tıpkısının aynısını yaşadık azizimUzun uzun wc de oturmak biz de hiç işe yaramadı. Oturup hikaye dinliyor,oyun oynuyor ve çiş bitti diye geri kalkıyordu : ).
tıpkısının aynısını yaşadık azizimhikaye vs dinliyor ama "çiş yok" deyip basıp gidiyor
3. güne dair kötü ve iyi haberleri sıralayayım:
kötüler:
-- hala oraya buraya yapıyor ve kesinlikle çiş demiyor
-- 2 saatte bir "anneciğim biz bi çiş yapalım mı? hımmm, hadi bakalım" diyorum. wc ye gitsek bile bazen yapmadan dönüyor
-- çişini tuvalete yaptığı vakitler ben çok sevinip, saçlarını okşayıp öpüyorum "ayyyy, tombalağım benim. akıllı oğluşum, yavrum. ne güzel çişini tuvalete yaptı . bak, çiş gitti bye bye bye" diyorum ama sanki sürekli yaptığı önemsiz bir şeymiş gibi davranıyor ve "tayıncalayın antenleri vaadıy (karıncaların antenleri vardır)" diye başlıyor hayvanlar alemini anlatmaya. nasıl motive olacak şaşıyorum valla
iyiler:
-- çişini uzun süre tutabiliyor. 3 saat yapmayıp, sonra wc ye götürülünce yaptığı da oluyor
-- altına kaçırınca "aaa anneciğim hani çişi tuvalate yapacaktıkbak donun ve yerler pislenmiş çişimizi tuvalete yapalım tamam mı anneciğim" diyorum "tamam, çişi tuvayete yapıcam " diyor.
-- dün bütün riski göze alıp alışverieş gittik. tombalağıma yansıtmasam da çok gergindim, ha işedi ha işeyecek diye
1. wc denemesinden elimiz boş döndük ama 3 saat sonrakinden çiş yapmış olarak döndük
sonuç:
1 hafta sonunda "çişim var" düzeyine gelmese de anneanneye gittği vakit kesinlikle beze dönmemeye karar verdik. bir sürü örtü aldım, çok şikayet ederse seriveririm. haftaya kreşe başlama ihtimali var, kreşte de eğitime devam diyeceğiz bakalım
4. güne girdik dostlarımSize destek olmak için her gün foruma bakıyorum : ).
Anlattığın şeylerin aynısını birebir yaşadık. Wc de çiş yaptıktan sonra ödül olarak çikolata verdiğimde "istemiyorum"diyerek almıyordu. Sanki çok normal bir şeymiş gibi davranıyordu.
Aynı şekilde başını okşayıp tebrik ettiğimde konuyu değiştiriyordu :).
Bir müddet dışarı gezmelerinizde wc.ye kolay ulaşabileceğiniz yerleri tercih edin. Tutmayı öğrendiği için sizi çok yormayacaktıt.
Hareket ve davranışlar Kayraya çok benzediği için 3-5 güne öğrenir gibi geliyor.
Siz takibi elden bırakmayın. Çok sorup bunaltmadan saatine göre wc ye götürmeye devam edin
dostlarım, bu sabah kalkan oğlumu wc ye götürdüm ve "anneciğim hadi bir çiş yapalım mı? nerdeymiş çiiişşş. hikaye de okuyalım mııı" diyerek yüreklendirdim. "hayıy, hikaye okuyamazsın" diyerek çalışma odasına gitti. mutfaktan 1 bardak süt alıp geldiğimde ne göreyim? banyoya gitmiş, klozetin kapağını kaldırmış ve çiş yapıyor mutluluktan uçacaktım, umarım daha iyi olarak devam eder şimdilik hoşta kalın anacığım
Mrb hanımlar bende hamişler kervanına katılmış bulunmaktayım . Rabbim hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin inş .nisan bebeğimiz olucak inş .
Çok heyecanlıyım çok
namaniiiinnnnn, hayırlı uğurlu olsun dostumMrb hanımlar bende hamişler kervanına katılmış bulunmaktayım . Rabbim hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin inş .nisan bebeğimiz olucak inş .
Çok heyecanlıyım çok
Mrb hanımlar bende hamişler kervanına katılmış bulunmaktayım . Rabbim hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin inş .nisan bebeğimiz olucak inş .
Çok heyecanlıyım çok
CNm çok sağol inş hepsi sağlıklı ve hayırlı evlat olurlar ..melegim senin adına cok mutlu oldum Rabbim sag salim kucagına almayı nasip eyler insbasta Saglıklı hayırlı bir evladın olur inş sonrada nasipse kızın olur inş nasııl ögrendin anlat ne oldu nasıl hissediyorsun
Tşk ederim hocam , âmin inş cümlemizin ..namaniiiinnnnn, hayırlı uğurlu olsun dostumsağ-salim kucağınıza alırsınız inşallah
Allah razı olsun CNm inşAaa h
Aa hayırlı olsun meleğim. Sağlıklı ve çok güzel bir hamilelik geçirmen dileği ile.
