata..
hep aşagıda görüyodum seni..kapının ucundan bakıp kaçıyodun:)
hoşgeldin canım..kendini tanıtırmısın:)
biz çok meraklıyız da..

kız ne olmus kollarına sanki catlamıs gibi üzüldüm kıyamam buarada bembeyazmıssın he sütun gibi

Haha cok guldum ılahı neye dıkkat etmış.yok bugday tenliyim kolumun ıçı o bıde cam kenarında bol ışıkta çektım fotoyu.camdan dışarı ızlerken kızım kolumu ısırdı. Yok yok kopardı dıyım

kesinlikle aldırmazdım. neden mi? o bebeğe canını biz vermiyoruz, alma hakkına da sahip değiliz, şuanki bebeklerimizin rızkını da biz veremiyoruz, hamileliğimizin nasıl gececeğini bilemiyoruz çünkü geleceği göremiyoruz. ya şöyle olursa ya böyle olursa dediğimiz durumların hiçbiri bizim elimizde değil. maddi olarak iyi durumda olmayabilirsiniz ama çok paranız olduğunda da bebekleriniz bir hastalıktan dolayı bakımsız kalabilir, 3. bir çocuğa bakacak gücünüz olup olmadığını bilemezsiniz, çünkü o gücü veren de Allah, siz değilsiniz. geleceği düşünerek şuanı planlamak çok yanlıştır zira gelecekte neler olacağını bilmiyoruz. 17 ağustos depreminde çocuklarını kaybeden ve ellerinde sadece tek çocuğu kalan bir sürü insan var. onlar da eminim zamanında son çocuklarını istememişti bakamayacağız diye ama sonradan ellerinde tek çocukla kaldılar (bu hadise yaşanmıştır)

hepsinin ötesinde: KÜRTAJ, BAŞKA BİR CANLININ YAŞAMA HAKKINI GASPETMEKTİR, CİNAYETTİR. O CANI SİZ VERMEDİĞİNİZ İÇİN

canım bende üzüldüm cünkü senin üzülme nedenin onun cok istedigi ufak birşeyin olmayıp sana servisten baktıgı o güzelim gözlerindeki üzüntü
canım neseli annemiz sen üzülme gelince sarıp sarmalarsın bidahakine verirsin kızımıza semsiyesini

offf offf ne yapmışsın sen :))hiç böyle büyük eşya netten alınırmı:)
aman canım ne sıkıyosun canını..olur böyle şeyler degiştirmek zorundalar sıkma canını..
ben tv aldım netten çok korkmuştum neyse şanslı çıktım..saglam geldi..
ama bir daha cersaret edemem heralde..

herkesin telaşı doğum günleri..biz hafta sonu kemeraltından iyiki doğun---balon tabak bardak bir iki süsleme vs aldık.oğluşuma yelek gömlek papyon aldım.aslında kızım olsaydı hiç düşünmeden tütü alırıdm bayılıyorumm onlara tütü diyice oluma bady istedim tütü yapan yerler yapıyor ya üzerinde ismi papyon vb süslemeli olanlardan bi türlü karar veredimm 45 tl dedle eşimde bi atlet o hiç bişey yok sen bilrisn dedi birde biz stüdyo fotoğrafı hiç çektirmedik şimdi istiyorum şık olsun çektirip büyütelim dedim vel hasıl o bady olmadı ama yelek gömlek çok şeker oldu.uzun çubuklar ucunda 1 yazıyor keçe ondan aldım yine küçük çubuk ucunda mavi kalp kürdan niyetine minik ikramlık toplara saplamak ondan aldım.biz gurbettyiz akraba yok arkaş yok bi kaç komşu 25 kişi felan çocuklarla olucaz kısmetse tabi gelirlerse yan karınca kararınca bişeyler yapmaya çalışıcaz bakalım.

Uzulmeni korkmani anlayabiliyorum
Ben cok isteyerek hamile kaldigim halde korkmustum
Senin yerine koyarsam kendimi asla aldirmam
Can veren rabbim rizkini da verir hem kime ne ki senin ailevi kararlarindan
Ben aksine rahati icin tek cocuk dogurup birakanlara kiziyorum kardeslik gibisi var mi
(Baska sebeplerden oturu tek cocuk dusunenleri tenzih ederim)

Biz 3kizkardesiz ve iyi ki de oyleyiz!
Hem bu isin bir ideali yok ki bazilarinin arasinda cok yas olur bazilarinin az
kaldi ki Dinen de uygun degil
eger imaniyla yetistirebileceginden suphe ediyorsan aldirabilirsin sadece

Zor bir durum dogru ama bebeginin size rizkiyla nesesiyle gelecegini dusun ve ona kiyma ne olur
Rabbim hayirli olan karari gonlunuze yakin etsin
Amin

cigerim gelll:)sorman hata..
hep aşagıda görüyodum seni..kapının ucundan bakıp kaçıyodun:)
hoşgeldin canım..kendini tanıtırmısın:)
biz çok meraklıyız da..

evet canım oğlanı uyuttum kahvemi yaptım evi kendi haline bıraktım sizin kapınızı çaldımm :=) hoşbuldum.arannıza izmirden katılıyorum 29 yaşındayım 11 aylık oğlum var 3 yıllık evliyimm tabiri caizse ev hanımıyım aslen tekirdağlıyım ailem orda .oldu sanırım aklıma gelen bular :) ilk eleme turu için yeterli sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…