2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

iyi diyelim iyi olalım
3-5 dakika molam vardı, arkadaşımın yaptığı menengiç kahvesini içiyorum sizde ne var ne yok?

bugün güne toplantıyla başladım. öğle yemeğini sabırsizlıkla bekliyrm kızım gece hiç uyanmadı. çok enerjiym

Afiyet olsun chihiro hanımcım menengiç kahvesi ben hiç duymadım özelliği ne olaki? Sağolasın biz babamızı göreve gönderdik soluğu dedemizde aldık çok şükür iyiyiz evet bir kez daha söyliyorum tek başına yanlız gurbette çocuk büyütmek zor bunu aieleme kavuşunca bir kez daha anlıyorum dede ve anneanneye yapışıyor resmen onlarda hiç kıyamıyor devamlı oyun benim yanıma nadir uğruyor velhasıl bu kaçamak ikimizide iyi geliyorr...biz iyiyizde babamız garibim ankara yollarında tatbikatta ne yapalım sağlık olsun para lazım dimi allah kuvvet versin

kalsizanne ne güzel kuzucuğun uyumuş maşallah güne dinç başlamıssın işallah hep böyle olur kolay gelsinn

Uuuuuu supersin CNm . Bol bol tadını çıkar inş , bizden de çok selam söyle herkese ..
Burda hava çok güzel açtı , oğlan bir yatıp kalksın bakalım gidebiliriz yani bir yerlere .. Artık evde çok sıkılıyor bende pushchair ini almadan elinden tutup dışarı çıkarıyorum .. O kadar çok yol yürüyor ki banamısın demiyor , ben yoruluyorum gayri ..

Son düzenleme:
tesekkur ederim. inşallah guzel haberler gelecek senden
bi bakiyim bulabilirsem

tesekkur ederim. iyiyiz işte orta halliden iyice

iyiyiz canım sağol bizden de trakyaya selamlar

Herkese güzel günler
Talaycım mailine cvp yazdım.

Akşam misafirliğe gittik maşallah ya kızcağız ne hazırlanmış ne hazırlanmış
Kesme makarnalı yeşil mercimek çorbası,2çeşit salata,harika bir arnavut böreği,hünkar beğendi,bulgur pilavı vardı menüsünde
Yedik,içtik, karıştırdık(mira)evimize geldik.Mira'ya, dur kızım, açma kızım, yapma kızım derken gecem geçti,ne meraklı çocuk doğurmuşum yaw Birde izin alıyo ki sormayınkayıytıyabilibisi(karıştırabilir miyim)

Tatlıcadı geçmiş olsun canımO mümüklerden bizde de var:2:İstanbulun havasından mıdır suyundan mıdır paralel devletinden midir bilmem ama geçmiyo burun akıntısı
Hırıtlı için bir tarifim var canım balgam söktürüyor istersen dene:
1 küçük cezvede suya 1tk kaşığı tereyağ,4-5 damla limon sık,1-2 tutam karabiber at kaynat ve sürekli karıştır,
kaynayınca 1tk. bal ekle ve yine karıştır.Kaynayan bu karışımdan yukarı beyaz bir köpük çıkacak, o köpüğü
Tarık Buğra'ya içir...Ilınınca eğer severse su niyetine komple de içirebilirsin ama asıl şifası o beyaz köpükteymiş
Bu arada öyle kahve köpüğü gibi bişey beklememeni tavsiye ederim

Canim ben biraz olumsuz yaklaşırim her konuya aklıma geleni paylaşmak istiyorum. Bu bakıcı sizin ses kaydı yaptiginizi öğrenmiş yada fark etmiş olabilir mi. Belki hayal gücü dersiniz ama mesela senin burayi takip ettiğini biliyor mu. Belki yazdıklarıni okuyor ve ondan iyi davranıyor olabilir. Ilk gun kizinla hic konusmayip ikinci gun opmesi tv acmamasi garip geldi doğrusu. O sebeple yazdım

menengiç kahvesinin içeriği hakkında hiçbir fikrim yok ama içiyorum işte :18:bir çeşit Türk kahvesi ama daha yumuşak ve lezzetli dilim sürçüp menengiç yerine sürekli "menenjit kahvesi" diyorum, arkadaşlar gülüyor

babanız da şehrimize hoşgelmiş. nedense bu şehri seviyorum :26:

