2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kizlar bu geceyi de hastanede geciriyoruz

Oglumuz atesi dusmuyor serum takildi surekli ilik kompres yapiliyor
Beni de yatirdilar sabah 3saat kadar
Ben toparladim derken esimi sitma tuttu aksama dogru yatis verdiler yani aile boyu acibademe yerlestik

Kuzumun sesi kisildi ve cok skildi odamizi degistirdik buyuk odaya gectik gezdirip yolu izletiyorum surekli ama kollarim iyice yoruldu artik

Su koca hastane agzina kadar dolu kizlar
Acili poliklinikleri heryeri
Yogun bakim kapisinda bekleyenler
Onkoloji bekleme salonu
Allahim sifa bekleyen herkese sifa versin biz bugun yarin cikariz ama teshisi bile konmayan birsuru insan var ...

Hepinizi opuyorum bebeklerimi de
Nobeti kardesime devredip uyuyacagim biraz...
Canim benim cok gecmis olsun:14:yavruma nazar degiyor zeynep cim yaa:nazar:ailen ve sen cok on plandasiniz anacim guzel bir yuvaniz var herkes senin gibi benim gibi bakmiyor bazi evliliklere maalesef disaridan kimler okuyor kimler ic geciriyordur kim bilir tabi bu benim nacizane fikrim lutfen yalnis anlama ucunuzun ayni anda hastalanmasini nazara bagladim ben:nazar:omer ime kocaman maaslalah sizede acil sifalar diliyorum insallah tez zamanda toparlarsiniz:16:

Günaydın Tatlı mı tatlı arkadaşlarım:16:
Dün biz kızımla güzeller güzeli Defne Karen'i gördük:16:O kadar tatlı ki,aynı masaldaki pamuk prenses gibi:nazar:
Bembeyaz tenli,narin, çok da tatlı maşallah:emir_bebek: Güzelliğin kaynağı olan annesi de bir içim su,hiç yabancılık çekmedik tanıştığımızda..
Ben zaten çok konuşmam biliyorsunuz,,sekersizyesilcay da benden çıktı:34:Fotoları da hemen ekliycem tabi:34:
Kulaklarınızı çınlatamayacak kadar az oturduk,,bi de bebişlerle olunca şenlikli bir masaydı:9:Devamını ve diğer arkadaşlarımı de en kısa sürede
görebilmeyi umut ediyorum,,İstanbul tayfası sizden acil bi action bekliyorum:54:
Dün gece akşam yemeğini biraz geç yiyecektik,,buluşmadan sonra eve gidip yemekleri hazirladim..Zil çaldı,eşimin abisinin yaninda çalışan çocuk kapıdaydı
elinde de çiçek..."Yenge al,bide arabanın anahtarını ruhsatı ver" dedi:1: Allah Allah dedim aldım çiçeği,,bi baktım çiçeğin içinde bi araba anahtarı:32:
yanında da bir not: sevgilime...:16: Çok mutlu oldum:16::16::16:Sonra eşlim geldi vb...Malumunuz mercimek fırına hak edilen şekilde verildi:9:
Bayram havasında geçti sonrası...Mira'yı 2de zar zor uyuttum,,saaat4.30da uyandı,6 da eşim kalktı namaz kıldı,6.30da uyudu kızım,resmen zombigilleriz..Tabi küçük hanım ben çıkarken uyuyordu emziremedim bu sabah...

Kızımın resimlerine yaptığınız güzel yorumları okuyarak başladım güne:16: Sizi çok seviyorum kızlar..Hepinize çoook teşekkürler...Meleğimin eşinin, Mahir'in saçlarına göz dikmesine koptum:9:Walla yakın olsak bende göz dikebilirdim:9:

Benim dünüm ve günüm güzel başladı,,daim olsun inşallah:nazar:Herkese mutlu günler,ailelerinize sağlık,huzur ve hasta bebişlere şifa diliyorum:54:

Masallah masallah:nazar::nazar::nazar:umarim esinin bu guzel surprizleri hep devam eder cnm,
Gule gule kullan, kazasiz belasiz hep mutlu gunlerin olur ins
Sehir disindaki arkadaslarla itina ile gorusme inceliginde bulunman cok taktir veririci ..helal olsun sana valla..bende gelsem demek benide hemen koyarsin plana degilmi:17:suna bak zoraki gorusme talebinde bulunuyorum farkindaysan :17:

Cok guzellermis ben cok begendim..bebek sekerlerini magnet olsun istemistim ama aksilik oldu yapamadik... bunlardan bende dusunebilirim simdiden siparisimi veriyim cunku ancak gelirler bana..birde bende senin gibi 20-30 kadar dusunuyorum. cok sagol cnm,sayende bir fikir daha edinmis oldu, optuk seni hizmetlerinden dolayi..bu alkis senin icin :46::46::46:

Yaz gelsin artık ya
dışarlarda çocuğum hastalanacak endişesi kalksın üzerimden
evde tıkılıp kalmıyım
canım çok sıkılıyor bugün ya
havanın kasvetli oluşundan mıdır nedir:ssz:

Oyy cnm ben nirelere gidem peki..biz hergun o kasvetli havayi yaz kis cekiyoruz cnm cim, sikin az disinizi guzel memleketim cennet herseyinden biraz biraz var..biktirmadan geliyor mevsimler..masallah vatanima..

