2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dun gece uykusuz bir gece geçirdik malum istanbulda olanlar bilir butun gece her gok gurlemede benim yavrum uyandı ve onun sakinleştirmekte zor oldu..bizimki çok sulak bir yerden geldi ama şimşek nedir bilmiyorduk onuda öğrendik ve oğlumn korktugunu tecrube ile sabitledik anlayacağınız ..biz birde çatıkatında oturuyoruz bu yuzden çok etkilendik sizde de olmustur mutlaka :18:

eveet çok fena gök gürledi.. kuzu yaa demek uyuyamadı. benim kızım da sesten çok etkileniyor ama bu gece rahatsız olmadı. özellikle dışarıda uyurken, bazen kulaklarına bir şeyler tıkamayı düşünüyorum :27:

kızlar sağlık ocağı vegaferon kan damlası verdi 2 şişe, bitince gel iste dedi.
dr. ise ferrum damla verdi. içeriğine baktım aynı..

siz ne kullanıyorsunuz? vegaferon verdim 2 gün, bir sıkıntısı olmadı aslında :44:..

ahh kuzucum yaaa yerim onu alışık değil ya ondan sanırım...
kızım ilk doğduğunda çok yağmur vardıı asya hastane odasında gökgürültüsüyle tanıştıı halada duymazz çok şiddetli olmadığı sürece ama ramazanda top patlamasında ağlardı...
bursada yağmış ama ses oldumu hiç duymadımm...üzüldüm kuzumaa yaaa...
Oldu kuzum olmaz mi omer kac kere uyandi masallardaki gibi ustunu ortunce geri uyudu :)

siz ne kullanıyorsunuz? vegaferon verdim 2 gün, bir sıkıntısı olmadı aslında :44:..
Saglik ocagi bize 6.ayda baslayacagiz demisti. Ne garip heryer baska uygulama yapiyor. Ferrum veriyor bizim doktor bebeklere.
Bu arada ben deviti vermiyorum uzun suredir gunesten nasibimizi aliyoruz cok sukur
Demir damlasini da arastiracagim yan etkileri icerigi turevleri vs.. yurtdisinda hicbirsey verilmiyor bizim yavrularimiz dogustan ilac kullaniyor.

Bana hamileyken de 40im cikmamisken de ilac verdi acibademdeki kadin dogumcum. Baska doktora gittim ilaclari kullanmadim cok sukur atlattim. Anlamiyorum bu ne ilac hevesidir:50:

Gunaydin kizlar,

Bizde haftasonu meyve purelerine basladik,
oglenleri meyve puresi veriyorum. Dun aksam 21:30 gibi de
ilk kez kasik mamasi verdim ve uyudu,isin guzel yani bebegim dogdugundan
bu yana surekli kusuyor,dr. hicbir problem yok, ek gidaya gecince bicak gibi
kesilecek demisti ve dun hiiiiccc kusmadi ilk kez:46: cok mutluyum kizlar,
inşallah boyle devam eder...kusan bebek çok zor:emir_bebek:
Gerçi henüz araştırmadım ama merak ediyorum ek besine geçerken püre,kaşık maması gibi besinleri ne miktarda vermeliyiz?Bir de bem kızıma ek besine başkladığım zaman mama sandalyesinde mi vermem gerekiyor?Siz nasıl veriyorsunuz sorarım size ey hanıııımlaaaaar?
Arkadaşlar merhaba sizlere bişey sormak istiyorum benim kızımın böbreklerin de taş varmış aranızda bebeğinde böyle bi durumu olan varmı varsa neler yaptı yazarsa çok sevinirim moralim çok bozuk doktor kendi düşürecek diyo ama acı çekmesine dayanamıyorum.acıyla iyice halsizleşti kendini bırakıverdi dermanı yok kafayı kolu kaldıracak yaklaşık 2-3 haftadır böyle ne zaman düzelecek ya offff...
Canım çok geçmiş olsun,üzüldüm bak Allah şifa versin.Bilmem uygular mısın ama bir büyüğümüz bebeğe civanperçemi,ıhlamur ve kantaron otu kaynat ver demişti.

