2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ne hamarat hatunlarsınız ya domatesler tarhalar şefta konserveleri ..:10::56::56:
Ya esim pazarda koyden gelmis biber domates fln gormus ben de biraksalar yuz yil okurum ama mutfaga merakliyimdir daha dogrusu hazir gidaya karsiyimdir ondan girisiverdim
artizzz bide kapakları desenli kumasla süslemiş cok güzel olmus ya biz birbirimizden göre göre hamarat karı olcaz ister istemez:27: ellerine saglık hayatım şifa olsun sana ve ailene:54:
Nerden buluyorsun bu laflari ya vallahi cok guldum artizzz :) amin cnm hepimize yedigimiz ictigimiz Safi ismiyle sifa olsun
anam daha akşam yemeğinde eşime dedim külotluçorap alalım diyeee
ne kalbim temizzz ehemm ehemmmm:)
benm kızımın bir tane var kızlar poposunda kocaman tüllü çiçek varr tam pampişşş dötlüüü
onu giydirince elbise giydirdim geçen günn dötünde kocaman çiçekkk:):):)
yarın bende çorap ve tulum bakmayı planlıyorum ama hala kararsızım kollumu kolsuzmu torbalımı ayaklımııı
asya aşırı dönüyor birde kollu tulum gördüm geçen 6-18 ay arası meselaaa
şimdi çocuk bunun içine kaçmazmı yahuuu
0-6 alsam 1 ay sonra giremez içineee
bi fikir verin bakiim de yarın almayı düşünüyorumm:)
ımmmm...ımmmmm. eşimde demişti bana kavanozları süsle diyeeee:)
muhteşem olmuşlar canımmm afiyetle yiyin inş....
çekirge dürümcüsü varya canım...
en iyi içliköfte ordaaaa
tek tek denedimmm
test ettim onayladım şekermmm:)
Canim ben buyuk alacagim omer cabuk uzuyor eger ince bulursam kollu kalin olursa kolsuz alacagim kumasina dokumasina gore icine belki atlet giydirilir sadece bakicaz artik ama bence 0 6 alma asya da iri masallah
Bu hafta bulusunca kanz chicco ve pancoya da bakalim

Bu arada TURUNCUnun actigi yolda konserveler tam gaz siseleri boncuk gibi dizmeye de senden ozendim :)

Günaaydııın annişleeer...
Süt sağma vaktiiiii...
Bu arada benim kız dün kendini nasıl kusturdu dersiniz,parmaklarnı küçük diline kadar sokuyor,dolayısıyla mide otomatik bulandığı için bir güzel kusuveriyor.Dün akşam bir öğün sonrası bunu yaptı benim kız.
SİYAHLALE, senin bebiş de aynısını yapıyordu doktorun ne söyledi sana?

Günaydın TURUNCU, bakıyorum da bi ikimiz kuşluk vakti dikilmişiz:1::1::1:
Kayracığım nasıl oldu,daha iyidir inşallah,annesinin besinleri şifadır inşallah.
Bu arada sevineceğin bir haber vereyim son haftalarda Doğa ya uyguladığım sıkıyönetim olumlu sonuç verdi.Yani kızım 2-3 hafta kusmayınca çabuk kilo aldı 7.800 kilo olduk teyzesi:nazar::nazar::nazar:
Bence benim yediklerimin de etkisi var.Zaten daha önce sana söylemiştim.

$549605_350265431722832_495056710_n.webp
Kızlar ben buna bayıldım.

turuncum sendeki pekmez cok tatlımı ...

Yok canım tatlı değil.Tamamen doğal aromalı.

Mesela patlicanli herse buzluktan cikinca biraz dagiliyor sulaniyor pure durur mu ki?
Benim de aklimda sanirim kaynatip kavanozlayacagim armutu
Elma kisin da bol oluyor ama belki elma da yaparim

Gida muhendisi birkac prof.a yazdim bu pure isini cevap gelirse yazacagim hemen
Bu arada aptamil ve bebelac.a mail atmistim kavanoz mamalari ve organik urunleri nerelerde yetisiyor diye telefonumu istemisler
Takintiliyimdir ben desinler ki karadenizin yaylalarindan sofralariniza amenna ama sanayi bolgelerindeki uretimler icime sinmiyor
Sutas ve ekere de gunluk sut uretimlerini sordum. Bebeginiz icinse siz ve aileniz gunluk tuketin diger homojenize ve uht olanlari kullanmayin yazmis eker.
Ben tatlilar icin bile gunluk kullaniyorum guvenilir bir sutcu ya da mandira bulana kadar

cevabını dört gözle bekliyorum.

artizzz bide kapakları desenli kumasla süslemiş cok güzel olmus ya biz birbirimizden göre göre hamarat karı olcaz ister istemez:27: ellerine saglık hayatım şifa olsun sana ve ailene:54:

artizzzzz :60:

Arkadaslar tam okuyamadim sayfalari ama hazir olan herseyden kacinin.Ben kamuda calisan bir gida muhendisiyim,o pahali bilinen marka bebek mamalari bile yasalara uymuyor,piyasadan toplatilan cok urun var.burada isim vermem maalesef uygun olmaz etik acidan.yapabiliyorsaniz purenizi ,tarhananizi kendiniz yapin.