annezeynep geçmiş olsun ailecek size inşallah çabcak atlatırsınız
nagihan size geçmiş olsun,inşallah atlatırsınız,size nazar mı değiyor kuzum ya:26:
mutlu-anne miraya bol uyku diliyorum,(bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş ya her yazdığımda söylüyümde belki olur belli mi olur:1:)
dilberege Kaan'a da çok geçmiş olsun
ve bütün hasta bebişlere Allahın Şafii ismiyle şifa diliyorum:16:

hastalıklar virüsler uzak dursun artık kuzucuklarımızdan:18:

Amin, yine ne guzel dualarda bulunmussun agzina saglik sekerim..

kizlar hepinize cok tesekkur ederim
Yavrum gece yine 40a dayandi hemen banyoya soktuk dusmuyor dusmuyor buzlu kompres yapmaya basladik o kadar cani yaniyor ama yine de aglamiyor oyle uyumlu ki hemsireler bile kiyamiyor

Yeni dogdugu gunku gibi koyun koyuna yatiyoruz hastanedeki cephemiz bile ayni
surekli yolu izliyor isiklara bakiyor beni dinlerken kollarimda sizip kaliyor
aglasa iki ayagim bir pabuca girerdi muhtemelen ama boyle mulayim sessiz sessiz koynumda yatinca icim parcalaniyor

Memeye o kadar baglandi ki saatlerce ayrilmiyor
Surekli atesi ciktigi icin uykusunda mudahale etmek zorunda kaliniyor o yuzden midir bilmem memeyi guvenli bolge ilan etti sanki

Huff MYBABYLOVE hakli olabilirsin cnm
Cumartesi aksami nisana gittik 3umuz dansettik evli mmutlu cocuklu sarkisinda cilginca hopladik zipladik ne uyumlu cocuk diye herkesin gozu Omerdeydi

MUTLUANNE hediyen ne guzelmis oyleee gule gule bin canim
Yine bulusma yasanmis hemen albumlere bakmaliyimm
Uyumamak icin internette takilayim dedim cunku son sizdigimda 40dereceye cikmis ve farketmemistim :26:

zoo ooo oomm biii zooo oomm biiii i i i i i i a a a aa o o o o yeahh !!!!! :27::27:

bu parçayı sinemis , mira ve zeyno ya armağan ediyorum uyuyun annem biraz yaa saat başı kalkılır mı kızzzz :1:

bismillah deyip tükanı açarım :nazar::1:

Cok guzellermis ben cok begendim..bebek sekerlerini magnet olsun istemistim ama aksilik oldu yapamadik... bunlardan bende dusunebilirim simdiden siparisimi veriyim cunku ancak gelirler bana..birde bende senin gibi 20-30 kadar dusunuyorum. cok sagol cnm,sayende bir fikir daha edinmis oldu, optuk seni hizmetlerinden dolayi..bu alkis senin icin :46::46::46:

Meleğim nedemek beğendiğine sevindim
sen bana adres bilgilerini gönder istersen senin için sipariş verebilirim
yada sormamı istediğin birşey varsa soradabilirim:34:

annezeynep; canım dün gece seni aradım tel.in kapalıydı,çok üzüldüm canım Allah şifa versin biran önce düzelsin Ömer inşallah:nazar:
iyi haberlerini bekliyoruz
şekersizyeşilçay; ananene geçmiş olsun neyseki iyi çıkmış sonuçlar,Defne Karen'in "dişim çıktı" haberini bekliyoruz:nazar:
çiçek: rüyan tam bize uygun olmuş canım,organikte son noktadayız özellikler planner:9:
tatlıcadı:kek istetiyorsun canımı,,hele sabahları çayı kuru kuru içince extra canım çekiyor,,içimden bir ses senin çok becerikli olduğunu bağırıyor bana:9:
Tarık Bugradan güzel resimler bekliyoruz canım:emir_bebek:
babyceren: canım ya sanada üzüldüm çok geçmiş olsun,,atla geç hastalığın üzerinden gel buralara:nazar:
meleğim;sen görüşelim de ben seni havaalanından almaya gelir evimde misafir ederim ne demek:16:yalnız Mahir'siz gelme bak ona özel Mira'nın odasını açarım:emir_bebek:

Güzel dilekleriniz için hepinize çokk teşekkürler canlar:16:Sizlerle sevincimi üzüntümü herşeyimi paylaşıyorum:16:

HErkese mutlu günler dilerim:16:

Son düzenleme:
günaydınn güzell kalpli canım arkadaşlarımmm:16:

bugün herşeye inat iyiye olan inancımı korumak istediğim birgün zira sabah sabah hem yolda hemde işyerimdeki bir insan yüzünden geleceğe olan inancım ve kuzularımız için duyduğum endişe tavan yaptı, yinede tevekkül edip allaha havale ediyorum ve kalbimi temiz tutmaya devam ediyorum, buyüzden herzaman kazandığımı biliyorum ve yine allaha çok şükrediyorum demekki insanların içinde fesatlık yaratacak kadar iyiyim, allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi, amin...

