2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın sevgili anne arkadaşlarımmm:16:

herkse hayırlı cumalar diliyorum, lütfen birbirimiz içinde dua edelim şekerlerr:54: ne güzel yine cuma geldi iki gün mis kokulu kuzumlarımızla olacağızzzz:8:

babyceren bildin şekerim bildinnnn:9:

akşam yemekten sonra eşime dedim ki,
cereni al bakkala götür yürümüş hava almış olur biraz,
malum 15 tatildeyiz çocuk sıkıldı...
aldı gitti...
yarım saat sonra geldiler eşimin elinde poşetler surat 5 karış..
bakkala 28 lira ödemiş çıkmış:1:ceren abur cubur almış...
şimdi ben bu adama ne diyim ya..alma diyorum yemesin böyle şeyler..
bu saatte tek tek ben yiyorum hepsini:1:ceren yemesin böyle zararlı şeyleri...
çikolata kek cips offff şiştimmm...
yarın ceren beni parçalayacak ama olsun çocugum için herşeyi yaparım ben:8:

sen var ya sennnnnn:1::1:

eminim tabi tabi herşey ceren içindi:1::1:

Yaren Nur'un beslenmesi maşallah iyi gibi geldi bana,,verdiklerin çok iyi doyurucu gıdalar...
Kakanız için de sana "takma kakaya" diyorum canım:9:Hepsinin yeme ve yapma şekilleri farklı çünkü.Dr.bana : "bir bebek günde 5 kez kaka yapar normaldir",
"5günde bir yapar normaldir","fakat 5 günde bir yapan bebek bir anda günde 5 kez yaparsa dikkat et" demişti:34:
Zor bir kış geçirdi meleğin:emir_bebek:Hastalandı,kilo kaybetti ve siz dr.lara da gittiniz.Hızla alacaktır verdiklerini,az alması da mümkün çünkü
hareketlendiler:nazar: Ama ben Yaren Nur da bir aksilik olduğunu düşünmüyorum,aksine onun ince zarif bir yapıda olacağını düşünüyorum:16:
Bunları seni rahatlatmak için değil,paylaştıklarından resimler de dahil gözlemlediklerimden söylüyorum.Dün akşam misafirlikte 4 kız bebek vardı,
Mira'nın yarısı kadar olan bebek(aynı ayda doğmuşlar) pıtır pıtır yürüyordu:nazar: Benim kızımda mesela sürekli konuşuyordu,alkış yaptı,güldü durdu herkese..Annesi bize maşşallah motor gelişimi çok iyi derken,bende o bebeğe maşşahımı eksik etmedim:nazar: Demem şu ki;gözlemlerinde bir aksilik,
ters giden birşey olmadıkça bebeğinin gelişimi iyi canım:nazar:

Evet bizimki genel olarak standarda bağladı.ama dün de sadece 1 defa dolu dolu kaka yaptı:44:

gerçi annemler diş zamanı kaka sayıları artacak ishal durumları bile gözlenebilir demişti.olabilir cnmmm...

yorumların için teşekkür ederim.kafayı daha rahat tutmam lazım aslında.tahlilleri bi yaptırayım bakalım..

her bebeğin gelişimi farklı doğru diyosun farkındayım.ve ben mirama afeerin diyorum:nazar:Rabbim size de bol uykulugünler nasip etsin inş.

bu arada senin nezdinde meleğime,bambucanıma,ilkimime de teşekkürler ediyorum.sağolun rahatlatıcı yorumlarınız için...:54:

Kızlar kızımın doğm günü kıyafetini halası alacakmış:46::46::46:.
İlla ben alıcam deyince ben de ağız ucuyla zahmet etme canım falan dedim:17::17:. O da ısrar edince hemen tamam o zaman deyip atladım:21::21::21:.
Valla işime gelmedi desem yalan olur.
Pastanın şeklini int ten beğendim muhtemelen o olacak(resmini ekleyecem)
Cd yapıcam
Peçeteden toplar ve balonlar
1 yaşla ilgili peçeteler falan onlardan alıcam.

Hala araştırma içerisindeyim hadi hayırısı:34:

Kızlar kızımın doğm günü kıyafetini halası alacakmış:46::46::46:.
İlla ben alıcam deyince ben de ağız ucuyla zahmet etme canım falan dedim:17::17:. O da ısrar edince hemen tamam o zaman deyip atladım:21::21::21:.
Valla işime gelmedi desem yalan olur.
Pastanın şeklini int ten beğendim muhtemelen o olacak(resmini ekleyecem)
Cd yapıcam
Peçeteden toplar ve balonlar
1 yaşla ilgili peçeteler falan onlardan alıcam.