Biz henüz başlamadık,anlaşılan FERUM VE VEGAFERON kusturmuyor.İnşallah da kusmaz bebişin..Malum benim kızın kusma problemi olduğu için bugün gene kustu,demir ilacı koonusunda seçici olmalyım.

akillarda oglu sirtina kadar kaka yapan kadin olarak iz birakmak! :9:
Gecmis olsun canim benimki dun aksam misafirlige giderken yine yapti
Arabayi koku sarinca cektim kenara abovvv sirtina kadar
Bir de demezler mi iyi baglamamissindir diye
Napsan durmuyor arkadas tazyikli mi yapiyordur nedir

Seninki yine iy hayatım benimki geçenlerde 24 saat yapmadı ve huzursuzlanmaya başladı zeytinyağı devreye girdi biraz karnını ovduk biraz bacaklarını kaka yapma pozisyonuna getirdik neticede yaptı ama her yer kaka beziyle fazlasını aldım debelenince alt açma mati kaka-sonra bezini avucladi onu aldım elinden şaştım kaldım ayaklariyla fazla sürmesin her tarafa diye uğraşırken bu sefer bezi bıraktıktan sonra kafasını avucladi anlayacağın her yere siçtı batırdı yaniiii neyse soluğu banyoda aldık mis gibi oldu uyudu tabii biz annelerin ısı ne otur birde onları yıka ama cok şükür kabiz aşamasına geçmeden kurtulduk;)

Gerçi henüz araştırmadım ama merak ediyorum ek besine geçerken püre,kaşık maması gibi besinleri ne miktarda vermeliyiz?Bir de bem kızıma ek besine başkladığım zaman mama sandalyesinde mi vermem gerekiyor?Siz nasıl veriyorsunuz sorarım size ey hanıııımlaaaaar?

Canım çok geçmiş olsun,üzüldüm bak Allah şifa versin.Bilmem uygular mısın ama bir büyüğümüz bebeğe civanperçemi,ıhlamur ve kantaron otu kaynat ver demişti.
Biz henüz başlamadık,anlaşılan FERUM VE VEGAFERON kusturmuyor.İnşallah da kusmaz bebişin..Malum benim kızın kusma problemi olduğu için bugün gene kustu,demir ilacı koonusunda seçici olmalyım.

tatlim anne sutu + ek gida vereceksen bir ondan bir ondan seklinde siraliyorsun
Mesela:
Sabah 150ml anne sutu
Ogle oncesi 125ml meyve puresi
Ogle vakti 150ml anne sutu
Ogle sonrasi 125ml sebze corbasi ya da puresi
Ikindi civari anne sutu
Aksama dogru yogurt
Final yine 150ml anne sutu

Rakamlar tabi ki esneyebilir ama genelde ogleden once meyve sonra sebze sonra yogurt veriliyor
Belki meyveler enerji verdigi icin ilk siradadir bir arastirayim bunu
Ben biberona asina olsun diye ve arasira pure verdigimde genzine kacmasin diye yastikta ya da anakucaginda veriyorum
Mama sandalyesi henuz almadik ama derli toplu oturabilene ve yutmayi ogrenene kadar onda vermeyecegim ablamin kizi surekli agzindan cikariyordu

Seninki yine iy hayatım benimki geçenlerde 24 saat yapmadı ve huzursuzlanmaya başladı zeytinyağı devreye girdi biraz karnını ovduk biraz bacaklarını kaka yapma pozisyonuna getirdik neticede yaptı ama her yer kaka beziyle fazlasını aldım debelenince alt açma mati kaka-sonra bezini avucladi onu aldım elinden şaştım kaldım ayaklariyla fazla sürmesin her tarafa diye uğraşırken bu sefer bezi bıraktıktan sonra kafasını avucladi anlayacağın her yere siçtı batırdı yaniiii neyse soluğu banyoda aldık mis gibi oldu uyudu tabii biz annelerin ısı ne otur birde onları yıka ama cok şükür kabiz aşamasına geçmeden kurtulduk;)
.icti batirdi yazmissin ya cok guldum :)
Ben dun misafirlige gittigimde sirti komple kakaydi alt acma ortusu kaka oldu sirti kaka yedek ortu de yoktu su gibi terledim komple temizleyene kadar
Misafirlikte kokmasin diye 1paket mendil harcadim :9:

İlk 6 ayda bebeğinizin ana besin ihtiyacı süttür. Bebeğinizin bu aylarda günlük ortalama süt ihtiyacı 750 ml civarındadır.