diğer taraftan düşününce de, ses kaydı alındığını bilse de birşey olmaz ki. sürekli dinleniyorum, gözetliyorum diyerek Doğa'ya olan davranışlarına dikkat eder güzel bir süre sonra ses kaydı bitse de, korkusundan kötü davranamaz gerçi vicdan denen şey, başkası sizi gözetlemese de, sizi gözetler ve hareketlerinize dikkat edersiniz ama vicdanını susturan insanlar ancak diğer insanların kendilerini görmesinden korkar işte. pınarda hanım gelsin de, iyi haberler alalım inşallah

herkese merhaba kızlar....ranayla uğraşmakta topiğe giremiyorum...havalar iyi gibi...her gün dışarı çıka çıka alıştı...tutamıyorum evde....küçücük gün zaten ev işi yemek derken gün bitiyor...

ben şu yemek mevzusundan çok sıkıldım...ne yaparsam yapayım rana yemek yemiyor isteyerek...kahvaltıda haşlanmış yumurtanın beyazını yiyor..biraz beyaz ve kaşar peyniri yer.1 2 tane zeytin su ..yedikleri bunlar....

süt,m.suyu içmiyor....yemek yemiyor...ne yapacağımı şaşırdım...özene bezene yemekler hazırlıyorum hep hüsran....kendisi yesin diye önüne koyuyorum masaya oturuyoruz sadece oynuyor....hep kuru şeyler yiyor o da azcık...börek,p.kızartması v.s...

halen emziriyorum...süt az tabi...ama süt olmazsa bile stres atıyor memede..orada sakinleşiyor...zorla yemek yediriyorum bir süre sonra....çok ağlıyor dişlerini sıkıyor sinirleniyorum......sonra da pişman oluyorum ağlattığım için...

uykusuzluğu,yorgunluğu her şeyi kabul ettim artık...şu yemek problemini bir çözebilsek...

öpyrm hepinizi...görüşürüz kızlar....

ben geldimmm
1 hafta sonunda tarık buğrayı bu gün biraz< dışarı çıakrdım hava alsın diye..montunu giydirip balkona çıkarıyoduk ama kesmedi kuzuyu çok sevindi dışarı çıkınca:)
geçmiş olsun dilekleriniz içinde teşekkür ederiz teyzeleri
çok şükür az ilaçlada atlattı bebeğim hastalığını iyiki atmışım ilaçları çöpe şimdiye kadar hastalandığında boşuna vermişim zararın neresinden dönersen kardır..balık yağı ve vücut direncini arttıran damlamız vardı ilaçları atarken onlarıda attım çöpe
balık yağının iştah falan açtığı yok fasa fiso..kullanmadan öncede zorla yediriyodum kullanıncada aynı şekilde yedi onun dışında zaten haftada 1 bazen 2 kez balık yediriyorum ceviz,badem vs onlarıda yiyo gerek yok diye düşündüm

sadece şu balgamı geçmedi ama azaldı bende tam onu sorucaktım ne versem kızlar diye mutlum ben sormadan cevap vermişsin hay o yanacıklarını öpim senin yarın hemen yapıcam inş şifa olurmiramında sümükleri durmamışilerlemesinde tek o sümükler aksın
tarık buğra o kadar ağır atlatıyo ki burnunun akması hiç etkilemiyo beni

bu arada bende grip oldum ama ayakta ve hafif geçiriyorum..bu sene 2 doktorda tarık buğraya grip aşısı için yaptırma dedi yan etki yapabilir ve grip olunca ağır atlatıyo dedi yavrum kaç kez hastalandı seneye aşı kesinlikle yaptırıcam

dün gece bütün geçmişi okudum okumayınca kendimi eksik hissediyorum:)
pınarda;umarım komşun yanılmıştır bakıcınız doğaya iyi davranmıştır çok üzüldüm ve sinirlendim okuyunca Allah vicdan ve merhamet sahibi insanlarla karşılatırsın inş

beybim;cerenin eli için geçmiş olsun nasıl oldu kuzucuk?saçlarınıda çikolata kahve uçlara ışıltı yaptırabilirsin ben öyle yaptırıcam yazı öyle geçiricemoyunda da takılmışsın geçtin mi kızz

beykoz;iyileşmişsin şekerim çok sevindim

gönülsayfam;anneciğinin yanındaymışsın sefan olsun:)

meleğim;bu gün ablam yeğenime yemek yedirirken tarık buğrada izlerken tok olduğu halde yeniden yemek istedi aklıma mahir geldi acaba yanında yemek yiyen bi akranını görünce yemek istermi:26:

mutlum;eşinin babannesi vefat etmiş başınız sağolsun mekanı cennet olsun

şekersiz;kutlu baturun umarım kontrollerinde hiç bi şeyciği çıkmaz cok cok emer annesini

başka ne yazıcaktım unuttum iyi tutmuşum aklımda dün geceden beri

Hşg CNm tekrar geçmiş olsun , sende inş çabuk atlatırsın şu gribi .. Illet bir hastalık başladı mı durmak bilmiyor (
Mahir in yanında çoçuk oluncada yemiyor CNm hatta Elif arkadaşı bize geldiklerinde o kadar çok üzülmüştüm ki Elif bir güzel herşeyi yiyip bizimki ona rağmen yemediği için .. Burda da paylaştım üzüntümü demek gözünden kaçmiş CNm .. No problem bizi düşünüp çareler sunmam beni mutlu etti tşk ederiz ..

selam güzel anneler ve tatlı bebişleri..
uzun zamandır yazmıyordum aslında sürekli giriyorum bağımlılık gibi birşey oldu. ama nedense hiç yazma havasında değildim. önce eşim hastalandı sonra lorin hastalandı onlarla uğraşmaktan çoğu şeyden hevesim gitti. neyse iyiler şimdi. aslında geçmişi hep okudum ama şimdi hangisinden başlasam bilemedim. tüm hasta bebişlere ve hasta annelere geçmiş olsun diyorum.
bu günlerde lorinin konuşmasına takmış durumdayım yememesi artık bizim için normalleşti yapısı böyle diyorum. uykuyuda sevmiyor. bende aynı yeşilçayım gibi sallayarak uyutyorum. nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. ağlatarak birşey yaptırmaya pek sıcak bakmıyorum. neyse katlanacağız artık. burda anneler bebişlerinin konuşmalarını yazarken acaba benim kızda problem mi var diye düşünüyorum. nisan sonu 2 yaş kontrolü var ozaman sorarım dr. ama geç kalmaktan korkuyorum acaba biryere götürsemmi. biraz önce bir dr. buldum bilmiyorum randevu aalabilirim belki. almancam yeterli olmadığı için türkçe konuşan branşlı dr. bulmakta zorlanıyorum. birtane dil bilimci buldum. bakalım ne olacak. yeşilçay deyince sigarayı bırakmanı kutluyorum . lorinde öğrenmiş kim sigara içse hemen yanına gidip parmağını sallayıp nein diyor. bu arada meleğim sana sorayım. mahir türkçeyemi yakın yoksa ingilizceye mi. lorin almancaya daha eyilimli. aslında evde konuşmuyoruz. dışardan duyduğunu kapıyor. eşimde çok iyi konuşmadığından lorinle tek almanca konuşmuyoruz. birde anadilini iyi öğrenmeli değilmi sonra zaten almanca öğrenecek. bu arada lorini kreşe yazdırdım 1 eylülde başalayacak bakalım nasıl olacak. yeşilçayım. şu montesori sayfana el atsan bizim için ne makbule geçer. ben evde olmadığımdan eşim lorinle ilgileniyor. senin sayfanı göstermiştim ordan bakıp sizde faaliyet yaparsınız diye. diyor birşey yok. lorini vereceğim kreşde montesori eğitimi veriyor. kreşe başalyınca ordaki faaliyetleri atarım buraya. evimin karşısında ilkokul var lorin sonra oraya gidecek orasıda montesori eğitimi veriyormuş sevindim tabi. bende birkaç karışık foto attım bazıları eksik çıkmış sonra devam ederim artık. öptüm hepinizi ....

sağol meleğim
evt hatırladım bende unutkanlık var malum:)size geldiklerinde elif çok güzel yemeklerini yemişti ve mahir yine yememişti
balık yağını içiyomu cnm mahir?sizde etkisi oldu mu?

