2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ayy ne güzel canım yaa ben daha hiç bişi hissedemiyorum o günleri allah bizede yaşatsın inşş

evet ya fıyatlar ucuk gercı kraft da pahalıymısss benım bebek arabamı esımın arkadasları alır buyuk ıhtımallee onlarda adet böyleee

evet fiyatları pahalı ama çok kullanışlılar allah nasip ederse 2. çocuğumunda kullanmasını istiyorum o yüzdende sağlam bişey olsun istiyorum..Bizimde dedemiz alıcak diğer dedemizde kendi odamızdaki beşiği alıcak :)

:)) o zaman süper... ama gerçekten fiyatları çok fazla... Bende bi sülaleyi araştırayım bakalım arabayı alacak olan kim? Kulağına da azcık maxi cosi diyeyim bakalım işe yarayacak mı? bizde hiç dede yok malesef sadece anane babanne ve dayı...

ay herkes hareketlerını hıssedıoo artıkk bende istiyorum artık bıde herkes soruoo bana neden hıssedemıosun daha dıyee sınır edıyorlar benıııııııııı alışverıs ıcın erken degılmı yaa ben ocaktan sonra baslıcam subat gıbı flnn ztn bı lıste yaptım kendımee onları alcam yavas yavasss burda bı lıste vardı onu bulamıorumm bılen varsa paylasabılırmı acaba?

günaydın tosticim :) benim eşimde kulağını karnıma dayadığında hissedebiliyo su sesi falanda duyuyomuş içerde bişey çırpınıyo diyo :)

ayy ne güzel canım yaa ben daha hiç bişi hissedemiyorum o günleri allah bizede yaşatsın inşş

o çırpınışlara kurban
ekins bende 18. haftada ilk hissetmiştim canım sende bundan sonra başlarsın hissetmeye merak etme tekmeleri yedikçe mest olucan

annenesiyle dedesii beşiğini alcaklar bebeğiminnnn ama babanne dede ne alırrr bılmıom heraldee ördüğüü hırkalarla gelır ancaaa doguma kadar da sesı cıkmazz eksık ne dıyee doguma bı hafta kalırrr eksık bısey varmı derrr

canım ilk bebeklerde 20-22 haftada genelde hissedermiş anneler bizimkiler sanırım biraz erkenci endişelenmeyın hissedemeyen arkadaşlar
bende mart gibi bişeyler alcam zaten cokta bişey almıycam ilk 2 ay hızlı büyüyorlar hemen ufalıyor kıyafetler birkaç hastane cıkışı tulum cıtcıtlı içliklerden bolca bez ve ıslak nemdil zaten birsürü hediye gelir arabasınıda hemen almıycam hemen kullanılmıyor zaten cocugumu sagsaglım kucagıma alınca yavaş yavaş geze geze alırız alışverişi cokta düşünmüyorum paran olsun 2 günlük iş bunlar merak etmeyin

bizde de kız tarafı bebegin yatagını hazırlar en önemliside o zaten pahalı olan yatagı beşiği
bizim kaynane kayınpeder cok yaşlılar öyle şeylerdende anlamazlar incik cıncındak ama haberi aldım kayınpeder bana bilezik alacakmış keynanam söyledi
düşünmaniz yeter dedim annecim
ama alsınlar tabi maddi durumları iyi ikiside emekli kira gelirleri var son cocuklarının ilk bebeği geliyor allahın izniyle
14. torun olacak

