2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çiçekcim geçmiş olsun masala , umarım dediğin gibi çabuk atlatır .. Mahir için de inş dediklerin olur ve beni üzmez daha ..
Accasia ve Elifsu sizede geçmiş olsun inş delikanlıların son dönem hastalığı olur .. Çağatay için iyi bir doktor iyi olur kanımca malum ciğerler çok önemli başka bir şeye dönüşmesi Allah muhafaza ağır olur .. Vücut direnci için vitamin veya balık yağı kullanımı düşünebilirsiniz ..

Son düzenleme:
ya evet note 2 çok güzel tmm cnm düşünecem sagol:26:

CNm benim inş içine sinen güzel bir telefonda karar kılarsın ve alırsın .. Ayfon istesen bir bak bakalım kaç para eğer burda daha ucuz ise getiriyim sana . Malum yurtdişinda biraz daha uygun olabiliyor .. Aslında amerika daha iyi ama yok benim orda kimsem .. Neyse sen düşün taşın bana haber et . Elinden gelen ne varsa yaparım .

ohohoooo kimseler uğramamış buralara

çiçek rüyana koptum ya.. demek dolap sihirli..

talay sofraya bayıldım. her şey cok guzel gorunuyor...

ecesuelif; senin kuzuda da alerji vardır belki. sürekli hırıltı ve burun akıntısı varsa alerjik olabilir. hiç üzme kendini hasta diye boşa da antibiyotik kullanma...

nacizane

yoğunum arada bakıp kaçıyorum. doğumgunu tema hazırlıklarını bitirdim. kreste ve evde 2 ayrı temaya karar verdim son olarak...
hadi hayırlısı

ya kzılar ben kaç gündür pcden ve telefondan yazıyorum yeniden giriş isteyince yazdıklarımın hepsi gidiyo
uzun uzun yazmak suç mu yanii:)sizlerde de öyle oluyo mu?
havalar güzel gidiyo bizde bol bol geziyoruz..tarık buğra evde arada bi çığlık atıyo ama dışarıda artık düzeldiyerlere atma,arabaya binmeyi reddetme,ağlama,zırlama yok çok mutluyumevdeki çığlık sesleride azaldı..
bağırdığı zaman ben tepki vermeyince suratıma bakarak mutfak dolaplarını son hızla çarpıyo,orta sehbayı kucaklamaya çalışıyo hızlıca yere bırakıyo vsbende tepki vermeden farklı bi odaya geçiyorum sakinleşiyo..ya da o sırada elinden tutup neden bağırıyosun oğlum gel elimi tut göster bakalım ne istiyosun diyorum göstericek bi şeyler buluyo bağırmayı unutuyo:)

ecesuelif;şekersize katılıyorum..her ay hastalanmasının vardır altında yatan bi sebep..tarık buğrada her ay hastalanıyo..yüne alerjisi çıktı.çok geçmiş olsun

şekersiz;dikiş makinen hayırlı olsun bakalım neler kesip biçicen merakla bekliyorum:)defneye kelebek teması çok yakışıcak rengarenk

çiçkcim;tatiliniz uzamış ne güzel olmuş:)masala çok geçmiş oılsunben olsam doğum gününü karsa dönmeden yapardım hediye içinm yaptığını düşünenelerede 1 gün önce akşamdan haber verirdim hediye almaya vakitleri olmazdı:)geldiklerindede dönmeden yapmak istediğini söylerdin..süse püse gerek yok canım anne kız süslendiniz mi tamamdır sizin güzelliğiniz yeter

bambucan;işe başlamışsın hayırlı olsun..azra ve senin için çok iyi olucak..eve döndüğünde azra seni özlemiş olucak ve daha verimli vakit geçirirsiniz..çocuklar 7/24 bizi görmekten ve oynamaktan sıkılıyo..tarık buğra babası gelince çok mutlu ve onunla daha güzel oynuyo ben bunu gün içerisinde görmemesine bağlıyorum

beybim;kandır kız kocanı al bi ıphoneyavrularında son sümüklü gezmeleri olur inş

ve son olarak mutlum,şekersiz ve tüm arkadaşlarım doğum günü hazırlıklarınızı yaparken hazır mickey mause temalı bi şeyler bulursanız beni unutmayınız
bi kaç bi şey buldum banner hazırladım..cupcake ve kürdan bayraklar içinde içlerini temizledim ama bi kısmına minnienin fiyonklarını koymuşlar temizleyemedim beceremedim yaniiyardım elinizi müsait zamanınızda esirgemezseniz sevinirim

