• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Benim güzel kalpli anneligin tum kusalligini yasayan ve evlatlari icin herseyin en iyisini yapmaya calisip her mutlulugu hak eden arkadaslarim.

Oncelikle tum gecmis olsun dileklerinize verdiginiz destege sonsuz tesekkurler ediyorum.

Icimin en daraldigi anda kendimi attigim bir liman olmus megerse burasi.

Yine ayni konumda olunca daha bir farkttim.
Gorustuklerim gorusemediklerim hepiniz evimden bir kisi oldunuz. Yavrulariniz yavrum sizler kardeslerim gibisiniz. Ayni seylere gogus geriyor olmak ayni şeyler i yasiyor olmak her seyden once anne olmak bizim gonul birligimizi costuran.

Hepinizi ayrı ayrı cok seviyorum. ALLAH hepimize saglik afiyet mutluluk huzur nasip etsin bebislerimize hayırlı bir omur nasip etsin.AMINN...

Tatlicadi Cnm yqvrumuza gecmis oolsun.Allahin izni ile duzelecek yakisiklim. Uzulme olur mu. Sen onu sevginle ilginle daha cabuk iyilestireceksin.

Azraece cnm sana da cok gwcmis olsun. Kizlarin tavsiyelerine uy ve dikkat et cnm

Mira defne zeyno sizi gidi cadilar. Bir tane findik kurdu da bende var.aynilarini yasiyorum. Bizim de meshur bir aysemiz var. Eee soyleyip ayaginda
kucaginda besiginde salliyor. Iki tane aysemiz var aycee diyor ikisine de. Kaka soylemeye baslayinca bugün lazimlik aldik. Bakalim denemelere gececez.kizim balgamli öksürük harici gunde 5 kere falan oksuruyor.antibiyotik de bitti. Dra goturecem yeni birine.

Gelelim arap saci olan durumlarima. Iki gecedir sabaha karsi uykuya dalıyor um. Dusun dusun deliriceem. Kv ile yollarimiz ayriliyor. Hala hasta iyilesemedi. Halsiz bitkin duruyor ve anladigim demese de gidip geldigi yol ona agir gelmeye basladi. Bu sene okula başlayacak olan kaynimi bizim taraftayazdiracaktik ama ikametinin en az 6 ay onceden alinmasi grrekiyormus. Malesef olmadi. Karsida okula baslayacak ve annesinin yaninda olmali.

Kv arabayla bana getirin diyor ki ramazanda mecburen 1 qy kaldik ve kizimin huyu suyu degisti sokakci huysuz uykusu z oldu. Malum yasayan birey ve kucuklu buyuklu cocuk fazla. Gidip gelen e kadar yipranacak yollarda kizim. Uyku duzeni yine kaçacak vs vs...kisacasi ayda da 500 tl benzin paradi nerden baksan. Babasi gec gelirse isten bende kalir diyor kv. Katlanamam buna. Kucuklerin elinde kalmasini da istemiyorum. Once manen sonra madden bunlara ghazir değilim.

Karsiya goturrecegime bakici yada kreş diyorum ama demekle kalmayip bin tane soruyla beynimi yiyorum. Iki gundur kreslerle gorusme yapiyorum. Fiyatlar cok pahali. Bizim yas grubu nu kabul eden iki okulla karsilastim suanda is yerime yakin. Mecburum sanirim. Biri isime bes dk mesafede. Ama ben hic hazir degilim. Vurgun yemis gibiyim. Keske calismak zorunda olnasaydim da ben baksaydim kuzuma.
Nasil alistiracam. Annemlerde resmen depresyona girmisti hatirlarsiniz belki. Nasil dayanacam

Ayrica ust kat komsum iki cocugu var tam gun okula gidiyorlar. Cocuk bakmak istiyor sanirim. Cok sevdiğim ev sahibim anlasirsani z gozun kapali emanet et diyor. Yeterince ilgilenip onu her turlu doyurabilir mi bilmiyorum. Uykularim kacti. Kreste aktivite olur diyorum ama benim evde gösterdiği m yada gosterttigim teferruati gosterebilirler mi. Komsumla oyle samimi degiliz bu arada da.

