2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

valla öncelikle kendine güven.çocuklar senin ve senden daha iyi bakacak birileri yok.şaka gibi ama kayınvalidem işi abartıp 9 çocuk doğurmuş ardarda.nasıl yetiştirdi bilemiyorum ama en azından 2 tane peşpeşe o kadar da korkutucu gelmiyor bana.tabi herkesin ayrı bir düşüncesi var.Hayırlısı olsun.2.yi doğurursam zaten kısa sürede ev kuşu olup otururum.yaşasınnnn!!!!!!(gören de silah zoruyla çalışıyorum sanacak:))

cnm bakmayı bi yana bırak ben doğurmaktan çoook korkuyorum dikişlerim çok atıldiği için
çoook korkuyorm yaaa doğurduktan hemen sonra tam 2 saat boyunca bana dikiş atıldı:18::18::50::50:

Günlüğü bende yazdım canım yaa hamilelikte gün gün ne as erdim kac kilo oldum onun ilk kıpırdaması tekmeler vs cok güzel oldu ama şimdi segreldi yazmalarım öncelikler değişti Tabiki bazen kızımı kucağıma alıp beraber yazıyoruz teyzesi ergenliğinde çılgın bir kiz olursa diye saklıyorum onu ne kadar cok sevdiğimizi bilsin diye ergen kozu:)))

aynen canım.geçenlerde birkaç sayfa okudum.kendi kendime ağladım.yani düşün o zamanki duygusallıkla yazdıklarıma ağladım.kızım ne yapar acaba?ben de evlendikten sonra teslim etmeyi düşünüyorum ama çok mu geç kalmış olurum yada ben vermeden o kadar sene geçirebilir miyim?kendimden hiiiççççççç emin değilim yani:))))

canım ilk doğum yaptığımda hani biliyon ilk bebekte ister istemez tecrübe olmaz
ve eşim gelen gidene neymiş efendim eşim çocuğa bakmasını bilmiyo diyordu benim okadar zoruma
gidiyorduki herseferinde ağlardım çok ama çok zoruma giderdi benim kızımda çook ağlayan bi kız
öyle sıradan bi çocuk değil neyseki 1 2 ay derken kızım biraz kendine geldi ve doktora götürünce
böbreğinde bi kaç adet taş var deyince doktor eşime dedi kız taşlardan dolayı sancı çekiyo
o yüzden ağlıyor dedi ve kızım 1 2 ay içinde maşalaah bi kilo aldı kendine geldi bu seferde
veben dedim bak sen herkeze önüne gelen gidene eşim çocukl bakmayıo bilmiyo derdin şimdi
ise kim kızını görse tombiş diyo hani ben bakmasını bilmiyodum deyince tabi zeytin yağı gibi
bu seferde diyoki sanki senmi yaptın kızım büyüyo dedi varya siniiiir oldumm artk ona
:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Bebekler aileye katılınca ister istemez mutluluğun yani sıra biraz gerginlikte olabiliyor maalesef sen bebek bakmayı bilmiyorsun madem ikinciyi ne diye istiyorrrrrrrr?bak bende kızdım şimdi ona:)Tabiki saka canım benim haddime değil ama ikinciyi isterse ben bebek bakamıyorum de....
Maaşallah bak nasıl toplamış fındık kurdu önce saglik hayatım gerisi hallolacak seyler ama esinle bebek uyuduğunda kaliteli vakit geçirin biraz kendinize vakit ayırın sorunların üstesinden konuşarak gelebilirsiniz ama zamanında sakin içinizde birsey tutmayın hemen paylaşın bu gerek öfke gerek sevgi her ne ise doğru zamanı bulun ve konusun...benim kedis uyandı teyzesi ben onu bı doğurayım sonra yine devam edelim cok hoş bir dialog oldu tatlım boncuğuda öp okyanusun yerine:))

aynen canım.geçenlerde birkaç sayfa okudum.kendi kendime ağladım.yani düşün o zamanki duygusallıkla yazdıklarıma ağladım.kızım ne yapar acaba?ben de evlendikten sonra teslim etmeyi düşünüyorum ama çok mu geç kalmış olurum yada ben vermeden o kadar sene geçirebilir miyim?kendimden hiiiççççççç emin değilim yani:))))