bende birkaç liste var burada yazılanları bir köşeye kaydetmiştim

Temizliği ve bakımı için gerekenler;
• Islak mendil ve temizleme havluları
• Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk
• Bebek termometresi
• Alt değiştirme örtüsü
• Bebeklere özel tırnak makası
Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;
• Farklı çeşitlerde biberon ve biberon emziği
• Bir kaç farklı emzik çeşidi
• Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
• Biberon ısıtıcısı ve biberon taşıyıcısı
• Diş kaşıyıcı
• Emzirme minderi
Banyosu için gerekenler;
• Bebek küveti ve filesi
• Banyo süngeri
• Duş termometresi
• Başlıklı bebek bornozu
Giyisileri için gerekenler;
• Yeni doğanlar için bebek bezi
• Hastane çıkış seti
• Body, atlet, tulum, pijama, önlük
• Patik ve çorap
• Eldiven
• Mendil
• Penye şapka
• Yelek ve hırka
• Mont, atkı, eldiven gibi aksesuvarlar
Odası için gerekenler;
• Bebek karyolası
• Bebefon
• Yorgan, çarşaf, nevresim takımı
• Battaniye ve pike
• Cibinlik
• Minder
• Gardırop
• Şifonyer
Yolculuk için gerekenler;
• Bebek malzeme çantası
• Bebek arabası
• Araba koltuğu
• Kanguru

Bebek İhtiyaç Listesi

GİYİM İHTİYAÇ LİSTESİ
Giyisiler Adet Açıklama
Pamuklu Zıbın 6
Body'ler 6
Bebek Takımları 6 Alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyim
Dışarı çıkış giyisileri 4
Pijama 2
Patik ve Çorap 6
Şapka 1-3 Ev için ince, penyeden
Eldiven 2 Ev için ince penyeden ilk 3 aya kadar

Hırka ve Yelek 2
Şapka, Atkı, Eldiven 1 Dışarı çıkış için
Bebek Montu 1
Önlük 2
İlk adım ayakkabısı 1
Yürüyüş ayakkabısı 1 6. Aydan sonra

BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ

Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı
Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun
Islak mendil
Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler.
Vücut termometresi
Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler.
Temizleme pamuğu
Kulak çubuğu
Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır.
Fırça tarak seti
Tırnak makasları
Göbek bağı bandı
İlaç kaşığı; Bebeğe ağzına uygun büyüklükte olmalıdır.
Temizleme havluları
Bebeğin banyosu için gerekenler
Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun
Sabun; Gözleri yakmayan
Küvet ve filesi
Küvet için ayak
Bebek banyo süngeri
Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için
Yüzebilir oyuncak
Bornoz veya başlıklı havlu
Alt değiştirme banyo aparatı
Kirli çamaşır torbası
Bebeğin tuvalet eğitimi için gerekenler
Oturak
Alıştırma külodu
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin Yatak Odası İçin Gerekenler
Şifonyer
Dolap
Karyola; Yanları yüksek
Yatak şiltesi
Yatak şilte koruyucusu
Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
Cibinlik
Battaniye, pike
Nevresim takımı
Çarşaf
Lamba
Oda termometresi
Telsiz - Bebefon
Oda nemlendiricisi; Çocuklarda kuru havadan dolayı oluşan burun tıkanıklığı önler.
Dönence
Oyuncak sandığı
Ev için gerekenler
Masa, sehpa vs.. ev mobilyasının köşeleri için köşe koruyucular
Pencere kilitleri
Güvenlik kapısı
Elektrik prizlerine koruyucu kapak
Dolap kapakları ve klozet için kilit
Banyo için kaymayan zemin aparatları
GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
Pusetler
Baston çoccuk arabası; Katlandığında şemşiye şeklini alan, maksimum ağırlığı 15 kg geçmeyen bebekler için kullanılabilen, hafif ve pratik pusetlerdir.
Klasik pusetler; Sapının yönü değiştirilebilen yani çift taraflı kullanılabilen, koltuğu tam yatar, geniş, döner tekerlekli, tentesi hareketli, ön bar ve tablası olan tipler tercih sebebi olmalıdır. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır.
Çok fonksiyonlu pusetler; Klasik pusetin tüm özelliklerine sahip ayrıca pusete monte edilebilen bebek taşıma/araba koltuğu olan ve binek arabasına oto koltuğunun monte edildiği kasası pusetlerdir. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır.
Üç tekerlekli pusetler; Avrupa ve Amerika da çok yaygın olan, özellikle spor – jogging- yapan annelerin tercih ettiği tiplerdir. Kolay katlanır ve araba bagajına sığabilecek boyda olmasına dikkat edilmelidir.
Taşıyıcılar
Kanguru; Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
Port bebe; Bebek doğduğundan itibaren kullanılır.
Malzeme çantası; Bebeğin eşyalarının içine rahatlıkla sığabileceği şekilde olmalıdır.
Sırt taşıyıcı
Ana kucağı ve diğer
Titreşim ve müzikli ana kucağı
Sallanan ana kucağı
Tekerlekli ana kucağı
Araba güvenlik ürünleri
Araba koltukları; 10-18 kg ‘a kadar bebekler için dizayn edilmiş araba koltuğu
Oto emniyet kemeri; Araba koltuğunu otomobilinize monte edebilmeniz için arabanızda muhakkak emniyet kemeri olmalıdır.
Oturma şilteleri; 16-36 kg arası çocuklar için dizayn edilmiş oturma şilteleri tipleri vardır.
Bebek için dikiz aynası ve aparatı
Seyahat sağlık seti
Güneşlik; Hem otomobil hem de bebek odası için
Emekleme başlarken gerekenler
Park; Bebeğin içinde oynaması, uyuması için kullanılan, katlanabilir
Yürüteç
la
Salıncak

