beni hiç aramamış tombalak ve hain oğlumakşama kadar oynayıp, akşam da fısır fısır uyumuş. bayram sabahı geldiğimizde çok sarıldı ama başka tepki de vermedi. yani normal hayatımıza hemen devam edebildik
bu arada döndüğümüzde annemlerin taşınmaya karar verdiğini öğrenip şok olduk
bize 3 vesaitlik yere sırf diğer oğulları istediği için taşınmak istediklerini öğrendiğimizdew 2. şoku yaşadık
asıl şoku ise dün yaşadık. ev tutmular ve haftaiçi temizlemeye karar vermişler. (acelelerini hala anlamadık) çocuğunuza bakamayacağız, alın anlamına gelen şeyler söylediler. biz de oğlumuzun eşyalarını aldık ve eve geldik.
şuan Orhan Cemal'e lab.da bakıyorum. bir yandan da deney yapıyorum. bir yandan da kreş arıyoruz
bize asıl koyan ise, babamın bizi düşürdükleir durumun farkında olup ağlayarak eşyaları vermesi ve annemin hala bizi ne kadar zor durumda ve ortada bıraktığını anlamaktan aciz rahat tavırlarısağolsunlar 1 yıl baktılar çocuğuma ama bu son 3-4 günde yaptıkları büütn o iyiliklerini silip süpürdü diyebilirim
Slm tatlışlar
Öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum sizleri ve kuzularımı öpüyorum
Biz çok şükür iyiyiz tarık buğranın hareketli olması beni çok yoruyo ve artık sinirlerimi bozmaya başladı
Bayramın 2. Günü dayıma gittik bugün döndük bol bol denize girdi kuzucum piknik yaptık ergen havlarında gezindi durdu:)
1.5 saatlik yolu ağzımdan burnumdan getirdi bayramım deli danamla uğraşmakla geçti bel fıtığım azıttı
Bez konusuna gelince nedense inanılmaz rahatım son zamanlarda hiç bezi çıkarmayı düşünmüyorum uğraşasım yok yorgunum bitkinim kendisi wcye yapıcam diyene kadar bekleyesim var
Bizden şimdilik bu kadar yolculuk yapanlara iyi yolculuklarr
Bezi bir kere çıkarttın mı hiçbir şekilde bağlama bence,,ilk günler biraz zor oluyor ama bebeğin hazır gibi görünüyor devam et derim
canım bana doktorum bugun bezi atıyorsun ve gecede takmıorsun demişti
bir yere gitme gerekirse 1hafta demişti cünkü bez bagladgında cocuk yapsammı yapmasammı arasında kalıp kabız olur demişti
dedigini yaptım ve 1 ay bitti bir ara kakasından korktu lazımlıkta görünce altna yaptı bende onun yannda oldugumu söyledim ve yap diye sırtını sıvazladım resmen
diyeceksinizz wcye yaptır onuda yapıordım ama sürekli banyo istiyordu aglaya bagıra cagıra cıkıyorduk wcden birde indir kaldır hamileyim agrımda cok
yapamıyorum ama yapmam demiyor ikisinede yapıyor cok sükür sende kararlı ol birgün o kacırmalarda bitecek ama uyurken falan bezlemeyi kes canım kolay gelsin sana ve tüm bıraktıranlara
Merhaba kızlar..Kayınvalide de zorunlu olarak geçirilen 3 haftalık tatilin ardından tekrar evimdeyim.
Buraları ve eskisi gibi aktif olabilmeyi çok özlüyorum ama hiç fırsat bulamıyorum.Kayra bey hep kendisiyle ilgilenilmesini istediği için hiç zaman ayıramıyorum buralara.Umarım herkesler iyidir ve herşey yolundadır.
Bir ara albüme kuzucukların resimlerini koyalımda görelim ne kadar büyümüşler :))
Bizde çok fazla yeni havadis yok.Emziği bıraktırma çabalarım kv yüzünden suya düştü.Sadece yatacağı zaman veriyorum şu aralar.Azaltmaya çalışıyoruz yani.
