kızlar size hamile olduğumu nasıl duyduğumu,aşamalarımı anlatayım...
bir gece kasık ağırısıya uyandım...ama öyle bir ağrı ki doğrulamadım bile...arabaya zor bindim...hastaneye gidene kadar da çıkardım...
gece aezeryan doğum varmış.k.doğumcu bayan oradaydı geldi vajinal ultrasona aldı ve dış gebelik oluşmuş yarın ameliyata alacağını söyledi...şok oldum...bir bebeğimiz olmasını çok istyrdm...
ağrı kesiciler,serumlar verilidi..sabaha kadar hem ağrıdan,hem de üzüntüden ağlayıp durdum..
sabah 9 oldu doktor ortada yok...benim ağrımda çok..eşim kızdı gitti doktorun yanına hanım efendi kahvaltı yapyr..güya 8de ameliyata alacaktı beni...eşim ben hastamı alıp götüreceğim başka hastneye diyor...doktor izin vermiyorum çıkaramazsın diyor...kavga gürült çıkıyoruz doğru trabzona..o zaman bayburtta yaşıyorduk
karadeniz hastnsine gittikk..benim doktorum oradaydı zaten..ultrasona aldı beni 3 tane kistim olduğunu 2 tanesinin kanadığını ağrının sebebinin kistler olduğunu söyledi...17,21,22 cm büyüklükleri....
rahim duvarının kalınlaştığını söyledi doktor....kanımı aldılar orda yatışımı yaptılar...bu arada ağrıdan kıvranıyorum...
doktor odama gelip normal gebesin dedi...adetime 5 gün kala kan değerim 121 çıkmıştı..ama gözlem altında olacağımı değerlerin nasıl artacağına bakacağını söyledi...bide kistleri izleyeceğini falan..
öyle ani duygu değişimleri yaşıyordum ki idrak edemiyordum hiçbir şeyi...ağrılarım azda olsa azalmıştı ama sadece serum yiyordum..
sonra değerler düzenli olarak arttı...5.hafta keseyi görmeye gittiğimizde ikiz olduğunu öğrendik ama ikinci kese sönmeye başlamıştı..doktor değerlerin yükesek oluşundan belliyidi ikiz olduğunu dedi..nasip değilmiş...
her şey allahtan...doktor zamanında gelmiş olup beni ameliyata alsaydı bebeğim belkide şuan benimle olmayacaktı...
doğumumu rizede yaptım ben...doğumdan sonra koridorda geziniyorduk eşimle...doktorların dosyaları vardı masada...bi dosyada r.bekar yazıyor...eşime bu o doktor olmasın deyip gülüştk..hemşireye sordum yinede ve onun olduğunu söylemez mi!!!şok olduk..yeni başladı demez mi!!! sinirden gülmeye başladım....bebeişi alıp odasına gidip bak senin dış gebelik dediğin bebek demek istedim ama yapmadım...allah böyle doktorlardan uzuk tutsun bizi...tam anlamadan etmeden bir ultrasonla beni ameliyata alacaktı...bi test bile yaptırmadı ya...neyse çok kızdım yine....