2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bende sizleri sürekli takip ediyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum.. Bugün öyle güzel sohbet ettiniz ki beni de özendirdiniz :)
Bende 16 Mayısta doğum yaptım.. Çok kolay ve rahat bir doğum oldu. Normal doğum. Oğlum Kaan'ın da boynunda kordon dolanık olarak geldi.. ama çok şükür doktorumuz çok başarılıydı ve hiç bir sıkıntı yaşamadan doğumu gerçekleştirdi..Hemen sütüm gelmedi..o biraz sıkıntı oldu bende 2. günü Medelanın pompası ile sağmaya başladım sağdığım sütü kaşıkla biberonla verdim.. Sonra memeyi almak istemedi, ama pes etmedim ve ben kazandım :) şimdi şakır şakır emiyor oğluşum.

Bu ay başında işe başladım.. oğluma anneannesi bakıyor.. doğum yaptığım günden beri emzirdikten sonra kalan sütlerimi sağdım ve buzluğa stok yapmıştım.. şimdi annem gündüzleri onları ısıtıp veriyor bende iş yerinde gündüz sağdığım sütleri akşam buzluğa koyuyorum.. Yavaş yavaş meyve sebze pürelerine başladık.. Çok hoşuna gitti bayıla bayıla yiyor..Ben ek gıdaya ve işe başlayınca acaba memeyi bırakır mı diye çok korktum ama korktuğum gibi olmadı çok şükür.. Akşamları eve gider gitmez emziriyorum. Gecede 2 kez emmek için kalkıyor. Cumaları da tam gün süt izni kullanıyorum. yani 3 gün dolu dolu oğlumla birlikteyim.

İşe başlayacak anneler için söylüyorum. inanın ben işe başlayınca daha düzenli daha programlı oldum ve her işime yatişebiliyorum. evdeyken bir mahmurluk oluyor ve bugün olmasa da yarın yaparım havasına girilip işler savsaklanıyor.. Ama çalışmaya başlayınca öyle değil..
Hatta ben spora bile başladım.. akşam iş çıkışı eve gidiyorum Kaan'ı emziriyorum öpüşüyoruz koklaşıyoruz uyutuyorum annem zaten yanında oluyor( p.tesinden p.mbeye annem bende kalıyor) ondan sonra 8 de spora gidiyorum 9 da çıkıp yne eve geliyorum..

Bu arada bu hafta sonu da mevlüt okuyorum.. yarın çok işim var çoook

Zeynep ve Turuncu ek gıda ile ilgili yazdıklarınızdan çok faydalandığımı söyleyebilirim. Bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen. Bundan sonra daha sık sıhbetlere katılmaya çalışacağım inşallah :))

hoşgeldin cnm.düzen olduğu kesin ki ben zaten düzen konusunda evvelden de sıkıntı çekmezdim.her zamanki tek problemim gece geç yatmak ve kızımı çok çok çok özlemek.belki şartlar iyileşirse biraz bir süre işten ayrılabilirim ama daha zamanı var gibi görünüyor.bi de bizim mutlu var sen bilmezsin belki o gelirse hepten bırakacam zaten:52::52:

ahahah asya nın hala uyuyup benmde evde sessiz bir kedi gibi dolaşmam ne hoş değil mi:1:
babası hep diyooo annesi gibi uykucu olucak buda diye....
çift kişilik yatağı ortalamış eller bir yerr kollar bir yerdee sere serpeeeee
yat kızım yat babanın yatağıııı:):):)
ahanda çözüm önerisine bak bayıldımmmmm:)

kolunu kurtaramadığından
ama bi 2 hafta böyle gider cnmmm
kurtarınca normale döner
geçen haftada benim sıpa kusup üstüne yatıyordu heryeri kusmuk oluyordu
birde dönüp bağırıyordu sinir oluyordum 2 dk da bir kol kurtarmaya koşuyordum:)
ama bak bir anda tekrar dönmeyi öğreniverip yataktan düşüyorlarr
aman dikkat et bir anda geliştiriyorlar...
ben sabah asya yı yerde bulmuştum üstelik dönemiyordu gece:):):)