Bence sende ergen kozu olarak sakla haberi olmasın evlendikten sonra zaten durulmuş olur hani annelerimiz derdiya anne olunca anlarsın diye ben hamilelikte anladım annemin degerini:(((ama hep sordum ona senin gebeliğin nasıldı miden bulandimi ne as erdin?tik yok ama benim kizim bu sorulara yanıt bulacakkkkkkkkk
Saka bı yana ergenlik ve evlilik kizzzz daha bunlar bebekkkk cok uzun zaman var Allah yavrularımızı iyi insanlarla tanıştırsın iyi yazılar yazsın;)

Kizlar cuma gunu 4. Ay asimiz var 2. Cide cok ates yapmisti calpolle idare etmistik ama bu sfer asiya gitmeden fitil versem nasil olur yani atesi yokken onlem amacli fitil vermenin zarari olurmu acaba bide fitil icin isim verirseniz cok makbule gecer :)

ve eşim gelen gidene neymiş efendim eşim çocuğa bakmasını bilmiyo diyordu benim okadar zoruma
gidiyorduki herseferinde ağlardım çok ama çok zoruma giderdi benim kızımda çook ağlayan bi kız
öyle sıradan bi çocuk değil neyseki 1 2 ay derken kızım biraz kendine geldi ve doktora götürünce
böbreğinde bi kaç adet taş var deyince doktor eşime dedi kız taşlardan dolayı sancı çekiyo
o yüzden ağlıyor dedi ve kızım 1 2 ay içinde maşalaah bi kilo aldı kendine geldi bu seferde
veben dedim bak sen herkeze önüne gelen gidene eşim çocukl bakmayıo bilmiyo derdin şimdi
ise kim kızını görse tombiş diyo hani ben bakmasını bilmiyodum deyince tabi zeytin yağı gibi
bu seferde diyoki sanki senmi yaptın kızım büyüyo dedi varya siniiiir oldumm artk ona

Canim ya okurken sinir oldum yeminle one oyle ya zayfken sen bakamamiissin duzelince allahtan oldu. Tamabenim herifte oyle ahim sahim bakmaz nur'a ama genede soylenmez canim oyle. Sekerim kocaya ceza yemek fln yapma bi aksam ac kalsin yapamdim durmadi cocuk bende malum bakmiyorum cocuga de ayy benimde icim sogusun :)

Bence sende ergen kozu olarak sakla haberi olmasın evlendikten sonra zaten durulmuş olur hani annelerimiz derdiya anne olunca anlarsın diye ben hamilelikte anladım annemin degerini:(((ama hep sordum ona senin gebeliğin nasıldı miden bulandimi ne as erdin?tik yok ama benim kizim bu sorulara yanıt bulacakkkkkkkkk
Saka bı yana ergenlik ve evlilik kizzzz daha bunlar bebekkkk cok uzun zaman var Allah yavrularımızı iyi insanlarla tanıştırsın iyi yazılar yazsın;)

Amin canım.annelik böyle birşey işte.geleceği şimdiden düşlüyoruz.kutluyorum bizleri:)))

cnm bakmayı bi yana bırak ben doğurmaktan çoook korkuyorum dikişlerim çok atıldiği için
çoook korkuyorm yaaa doğurduktan hemen sonra tam 2 saat boyunca bana dikiş atıldı:18::18::50::50:

canım sendeki dert başka.üzüldüm şimdi ya.haklısın tabiki.benim öyle bir sorunum olmadı.sezeryandan 4 gün sonra ayaktaydım ama bıçak acısı da kötü tabi.

Neyse arkadaşlar ben kaçar.kızım benşi bekler.öpüyorum sizleri....