Tatlıcadı bende sinir oldum dün uzun uzun yazdım herkese giriş yapınca yok oldu
Sabahtan bu yana da ancak işlerim hafifledi yazıcam yine dayanamam

goggle'a "mickey mouse head" yazip görsellerde ara istediğin kadar var canım
büyük resimlerden kullanırsın

ben az önce yazdıklarımı yok olma riskine karşı kopyalamıştım iyikide kopyalamışım yine yok oldu

yine hızır gibi yetiştin canım çok sağoll buldum

dostlarım Babyceren dostumuz, şu saat oldu henüz teşrif etmedi ya gezmeye gitti yada :18: dün konuştuklarımıza binaen, soluğu teknoloji mağazasında alıp, eşinden habersiz bir galaxy note aldı :18: ya eşi çok kızarsa :18:ya topiği basıp "azmettirici" olarak bizlere çemkirirse :18:

ayyyy, nerde acaba?

Son düzenleme:

şişştttttakipteyim

selamarada çaktırmadan bakıyorumpek girip yazan yoknerelerdesiniz
çikocum telefon almadım henüz araştırma yapıorumama pahalı bişey almaktan vazgeçtim ya yine çocuklar kırarsa diye yusuf yusufum:18:
o yüzden s3 mini alıyım diyorumkarar verince sana söylerimgerçi şimdi seni arasam çikocum ne tavsiye edersin desem kesin 5110 u tavsiye edersin
melegim teşekkür ederim cnm ama ayfon beni aşar canımyinede sor bakım kız ne kadarmış orda:)

çağlanın uyanmasını bekliyorumkaytaz böregi yapacamyanınada çorbaal sana akşam yemegi:)
yarınde dolma yapıyım diyorum öbür günde aşüröbür öbür günde aşurun artanı
öglen çağlanın yemegini yaktımtam yanmadı ama dibine tuttu ve tadı degişti çocuk zorla 2 kaşık yedi
hepsi cerenin suçusabahtır beni sinir krizine soktu
dünden beri ne olmuş bu kıza anlamıyorum aramız çok fena

veeee baharın gelmesiyle beraber, Babyceren dolma (tercihen kabak ve "batırcan") sezonunu açmış bulunuyor

gecen yıldan, kabak soyacağıyla kabak soyarken Çağla'nın gülme krizlerini hatırlıyoruz. bu yıl 1 yaş daha büyümüş olarak bakalım aynı şeye gülecek mi? izleyip hep birlikte göreceğiz

sabah 7. 30 da yaprak sarma koydum ocağa. derin hanm ruyasında görmüş olmalı ki 7 de kaklktı. anne yaprak hımmm ham ham yedim dedi, anne yüreği dayanmadı, küçük tencerede pişirdm. oyuncakları bıraktık varsa yoksa parmak boyası bu sayede renleri pekiştiriyo, kırmizi ve maviyi öğrendi yeşili kirıştırıyo. oyun hamundan yuvarlak kocaman kafa yapıyrm. gözu burnu ağzı saçı falan yerleştiriyo. ama o kadar komik ki hepsini bazen üst üste koyuyo. namam oldu diyo ...ne çabuk büyüdüya

