2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

meleğim senin bebe büyüyünceye kadar mahir çoktan tuvelet eğitimini tamamlar.bizde şuan durum senin dediğin gibi 2 bez parası ağır geliyor.sabah ilk işim bebelerin bezlerini almak evden hergün bi kamyon dolusu bez çıkıyor.geçen gün musabın bezini ömerinkini bilale takmışım.ben tuvalet eğitimi için 2,5 yaşını beklicem

ecesu aynı şey musab bilal için geçerli hala tam olarak konuşmuyor.neredeyse bütün ilgimi ona veriyorum kitap okuyorum elimden geleni yapıyorum özeniyorum ama 60-70 kelime ve 9-10 cümle kuruyor onuda yarım yamalak bende antalyaya gidince pedogoga götürücem.rabbime şükrediyorum ama bazende sinirlerim bozuluyor hem fiziksel hemde konuşma olarak yaşıtlarından geride bu arada ömer dönmeye başladı sanırım ömer musabdanda hareketli olacak.sanırım bu benim kaderim.kıpır kıpır bi bebek.

meleğim tekrar tebrik ederim seni.orhan cemal içinde ayrı sevindim.bende musabı montessori eğitimi veren bi kreşe göndermek istiyorum bakalım kısmet.

bende musabı montessori eğitimi veren bi kreşe göndermek istiyorum bakalım kısmet.
talay hanımcığım, bizim üniv.in kreşi montessori tarzı eğitim veriyormuş ama bir konuda uyarıyorlar. montessori den yetişen çocuklar özellikle devlet okullarında yada aşırı kuralcı okullarda uyum sağlayamıyormuş. onun için montessori tarzı bir ilkokula gitmesi daha iyi oluyormuş.
yakın arkadaşımın kızı da montessori kreşine gittikten sonra devlet okuluna gitmişti. o zeki, pırıl pırıl çocuktan her ama hergün şikayet ediyordu öğretmeni. en sonunda arkadaşım "yaw öğretmen hanım, hergün şikayet ediyorsunuz. bir çocuğun "gompile" kötü olması sizce mümkün mü? hiç mi iyi tarafı yok bu bebenin " diyerek çocuğu okuldan alıp, yeni açılan bir montessori ilkokuluna gönderdi. meğer çocuğun bir sürü yeteneği varmış ama eski öğretmenin tek istediği sırada oturup dinleyen çocuk olduğu için bu çocuktan hep şikayet ediyormuş. yeni okulunda o kadar mutlu o kadar rahat ki hem bir sürü yetenek gerektiren eğlenceli şeyler yapıyor hem de Ankara çapında yapılan sınavlarda da çok başarılı
şimdiden düşünmek iyi değil ama ben de nasip olursa aynı okula göndermeyi düşünüyorum

benimde en büyük sıkıntım bu kreşi montessori eğitimi alacak sonra yine eleştirdiğim sistemin içine geri göndereceğim çocuğumu şimdi bile düşünürken içim sıkılıyor.ankarada montessori ilkokulu var evet çok güzel ama malesef 2-3 il dışında ülke genelinde sadece kreş olarak var.hayalim Allah gerçekleştirmeyi nasip etsin önce montessori kreşi sonrada okulu açmak antalyada okulu yok .sizin adınıza çok sevindim.belki benim bebeler okul çağına kadar yaygınlaşır benide okul açmaktan kurtarırlar.bu isteğim bütün bebeler için çocuklarımız daha iyi bir eğitimi hakediyorlar birde montessori eğitiminin daha ulaşılabilir ve daha ekonomik olması.bu arada benim oğlan kakasını ve çişini yaptıktan sonra söylüyor sizce eğitime hazırmı.

benimde en büyük sıkıntım bu kreşi montessori eğitimi alacak sonra yine eleştirdiğim sistemin içine geri göndereceğim çocuğumu şimdi bile düşünürken içim sıkılıyor.ankarada montessori ilkokulu var evet çok güzel ama malesef 2-3 il dışında ülke genelinde sadece kreş olarak var.hayalim Allah gerçekleştirmeyi nasip etsin önce montessori kreşi sonrada okulu açmak antalyada okulu yok .sizin adınıza çok sevindim.belki benim bebeler okul çağına kadar yaygınlaşır benide okul açmaktan kurtarırlar.bu isteğim bütün bebeler için çocuklarımız daha iyi bir eğitimi hakediyorlar birde montessori eğitiminin daha ulaşılabilir ve daha ekonomik olması.bu arada benim oğlan kakasını ve çişini yaptıktan sonra söylüyor sizce eğitime hazırmı.