Bebeğinize ek besinleri 4. aydan sonra 2-3 tatlı kaşığı kadar alıştırmalık olarak vermeye başlayabilirsiniz. Unutmayın bu dönem alıştırma dönemidir, ek besinlere yoğun olarak başlamanız süt alımını olumsuz etkileyebilir. Ek besinler 6. aydan itibaren anaöğün olarak verilebilir.

Bebeğinizin bağışıklık sistemi 3 yaşına kadar güçlenmeye devam eder ve özellikle ilk 1 yıl çok önemlidir. Ek besinler bu dönemde tek başına bebeğinizin bağışıklığını desteklemeye yetmez; bu sebeple 6. Aydan sonra bebeğinizi her gün en az yarım litre anne sütü ya da içeriğinde Immunofortis bulunan Milupa Aptamil ile besleyebilirsiniz.
•Yeni başladığınız ekbesini gündüz saatlerinde 3-4 gün deneyin, böylelikle alerjik veya sindirimle ilgili bir sorun olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.
•Bebeğin aç olduğu öğle öğününü tercih edin, çay kaşığı kullanın, biraz ek besin verdikten sonra bebeğin sütünü verin, sonrasında biraz daha ek besin verin, bu şekilde bebeğinizi yormamış olursunuz.
•Bebeğiniz ekbesinleri ısrarla dışarıya doğru itiyorsa ve yutmuyorsa henüz hazır değildir, 10 gün sonra tekrar deneyin. Bebekler ek besinlere 7. Aya kadar alışamayabilirler, bu çok normaldir. Bazen kaşık yerine parmağınızla yedirmekte çözüm olabilir. Ekbesinlere başlama sırası aşağıdaki gibi olmalıdır.

Verebileceğiniz Ekbesinler

Tahıllar: Bebeklerin beslenmesinde tahıllar çok önemlidir, başlangıçta pirinç ve mısır en uygun tahıllardır. Aptamil sütlü pirinçli kaşık maması ile başlayabilirsiniz. Milupa’nın tüm tahıllı kaşık mamalarının besin değerleri hemen hemen aynıdır, farklı çeşitleri bebeğin damak tadını geliştirir, size farklı alternatifler sunar.

Sebze püreleri: Bebekler için sebze farklı bir tatdır ve sebzeye alışması zor olabilir. Sebze olarak ilk etapta patates,havuç,kabak ve pirinç gibi sebzelerle tuz,baharat ve salça katmadan bir çorba hazırlayabilirsiniz. Sebze tadına daha kolay alışabilmesi için içine bir miktar anne sütü ya da 1-2 ölçek toz olarak devam sütü katarak çorbanızı lezzetli hale getirebilirsiniz. Milupa’nın kavanoz içinde brokoli patates,yeşil fasulye domates,kerevizli tavuk çorbası,7 sebzeli çorba,tavuklu 4 sebzeli çorba, hindili sebze çorbası ve makarnalı sebze çorbası çeşitleri mevcuttur. Ayrıca web sitemizde bulunan bebeğinizin beslenmesi sayfası altındaki ‘lezzetli tarifler’ kısmından farklı sebze çorbası tariflerine ulaşabilirsiniz.

Meyve püreleri: Başlangıçta elma,havuç, şeftali suları verebilirsiniz. Meyveler püre şeklinde de verilebilir. Armut ve elma püre olarak vermek için daha uygun meyvelerdir. Biraz yumuşaması için meyve pürelerini buhar üzerinde de bekletebilirsiniz. Milupa’nın organik olarak üretilen kavanozdaki meyve püreleri ve tetrapak ambalajlardaki meyve suları da 4-6 aydan sonra kullanılmaya başlanabilir.

Yoğurt: Bebeğinize yoğurdu bebek sütü veya Aptamil devam sütü ile mayalamanızı öneriyoruz.