bende yazmaya yazmaya tembelleşen forum ahalisinden oldum çok şükür her şey yolunda rutinimiz hep aynı eceyle kalk oynaş yatakta kahvaltı yap, akşam yemeğini hazırla oyun oyna derken eşim geliyor yemek yiyip gidiyor bizde parka 1 saatcik gidiyoruz. dönünce uyku genelde bende onunla yatıyorum kalkıncada etrafı topla derken yine dışarı çıkıyoruz babamız gelinceye kadar akşam nasıl oluyor anlıyamıyorum çıkmazsak ece evde çıldırıyor bende baş edemeyince çıkıyoruz mecbur:) ben bu kızı ilgiye fazla alıştırdım galiba hep onunla oynayım istiyor ama benimkide can ya:))

perşembe doktora gidicem kızlar bende şeker var sanırsam( sağlık ocağındaki ebemizde smear testi yaptırmamı da istedi.

kujum yine yok oldu içimden bir ses onun hamile olduğunu söylüyor ya hayırlısıyla gelip yazsın iyi olduğunu.

selam ya acilinden bir şey soracağım, benim kızın çok alışkanlıkları var yavaştan artık bırakmaya başlayalım diye bu gün birden emzik olayına el attım. sabahtan emziğini ucunu bir hayli kestim öyleki hiç ağzına alıp ememiyor. dedim kızım karıncalar yemiş ucunu lorin büyümüş emzik hiç yakışmıyor mş dedim. yarım saat elinde gezdirdi ara ara baktı durdu. en son gelip anne eşek yedi. dedi. karıncalara kıyamamış galiba. ama elindedn de almadım. öğlen emziksizuyudu. akşam da emzik dedi kesik olanı aldı ağzına koydu düşmesin diyede eliyle tutup öyle uyudu. soracağım şu kesik emziği hiç vermemelimiyim yoksa ara ara almasına izin mi vermeliyim. şöyle bir durumda var lorin sütünü biberondan içiyor akşamları. su vveya başka şeyleri bardakala içiyor ama süt verince içmiyor. biberonuda mı aynı anda bıraktırmalıyım. zaten süt olayını bitireceğim kızımın inek sütüne allerjisi var kindermilc içiyor. 1-2 yaş için ondan bu sütü de bırakayım diyorum. gün içinde hergün yoğurt yiyor ondan gerek yok diye düşünüyorum şimdi gece kalkıp süt istiyor ve her gece içiyoraç olduğundan değil alışkanlıktan
çikirocuğum geçmiş zaman lorinin kilosunu sormuştun. 11 kilo sanırım baskülle tartığımdan karar veremedim. boyuda hastaanede ölçmüşlerdi 87cm. kilosuna takmıyorum. lorin doğduğundan beri yemeyen ve zayıf bir çocuk onunda yapısı böyleymiş diyorum. yapacak birşey yok yoksa akılsağlığımı yitiririm. zaten doğduğunda 3 kilo bilo yoktu. 3 hafta erken doğdu anne sütü hiç almadı.mamayı bile hiç istemiyordu. şimdi bile unlu mamüller diyeyim ekmek falan ve şekerli şeyler hiç yemez. ben az da olsa köftesine veya çorbasına katıyorum. bana göre bunlar çokda lazım değil. hiç muhallebi yemedi. bulamaç tarzı birşeyi bebekliğinden beri hiç yemedi. en azından az yiyor ama gerekenleri yiyor diyerek kendimi telkin ediyorum.

kızımla geçen hafta hayvanat bahçesine gittik çok eğlendik. daha önce gittiklerimizde bebekti birşey anlamamıştı ama bu seferde beni nerdyse hiç dinlemedi. nereye hangisine bakacağını şaşırdı. telleri kaldırıp zürefalara gitmek istedi falan... birkaç foto paylaşayım.

minyatür hanımcığım, bizim oğlan parmak emdiği için emzik bıraktırma konusunda deneyimim olmadı fekat sanırım dilberege hanım bıraktırmıştı. emziği hiç göstermeyerek ve çok üzüntüyle, "emziğini aydede almış. artık yok " diyerek bıraktırmıştı yanılmıyorsam. yani biraz üzgün şekilde konuşarak ama tamamen keserek bıraktırmıştı. böyle yapabilirsiniz.