Saol canım uyarıların için...

Ben yumurtalı köfteye bayılırım,bir urfalı olarak çokta güzel yaparım...

aaaa bak benim eşimin ailesi antepte ama urfa kültürüyle büyümüşler.Urfadan göçüp gelmişler ama akrabalarının çoğu urfadadır hala.
yumurtalı köfte de hiç eksik olmaz evlerinden :)

ne güldüm ya fare kuyruklu hiçmi care bulamıyor kv farelere yoksa o rahatmı bacım ben yaptıklarını bırak yatmam orda bebegin hiç kalmamalı dikkat et canım kan ilacına gelince 4.aydan sonra dedi verdi ben bugun vermedim pazartesi doktora sorcam midede 5 saat boyunca nasıl durur neden sindirilmemiş olabilir diye ...

canım o ilac gün boyu kalıyor midede çünkü Kayra her kusmasında o ilaç çıkıyordu parça parça.

Ahanda hemşerilerimi buldum, kızlar bizde eşimle antepliyiz. Ağzımı sulandırdınız valla. En çok da yemeklerini özlüyorum zaten. Bu arada bugün salça ve taze fıstık geldi kargodan ohh misss, annemler yolladılar sağolsunlar:56:

ohh ohh afiyetle ye canım.
bizde geçen aldık taze fıstığı :)

Günaydın tatlım..Sütü sağdım,şimdide Kayrayla ilgileneceğim.Bugün sabaha çok gergin başladım.Oturup ağlayacaktım nerdeyse...
Şimdi oğluş durmuyor,sonra yazarım canımç

Şu çocuk biraz daha büyük olsaydı kesin poposuna güzel bir patlatmıştım !!!!!
Delirtti beni artık delirttii.
En sonunda zıvanadan çıktım yani !!!
1 haftadır sabır ede ede bittim ve artık dayanamıyorum.Oturdum az önce bir güzel ağladım ama rahatlamak ne mümkün.Şuan ki asabiyetimle ve gerginliğimle çocuğumla dahi ilgilenmek istemiyorum.

Kayra bey iyice tuhaflaştı.Akşam 7de yatmak için huysuzlanıyor,gözleri kızarıyor fakat yatakta uykuya dalana kadar 2 saat nerdeyse debeleniyor.10 dakika dalıyor ve gözlerini dahi uykudan açamazken geri uyanıyor.Tekrar uyutuyorum bin bir zahmet,15 dakika sonra tekrar gözler açılıyor.Bu şekilde çabalayarak uykuya geçiyor ve gecenin hangi zamanı olursa olsun oyun için uyanıyor.Önceki gece saat 4te,dün saat 1de,bu gece saat 3 te uyandı.Yatağında bırakıyorum kendi kendine oynasın diye ama yok.Kıçını yırtıyorr !!
Sallıyorum,pışpışlıyorum,koynuma alıyorum,karnını doyurup uyutuyorum ama 15 dakika sürmüyor geri uyanıp oynamaya başlıyor.Halbuki çok uykusu olduğuda belli.Bu gece 3 te kalktı ve 5 e kadar kah ağladı,kah bağırdı,kah oynadı...En sonunda 5te uyudu dedim ama 5.30da geri ayaklandı.Artık babası dayanamadı kalktı 7ye kadar oynattı ve uyuttu ama bu seferde 7.30da geri uyandı.
Elimde süt şişesiyle peşinde dolanıp duruyorum öyle.Karnı açsa doyurayım diye veriyorum biberonu ama onuda içmiyor.Şu saat oldu hala biberondaki duruyor beyimiz içmek istemediği için.

Gündüzleri 1.30 saat oynayıp 45 dakika uyumayı tercih ederken sırf bu gece uyanmaları yüzünden bin bir şekle girerek 2 saat oynatıp yatırdım,akşam erken yatmaması için yine şebeklikler yaptım ama dün akşam 6da kalkmış olmasına rağmen 7de tekrar uyumak için mızmızlanıp durdu.Gözlerini kaşıyor,kaşları kızarıyor ve huysuzlanıyor.Mecburen banyosunu yaptırıp yatırdım ama olmuyor işte yine olmuyor.