anne_ZEYNEP, BABYCEREN, ve ŞEKERSİZYEŞİLÇAY canlarım hepinize çok çok geçmiş olsun, ömerciğimin o halleri gözümün önüne geldide kıyamam ya yavrum benim, nazar değiyor nazar, bol bol okumak lazım hem bebelere hem kendimize

............
Dipnot,ruyamda MUTLUANNE ve PLANNER ile koylu pazarinda organik koy tavugu ariyorduk,buluyoruz ama cok sert oldugu icin bebislerimizin bogazina takiliyor falan sabaha kadar corba morba ugrastik ehuehueheu:1:

ayyy inanamıyorum ya canım sana malum olmuş geçen gün organik tavuk bulamadımda zeynoya üzülmüştüm sonradan eşim karşıya gidip ordan aldı:1: temiz kalpli arkadaşım benim:54::16:

zoo ooo oomm biii zooo oomm biiii i i i i i i a a a aa o o o o yeahh !!!!! :27::27:

bu parçayı sinemis , mira ve zeyno ya armağan ediyorum uyuyun annem biraz yaa saat başı kalkılır mı kızzzz :1:

bismillah deyip tükanı açarım :nazar::1::

günaydınn şkerimmmm:54: armağanının seve seve ulaştırıcam zeynoya, kızım bak uyu diyorumm dicem buakşam yine galibaa:9:

Masallah masallah:nazar::nazar::nazar:umarim esinin bu guzel surprizleri hep devam eder cnm,
Gule gule kullan, kazasiz belasiz hep mutlu gunlerin olur ins
Sehir disindaki arkadaslarla itina ile gorusme inceliginde bulunman cok taktir veririci ..helal olsun sana valla..bende gelsem demek benide hemen koyarsin plana degilmi:17:suna bak zoraki gorusme talebinde bulunuyorum farkindaysan :17:

Meleğim sen bi gel konvoy yaparız sana mutluanne ile :1:
bu yaz Allah kısmet ederse buluşuyoruz.net :1:

Yavrum gece yine 40a dayandi hemen banyoya soktuk dusmuyor dusmuyor buzlu kompres yapmaya basladik o kadar cani yaniyor ama yine de aglamiyor oyle uyumlu ki hemsireler bile kiyamiyor

aglasa iki ayagim bir pabuca girerdi muhtemelen ama boyle mulayim sessiz sessiz koynumda yatinca icim parcalaniyor

Surekli atesi ciktigi icin uykusunda mudahale etmek zorunda kaliniyor o yuzden midir bilmem memeyi guvenli bolge ilan etti sanki

Cumartesi aksami nisana gittik 3umuz dansettik evli mmutlu cocuklu sarkisinda cilginca hopladik zipladik ne uyumlu cocuk diye herkesin gozu Omerdeydi

Uyumamak icin internette takilayim dedim cunku son sizdigimda 40dereceye cikmis ve farketmemistim :26:

canım benim Allah acil şifalar versin tatlı ömerimize sana ve eşine
gerçekten çok üzüldüm inşallah bugun evinize dönersiniz
yavrum yaa ömerin ateşi düşer inşallah
Allah dermansız dert vermesin bütün hastalarımıza bebişlere acil şifalar versin amin.:nazar::nazar::nazar:

hah kimse günaydın dememiş, dükanı ilk açan ve "GUNAYDIN"ı yapıştıran ben olayım dedim, dediğimle kaldım. zira 4. sayfadaymışım ve 3 sayfa boyunca zaten herkes günaydın demiş. öhüüü

onceki gece omer bir turlu uykuya dalamamisti
Sabah da birkac kez oksurunce tedirgin oldum gun icinde en az yirmi kere aradim
Bir yandan da esim usuyorum diye tir tir titriyordu
Annemler atesi cikti gelin deyince kolay kolay bunu deyip bizi endiselendirmezler diye dusunup daha da panil oldum
esime igne vurdurup eve giderken titreme bende de basladi
Butun gece 39civarinda atesle yandim durdum
Omerin atesi de hic 39un altina inmedi
Fitil verdik defalarca dus aldirdik ama 40i gorunce apartopar h:astaneye gittik

Omer bir odada ben yan odada geceyi hastanede gecirdik
Kuzumun atesi dustu gibi ama bogazi tahris olmus surekli oksuruyor
9aydir ilk kez ilac kullanacak insallah devami gelmez

Allah kimseyi evladiyla sinamasin sifa bekleyen herkese dua ettim butun gece
Biz sadece atesi yukseldi diye ne yapacagimizi sasirdik agladik korktuk nice hastaliklarla mucadele eidyor insanlar :43:
Canım çok geçmiş olsun umarım bugün daha iyisinizdir. Hepinize acil şifalar diliyorum.
Eki Görüntüle 619753