Çok öpüyorum
Gözünüz Aydın bir de biz başarabilsek ne iyi olur .. Şimdi yolda ikinci var iki çoçuk bezi bize ağır gelir kanimca parasından ziyade alt aç kapa ile geçecek zaman düşündürüyor , he birde ona verilen para ilede başka birşey alınsa oda hiç fena olmazdı hani ., neyse Orhan cemale kocaman aferin maşallah Rabbim daim etsin inş .merhaba dostlarım,
çiş eğitiminde 8. güne girmiş bulunuyoruz. iyisiyle kötüsüyle haberler şöyle:
iyi haberler:
-- 24 saattir hiç altına kaçırmadı
-- biz çişe götürünce çiş yapıyor
-- bazen eşofmanını tutarak geliyor ve wc ye götürünce yapıyor
-- bazen "anne bayooosuna gidicem "diyerek wc ye gidiyor
-- bir defasında lazımlıkta çiş gördükama kıyafetleri de üstündeydi. demekki eşofmanını kolayla sıyırıp çişini yapıp tekrar çekmiş
-- bir defasında, muftaktan döndüğümde banyoda çiş yaparken gördüm
-- haftasonlarını dışarda kapalı alanda geçirmek wc bulmak açısında kolay olmaz diyerek, üniv.in ormanlık kampüsünde kahvaltı yaparak ve havuzundan balık tutarak geçirdik. böylelikle rahatça çişini bir ağaç kovuğuna yapabildi
-- geceleri ve gündüz uykusunda altını ıslatmıyor (nazar değmesin)
-- dün gece 4 kalkıp süt içip, wc ye gitti. çişini yapıp uyudu.(nazar değmesin)
kötü haberler:
-- yok
yani tombalak oğluşum çiş yapmayı öğrendiiiiiiiii
darısı diğer çocuklara ve annelerine diyorum ve anahtar terimlerimizi tekrar ediyorum: SABIR ve ŞEFKAT
merhaba dostlarım,
çiş eğitiminde 8. güne girmiş bulunuyoruz. iyisiyle kötüsüyle haberler şöyle:
iyi haberler:
-- 24 saattir hiç altına kaçırmadı
-- biz çişe götürünce çiş yapıyor
-- bazen eşofmanını tutarak geliyor ve wc ye götürünce yapıyor
-- bazen "anne bayooosuna gidicem "diyerek wc ye gidiyor
-- bir defasında lazımlıkta çiş gördükama kıyafetleri de üstündeydi. demekki eşofmanını kolayla sıyırıp çişini yapıp tekrar çekmiş
-- bir defasında, muftaktan döndüğümde banyoda çiş yaparken gördüm
-- haftasonlarını dışarda kapalı alanda geçirmek wc bulmak açısında kolay olmaz diyerek, üniv.in ormanlık kampüsünde kahvaltı yaparak ve havuzundan balık tutarak geçirdik. böylelikle rahatça çişini bir ağaç kovuğuna yapabildi
-- geceleri ve gündüz uykusunda altını ıslatmıyor (nazar değmesin)
-- dün gece 4 kalkıp süt içip, wc ye gitti. çişini yapıp uyudu.(nazar değmesin)
kötü haberler:
-- yok
yani tombalak oğluşum çiş yapmayı öğrendiiiiiiiii
darısı diğer çocuklara ve annelerine diyorum ve anahtar terimlerimizi tekrar ediyorum: SABIR ve ŞEFKAT
beykoz hanımcığım, sormayı hep unutuyorum: ev işiniz ne oldu yada şuanki evinizde durumlarınız nasıl? iyisinizdir inşallah...canım hayırlı olsun ben Orhan Cemalimiizn ve senin azmin sonucunda basarıya ulasacagınızı biliyordum
artık koca bir yük kalktı üstünüzden bende anahtar terimlere katılıyorum
çok teşekkür ederim temennileriniz içinGözünüz Aydın bir de biz başarabilsek ne iyi olur .. Şimdi yolda ikinci var iki çoçuk bezi bize ağır gelir kanimca parasından ziyade alt aç kapa ile geçecek zaman düşündürüyor , he birde ona verilen para ilede başka birşey alınsa oda hiç fena olmazdı hani ., neyse Orhan cemale kocaman aferin maşallah Rabbim daim etsin inş .
beykoz hanımcığım, sormayı hep unutuyorum: ev işiniz ne oldu yada şuanki evinizde durumlarınız nasıl? iyisinizdir inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?