yoksa sen deney diyip bizi uyutuyomusun?senin deneyin biz olmayalımbizim üstümüzden tezmi yazıyosun yoksa
valla bilmiyorum. gece uykusunu iyi alamadı diye mi böyle oldu ? bakalım zamanla yaşayacagız hepsini, göreceğiz...Sağol CNm bu iyi oldu .. Batur çıkmış çok sevimdim Rabbim oralara düşürmesin bir daha inş .. Devlet hastanesi konusunda bir bilgim yok ama sünnet i hemen yaptırmalarını bende tavsiye ediyorum .. Çok sağlıklı oluyor ve çabuk atlatıyorlar .. Çoçuk cerrahı kesinlikle olmalı ..
Geçtiğimiz pazar arkadaşlarla yemek yiyelim dedik dışarda ve gittiğimize mahir bizi bin pişman etti .. Sokakta kendini yerden yere atarak bizi öyle zor duruma düşürdü ki ne yapacağımızı şaşırdık .. Galiba bu iki yaş sendromu bizi epey Zorluyacak .. Defnem çok aklı başında bir kuzu buna rağmen böyle ise mahir den kokmaya başladım(
Bloğunu bende okucam , paylaşım için çok tşk ederiz
rica ederim ne demek...her bir diş için 1 hafta uykusuz zaman desek :44: naman Allah'ııııııııım bir sürü uykusuz gecemiz daha vaaarrr
bu arada paylaşım için aşırı teşekkür ederiz. çok faydalı oldu
cevaplar için cok tesekkurler.. kardeşime ileticem.şekersizyeşilçay hanım, bildiğim kadarıyla sünnet hemen yapılması önerilse bile (Orhan Cemal'de öyle olmuştu) 2-3 ay geciktirilebilen birşey. yani "acil" dense bile 1 ay sonra yapıldığında problem oluşturmuyor.
devlet hastaneleri daha çok hasta gördüğü için, vaka bakımından çok zenginler, teşhisleri de isabetli oluyor. üniv. hastaneleri az hasta aldıkları için, daha az çeşitte vaka görüyor ve bazen teşhisleri doğru olmayabiliyor. çocuk nörologunun görmesi gerekse bile bu hergün gidilip gelinecek anlamına gelmiyor. iyi bir devlet hastanesi veya başka şehirde bir çocuk hastanesi de olabilir diye düşünüyorum. ank (sami ulus), izmir(behçet uz). bir de doğum hastanelerindeki çocuk nörologları (varsa) da iyi olabilir :26:
sigarasız günlerinizin devamını diliyorum
Beybim,meleğim,mutlum,talaycığım,şekersizyeşilçaycığım34:);
sorduğunuz için teşekkür ederim...
valla dünden beridir 4 er saattir bakıcıyı dinliyorum,dün Allah var hiç bağırma,kızma,sesini yükseltme falan olmadı.Kızımla sadece yemek yedirirken ve de altını değiştirirken diyalog kuruyordu.Onun dışında sürekli tv izlettirdi durdubugün de biraz daha iyiydi hem Doğayla oynadı hem de tatlı tatlı konuşuyordu öpüp duruyordu kızımı.Bugün ayrıca tv yi de açmadı yani şimdilik büyük problem yaşanmadı.Tabi bu demek değildir unutup devam ediyim.Bir kaç gün daha dinledikten sonra bir sorunla karşılaşmazsam gerçeği olduğu gibi açıklayacağım ve ara ara dinleyeceğimizi belirteceğim.İster ayrılır ister devam eder artık.Hayırlısı artık..
Mutlum başın sağolsun.
Sağol canımbasınız sagolsun
gittiniz mi doktora? arkadasının bebeği nasıl oldu? unutuyorum hep sormayı
Patuya kavuşmanıza çok sevindimselamlar..
cumartesi sabahı kutlu baturumuz hastaneden çıktı. artık evinde. inşallah bu kötü günler geride kalacak.. şimdi testler için doktor arıyorlar. göz testi ve bera (işitme) testi yapılacak...bi de küvözde kaldığı için çocuk nörologunun görmesi gerekiyomuş.. Annemler Cerrahpaşa, Haseki, Çapa ve Samatya Hastanelerinin göbeğinde oturuyor ve bunlardan birinde olmasını istiyorlar... ben de devlet hastanesinin iyi olduğunu düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum acaba? bu hastanelere devam edip de hizmetinden memnun olduğunuz ya da olmadığınız durumları belirtebilir misiniz? bir de sağlık ocağına gitmişler dün kontrol için. idrarında bazen kan oluyormuş biraz.. sık görülen bi durumolduğunu söyleyerek yeni doğan sünnetini önermiş. (çocuk cerrahına gitmelerini söylemiş) şu testleri vs atlatana kadar bu durumu bekletseler sorun olur mu acaba? yoksa bunun da acil yapılması mı gerekiyor?
