2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çağla benim 2.çocugum oldugu için uykusuzlugunu,iştahsızlıgını sizin kadar pek takmadıgımı farkettim..
cerende çok yıprandım ben..çok araştırırdım çok pimpirikliydimm..
yemese aglardım uyumasa aglardım..
tabi hastalık ayrı bi konu cerende çağlada hasta olunca hiç faketmiyo çok üzülüyorum kafama takıyorum...
çogu zaman ne yedirdim ne kadar yedi,kustumu kabızmı ishalmi paylaşmıyorum..
biraz aştım sanki ben bunları pek takmıyorum..
birde süte çok düşkün oldugundan heralde..

2.çocukta sizde benim gibi daha rahat olacaksınız emin olun..
hatta ceren beni daha çok yoruyo beş beş cevap yapıştırıyo..
emin olun en güzel zamanlarınızı yaşıyosunuz tadını çıkarın az düşünmeye çalışın..
çocuklar büyüdükçe daha da zorlaşıyo..
birde bunların ergen olacakları zaman var Allah yardımcımız olsun:1:

hejar__evet hayatım çağla tamamen iyleşi..hiçöksürügümüz yok,hırıltımızda yok..umarım bir daha böyle acı bir tecrübe yaşamayız..
hiç kimse yaşamaz inşallah...

mutluanne__yorumunu okudum canım..inanki çok isterim gelmeni hatta herkes gelsin..çadır kent kurarız:))
künefeyi ellerimle yediririm size:1: korkmayın önce domestosla yıkarım ellerimi:1:
pasını aldım canım:))
hatta aklımdan şimdi ne geçti biliyomusun:))keşke bütün anne ve bebeklerle yazın bir yerde buluşsak 2 gün tatil yapsak bir otelde:1:
sabaha kadar çene çalsak dedikodu yapsak:1:bebekleri sıka sıka sevsek:1:çok güzel bir hayal oldu:ssz:

çiçekçiçek__seni tebrik ediyorum canım ya
35 kilo ne demek,resmen vücudundan küçük bir insan çıkmış gitmiş:1:
bu kadar kısa sürede vallahi harikasınnnnn

çağla benim 2.çocugum oldugu için uykusuzlugunu,iştahsızlıgını sizin kadar pek takmadıgımı farkettim..
cerende çok yıprandım ben..çok araştırırdım çok pimpirikliydimm..
yemese aglardım uyumasa aglardım..
tabi hastalık ayrı bi konu cerende çağlada hasta olunca hiç faketmiyo çok üzülüyorum kafama takıyorum...
çogu zaman ne yedirdim ne kadar yedi,kustumu kabızmı ishalmi paylaşmıyorum..
biraz aştım sanki ben bunları pek takmıyorum..
birde süte çok düşkün oldugundan heralde..

2.çocukta sizde benim gibi daha rahat olacaksınız emin olun..
hatta ceren beni daha çok yoruyo beş beş cevap yapıştırıyo..
emin olun en güzel zamanlarınızı yaşıyosunuz tadını çıkarın az düşünmeye çalışın..
çocuklar büyüdükçe daha da zorlaşıyo..
birde bunların ergen olacakları zaman var Allah yardımcımız olsun:1:

Bu yazdıklarının aynısını hatta tıpkısını dün akşam eltim söyledi bana,,3 çocuğu var ve en büyüğü exchange Amerika&Turkiye okuyo itüde,ondan başladı ilkokula gidenden devam ederek anlattı...gerçekten yaşadıkları çok zor,yorucu...hem madden hem manen...Tadını çıkar en güzel anlarınız diye defalarca söyledi,,tel.i kapatınca gittim kızımla 1 saat daha oynadım,kitap okudum...
Gerçekten çok haklısın,,Çağla'da daha korkusuz olman da tecrübeden ibaret canım,,hep mutlu olun inşallah:nazar:

hejar__evet hayatım çağla tamamen iyleşi..hiçöksürügümüz yok,hırıltımızda yok..umarım bir daha böyle acı bir tecrübe yaşamayız..
hiç kimse yaşamaz inşallah...