ya bende sana tel den alıntı yapamadım açtım pc yi:)
bende derdim var forumunu çok takip ediyorum wallaa....
insan resmen haline şükrediyor bazen de diyorumm
aa bizde bunları yaşıyoruz:)
gece 2 süpermiş ben 1 de sızmışımmm
halı yıkamayı sormuştun hala cvp yazamadım bakk:)
ben googleden arattım bşladım aramaya en kısa zamanda getiren bunlar verdim gitti...
uluçınar hakı yıkama mıydı neydiii yıldırımdaaa
baya ii temizlemişlerr...
akşam geç geldiler koltuklarda 10 a doğru bitti ama hala oturamıyorummm
tüm camlar buğulanmış yeni silmiştim üstelik....
akşama kuru dedi yıkayan çocuk ama yarın akşama anca kururrrr napcazzz bilemedimm....
sen kime yıkattın cnmm

Ben halilari Ikizler.e yikattim cok memnun kaldim
Kooltuklar icin sormustum sana
Belki Ikizler de koltuk yikiyordur arayip sorayim hemen

Omer geceden beri mememden ayrilmiyor
Esimin ruyasina girmis sanirim gece bir ara sapirtisina uyandim meme emer gibi yapmis dudagini bayaa bi ugrasti sapirdadi garibim
Durtuyorum uykusunda konusuyor dur aslan oglum emiyo durrrr

Kızlar 3 gündür bacaklarımda sivri sinek ısırığı gibi kızarıklıklar var ve çok kaşınıyor.Ben sinek ısırığı zannettim ama her gün 3-4 tane daha ekleniyor bunlara ve kaşınmaya devam ediyorum.
Eşim sivri sinek olsa hem kendisini hem de Kayrayı ısıracağını söylüyor.Üstelik kısa kollu yatmama rağmen kollarımda hiç bişey yok ama sadece bacaklarımda var.Bu sabahda belimde ve baldırlarımda 3-5 tane çıkmış.
Ne olabilir bu sinek ısırığı gibi kaşınıp çoğalan şeyler ?

Birde pastorize sütten yoğurdu bir türlü tutturamıyorum.Taze sütten taş gibi oluyor ama diğerinden beceremiyorum.Yapabilen varsa bana da öğretebilir miiii .

Biyologcum meleğimle görüşürseniz hem selam söyle hem de foto bekliyoruzzz.

Bu arada bugün Kayranın 4.cü kez üzerini değişiyorum.Sürekli kusuyor.Midesini mi üşüttü acep :44:

Ben halilari Ikizler.e yikattim cok memnun kaldim
Kooltuklar icin sormustum sana
Belki Ikizler de koltuk yikiyordur arayip sorayim hemen

Omer geceden beri mememden ayrilmiyor
Esimin ruyasina girmis sanirim gece bir ara sapirtisina uyandim meme emer gibi yapmis dudagini bayaa bi ugrasti sapirdadi garibim
Durtuyorum uykusunda konusuyor dur aslan oglum emiyo durrrr

ya ben komşularıma dedim neresi güzel nereye veriyorsunuz
onlarda bana soruyorlar:)
koltuklarım temizlendi zaten çok kirli değildi leke fln yoktu sadece tozluydu beyaz ip kısımları güzel temizlenmiş ama sanki daha iyi olabilirdi.... yani tavsiye etmemi gerektirmezzz....
ilk denemem acemeliğime geldiii
ikizler nerdeymiş...
ama halılarım güzel geldiii o konuda iyiler demekkiiiii

mybabylove cnm çok geçmiş olsun okyanusumuza..
inşallah sonuçları tertemiz çıkar sende rahatlarsın bizde rahatlarız..:26:

turuncu kayrayı yıkama yöntemini tuttum cnm..
azra başlarda banyoyu çok severken şimdi çığlık çığlığa ağlıyo.
bizde ilk birimiz banyo yapıp, banyoyu ısıtıp sonra azrayı yıkıyoduk.
dediğin gibi yapalım kucağımıza alalım hem belki ağlamazda.. :34:

biyolog cnm geç gördüm kusura bakma sanada ve asyayada çok geçmiş olsun..
mama sandalyesindeki haline bayıldım asyanın
allah nazarlardan esirgesin :nazar:

beykoz içimden geldi sanada merhaba cnm ve müzisyen oğluna :16:

yaa kızlar bu arada siz şimdi kan ilacı veriomusunuz vermiomusunuz kafam karıştı?
santafer de paraben var diye vermiorum, ferro sanol toplatılmış bi kısmı..
6. ayına kadar vermeyip, ozamanda kan tahlili yapıldıktan sonra vermeyi planlamıştım.
ama sanıyorum hepiniz veriosunuz..
şimdide vermemekle kötümü yapıorum diye düşündüm :50:

cnm saoll asya cidden ısırmalık ama ben kıyamıyorum herkes lap lup dalıyoo:)
napiim öpen öpsün sıkan sıksınn
millet rahat benm kız mutluuuu:):):)
ben uludağ mezunuyum cnmmm
özel ders ve ücretli öğretmenlik yaptımmm
evlendim iş bulamadım derken hamile kaldımmm
benm gebelik malumm çalışmam namümkündüüü
şimdide bakacak kimsem yok eşim daha çalışamazsın diyooo
en hanımlığına terfi edicem sanırım:)
ama bu arada boş durmayıp AÖF den veterinerlik okuyorum belki para geçerde elime
bir petshop açarım belli mi olur diyeee hayallerim war:)

benimde çene düşük bir dokun bin işitttt:27::27::27::27:

Oyy kıyamam,
anneler dururken millete noluyosa hemen bebeği ellemeye öpmeye kalkıyorlar
ama napalım bundan kaçış yok
ısırmaya başladığında nolur benim içinde totişine küçük bir ısırık kondur :27:

öğretmenlik çok kutsal bir meslek,
seni canı gönülden tebrik ediyorum arkadaşım
sen ne ne güzel ev hanımlığı demişsin
ben kendime "ev karısı" sıfatını vermiştim:1::1:

ayrıca sohbeti çok severim
samimiyetin için teşekkürler :21:

yaa kızlar bu arada siz şimdi kan ilacı veriomusunuz vermiomusunuz kafam karıştı?
6. ayına kadar vermeyip, ozamanda kan tahlili yapıldıktan sonra vermeyi planlamıştım.

kendi adıma gayet vermiyorum damla flan
hatta dvit 3 üçüde keyfime göre veriyorum zaten tadı berbat:)
pekmezde veriyorum onuda tükürüyoooo...
inş hata değildir...

turuncucummm söylerm cnm benmmm
neden oldu ki acaba alerjik olmasın
değişik birşeyler yedin içtin mi yada sabun değiştirdinmi
çamaşır mak. deterjanı flnnn....
düşün bakiim iiceee....

az önce 1 üye 13 ziyaretçi okuyordu uheueheuheu
kızlar neden giriş yapmıyorsunuzzzz

"misafiriniz geldi lütfen kapıyı açar mısınız?":52::52::52: kızlar bu zil sesi sizin evlerde de var mı?aklıma geldi şimdi.çok küçükken 18 sene evvelsi bi misafirliğe gitmiştik.zile basmıştım bu sesle karşılaşmıştım.ay ne hoşuma gitmişti.birkaç defa daha basmıştım.sonra bir ara yaygınlaştı.ama şimdilerde pek denk gelmiyorum.neden çünkü artık zillere pek basmıyorum!!!!!:52::52::52:

beykoz ne oldu bacisi rejim :52:

ben sadece beyaz ekmek yemiyorum o kadar birde sekerli seyleri biraz azalttimmmm mi acaba emin degilim :52:

canım merhaba,
ben yeni bir beslenme programına başladım
bu gün daha 5. günüm
:nazar: 4 günde 1.5 kg verdim:nazar:
daha vermem gereken o kadar çok kilo var ki
ama dayandığım yere kadar dayancam

bu gece rüyamda sıra sıra kat kat yaş pastalar gördüm:26::26:

sekerimserbetim
cnm hoşgeldin..
yavruna o boncuk gözlerine kocaman bi maşallah..

annezeynep
yahu sen zeynepyus olan zeynepsin demi yaa:52:
çok sık giremediğim için kaçırmışım..
sonra sonra anladım.
baktım ömer diyor, yok artık bu kadarda tesadüf olmaz dedim.:1:
ayılı tulumuyla oğlun çok tatlıydı doğrusu..
poposundan ısırıver miniminnacık bnm yerimede:16:

turuncucummm söylerm cnm benmmm
neden oldu ki acaba alerjik olmasın
değişik birşeyler yedin içtin mi yada sabun değiştirdinmi
çamaşır mak. deterjanı flnnn....
düşün bakiim iiceee....