bu arada benim oğlan kakasını ve çişini yaptıktan sonra söylüyor sizce eğitime hazırmı.
namaniiinn, dostum çok güzel bir haber bu kakasını veya çişini yaptıktan sonra söylemesi, vücudundan birşey çıktığının farkında olmasındandır ve çiş eğitimine başlamak için aranan kriterler arasındadır. yerinizde olsam, eşimden 1 hafta izin almasını rica edip beraber öğretirim zaten 1 haftada (yada 9 gün) ilerme varmı yok mu belli olur. bakarsınız, bizim tombalaklar gibi 1 haftada öğrenip bitiriverir

Orhan cemali çook tebrik ediyor sizlere de göz aydınlığı diliyorum :))
Bizimki dün ishal olmuş.Çocuğun anne kaka demesiyle altına kaçırması bir oluyordu.Mecburen bez bağladım ama kilotlu bez olanlardan giydirdim kilot diye.Günün sonunda kirlenen kilotlu bezleri iyice kapatıp makinaya attı küçükbey yıkanması için :)).Tabi o uyuduktan sonra anne hepsini itinayla çöpe attı :))

Canım yeni bebek gelene kadar mahir çişini öğrenmiş olur bence.Takma kafana
Şuan eğitim veriyormusun ? Son durumunuz nedir özetleyebilirmisin ?
Bir ara lazımlık filan aldığını hatırlıyorum ama sonra ne olduğunu takip edemedim

Kan sonuçlarınız çıktı mı ?
2.5 yaş sınıfının açılması çook iyi olmuş.Ne güzel yaşıtlarıyla birlikte olacak

beykozcum oturduğun ev eşinin hakkı ise satıp başka bi ev alsanız ?
Sonuçta beraber oturdukca yüz yüze bakıyorsun ve bir ömür hoşlanmadığın insanlarla geçirmek çok zor gibi geliyor bana.
Tabi yine de eşin ile sen daha iyi bilirsin.Hem enes için hem de yeni bebeğin için sağlam durmalısın ki ailene sahip çıkabilesin.Çok öpüyorum

Evet ben de montesorri eğitimi alan çocukların ilerde normal okullarda çok sıkıntı çektiklerini duymuştum.

Bakıcı işi çok can sıkıcı ecesuelif.Umarım en kısa zamanda iyi insanlar çıkar karşına.
Oğlunun konuşmama sebebinin altında bir sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum ben.Yani gelişimi normal ve bizi anlıyor diyorsun.Benim bildiğim erkek çocuklarında 4 yaşına kadar konuşma sorununun normal karşılandığı.Benim erkek kardeşimde 4 yaş civarı net konuşmaya başlamıştı.
Benim burda bir arkadaşın oğlu var.Çocuk kayradan 1 yaş büyük fakat kayra ondan daha güzel konuşuyor.Çocuğun söylediklerini sadece annesi anlıyor.Tabi o çocuktaki sebeb sabahtan akşama kadar tv izlemesi ama neticede konuşamıyor olması bir sıkıntı olduğunu göstermez.Takma başkalarının söylediklerini,boşver...

talaycım musabın çiş öğrenme zamanı gelmiş artık annesi.Kendisiyle bu durumu konuşup anlattıktan sonra bezini çıkarabilirsin.Halıları kaldırıp bir kova deterjanı su koyun kenara ve eğitime başlayın derim ben :)
En fazla 1 hafta zorlar ama sonra alışır inşallah.
Sormak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum

Son olarak çoklu alıntıyı beceremediğim için herkese böyle tek tek cevap vermek zorunda kaldım.Kusuruma bakmayın emi :))
Bu arada babycerennn nerelerdee ? En son azraeceye gidecekti ?
Mutlu anneee ve diğerleriii.Hadi gelin de neşelensin biraz buralarr

hiç vitamin almamasına rağmen kan sonuçları, boyu ve kilosu gayet iyiymiş Allah bereket versin ne diyeyim

aşırı katılıyorum ben de halı örtüsü almıştım ama halıları kaldırmak daha kolay oldu. 1 kutu deterjan ve bolca penye lastikli eşofman altına bakar bu iş, sonrası oldu da bitti maşallaaaaaaaaaah

turuncu ve chihiro bu sabahta anne çiş deyip banyoya gitmek istemesinin üzerine hemen eşime klozet adaptörü ve lazımlık siparişini verdim.pazardanda bol don alacam tek sıkıntım hala kayınvaldemde oturuyorum kendi evim olsa dediğiniz gibi yapardım ama musabı iyi takip etmem lazım artık kadının evine işetmeden oğlumuda bunaltmadan bu işi halletmek istiyorum.bu arada buraları niye bu kadar sakinleşti herkez facede sanırım.