ah batur ah... biberonu cok cok çekip memeyle savaş veriyor. inşallah buna da alışacak tabi ama yine de endişeleniyorum. inşallah biberonu bırakır da memesini emer anneciğinin...
cumartesi batura gitmeden önce seminere gittim. bahsetmiştim sanırım size.. notlar burada... http://allaboutaylin.blogspot.com.tr/2014/02/2-3-yas-cocuklarnda-psikososyal-gelisim.html
tam da üstüne denk geldi.. sabah defne ağlama krizine girdi. beni itti, git dedi, sonra gel dedi, suratımı tırmaladı, tokat attı, bol hayır dedi... yarım saatten fazla ağladı.. nasıl davranacağımı bilemedim.. of ne yapacağız biz bu ergenlerle..
neyse pazar günü de kuzey yağızın doğum günüydü.. çok güzel oynadı bıdıklar. baktım baktım.. büyümüş benim fıstığım yaa...
sigarayı bırakalı 1 hafta oldu.
dün akşam koltuk minderlerinin kılıflarını değiştirdik. bu akşam da temizlik ve poğaça yapmam lazım. yarın akşam gelecek misafirlerim. umarım yetişebilirim.
mutlucum bi kamyon ütü de bende var... seven birine yollayabilirim... :)
Ayy canım walla sevindimBeybim,meleğim,mutlum,talaycığım,şekersizyeşilçaycığım34:);
valla dünden beridir 4 er saattir bakıcıyı dinliyorum,dün Allah var hiç bağırma,kızma,sesini yükseltme falan olmadı.Kızımla sadece yemek yedirirken ve de altını değiştirirken diyalog kuruyordu.Onun dışında sürekli tv izlettirdi durdubugün de biraz daha iyiydi hem Doğayla oynadı hem de tatlı tatlı konuşuyordu öpüp duruyordu kızımı.Bugün ayrıca tv yi de açmadı yani şimdilik büyük problem yaşanmadı.Tabi bu demek değildir unutup devam ediyim.Bir kaç gün daha dinledikten sonra bir sorunla karşılaşmazsam gerçeği olduğu gibi açıklayacağım ve ara ara dinleyeceğimizi belirteceğim.İster ayrılır ister devam eder artık.Hayırlısı artık..
Mutlum başın sağolsun.
Beybim,meleğim,mutlum,talaycığım,şekersizyeşilçaycığım34:);
Mutlum başın sağolsun.
Sağol canımArkadaşımın bebeği de c.tesi çıktı canım hastaneden annesinin koynunda şimdi
Patuya kavuşmanıza çok sevindimBen bütün o hastanelere çok yakın oturuyorum ama gitmedik hiçbirine,sadece Çapanın çocuk bölümünün çok iyi olduğunu duymuştum...Özel sağlık sigortası var mı bebeğin canım? Varsa international hospital diyorum.
Defnoşta terrible two yaşıyor tıpkı Mira gibi,,henüz tam girmedi diye sayıyorum ama şimdilik yere yatıp ağladığında(ki numara)
eğer evdeysem aynı tepkiyi verip güldürüyorum onuBenim şu aralar asıl kabusum Mira herşeye "bu ne" yada "bu kim" demeye başladı:18:Allahım sevmelere doyamam ben onları büyüsünler büyüsünler de outlete gideriz alışverişe
Sende kolları sıvıyosun temizliğe demekEv işi çok nankör yaw bana birde kadın geliyo haftada 2 gün yine de çok dağılıyoruz,sanki evde 3 değil 30 kişi yaşıyore Ütüler bizi bekliyore
Oooooh ellerine sağlıkayy aynı gun cıkmıslar hastaneden... maşallah ikisine de anneciklerinden bi daha hiç ayrılmasınlar inşallah...
özel sigorta yok canım. normal sgk var sadece.. neyse bakalım bi seçim yapacaklar artık...
bu terrible two, three, four, five diye gidiyor.. büyüsün ufaklıklar da onu da cekicez mecbur.. sağlıklı olsunlar da.. boşver...
valla dun akşam 5 ceşiti aynı anda pişirdim.. bi zeytinyağlı pırasa yaptım ki.. ilk defaa anneminki gibi oldu... zaten bu ikinci yapışım. ilkinde hiç olmamıştı. :) neyse işte sonra evi süpürüp banyoyu temizledim. canım cıktı azcıksonra kuzumla film izleyen babaısına eşlik ettim.. nerdeyse sonuna yetiştim diyebilirim :/
ve yorgunum dostlarım...