Boyle bir kupa sizce basitmi kacar...ben cok begendim, ozel yapim her zaman tercihim olur..kimsede olmayan bize ozel olsun dimi..
Bence çok hoş bi hediye ben çok beğendim. Ama eşlerimiz beğenir mi o tartışılır:9::9::9:
Canim arkadaslarim ve dunya tatlisi kuzularim:16: gecmisi okuyamadim daha ama dedimki simdi kizlar beni coook merak etmis ve cookkk ozlemislerdir,cicek cicek diye yemeden icmeden kesilmislerdir, once yazimde bi rahatlatim arkadaslarimi sonra okurum:37: :1::52:
Evetttt Masal hanimin uc ay moladan sonra ust iki disi birden patladi tabi 4-5 gundur gece uyku muyku yok:37: bu sekilde dolaniyorum:1:
Esim allah izin veirse mart ayinda izne gelcek,e sayenizde mercimek konularinda pekgaza geldim ve hazirligimi tamamlamak amacli spiral taktirma karari aldim,gittim bir ton mecburi bilgilendirme dinledim,kapa ceneni kizim evde corba bekliyorda diyemiyosun tabi:1: neyse catala gec dedi ufffff ne gicik bir sey derken bir kisi daldirdi elini,digeini cagirdi,oda baskasini cagirinca odum koptu bu arada guya biri beni oyalamak icin abuk subuk daha once sordugu sorulari soruyor neyseki kotu birsey yokmus sadece okadar tantana bosa gitti,rahmim cok kucukmus spiral takilamiyormus,tutmaz dedi,anne sutu vemek rahmi dahada kuculturmus,sutten kesince gel ege bi degisme olursa takariz dedi ve elime teselli ikramiyesi gibi prez.vedi ve yolladi:1:
Son olarak askerdeki erkek kardesimin kiz arkadasi geldi bugun,haftaya kardesim gelcek ve istemeye gidecegiz,tatlimiz var anlayacaginiz.
Bizden haberler bunlar kizlar ilk firsatta gecmise bakacagim.

Dipnot,ruyamda MUTLUANNE ve PLANNER ile koylu pazarinda organik koy tavugu ariyorduk,buluyoruz ama cok sert oldugu icin bebislerimizin bogazina takiliyor falan sabaha kadar corba morba ugrastik ehuehueheu:1:
Masalımızın üst incileri çıkmış demek hayırlı olsun canım(foto isteriz ona göre:)
Eşin de martta geliyomuş hadi gözün aydın canım bol mercimekli günler sizin olsun:1::1:
Bu arada kardeşine de hayırlı olsun,bir ömür mutlu olsunlar inşallah öpüyoruz seni ve masalı:54:
selam..
hasta yatagımdan fıstıkları görmek için kalktım..
mira ve defne kareni..çok tatlılar maşallah..
şansları da kendileri gibi güzel olur inşallah...

heralde ben zehirlendim..hiç iyi deilim ama korkmayın ölecek kadar da kötü degilim:1:
birkaç güne iyi olurum inşallah..öpüyorum hepinizi
Geçmiş olsun ya ben bir kere zehirlenmiştim çok fena bi şey. Umarım daha iyisindir canım.

Canım çok zor bi gün geçirmişsiniz. Kızların dediği gibi nazar değmiş size sanırım. Umarım tez vakitte iyileşirsiniz. Ömer'imi de yerime öp annesi.

"konsepsizliği konsept edindim, ben de parti ne arar...."
Selahattin İnal'ın kürdili hicazkar şarkısınıandıran sözlerimle bugünkü konuşmama başlıyorum. arkada tarflar kaynatmayalım lütfen :)
öhüm öhüm

eşimle karar verdik: doğumgünü yapmayalım. yani kendi çocuğumuz bizim için iyiki doğdu, iyiki oldu, gerçekten çok mutluyuz hatta çok geç kaldık anne-baba olma konusunda (eşim 43 yaşında baba oldu) ama neden başkaları "iyiki doğdun" desinki? yani onların hayatını çok değiştirmemiş olabilir bu durum yada valla iyi ki doğdun sensiz ne yapardık bilmiyoruz derler mi emin değilim :) insanlığa faydalı birşey yapsın, insanların hayatlarını gerçekten değiştirsin, o zaman herkesle beraber "valla iyiki doğdun" deriz.

bakınız google hergün ayrı bir insanın doğumgününü kutluyor: " BİLMEM KİMİN 128. DOĞUMGÜNÜ" diyor, neden? e adam çok faydalı birşey icat etmiş vs, herkes iyi ki doğdun diyor. velhasılı kelam biz iyiki doğdun demeyelim, sadece ufak bir yemek yiyelim ve böyle bitsin.

ama mesela şunları bulabilse: ne güzel olur:

1) taşmayan kahve
2) sönmeyen fön
3) dibi gelmeyen boya
4) yapışmayan tava (ne? o icat olundu mu? ha, pardon)
5) toz tutmayan mobilya
6) emeksiz emekleme aracı (yok yürüteç değil, emekletecek olandan)
7) iz yapmayan çamaşır (ne? o da mı icat edildi. tamam, olsun)
8) ne kadar çok yerseniz o kadar zayıflatan kremalı pasta
9) insanı sadece kilolarından değil kötü niyetinden de arındıran diyet (niyet-diyet kafiyeli olsun diye yazdım, ne bileyim işte)
....

liste böyle uzayıp gidiyor. tabiki bunların hepsi şaka ve "künyeden değil külliyen bünyeden" kaynaklanıyor :)))))

ama çekirdek ailemizle ufak bir yemekle yetinme ve olayı sade yaşama konusunda ciddi düşünüyorum. zaten baba tarafı hiç yok. anne tarafında da 3-5 kişi ancak var. dolayısıyla anlayışla karşılayacaklardır. illa birşeyler yapmak isterlerse parasını verin biz yaparız demeyi de düşünüyorum. :)