Kan sonuçlarınız çıktı mı ?
2.5 yaş sınıfının açılması çook iyi olmuş.Ne güzel yaşıtlarıyla birlikte olacak
1 haftadr kreşe gidiyrz artık büyüdük:) 10 kişiler . hepside 2012 li. iki öğretmen var. ilk iki gün zor geçti. şimdi alıştı. tabi bırakınca ağlıyo. sorun şu ki öğretmeni gözden kaybolunca yanından gidince ağlıyomuş. hep yanında dursun kucağına alsın istiyormuş. çocuklar o kadar küçükki hiç biri birlikte oynamayı bilmiyr. birbirleriyle konuşmuyrlar. herkes kendi halinde. kim neye binerse onu istiyor. ona koşuyr. hepsi de çok şeker. ben zaten yarım gün vereceğim. ya sabah ya sa öğleden sonra. o ders proğramıma göre belli olacak. daha okula yeni başladı grip oldu. şurup dahi içmediği için hastalığımız 2-3 hafta sürecek. tuvalet eğitimini çok şükür atlattık. 4 ay oldu. aartık iyice oturdu. ilk üç ay zordu. devamlı halı silmiştm. zaten 1 yıl sürer tam oturması diyolar. öğle uykusuna yatmak istemiyor. ben gece uyudum sabah oldu diyo. sozradsa 3 saat uyuyor minik kuş:) korkutucu aslan oldum diye ortada gezip beni yemeye çalışıyr otobüz araba kamyonla oynuyor. aslında prensesiz ama erkek oyunlarını seviyr. tabi bebeklerinin karınlarını doyurup uyutmayı da ihmal etmiyr. 11 e kadar sayıyor. sarı kırmızı mavi pembe ve yeşil i biliyor 15 e yakın çocuk şarkısı söylüyr. amma çok yazdım değil mi. ne yapayım bilgisayarın başına geçip sizlerle yazışmaya hiç fırsat bulamıyrum. fırsatını bulmuşken herşeyi sıraladım. ikinci çocuklarını bekleyen mayıs annerini de kocaman tebrik ederim bol şeftak ve sabır isteyen annelik görevinizde başarılar dilerim efendiim

talaycım nasıl gidiyor musabın çiş eğitimi ?

Herkese kocaman selammmmmm:)okumayali baya zaman olmuş kaç sayfa birikmiş..bn bu kadar ara vermezdim ne oldu bana bilmiyorum:)sanirim cok geziyorum..
melegim cnm tekrardan tebrik ediyorum..
turuncu beni sormussun çok sagolcnm..evet marmarise azraeceme gittik,Allah ondan razi olsun misler gibi ilgilendi bizimle..anne sevkati gördük:)yemekler yaptı,denize götürdü,eliyle armut yedirdi:)çok güzel bir tatil geçirdik..sekersizimde geldi,
talay canimmmm nasilsin:)bencede musab bilal ciş egitimine hazir cnm..hiç korkma 1 hafta içinde hallediyosun sorun olmuyo..
çikocum aziz dostum sizinde gözünüz aydin cnm..orhan cemalde öğrenmiş wc yiokuluda halletmussiniz basarilar dilerim yakisikliya..

ben ne yapıyorum derseniz,yuvarlanip gidiyoruz işte,kizlar iyi çok şükür..cagla wcyi ogreneli 3 ay oldu çok şükür 1 aydirda hiç altina kacirmadi..bicir bicir kafami sisiriyo cadi:)birazda sinirliyiz bu aralar trip atip duruyo:)
Cerenide tekrar anasinifina yazdirdik..düne kadar kafam hala karışıkti,1.sinifami versem diye ama kaç kisiyle konustum erken oldugunu söylediler..sagolsun ilkimi bile aradim:)fikir aldim..egitimciler anasinifi deyince bizde öyle karar verdik..umarim yalnis yapmadik..
telden yaziyom bu kadar yeter..dolma yaptım dibine tutacak:)ben kaçar hoscakalin

Hoşgeldin canım...ne güzel geçmiş tatiliniz.Çok sevindim sizin adınıza
Maaşallah çağla erken öğrendi çişini.Nazar değmesin fıstığa.
Cereni tekrar ana sınıfına yazdırmanız çok iyi olmuş.Yurtdışında çocuklar hep 3-4 sene anasınıfına gidip ondan sonra ilkokula başlarlar.Bendeniz 2.5 yaşında anasınıfına başlamış olup 4 yıl gitmişim yani.Eğitim mecburi olarak o yaşta başladığı için bu şekilde gittik ve zararını görmedim doğrusu.Gördüysem de hatırlamıyorum :)))
Neyse şaka bi yana iyi olmuş yani bu şekilde
Kocaman öpüyorum seni ve kızları.Arada bir gelin,özletmeyinnn.
Face grubunuza katılayım dedim ama melegimle bir türli beceremedik. Sağlık olsun artık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…