Merhaba kızlar...4 gündür bir kabusun içindeydik daha yeni yeni uyanıyoruz.39.2 ye kadar çıktı ateşimiz ve 2 günde zir düşürduk derken ishal başladı bu istahsizlik yaptı.benim minik oğlum küçücük bunyesiyle mücadele veriyor.suzuldu gitti yavrucak.neden bunlar yaşandı sorusunun cevabı net değil ama ateş 4. Ay asilarindan 2 gün sonra çıktı ve ishali de kan ilacı yapmış olabilir.doktor aşıların etkisiyle ishal birleşmiş dedi.en kötüsü de rotayı vurdurduktan 2 gün sonra ishale yakalandik:( moralim çok bozuldu.kendimi suçladım çünkü ben çalışmaya başladıktan sonra oldu bunlar. Allah hicbirinizin başına vermesin çok zor. iğrenç bir ishal ilacı kullanıyoruz yusuf ömer resmen boguruyor içerken:( kizlar dua edin geçsin artık şu ishal..bu arada kan ilacını kesti doktor.zaten nefreti biseydi..
Geçmişe pek bakamadim ama biyologla zeynebin buluşmasına çok sevindim.darısı ıst ve ankaranin başına..iyi geceler kızlar öptüm

Çok geçmiş olsun ne olur kendini suçlama çalışıyorumda oluyor deme bence hastalıkta dermanda mevlamdan yeterki şifası olsun cnm
Tez vakitte iyileşir ins Yusuf Omer

Kızlar işte benim kuzuuum,ev haliyle çektik bir dahakine süslenir çekeriz....

Hay ben bu kuzuyu ne diyim :)) yiyim yiyim :)) baksana.) kızı verdin mi yoksa bilezik takılmış anam ne çok yakışmış bu ev hali ise suslu haline talibi çok olur tabii şekil Tatlicadı :))

yesinler böyle kuzuyu..çok tatlı çookkk maşallah prensese..bileziğide pek yakışmış annesi kollarını ıssırsım geldi:nazar::nazar::nazar: süslü halinide bekliyorum oğluma göstericemde:9:

Yaw sen bu topikte kız bırakmadım mavi boncuk dağıtıp duruyon bizede bırak azcuk yaa :))
Kismet gıı bir kızı bin kişi ister bir kişi alır

kızlar bugün ne yemek yapıcaksınız yaaaa??????????????????????
hazır konserve öğrenmişken azıcıkta yemek öğreneyimm

kestane kebap acele cevappp:27::6::6::56::56::56:

beykoz buda sana tatlımmm:118:

hayatım daha yeni girdim şimdi gördüm pazara gittim gezdim sırt cantası aldım niveanın cantasını sadece arabayla gezerken kullanabiliyorum ama kanguruyla sırt cantası rahat oluyor aaaa o eski halimden eser yok şimdi :43: buarada o bebeciklerde ne yav onlar bende olsa anında verirler bana 46 raporunu:52:

planner kızım 2570 gr doğdu :// erken doğum olduu gebelik zehirlenmesi sebebi ile kızım erken doğdu .... çok şükürr çok güçlü zayıf olmasına rağmen küveze girmedii binlerce şükür olsun..

kızlar akşam yemeği soranlarr ben yırttım bugünn misafirliğe gidiyorummm

Ayy cnm benimkide erken dogum değldi ama kilosu 2430 idi, buna rağmen guçlu bir bebekti yani kilo değil onları guçlu yapan onemli olan sağlıklı beslenmeleri.
Akşam yemeğinden yırttın demek oh valla hadi bakalım keyfini sür ama bunun gelecek gunleri ne olcakk :(( ben yemek yapma konusu denilince strese giriyorum valla hiç yetiştiremiyorum ve adam gibi şeyler yapamıyorum :((