Hala araştırma içerisindeyim hadi hayırısı:34:

kıyafetini sen beğen halası alsın bari:9: sonradan hoşuna gitmezse içine sinmez diye diyorum şekerim, pastayı merak ettim ve canım fecii halde tatlı birşeyler istiyor ya hayırdır inşş:1: buarada parti malzemeleri saten yerlerden alıcam bende pecetesini vs. malzemeleri sende bak istersen int tede satılan yerler var canımcımmm:54:

$pasta 4.webp (sanırım ekleyebildim)

Kızlar bu pastayı çok beğendim sanırım böyle bir şey olacak

kıyafetini sen beğen halası alsın bari:9: sonradan hoşuna gitmezse içine sinmez diye diyorum şekerim, pastayı merak ettim ve canım fecii halde tatlı birşeyler istiyor ya hayırdır inşş:1: buarada parti malzemeleri saten yerlerden alıcam bende pecetesini vs. malzemeleri sende bak istersen int tede satılan yerler var canımcımmm:54:

Öyle yapıcaz şekerim sen beğen ben alırım dedi. Valla benim de canım çok tatlı çekiyo regl oldum ondan sanırım.

Eki Görüntüle 622021 (sanırım ekleyebildim)

Kızlar bu pastayı çok beğendim sanırım böyle bir şey olacak

güzel bence çok hoş, ya bu şeker hamuru kaplı pastalarda hiç istediğim tatlarda değil yoksa şeker hamuru ıslanıyormus falan, ben bu konuda biraz kararsızım sanırım normal kremalı meyveli falan 1 şeklinde bir pasta üzerine bu şekilde şeker hamurundan figürler koydurmak istiyorum ben bari pastayı güzel güzel yeriz hemde etrafında falan süsler olur bir taşla iki kuş misali yanii:1: araştırıyorum ama henüzz:26:

güzel bence çok hoş, ya bu şeker hamuru kaplı pastalarda hiç istediğim tatlarda değil yoksa şeker hamuru ıslanıyormus falan, ben bu konuda biraz kararsızım sanırım normal kremalı meyveli falan 1 şeklinde bir pasta üzerine bu şekilde şeker hamurundan figürler koydurmak istiyorum ben bari pastayı güzel güzel yeriz hemde etrafında falan süsler olur bir taşla iki kuş misali yanii:1: araştırıyorum ama henüzz:26:

Bak onu hiç bilmiyodum sırf şekli güzel olsun derken tadından olmayalım da.:44::44:

Bak onu hiç bilmiyodum sırf şekli güzel olsun derken tadından olmayalım da.:44::44:

aynen şekerim sadece fıstıklı falan oluyor bu pastalar daha kuru oluyor yani, mesela ben bol meyveli severim ama bu şeker hamurlu olanlarda olmuyormuş aynen sadece görünüşü güzel oluyor bencede:34: kendi adıma hem görünüşü güzel bir pasta hemde ağız tadıyla yemek için bir pasta almak yerine ortak noktayı bulmaya çalışıcam ben, biyerle knuştum mesela bütün şeker hamurlu süslerini ayrıca yapıp bembeyaz 1 şeklindeki güzel bir pastanın üzerine ve etrafına koyularak süslenebileceğini söylediler bu şekilde denicem bakalım:26:

aynen şekerim sadece fıstıklı falan oluyor bu pastalar daha kuru oluyor yani, mesela ben bol meyveli severim ama bu şeker hamurlu olanlarda olmuyormuş aynen sadece görünüşü güzel oluyor bencede:34: kendi adıma hem görünüşü güzel bir pasta hemde ağız tadıyla yemek için bir pasta almak yerine ortak noktayı bulmaya çalışıcam ben, biyerle knuştum mesela bütün şeker hamurlu süslerini ayrıca yapıp bembeyaz 1 şeklindeki güzel bir pastanın üzerine ve etrafına koyularak süslenebileceğini söylediler bu şekilde denicem bakalım:26:

Evet bence de güzel bi fikir, ben de pastacıyla konuşayım bakalım o zaman daha da netleşir kafamda:40:

kızlar yarın misafirim var...eşimin yengesi, halası, kv ve kuzenleri gelicek gündüz...gündüz olduğu içinde akşamdan hazırlamayı düşünüyorum çoğu şeyi...
menü: kek,poğaça,yaprak sarma ve paneli börek kesin
yanına bisküvili çukalatalı bir tatlı düşünüyorum önerilerinize açığım basit bişey olması tercihim..
ve salata olarak ne yapıyım...

mutlu annem senin mantarlı salata tarifi nasıldı kaydetmemişm ben cnm bidaha verebilirmisin...

kızlar yarın misafirim var...eşimin yengesi, halası, kv ve kuzenleri gelicek gündüz...gündüz olduğu içinde akşamdan hazırlamayı düşünüyorum çoğu şeyi...
yanına bisküvili çukalatalı bir tatlı düşünüyorum önerilerinize açığım basit bişey olması tercihim..

mutlu annem senin mantarlı salata tarifi nasıldı kaydetmemişm ben cnm bidaha verebilirmisin...

canım bence bisküvili bir tatlı olarak en pratiğinden pudingli bisküvili bir tatlı oluyor ya ondan yapsan kesin biliyorsundur diye ayrıntı vermiyorum feci halde pratikmi oldu bu tatlı yoksaa:44::26: salata içinde bence patates salatası veya kısır olabilirr, hımmmmm çok canım istedi ayy bugün feci halde iştahlıyım tatlı tuzlu herşeyden istiyor canımm:1:

Canım benim de aklıma kısır ya da patates salatası geldi.
Çikolatalı toplar vardı dur bi tarfine bakayım