mutluanne__yorumunu okudum canım..inanki çok isterim gelmeni hatta herkes gelsin..çadır kent kurarız:))
künefeyi ellerimle yediririm size:1: korkmayın önce domestosla yıkarım ellerimi:1:
pasını aldım canım:))
hatta aklımdan şimdi ne geçti biliyomusun:))keşke bütün anne ve bebeklerle yazın bir yerde buluşsak 2 gün tatil yapsak bir otelde:1:
sabaha kadar çene çalsak dedikodu yapsak:1:bebekleri sıka sıka sevsek:1:çok güzel bir hayal oldu:ssz:

çiçekçiçek__seni tebrik ediyorum canım ya
35 kilo ne demek,resmen vücudundan küçük bir insan çıkmış gitmiş:1:
bu kadar kısa sürede vallahi harikasınnnnn

Biz yanyana tatil yapsak,,birbirimize arkamızı döner yazışırız yine,çok bağlıyız çünkü:60:

Günaydın canlarım,güzel geçecek bir gün diliyorum hepimize:16:

Bizim burun tıkanıklığımız devam ediyor,,bugun de butun aile kayınpederlerde toplanıcaz,,
cocugu kalabalık ortama sokmak istemiyorum,,malum Mira'nın sadece 8 tane amca çocuğu var ama eşim sabah lafını bile ettirmedi:ssz: İşin içinde ailesi olunca çok katı oluyor,,sanki ben çocuğumu esirgiyorum ama anlamıyor çocuk daha da hastalanabilir sonuçta...

Dilberege canım moralini bozma,geçici bir durum diye düşün,,küçük akıllı bıdıklarımız neler yapmıyor ki bize...Bu da onlardan biri diye düşün canım,,daha doğrusu iyi düşün iyi olsun inşallah:nazar:
Mybabylove: Geçmiş olsun canım,,sadaka çıkar bence,kızımızın ve ailenin keyfi yerindeyse sorun yok:nazar:
Şekersizyeşilçay: Annen gelmiş hoş gelmiş,,oooh ne güzel seni de rahat ettirir kısa bi süre de olsa,,ben diyorumki acilen tanışalım annelerimizle de,yanlış hatırlamıyorsam senin annen bana yakın,benimki sana:9: Arada değişiriz anneleri:9:,,benimki koşar gelir sana hemen"uyu kızım rahat et biraz"der:1:
TatlıCadı: Tarık Bugra nasıl oldu?Sen nasılsın? Arada ses ver bize emi:34:
Bütün dualarınızın gerçek olması temennimle,,hayırlı kandiller diliyorum arkadaşlar...

neler söylüyorsunuz? kalabalık aile bebeklerin hem bağışıklık sistemi hem de sosyal gelişimleri için ne kadar bulunmaz bir fırsattır. hiiiiç endişelenmeyiz zira hala anneden antikor alıyorken mikroplarla karşılasırsa daha kolay bağışıklık kazanır ve sonraki mikropları kolayca alt eder ama ne kadar geç karşılaşırsa bağışıklı sistemi zayıf kalacağından en ufak mikroplara bile yenilir Allah korusun. kalabalık ailenin kıymetini biliniz ve lütfen herkesle temas etmesini sağlayınız. bizim aile aşırı çekirdek bir aile, ben de fırsat buldukça arkadaşlarıma götürüyorum bebeğimi, herkesin kucağına veriyorum, herkese dokunduruyorum. hatta kalabalık olsun diye pazara bile götürmüştüm 1,5 aylıkken. doğduğundan beri böyle ve maşallah hiç hasta olmadı. modern anneler ne yazıkki biraz daha hassas ama eşinizi dinleyiniz. zaten girdiği ortam çok yabancı insanlarla dolu değil ki çok yabancı mikrop olsun. bebeğinizin bağışıklık sistemi için...