Ayrica ehliyet ve araba olupta kullanamayan ben varim. Cocugu sabah akşam nasıl birakip alacam. Ah kizlar ah kapana kisilmis gibiyim.

Manen cok kotu durumlarda yim. 24 aylikken diyorduk daha erken oldu. Kv canim benim o da uzuluyor ama gonderemem oraya..en azından kreste daha iyi eğitim alir diye düşünüyorum. Yazi var kisi var her turlu. Kafayi bozmus durumdayım ben.

Hicbir ikon şuanki duygularimi tarif edemez.

Kv hala iyilesemedi.

Kizlar darda kalan bizim icin dua edin olur mu?

Kisacasi sekersiz ve bu durumu cok taze yasayan ilkimim yazdiklariniz beni hep etkilemisti.
Hele ki ilkimim son paylasimlarini okuyunca agladim ve icim yandi.
Ilkim beste ins en kisa zamanda adapte olur cnm arkadasim.yipranmadan gecsin bu donem.seni cok iyi anliyorum. Telle arayip halimizi hastaligimizi sordugun icin de cok sagol cnm.gercekten cok tatli ve cok ince bir insansin. Beste cok sansli.

Sanirim ayni kaderi paylasmak zorunda kalacagim.

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Yorumlar iniz cok kiymetli. O yuzden esirgemeyin. Endiselerimi en iyi siz anlarsiniz.kafa duman bende.

Hepinizi ve kuzularinizi cok opuyorum canlarim...

nagihan okurken ne güzel bi selamlama içim açıldı hep böyle selamla diye geçirirken gözüm aşağılara doğru ilerledikçe senin için üzüldüm.alıştığın bi düzeni terketme ve en önemlisi seçenekler arasında sıkışıp kalma insanı ne kadar çok yorar.küçük bi yerde oturduğum için şanslıyım galiba ama komşunlada bi görüş derim ben.inş.sizin için en hayırlısı olur senin için dua ediyorum.

Ayy deme cnm benimde en buyuk kabusum oglumun birileri varken cekmecemden hic olmadik birseyi alip getirmesi..
O gun babasinin ayakkabilarini giyip gezinmeye calisiyordu , bazende kendi ayakkabilarini benim ayaklarima giydirmeye cabaliyor :))
Corap ayaginda hic tutamiyorum, ayakkabisinida cikariyor ne yapcam ben bu oglanla mutfakta yerler tas hali var ama her yeri kaplamiyor kenarlari acik ve bzimki hep o mekanlarda takiliyor nedense..

Bir gun camasir makinesinin ayari ile oynadi, makine kilitidine bastim saniyordum demek basmamisim...60 derece ile yikayacagina 90 da yikadi artik dusunun camasirlarin ne hasat hale geldigini...birde kizdigimi anliyinca hemen sivisiyor kacmasinida biliyor deli fisek :))

aynı musab bilali anlatmışsın.herkeze çorap ve terlik giydirmeye çalışıyor yapamayıncada sinirleniyor.çamaşır makinemi 40 ayarlıyorum bi bakıyorum 90 oluvermiş. çok şükür zamanında farkediyorum.

herkese mutlu sabahlar annekuşlar:3:
Bana gelip evde bulamazsanız parka gelin olur mu :9:dün akşam yine parka gittik çekirdek yedim:17:
O kadar çok parka gidiyoruz ki mira'da gözle görülür olumlu gelişmeler oluyor ve ben çok mutlu oluyorum:nazar:
Kendine göre olan kaydırak ve salıncaktan başarılı bir şekilde inip binebiliyor artık,minik tırmanma yerine çıkıyor ve bize el sallıyor oradan:nazar:kuzeninin patenlerine çok özeniyor seneye rollerblade alıcam kızıma inşallah:16: Ve dışarda yorulup uykusu geldiği için sütünü biberonla içiyor sonra biraz sallıyorum bebek arabasında uykuya dalıyor:nazar:eve dönerken arabada 1defa emziriyorum ve evde yatağına bırakıyorum:nazar::nazar::nazar:sanki işe yarıyor gibi bu yöntem kızlar çok iyi geldi bana ve kızıma:16:

oh maaşallah.. Inşallah böyle devam eder canım. çok sevindim. Gece uyanmaları nasıl peki?

