Gözünüz Aydın bir de biz başarabilsek ne iyi olur .. Şimdi yolda ikinci var iki çoçuk bezi bize ağır gelir kanimca parasından ziyade alt aç kapa ile geçecek zaman düşündürüyor , he birde ona verilen para ilede başka birşey alınsa oda hiç fena olmazdı hani ., neyse Orhan cemale kocaman aferin maşallah Rabbim daim etsin inş .
uzuuun bi aradan sonra mrblar...en son buraya yazdığımda oğluma wc eğitimine başlamıştım....yaklaşık 2 ay oluyor....cok şukur o işi hallettık...bol bol sabırla....hamişler kervanına meleğim de katılmış cok sevıvdım senın adına hayırlı olsun...darısı isteyen diğer annelerimize inş....ben de istiyorum ama çagataya bile bakıcı bulamıyorum....gözüm korkuyor.......bakıcımın eşinin tayini çıktı ve bir haftadır deli gibi bakıcı arıyorum...kimse eve gelmek istemiyor küçük yer laf söz olur diye....acayip canım sıkkın...ayrıca oglum hala konuşmuyor...tek söylediği kelime baba....dr a götürdüm bişey diyemedim...bi de hocamız görsün dedi ...kurban bayramına randevumuz var.....çok şükür oğlumda görünen bi sıkıntı yok....herşeyi anlıyo ve bir şekilde anlatıyo ama konuşturmaya çalışınca kızıyo.....kızlar bol bol duaya ihtiyacım var..her iki konuda da....konuşmaması konusunda insanların yaklaşımından okadar bunaldım ki sanki ben ilgilenmiyorum o yüzden böle olmuş....kendimi suçlamaya başladım ve korkar oldum hiç konuşmayacak mı diye acaba....ALLAH büyük tabi...vakti var diyorum ama bilemedim ki...neysem herkese slmlr...
talay hanımcığım, bizim üniv.in kreşi montessori tarzı eğitim veriyormuş ama bir konuda uyarıyorlar. montessori den yetişen çocuklar özellikle devlet okullarında yada aşırı kuralcı okullarda uyum sağlayamıyormuş. onun için montessori tarzı bir ilkokula gitmesi daha iyi oluyormuş.bende musabı montessori eğitimi veren bi kreşe göndermek istiyorum bakalım kısmet.
talay hanımcığım, bizim üniv.in kreşi montessori tarzı eğitim veriyormuş ama bir konuda uyarıyorlar. montessori den yetişen çocuklar özellikle devlet okullarında yada aşırı kuralcı okullarda uyum sağlayamıyormuş. onun için montessori tarzı bir ilkokula gitmesi daha iyi oluyormuş.
yakın arkadaşımın kızı da montessori kreşine gittikten sonra devlet okuluna gitmişti. o zeki, pırıl pırıl çocuktan her ama hergün şikayet ediyordu öğretmeni. en sonunda arkadaşım "yaw öğretmen hanım, hergün şikayet ediyorsunuz. bir çocuğun "gompile" kötü olması sizce mümkün mü? hiç mi iyi tarafı yok bu bebenin" diyerek çocuğu okuldan alıp, yeni açılan bir montessori ilkokuluna gönderdi. meğer çocuğun bir sürü yeteneği varmış ama eski öğretmenin tek istediği sırada oturup dinleyen çocuk olduğu için bu çocuktan hep şikayet ediyormuş. yeni okulunda o kadar mutlu o kadar rahat ki hem bir sürü yetenek gerektiren eğlenceli şeyler yapıyor hem de Ankara çapında yapılan sınavlarda da çok başarılı
şimdiden düşünmek iyi değil ama ben de nasip olursa aynı okula göndermeyi düşünüyorum
talay hanımcığım, bizim üniv.in kreşi montessori tarzı eğitim veriyormuş ama bir konuda uyarıyorlar. montessori den yetişen çocuklar özellikle devlet okullarında yada aşırı kuralcı okullarda uyum sağlayamıyormuş. onun için montessori tarzı bir ilkokula gitmesi daha iyi oluyormuş.
yakın arkadaşımın kızı da montessori kreşine gittikten sonra devlet okuluna gitmişti. o zeki, pırıl pırıl çocuktan her ama hergün şikayet ediyordu öğretmeni. en sonunda arkadaşım "yaw öğretmen hanım, hergün şikayet ediyorsunuz. bir çocuğun "gompile" kötü olması sizce mümkün mü? hiç mi iyi tarafı yok bu bebenin" diyerek çocuğu okuldan alıp, yeni açılan bir montessori ilkokuluna gönderdi. meğer çocuğun bir sürü yeteneği varmış ama eski öğretmenin tek istediği sırada oturup dinleyen çocuk olduğu için bu çocuktan hep şikayet ediyormuş. yeni okulunda o kadar mutlu o kadar rahat ki hem bir sürü yetenek gerektiren eğlenceli şeyler yapıyor hem de Ankara çapında yapılan sınavlarda da çok başarılı
şimdiden düşünmek iyi değil ama ben de nasip olursa aynı okula göndermeyi düşünüyorum
namaniiinn, dostum çok güzel bir haber bubu arada benim oğlan kakasını ve çişini yaptıktan sonra söylüyor sizce eğitime hazırmı.