Yoğurt tarifi
Malzemeler

-Bebeğiniz için kullandığınız bebek/devam sütü
-2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: 90 ml su içine 4 ölçek Aptamil bebek/devam sütü koyarak iyice çalkalayıp ve bir küçük kaseye boşaltınız. 43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz, parmağınızı hafif yakacak sıcaklık olmalı) 2 çay kaşığı yoğurt mayası içine katarak 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız ve buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Bebek/devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir. Bu yoğurt bebeğinize sulu geliyorsa içine tahıl mamaları ilave ederek koyulaştırabilirsiniz, bu şekilde yoğurdun besin değeri de arttırılmış olur.

Aptamille ile yapılan yoğurt içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve prebiyotikler sayesinde daha besleyicidir. Yoğurt içine tahıllı mamalar (8 tahıllı ballı veya 7 tahıllı gece tahılı) veya meyveler eklenerek daha besleyici ve farklı tatlar yaratabilirsiniz. Güvendiğiniz bir markanın yoğurdunuda tercih edebilirsiniz.

Bebeğinizi 6. Ay sonuna kadar bu şekilde beslemelisiniz. Bebeğinizin beslenmesi sayfası altında bulunan ‘bebeğinizin beslenme programı’ kısmından da ayına göre beslenmesini takip edebilirsiniz. Beslenme tablolarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hanımlar ek besine geçerken belki kullanırsınız diye düşündüm...

tatlim anne sutu + ek gida vereceksen bir ondan bir ondan seklinde siraliyorsun
Mesela:
Sabah 150ml anne sutu
Ogle oncesi 125ml meyve puresi
Ogle vakti 150ml anne sutu
Ogle sonrasi 125ml sebze corbasi ya da puresi
Ikindi civari anne sutu
Aksama dogru yogurt
Final yine 150ml anne sutu

Rakamlar tabi ki esneyebilir ama genelde ogleden once meyve sonra sebze sonra yogurt veriliyor
Belki meyveler enerji verdigi icin ilk siradadir bir arastirayim bunu
Ben biberona asina olsun diye ve arasira pure verdigimde genzine kacmasin diye yastikta ya da anakucaginda veriyorum
Mama sandalyesi henuz almadik ama derli toplu oturabilene ve yutmayi ogrenene kadar onda vermeyecegim ablamin kizi surekli agzindan cikariyordu

.icti batirdi yazmissin ya cok guldum :)
Ben dun misafirlige gittigimde sirti komple kakaydi alt acma ortusu kaka oldu sirti kaka yedek ortu de yoktu su gibi terledim komple temizleyene kadar
Misafirlikte kokmasin diye 1paket mendil harcadim :9:

Tamam canım,sağol..

pınardacım biz ferrum kulanıyoruz ve kusuyor şekerim..
5 gündür vermiyorum kusması durdu..
çok sıkıntı yapmadığımdan s.ocağına gidince başka alıcam....
aklında bulunsun yaniiii
birde asya normalde hiç kusmazdı turuncu söyleyince dikkat ettimm kestim kusması durdu....
bunuda yazimde:):)

eveet çok fena gök gürledi.. kuzu yaa demek uyuyamadı. benim kızım da sesten çok etkileniyor ama bu gece rahatsız olmadı. özellikle dışarıda uyurken, bazen kulaklarına bir şeyler tıkamayı düşünüyorum :27:

ay bende ayni dertten muzdaribim acayi etkileniyo seslerden biz bile sesimizi degistirip konussak hemen dudaklar buzuluyo :-) nasil alistirmali acaba sese?

melegim korkar tabi ben bile acayip tirstip yavrucak nspsin :-)

kızlar gök gürültüsü demişsiniz:)
zeynepcim bursa da da ses vardı demişsinnn
bendede ne uyku warmışşş hiç duymadım:)
kızımda duymadı sanırımmm uyanmadık bizzz:) anasının kızı:)