14 müüüüüü woww

biz kızımla 1 numarayız hemde kızımın halası yok teyzesi yok sadece amca ve dayı

canım prima 19. haftadan alıntı:

Rahminiz büyüdükçe onu desteklemekte olan yuvarlak bağların esnemesi gerekir. Seyrek olarak esnemiş olan bu bağlar karnınızın alt kısmında keskin bir acıya veya donuk bir ağrıya sebep olur ve bu genellikle hep aynı taraftadır. En çok dikkat çektiği zamanlar ani yer değiştirmeleri veya bir iskemle veya yataktan kalkıldığındadır. Hamilelik esnasında olan bir çok sıkıntıda olduğu gibi dinlenmek genelde en iyi çareyi sunar.

14 müüüüüü woww

biz kızımla 1 numarayız hemde kızımın halası yok teyzesi yok sadece amca ve dayı

benımkıdee erkek tarafının 6.torunu ama ilk erkek torunu olcakk:)))) bızımkılerınde 2.torunuu oğluşumunn 2 teyzesiii 2 amcasıı ve 2 tane halası olcakk bızdede dayı yok:)))

hakkaten waaaaw yani maşallah sizin babane dede toruna doymuş gibi görünüyo.

benımkıdee erkek tarafının 6.torunu ama ilk erkek torunu olcakk:)))) bızımkılerınde 2.torunuu oğluşumunn 2 teyzesiii 2 amcasıı ve 2 tane halası olcakk bızdede dayı yok:)))

teyze olması çok güzel birşey ben teyzesinin olmasını çok isterdim yavrukuşumun teyze farklı kim ne derse desin anne yarısı diye boşuna denmiyor

bizdede hala teyze ve amca var ama bi teyzeden hayır gelicek gibi :)) ya ne biliyim bizim düğün zamanımızda bile benim bi çok şayimi yakın akrabalarım ödediler yardımlaşma çoktur yanii , tabi herşey karşılıklı aynı şeyleri bizde onlar için seve seve yaptık yapıyoruzda :) sen birazcık çıtlat bakalımm ne diycekler :))

sevgi bize şimdiden o kadar hediye zıbın geldiki 15 tane oldu düşün yani benim hastane çıkışı ve tulum almam lazım sadece :):) şu oğlancıkları hissetsek artık fena olmaz ya :)

canım bede senin gibi düşünüyorum.daha hiç bişey almadım.şubat sonu gibi başlarım ama dediğin gibi bi liste yapıp almaya başlamak en iyisi.çünkü neresinden başlıcam diye düşünmeden edemiyorum

canım biraz içim rahatladı çok sağol ya öyle bi şey ki ağrı değil resmen canımı yakıyo yani (

oh oh oh oh maşallah 14. torun :)) ay kalabalık ne güzel ya bizde kuzenlerimle 20 torunuz :)) bizim bebiş bizim tarafta ilk torun eşimin tarafındada 3. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…