NOT: PİNTİ DEĞİLİM, CİDDİYİM :)
Bİ NOT DAHA: bu durum hediye çekilişine katılmama tabiki mani değil. seve seve katılır, hediyemi de gönderici ödemeli olarak gönderirim. yanlış anlaşılmasın
DAHA BAŞKA Bİ NOT: parti yapan arkadaşlara saygım sonsuz hatta fikir teatisinde bulanabilir ve bebeki olan birçok arkadaşıma tavsiye edebilirim

"konsepsizliği konsept edindim, ben de parti ne arar...."
Selahattin İnal'ın kürdili hicazkar şarkısınıandıran sözlerimle bugünkü konuşmama başlıyorum. arkada tarflar kaynatmayalım lütfen :)
öhüm öhüm

eşimle karar verdik: doğumgünü yapmayalım. yani kendi çocuğumuz bizim için iyiki doğdu, iyiki oldu, gerçekten çok mutluyuz hatta çok geç kaldık anne-baba olma konusunda (eşim 43 yaşında baba oldu) ama neden başkaları "iyiki doğdun" desinki? yani onların hayatını çok değiştirmemiş olabilir bu durum yada valla iyi ki doğdun sensiz ne yapardık bilmiyoruz derler mi emin değilim :) insanlığa faydalı birşey yapsın, insanların hayatlarını gerçekten değiştirsin, o zaman herkesle beraber "valla iyiki doğdun" deriz.

bakınız google hergün ayrı bir insanın doğumgününü kutluyor: " BİLMEM KİMİN 128. DOĞUMGÜNÜ" diyor, neden? e adam çok faydalı birşey icat etmiş vs, herkes iyi ki doğdun diyor. velhasılı kelam biz iyiki doğdun demeyelim, sadece ufak bir yemek yiyelim ve böyle bitsin.

ama mesela şunları bulabilse: ne güzel olur:

1) taşmayan kahve
2) sönmeyen fön
3) dibi gelmeyen boya
4) yapışmayan tava (ne? o icat olundu mu? ha, pardon)
5) toz tutmayan mobilya
6) emeksiz emekleme aracı (yok yürüteç değil, emekletecek olandan)
7) iz yapmayan çamaşır (ne? o da mı icat edildi. tamam, olsun)
8) ne kadar çok yerseniz o kadar zayıflatan kremalı pasta
9) insanı sadece kilolarından değil kötü niyetinden de arındıran diyet (niyet-diyet kafiyeli olsun diye yazdım, ne bileyim işte)
....

liste böyle uzayıp gidiyor. tabiki bunların hepsi şaka ve "künyeden değil külliyen bünyeden" kaynaklanıyor :)))))

ama çekirdek ailemizle ufak bir yemekle yetinme ve olayı sade yaşama konusunda ciddi düşünüyorum. zaten baba tarafı hiç yok. anne tarafında da 3-5 kişi ancak var. dolayısıyla anlayışla karşılayacaklardır. illa birşeyler yapmak isterlerse parasını verin biz yaparız demeyi de düşünüyorum. :)

NOT: PİNTİ DEĞİLİM, CİDDİYİM :)
Bİ NOT DAHA: bu durum hediye çekilişine katılmama tabiki mani değil. seve seve katılır, hediyemi de gönderici ödemeli olarak gönderirim. yanlış anlaşılmasın
DAHA BAŞKA Bİ NOT: parti yapan arkadaşlara saygım sonsuz hatta fikir teatisinde bulanabilir ve bebeki olan birçok arkadaşıma tavsiye edebilirim
Ozur dileyerek tek bir sey sormak istiyorum YASİN KAC?

Özel günler, bayramlar toplumsal yapının vazgeçilmez unsurlarından biri olarak hemen her toplumda karşımıza çıkan bir gerçekliktir. Toplumsal şekillenmenin temellerinden biri olarak sayabileceğimiz bayram ve özel günler sosyal yapının standartlaşmış ve kabul gören davranışlarının oluşmasında büyük önem taşırlar. Bizim toplumumuzun kabul gören davranışları olan bayram ziyaretleri, birlik ve beraberliği tetikleyen davranışlardır. Ne yazık ki bu davranışların günümüz koşullarında azalmış olduğunu görüyoruz. Toplumsal bilinçaltı kavramının içinde yer alan akrabaların, komşuların, aile dostları ve arkadaşların ziyaretleri; sosyal bağın güçlenmesinde, toplumsal yapının gelişmesinde önemli bir yere sahiptir.

Özel günler, bayramlar kültürel ve geleneksel zenginliklerin uzantılarıdır. Sevgi, saygı, yardımlaşma, birbirini anlamaya çalışmak gibi değerleri içerir. Sıcak aile ortamlarında büyüklerin ellerini öpme, bayram harçlıklarının verilmesi gibi adetler günümüzde çocuklarımıza kazandırmamız gereken davranışlar arasındadır.