neler söylüyorsunuz? kalabalık aile bebeklerin hem bağışıklık sistemi hem de sosyal gelişimleri için ne kadar bulunmaz bir fırsattır. hiiiiç endişelenmeyiz zira hala anneden antikor alıyorken mikroplarla karşılasırsa daha kolay bağışıklık kazanır ve sonraki mikropları kolayca alt eder ama ne kadar geç karşılaşırsa bağışıklı sistemi zayıf kalacağından en ufak mikroplara bile yenilir Allah korusun. kalabalık ailenin kıymetini biliniz ve lütfen herkesle temas etmesini sağlayınız. bizim aile aşırı çekirdek bir aile, ben de fırsat buldukça arkadaşlarıma götürüyorum bebeğimi, herkesin kucağına veriyorum, herkese dokunduruyorum. hatta kalabalık olsun diye pazara bile götürmüştüm 1,5 aylıkken. doğduğundan beri böyle ve maşallah hiç hasta olmadı. modern anneler ne yazıkki biraz daha hassas ama eşinizi dinleyiniz. zaten girdiği ortam çok yabancı insanlarla dolu değil ki çok yabancı mikrop olsun. bebeğinizin bağışıklık sistemi için...

Neler söylüyorum:1: dedim ilk cümlenle walla:1: Bizde 3 kişik bir aileydik, nazlıcan bedirhan ve ben(annem babam ve ben latife yapıyorum:1:) Çekirdek ailesi 18 kişi olan bir adamla evlendim:1: Kızımın yüzüne hapşıran ve tek başına bulduğu yerde çimdiren dünyalar güzeli 5 yaşında kuzeni var:27: Arabalarla oynarken kızımı yere yatırıp rampa yapan 2 tane de 7 yaşında kuzeni var:27:
Sizden iyi olmasın çok tatlılar ama çok ta hırpalanıyor kızım,amcalarından biri severken ağlatır,yüzü kabarık kabarık olur sakal batmasından,,anneyim ben endişem de doğal dimi?Tanıdık mikroplar(?) da olsa zaten hali yokken kızımın hırpalanmasını istemem
bunu dile getirdim sadece:128:

Neler söylüyorum:1: dedim ilk cümlenle walla:1: Bizde 3 kişik bir aileydik, nazlıcan bedirhan ve ben(annem babam ve ben latife yapıyorum:1:) Çekirdek ailesi 18 kişi olan bir adamla evlendim:1: Kızımın yüzüne hapşıran ve tek başına bulduğu yerde çimdiren dünyalar güzeli 5 yaşında kuzeni var:27: Arabalarla oynarken kızımı yere yatırıp rampa yapan 2 tane de 7 yaşında kuzeni var:27:
Sizden iyi olmasın çok tatlılar ama çok ta hırpalanıyor kızım,amcalarından biri severken ağlatır,yüzü kabarık kabarık olur sakal batmasından,,anneyim ben endişem de doğal dimi?Tanıdık mikroplar(?) da olsa zaten hali yokken kızımın hırpalanmasını istemem

hımmm evet... hımmm... evet... tabi ilginç bir durummuş...

hepimize hayırlı kandiller olsun güzel arkadaşlarım ve kuzularım:16:
inşallah bu mübarek günde tüm dileklerimiz kabul olur
ben sabah namazında genelde toplu isim duası ederim,buradan da aklıma gelen herkese ve bebişlerine dua ettim
Allah kabul eder inşallah

zeynepanne ömerimiz düşmüş çok geçmiş olsun canım,sakın öyle düşünme bence sen çok yi bir annesin
oğlunla gayet güzel ve kaliteli zaman geçiriyorsun

mutlu anne senin yazılarını okuyunca hakikatende nickin gibisin diyorum:27:mira nın uykusu içinde bol bol dua ettim

ilkim oğlumu sormuştum bugün daha iyi şükür iştahıda biraz daha iyi sanki,en azından mızmızlığı geçti:31:beste nin uykularıda düzelmiş inşallah heep böyle devam eder,dualarımdasınız he bu arada dün karnabahar yemeği yaptım senin tarif çok güzel oldu:56:
çok teşekküre ederim hayatım

planner ne yazacaktım ben sana:37:ayy unuttum :27:neyse seni ve kızını öpüyorum:16:

Tatlıcadı Tarık Buğra nasıl oldu :18:

nagihan nerelerdesin sen ve Yarennur nasıl oldunuz:23:

Babyceren:16:

elif yeni katıldın aramıza sanırım hoşgeldin sanada hayırlı doğumlar diliyorum

pınarcımm hediyeni alınca bizede göster nolurr:27:

şekersizyeşilçaycım annen geliyormuş gözün aydın:46:

Merhaba hejar avet aranıza yeni katıldım ve kopamıyorum :D.Güzel dileğin için çok teşekkür ederim.Rabbim bebişlerinize sağlık, huzur versin.Sizi onların başından eksik etmesin.

bebeğimin birkaç fotografını eklemek istedim ama herkese de açık olmasın istiyorum, ziyaretçiler bile görebiliyormuş. sadece arkadaşlarım görebilsin istiyorum ama bunun için bir arkadaş listemin olması gerekiyormuş. benimle arkadaş olmak isteyen var mı? (kulağa çok çocukca geliyor ama forum patronlarımız böyle buyurmuşlar, elden ne gelir :(

ayy okuyunca sinir oldum neler yapıyolarmıs oyle cnm yaa kolay gelsin sana

ben asla izin vermem yanımdan ayırmam böyle bidurum olsa

bebeğimin birkaç fotografını eklemek istedim ama herkese de açık olmasın istiyorum, ziyaretçiler bile görebiliyormuş. sadece arkadaşlarım görebilsin istiyorum ama bunun için bir arkadaş listemin olması gerekiyormuş. benimle arkadaş olmak isteyen var mı? (kulağa çok çocukca geliyor ama forum patronlarımız böyle buyurmuşlar, elden ne gelir :(

Sizin özeliniz sonuçta,,kiminle arkadaş olmak istiyorsanız arkadaşlık talebinizi siz gönderiniz,isteyen kabul eder,böylesi daha doğru olur!

ayy okuyunca sinir oldum neler yapıyolarmıs oyle cnm yaa kolay gelsin sana

ben asla izin vermem yanımdan ayırmam böyle bidurum olsa

Arkadaş olumlama yapınca,,olumsuzlukları da yazdım güneşçim,,yoksa hepsini çok severim,,canlarım onlar benim:16:
Ama bebişi korumak,,hele hele hastaysa zor oluyo gerçekten,,eşim bana kaş göz yaparken bi hal oluyo çocuğu yere indireyim diye:27: Yanımdam ayırmamam dile kolaymış gibi gelebilir ama toplandığımız da emzirmeye bile tek gidemiyorum neredeyse,
aynen şöyle: yengeee çişş yapmış hadi altına bakalım(kızlar),,yengeee çabuk emzir babam istiyo Mira'yı,yengeee amcam dediki dedem okusun ver çocuğu...,zıvanadan çıkıyoruz yani:9:

Ahh canım yaa ben hiç bir zaman gereksiz ilaç kullanma taraftarı değilim. Ben zaten ilaç içme özürlüyüm. Ama yavrumun sürekli ağlayarak uyanması perişan ediyor. Başka bir çözüm yolu var mıdır acaba.
Canım dr um bana calpol verebilirsin demişti ben calpol verdim. Ama dişlerinin yolda olduğundan emin olduktan sonra.
bu arada bizimde alttan iki tane incimiz var artık ucu göründü:)
bu kadar huysuzluğun,iştahsızlığın ve uykusuzluğun nedeni buymuş üstüne gripte olunca yavrum 1 haftadır
çok kötüydü ama bugün daha iyi şükür
darısı inci bekleyen annelerimizin başına:)
Hayırlı olsun canım inciniz. :46::46::46: Demek aras eymenimiz de artık incilendi. Daha iyi olmasına da çok sevindim.
Duaların ve güzel dileklerin için de teşekkür ederiz teyzesi.
Ayrıca yemeği beğendiğine sevindim işe yaramış olmak ne güzel ikinizi de öpüyorum canım:54:

Ben okuyunca bile sinir oldum. Hiç gelemiyorum böyle şeylere. Hele de dünya tatlısı mira'nın hırpalanmasını düşünemiyorum kuzum benim.