Dun 4.ay asilari icin saglik ocagina gittik. Ayrica ferro sanol verdi. Bu sabah da dr kontrolune goturdum. Denir ilacina baslamami soyledi. 7100 gr 61 cm olmus defne hatun. İyi bakmissin dedi. Sadece anne suutu veriyorum. 6. Aydan itibaren ek gidalara gecicekmisiz. Rotanin 2.dozunu da yaptirdik bugun. Ferro sanilu pek begenmedi sanirim. Öğürdü:( neyse aliscak mecburen. Valla izmitte de yagdi mi hic bilmiyorum, duymadik biz, :) halbuki sabaha karsi 3 kez uyandi benimki:s anne sutuyle-emzirmeyle ilgili paylasim super olmus. Tesekkur ediyorum. Simdilik sagmiyorum, sutlerin saklama suresi de 3 ayadusmus:/ nasil yapsam bilemedim. Ben daha evdeyim ne zaman baslicami bilmiyorum ama imkanlar elverdigince 6 aylik ucretsiz hakkimi kullanmak istiyorum, o zaman simdiden sagarsam kullanamicam sutleri. Yogurt yapmak icin falan kullanilir herhalde:/ off bakici isi de zor. Bu arada planner sen sehir plancisi misin? Ben mimarim:) biyolog yaptigin domateslere hayran kaldim, ben de bisuru sey yapmak istiyorum ama kicimi kaldirip mutfaga gitmek bile zor geliyo turuncu gibi mayistim :) cenem dustu:)

Ben ek gıdayı mama sandalyesinde hafif dik konumda veriyorum.Özellikle mutfakta yedirmeye özen gösteriyorum ki ilerde yemeğin mutfakta yenmesi gerektiğini öğrensin diye.Biz sofradaykende oturtuyorum içine,eline elma veya ekmek veriyorum.O onu gevelerken bizde yemeğimizi yiyoruz.

Oldu kuzum olmaz mi omer kac kere uyandi masallardaki gibi ustunu ortunce geri uyudu :)

Saglik ocagi bize 6.ayda baslayacagiz demisti. Ne garip heryer baska uygulama yapiyor. Ferrum veriyor bizim doktor bebeklere.
Bu arada ben deviti vermiyorum uzun suredir gunesten nasibimizi aliyoruz cok sukur
Demir damlasini da arastiracagim yan etkileri icerigi turevleri vs.. yurtdisinda hicbirsey verilmiyor bizim yavrularimiz dogustan ilac kullaniyor.

Bana hamileyken de 40im cikmamisken de ilac verdi acibademdeki kadin dogumcum. Baska doktora gittim ilaclari kullanmadim cok sukur atlattim. Anlamiyorum bu ne ilac hevesidir:50:

ben de vitaminler hakkında öyle düşünüyorum, en güzeli iyi beslenmek, doğal yollarla almak.. her şey de ilaç veren drlardan haz etmem :))

kan ilacı konusunda ise, kendim sürekli kullandığım halde malesef kanım düşük. muhtemelen bebeğimin de kan damlasına ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.
bu ay günlük 4 damla ile başladık bakalım.

mama sandalyesi almaktan kurtulduk, abimlerin mama sandalyesini biz devr aldık..
şimdilik azar azar vereceğimizden illa onda vermeye gerek yok kanımca..
bugün ben erik yerken kızımda bana bakıyordu, hafif ekşiceydi ama tattırdım hoşuna gitti.
yumuşağından bir tane aldım, kaşığı üstüne bastırdıkça suyu çıktı zaten yaklaşık 1 çay kaşığı verdim.
mama sandalyesini biz yemek yerken ona vermek için ve yanımızda durması için kullanıcam.
yoksa yemekte kucağımda olmak istiyor hep. haliyle ben rahat yiyemiyorum

ben şimdilik vegaferon kullanıyorum canım, ferrumu açmadım daha, ama içeriği ferrumla aynı gibi.
kusmadı ama her bebek aynı olmuyor biliyosun, gaz ilacında olduğu gibi :34:
inşallah seninki de kusmaz ve ona en iyi geleni bulursun tatlım..

ay bende ayni dertten muzdaribim acayi etkileniyo seslerden biz bile sesimizi degistirip konussak hemen dudaklar buzuluyo :-) nasil alistirmali acaba sese?