Yememe sorunu ise ayrıyeten sinirlerimi bozuyor...Gece demiyorum gündüz demiyorum zarıl zarıl öten makinayla süt sağıyorum ama paşamız beğenipte içmiyor bileee.

Ben ki uykusuzluktan nefret ederim.Uykusuz kaldığım gün bekarken ev halkı sesini çıkaramazdı,evlendikten sonra da eşim sesini çıkaramaz oldu.İnanın 1 haftadır bu uykusuzluğa ve yorgunluğa sabır ettim ama artık çatladım.
Gerginlik ve sinir deli ediyor beni !
Bugünü nasıl akşam edeceğim bilmiyorum !!

Sütü içmiyor diye yatırdım yastığa ve ağzına sıkmaya başladım.Bunu oyun zannedip ağzını kocaman ayırıyor ve süt boğazına biriktikçe grrrrrr diye gargara yapar gibi ses çıkarıyor.Tabi brrrrrrrrrrrr diye püskürtmeyide unutmamak lazım.
Babamın dediği gibi tam eşşek sıpası bu oğlan.Sonunda ağzımıda bozdurdu :37:

Selam hanımlar bende hazıran annesıyım ve oglum ıcın tarhana yaptım tarıf arayan oldugu ıcın sıze yazmak ıstedım
malzemeler:
4 kg domates
3 kg salca bıberı
1 kg kuru sogan
2 kg suzme yogurt
3 kg un
tuz
yapılısı:
tencerenın en altına bıberlerı dograyın ustune soganları en uste domateslerı malzemeler yumusayana kadar kaynatın tuzu ekleyın kaynadıktan sonra malzemelerın suyunu suzun ama tavsıyem bu suyu atmayın bebeklerın corbalarına ekleyın dondurarak sulu kalırsa cok un gıder
suzulen malzemeyı robottan cekın soguyunca yogurdu ekleyıp ıyıce ozdeslestırın ve unu ekleyerek katı bır hamur yapın eksımeye bırakın ben agustosta yaptıgım ve oglum yıyecegı ıcın 2 gun eksıttım
eksıyen hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler koparın elınızde yassılastırıp sofra bezıne serın sofra bezını unlayın kı yapısmasın altlı ustlu ıyıce kuruyunca robottan cekıp toz halıne getırın ve toz halıylede 3-5 gun kurusun
yarasın bebeklerımıze

bu arada turuncu cok tatlısın aynı sınır krızlerı bendede mevcut

Sütü içmiyor diye yatırdım yastığa ve ağzına sıkmaya başladım.Bunu oyun zannedip ağzını kocaman ayırıyor ve süt boğazına biriktikçe grrrrrr diye gargara yapar gibi ses çıkarıyor.Tabi brrrrrrrrrrrr diye püskürtmeyide unutmamak lazım.
Babamın dediği gibi tam eşşek sıpası bu oğlan.Sonunda ağzımıda bozdurdu :37:

Uslu olunca annesi huysuz olunca babası na çekmiş derizya seninkide oyle olmus eşşek sipasi süper
Ama yazık annesi hem sana hem ona uykusunu aldıklarında uyanmaları nasıl doğarsa uykus gelmeden uyumamasida bı okadar doğal oyun istiyorsa bırak oynasın bölük porcuk uyumasindansa yorulup uyuması daha iyi bence
Hem sen yoruluyorsun hem o Allah yardımcın olsun güzel annesi bebek isi sabır ister yorulunca sabrın kalmaz ve isteksizlik olur
Mama işinde gelince bebeğine zaten güzel bakıyorsun iyi besliyorsun bir öğününü geç icince birsey olmaz zorla verirsen bir Hayri olmaz zaten kusmaya megilli Kayra biraz daha sabret babası gelene kadar sende ılık bir duş al ve biraz kitap oku sana iyi gelecektir

turuncum yaa okuyunca hem tebessum ettim hemde icim burkuldu ayni anda bende zilloş kizima opera tonunda isyan ediyordum kucakta durmuyo ana kicaginda durmuyo gunlerdir gozlerini kasimaktan yuzu gozu cizik icinde cunku uykulari cok kalitesizlesti uyuyo yatiriyorum yatagina bes dk sonra sacini gozunu birbirine karistircasina kasiyor o eller el degil araba silecegi mubarek:27:

tracy nin kitabini aldim ayni zamanda oradakinin aksi davranislar sergiliyorum ayakta falan salliyorum dunden beri kusura bakma tracy :27:

bence gecici bu donem oyle dusun canim birgunleri digerini tutmuyor bebislerimizin en iyisi bizim saglimiz icin daha az gerilmek ve akisina birakmak en iyisi bazi zamanlarda...