1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
300 gr bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
50 gr eritilmiş margarin
Hindistan Cevizi

Yapılışı: Bisküviler blender' dan geçirilip un haline getirilir.
Sonra tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur.
Küçük toplar şeklinde yuvarlanıp Hindistan cevizine bulanır.
(toz şeker sütle eritilebilir tercihe bağlı)
:42::42::42::42:

Mantarlı salata(çalışan anne salatası:1:)
1küçük konserve dilimlenmiş mantar(yatay yatay dilimlenenlerden),
konserve mısır,
biraz dilimlenmiş dereotu,
konserve yada 4-5 adet halka halka doğranmış, z.yağında biraz ocakta çevirdiğin kırmızı kapya biber.
gecedende hazirladigim oldu(sossuz)
sosu: z.yagi,nar ekşisi,tuz,biraz limon da eklenebilir.
$salata.webp

alternatif salata(%100 beğenilme garantili:1:)
Mayonezli Tavuk Salatası
1 adet haşlanmış tavuk göğsü(zeyno'ya da yedirirsin:1:)
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber

sebzeleri mercimek kadar ufak doğra(sadece salatalığı kabuğuyla),tavuğu didikle karabiber ve pul biberle karıştır canım,
yogurdu bol mayonezi az ekle çırp,,hepsini karıştır afiyet olsun:56: sarımsak isteğe bağlı:34:

sana tadı harika olan bir tatlı tarif de geliyor az sonra:54:

balkabaklı bisküvili tatlı:56:
Malzemeler
2 kg bulabilirsen doğranmış bal kabağı
3 su bardağı şeker(pişerken tat canım azsa şeker ekle duruma göre)
1çay bardağı su
1paket pötibör bisküvi
1 yada 2paket krem şanti
üzerine ceviz

Yapılışı
öncelikle kabakları tencereye koyuyoruz
üzerine şekeri ve suyu ilave ediyoruz kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz,erisin iyice kabaklar çatalla ezip biraz doğranmış ceviz de ekle(suyunu alma tencereden).
biraz soğuduktan sonra bir kaba soğumuş olan kabakların yarısını koyuyoruz.ve
üzerine bisküvileri sıralıyoruz kalan kabağı da tekrar bisküvilerin üzerine döküyoruz
ve tekrar bisküvi sıralıyoruz.En üstte bisküvi kalacak.Üzerine hazırladığımız krem şantimizi sürüyoruz.1saat buzdolabında
bekletip bolca ceviz serptikten sonra servis yapıyoruz .Afiyet bal şeker olsun.:56:
yapanlar vardır mutlaka ama benim her yaptığımda misafirlerimden tam not aldığım bir tatlıdır:34:

balkabaklı bisküvili tatlı:56:
Malzemeler
2 kg bulabilirsen doğranmış bal kabağı
3 su bardağı şeker(pişerken tat canım azsa şeker ekle duruma göre)
1çay bardağı su
1paket pötibör bisküvi
1 yada 2paket krem şanti
üzerine ceviz

Yapılışı
öncelikle kabakları tencereye koyuyoruz
üzerine şekeri ve suyu ilave ediyoruz kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz,erisin iyice kabaklar çatalla ezip biraz doğranmış ceviz de ekle(suyunu alma tencereden).
biraz soğuduktan sonra bir kaba soğumuş olan kabakların yarısını koyuyoruz.ve
üzerine bisküvileri sıralıyoruz kalan kabağı da tekrar bisküvilerin üzerine döküyoruz
ve tekrar bisküvi sıralıyoruz.En üstte bisküvi kalacak.Üzerine hazırladığımız krem şantimizi sürüyoruz.1saat buzdolabında
bekletip bolca ceviz serptikten sonra servis yapıyoruz .Afiyet bal şeker olsun.:56:
yapanlar vardır mutlaka ama benim her yaptığımda misafirlerimden tam not aldığım bir tatlıdır:34:

balkabağınada bayılırım, pişirdikten sonra direk yerim ben onu kesin:1: değişik bir tarifmiş canım bende deneneyim peki bisküviler yumuşuyormu kıtırmı kıtırmı kalıyor, hani sıcak pudingle yumuşar ya bisküvi bunda nasıl oluyor yanii?

balkabağınada bayılırım, pişirdikten sonra direk yerim ben onu kesin:1: değişik bir tarifmiş canım bende deneneyim peki bisküviler yumuşuyormu kıtırmı kıtırmı kalıyor, hani sıcak pudingle yumuşar ya bisküvi bunda nasıl oluyor yanii?
Başında balkabağını üzerine eklerken katı gibi gelecek sana,hatta ben ilk yaptıgımda kesin yanlış yapıyorum demiştim eklerken bisküviye lap diye yapışıyor balkabağı,fakat sonrasında kabağın ısısısyla biraz yumuşayacak,spatulayla düzelt,ama bu tatlı gerçekten muhteşem oluyor:56:hemen denemelisin hayatım:16:
bende kabağı biraz çok yaparım her defasında,ezmediklerimden alırım tencereden çok severim çünkü:9:

Back
X