Dil gelişimi çok ilerledi.Herşeyi tekrar ediyor,uzun cümleler kuruyor ama konuşması bazen sonradan türkçe öğrenen bir yabancı,bazende kırsal kesimde konuşanlar gibi. Örn ; yemiyom,içmiyom,istemiyom,geliyom :))).Birde niyeee ve neden soruları tavan yapmış durumda.Delirtiyor bazen
Herneyse asıl sizlere sormak istediğim bir sorum var.Umarım ara sıra göz atanlar cevapsız bırakmazlar sorumuu.
Bugün itibari ile çiş eğitimine başladık.Gerek öğlen uykusundan gerek gece uykusundan hiç kuru kalkmayan oğlumu uyku esnasında bezleyeyim mi yoksa yatağa çişini yapmasına müsade mi edeyim :18:
Kestane kebapp acele cevappp
Herneyse asıl sizlere sormak istediğim bir sorum var.Umarım ara sıra göz atanlar cevapsız bırakmazlar sorumuu.
Bugün itibari ile çiş eğitimine başladık.Gerek öğlen uykusundan gerek gece uykusundan hiç kuru kalkmayan oğlumu uyku esnasında bezleyeyim mi yoksa yatağa çişini yapmasına müsade mi edeyim :18:
Kestane kebapp acele cevappp
bezi bir defa çıkarıp, gece gündüz hiç bezlememek lazım diyor doktorlar. alıştırma külotları uykuda iyi olabilir. hem bez gibi çişi tamamen çekmez ve çocuk altını ıslattığını hisseder. yavaş yavaş da bundan rahatsız olup uyurken de tutmaya başlar.
bir de dün bir arkadaşımdan farklı bir yöntem duydum: gece veya gündüz bezsiz olarak uyutulan çocuk uykuya daldıktan sonra bez kabaca bağlanır, 1 saat sonra çıkarılır. hem çocuk hiç bezi görmüyor, hep bezsiz olduğunu snaıyor hem de yatağı çiş olmuyormuş. zaten uykuya daldıktan 1 saat sonra çiş yapılıp, sonrasında yapılmadığı için (çünkü uyku esnasında sıvı içmiyorki çiş oluşsun) ilk çişini beze yapmış, sonrasında işememiş oluyormuş. bana çok mantıklı geldi :26:
ben de bayramda alıştırmaya çok çalıştım ama babası sayesinde tüm çabalarımız boşa gittibendeniz, bezi 1 defa çıkarıp her yerin çiş olması pahasına bir daha bez bağlamama yanlısıydım çünküm doktorlar da çocuğun kafasının karışacağını ve kaslarını tutmayı bir türlü öğrenemeyeceğini söylüyordu. zaten sabırlıydım, heryer çiş olsa da buna katlanır, günde 3-4 posta çamaşır değiştirebilir, ortalık yerde altına kaçırsa da hiç utanmazdım ama eşim evde bezsiz dışarda bezli dursun istiyordu. hem hiç biryer çiş olmasın ve babası parklarda etrafa rezil olmasın hem de çocuk çişini öğrensin istiyor "HERİF" oğlumun doğumundan beri ilk defa çocuk konusunda ters düştük
beni hiç aramamış tombalak ve hain oğlumakşama kadar oynayıp, akşam da fısır fısır uyumuş. bayram sabahı geldiğimizde çok sarıldı ama başka tepki de vermedi. yani normal hayatımıza hemen devam edebildik
bize 3 vesaitlik yere sırf diğer oğulları istediği için taşınmak istediklerini öğrendiğimizdew 2. şoku yaşadık
asıl şoku ise dün yaşadık. ev tutmular ve haftaiçi temizlemeye karar vermişler. (acelelerini hala anlamadık) çocuğunuza bakamayacağız, alın anlamına gelen şeyler söylediler. biz de oğlumuzun eşyalarını aldık ve eve geldik.