eee gezmeninde bi bedeli var tabiii:1: Tatlı yorgunluklar diyelim cicimm:34:

:1: Aynen öyle sekerim

canım valla aynen bizdeki durumda bu tek fark çekirdeği eve gelince yiyoruz bizz:1::1: Akşama kadar terata oynuyorlar zaten bol bol güneş alsın diye, akşamda parktayız ve çocuklara bayılıyor zeyno bedavadan doğal bir oyun grubu oluşturduk valla işten eve gelirken parkataki çocuklar soruyor zeynep ada gelicekmii ... Teyzee:1: Gelicek gelicekk durun bi eve gireyim yahuuu oluyorum okadar parkçıyız bizde yani:9: Ve bende hem sosyal hem fiziksel bir gelişim sağladığına inanıyorum ve zeynodada gözlemliyorum, kış gelene kadar parka ve çekirdeğe devam yani cicimm:1:

Kışa yani eylül ekim gibi sitenin kreşine oyun grunuma götüreyim zeynoyu diyorum ama eşim bu sene erken kışın hep hastalık kapacak seneye düşünürüz diyor ne dersiniz kızlar ya siz oyun grubu konusunda ne düşünüyorsunuz bu kış içinn???????

valla yaz kış farketmiyor mikrop kapınca cocuk hastalanıyor. üstelik bağısıklık sistemi ne kadar erken gelişirse o kadar iyi bence...

valla yaz kış farketmiyor mikrop kapınca cocuk hastalanıyor. üstelik bağısıklık sistemi ne kadar erken gelişirse o kadar iyi bence...

eveeettt eşimi vuracağım nokta bu iştee yeri gelecek hastada olacakki bağışıklık sistemi gelişsinnn:28: durr akşama bu yönetmi bir deneyeyimmm, MUTLUCAN sende burdan vur cicimm, inşş işe yarar şekerim sagol:34:

Yazdiklarinizi kaccamk okudum. Hepiniz sagolun.

Kres olayi agir basıyor bende de.

Sekersizim mutlum melegim plannerim talayim sagolun

Dusuncede ve arastirmadayim.

Sonra yazarim

Simdilik opuldunuz.

oh maaşallah.. Inşallah böyle devam eder canım. çok sevindim. Gece uyanmaları nasıl peki?

ilk gece 1 kez uyandı çünkü emzirmeden yatırmıştım eve geldiğimizde,sonraki akşamlarda uyanmadı:nazar::nazar::nazar:
Programımız tam olarak şöyle:mutlu işten çıkıp eve gider kızını emzirir&biraz oyun..sonra sofra kurulur yemek yenir 8sularında
parka çıkılır,1,5 saat kadar parkta oynanır,Mira iyice yorulur.El yüz yıkanır alt değiştirilir ve sütü eline verilir.Bebek arabasıyla birkaç tur ve yorulan bebiş uyur,,anne kendini çekirdeğe verir.Dönüşte arabada emzirme&eve gelince yatağa konan bebiş ve sebest zaman:1:Tabi parka bebekle tek gidilemediğinden sürekli dırdır yapan kocanın lafları da cabası:1:
Sanırım benim kızım sıcaktan uyuyamıyormuş,tabi enerjisini atmak için park süper oldu bize:124: Şekersizim sen bilirsin belki burayı çukurbostan parkı:34:Belki annene geldiğinde beraber de gideriz:13:
$Ads_z.webp

ilk gece 1 kez uyandı çünkü emzirmeden yatırmıştım eve geldiğimizde,sonraki akşamlarda uyanmadı:nazar::nazar::nazar:
Programımız tam olarak şöyle:mutlu işten çıkıp eve gider kızını emzirir&biraz oyun..sonra sofra kurulur yemek yenir 8sularında
parka çıkılır,1,5 saat kadar parkta oynanır,Mira iyice yorulur.El yüz yıkanır alt değiştirilir ve sütü eline verilir.Bebek arabasıyla birkaç tur ve yorulan bebiş uyur,,anne kendini çekirdeğe verir.Dönüşte arabada emzirme&eve gelince yatağa konan bebiş ve sebest zaman:1:Tabi parka bebekle tek gidilemediğinden sürekli dırdır yapan kocanın lafları da cabası:1:
Sanırım benim kızım sıcaktan uyuyamıyormuş,tabi enerjisini atmak için park süper oldu bize:124: Şekersizim sen bilirsin belki burayı çukurbostan parkı:34:Belki annene geldiğinde beraber de gideriz:13:
Eki Görüntüle 787975