annem yüksek sesle konuşur, o gelince kızım affallıyor :9:
çok hassaslar ya.. en etkili yol büyükler için maruz bırakmadır, alışması için yüksek ses dinletmektir belki ama bebekler de ve çocuklar da maruz bırakma olumsuz sonuç doğurabilir.
sonuçta biz bile korkabiliyoruz, onun için normal kabul edelim en iyisi :21:
kızlar gök gürültüsü demişsiniz:)
zeynepcim bursa da da ses vardı demişsinnn
bendede ne uyku warmışşş hiç duymadım:)
kızımda duymadı sanırımmm uyanmadık bizzz:) anasının kızı:)
maşşallah :nazar: tracy nin kitabı yaradı size.. aman nazar değmesinn :nazar:

pınardacım biz ferrum kulanıyoruz ve kusuyor şekerim..
5 gündür vermiyorum kusması durdu..
çok sıkıntı yapmadığımdan s.ocağına gidince başka alıcam....
aklında bulunsun yaniiii
birde asya normalde hiç kusmazdı turuncu söyleyince dikkat ettimm kestim kusması durdu....
bunuda yazimde:):)

bende santafer kullanıyodum sadece 3 gün verdim..1 haftadır kullanmıyorum.verdikten sonra çok öğürüyodu benim kuzu uyurken vermemin sebebi kusmasını engellemek için göğsümü veriyodum malum uyumadan da emmiyo..damlanın arkasındanda emzirmek olmaz aradan en az 1 saat geçmesi gerekiyo diye biliyorum..süt+demir ilacı bir arada olmuycağı için arık kullanmıyorum kuzuma

bak sen bıcırığa bacak kadar boyuyla ne işler becermiş:1:annesine iş çıkarmış:)

yerim ben onun dudaklarınıı..dudaklarını büzüp ağlayan bebekler bana o kadar tatlı geliyo ki..tam yemelik oluyolar..müzik sesi falan açsan yanında gün geçtikçede sesi kademe kademe yükseltsen alışır belki cnm

Dun 4.ay asilari icin saglik ocagina gittik. Ayrica ferro sanol verdi. Bu sabah da dr kontrolune goturdum. Denir ilacina baslamami soyledi. 7100 gr 61 cm olmus defne hatun. İyi bakmissin dedi. Sadece anne suutu veriyorum. 6. Aydan itibaren ek gidalara gecicekmisiz. Rotanin 2.dozunu da yaptirdik bugun. Ferro sanilu pek begenmedi sanirim. Öğürdü:( neyse aliscak mecburen. Valla izmitte de yagdi mi hic bilmiyorum, duymadik biz, :) halbuki sabaha karsi 3 kez uyandi benimki:s anne sutuyle-emzirmeyle ilgili paylasim super olmus. Tesekkur ediyorum. Simdilik sagmiyorum, sutlerin saklama suresi de 3 ayadusmus:/ nasil yapsam bilemedim. Ben daha evdeyim ne zaman baslicami bilmiyorum ama imkanlar elverdigince 6 aylik ucretsiz hakkimi kullanmak istiyorum, o zaman simdiden sagarsam kullanamicam sutleri. Yogurt yapmak icin falan kullanilir herhalde:/ off bakici isi de zor. Bu arada planner sen sehir plancisi misin? Ben mimarim:) biyolog yaptigin domateslere hayran kaldim, ben de bisuru sey yapmak istiyorum ama kicimi kaldirip mutfaga gitmek bile zor geliyo turuncu gibi mayistim :) cenem dustu:)

cnmm kızlar söyledi ben yaptımm...
üstüne 6 kg da sırf asyaya domates yaptım iice öğrendim gelip sanada yapiim şekerim:)

ben de vitaminler hakkında öyle düşünüyorum, en güzeli iyi beslenmek, doğal yollarla almak.. her şey de ilaç veren drlardan haz etmem :))

kan ilacı konusunda ise, kendim sürekli kullandığım halde malesef kanım düşük. muhtemelen bebeğimin de kan damlasına ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.
bu ay günlük 4 damla ile başladık bakalım.

mama sandalyesi almaktan kurtulduk, abimlerin mama sandalyesini biz devr aldık..
şimdilik azar azar vereceğimizden illa onda vermeye gerek yok kanımca..
bugün ben erik yerken kızımda bana bakıyordu, hafif ekşiceydi ama tattırdım hoşuna gitti.
yumuşağından bir tane aldım, kaşığı üstüne bastırdıkça suyu çıktı zaten yaklaşık 1 çay kaşığı verdim.
mama sandalyesini biz yemek yerken ona vermek için ve yanımızda durması için kullanıcam.
yoksa yemekte kucağımda olmak istiyor hep. haliyle ben rahat yiyemiyorum

ben şimdilik vegaferon kullanıyorum canım, ferrumu açmadım daha, ama içeriği ferrumla aynı gibi.
kusmadı ama her bebek aynı olmuyor biliyosun, gaz ilacında olduğu gibi :34:
inşallah seninki de kusmaz ve ona en iyi geleni bulursun tatlım..

