2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tamam canım köfte hediye göndermeyin bari tarifii verin (
Ben hep bu tarifle yaptım şimdiye kadar, deneyebilirsin canım kızlar daha da güzelini verir

malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka
hazırlanması:
1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

afiyet olsun yapınca haber ver biz geliriz

ne demek canım haber veririmde yapınca olurmu bilmem ben sanırım mercimeğin su kısmını ayarlayamıyorum denicem artık şansa teşekkğrler tarif için

kızlar alakasız olacak ama bir akıl verin bana
ben yaza taşınmak istiyorum,evimi sevmiyorum heryere uzak ve çevremde park yok..en büyük sebepte
cerenin okuluna yakın olsun istiyorum..çağlada büyüyü ilerde oda okula gidecek servis işiyle ugraşmıyım..
ben bırakıyım ben alıyım istiyorum..parasından dolayı degil..içim öyle daha rahat olacak..
evimizin daha 2 yıllık kredisi var..acaba burayı kiraya verip kirayamı çıksam..
yoksa arabayı satıp buranın kredisini bitirip evmi satın alsam:26:
yeni alacagım ev daha pahalı olacak ee eldede para yok kocam yine kredi çekecek offf..
kiraya çıksam ilerde ev alınca yine taşınmayla ugraşacam ki çok zor oluyo..
eşimide dar bogaza sokmak istemiyorum..zaten zorla yetişiyo,hem ev hem işyeri hemde kredi..
ne yapsam ne yapsammmmm...

Bu da benim tarifim

1 bardak mercimeği 2 bardak suyla koyu kıvam alana kadar haşla
İçine 1.5 bardak ince bulgur ekle. Ağzını kapat. Kupkuru kalana kadar bekleyecek

1/2 paket margarin ile 1 soğanı kavur.
1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası ekle biraz tuz ve pul biber at karıştır. Söndür

Hepsini tek bi kaba al karıştır. En son istediğin kadar taze soğan ve maydonoz ekleyip yoğur şekil ver

Afiyet bal şeker olsun

lcw de çok güzel tütüler gördüm bilgin olsun cicimyaparsan da çok zor değil diyor kızlar becerirsin bence
en son arkadaşım parti evinde yapmıştı ya 2 çocuğuna,,en güzel yanı bütün dağınıklığı orda bırakıp eve gitmekmiş
öyle dedi Bende görümcemde yapsam ne güzel olurhem evi büyükhemde ne güzel kirletiriz walla yıkatmaya kıyamadığı el halılarını

canım ne yap biliyormusun arabanı sat oranın kredisini bitir
sonra kiraya ver orayı geliriyle diger evin kredisini öde ve 2evin olsun hem kira gelirinde olur kredin bitince

canım kiracıyla da ev sahibiylede uğraşmak zor tabi iyi insanlarla karşılaşırsan ayrı.yeni ev alsan içini yaptırmak felan isstemicemi nebileyim ona göre eşya uyan uymayan perde halı .bilemedim ama krediniz az kalmış arabada dursun kredi biitiğinde daha rahat önünüzü görürsünz gibi geliyor zor işler allah yardımcınız olsun

bizde sizin görümcedemi yapsak acaba
gözlügümüzü takar gelirizsakız yapıştırırız halısına
lcw ye bakıyım canım..daha geçen hafta baktım göremedim..daha dikkatli bakıyım yarın giderim
ya zaten cerenin doğum gününü okulda arkadaşlarıyla kutlayacam..haziran 9 da okullar açıktır demi:))
yine evdede bir pasta keseriz bizbize olur biter..

9 haziran eşimin de yaşgünüal gel kızları aradan çıkartırız görümcenin evinde walla:118:
işin içinde yusuf olunca akan sular durur ondaçıkın çıkın gelin

canım ne yap biliyormusun arabanı sat oranın kredisini bitir
sonra kiraya ver orayı geliriyle diger evin kredisini öde ve 2evin olsun hem kira gelirinde olur kredin bitince
diger evi parasını nerden bulacaz:)hepsini kredimi çekecez
kız sen benim kocamın iflas bayragınımı çektirecen:)1 evim olsun bana yeter..
yükseklerde gözüm yok:)şöyle havuzlu olsun yeter:)
hiç yardımcı olamadın susss

evet ya kiracıylamı ugraşacam ev sahibiylemi..yeni evinde masrafı şıkacak demi
perde halı lazım olacak demi
tamam canım içimi kararttın sagol

ozaman koca slaytı olsun dogum gününde yap canım
lütfen begen üzülürüm

9 haziran eşimin de yaşgünüal gel kızları aradan çıkartırız görümcenin evinde walla:118:

aa demek eşinle kızımın doğum günleri aynı:)
benim eşiminkide 13 haziran..
bütün ikizler bizde desene:)çok konuşuyor hiç susmaz bizimkiler..
ne çektik bee ne çektikkkkk

ozaman koca slaytı olsun dogum gününde yap canım
lütfen begen üzülürüm

Sen beğendiysen yap bitanem ben fikrimi söyledim üzülme sakın
Belki de senden şöyle daha kan kaynatan bir şarkı beklerim Enes'imiz için ondan yani
Ama yapma bu şarkıyı,çirkin budinimiz amin:86:

he he he sen sordun cicim bende nacizane fikrimi söyledim.valla annemler kiracıdan çok çekti .şimdi sen kiracı olsan ev sahibi almanyadan oğlum gelcek derse ??? yok canım ya hiç belli olmaz iyi insanlarda var allah hep onlarla karşılaştırsın.ben şimdi ev alııp çıkcak olsam belki ev o olucak masraf istemez ama ben duramam halı kilim perde kap kacak bu oldu bu kısa bu uymadı değiştirimm isterim bi okadar borca girerim sonra benim adam beni boşar herhalde.amaann sende ne kafanı yoruyon evin varmıış ne güzel otur oturduğun yerde :))

ayırca havuz istemişsin artık havuz jakuzi felan demode canım evlere termal yapılıyor alt kata madem alıcan iyi düşün :)

hala görümcemi diyosun sen ona gözüm görmesin onu
benim bebegime gelmiycek bir daha enesin boklu bezini bile göstermem ona
onda dogum günü yok diye gelmiycek kardesine gelcek eşimin anlınıda karıslarım kardesine lafını gecirsin bir zahmet
o kardesse oda kızı beni sayan kızımısa saycak
sen mutlu annecim kötülük olmasın diyebilirsin ama öylelerinin babamın kızıda olsa g.tlerini kaldırtma
cünkü melakede olsan onların gözünde aynısın
sen üstüne düşersen o daha cok yapar
bak benim lafım geciyor diye bensiz olmuyor diye
onun canını okurum öyle kavga ederimki beni tanıdıgına bin pişman olur
sinirlendim sana ve miraya yapılan seyler bana yapılmıstır
görümcen gelirse ben gelirim üstüne cay dökerim kusarım enese saclarını yoldurturum

BEYKOZUUUUMMMM KARDEŞİMMMMM:124::124::124::124::124::124::124:
Bu gözyaşım sevinçten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…