2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kujum gece gece yine güldürdün beni:))
iyiki varsın canımtarafımdan seviliyorsun:)
ayşe yide çok özledik vallaresimleri yüklede bakalım tavşanımız nasıl güzelleşmiş
melegim kese atmışın ohhh rahatlamışsındır,bende ne zamandır keseleniyim diyorum ama kısmet olmadı:)kısandım:)
dedigin gibi iyiki şu kocalar çalışıyo valla kafamız rahat ediyo:)gerçiişteykende eve gelsinde bana yardım etsin diye can atıyorum ama böyle bütün gün evde olmuyo canım
emekli falanda olmasınlar hep çalışsınlar:))
sizle kalıp sohpet etmek isterdim ama uykum varrr
dün gecede pek uyumadım gidip yatayım
hadi sizde yatın:)
öpüldünüz
Eki Görüntüle 916372
acelem var hemen uyusam iyi olacak:)

pardon ya sistemin azizligine ugradım:)
kujum senin sebebine öldüm gülmekten:))bencede kaçan kızlara altın takılmasın
iyi gecelerbu sefer kesin gittimgerçekten

Ne yapıyım CNm bu gurbet ellerinde bi care kendimi atıyorum sizin aranıza öyle mutlu oluyorum Demir baş oldum valla ne doğru dedin sen oni )

Uzun kesem var heryerime yetişiyor evelallah :))

Günaydın canlar..

2014 ün ilk iş gününden merhaba,

Güzel bir yılbaşı gecesi geçirdik.. ama ben çooook yoruldum.. Uzunca bir süre misafir davet etmeyi düşünmüyorum diyebilirim :))
3 tane 1,5 yaşında çocuk vardı.. Ama çok güzel vakit geçirdiler.. Kaan, Ela ve Azra.. müzikte dans ettiler, arada birbirlerini öptüler, bazen oyuncak savaşı yaptılar, arada ağladılar... ama hepsi 11 de uyumuştu.. Bizde anca o saatten sonra oturup bişeyler yiyebildik..

Muhabbet güzeldi.. misafirler 03:30 da gitti.. Azra ve ailesi bizde kaldı :))

Bıdıklar da sabah 9 da uyandı.. Kahvaltı faslı vs derken dün nasıl geçti hiç anlamadım.. Neyseki 2 gün sonra yine TATİİİLL :))

Herkese güzel bir yıl diliyorum..

Öptüm

sana da günaydın canım.. ne guzel gecmiş yılbası akşamınız...
evet iyi ki yarın son iş gunu utu yaptım ben de dun.. sırtım kopuyo valla ağrıdan... hala bitmedi...
bugun devam edicem inşallah.. neyse ki az kaldı.

gece de uyutmadı kuzu beni.. akşam yemeğini guzel yemedi sonra surekli uyandı sut istedi.. valla korkuyorum bu kadar cok sut içmesinin sonu hiç iyi değil. kansızlık da sınırda.. şubat ayında alerji doktoruna goturcem ozaman kan değerlerine de bakılır sanıyorum.. bakalım ne var ne yok öğrencez.. bi de burnu tıkanmıs yavrumun.. ondan da uyuyamadı-uyutmadı beni de... neyse o iyi olsun da gerisi boş..

sabah da üstünü değiştircem.. yokkkk.. sarıldı bırakmıyo istemedi uyanmak her zmanki gibi.. gozler kapalı dudağıma bi opucuk kondurdu. ben giydirmeye calıştıkça daha da sıkı sarıldı. canım benim ya...

mutlucan nerdesin ??

Günaydın kujum gelmiş hşgeldin özletmiştin valla
azraece elbisen ve eniştenin jesti çok güzel devamını diliyorum 2014te
ve diğer bütün herkezin gecesi güzel geçmiştir inş.
çok şükür bendeniz akşam ıvır zıvırları fazla yemişim sonra zafiyet geçiriyordum musab bilali babasına bırakarak saat 9 civarında dinlenmeye çekildim gidiş o gidiş ohhh mis uyumuşum Yani anlıcanız 2014 dü dinlerek ve uyuyarak geçiricem inş.sanırım buda züğürt tesellisi.
Valla bu arada doğum günü temalarınızı paylaşıyorsunuz bende aşka geldim ve araştırmalara başladım aslında böyle hayvanlı şeyler hoşuma gidiyo mesala fil ve baykuş ama ne varki kızlara hitap eden şeyler biraz daha erkeksi şeyler olsun