süt olayına gelince ise. bendeniz hiç devam sütü vs kullanmadım. 8 aylıkken sulu inek sütü, 9 aydan itibaren ise inek sütü içirdim. sütle arası pek yok ama ayranı içiyor. zaten yoğurt veya ayran olarak almaları daha iyi zira prebiyotik bakteri içeriği dolayısıyla daha faydalı ve kalsiyum emilimi daha kolay. gece süt içmesi de güzel. sırf alışkanlıktan da olsa, içiversin ne güzel fekat onu da bıraksın istiyorsanız, bir yol bulmak lazım :44:
biberondan süt içmek :44:bizimki hiç biberon almadı ama topikte çok çocuğumuz var biberon bırakan. günün ilerleyen zamanlarında gelip sorunuza cevap vereceklerdir. umarım bir yol bulursunuz :26:

ay 24 saat olmuş kimse birşey yazmamış :18: sırf topik boş kalmasın diye yazıyorum dostlarım, hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum

hoşta kalınııııııızzzzzzzzzz

Selam hanımlar,
Bugün çok keyifsizim..Okuldan eve gelince teyzesi kızımın saçını ikiye ayırıp tatlı bir şekilde bağlamıştı.Ben de pek güzel olmuş diye sevinirken birdenbire kızımın kafasının arka kısmında aspirin büyüklüğünde bir aılma farkettim.İnternetten araştırdım "saçkıran"olabilir mi diye.Ardından hemen aile hekimine gittik ve o da doğruladı yani saçkıranmışacilen dermatoloğa görünün dedi,belki kortizonlu iğne falan vurabilir dedi siz yine de bir görünün dedi.Biz de bir koşu cilt doktoruna gittik saçkıran teşhisi koydu ve tahlil yaptırdı(demir eksikliği,tiroit vb.sebepler mi diye)yarın anşlaşılacak.yarın urfada en iyi cilt doktoruna da görüneceğiz yoksa içim hiç rahat etmez.Ya kızlar içim hiç rahat değil tekrarlanma durumu olabilir olmaya da bilir fakat ne bileyim kızımada görünce çok üzüldüm
DUALARINIZI BEKLİYORUM.

hay Allah ya, üzüldüm doğrusu. çok geçmiş olsun, umarım eski haline çabuk döner Doğa. tabiki de dua ederiz, Allah acil şifalar versin arkadaşım
bir dakika eşimde de yakın zamanda oldu. 1 tl büyüklüğündeydi ve 1 ay sonra saçları yeniden çıktı. eski açıklığından eser kalmadı. hiç mudahele de etmemişti. belkim Doğa'nınki de hemen geçer, birşeyi kalmaz. küçük çocukların bünyeleri daha kolay ve çabuk yenileniyor sonuçta

herkese selam
pınardacım geçmişolsun:26:saçkıran nedir nasıl bişeydir inan hiç bilgim yok:26:neden olmuş acaba:44:
dua ederiz cnm inşallah önemli degildir de kortizonlu ignelere gerek kalmaz cnm..
bir kaç doktora gösterip sormakta fayda var..

çikocum senden başka gelen olmamış dostumkorkarım yakında bu topigin sahibi sen olacaksın:18:yok canımmmben burayı asla terketmem

mutlucum nerdesin canım:26:
neden kimse gelmiyo artıksorunununz ne dostum
hadi ben gelemiyorum çünkü geziyorum:)bugün cereni okula yollamadım biraz öksürüyo dedim dinlensin ama dayanamadık gezmeye gitttik
az önce eve geldik,evde yemek yokeşime dedim getir bişeyler yiyelim açız
zaten acayip kıcıgım kocama
bi kaşık suda bogasım var
dün akşam teyzemlere gittik orda milletin önünde beni çok kötü bozdu
ses etmedim ama daha ordan çıkıp arabaya bindigimiz gibi agzıma geleni saydım
bilmiyorum ama acayip sogudum ben bu adamdan
belki şimdi sinirliyim diye ama yüzünü göresim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…