annem yüksek sesle konuşur, o gelince kızım affallıyor :9:
çok hassaslar ya.. en etkili yol büyükler için maruz bırakmadır, alışması için yüksek ses dinletmektir belki ama bebekler de ve çocuklar da maruz bırakma olumsuz sonuç doğurabilir.
sonuçta biz bile korkabiliyoruz, onun için normal kabul edelim en iyisi :21:

maşşallah :nazar: tracy nin kitabı yaradı size.. aman nazar değmesinn :nazar:

cnm biz kitabı bıraktık dün
eşim anlaşma yaptı çünkü asyanın ağlaması giderek azalması gerekiyordu
2 saatten fazla yatır kaldır yaptık şş pat yaptıkkk cıksss
çocuk çok ağlıyo emzikle uyuyan çocuk emzikte almaz oldu bende tabi ağlıorum neden olmuyooo
alıyoruz okuyoruz hatada yapmıyoruzzz

demekki dedik bizim çocukta uyku kısmı işe yaramayacakkk:)
emzirip uyutuyorum 2 gündür rahatladıkk

ama gece uykuları oyun kısımları yada hareketlerini izleme kısımlarından faydalanıyorum ama kızımın sinirlenip ağlamasına yenildim:)

Evet canım şehir plancısıyım ben:) çalışıyorum ben işe başladım mecburen, imkanın varsa uzabildiğin kadar uzat iznini, kızınada maşallah ya bende sadece anne sütü veriyorum ama çok kılo almıyor malesef dun 4. ayımızı doldurduk bizde aşısı vardı, 6.5 kg ve 65 cm olmuş, süt varsa mamaya başlama şimdilik dedi doktorumuz bakalım bir dahaki aya ek gıdaya başlayabiliriz

üstüne 6 kg da sırf asyaya domates yaptım iice öğrendim gelip sanada yapiim şekerim:)

Biliyorum ben surekli takip ediyorum ama telefondan her zaman yorum yapamiyorum. Cok sagol dusunmen yeter :)

çocuk çok ağlıyo emzikle uyuyan çocuk emzikte almaz oldu bende tabi ağlıorum neden olmuyooo

ama gece uykuları oyun kısımları yada hareketlerini izleme kısımlarından faydalanıyorum ama kızımın sinirlenip ağlamasına yenildim:)

Ben de almistim tracy ve bizim kizi 3 saatlik rutine oturtamadim. Biz de emerek uyuyoruz ve oyle lunca 1.5-2 saatte bir meme istiyo. Emzik ve biberon da almiyo. Simdi 4. Ayda 4 saatlik rutin daha da zor ama cok sey ogrendim kitaptan. Yeniden denicem. Geri donup altini cize cize okiiicam bu sefer...

biyolog çok iyi gidiyordun canım ya bence yılmadan devam et sende bu azmi görüyorum şekerim, bazen bir iki gün böyle direniyorlar ama pes etmemek lazım, diğer taraftan insan ağlamasınada dayanamıyor tabıykı haklısın hele babalar:(

Ben de almistim tracy ve bizim kizi 3 saatlik rutine oturtamadim. Biz de emerek uyuyoruz ve oyle lunca 1.5-2 saatte bir meme istiyo. Emzik ve biberon da almiyo. Simdi 4. Ayda 4 saatlik rutin daha da zor ama cok sey ogrendim kitaptan. Yeniden denicem. Geri donup altini cize cize okiiicam bu sefer...

Biyolog benim diger yorum alinti balonunun icinde kalmis. İlk paragraftan sonra:) telefondan yazdigim icin sikinti oluyo:)

Planner ben de oyle dusunuyorum, uzatabildigim kadar. Ozel sektorde mi calisiyosun?

Back
X