eskiden, yani topikte yeniykene, uuuuupuzun bir mesaj okurdum. o kadar uzun olurdu ki, mesajın sonuna doğru başını unutur, kim yazmış diye tekrar bakmak zorunda kalırdım. nerden bilebilidim, zaman gelecek o mesajları da özleyeceğim nitekim, kader bizi kujum'dan ayırdı ve kıymetini bildim. şimdi mesajlarını "ohhh" diye okuyorum

ayyy, dünya varmış be

azraece hanım, elbiseniz hayırlı olsun dostum
dilberege hanım, yılbaşı gecesi 3 çocuğun bu kadar uyumlu olması nazar değmesin diyorum

dostum ve müttefikim Babyceren hanım, Ceren ve Çağla'ya geçmiş olsun diyorum. benim de boğazım ağrıyor. kızlara birşey içiririken beni de unutmasanız. bakanım yok da

accasia hanım, yeniyıla temizlik yapar mı girdiniz dostum temiz, pak bir yıl diliyorum
şekersizyeşilçay hanım, defne'nin biletine amorti değil ikramiye çıkmış, güle güle yiyiniz. "ikramiye "derken? :26:hani, şu büyük olanından mı

beykoz hanım, bendeniz de İrem ismini tavsiye etmem. refah ve bollukta tavan yaptıktan sonra helakiyette taban yapmış bir kavimdir kendileri

ikramiye derken son 3 rakamına gore ikramiye... tutarı 150 tl ama bilet ceyrek oldugu için 4 te 1 i yani 37.5 tl

ayy bi irem dedim kıyamet koptu :) irem koymicakmış zaten rahat olun :) benim için hala çok güzel bi isim.. bu tür inançlarım olmadığından olsa gerek...

2 üye 13 ziyaretçi var. kendi topiğimizde misafir gibi olduk

"öz vatanımızda garibiz, öz vatanımızda parya" be

Yavaş yavaş doğum günü hazırlıkları başlamış..

Bende geçen yıl son dakikalarda depar atmıştım ve sağolsun Mutlumun yardımları ile herkesin çok ama çok beğendiği bir doğum günü teması ve hazırlıklarım olmuştu..

Ben de bu yıl AnneZeynep gibi Kepçe, Kamyon, Uçak vs tarzınde tema düşünüyorum.. Kaan tam bir Kepçe hastası.. Kepçe gördüğümüz yerde hemen.. Bruuuum bruuum diye oda kendi içindeki kepçeyi çalıştırıyor..

Pasta şekillerine de baktım.. kepçeli güzel pastalar gördüm... Ama daha tam karar veremedim.. Kurabiyeleri bu yıl kendim yapmayı düşünüyorum.. Kepçe veya kamyon kalıp göremedim henüz.. gören olursa bana bilgi verebilir mi? Hiç bişey bulamazsam.. Uçak şeklli kurabiye ve 2 yaş kurabiyesi yapacağım karışık..

Ben bu yıl dışarda mı kutlasam diye düşünüyorum.. Geçen yıl evde çok kalabalık olmuştuk ve çocuklar büyükler vs ne bileyim işte bu yıl böyle yeşil bahçesi olan ufak bir yer tutayım diyorum.. Çovuklar da gönüllerince koştursun..

Ayy valla heyecanlandım.. Hadi bakalım gelsin fikirler, başlasın hazırlıklar :))

merhaba anneler,,,

canım öyle sıkkın ki doğum günleri konuşuluyor sanırım konuyu bölmüş gibi olacağım şimdiden kusura bakmayın..

kızım ile ilişkimiz çok iyi, herkes nazar değmesin ana-kız takım gibisiniz diyor.. gerçekten de öyleyiz.. fakat......... yalnızken!

ne zaman dede anneanne teyze hala vs biri olsa yanımızda kızım asla yüzüme bile bakmıyor

onlar giydirsinm, altını temizlesin istiyor.. bana "git" yapıyor sürekli..

normalde öpücüklere boğar beni, onlar olunca öpmek de istemiyor..

elimdeki şeyi mesela oyuncak hışımla çekip onlara uzatıyor..

adeta düşmanmışım gibi bir soğukluğu var bana..

onlar da hoşlarına gidiyor herhalde onları tercih etmesi pek memnunlar..

ben gariban gibi kenarda ağlamaklı kalıyorum..

ailemle paylaşınca hep tepki alıyorum "bizi mi kıskanıyorsun ne ayıp" "yok gelmeyelim o zaman" gibi.. delirtiyorlar beni..

onları sevmesi çok güzel o güzel bağı teşvik eden hep bendim..