Allah hepimizin yardimcisi olsun guzel gunler gostrsin yavrularimiza amin...

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

Ya insan yola çıkmadan önce haber vermez mi yaa...Hiç mi düşünemiyorlar bunu..
BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

merhabalar, oğlumun bu sabah verem aşısı kanadı çok endişelendim.ilk önce sarı irin gibi bişey çıktı sonra badisini giydirirken kanadı. iyileşmesi uzun sürüyor biliyorum ama kanayacağını hiç aklıma gelmemişti sizinde böle oldumu?:53:

kızlar selam, pazartesi hızlı bir şekilde işe başladım, bugün bile gelmek zorunda kaldım, nasıl kalkıcam bunca işin altından bilmiyorum, offfffffffffffffff, toparlamak zaman alacak galiba, biyolog kıyafetleri ulaştırıcam sana aklımda unutmadım canım öpüyorum hepinizi

uyku durumlarını9z nasıl kızlar bizimki ne güzel gece uykuları vardı 6- 7 saat aralıksız uyur emziririm tekrar uyurdu şimdi nasılda bozuldu hersey nekadar çabuk huy değiştirorlar yahu dün gece yarım saatte bir kalktı sarhos gibiydim yat kalk yat kalk saat kaçtı ne yaptım bilmiorum en son 5 ti eşim bu yatagında uyumucak al yanına ben salona gidiorum dedi yanıma yatırdım biraz uyuduk ama biuyandum ayak ucumda nasıl gitmiş oraya allah korumus bitık daha gitse düşücek üüüüüüü:84: neden böle uykusu bozuldu

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
sinir bozucu gerçekten tahmin ediorum piskolojini bari bikaç gün önceden haber verseler yada müsaitmisin kızım diye sorsalar

selam kızlar..

bugün kızımın sol gözünde geçmeyen çapaklanma canıma tak etti. çocuk dr. göz damlası vermişti, damlatıyorum günlük, faydalı ama sonra tekrarlıyor. tıkanıklık var geçer dendi ama yok :50: çocuk göz dr. buldum ona gidicez, inşallah tamamıyle iyileşir. Allah kuzularımıza daha büyük sıkıntı vermesin..

turuncu canım sorma, aynı dertten biz de muzdaribiz..
kendi kendine uyurdu kızım, kv geldiği için mi, dönemsel mi bilemiyorum, yok uyumuyor, özellikle akşamları, 2 saat ağlıyor, huysuzlanıyor, sonunda yorulup mememde uyuyor :37: çok sinirleniyorum arada eşime devrediyorum ama daha beter geri dönüyor :52: çok yoruyorlar bu veletler.
Allah sana da kolaylık versin ama diyorum iyi ki bir rahatsızlığı yok, çok şükür rabbime, bunlar da geçecek diye düşünüyorum..
benim eşim kv burdayken sıkıntılı olduğumu anladığı halde bana yardımı dokunmadı, seninki yardımcı olur umarım. ben kv.ye iş vermedim ama anlasınlar biraz da çocuklu insanız.. bugüne kadar kendi işimizi kendimiz yapmışız, yardım istemek özellikle bana zor geliyor aslında ama gelince ipin ucundan biraz da onlar tutsun.. kalıyorlarsa, iş güç de, yemek içmek de beraber yapılmalı :34:.. Allah kolaylık ve sabır versin..

Bence hiçbirşeye dokunma,gelince kaynanan yapsın.madem haber vermedi bebekli insana yardım etsin bi zahmet.

Şu çocuk biraz daha büyük olsaydı kesin poposuna güzel bir patlatmıştım !!!!!
Delirtti beni artık delirttii.
En sonunda zıvanadan çıktım yani !!!
1 haftadır sabır ede ede bittim ve artık dayanamıyorum.Oturdum az önce bir güzel ağladım ama rahatlamak ne mümkün.Şuan ki asabiyetimle ve gerginliğimle çocuğumla dahi ilgilenmek istemiyorum.