Özel günlere, bayramlara, çocuk psikolojisi açısından da bakmakta yarar görüyorum. Çocuklar ve toplum arasında sıcak bir bağ vardır. Bu bağın güçlü olmasının, çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimi üzerinde olumlu birçok etkileri bulunmaktadır. Çocuklar, toplumla duygusal etkileşime girer. Özellikle içedönük çocukların dışa açılması sağlanırken aile dışında kalan diğer bireylerin tutum ve davranışları da büyük önem taşımaktadır. Bu durum çocuklardaki sosyal aitlik duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Çocuk tanıştığı insanların davranışlarını izlerken, diğer insanların birbirleri arasındaki davranışlarını gözlemleme fırsatı da bulur. Önümüzde ki özel günler ve bayramlarda çocuklar ile büyükler arasındaki sıcak bağı göz ardı etmeyelim. Özel günleri ve bayramları sadece tatil yapabilmek için bir fırsat olarak görerek çocuklarımızın psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimlerini zedelememeye dikkat edelim.

Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin gelişimini sürdürmesinde pozitif bir etkiye sahip olan özel günlerde ve bayramlarda yapılan ziyaretlerin; ekonomik zorlukların altında ezilen, kentsel yaşamın koşuşturmalarından sıkılarak yalnızlaşan, kapı komşusuna bile selam vermekten çekinerek yabancılaşan bireylerin tutumlarının etkisiyle azaldığını ve bu tutumların psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasında hızlandırıcı faktörler olduğunu biliyoruz. Güven duygusunun, aitlik duygusunun, bağlılığın, sevginin, şefkatin ve vicdan gelişiminin temellerinin aile içinde atıldığını ve gelişimini sosyal çevre ile birlikte sürdürdüğünü göz önünde bulundurarak, özel günlerin ve bayramların sosyal etkileşim içindeki rolünü daha iyi anlayabiliriz.
Psikolog Murat Bilim

biz krart rino deri olandan kullanıyoruz memnunum.kızım içinde çok rahat ediyor
Canım bizim için ilk özellik güvenilirliği sonrasında ise konforu geliyor...Bu açıdan memnunsanız gözden geçiririm.
selam..
hasta yatagımdan fıstıkları görmek için kalktım..
mira ve defne kareni..çok tatlılar maşallah..
şansları da kendileri gibi güzel olur inşallah...

heralde ben zehirlendim..hiç iyi deilim ama korkmayın ölecek kadar da kötü degilim:1:
birkaç güne iyi olurum inşallah..öpüyorum hepinizi
Dikkat et kendini ,eksikliğin belli oluyor.
Bu arada eksiklikleri belli olanlardan aklıma gelenler:Azraece,dilekmete,lillac,zilan,turuncu,koketa,ardabilal(eşiyle ne yaptılar acaba?)somebady,pokahontas,mavibattaniye,pembemaviler ve daha niceleri...

Tatlım dün okudum çok üzüldüm Ömerciğime,demek henüz iyileşmemiş Allahtan şifa diliyorum size.Bence de nazara geldiniz canım,ama nazar değer diye de eğlencemizden hayatı istediğimiz gibi istediğimiz yerde yaşamamak olmaz ki...Biz duamızla güne başlayalım,Allaha havale edlim...

herkese geç oldu ama günaydınnnn:)
bu gece uzun zaman sonrasında ilk defa etken yattım..tam gözüm dalmış tarık buğra uyumadı ve uyutmadı..
gözleri kapalı bağırdı,ağladı:(
kesinlikle dün nazar değdi yavruma..çoluk-çocuk 20 kişi vardı
gelen misafirlerin bi kısmı tarık buğra nın yatağına yatırdığım zaman kendi kendine uyumasını,sakin bi şekilde oturup oynamasını,boyunu kilosunu konuştular
8.ayına girmiş çok tatlı bi kız bebek vardı..annesi tarık buğra ve kızını kıyaslamaya başladı..seninki daha uzun daha tombul..benimki mümkün değil uyumaz,böyle oturup oynasa bayram ederim vs diye..
herkes kalktı ve bi bayan onlardan geç kalkktı süt kuzumuu,tarık buğrayı ve süt oğluşun ablasını tek tek okudu gitti sağolsun
çok konuştular bu yavruları nazara gelirler evde sizde okuyun dedi tembihledi gitti..
gerçi benim bıdık her gece uyanır..emmediği dönemlerde ben alıştırdım..yavrum gece yatar sabah uyanırdı..şimdi emmek için çok uyanıyo
ama bu gece çok bağırdı,ağladı:(

yavrukediii
magnetleri bende çok beğendim çok güzel bi fikir..bende yaptırabilirim gelecek olan kişi sayısı az olucağı için tercih edebilirim sağol canımm paylaştığın için:16:puhahaha diyerek sinemisi ve seni öpüyorumm

annezeynep
inş düşer ömerin ateşi bi an önce..vücutları çok dirençli ama dayanılmıyo bu kuzulara..helede o ateşe rağmen ağlamadığı zaman insanın içi daha çok sızlıyo..tarık buğranın ateşi 40,5 a kadar yükselmişti..4-5 gün sürmüştü..inş sizinki o kadar sürmez..salgın var kızlarrr:(biz hastanedeykende dolu bebek ve çocuk vardı hepsi yüksek ateş,enfeksiyon

mutluannem
kuzumun resimlerini yüklüycem ama boyutlar büyük geliyo sağdan soldan kırp derken çok zaman gidiyoo:)bu akşam yüklüycem bi kaç tane kırpıştırıp..
canın kek istedi demek:17:ben sana yapimm şekerimm:56:

hepinizi öpüyorum kızlarrr işler güçler beni bekliyo..öncelikle yavrumun öğle menüsünü hazırlayarak işe başlayimm:3:

Ozur dileyerek tek bir sey sormak istiyorum YASİN KAC?
doğduğumda yazı henüz icat edilmediğinden okula gidemedim, yaşım o kadar çok yani :) yada bana öyle geliyor, bilmiyorum.
neyse cevabım 33. doğumgünü partisi fikirlerimle yaşımı ilintilendirecekseniz baştan söyleyeyim: genel olarak pembeli mavili bebek partilerine karşıyım. sadelik sevmemdir aslolan

Özel günler, bayramlar toplumsal yapının vazgeçilmez unsurlarından biri olarak hemen her toplumda karşımıza çıkan bir gerçekliktir. Toplumsal şekillenmenin temellerinden biri olarak sayabileceğimiz bayram ve özel günler sosyal yapının standartlaşmış ve kabul gören davranışlarının oluşmasında büyük önem taşırlar. Bizim toplumumuzun kabul gören davranışları olan bayram ziyaretleri, birlik ve beraberliği tetikleyen davranışlardır. Ne yazık ki bu davranışların günümüz koşullarında azalmış olduğunu görüyoruz. Toplumsal bilinçaltı kavramının içinde yer alan akrabaların, komşuların, aile dostları ve arkadaşların ziyaretleri; sosyal bağın güçlenmesinde, toplumsal yapının gelişmesinde önemli bir yere sahiptir.

Özel günler, bayramlar kültürel ve geleneksel zenginliklerin uzantılarıdır. Sevgi, saygı, yardımlaşma, birbirini anlamaya çalışmak gibi değerleri içerir. Sıcak aile ortamlarında büyüklerin ellerini öpme, bayram harçlıklarının verilmesi gibi adetler günümüzde çocuklarımıza kazandırmamız gereken davranışlar arasındadır.

Özel günlere, bayramlara, çocuk psikolojisi açısından da bakmakta yarar görüyorum. Çocuklar ve toplum arasında sıcak bir bağ vardır. Bu bağın güçlü olmasının, çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimi üzerinde olumlu birçok etkileri bulunmaktadır. Çocuklar, toplumla duygusal etkileşime girer. Özellikle içedönük çocukların dışa açılması sağlanırken aile dışında kalan diğer bireylerin tutum ve davranışları da büyük önem taşımaktadır. Bu durum çocuklardaki sosyal aitlik duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Çocuk tanıştığı insanların davranışlarını izlerken, diğer insanların birbirleri arasındaki davranışlarını gözlemleme fırsatı da bulur. Önümüzde ki özel günler ve bayramlarda çocuklar ile büyükler arasındaki sıcak bağı göz ardı etmeyelim. Özel günleri ve bayramları sadece tatil yapabilmek için bir fırsat olarak görerek çocuklarımızın psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimlerini zedelememeye dikkat edelim.

Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin gelişimini sürdürmesinde pozitif bir etkiye sahip olan özel günlerde ve bayramlarda yapılan ziyaretlerin; ekonomik zorlukların altında ezilen, kentsel yaşamın koşuşturmalarından sıkılarak yalnızlaşan, kapı komşusuna bile selam vermekten çekinerek yabancılaşan bireylerin tutumlarının etkisiyle azaldığını ve bu tutumların psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasında hızlandırıcı faktörler olduğunu biliyoruz. Güven duygusunun, aitlik duygusunun, bağlılığın, sevginin, şefkatin ve vicdan gelişiminin temellerinin aile içinde atıldığını ve gelişimini sosyal çevre ile birlikte sürdürdüğünü göz önünde bulundurarak, özel günlerin ve bayramların sosyal etkileşim içindeki rolünü daha iyi anlayabiliriz.
Psikolog Murat Bilim

başından sonuna kadar okudum mesajınızı ve içten katılyorum. özel günlerde toplanmaya zaten karşı değilim hatta özellikle akrabalık bağları vs oluşsun diye hemen hemen her pazar ailecek kahvaltı yaparız. benim kendi adıma karşı olduğum şey pembeli mavili partiler. ne bileyim, sade bir kutlama daha güzel görünüyor bana. ailece toplanılacak olmasından korkum ise, olayın çığırından çıkması :( ben yapmasam annemler, ablamlar yapacak diye korkuyorum.

NOT: şuan görüyorum, mesajınızı bir psikologdan almışsınız. aşkolsun :) ben de okurken "ay ne güzel yazmış, keşke herkes böyle düşünse de yazsa" demiştim. yine de çok teşekkür ederim ilginize :)

başından sonuna kadar okudum mesajınızı ve içten katılyorum. özel günlerde toplanmaya zaten karşı değilim hatta özellikle akrabalık bağları vs oluşsun diye hemen hemen her pazar ailecek kahvaltı yaparız. benim kendi adıma karşı olduğum şey pembeli mavili partiler. ne bileyim, sade bir kutlama daha güzel görünüyor bana. ailece toplanılacak olmasından korkum ise, olayın çığırından çıkması :( ben yapmasam annemler, ablamlar yapacak diye korkuyorum.