şuan Orhan Cemal'e lab.da bakıyorum. bir yandan da deney yapıyorum. bir yandan da kreş arıyoruz
bize asıl koyan ise, babamın bizi düşürdükleir durumun farkında olup ağlayarak eşyaları vermesi ve annemin hala bizi ne kadar zor durumda ve ortada bıraktığını anlamaktan aciz rahat tavırlarısağolsunlar 1 yıl baktılar çocuğuma ama bu son 3-4 günde yaptıkları büütn o iyiliklerini silip süpürdü diyebilirim
ne kadar doğru söylemişsiniz :/anneler evlat ayırmadıklarını söylüyorlar ama icraatta malesef öyle olmuyor
Merhaba kızlar.. Bir anne olarak oğlumun çişini öğrendiğine çok sevinip sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün 6.günümüzdeyiz ve mucizevi bir şekilde sabah "anne benim kakam geldi"dedi.Ben şaka yapıyor sandım ama yinede tuvalete götürdüm ve beklemeye başladım.Sonra bi baktım bizimki kakasını yapıyor :))
Sevinçten elim ayağıma dolaştı valla :)).
2 saat sonra "anne benim çişim geldi" dedi ve ben şaşkın bir şekilde aldım tuvalete götürdüm.Tuvalete girip üzerindekileri çıkarana kadar tuttu çişini ve oturduktan sonra yapmaya başladı.Şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırdım valla kızlar.Daha düne kadar ortalığa çiş yapan oğlum bugün birden bire çişim var diyip tuvalete gitti 3-4 kere :)))
Çok korktuğum çiş olayımız 6.gün itibari ile mutlu sona ulaştı sanırm.
Eğitim veren ve verecek annelere bol sabır ve başarı diliyorum.Biz lazımlığı hiç sevmedik.Babyplus klozet adaptörü ile kendisini güvende ve rahat hissedince tuvaleti kabul etti.Yine alaturka tuvalete terlik koyduk ve ara sıra su ile oynamasına izin vererek ortama alışmasını sağladık.Gün içerisinde eğlenceli bir şekilde anne-baba olarak "ayyy benim çişim geldi,tuvalete gidiyorum" şeklinde konuşup tuvalete gittik ve bizi görmesini sağladık.Bizden sonra o da bizi taklit etmeye başladı tabi.İlk gün sık sık sorduk "çişin var mı "diye ama çok kızdığı için 2 saatten önce sormama kararı aldık.Gün içinde 2-3 kere yere yapıyor ve 2-3 kere de biz götürünce tuvalete yapıyordu.Kendimizi hiç kısıtlamadan dışarı gezmelerimize devam ettik.Yanımızda 3 takım yedek ile çıktım dışarı ve şükür hiç ihtiyacımız olmadı.
Bundan sonra sadece emzik alışkanlığımız kaldı ama onuda 1-2 ay sonra,yani tuvalet eğitimimiz tamamen noktalanınca bıraktırmak istiyorum.
Hepinizi öpüyoruz oğluşumla
bugün çiş eğitiminin ilk günü dostlarım. gün be gün yazamaya ve önerilerinizi dinlemeye çalışacağım.
tombalağım sabahtan bu saate kadar mütemadiyen ortaya işedi. tuvaletini çok seviyor ama içine çiş yapmak istemiyor ve bunu açıkça söylüyortek sevindiğimiz kısım, ortalığa bile işerken durması ve çişini izlemesi. yaptığı şeyin farkında en azından, bu da bişey dimi
ben lab.dayım babası evde. işim biter bitmez eve gideceğim ve onlara katılacağım. eşime sıkı sıkı tembih ettim: "bak 7 yıllık kocacığım (bugün evlilik yıldönünümüz de söylemesi ayıp), 2 gün boyunca istediği kadar ortalığa işeyebilir. 1 defa bile tuvalete denk getirsek kardır. ben annesi olarak zaten ortalığı silip süpürmeye ve mütemadiyen halı vs silmeye kendimi hazırladım. lütfen ortalığı düşünme. sen sadece arada bir tuvalete götürmeyi dene, yaparsa yapar yapmazsa sağlık olsun" dedim
devamı gelecek...