Yok canım herşey aynı eskisi gibi.Değişik hiç bir şey yemedim.
Zaten allerjiye benzemiyor.Böyle yara gibi oluyor ucu kaşıdıktan sonra ve kabuk bağlıyor.
Aynı sivrisinek ısırdığında kaşıya kaşıya yara olur sonra kabuk bağlar ya,onun gibi.:44:

Herkesin huzurlu,mutlu,keyif dolu bir gün geçirmesinş diliyorum.

Sabah sabah başıma gelen bir olaydan kısaca bahsedeyim.Sabah işe her zamanki gibi geldim.kızımın fotosu hep masamdadır.akşam giderken çekmeceye koyar,h.sonu da eve alır götürürdüm.neyse dün akşam yoğunluğa kalınca kaldırmayı unuttum.sabah geldim ilk işim resme bakmak oldu ama resmin yerinde yeller esiyordu.delirdim.aradım aradım ama yok.en sonunda kime battı bu resim nerde diye ulu orta sesimi yükselttim.bunu dememle şirket telefonumun çalması bir oldu.Karşımdaki ses;"resmi arıyorsan boşuna arama ben aldım" diyor.tövbe tövbe bu kim dedim.(şantajcı gibi hehehehe...)ama çok sinirliyim."Dün akşam gördüm fıstığı,çok tatlı valla kendime mani olamadım aldım.aldım öptüm öptüm dedi.kusura bakma yenisini yaptır."" dedi.Anam jeton düştü akşam benim patronlardan birinin eşi gelmiş ve o almış.neyseki sonra çok güldüm.Bende "E o zaman canlısını da görmeye bekleriz" dedim.O da "mutlaka geleceğim" dedi.

Ay sonra çok güldüm.bir resim beni bu kadar delirttiyse dedim gerisini düşünemiyorum.

Sabah öpücüklerimi yolluyorum güzellikler:54::54::54::54:

Kızlar 3 gündür bacaklarımda sivri sinek ısırığı gibi kızarıklıklar var ve çok kaşınıyor.Ben sinek ısırığı zannettim ama her gün 3-4 tane daha ekleniyor bunlara ve kaşınmaya devam ediyorum.
Eşim sivri sinek olsa hem kendisini hem de Kayrayı ısıracağını söylüyor.Üstelik kısa kollu yatmama rağmen kollarımda hiç bişey yok ama sadece bacaklarımda var.Bu sabahda belimde ve baldırlarımda 3-5 tane çıkmış.

Birde pastorize sütten yoğurdu bir türlü tutturamıyorum.Taze sütten taş gibi oluyor ama diğerinden beceremiyorum.Yapabilen varsa bana da öğretebilir miiii .

Bu arada bugün Kayranın 4.cü kez üzerini değişiyorum.Sürekli kusuyor.Midesini mi üşüttü acep :44:

Turuncubuyuk ihtimal alerji olmussun,ben ne zaman ketcap yesem dedigin bolgelerde kirmizi noktalarim oluyor.Hazir tukettigin bi gidanin icindeki katki maddesi yapmis olabilir belki seninkileri de.ben de bi tutturuyorum bi tutturamiyorum pastorize sutten yogurdu,makine aldim bugun gelecek,insallah tutturabilirim artik.benim kizim da kusuyor,bisey cikmadi tahlillerde.Midesini de usutmus olabilir ya da mekanik bisey de olabilir cok hareketlendiler artik.bir de ben artik bodylerini bi beden buyuk giydiriyorum azaldi sanki kusmalari.