Arkadaş olumlama yapınca,,olumsuzlukları da yazdım güneşçim,,yoksa hepsini çok severim,,canlarım onlar benim:16:
Ama bebişi korumak,,hele hele hastaysa zor oluyo gerçekten,,eşim bana kaş göz yaparken bi hal oluyo çocuğu yere indireyim diye:27: Yanımdam ayırmamam dile kolaymış gibi gelebilir ama toplandığımız da emzirmeye bile tek gidemiyorum neredeyse,
aynen şöyle: yengeee çişş yapmış hadi altına bakalım(kızlar),,yengeee çabuk emzir babam istiyo Mira'yı,yengeee amcam dediki dedem okusun ver çocuğu...,zıvanadan çıkıyoruz yani:9:
zor zor bişi solesen bilmiş soylemesen için içini yer sanki sen annesi olarak nezaman ne yapıcagını bilmiosun bence lafını esirgeme
napıcamı ben bilirim imasında bulun amcasına ne oluyor ki cocugu emzirme zamanına karısıyor yuhh diorum artık
ben görümcemlerin cocuklarının gelip dokunmasına bile sinir oluyodum istemiyordum dıgru yada yanlıs tartısılır ama is-te-mi-yo-rumm napayım çocuk benim tabi ozaman 2-3 aylıktı şimdi olsa belki daha farklı olur (ozamandan beri baya uzaklardayız görmediler 5-6 aydır )

Canim ya umarim kazasiz belasiz hastaliksiz atlatirsiniz.Ben bu konuda fazla hassasim malesef canim, birak okadar kalabalik cocuk tayfasini bir tane bile cok mudahaleci cocuk olsun sinirim tepeme cikiyor,hele hele yaptigim heseye bir yorumda bulunan yetiskinlerede tahammul edemiyorum,sen anlatinca bile bir tuhaf oldum.Lutfen engelle Miramiza yapmasinlar oyle seyler,o bizim forumun kiymetlisi kiyamayiz:16: ay kuzum ya bak yine fotosu geldi gozumun onune:nazar:

evleneli 5 yıl 5 ay 5 gün olmuş, hem de bugün kandil... bu bir işaret mi acaba? dileğim kabul mu olacak acaba? ne dilesem ne dilesem? ay şimdi strese girdim, eften püften şeyler dilemeyeyim dimi? araba ev felan gibi . büyük şeyler dileyeyim: BUTUN DUNYA BENIM OLSUN, KEFENİMİN DE CEBİ OLSUN :) yok yok olmadı. BUTUN DUNYA BUNA INANSIN, HAYAT BAYRAM OLSUN. yok, bu da olmadı, bayram etmeye geldik buraya. BUTUN DUNYA BUNA INANSIN, INSANLAR "INSAN" OLSUN. hah şimdi oldu :)

hepimize hayırlı kandiller olsun güzel arkadaşlarım ve kuzularım:16:
inşallah bu mübarek günde tüm dileklerimiz kabul olur
ben sabah namazında genelde toplu isim duası ederim,buradan da aklıma gelen herkese ve bebişlerine dua ettim
Allah kabul eder inşallah

planner ne yazacaktım ben sana:37:ayy unuttum :27:neyse seni ve kızını öpüyorum:16:

canım sagol bütün duların kabul olsun inş, bana ne yazacaktın kız aa meraklandımm:9: bizde seni ve tatlı oğluşunu öpüyoruz canımmm:16: incinizde hayırlı olsun, ağrısız dertsiz gelsin, hoşgelsin inşş:54:

bazı annelerimiz fotolarını kaldırmış neden:26:
ama ben bir defa bakmıştım ve sanırım bir kaç kişinin yüzünü
hem karıştırıyorum hem unuttum:17:
tekrar ekleyin olmazmı:ssz:

ayrıca annezeynep sen neden hiç bizim fotolara yorum yapmamışsın:1:
şimdi dikkatimi çekti:27:
hemen canım bir zahmet:1:çağla uyanmadan:1:

kimler mesela şekerimm:26: bende kaldırmıştımdaa:1:

planner__öpüldünüz canım..
yandaki avon reklemı bitsin artık yaaa:))herkesi öpesim geliyo:54:

ayy sorma canım bencede bitsin şu reklam:9: bizde sizi öptükk şekerimmm:54::54:

Back