2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim cevabınıza..
dediğiniz gibi yapıyorum.. kızmıyorum ona tamam o yapsın, hadi o yedirsin falan diyip geçiştiriyorum ama sürekli böyle yapıyor.. çok yıpratıcı yaşayınca anladım..
topu topu 3 akrabam var.. annem babam ablam.. sık sık geliyorlar bize.. bazen çok sık.. kızım seviniyor geldiklerinde ben de mutlu oluyorum.. ama onların yanında bana düşmanca davranması adeta beni üzüyor.. onlar da sağolsunlar hiç rahatsız olmadan aman ne güzel bizi tercih ediyor diye bayılıyorlar beni üzen bu duruma.. allah korusun üzüldüğümü görünce de demediklerini bırakmıyorlar

Bence sizin derdiniz her ne kadar kızınız gibi görünsede ailenizin size karşı tutumu...
Çocuklar dedeyi annaneyi çok severler ve tabiki onlar tarafından görüldükleri kısıtlı zamanlarda fazla ilgiye maruz kaldıklarından
onlarlayken seni görmemesi normal bence.Benim kızım da dedesini yada annanesini çok sever ve bu beni çok mutlu ediyor.

Ama aileniz size gereken değeri göstermediği için, bebeğinizin onlara karşı ilgisi size fazla geliyor bence...
Bence en güzeli annenize bu yaklaşımının sizi ne kadar kırdığını açıkça konuşun,
Sizi yermesinden duyduğunuz hoşnutsuzluğu dile getirin, sonuçta insanın annesi bile olsa dilin kemiği yok sizi kırdığının
farkında değildir. Acı bişey ama bazı anneler kızlarının başarılarını kabullenemezler yada görmezden gelirler...Bence rahatsız olduğun şeyleri,anneni acıtmadan tatlı bir dille söyle kurtul

bizimkiler de çok gerekli birşeymiş gibi "düzenli olarak" çikolata, hazır kek ve hazır meyvesuyu veriyorlar ki "alışsın" kendilerinin (ve benim) çocukluklarında yokluğunu çok çektikleri şey "mutlak faydalıdır" diye mi düşünüyolar bilemedim :26: neyseki, bizim oğlanın şeker, çikolata taraflarında bezi yoktur, pek yemez. anasının oğlu işte neyse, konu dağıldı bende de

sadelein hanım, geçici bir durum için kendinizi bu kadar yıpratmayınız. inanın düşündğkçe kurar, kurdukça üzülürsünüz. kızınızın davranışlarını, kendinize karşı algılamayınız, ailenizin de size karşı tavrı değil bu. lütfen kızınız size ne yaparsa yapsın, tepki vermek yerine normal davranışlarınızı sürdürünüz. zamanla geçecektir. bekleyiniz

not: aileden yana benzer durumdayız ilaç konusunda uzman ve doçent olan eşime, hangi ilacın çocuğa verilmesi gerektiğini, süzme cahile anlatır gibi anlatan bir ablam var

ikramiye derken son 3 rakamına gore ikramiye... tutarı 150 tl ama bilet ceyrek oldugu için 4 te 1 i yani 37.5 tl

Maşallah benim şanslı kızıma Ben bilet almadım alamadım,eşime göre zaten günah almaz
Mira'ya çaktırmadan çektirsem,ispiyonlar beni kesinEline hafif ütü değmişti herkese "usta yaktı" diyor,
olayın üstünden 2ay geçti,ütüye kendi değdirmiş elini, temizlikçinin adını çıkardı
Seneye bende Defneye çektireyim şöyle bir tam bilette bu parasız hayattan kurtarsın teyzesini

gerçekten derdim onlar değil,,, onlar varolan derdimi daha da büyütüyorlar sadece.. babaannesi varken de aynı şeyleri yapıyor ama babaannesi desteklemiyor kızımı o yüzden o kadar da büyümüyor sıkıntım.. onu özlemiş şimdi onunla diyorum geçiyor..

ailem 30 yıldır böyleler,,, hiçbir başarımı taktir etmediler.. ama sorsanız tabiki taktir ettiler benim hüsnü kuruntumdur..

kızımın tavırları en çok onlarla yaşandığı için örnek onlar.. halalarına gidince de durum aynı.. arkadaşıma gitsek yine aynı.. benim dışımda kiminle görüşse bana çok ters davranıyor:) sadece yalnızken benimle çok iyi.. sarılır öper oynarız beraber..

kimseyle görüşmek istemez oldum.. yine gelecekler.. kızım durup dururken bana bağıracak.. sonra görmezden gelecek.. kovacak beni.. akşam olacak ben yine bol bol ağlayacağım..

2 ay olacak neredeyse böyleyiz.. önceden bu kadar değildi.. eşimde geçicidir yapma etme diyor ama çok doldum((((
şu an annemle oyun oynuyor kızım gitmeye korkuyorum yanlarına.. kaç kez denedim oyuna bir yerden dalmayı ama gittt diyor hep.. ama annem gidince birden değişiyor sarılıyor öpüyor başlıyoruz oyuna.. beklemekten başka çarem yok.. ailemin bir suçu yok onlar sadece bu sıkıntılı hallerime kızıp beni daha çok üzdüklerinin farkında değiller o kadar:)

not: aynen.. ben eğitim bilimciyim, babam eğitim sisteminin son durumunu bana anlatır :) hayatında bebek bezi değiştirmemiştir yanlış bağlamışsın der falan.. bazı kişiler bildiklerini anlatmadan duramaz.. karşısındaki daha iyi bilse bile.. kabullendim artık..