Kayra bey iyice tuhaflaştı.Akşam 7de yatmak için huysuzlanıyor,gözleri kızarıyor fakat yatakta uykuya dalana kadar 2 saat nerdeyse debeleniyor.10 dakika dalıyor ve gözlerini dahi uykudan açamazken geri uyanıyor.Tekrar uyutuyorum bin bir zahmet,15 dakika sonra tekrar gözler açılıyor.Bu şekilde çabalayarak uykuya geçiyor ve gecenin hangi zamanı olursa olsun oyun için uyanıyor.Önceki gece saat 4te,dün saat 1de,bu gece saat 3 te uyandı.Yatağında bırakıyorum kendi kendine oynasın diye ama yok.Kıçını yırtıyorr !!
Sallıyorum,pışpışlıyorum,koynuma alıyorum,karnını doyurup uyutuyorum ama 15 dakika sürmüyor geri uyanıp oynamaya başlıyor.Halbuki çok uykusu olduğuda belli.Bu gece 3 te kalktı ve 5 e kadar kah ağladı,kah bağırdı,kah oynadı...En sonunda 5te uyudu dedim ama 5.30da geri ayaklandı.Artık babası dayanamadı kalktı 7ye kadar oynattı ve uyuttu ama bu seferde 7.30da geri uyandı.
Elimde süt şişesiyle peşinde dolanıp duruyorum öyle.Karnı açsa doyurayım diye veriyorum biberonu ama onuda içmiyor.Şu saat oldu hala biberondaki duruyor beyimiz içmek istemediği için.

Gündüzleri 1.30 saat oynayıp 45 dakika uyumayı tercih ederken sırf bu gece uyanmaları yüzünden bin bir şekle girerek 2 saat oynatıp yatırdım,akşam erken yatmaması için yine şebeklikler yaptım ama dün akşam 6da kalkmış olmasına rağmen 7de tekrar uyumak için mızmızlanıp durdu.Gözlerini kaşıyor,kaşları kızarıyor ve huysuzlanıyor.Mecburen banyosunu yaptırıp yatırdım ama olmuyor işte yine olmuyor.

Yememe sorunu ise ayrıyeten sinirlerimi bozuyor...Gece demiyorum gündüz demiyorum zarıl zarıl öten makinayla süt sağıyorum ama paşamız beğenipte içmiyor bileee.

Ben ki uykusuzluktan nefret ederim.Uykusuz kaldığım gün bekarken ev halkı sesini çıkaramazdı,evlendikten sonra da eşim sesini çıkaramaz oldu.İnanın 1 haftadır bu uykusuzluğa ve yorgunluğa sabır ettim ama artık çatladım.
Gerginlik ve sinir deli ediyor beni !
Bugünü nasıl akşam edeceğim bilmiyorum !!

cnm benim benimde bebegim 4 aylık ama 4 aydır uykusuz yatırırım saat başı kalkar ama sabrediyorum. sanırım ek gıdaya geçince düzelicekler. en azından ben kendimi öyle teselli ediyorum :)

Turuncu

Cnm inan yalnız değilsin bu konuda, burda hemen hemen hepimiz aynı durumdayız..habire huy değştirir oldular benim oğlanda saat 5 kalkıyor ki o saate kadar sık uyanır bende surekli kurulmuş saat gibi başındayım yani anlayacağın işimiz zor baksana uyku nedir bilmez olduk :(( Sabredicez biraz daha ben inanıyorumki duzelicekler inş
Bu arada bogazlarım şişmiş yani bu tempoya hastalanmamak mumkun değildi gayri şimdi oda oldu ..işin kötü tarafı yalnızım bizim adamda yok yani allaha emanetiz herşeyimizle buna şükür allah daha buyuk dert vermesin di mi?

uyku durumlarını9z nasıl kızlar bizimki ne güzel gece uykuları vardı 6- 7 saat aralıksız uyur emziririm tekrar uyurdu şimdi nasılda bozuldu hersey nekadar çabuk huy değiştirorlar yahu dün gece yarım saatte bir kalktı sarhos gibiydim yat kalk yat kalk saat kaçtı ne yaptım bilmiorum en son 5 ti eşim bu yatagında uyumucak al yanına ben salona gidiorum dedi yanıma yatırdım biraz uyuduk ama biuyandum ayak ucumda nasıl gitmiş oraya allah korumus bitık daha gitse düşücek üüüüüüü:84: neden böle uykusu bozuldu

Aynen benimkide öyle idi bir zamanlar saat 7 veya 8 gibi yatar sabaha dogru 4 veya 5 gibi kalkar beslenir tkr uyurdu ama mazi oldu :(( ben artık odanın ortasına kocaman bir temiz çarşaf seriyorum koyuyorum uzerine ve bende yanına kıvrılıyorum o şekilde uyur ve oynar başka çare bulamadım çok deli fişek oldu bu oglan heryere surunuyor donuyor deli olmak uzeriyim ama sabır çekiyorum ya sabır ya sabır .....

Back
X