şu an yazınca bunları bile ağlamamı kesemiyorum((((((((

Son düzenleme:

canım yuvarlak ya da kare kalıp kullanıp şeker hamuruyla kamyon kepçe yapabilirsin kendin keserek... (biraz zor olur ama) bende otobus bisiklet ve uçak kalıpları var istersen... o zamana kadar ulaştırırım bi şekilde...

dışarda kutlamak zor ama çok güzel oluyor. ben bu yıl davetli sayısını çok tutmak istemiyorum. o yuzden evde olabilir. ama yine coşabilirim :) belli olmaz benim aklım

yapmayınız dostum, ağlamayınız

belki bu durum geçicidir. hani çocuklar bazen değişiklik ister. bir süre, hiç yapmadıkları ve yapmayacakları şeyleri yapar sonra vazgeçerler. biraz bekleyiniz derim. anneden başkası tarafından doyurulmak, altının temizlenmesini değişik birşey sanıp, öyle davranıyor olabilir. ailenizde normal tepkisini vermiş. alınmışlar bekleneceği üzere.

aileniz geldiğinde kızınız nasıl davranırsa davransın istifinizi bozmayınız. siz yine ortalıkta dolanıp, birşeyler yapınız. size hışımlı davransa bile karşı koymayıp "tamam yavrum. hadi seni halan giydirsin" deyiniz. bu şekilde davranırsanız, kendi yaptıklarına sizden olumsuz karşılık gelmediği için zamanla davranışlar sönümlenecek ve eskiye dönecektir. uzun süre geçmezse bir doktora sorunuz. unutmayın, kalabalık ailenin verdiği zenginlik günümüzde kolay bulunmuyor, çocuklar garip davranıyor olsa bile.

unutmayın, görünüşte nasıl davranıyorlarsa davransınlar, bir çocuk için yeryüzünde en vazgeçilmez kişi ""anne"sidir

allah allah. onlarla yalnız kalıyor mu hiç? bilinçli olmadan destekliyo olabilirler..
bi de senin istemedeğin seylere izin veriyolarsa, her istediğini yapıyolarsa ya da ne biliyim senin yemesine içmesine musaade etmediğin şeyleri yedirip içiriyolarsa sen onların yanında kötü durumuna düşüyorsundur çocuk gözüyle. yalnızken senin kuralların olduğunu bildiği için iste(ye)mez.. bilir ki sen izin vermiyorsun sorun olmaz ortada...
bilemiyorum benim aklıma bu geldi..
ağlama ya.. kenarda da kalma öyle sen de dahil olmaya çalış oyuna ve kat'i bi şekilde konuş ailenle... gerekirse bi süre görüşme... tepkinin ciddi olduğunu anlasınlar...

benim ailem istanbulda ben izmitteyim. haliyle cok sık gorusemiyoruz o yuzden babam her gittiğimizde çocuğu bakkala götürüp bilimum zararlı ne varsa alıp geliyor(du) her defasında kavga ettiğim için azaldı bunlar... (ssanıyolar ki çocuğa bişey almazsa çocuk onu sevmez... sevgilerini bu şekilde gösteriyolar) artık eskisi gibi ıvır zıvır getiremiyolar. ailede herkes biliyo bu takıntımı... ama çok mücadele ettim.. herkese anlatmaya calıştım anlamayanla kavga ettim. şeker bayramında eve bi döndük çocuk kırmızı kırmızı kabarmaya başladı... meğer çikolata abur cubur vs kaynaklıymış... bana da gün doğdu hemen herkese çemkirdim... (sadece anne babama değil tabi. kayınvalideme kardeşime kuzenlerime vs.. herkese yeri gelince soyledim) artık bana sormadan bişey vermiyolar... (konu dağıldı gibi oldu ama derdini net anlatır istikrarlı olursan bu sorun çözülür canım)

Ahh canım yaa.. Neden üzüyorsun o tatlı canını.. inan bana hiç kafanı takacağım bir durum değil.. Hepimiz bu günlerden geçtik.. Ama şunu unutma o senin evladın.. ve o evladın da bir tek annesi var oda sensin.. Bu gerçeği hiç bir şey hiç kimse değiştiremez.. Çocuklar büyüdükçe daha çok bağlanıyorlar anneye.. Zamanla sen hiiç farkına bile varmıyorsun bunun..

Ben oğlumu 4,5 aylık bıraktım işe başladım.. Hep anneanneyle beraber mesela.. bundan bir kaç ay önce geceleri emmek için uyanırdı gözleri kapalı emer yatardı.. Emerken gözlerini açar da anneannesini görürse resmen ona gitmek için ağlardı..