Kızınla 2'niz değilde mesela eşin kızın sen oynamayı denedin mi?
Belki seninle hep yalnız oynamaya alıştığı için böyle bir davranış sergiliyordur...Mesela arkadaşının çocuğu varken 3'ünüz oynamayı da deneyebilirsin...Evdeki bir bebeği konuşturup 3. bir arkadaş sağlamayı da..Bu akıllı bıdıkların hareketlerine akıl sır ermiyor walla Ama böyle şeyleri içine dert edip hele hele büyütüp üzülme bence...Sonuçta bebek senin Herkesle oynar ama annesi gibi olmaz Avantajları da düşünDüşkün olduğu annaneye yada babanneye bırakıp biyerlere gidebilirsin
Ama ya sana aşırı bağımlı olsaydı,ve sensiz adım bile atmayan gözü senden başkasını görmeyen bi kızın da olabilrdi
"Ne güzel işte benim kızım çok sosyal" dersin

:) ah canım ya. bileti dedem almış kuzuma... kardeşimin (karnındaki) ve kuzenlerin çocuklarına (yani ailenin ennnn küçük bebelerine) almış :) ama olsun biz yine de cektirelim bi bilet :)

:) ah canım ya. bileti dedem almış kuzuma... kardeşimin (karnındaki) ve kuzenlerin çocuklarına (yani ailenin ennnn küçük bebelerine) almış :) ama olsun biz yine de cektirelim bi bilet :)

Canım okudum da ben şimdi dedene nasıl çektireyim"Dedecim bana bi el atta zengin olayım"mı dicem
Ama o Defnenin şansıBen kısa yoldan Defoşa çektirip zengin olmayı planlıyorumDede de komisyon istemesin sonra

Kızlar dün akşam Mira benim makyaj çantamı açmış,içinden şeffaf parlatıcımı çıkarmış bi elinde rimel bir elinde
parlatıcı yayılmış banyoya oturuyoNapıyosun sen kızım dedim,ceevap: makkaşş
Oturdum yanına elime rimeli uzatıyo sür sür diyorEşimi çağırdım hemen sevinçle göstermeye,odunumsu cevabı gecikmedi;yanlışmışş
Oysa ilk kez başıma geldi çok mutlu oldum Bi güzel parlatıcı sürdüm ikimize de

eşim evde ise üçümüz oynuyoruz ama gündüz ikimiz..

sosyal olması güzel ama sosyalken beni dışlamasına alışamıyorum

zamanla geçecek inş.

teşekkür ederim çoook size, herkese.........................

Biraz konuya ortadan girmiş gibi olcam ama söylemeden edemedim .. Benim oğlumda bir yere gittiğinde bana git gelme der ama ben onun beni istememesi olarak değerlendirmedim çünkü oğlum pek insan gördüğü yok görünecede heyecâna kapılıyor ve onu ayırcağımı düşünüyor kanımca .. Hiç oralı olmuyorum İnan kimle mutlu ise görüp bende mutlu oluyorum ..

Anne ve babalar nedense çoçuklar ne kadar çok büyümüş ve meslek sahibi olmuş olsalarda kabul edemiyebiliyorlar bu durumu bende çok yaşadım hatta işim gereği bazı şeyleri söylediğimde kabul görmediğim çok olmuştur ..

öğlen oğlumun koşuşturması karşıladı beni ardındanda yaptığı yaramazlıklar.
Yaramazlık1-yemiş olduğu mamasını boğazına parmak sokmasıyla kusmuş.
Yaramazlık2-çok severek okuduğu koalo kitabının sayfalarını parça pinçik etmiş.
Yaramazlık3-ağzı açık bulduğu pirinç paketini bütün mutfağa döküp yarısını yedi hemde büyük bi iştahla.
Yaramazlık4-öğlen arası bakıcımız kendi evine gidiyor daha önce böyle yapmazdı gelince kapıyı kaç kere kadının yüüzüne kapattı ve evden onun ağlama seslerini duyarak çıkmak zorunda kaldım.

Vay yaramaz seni :)) demek Mahir'den farkı yok burda gerçi hepsi çok afacan ama .. sağlıklı olsunlarda birde başlarına büyük kaza gelmesin Allah göstermesin ellerini atmadıkları şey yok ..

Kızlar merhaba,sizlerle de paylaşayım dedim,doğacığım yeni yılın ilk gününde bizlere çook güzel bir sürpriz yapıp yürümeye başladıçok mutluyumşimdi patır patır odadan odaya aralıksız yürüyor hatta koşuyor diyebilirim
Darısı hejarın başına inşallah(hejarcığım elinden tutup bol bol yürüt tatlım)
2014 ün tüm güzellikleri beraberinde getirmesi temennisiyle,öptüm sizi
Ben kaçar

çok iyi ya şimdiden fıstık Lady olma yolunda ..

Çok sevindim çok .. Aferin güzel doğama ..

Bak bu konuda ben birşey söylemedim çünkü yiğenimin adını ben koydum ve irem ismini seçmiştim gerçi iki adı var ikinci ismini kız kardeşim koydu şuan irem gözde adında Anadolu lisesine giden çok hanım bir kızımız var ..I don't care , I loved :)) bu yabancı şarkıyı çok seviyorum ne doğru demiş eheuehuehu

Makkaş diyen dillerini yerim ben onun.. Dolap karıştırmaları çok fena.. Kaan da benim yatak odasındaki dolabımı açıp herseferinde aynı rimel ve makyaj temizleme losyonunu alıp koşa koşa bana getiriyor.. :):)

Süper bir haber.. çok sevindim canım.. Bol koşturmalı bir yıl olacak sizin için :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…