Anam diyim bu adamlara kelin merhemi olsa önce kendine surermiş işte benimkide o hesaptan, bu heriflerin hazırcılıgına ve rahata duşkunlugune deli oluyorum ..birde sen ne yapıyorsun ki bir çoçuga bile bakamıyacaksan demeleri yok mu işte o zaman zıvanadan gelde çıkma kardeş..

kızlar bir bebek daha düşünenleri vallahi alkışlıyorum:46:.çok cesaretlisiniz çünkü başınıza ne gelecegini bilmiyosunuz:9::9:
ayrıca bebeklerinizi emziriyosunuz hamile kalırsanız sütten kesmek zorunda kalacaksınız en az 1 buçuk yaşına kadar emzirmelisiniz..
sonra bu hale gelirsiniz:37: benden söylemesi:27:

cnm mesela neyin konservesini yapıcaksınnn...
bende yapiim barriiii iice konserveci oldumm:emir_bebek::emir_bebek:

cnm bak benşöyle yapıyorum doğrumu bilemem:)
emip uyuyor ya sonra uyanınca veriyorum ...
gerçi benm kızım çok az uyurrr dün zeynepte gördüü:)
kestirir gündüzleriiii
öyle daha mantıklı sanırımm

birde bugün armut sıktım bikaç damla öyle verdim ama asya herşeyi geri atıyooo
biz ek gıda da çok zorlanıcaz sanırım su bile içmiyooo walla
bende ek gıdada cok zorlanıyorum diliyle itiyor iştahsız bizimkide aynı su almıor ihtiyacı yok heralde

Kızlar işte benim kuzuuum,ev haliyle çektik bir dahakine süslenir çekeriz....
bu mayıs bebişlerinin hepsimi böle datlu ya masallah :nazar::nazar::nazar:

Merhaba kızlarr 19 mayıs doğumlu bebişimm geçen ayın 21 de aşılarını olduğu sırada 5500 kilo olduğunu 64 cm olduğunu ilan etii bize :) azcık mutlu oldum kendimce... :):)

Geçtiğimiz ay hiç kilo artışımız olmadı 300 gr sadece :( mamasını değiştirdik şimdi daha iyiyiz hatta ek gıdaya da başladık..

Düzenli bir şekilde .. Sabah biberon maması saat 10 buçuk gibi meyve püresi ya da meyve suyu öğlen yine biberon maması ( henüz sebze çorbası vermedik ona da başlayacağız) ikindi gibi yine mama veriyoruz yoğurda yarın başlayacağız kısmet olursa .. ikindiden sonra yine mama akşam sekize doğru muhallebisi .. ufak ufak başladık... serserim resmen değişik tat istiyor...

kan damlasına yeni başladık bizde mamasından 1 saat önce veriyorum ben devite devam aynı şekilde.. Mamalarla karıştırmayınız dediler...Eki Görüntüle 517547 buda benim minikk keltoşş alyammm :))))
maşallah bu cok datlu :nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
tek kelimeyle maşalllah kızımıza çook tatlu bakıyooo yaaa hele saçlarına bayıldım maşalaah bak bizim kızın
dahada saçları böyle gerçi biraz seyrek oluyo gibi ama hemn çıkmasını istiyorum sabırsız anne işte ne yapiiim :26::1::1::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Eki Görüntüle 517626 Eki Görüntüle 517625

Edan ve ugurbocuum cok geçmiş olsun. Zeynep ve biyolog, buluşmanıza cok sevindim. Darısı diğerlerinin basına :)
Benim de işyerinden arkadaslarım gelicek arada işten kaçıp. Hala bekliyorum fenalık bastı :) hiç bişey yapmadım valla öğle yemeğîni yiyip gelceklerdi ama işleri uzamıs. Ben de bi kahve yaparım napiim :) markete gitmek lazım. Dolapta yemekli bişey yok. Hoş, bişey yapasım da yok ama :) cok tembel oldum ben yaa. Evi topladım sadece; oysa ki cok severim yemek tatlı yapayım, mutfakta değişik tatlar deniyim ama hevesleniyorum sonra boşveriyorum. Kendimi tanıyamıyorum artık :( defnenin de dişleri çok kaşınıyo sanırım, kucagıma alıyorum çenemi ısırıyo manyak kız:) parmağımla kaşıyorum, kaşıyıcısını pek beceremiyo :) e ben de bi foto yukliim bari :) Eki Görüntüle 517628
ayy buda buda çok datlu Allahım hepsi mi şeker olur :nazar::nazar::nazar:

Ayy cnm benimkide erken dogum değldi ama kilosu 2430 idi, buna rağmen guçlu bir bebekti yani kilo değil onları guçlu yapan onemli olan sağlıklı beslenmeleri.
Akşam yemeğinden yırttın demek oh valla hadi bakalım keyfini sür ama bunun gelecek gunleri ne olcakk :(( ben yemek yapma konusu denilince strese giriyorum valla hiç yetiştiremiyorum ve adam gibi şeyler yapamıyorum :((

Anam diyim bu adamlara kelin merhemi olsa önce kendine surermiş işte benimkide o hesaptan, bu heriflerin hazırcılıgına ve rahata duşkunlugune deli oluyorum ..birde sen ne yapıyorsun ki bir çoçuga bile bakamıyacaksan demeleri yok mu işte o zaman zıvanadan gelde çıkma kardeş..

ne çok zayıf dogan bebek varmıs benimkide 2.5 kg dogdu nasılda psikolojim kotuydu hiç buyumucek gibi gelmişti sanki bundan daha kucuk bibbek yokmus gibi gelmişti hep aglıodum:43:
4 aylık kilolarınız nekadardı

ne çok zayıf dogan bebek varmıs benimkide 2.5 kg dogdu nasılda psikolojim kotuydu hiç buyumucek gibi gelmişti sanki bundan daha kucuk bibbek yokmus gibi gelmişti hep aglıodum:43:
4 aylık kilolarınız nekadardı

Dun baktırdım daha kilosu, 6.100 ve boy 64 cm cnm fakat bizimki bu ayın başında deli gibi hareketlerinda artık oldu bu yuzdeen kilo alımımız nerde ise yok gibi son 3 haftada 200 gr cık..
Benimki dogdugunda derisi buruşuk ve nerde ise kemiklerine yapışmış gibiydi o zamanlar moralim çok bozuluyordu ama sonra sonra azmettik oğlumla beraber yavas yavasta olsa aştık cnm bu yuzden seni çok iyi anlıyorum

kızlar moralsiz bana yine ilaç gibi geldi bebekleriniz. iyi ki var bu dünya tatlıları hepsine maşallah. pınarda doğa ile bizi tanıştırdığın için ayrıca teşekkürler.

eşim ekimde istanbula gidecekti 1 sene evi kapatacaktık derken apar topar cumartesi gidecekleri öğrenildi:( kafam allak bullak yanıma almam gereken bir yığın eşya var nasıl olacak bilmiyorum evimden bu kadar uzak olma fikri ruhumu sıkıyor:( bende pazar babamlar gelip alsınmı yoksa 1-2 hafta ece ile kalsammı yalnız diye düşünüyorum. 2 aylıkken yalnız kalmıştık kabus gibiydi yine öyle olmasından korkuyorum. eşyalar hazırlanacak evi temizleyip bırakmalıyım ne ara olacak bu kadar iş. zaten akşam eşim gitmeden peksimet tatlısı vardır onu yap dedi şekeri karamelize edersin ağda gibi olur sen ben kalk içine düşen kaşığı almaya kalk parmak uçlarıma yapışsın cayır cayır yan 10dk ağlamışımdır acısından:( ece nin altını bile değiştiremedim:( eşim birde gitmeden interneti digiturku kapatayım diyor anammm kafayı yerim ben :( dua edeyim hayırlısıyla atlatalım bu dönemi inşallah:(((