Hocam bizde hiç bir belirti yok şuan beklemedeyim bakalım bizim kerata ne zaman söylemeye başlayacakay Allahıımmmm ya Rabbiiiimmm
vallahi aşırı sevindim ve sevincinizi tahmin edebiliyorum. nazar değmesin tombalakınıza diyorum
tavsiyelerinizi dikkatle okudum. 2 saatte bir çiş sormak belki daha iyi bir yoldur. sık sık sorunca çocuklar d abunalıp, tepki verebiliyor sanırım. bolca penye lastikli don ve tişört aldım pazardan. çantamda da sürekli bulunduracağım. bir de evdeki halılar için şöyle ucuzundan büyük örtüler aldım. hem kazalara karşı hem de normalde kullanmak için. beni en çok düşündüren kısım ise dışarı çıkmalar. çişm geldi dese nerde tuvalet veya çiş yaptıracak yer bulacağım da çieş koşturacağım
yarın itibariyle yeniden başlamaya karar verdik çünkü bizim tuvaletten çıktığımızı gördüğünde tuvalete gitmek istiyordu ve pipisini gösterip "anne burda çiş var" diyordualaturga tuvalete gidip biraz oturup bekleyip suyla filan da oynuyordu.
alfranga tuvaletimiz olmadığı için, klozete çok benzeyen şöyle kapaklı filan bir lazımlık aldık. ilk gördüğünde çok sevdi, ortalıkta tuvayeeet tuvayeeet diye sevinç naraları attı ama ben hemen sakladım. oyuncak gibi algılamaması için. yarın itibariyle beraber açıp "anneciğim bak senin tuvaletin. çişleri buraya yapacaksın yavrum" diyeceğiz. zaten şuana kadar ne zaman tuvalete gitsek, "anne çiş yapıyor, baba çiş yapıyor" diye olayı anlamasına yardım etmiştik. bakalım neler olacak
meleğim dostum siz ne yaptınız çiş olayısını
wc eğtiminde 2. güne girmiş bulunmaktayız.
önce kötü haberler:
-- an itibariyle tombalağımız, 5-6 defa ortalığa hem de pipisine bakarak işedi. yani ne yaptığının gayet farkında :)
-- çişim geldi vs hiç söylemiyor ama ben bunu zaten ilk 5-6 günden önce beklemiyordum
-- alırken abarttığımı düşündüğüm 8 külot ve bir o kadar da penye don 1 güne anca yetiyor. kirlenir kirlenmez sabunla yıkıyoruz ki hemen kuruyup kullanılabilsin
iyi haberler:
-- tuvalet deyince zıplayıp "yaşasın, hikayeeee"diyor ve uzun uzun hikaye okutuyor. normalde 1-2 dakikadan fazla oturmadığı klozette daha uzun tutabilmek için hikaye yolunu denemiştik. ara değil amaç oldu
-- gündüz ve gece uykuda hiç çiş yapmıyorakşam 8:30'dan sabah 7:00 a kadar yani 10,5 saat boyunca hiç yapmamış. uyanır uyanmaz tuvalete götürünce yapıyor
-- ilginç olanı ise: çiş yaparken kesikli yapması. başta bir sorun olduğunu sandım ama yüzüne bakınca gördüm ki bilerek yapıyor. uykuda çok dolmuş mesaneyle çiş bir defa başlarsa hani durdurmak çok zordur ya, biizmki tam tersine tutup bırakıyor, tutup bırakıyor, tutup bırakıyor. yani kaslarını kasma ve çişini tutma kabiliyeti var da, adettendir diye belki oraya buraya işiyordur
sonuç ve yorum:
eşimle, haftasonu pazara kadar böyle devam etmeye karar verdik. 7 gün içinde 1 defa bile çiş demezse, hazır olmadığına karar vereceğiz. pazar gününe kadar böyle devam edeceğiz bakalım
not: önerisi olan arkadaşlara özellikle Turuncu hanıma sonuna kadar açığım. her öneriniz benim için altın değerinde olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?