ohhhhhhhhhhhh misss

bilmem mi kızımmmm
benim çocukluğumun geçtiği yerler oralar. annemler de oraya cok yakın oturuyolar.. hatta istanbula geldiğimde bi gun çıkmıştık :)
yaşasın parka gidiyoruz :D

eveeettt eşimi vuracağım nokta bu iştee yeri gelecek hastada olacakki bağışıklık sistemi gelişsinnn:28: durr akşama bu yönetmi bir deneyeyimmm, MUTLUCAN sende burdan vur cicimm, inşş işe yarar şekerim sagol:34:

Eşim diyoki oyuna da mı para vericez:ssz:O kadar arkadaşı var Miranın kulüpten diyosun (sizden bahsediyor) buluşun oyun hamuru oynatıp kağıt kesin dedi:1: Bağışlık sistemi konusunda sorunumuz yok yani,bizim sistem maddi:27:

ay cok komik bişey oldu :) montessori topiğine bir izleyici arkadaş gelmiş. cikirokoyu onu sınav yaparken yakaladım. ama çikiroko kendini bu topikte sanıyo :) montessori topiğinde olduğundan haberi yok :1:

söyledim gelir birazdan :1: ben de nerde bu çikiroko diyorum kaç gündür ... :ssz:
gel azizim gelll
bu kırdığın kaçıncı pot oldu. senin tatile ihtiyacın var sanırım. geçen gün de sırf profil fotoları aynı diye baby ceren yerine başkasına usulca uzanıp çemkirmiştin...
pek iyi görmüyorum seni:19:

Eki Görüntüle 787975

ooo sizin park süpermiş cicim bizdemi gelsek:34: biz bildiğin sitenin çocuk parkında takılıyoruz:1: ama haklısın uyuması konusunda çok etkilidir çünkü yoruluyorlar ve açık havada etkili sonra bir güzel uyuyorlar:16: :nazar: enişteye de aferinn yalnız bırakmasın sizi tabiykiii dırdırda lazım şekerimm:9: bizimki ya terastan bize el sallar ya bizimle gelir yada bazen zeynoyu o çıkarıyor parka, dırıdıra maruz kalmıyoruz pek:1:

ohhhhhhhhhhhh misss

bilmem mi kızımmmm
benim çocukluğumun geçtiği yerler oralar. annemler de oraya cok yakın oturuyolar.. hatta istanbula geldiğimde bi gun çıkmıştık :)
yaşasın parka gidiyoruz :D

Süper olur walla güvenlik bile tanıyo artık Miraya meraba diyo görünce:1:Piknik masa örtüsü bile yaptım kendime:1:
4 gözle bekliyorum gelmenizi o zaman:13:

Eşim diyoki oyuna da mı para vericez:ssz:O kadar arkadaşı var Miranın kulüpten diyosun (sizden bahsediyor) buluşun oyun hamuru oynatıp kağıt kesin dedi:1: Bağışlık sistemi konusunda sorunumuz yok yani,bizim sistem maddi:27:

yazın bir yolu bulunuyor ama kışın bebekler gerçekten evde hapis oluyor. ben de kışı kara kara düşünüyorum, yapılabilecekler adına:18: apartmandaki çocukları bizim evde toplayıp, küçük bir oyun grubu kurmayı düşünüyorum. diğer çocukların yaşları 3-7 arasında ve Orhan Cemal'i çok seviyorlar. belki kışın günde 1-2 saat beraber oynarlar. anneleri de anneme misafir olur. böylelikle kimsenin canı sıkılmamış olur diye düşünüyorum :44:

ayyy koptum ya kulüpten okadar arkadaşı var diyorsun diyor hee süper ya:9: ee haksız sayılmaz şekerim oyun hamuru kağıt kesmece falan fıstık işlere nekaaa paralar döküyoruz işte aslında sen yine şanslısın miranın kuzenleri var bize hiç gelen giden yok parka çıkmasak insan yüzü görmez benim zeynocukk:1: yabani olmasından korktuğum için parkı mesken tuttuk bari oyun grubuyla sistematikleştirelim diyorum ama eşim herşeyin doğal olanından yana sal parka bahçeye oynasın ya oyun grubuda neymiş o neymişşş:53: modunda, yokk yokk hastalık kaparmışş mışş mışş işte napalımm cicimm çekecezz mecburrr:1:

ay cok komik bişey oldu :) montessori topiğine bir izleyici arkadaş gelmiş. cikirokoyu onu sınav yaparken yakaladım. ama çikiroko kendini bu topikte sanıyo :) montessori topiğinde olduğundan haberi yok :1:

söyledim gelir birazdan :1: ben de nerde bu çikiroko diyorum kaç gündür ... :ssz:
gel azizim gelll
bu kırdığın kaçıncı pot oldu. senin tatile ihtiyacın var sanırım. geçen gün de sırf profil fotoları aynı diye baby ceren yerine başkasına usulca uzanıp çemkirmiştin...

ayyy bunada koptumm ya şimdii damlar çikoooo:1: nasıl yakaladınn durr gidip bakayım nasıl çemkirmiş yine misafireee:1:

CHİHİROOOO valla süpersin ya gülmekten öldüm yahuu ne sorular sormuşsun valla maşallah nasıl aklında tutuyorsun bütün bunları azizim:1: arkadaş korkmuştur sanırım istesede gelemeyecek foruma daha ne sorular gelir acaba diyeee:9:

yazın bir yolu bulunuyor ama kışın bebekler gerçekten evde hapis oluyor. ben de kışı kara kara düşünüyorum, yapılabilecekler adına:18: apartmandaki çocukları bizim evde toplayıp, küçük bir oyun grubu kurmayı düşünüyorum. diğer çocukların yaşları 3-7 arasında ve Orhan Cemal'i çok seviyorlar. belki kışın günde 1-2 saat beraber oynarlar. anneleri de anneme misafir olur. böylelikle kimsenin canı sıkılmamış olur diye düşünüyorum :44:
Oyun grubunda önemli olan bebeğin kendi yaş grubuyla oynaması dedi psikolog:27:Bende ona yooo bizim kız dedesiyle bile çok güzel oynuyor walla dedim:27:Kış zor oluyor evet şimdiden düşünmek hazırlıkları yapmak iyi olur bebişlerimiz için:16:
Bu arada sen bu topiği sık kullanılanlara falan kaydet istersen:1:Diğer topiklerde çemkirdiklerin sana geri dönerse biz bile kurtaramayız haberin olsun:1:

Bu arada sen bu topiği sık kullanılanlara falan kaydet istersen:1:Diğer topiklerde çemkirdiklerin sana geri dönerse biz bile kurtaramayız haberin olsun:1:

o konuya hiç girmeyelim mutlu_anne hanımcığım :17::17::17:
beni utancımlan başbaşa bırakınız :17::17::17:
bir Türkan Şoray kederiylen, koşarak kendimi yatağa atmak suretiylen ağlamak istiyorum :14::14::14:

not: sık kullanılanlara kaydetmek iyi fikir :44:elim yanlış topiklere tıklamaz böyleliklen :9:

merhaba mayıs anneleri..benim 2 mayıs 20012 doğumlu eliz rana adında bir kızım var.beni de aranıza alır mısınız?

gel azizim gelll

çok teşekkür ederim şekersizyeşilçay hanım :19:
yani paylaşımcı arkadaşlıkta son nokta :46:
zaten yaptığımın utancı bana yetiyor, bir de burda günün konusu oluyorum :14:

yaşasın bağzı paylaşımcı arkadaşlarım :51:

merhaba mayıs anneleri..benim 2 mayıs 20012 doğumlu eliz rana adında bir kızım var.beni de aranıza alır mısınız?

bu aralar, yazdığım cevaplar ve topik başlığı uyumsuzluğu şeklinde çok pot kırdım. bu defa oltaya gelmeyeceğim :19:
doğru topiğe yazdığımı kontrol eder etmez cevap yazacağımdır. bekleyiniz anacığım :10:

Back
X