Dun baktırdım daha kilosu, 6.100 ve boy 64 cm cnm fakat bizimki bu ayın başında deli gibi hareketlerinda artık oldu bu yuzdeen kilo alımımız nerde ise yok gibi son 3 haftada 200 gr cık..
Benimki dogdugunda derisi buruşuk ve nerde ise kemiklerine yapışmış gibiydi o zamanlar moralim çok bozuluyordu ama sonra sonra azmettik oğlumla beraber yavas yavasta olsa aştık cnm bu yuzden seni çok iyi anlıyorum

canım ne 2.500gr ne 3.kg ne 5kg önemli olan bebegimizin saglıkla büyümesi ilerde zaten götürcekler dolmaları hamurları hepimiz zayıf degilmiydik benim ablam 2.900gr dogmus 10gün sonra 2.500gr düşmüs emmemiş annemi şimdi kilolar almıs basını gidiyor duba gibi (duymasın):27: demem oki burda bebegi tas düşüren arkadasımız sonra bebegi daha günlükken ameliyat olan kardesimiz o an ne kilo ne gün ne yıl hersey anlamını yitirmedimi yeterki iyi olsunlar yeterki o güzel yüzleri hep gülsün gerisi tırıvırı Allahım onlarla sınamasın ve herkezin bebeişlerine maasallah onları gördükce gülüşlerini sanki duyabiliyorum hepsi oglusum gibi gülüyor içten tertemiz samimi taaa içime işliyor Allahım nazarlardan korusun hepsi ayrı güzel hepsi bizim parcamız vatanımıza ve bize hayırlı evlat olurlar inş hepinizi teker teker öpüyorum :38:

herkese merhaba annecikler ben geldim sonunda face takılıp forumdan uzaklastım ama anladımki burası daha iyi artık buradayım gecmiş o kadar cok ki okuyamadım ama bebişler umarım iyidir benim elifnur adında suanda 4ay 12 günlük bir kızım var 12 gün önce 5950 gr dı dr az dedi 2 haftadır kendimi parcalıyorum daha cok yesin diye ama nafile yediremiyorum yediremiyorum 6500 olması gerekiyormus bakalım kaç oldu bugun asımız var öğleden sonra gidicez hem kontroluz hem asımız var

kızlar moralsiz bana yine ilaç gibi geldi bebekleriniz. iyi ki var bu dünya tatlıları hepsine maşallah. pınarda doğa ile bizi tanıştırdığın için ayrıca teşekkürler.

eşim ekimde istanbula gidecekti 1 sene evi kapatacaktık derken apar topar cumartesi gidecekleri öğrenildi:( kafam allak bullak yanıma almam gereken bir yığın eşya var nasıl olacak bilmiyorum evimden bu kadar uzak olma fikri ruhumu sıkıyor:( bende pazar babamlar gelip alsınmı yoksa 1-2 hafta ece ile kalsammı yalnız diye düşünüyorum. 2 aylıkken yalnız kalmıştık kabus gibiydi yine öyle olmasından korkuyorum. eşyalar hazırlanacak evi temizleyip bırakmalıyım ne ara olacak bu kadar iş. zaten akşam eşim gitmeden peksimet tatlısı vardır onu yap dedi şekeri karamelize edersin ağda gibi olur sen ben kalk içine düşen kaşığı almaya kalk parmak uçlarıma yapışsın cayır cayır yan 10dk ağlamışımdır acısından:( ece nin altını bile değiştiremedim:( eşim birde gitmeden interneti digiturku kapatayım diyor anammm kafayı yerim ben :( dua edeyim hayırlısıyla atlatalım bu dönemi inşallah:(((

cnm seni anlıyorum benimde eşimin seyri nöbeti derken uzun ayrılıklar yaşayabiliyoruz. bence hiç yalnız kalma. sende git çünkü eşinde gittikten sonra ev üstüne üstüne gelir. bebişinlede ilgilenemezsin. sanada değişiklik olur. bu da benim nacizane fikrim...

Back
X