bişey danışcam... i biz bu evi aldığımızda duş kabininin camlarında ve iki duvarında siyah cam var. ve o lekeleri hiç bi zaman tamamen geçiremedim. amwayin de duş spreyi var ama gunluk kullanım için.. yani sirkeyle de temizledim. bi nebze oldu gibi ama tamamen geçirecek bi formulu olan var mı? ışıl ışıl lekesiz damlacıksız bi duş kabini istiyorum. yoksa komple değştirmek zorunda kalcam. hayır bi de misafir geleceği zaman uyuz oluyorum. insanlar pis olduğumu düşüncekler.. ama çıkmıyo çıkmmıyo
ben ütüye hiç dokunmadım.. Allahtan bu akşam maç var diye yarın akşama ötelediler. Iyi oldu. :) yalnız yanlış düğün olayına çok güldüm :doooooh ellerine sağlıkyorulmuşssundur tabi harıl harıl motor takmışlar gibi oluyoruz evde
Benimde dün bi kamyon ütüm vardıya hani...işte o hala varDün akşam bi yandan ütü yaparken bi yandan çamaşır yıkadım yine
Eşimin sabah demesine göre bu akşam bi arkadaşa davetliymişiz ama hanımı beni aramadı..arayıp doğruluğunu sorsam mı bilemedim,eşimin günü yanlış anlama olasığına karşıBi keresinde eltim ve kaynım bir düğüne gidip yiyip içmişler,
ama gelinle damat salona girince ikisini de tanımamışlarNeyse bunlar bekle bekle tanıdık görememişler,sonra kaynım arabaya gidip davetiyeye bakmış meğer bizimkilerin gideceği düğün 1 hafta sonraymış Yani bu durum eşimin ailesinde genetikse
bizde bu akşam davetli değilizBen yinede çaktırmayayım hazırlanayım da eğer davetli değilsek dışarda yiyiveririz
Bu arada şekersizim sen o camı çaktımadan kırıp değiştirmeye bakbenimde banyo lavabom komple cam ve nefret ediyorum Kayınpederim evlenirken bana jest diye yaptırmıştı çok büyük jest oldu gerçekten
Güya cilası varmışta başında sürüldü leke tutmasın diye ama hikaye
kız ne guzel korkuluk kendiliğinden çıkmış işte.. Bi süre böyle komple kaldırarak dene bakalım... Ben de yapacam onu da neyi beklediğimi bilmiyorum. Korkuluğu kaldırıp kendi inip çıksın istiyorum belki kendi uyumasında etkili olur. çünkü kreşte kendi yatıyomuş. öğretmeni yanında oturuyomuş. öyle uyuyomuş. Tüm garezi bana hatunun... Belki böyle olursa teşvik olur ???herkese güzel bir gün diliyorum
Günümüzü yarıladıkbu akşam evde olma olasılığımıza karşı da derin dondurucudan taze fasülye indirdim dolaba
Mira kuşumun yatağının korkulukları çıktıO kadar sallıyorki yatakta olunca iyi bile dayandı,tutkal aldım akşam takıcam
Bu arada artık uyanınca yataktan kendisi kalksın istiyorum,acaba tek kişilik bi yatak mı alsam odasına diye düşünüyorum:26:
Ya kızlar benim düşüncelerim hep paraya bakıyosizinde öyle dimi umarım yalnız değilimdir
Akşam doktorculuk setiyle oynarken diş kontolü yaptım mira'yatam anlayamadım tabi ama arkadaki 2.azılardan biri kabarmış gibi de geldi:18:acaba bu sümüklülük halinin sebebi o kabartı mı:106:kafamda yine deli sorular:112:
Mira sümüğüne "mümük" diyo bu aradaEskiden böcek diyodu artık terfi ettirdi
Bizde durumlar böyle şekerlersizde durum nedir gidip yemek yiyip geleyim acıktımm
Korkuluk kendiliğinden çıktı ama birde durumunu görsenkız ne guzel korkuluk kendiliğinden çıkmış işte.. Bi süre böyle komple kaldırarak dene bakalım... Ben de yapacam onu da neyi beklediğimi bilmiyorum. Korkuluğu kaldırıp kendi inip çıksın istiyorum belki kendi uyumasında etkili olur. çünkü kreşte kendi yatıyomuş. öğretmeni yanında oturuyomuş. öyle uyuyomuş. Tüm garezi bana hatunun... Belki böyle olursa teşvik olur ???
Tabii ki de her şey paraya bakıyo :d bende de ne hayaller düşünceler var da işte... Var....