Kızlar günaydınn herkeseee:16:

bıyolog canım onlardan biri bendim şekerimm haftanın son günü öylee zor geldimki işe vee maillerimi açmadan önce forumu açıyorum şaka gibi bağımlılık yapıyorsunuz:16: meleğimle buluşursan selam söyle çok, resimde ekleyin lütfenn:16:

canım benim çok alerjik bir bünyem vardır söylediğin durumu çok yaşamışlığımda vardır yani alerji olabilir zor bir durum doktora mutlaka git yoksa artıp geçmiyor canım ihmal etme, kayra yinemi kusuyor çokta dikkatlisin nasıl üşütüyorki bukadar canım ya başka birşey olmasın allah korusun, ayy valla felaket tellaı gibi oldu canım kusura bakma nolur herşeyden endişeli yaptı beni bu annelik:37:

canım merhaba,
ben yeni bir beslenme programına başladım
bu gün daha 5. günüm
:nazar: 4 günde 1.5 kg verdim:nazar:
daha vermem gereken o kadar çok kilo var ki
ama dayandığım yere kadar dayancam

bu gece rüyamda sıra sıra kat kat yaş pastalar gördüm:26::26:

4 günde 1.5 kg çok çok iyi nasıl bir program bu emziriyormusun canım sen doktor kontrolundemi besleniyorsun, benimde gitmem lazım ama sürekli erteliyorum, birazcık daha pasta diye diye:9:

ya ben cok seviyorum laf sokmayı cokmu kötüyüm ben yaaa yazdıgını okuyunca içimde kelebekler uçustu sevinç heyecan yaptım var bende bir bozukluk:ssz:

[B]hahaha çok alemsin canım yaa sabah sabah güldürdün yine:16:bende çok severim ama gülümseyerek ve kibar bi üslupla yaparım o işi (benim herif biraz alınganda) sonrada kıs kıs gülerim:1:bu arada gece gönlünü alamadan sızmışım..sabah uyandığında benimle barışmış olarak uyandı:37:[/B]

Slm gencler :)
Dun rizeden dut pekmezim geldi en organiginden :) benim kiza 1 cay kasigi vermek istiyorumda neolurki acep ;) bence bisey olmazda gene bi soriyim diyOrum kan ilaci niyetine gercibnm doktorum degisik bi kan ilaci verdi toz halinde suyla acip verilecekmis pekmez herderde deva malum

sanada slm gençç:1:bende vermeye başladım canım ama ben kan ilacı kullanmıyorum 3-5 gün anca kullanmışımdır..bu arada kızlar pekmezleriniz ağzı dar bi şişenin içindeyse geniş ağızlı bi kavanoza vb gibi bi şeye doldurmanızı tavsiye ederim havalar soğuduğu zaman donucaklar..geniş ağızlı bi kavanozun içinden kullanmak daha rahat olur

bahsetiğin sinek ıssırığı şeklindeki kızarıklar bende çok çıkar canım..bacaklarımdan yukarı doğru çıkar en son kollarıma gelir..benimkisi yediklerimden kaynaklanan bi alerji birden bire çıktı dr alerji teşhisi koydu..geçtiğimiz haftalarda yine çıktı emzirdiğim için ilaçta kullanamadım Allahtan çabuk geçti..kaşındığı zaman kaşımadım günde 2 kez ılık duş aldım..yoksa benimler bi kaşınmaya başlayınca fenaa kaşınıyodu..alerji yapan şeyler başta baharat(biraz fazla kaçırim hemen beneklenirim),domates,kuru yemiş,kızartma bunlar doktorun bana saydığı şeyler ama bana baharat yapıyo..seninkide tarifine göre benim alerjime benziyo:1:geçmiş olsun canım.
kuzucuğada geçmiş olsun:16:

kan ilacını çoğu kişi vermiyo canım..ben her gün 1 çay kaşığı pekmeze başladım.zaten benim kuzum tatil dönüşü hastalandığında tahlil yapılmıştı kanı için doktor gayet iyi demişti..boşuna kan ilacı verip :120: yaptırmam oğluma :)

13 ziyaretçiden 1 i bendim şekerim yaptım girişiii:1:

Back
X