hoşgeldinn..tüm hastalıkları savmışsınız ne güzel:)
kreştede umarım güzel vakit geçirir kuzucuk
konuşma konusuna gelince bazı bebekler erken bazıları geç konuşuyo cnm..benim bebekte geç konuşucak olanlardan bi kaç gün önce sırtıma binmişti atçılık oynuyoduk o sırada ben bi sürü şey tekrarladım ve hepsini söyledi ben böyle kaldım
ama gel gelelim gün için konuşmuyo aba ve ıı ııı ları varartık ne zaman isterse o zaman konuşsun tembel yavrum diyorum yapıcak bi şey yok
belki lorine kreşinde faydası olur ve konuşmaya başlar
ayrıca hemen resimlere baktım çoook şeker ve çok hamarat bu fıstık
bu arada sallayarak uyutmkata tam bi facia kızlar tarık buğra hastayken salladım bi kaç kez bacaklarım koptu çok zor..omuzda sırtını ve popoyu pıpışlayarak uyutsanız uyumazlarmı acaba daha kolay olur

iyi akşamlar
gezmelerden ve oyundan fırsat kalmıyoki bi gelip yazayım:)
tatlıcadı geçmişolsun ikinizede,tarık buğraya ilaç vermemekle iyi yapmışsın zaten akut bronşitte antibiyotik kullanılmamalıymışbizim uyuz doktor ne zaman gitsek antibiyotigi dayardıama çok güzel bir doktor keşfettim 2 defa gittik ve ateşi yoksa antibiyotik yazmıyorum dedi,antibiyotiksiz iyleşmişti kızlarımçağla dogdugundan beri 1 defa bile ateşlenmedi:26:çok tuhaf yani aslında çok iyi ama yinede kafama takılıyo neden bu kız hiç ateşlenmedi diye:)ay ALLAH korusun,,
balıkyagı ben günaşırı veriyorum ama kilo alması yada iştah açması için degilsadece omega 3 alsın diyebalık haftada bir yiyoruz ama yeterli degil,haftada 3 defa yemek gerekiyomuş
bu arada ben ayagımda sallamıyorum istesemde sallıyamam hemen ayaklarım agırır sinir olurum:)yatakta çağlanın yanına uzanıyorum öyle uyuyoama 10 dakkada uyuyan kızım artık yarım saatte uyuyogeriliyorumöglen hemen dalıyo 5 dakika ama akşam niye böyle yapıyo anlamıyorumgece kuşu olacak annesi gibi:)
pınarda canım benimde aklıma şu geldi yani acaba senin bakıcı ses dinleme cihazını farkettide ondanmı degişti:26:bi arkadaş daha yazmış valla bendemi kara kalpliyim ama aklımdan öyle geçti:26:umarım biz yanılıyoruzdur:26:

ne zaman sütten kesmeyi düşünüyosun:26:belkide yemek yememesinin sebebi budurtabikide emzir ben sana kes diyemem ama ben çağlayı sütten kestikten sonra iştahı açıldıemerken hiç birşey yemiyodu sinir oluyodum,sofrada bile emziriyodumzaten o yüzden sütten kestimbide şöyle bişey var,iştahı iyiçokşükür ama kilo almıyoçok hareketli bir kızım var

iyiyiz canım seni sormalı:)ne güzel mis gibidir oralarbenim içinde derin bir nefes alıp hohh diye bırakırmısın:)

Hşg CNm evt arada bir seni görüyorum burda ama bir türlü sorma azmi gösteremedim sorry .. Eşinin ve Lorin kızımızın iyileşmesine çok sevindim inş bu son hastalıkları olur ..
Mahir ingilizceye daha çok yatkın , BBC nin çoçuklar için eğitici proğramları var onları seyrediyor ve ordan öğreniyor çoğu şeyi ..ana dili ilk önce öğrenmesi öncelik olmalı tabii ama nedense Mahir'e İngilizce daha kolay geldi .. Konuşma konusunda üzme kendini bizim çoçukların çoğu konuşmaya başlamadı daha , üç yaşa kadar takip edilip ondan sonra profesyonel birini göstermek gerekir diye düşünüyorum ..

benim kızımda yürümeyi çok seviyo aynı mahir gibizaten yürüme sevdasından 9 aylık yürümeye başladı ya
mesela bugün arkadaşımın işyerine gittik iç çamaşırı almayaçağla yaklaşık 1 km yürüdü
kilo almamasının sebebi işte busporcu olacak bizim bebeler

Tatlıcadı CNm biz balık yağını büyük bir savaş sonuçu alıyoruz , mahir şılıngayla ile bile almakta zorluk çıkarıyor .. Hatta verirken bir kısmı her yerine bulaşıyor böylece buram buram balık kokuyoruz :)) işe yaradığı konusunda halan bir kaanatım oluşmadı .. Ama en azından balık hiç yemiyor o açığını kapatmış oluyoruz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…