Korkuluk kendiliğinden çıktı ama birde durumunu görsenüstü altı monteli duruyo dikey tahtalar ayrılmış
Bende komple çıkarayım önce bari,, direk yatak alırsakta bide yatmazsa kendim yatmak zorunda kalmayayım
Bende yapıcam onu da neyi beklediğimi bilmiyordum meğer seni bekliyormuşumEvet tüm garezleri bize,, bizim onlara doyamadığımız gibi onlarda bize doyamıyorlar galiba
:) canımsın yaa... :) sanırım öyle.. ve ilgi çekmek için... özledim bak şimdi
Arkadaşım aradı bu arada akşam bekliyormuşDedim çok bişey yapma diye inşallah beni ciddiye almaz:18:
Olmazsa taze fasülyemi alır giderimorda pişiriveririm olur biter Gideceğimiz arkadaşımızda arnavut
Ben en iyisi bişey almiim yanıma
ayy bugünde çok sıkıldım işteegerçi hep sıkılıyorum iş olunca iş var diye,, yokken yok diye sıkılıyorum
Eki Görüntüle 997213
sen bana bişey mi demek istedin şekerim
"siftah benden, bereket Allah'tan" diyerek "tükanı" açıyorum
dostlarım günaydın, dün ayaklarım zonklayana kadar çalıştım ama değdi doğrusuyeni yeni şeyler öğrenip, nerde kullanacağımı bilmediğim aklımı biraz daha doldurdum
ev dağınıklığı ve ütüden konuşulmuşütüyü nadir yapıyorum, şikayetim yok ama ev dağınıklığı oğlan doğduktan sonra oluşmaya başladı. akşam gelmesiyle uyuması arasında ev dağılır. o uyur uyumaz evi toparlıyorum ki, sabah acil birşey olursa dağınıklıkla uğraşmayalım. sabah kalkmasıyla anneanneye gitmesi arasında ayrıca dağılır, ben yine toplarım. gün içinde acil birşey olursa dağınık evle uğraşmayalım diye bu sirkülasyon böyle gidiyor işte kaldıki, evde eşya namına çok az şey var, biblo-süs hiçbirşey yok... ay bir de bu çocuklar büyüyünce eşofmanlarını odanın ortasına çıkarıp, öbek öbek bırakacaklar
"babasının oğlu" diyerek belki azarlayacağız ama bu sözler, "eşofmanı öbek öbek odanın ortasına bırakma dayanışması" şeklinde baba-oğlu ilişkisini perçinleyip, bizi dışlayacaklar
ay çok senaryo oldu dimi :26:ben de beğenmedim zaten
neyse ne diyorduk, hah evet, "dağınıklık kötü bir şey, uzak duralım, duramayanları uyaralım (kamu spotu)"
ahahahahahahahhhhhh hahahahahh :)Bilmem bişey mi demek istedimismi görünce paylaşayım dedim sadece
*Bir gün çocuk babasına sormuş :
- Babacım bizler nasıl olduk, nasıl üredik ? demiş.
Baba :
- Oğlum biz maymunlardan üredik. diye cevap vermiş. Çocuk şaşırmış ve bunun üzerine inanmayarak, annesine sormuş.
- Anne biz nasıl doğduk, nasıl üredik ?
Anne cevap vermiş :
- Bak oğlum Allah bizden önce Adem ile Havva 'yı yaratmış sonra bunun üzerine bizler dogduk. diye cevap vermiş,
Annesinin söylediği çocuga daha mantıklı gelmiş.. ve annesine :
Ama annecim, babam da bizlerin maymunlardan geldiğimizi söyledi bunu nasıl oluyor ? demiş.
Bunun üzerine Anne : Orası bizi ilgilendirmez çocugum o babanın sülalesi ... :)))
*Temel birgün ayakkabı almak üzere mağazaya gider.Mağazada deri,bot cinsinden güzel bir ayakkab gözüne takılır. Ürünü alır ve ödemesini yapmak için kasaya gider. Temel:Ürünün fiyatı 43 liraydı demiş? Kasiyer:Ne münasebet..Elinizdeki ayakkabı gerçek deri ve çok kaliteli bir ayakkabı indirimli fiyatı da 180 lira..43 lirayı da nereden çıkardınız? Temel:Kutunun altında ''Size 43''yazıyorda ondan
olurdu ama defnoşun doom gunuyle ilgili çalışıyorum şu an..Şekersiz çok sıkılıyorum isim şehir mi oynasak işin yoksa
Mira,,çocuk makasını sürekli bahçe makası tutar gibi 2 eliyle tutuyordugösteriyorum gösteriyorum tutmuyordu bir türlü
Neyse dün bakıcı teyze ve benim uğraşlarımız sonunda öğrenmişEve gittiğimde gösterdiler kocamaaan bir alkış aldı benden birde öpücük Bende ona süpriz olarak renkli elişi kağıtları almıştım onları çıkardım,eşimde akşam gemi yapmış onları birde yüzdürdü ki değmeyin keyfine Kısacası çocuk mutlu etmek çok kolay aklıma geldi de paylaşayım dedim yoksa kesin çatlardım
Şekersizde bıraktı beni gittiBende gideyim diğer topiklere salça olayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?