Düşünsene annesinin kucağında annesinin memesini sıcacık emerken anneanneyi görünce herşeyi bırakıp onun için ağlardı.. Bende çok üzülürdüm.. Hani çocuklar annelerini kokularından tanır, hani annesine çok bağlı olur neden böyle yapıyor ki diye ağlardım.. Burada da paylaşmıştım daha önce.. Ama zamanla bu durum değişti.. İnan bunun için özel hiç bir gayretim olmadı.. Kendiliğinden oldu.. Şimdi de benim için ağlıyor Ben varken anneannesine git diyor Tabi artık hepimiz bu durumların geçici olduğunu öğrendiğimiz için kimse alınmıyor gücenmiyor üzülmüyor :))

Mesela bu yaz annemler memlekete gitmek istiyor ve giderken Kaan'ı da götürmek istiyorlar.. Gittiklerinde de en az 2 ay kalacaklar Ben de hafta sonları gidip Kaan'ı görmeyi planlıyorum bakalım nasıl olacak.. şimdiden onun derdi sardı beni de..

Canım sen o kapları nerden almıştın? Bana aldığın yeri söyle bende temin edeyim hiç göndermekle uğraşma.. bakalım bende bu yıl dışarda kutlayalım diyorum ama... henüz kafamda tam oluşturmadım.. Zaten mekan da bakmadım.. Bulursam dışarda bulamazsam evde olur napalım :))

canım inanc meselesi herkezi baglar ama peygamber efendimiz devesini bile sagdırmazmıs isminin anlamı kötü olana
herkeze adını sorar ve kötü olanların isimlerini degiştirirmiş
bunları bilerek inanmıyorsan sen bilirsin ama bilmiyorsan üzerime görevdir bunu bil isterim

Selaaaaaam

Yeniyılyeniyılyeniyıl 2 gün kuzumla başbaşa doyasıya tatil yaptım geldim

Kujuum hoşgeldin canım

Beykozum 2.bebiş düşüncen hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin
Ben de hakkımı Beste'den yana kullanıyorum canım
Su ilavesi olacaksa ki olacakmış,,ben Asya İsmini çok severim Asya Su da olabilir
Bade Su da Tabi 9aylık bu süreçte bizden daha çok isimler çıkar fikir olarak sana

Doğumgünü temalarınız hayırlı olsun kızlarBana hala ilham gelmedi:44:
İçimden bi çiçekçiyle anlaşıp evin her yerini rengarek çiçeklerde donatmak geliyor
Ama sonra eşim faktörünü düşünüp "mutlu bi dur" diyorum kendi kendime
Temam yok henüz yani Mira'nın ilgisine bakıp bir tema düşünseydim sanırım iphone temalı olurdu
Evde telefonla bile konuşamaz olduk küçük hanım sayesinde

Yılbaşı gecesi eltimler bizdeydi,kıpkırmızı masamızda yemek yedik tombala oynadık pastalar kesip eğlendik
Sonra gittilerSaat 12 de kızım ve eşimle sarılıp dans ettik ve havai fişekleri izledik Malumunuz, hacı yatmaz bebek annesi olunca yeni yıla gece 2de girsek uyanık olurdu benim zilli İnşallah 2014 hepimize sağlık ve mutluluk getirir

valla babam getirmişti nerden aldı hiç bilmiyorum canım yaaa haberleşiriz...

eyvallah :) ama

benim izin vermediğim şeyleri yapmıyorlar sağolsunlar o açıdan bir sorun yok aslında..

sadece başkası varken bana kötü davranması çok üzüyor beni.. görünmezmişim gibi davranıyor.. o öyle davranınca herkes öyle davranıyor.. normalde o kadar şahane bir ilişkimiz olmasa bu kadar şok olmayacağım..

ailem ne desem laf eder zaten.. kızları değilim de sevmedikleri gelinim gibi.. herşeyime kusur bulurlar.. kayınvalidem tam tersi hep destekler beni..

ağızlarından bir kere içinde anne geçen iyi bir cümle çıkmaz ailemin.. ama abalam kızımı severken gözleri dolar falan.. "teyze tabi bambaşka" falan derler..

bana değil de dedesine gitse babam hemen başlar "tabi kızların göz bebeği dedeleridir.."

kızıma 10 tane harf öğrettim oyun gibi.. bakın ne öğrendi diyorum annem "evet geçen hafta ben öğretmiştim" diyor.. ne öğrense yapsa onlarla ilgili asla ben ya da eşim öğretmiş olamayız..

herşey bir yana tek derdim kızım.. sanki onları görünce huyu suyu değişiyor benden uzaklaşıyor..

üzüldüğümü görünce de ailem çok tepki veriyor.. burnumdan getiriyorlar üzüntümü..

hep üzüntülü sinirli tip ben oluyorum.. biraz karışık durumlar anlatamıyorum bir türlü..

çok mutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…