merhaba dostlarım,
çiş eğitiminde 8. güne girmiş bulunuyoruz. iyisiyle kötüsüyle haberler şöyle:
iyi haberler:
-- 24 saattir hiç altına kaçırmadı
-- biz çişe götürünce çiş yapıyor
-- bazen eşofmanını tutarak geliyor ve wc ye götürünce yapıyor
-- bazen "anne bayooosuna gidicem "diyerek wc ye gidiyor
-- bir defasında lazımlıkta çiş gördükama kıyafetleri de üstündeydi. demekki eşofmanını kolayla sıyırıp çişini yapıp tekrar çekmiş
-- bir defasında, muftaktan döndüğümde banyoda çiş yaparken gördüm
-- haftasonlarını dışarda kapalı alanda geçirmek wc bulmak açısında kolay olmaz diyerek, üniv.in ormanlık kampüsünde kahvaltı yaparak ve havuzundan balık tutarak geçirdik. böylelikle rahatça çişini bir ağaç kovuğuna yapabildi
-- geceleri ve gündüz uykusunda altını ıslatmıyor (nazar değmesin)
-- dün gece 4 kalkıp süt içip, wc ye gitti. çişini yapıp uyudu.(nazar değmesin)
kötü haberler:
-- yok
yani tombalak oğluşum çiş yapmayı öğrendiiiiiiiii
darısı diğer çocuklara ve annelerine diyorum ve anahtar terimlerimizi tekrar ediyorum: SABIR ve ŞEFKAT
Gözünüz Aydın bir de biz başarabilsek ne iyi olur .. Şimdi yolda ikinci var iki çoçuk bezi bize ağır gelir kanimca parasından ziyade alt aç kapa ile geçecek zaman düşündürüyor , he birde ona verilen para ilede başka birşey alınsa oda hiç fena olmazdı hani ., neyse Orhan cemale kocaman aferin maşallah Rabbim daim etsin inş .
dostlarım, önceki bölümlerde Orhan Cemal'in kreşe başlayacağını yazmıştım. bu sabah sağlık raporu almak için hastaneye gittik. bir takım kan tahlilleri yapmak için kan aldılar. birazdan sonuçlarla beraber raporu alacağız. şimdilik hoşta kalınız diyorum
not: bu yıl ilk defa 2,5 yaş sınıfı açılacakmış. el kadar bebem kocaman çocukların arasında ziyan olacak endişem boşa çıktı netekim
saol canımcm ev işi yattı inat ettim kalalım hakkını al dedim eşime
ama artık kimseyi önemsemiyorum teyzesiyle küsüm kvdem geldi barıstık
üst katı yaptırmaya basladık Allahımın izniyle bebekte geliyor kvdemede cok yakın degilim eskisi gibi
cünkü yedigim lafları unutmam imkansız kpederlede küsüm kısaca millet bana uysun bundan sonra aman kırılmasın diye ince düsünmiycem
durumlar bu canım bebeklerim ben kocam sag salim huzurla yasarız inş gerisi tırı vırı
kres olayına cok sevindim hayırlı ugurlu olsun inş güzel cıkar kan sonuclarınızda öptüm orhan cemalimizi
uzuuun bi aradan sonra mrblar...en son buraya yazdığımda oğluma wc eğitimine başlamıştım....yaklaşık 2 ay oluyor....cok şukur o işi hallettık...bol bol sabırla....hamişler kervanına meleğim de katılmış cok sevıvdım senın adına hayırlı olsun...darısı isteyen diğer annelerimize inş....ben de istiyorum ama çagataya bile bakıcı bulamıyorum....gözüm korkuyor.......bakıcımın eşinin tayini çıktı ve bir haftadır deli gibi bakıcı arıyorum...kimse eve gelmek istemiyor küçük yer laf söz olur diye....acayip canım sıkkın...ayrıca oglum hala konuşmuyor...tek söylediği kelime baba....dr a götürdüm bişey diyemedim...bi de hocamız görsün dedi ...kurban bayramına randevumuz var.....çok şükür oğlumda görünen bi sıkıntı yok....herşeyi anlıyo ve bir şekilde anlatıyo ama konuşturmaya çalışınca kızıyo.....kızlar bol bol duaya ihtiyacım var..her iki konuda da....konuşmaması konusunda insanların yaklaşımından okadar bunaldım ki sanki ben ilgilenmiyorum o yüzden böle olmuş....kendimi suçlamaya başladım ve korkar oldum hiç konuşmayacak mı diye acaba....ALLAH büyük tabi...vakti var diyorum ama bilemedim ki...neysem herkese slmlr...