NOT: şuan görüyorum, mesajınızı bir psikologdan almışsınız. aşkolsun :) ben de okurken "ay ne güzel yazmış, keşke herkes böyle düşünse de yazsa" demiştim. yine de çok teşekkür ederim ilginize :)

Ne demek:42:,,hoşuma giden şeyleri ben hep paylaşırım zaten arkadaşlarımla,önem verdiklerimi de fikrimi de söylerim...Erdal Atabek'ten de bir alıntı yapmak isterim:"Yetkin bir erişkinin üç önemli özelliği vardır:
1. Sonuçlarını ölçerek doğru karar verebilme,
2. Verdiği kararın sorumluluğunu alabilme,
3. Sonuçta kendi payını nesnel (objektif) görebilme.
Bu üç özellik de özdenetim, özeleştiri, özerk olma demektir."
Bu soylemleri dogumgunu cercevesinde dusunerek kendi fikirlerim de söyledir:
1.biliyorumki kızım hiçbirşey anlamayacak ilk yaş gününden fakat ilerde ona sunacağım birkaç foto bile ona mutluluk verecektir:16:
2.kendimce hazirliklarimi uygun renklerde ve en güzel şeklide yapıp başta ailemi olmak üzere,bebeğimin doğmasından mutluluk duyan yakınlarımla bunu paylaşacağım:16:
3.Nesnel payım,duyacağım haz olacak,,en büyük hazzım ise dünyaya getirdiğim kızımdır:nazar:

not:Bebeğimi sevmem ve doğumgünü kutlamam(sevdiklerimin yanımda olması) için buluşa gerek yoktur,bu da benim kendi fikrimdir.

doğduğumda yazı henüz icat edilmediğinden okula gidemedim, yaşım o kadar çok yani :) yada bana öyle geliyor, bilmiyorum.
neyse cevabım 33. doğumgünü partisi fikirlerimle yaşımı ilintilendirecekseniz baştan söyleyeyim: genel olarak pembeli mavili bebek partilerine karşıyım. sadelik sevmemdir aslolan

Ne demek:42:,,hoşuma giden şeyleri ben hep paylaşırım zaten arkadaşlarımla,önem verdiklerimi de fikrimi de söylerim...Erdal Atabek'ten de bir alıntı yapmak isterim:"Yetkin bir erişkinin üç önemli özelliği vardır:
1. Sonuçlarını ölçerek doğru karar verebilme,
2. Verdiği kararın sorumluluğunu alabilme,
3. Sonuçta kendi payını nesnel (objektif) görebilme.
Bu üç özellik de özdenetim, özeleştiri, özerk olma demektir."
Bu soylemleri dogumgunu cercevesinde dusunerek kendi fikirlerim de söyledir:
1.biliyorumki kızım hiçbirşey anlamayacak ilk yaş gününden fakat ilerde ona sunacağım birkaç foto bile ona mutluluk verecektir:16:
2.kendimce hazirliklarimi uygun renklerde ve en güzel şeklide yapıp başta ailemi olmak üzere,bebeğimin doğmasından mutluluk duyan yakınlarımla bunu paylaşacağım:16:
3.Nesnel payım,duyacağım haz olacak,,en büyük hazzım ise dünyaya getirdiğim kızımdır:nazar:

not:Bebeğimi sevmem ve doğumgünü kutlamam(sevdiklerimin yanımda olması) için buluşa gerek yoktur,bu da benim kendi fikrimdir.
Yaaa arkadaslar ben nacizane fikrimi soylemek istiyorum cihihiro 79 paylasimlarina bakiyorum da hic bizim topik e hitap eden tarzda degil:50:daha cok geyik muhabbetii gibi geliyor bana farkindamisin bilmiyorum ama biz burada kimsenin bebegine de sahsinada laf soylemeyiz hatta biri hasta olsa hemen kendi yavrumuz hastalanmis gibi uzulur hayiflaniriz ama aaaa onun bebegi hasta benimki hic olmadi deyip kesinlikle bilmesek bile incitmemek adina ilac adi dahi sormaya cekiniriz dun Omer hastanede iken ben burda kahroldum ki zeynep ne durumdadir ve biliyorum ki buradaki bir cok arkadasimiz da ayni hisleri paylasiyorlardir benimle ama ben seni anlayamadim kusura bakma yaaa
dogum gunu cocugun psikolojisi acisindan onemli bir gundur sevdiklerinin yaninda olmasi ve o mutlulugu oaylasiyor olmasi bu gunude bir kac kare fotografla percinlemek cocugun ileriki yaslarda ailesinin ona deger verdigini onu ne kadar cok sevdiginin bir ispati gibi gorur haaa sen parti yapmazsin esin sen ve bebeginke kutlamak istersin senin bize saygi duydugun gibi bizde zana saygi duyariz hatta cogul konusmayim bende sana saygi duyarim
ben kizimin dogum gununde elimden ne geliyorsa imkanlar dahilinde yapacagim hatta bir parti evindemi olsa diye bile dusundum yani
neyse toparlayim paylasimlarin cocuk uzerine yogunlasirsa senide keyifle okurum ama uzulerek soyleyim es geciyorum cunku geyik muhabbetine sariyorsun

Back
X