benimde en büyük sıkıntım bu kreşi montessori eğitimi alacak sonra yine eleştirdiğim sistemin içine geri göndereceğim çocuğumu şimdi bile düşünürken içim sıkılıyor.ankarada montessori ilkokulu var evet çok güzel ama malesef 2-3 il dışında ülke genelinde sadece kreş olarak var.hayalim Allah gerçekleştirmeyi nasip etsin önce montessori kreşi sonrada okulu açmak antalyada okulu yok .sizin adınıza çok sevindim.belki benim bebeler okul çağına kadar yaygınlaşır benide okul açmaktan kurtarırlar.bu isteğim bütün bebeler için çocuklarımız daha iyi bir eğitimi hakediyorlar birde montessori eğitiminin daha ulaşılabilir ve daha ekonomik olması.bu arada benim oğlan kakasını ve çişini yaptıktan sonra söylüyor sizce eğitime hazırmı.
aşırı katılıyorumtalaycım musabın çiş öğrenme zamanı gelmiş artık annesi.Kendisiyle bu durumu konuşup anlattıktan sonra bezini çıkarabilirsin.Halıları kaldırıp bir kova deterjanı su koyun kenara ve eğitime başlayın derim ben :)
En fazla 1 hafta zorlar ama sonra alışır inşallah.
Sormak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum
1 haftadr kreşe gidiyrz artık büyüdük:) 10 kişiler . hepside 2012 li. iki öğretmen var. ilk iki gün zor geçti. şimdi alıştı. tabi bırakınca ağlıyo. sorun şu ki öğretmeni gözden kaybolunca yanından gidince ağlıyomuş. hep yanında dursun kucağına alsın istiyormuş. çocuklar o kadar küçükki hiç biri birlikte oynamayı bilmiyr. birbirleriyle konuşmuyrlar. herkes kendi halinde. kim neye binerse onu istiyor. ona koşuyr. hepsi de çok şeker. ben zaten yarım gün vereceğim. ya sabah ya sa öğleden sonra. o ders proğramıma göre belli olacak. daha okula yeni başladı grip oldu. şurup dahi içmediği için hastalığımız 2-3 hafta sürecek.Kan sonuçlarınız çıktı mı ?
2.5 yaş sınıfının açılması çook iyi olmuş.Ne güzel yaşıtlarıyla birlikte olacak
turuncu ve chihiro bu sabahta anne çiş deyip banyoya gitmek istemesinin üzerine hemen eşime klozet adaptörü ve lazımlık siparişini verdim.pazardanda bol don alacam tek sıkıntım hala kayınvaldemde oturuyorum kendi evim olsa dediğiniz gibi yapardım ama musabı iyi takip etmem lazım artık kadının evine işetmeden oğlumuda bunaltmadan bu işi halletmek istiyorum.bu arada buraları niye bu kadar sakinleşti herkez facede sanırım.
Herkese kocaman selammmmmm:)okumayali baya zaman olmuş kaç sayfa birikmiş..bn bu kadar ara vermezdim ne oldu bana bilmiyorum:)sanirim cok geziyorum..
melegim cnm tekrardan tebrik ediyorum..
turuncu beni sormussun çok sagolcnm..evet marmarise azraeceme gittik,Allah ondan razi olsun misler gibi ilgilendi bizimle..anne sevkati gördük:)yemekler yaptı,denize götürdü,eliyle armut yedirdi:)çok güzel bir tatil geçirdik..sekersizimde geldi,
talay canimmmm nasilsin:)bencede musab bilal ciş egitimine hazir cnm..hiç korkma 1 hafta içinde hallediyosun sorun olmuyo..
çikocum aziz dostum sizinde gözünüz aydin cnm..orhan cemalde öğrenmiş wc yiokuluda halletmussiniz basarilar dilerim yakisikliya..
ben ne yapıyorum derseniz,yuvarlanip gidiyoruz işte,kizlar iyi çok şükür..cagla wcyi ogreneli 3 ay oldu çok şükür 1 aydirda hiç altina kacirmadi..bicir bicir kafami sisiriyo cadi:)birazda sinirliyiz bu aralar trip atip duruyo:)
Cerenide tekrar anasinifina yazdirdik..düne kadar kafam hala karışıkti,1.sinifami versem diye ama kaç kisiyle konustum erken oldugunu söylediler..sagolsun ilkimi bile aradim:)fikir aldim..egitimciler anasinifi deyince bizde öyle karar verdik..umarim yalnis yapmadik..
telden yaziyom bu kadar yeter..dolma yaptım dibine tutacak:)ben kaçar hoscakalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?